2020, május 29 - 08:33 Sajtószemle

Orbán: Az elmúlt tíz év legjobb döntése volt, hogy bevezettük a rendkívüli jogrendet
"Összeszámolni is nehéz, annyi kormányzati év van mögöttünk" - mondta Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli Kossuth rádió interjújában..."
https://index.hu/belfold/2020/05/29/orban_viktor_kossuth_radio_interju_koronavirus_majus_29./

 

Egyszeri pénzt kapnak, akik hajlandóak bezupálni katonának
... a szerződéses állományú katonák egyszeri szerződéskötési díjat kaphatnak a jövőben.
https://24.hu/belfold/2020/05/28/egyszeri-penzt-kapnak-akik-hajlandoak-bezupalni-katonanak/

 

Kásler: 160 ezer egészségügyi dolgozó kaphat bruttó félmillió forintot

Életképek címmel újabb videosorozattal jelentkezik a humán tárca vezetője. Szerinte az egészségügy szerkezeti átalakítása 2030-ig tart.

https://nepszava.hu/3079804_kasler-160-ezer-egeszsegugyi-dolgozo-kaphat-brutto-felmillio-forintot

 

Befagyasztja a béreket a koronavírus
Lassult a bérnövekedés üteme márciusban februárhoz képest, és 2,5 százalékkal kevesebben is dolgoznak

https://nepszava.hu/3079734_befagyasztja-a-bereket-a-koronavirus

 

Orbán Viktor lép Müller Cecília helyébe

Szemfényvesztés a felhatalmazási törvény visszavonása, a kormány újabb határozatlan ideig tartó rendeleti kormányzást készít elő. Mind kuszábbá válik a közjog.

https://nepszava.hu/3079663_orban-viktor-lep-muller-cecilia-helyebe

 

Hiába lesz vége a veszélyhelyzetnek, a rabszolgatörvény 2.0 tovább él
A kormány a friss, 247 oldalas salátatörvényben rejtette el a rabszolgatörvény első változatánál is brutálisabb rabszolgatörvény 2.0-t.
https://nepszava.hu/3079745_hiaba-lesz-vege-a-veszelyhelyzetnek-a-rabszolgatorveny-2-0-tovabb-el

 

800 alkalmazottat küldött el Mészáros Lőrinc szállodalánca, miközben 17 milliárdos támogatást kapott
https://444.hu/2020/05/28/800-alkalmazottat-kuldott-el-meszaros-lorinc-szallodalanca-mikozben-17-milliardos-tamogatast-kapott

 

Bod Péter Ákos: „Hibásnak, egyben vétkesnek is tartom”
A kormánynak adott rendkívüli felhatalmazásnak nem a gazdaság, a közjó látta hasznát, csekély eredményeihez képest súlyosak a károk.
Annál jobban látszanak a kormány mögötti árnyékgazdaság terjeszkedési irányai – erről is beszélt nekünk az Antall-kormány egykori minisztere, volt jegybankelnök.
https://magyarnarancs.hu/belpol/bod-peter-akos-hibasnak-egyben-vetkesnek-is-tartom-130224

 

 

 

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.