Az új Legoland Rákosrendezőn épülhetne fel

(forrás: Privátbankár)

Óriási élménypark, a legújabb Legoland épülhetne fel Zuglóban.

Egy évvel ezelőtt blöffölt arról a nyíregyházi polgármester, hogy Legoland családi élményközpont épül a városban, amire a kormány már pénzt is adott. A bejelentésről aztán kiderült, nem is igaz - írja a Privátbankár.

Miután kiderült, hogy Nyíregyházán semmi nem lesz, Karácsony Gergely, Zugló polgármestere is bejelentkezett a projektre. Karácsony úgy gondolta, hogy egy újabb európai Legolandért még nyitott a verseny, és ebben a versenyben Zugló jobb esélyekkel indulhat, mint Nyíregyháza, ezért levelet írt Hans Aksel Pedersennek, a Legoland igazgatójának.

Karácsony lehetséges helyszínként az állami tulajdonú egykori teherpályaudvart, Rákosrendezőt ajánlotta, a 70 hektáros terület ugyanis kiváló közlekedési csomópontban, a Városliget szomszédságában, az állatkert közelében fekszik. A Rákosrendező infrastrukturális háttere, valamint két és félmilliós budapesti agglomerációs hátországa is előrevetíti, hogy Közép-Kelet Európa legjelentősebb családi élményparkja lehetne – indokolták, miért lenne jó választás a XIV. kerület.

A levelére a Legoland képviselője azonnal válaszolt, a párbeszéd megindult, az önkormányzat írásban küldte el elképzeléseit a cégnek. Ezután többszöri telefonos egyeztetés is volt a Legoland fejlesztési vezetője és az önkormányzat illetékese között, a cég további információkat kért a területről.

Az információcsere azzal ért véget, hogy a Legoland képviselője jelentkezik majd további információigényekkel. Zuglónak nincs könnyű dolga: a Merlin Entertainment kőkemény feltételekhez köti a beruházást. Például ahhoz, hogy a központ 250 km-es körzetében, 2-3 órányi autóútra legalább 10 millió főnek kell élnie. Európában egyébként mindösszesen négy ilyen központ működik (Birminghamban, Manchesterben, Berlinben és Oberhausenben) - írja a Privátbankár.