2021, május 15 - 08:39 Sajtószemle

Keddig várja a kormány a javaslatokat, hogy hány kórházat lehet bezárni az országban
Kunetz szerint ez azt is jelenti, hogy kis túlzással kedd 11 órára már meg is lehet az egészségügyi rendszer reformja,
azzal együtt, hogy hány kórházat és rendelőt lehet bezárni az országban. Az meg egyébként teljesen mindegy, hogy
egy adott régió, kistérség milyen igényekkel tud működni, majd eldönti Magyarország mindenkori

legalkalmatlanabb minisztere azon szakmai kollégiumok segítségével, amelyek vezető tagjait ő maga nevezte ki.
Teljesen szétverték az egészségügyi ellátórendszert a jogállási törvénnyel, így kórházakat, rendelőintézeteket kell bezárni.
https://444.hu/2021/05/14/keddig-varja-a-kormany-a-javasaltokat-hogy-hany-korhazat-lehet-bezarni-az-orszagban

https://hvg.hu/itthon/20210514_egeszsegugyi_reform_emmi_level_kunetz_zsombor

 

Hány tényleges áldozata volt a koronavírusnak Magyarországon? Infografikák
https://atlatszo.hu/2021/05/14/hany-tenyleges-aldozata-volt-a-koronavirusnak-magyarorszagon-infografikak/

 

Amatőr és átgondolatlan az élesített védettségi igazolványos alkalmazás

Május 13-án este a Google-féle Play Áruházban és az Apple termékein elérhető App Store-ban is megjelent a védettségi igazolvány korábban 
beharangozott alkalmazása, ami a jövőben alkalmas lesz arra, hogy kiváltsa a sokak számára már kiküldött plasztikkártyát. Bár az
Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) rendszerében elindítható a regisztráció, a kormány hivatalosan még nem jelentette be,
hogy elérhető az alkalmazás, és nincs is olyan rendelet, ami részletezné a szerepét, a többi között azt, hogy az app kiváltaná a kártyás védettségi igazolványt.
https://24.hu/tech/2021/05/14/vedettsegi-igazolvany-alkalmazas-app-applikacio-android-ios-regisztracio-hiba-nem-mukodik/

 

1027 százalékkal kerül többe a korlátlan belépés Mészáros Lőrinc szegedi fürdőjébe
Aki minden nap menne a Napfényfürdőbe, annak összesen 1 millió 116 ezer forintot kell fizetnie, és még így is kimarad 5 nap az évből.
https://24.hu/belfold/2021/05/14/meszaros-furdo-aremeles-szeged/

Potom pénzért vett az államtól gyógyfürdőt Mészáros Lőrinc, de a tb-kártyás betegekből nem kér

Az állami MFB Bankon keresztül több milliárd forintnyi közpénzt öltek az Egerszalóki Saliris Resortba, ami idén, az állami felszámolótársaságtól,

nyomott áron került Mészáros Lőrinchez. A bomba üzlet ellenére a Saliris egy fontos, a szektorban bevett gesztust hagyott figyelmen kívül: nem vállalta,

hogy a beutalóval, a társadalombiztosítás támogatásával érkező, beteg embereket is fogadja.

https://24.hu/belfold/2018/10/16/saliris-egerszalok-gyogyfurdo-meszaros-lorinc-tb-kartya/

Kína megmondta, hogy nagyon fontos neki a budapesti Fudan. Az Orbán-kormány most mindent felborított a kedvéért
https://444.hu/2021/05/14/kina-megmondta-hogy-nagyon-fontos-neki-a-budapesti-fudan-az-orban-kormany-most-mindent-felboritott-a-kedveert

 

Először döntött a támogatásról az Orbán-kormány, és csak utána kérdezte meg, mire költenék a pénzt
https://index.hu/belfold/2021/05/14/varos-onkormanyzat-tamogatas-belugyminiszterium-korlevel/

 

 

Csigatojásból készül kaviár Nógrádban
Önmagában is csemege, de kitűnő kísérője halaknak, húsoknak, sőt desszerteknek is.
A Nógrád megyei Bátonyterenye egyik kis utcájának üzemében olyan gasztrokuriózum szakszerű feldolgozásával foglalkoznak, amely Európa-szerte is egyedülálló.
https://sokszinuvidek.24.hu/otthon-keszult/2021/05/13/csigatojas-csigakaviar-batonyterenye/

 

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.