Augusztus 14-én lépnek életbe a Műegyetem rakpart és a Petőfi hídi le- és felhajtók felújítása miatti lezárások

http://bkk.hu/2017/08/augusztus-14-en-lepnek-eletbe-a-muegyetem-rakpart-...

2017. augusztus 14-én (hétfőn) – a tervezettnél négy nappal később – lépnek csak életbe azok a közúti forgalomkorlátozások, amelyek a Műegyetem rakpart Bertalan Lajos utca és a Petőfi hídi le- és felhajtók közötti szakaszának, valamint a fel- és lehajtók komplex felújítása miatt szükségesek. A lezárások halasztásáról a kivitelező tájékoztatta a Fővárosi Önkormányzatot. 

Az időpontváltozás következtében augusztus 14-től (hétfőtől) kerül sor a Petőfi híd északi fel- és lehajtójának lezárására, valamint a Műegyetem rakpart forgalmának korlátozására – itt irányonként egy-egy sávon haladhat a forgalom. Szintén augusztus 14-től zárják csak le a Budai alsó rakpartra vezető lehajtót. A 153-as busz forgalma ugyanakkor a tervezettek szerint, augusztus 10-től (csütörtöktől) módosul.

A XI. kerületi Műegyetem rakpart Bertalan Lajos utca és a Petőfi híd déli lehajtója közötti, elhasználódott útszakaszát, valamint a híd budai oldali le- és felhajtóit Fővárosi önkormányzati forrásból újítják fel, a rekonstrukciós munkák várhatóan december 10-ig tartanak. A felújítással kapcsolatban bővebb információk a Fővárosi Önkormányzat korábbi közleményében olvashatók.

cikkfeltöltő: 
GB