2020, június 9 - 08:27 Sajtószemle

Együtt kérnek pénzt a kormánytól a szakszervezetek és az önkormányzatok
A Belügyminisztérium már tud a követelésről, azonban időt kér.
https://infostart.hu/belfold/2020/06/08/egyutt-kernek-penzt-a-kormanytol-a-szakszervezetek-es-az-onkormanyzatok

 

A Groupama Arénában kihangosítva tagadta le a Handó Tündének hálálkodó levél aláírását a Fővárosi Törvényszék elnöke
https://index.hu/belfold/2020/06/08/tatar_kis_peter_fovarosi_torvenyszek/

Jelentős fizetésemelést kaptak a traumatológusok és az ápolók a Péterfy Sándor utcai kórházban
gyakorlott szakorvosok egymillió, a rezidensek 450-500 ezer forintot keresnek a Péterfy Sándor utcai kórházban – közölte az intézmény igazgatója a Magyar Nemzettel.
https://hvg.hu/gazdasag/20200608_Peterfy

 

El lehet engedni a gyereket táborozni? Kiderült, mennyire veszélyesek
Ez a nyár más lesz, mint az eddigiek, sokkal több mindenre kell figyelnünk, számos előírást be kell tartanunk, ha biztonságosan szeretnénk nyaralni.
Lassan véget ér a tanév és befejeződik a digitális oktatás. De vajon mi lesz a gyerekekkel idén a szünetben? Ki gondoskodik róla, hogy
tartalmasan és főleg biztonságosan töltsék el a szünidőt idén?
https://www.penzcentrum.hu/otthon/el-lehet-engedni-a-gyereket-taborozni-kiderult-mennyire-veszelyesek.1097206.html

 

Ezek már a sírig tartó munka évtizedei lesznek: könyörtelen számokon a magyar valóság
A legfrissebb európai adatokból jól látszik, hogy közel 20 év leforgása alatt Magyarországon brutálisan megnövekedett a munkával töltött évek száma.
A második legnagyobb EU-s növekedés persze nem lehet véletlen, a társadalmunk elöregedőben, az átlagos időskori egészségi állapotunk rossz,
ráadásul 65 év fölött az egyik legkevesebb a várható további életévek száma. Kérdés, meddig tarható fenn a jelenleg érvényben lévő  felosztó-kirovó nyugdíjrendszer?
https://www.penzcentrum.hu/nyugdij/ezek-mar-a-sirig-tarto-munka-evtizedei-lesznek-konyortelen-szamokon-a-magyar-valosag.1097190.html

 

Nem engedik ki az orvosokat az országból, hiába kevés az új fertőzött
Már lassan a kijárási tilalmat is feloldják az idősotthonokból, mert annyira javult a járványhelyzet, ellenben az egészségügyi dolgozók
továbbra is csak külön engedéllyel hagyhatják el az országot.
https://privatbankar.hu/cikkek/makro/nem-engedik-ki-az-orvosokat-az-orszagbol-hiaba-keves-az-uj-fertozott.html
 

A gyógyszertárak szakemberei is egészségügyi dolgozók – Reagált Kásler szavaira a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke
Hankó Zoltán úgy véli, hogy ők is joggal várták a félmillió forintos bérkiegészítést, amiből végül kimaradtak.
https://nepszava.hu/3080859_a-gyogyszertarak-szakemberei-is-egeszsegugyi-dolgozok--reagalt-kasler-szavaira-a-magyar-gyogyszereszi-kamara-elnoke

https://nepszava.hu/3080923_visszaszolt-a-gyogyszereszi-kamara-kaslernek-es-kiderult-kik-tartoznak-meg-a-felmillios-korbe

 

Kásler: A gyógyszertárak egyébként is azt tették, amit járvány nélkül is tettek volna
https://24.hu/belfold/2020/06/08/koronavirus-gyogyszereszek-juttatas-kasler-miklos/
 

Koronavírus: fertőzöttségi sorrendben mutatjuk be a világ országait
A fertőzés 188 országban van jelen, ezek a legfertőzöttebb országok.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200608/koronavirus-fertozottsegi-sorrendben-mutatjuk-be-a-vilag-orszagait-435942

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.