Ausztria beintett Magyarországnak

Nem lesz kiépítve és meghosszabbítva az A3-as autópálya a magyar határig – ezt jelentette ki Leonore Gewessler, közlekedésért, környezetvédelemért és infrastruktúráért felelős miniszter. Gewessler megerősítette, hogy szigorú vizsgálatok alapján az autópálya meghosszabbítása nagymértékben ártana a talajnak valamint a klímának - írja az orf.at

https://www.autoszektor.hu/hu/content/ausztria-beintett-magyarorszagnak

Az A3-as meghosszabításához szükséges lett volna egy 60 hektárnyi zöldmezős terület lezáródása – valamint közlekedésnövelést hozott volna külföldről, ami rontotta volna a lakosok életminőségét, mondta a miniszterasszony. Az Asfinag-projektet bár még őszig vizsgálják, de az autópályának már most nemet mondtak.

10 kilométer lenne a vitatott szakasz hossza Ausztriában. Fotóillusztráció: Magyar Építők

A vitatott A3-as meghosszabbítás már évek óta téma a lakosság, a politika és a magyar szomszédok között. Burgenlandi oldalon egy polgári kezdeményezés is született a projekt megakadályozása érdekében.

Az A3 jelenleg Vulkapordányban/Wulkaprodersdorf ér véget, a magyar oldalon pedig épül az M85-ös gyorsforgalmi, ami várhatóan 2024-ben ér a Kelénpatak/Klingenbach melletti határátkelőhöz. Haracsony/Horitschon, Sopronkeresztúr/Deutschkreutz és Sopronnyék/Neckenmarkt elkötelezettek az A3 és M85 közötti rés megszüntetése mellett.

Csakhogy a tartomány másik részén a BIG A3 polgári kezdeményezés nyolc települése elutasítja az A3 további építését. Tavaly a burgenlandi parlament az A3 meghosszabbítás törlését kérte a szövetségi utakról szóló törvényből. A 2020-as kormányzati tervben már a kormány el is utasította a meghosszabbítás tervét.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.