Adócsökkentés a kiskeresetűeknek

Az MSZP nem azokat képviseli, akik ott ülnek a több tízmilliós limuzinokban, miközben minimálbérre bejelentve lopják meg a tisztességes adófizetőket. A kormánypártok joggal aggódnak, mert a százmilliós villák, vagy több tízmilliós autók tulajdonosai számíthatnak különadóra. Akik az adófizetők pénzén szedték meg magukat, azért fizessenek több adót, mert ez így igazságos.

Adócsökkentést kapnak viszont az átlag és kiskeresetűek: az MSZP több pénzt hagy azoknál, akik ma még azért nem jönnek ki a fizetésükből, mert a Fidesz az utolsó forintjukat is elveszi.

Botka László programja szerint a kevesebbet keresők kevesebb adót fognak fizetni, és több pénz marad a zsebükben. Adómentes lesz a minimálbér, csökkenni fog az alapvető élelmiszerek áfája és a nyugdíjasok is végre megkapják azt a nyugdíjemelést, ami jár nekik.

Az MSZP azon dolgozik, hogy 2018-ban a választókkal közösen véget vessen a fideszes urizálásnak.

Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő - OS

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.