Az ügyészség a régi akták helyett az érdekvédőket vizsgálja a devizahiteles ügyekben

A Ráckevei Bíróság 2017.02.21.-én hozott első fokú ítéletében közveszéllyel fenyegetés bűntettében bűnösnek talált és fejenként 300 óra közérdekű munkára ítélt két devizahiteles aktivistát, Póka Lászlót és Fehér Nándort. Az ügyben eljáró rendőrség, ügyészség, bíróság a lehető legkomolyabban, minden apró részletre kiterjedően éveken keresztül dolgozott az ügyön.

„Elég volt a kifosztásból” felirat a becsomagolt, bankban elhelyezett fahasábon  – az ügyész szerint fenyegetés volt.

Az elmúlt években sem az ügyészség, sem a korábbi PSZÁF, sem az utód MNB PFK a bankok tevékenységével kapcsolatos bejelentéseket nem vette komolyan. Nem tudunk arról, hogy banki vezető, állami hivatalnok ellen eljárás indult volna azért, mert megtévesztettek és becsaptak a bankok egymillió embert, ezért mert mindez az állami felügyelet és az állami fogyasztóvédelem mellett megtörténhetett.

Ha egy félresikerült-félreértelmezett, diákcsínynek minősülő tett ilyen következménnyel jár, akkor mivel jár, ha folytatólagosan, előre megtervezetten, egymással együttműködve megkárosítanak a bankok több ezermilliárd forinttal tömegesen magyar állampolgárokat?

Nem Póka László és Fehér Nándor a bűnösök!

Elvárjuk a hatóságoktól, hogy a korábban benyújtott és elsüllyesztett aktákat vegyék elő, porolják le, és ugyanolyan lelkesedéssel és elszántsággal végezzék végre a munkájukat, mint barátaink esetében tették.

Kérjük sorstársainkat fokozzák érdekvédő tevékenységüket!

Hiteles Mozgalom

A kapcsolódó videófelvételek ide kattintva megtekinthetők.

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.