27. alkalommal ünnepli az emberiség a Föld Napját

2017-ben a közös gondolkodásra javasolt téma a tájékozódás, tudásunk elmélyítése a környezeti és éghajlati kérdésekről, annak érdekében, hogy tisztában legyünk a Földet fenyegető veszélyekkel. Érdekes, miközben az 1990 óta eltelt majd három évtized óta a klímaváltozás okozta szélsőségek hatásaival már Európa lakossága is testközelből megismerkedett (gondoljunk csak az időjárási anomáliákra, az egyenetlen csapadék eloszlásra, az óriási méreteket öltött migrációs-válságra), a technológiai fejlettségi szintünk most mégis elérte, hogy a kihívásokra valóban zöld választ adhassunk.

Nemzetünk jövőjéért felelősséget vállaló környezetvédelmi szervezetként ezért tartjuk kiemelten aggasztónak, hogy Magyarország kormánya nem érzi kötelességének, hogy az unokánktól kölcsön kapott természeti kincseinket megóvja.

Továbbra sem létezik önálló környezetvédelem sem minisztériumi, sem pedig államtitkári szinten. Mezőgazdaságunk fenntarthatóságát feláldoztuk az ipari termelés, és néhány földesúr meggazdagodásának oltárán. S hiába a vörösiszap-katasztrófa, az azóta eltelt majd 7 esztendő sem volt elég a kormányzatnak, hogy elérje, Magyarországon is érvényesülhessen a szennyező fizet elve.

A Zöld Válasz Egyesület elvárja egy XXI. századi felelős kormánytól, hogy minden egyes stratégiai döntése meghozatalakor számítson a környezettudatosság. Pont arra figyelmeztet a Föld napja, hogy tovább lássunk a rövidtávú profitérdekeknél.

OS

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.