2020, június 2 - 08:41 Sajtószemle

Ők a válság nagy nyertesei: 60 ezerrel nőtt a fizetésük egyetlen hónap alatt
Hiába nőtt februárról március hónapra látványosan az átlagkereset Magyarországon, már látszanak a gazdasági válság első jelei:
a statisztikai hivatal számaiból élesen kirajzolódik a szektor, amelyik szinte egyik pillanatról a másikra állt le. Ugyanakkor vannak
olyanok is, akiknek kirívó mértékben emelkedett a fizetésük az év harmadik hónapjában: vajon mi lehet ennek az oka?
https://www.penzcentrum.hu/karrier/ok-a-valsag-nagy-nyertesei-60-ezerrel-nott-a-fizetesuk-egyetlen-honap-alatt.1096766.html
 

Így néz ki a fertőtlenített szabadság

A karanténból most már nem csak a vidék, hanem a főváros is kiszabadult. Vége a veszélyhelyzetnek is, de nincs még

vége a járványhelyzetnek. A felszabadultságot így kénytelenek vagyunk óvatossággal ötvözni, a fertőtlenítőszerek és a

maszkok még jó ideig a mindennappjaink részei lesznek. Elcsíptünk néhány pillanatot a világ újrafelfedezéséből.

https://hvg.hu/nagyitas/20200522_Budapest_es_videki_nyitas

 

Vallott a magyar papírkirály: ők ezért toboroztak rengeteg melóst a járvány alatt
Vannak olyan magyar vállalatok, melyek nemhogy csökkentették dolgozói létszámukat a koronavírus-járvány alatt, de képesek voltak növekedni is ezekben a nehéz hetekben.
https://www.penzcentrum.hu/karrier/vallott-a-magyar-papirkiraly-ok-ezert-toboroztak-rengeteg-melost-a-jarvany-alatt.1096790.html?r=melleklet

 

Ennyit kereshetsz idén a diákmunkával
https://www.azenpenzem.hu/cikkek/ennyit-kereshetsz-iden-a-diakmunkaval/6831/


Pont olyan láthatatlanul véd a maszkviselés, mint ahogyan a vírus is terjed
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a járvány első fázisa után, a korlátozások enyhítésével is mennyire fontos betartani a szabályokat,
többek között a maszkviselést azokon a helyeken, ahol ez ésszerű, és ahol elő van írva.
https://g7.hu/elet/20200601/pont-olyan-lathatatlanul-ved-a-maszkviseles-mint-ahogyan-a-virus-is-terjed/

 

A járvány miatt kevesebb ellátás jut a más betegségektől szenvedő pácienseknek
Ez derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn közzétett felméréséből, amelyet májusban végeztek a világ 155 országban.
https://nepszava.hu/3080120_a-jarvany-miatt-kevesebb-ellatas-jut-a-mas-betegsegektol-szenvedo-pacienseknek
https://index.hu/kulfold/2020/06/01/koronavirus_jarvany_who_felmeres_egeszsegugyi_ellatasok_elmaradasa_mas_betegeknel/

 

A járvány még javában terjedt, mikor lazításba kezdtek
https://index.hu/kulfold/2020/06/01/pakisztan_lazitasa_novekvo_fertozes_masodik_hullam_koronavirus_jarvany/

Fontos, hogy ne csak a szuperterjesztő emberekre, hanem a víruskeltető helyekre is figyeljünk
https://g7.hu/kozelet/20200531/fontos-hogy-ne-csak-a-szuperterjeszto-emberekre-hanem-a-viruskelteto-helyekre-is-figyeljunk/

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.