2020, június 6 - 08:26 Sajtószemle

Kásler Miklós elárulta, kik kapják az egészségügyben az 500 ezer forintos juttatást
Juttatást kapnak az orvosok, az ápolók, az asszisztensek, a mentők, a betegszállítók, a takarítók, a háziorvosok, a fogorvosok és védőnők,
valamint az orvostanhallgatók is – jelentette ki sajtótájékoztatón Kásler Miklós azt részletezve, hogy pontosan kiknek jár az a
bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatás, amit az egészségügyben dolgozók között osztanak ki.
https://24.hu/belfold/2020/06/05/kasler-miklos-500-ezer-forint-juttatas-egeszsegugyi-dolgozok/

https://nepszava.hu/3080648_kasler-elarulta-kinek-jar-a-felmillios-berkiegeszites-itt-a-lista

 

Tiltakoznak a gyógyszerészek Kásler döntése ellen
A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke közleményben kért bocsánatot a magyar patikusoktól, „a döntéshozók helyett”.
https://24.hu/belfold/2020/06/05/kasler-gyogyszereszek-emmi-tiltakozas/

Béremelési igényükre választ sem kaptak a kormánytól az orvosok

Pedig csak az osztrák bérek felét célozta meg a Magyar Orvosi Kamara, hogy ne kelljen hálapénzt elfogadni és ne vándoroljanak el az orvosok.

https://pestihirlap.hu/2020/06/03/beremelesi-igenyukre-valaszt-sem-kaptak-a-kormanytol-az-orvosok/

 

Önkormányzati dolgozók gyerekeit táboroztatják saját fizetésükből a fürdőcég vezetői
Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezetői fizetésük egy részét budapesti gyerekek ingyenes nyári táborozására ajánlották fel.
A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezetői saját fizetésükből pénzügyi alapot hoztak létre, amelyből 4 strandon olyan fővárosi gyerekek
nyári táboroztatását biztosítják, akiknek a szülei Budapesten a koronavírus elleni küzdelem első vonalában dolgoztak és álltak helyt –
jelentette be Szűts Ildikó, a BGYH Zrt. vezérigazgatója.
https://pestihirlap.hu/2020/06/03/onkormanyzati-dolgozok-gyerekeit-taboroztatjak-sajat-fizetesukbol-a-furdoceg-vezetoi/

Templomdiplomácia: a jó kapcsolatok érdekében a kormány felújíttat egy fehérorosz székesegyházat
165 millió forintot küld a külügy a Mogiljev városában álló épület rendbe tételére. Ezt hívják „nemzetközi fejlesztési együttműködésnek”.
https://nepszava.hu/3080564_templomdiplomacia-a-jo-kapcsolatok-erdekeben-a-kormany-felujittat-egy-feherorosz-szekesegyhazat

Ha a Tankcsapdának bevált, másnak is menni fog: engedélyezik az autós koncerteket

Az első ilyen engedélyt mintha centire pontosan a népszerű rockegyüttes fellépéseire szabták volna ki. Orbán Viktor most másoknak is zöld utat adott.

Újabb autós koncertek megrendezését teszi lehetővé egy új kormányrendelet, amely csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben - írja a hvg.hu.

https://nepszava.hu/3080557_ha-a-tankcsapdanak-bevalt-masnak-is-menni-fog-engedelyezik-az-autos-koncerteket

 

Elbúcsúzhatunk a szuperolcsó ruháktól a járvány miatt?
Az elmúlt években egyre többet beszélünk arról, milyen környezetszennyező is a divatipar. A koronavírus-járvány azonban
az ágazat egyéb problémáira is keményen rávilágított.
https://hvg.hu/kkv/20200605_divatipar_koronavirus_fast_fashion_ruhagyartas

 

 

 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.