2020, június 14 - 07:46 Sajtószemle

Újraindul a turizmus Európában – hova és hogyan utazhatunk?
Az elmúlt napokban több európai ország is kinyitotta a határait, vagy bejelentette, hogy rövid időn belül kinyitja, ha nem is mindenki számára.
Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, milyen megoldásokban gondokodnak egyes országok, és mire számíthatunk mi magyarok, ha utazni szeretnénk.

https://24.hu/belfold/2020/06/13/utazas-koronavirus-jarvany-turizmus-europa-nyar/

Szobánként 77 millió forint közpénzt kap három magyar szupergazdag közös szállodája

Az egykori pártüdülő jó ideje kihasználatlanul áll, az elmúlt másfél évben azonban jelentős állami támogatást osztottak ki a felújítására.
Csányi Sándor, Garancsi István és Hernádi Zsolt közös cége két körben 11,5 milliárd forintot kapott az ingatlanra, részben egy visszás állami pályázaton.
https://g7.hu/kozelet/20200610/szobankent-77-millio-forint-kozpenzt-kap-harom-magyar-szupergazdag-kozos-szallodaja/

 

„A kisfiúnak nem volt fogkeféje, kapott egyet az óvónénitől, aztán azzal akart aludni”

Az Örökbe fogadok egy ovit! kezdeményezésnek hála hátrányos helyzetű óvodákat, gyerekházakat és tanodákat fogadhat örökbe bárki,

aki feleslegessé vált holmijával segítené a rászoruló gyerekeket.

https://24.hu/belfold/2020/06/09/orokbe-fogadok-egy-ovit-tiszavasvari-ovoda-adomany-hatranyos-helyzetu-gyerekek/

 

A Hanság lecsapolásától a meztelen kapálásig
https://index.hu/fortepan/2020/06/07/epitotabor_kisz_nyolcvanas_evek/

 

A Pokolból nőtt ki a magyar kerékpározás és autózás bölcsője
Dantétól a bicikliken és a Peugeot-úttörőkön át a szocializmus első nagy irodaházprojektjéig. Egy ingatlan fél évszázados, fordulatokkal teli története.
https://24.hu/kultura/2020/06/13/ismeretlen-budapest-velodrom-pokol-gardonyi-dante-autoszalon-mercedes-peugeot-varosligeti-fasor-dozsa-gyorgy-ut/

 

Hunyadi szinte a semmiből lett Magyarország első embere
Hunyadi János kormányzóként sem sokat törődött a belügyekkel, élete legfőbb céljának az oszmánok elleni háborút tekintette, idővel
ennek megszállottjává vált. Az oszmánok elleni harcok Európa-szerte ünnepelt hőse gyakorlatilag a semmiből vált Magyarország első
emberévé, életművére a koronát Nándorfehérváron tette fel. Pályaívéről mégis nagyon keveset tudunk.
https://24.hu/tudomany/2020/06/07/hunyadi-torok-harc-hos-nandorfehervar-kormanyzo/

 

A hóhér is kiakadt ettől a kivégzéstől
A francia királyra kést rántó férfi kivégzése 1757-ben nem csak kegyetlensége miatt tűnt még a sokat látott kortársak számára is szürreálisnak.
https://24.hu/tudomany/2020/06/09/kivegzes-kinhalal-penisz-ujkor/

 

Rájöttek, miért halhatott ki a neandervölgyi ember
Genetikai sokszínűségének hiánya okozhatta a neandervölgyi ember kihalását egy új kutatás szerint
https://infostart.hu/tudomany/2020/06/07/rajottek-miert-halhatott-ki-a-neandervolgyi-ember

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.