2020, június 12 - 08:51 Sajtószemle

Operatív Törzs: maradnak a kórházparancsnokok, és továbbra sem lehet szabadon elhagyni az országot
Magyarország területét továbbra is csak az ágazatért felelős miniszter külön engedélyével hagyhatják el az egészségügyi dolgozók,
a hivatásos és szerződéses katonák, a honvédelmi alkalmazottak, a rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjai,
a rendvédelmi igazgatási alkalmazottak, a NAV alkalmazottai, valamint a kormánytisztviselők.
Várhatóan feloldják az utazási korlátozást a veszélyhelyzet megszűnését követően. (Inforádió)
https://nepszava.hu/3081218_operativ-torzs-maradnak-a-korhazparancsnokok-es-tovabbra-sem-lehet-szabadon-elhagyni-az-orszagot

 

A NER igazi sikertörténete: a magyar korrupció reformja
Kevés ügyben tudott a Fidesz olyan alapos, hatékony, igazi újdonságokat hozó reformer lenni, mint a magyar korrupció átalakításában.
A NER tíz évét összegző sorozatunk mostani részében az előző évtized korrupcióval foglalkozó kutatásait mutatjuk be:
ha ezeket egymás mellé rakjuk, látjuk, hogyan épült teljesen új alapokra a rendszer.
https://hvg.hu/kkv/20200611_ner_korrupcio_ner10

Az iskolaőrség csak a tüneteit kezelné az iskolán belüli erőszaknak

Régóta húzódik az iskola agresszió megoldatlansága, még mindig sok olyan videó, hír lát napvilágot, ahol diákok inzultálnak tanárokat,
kortársak közötti verekedés pedig sok iskolában mindennapos. A helyzeten az sem segít sokat, hogy eltűntek az iskolapszichológusok,
szociális munkások, és elegendő óraszámban olyan gyógypedagógus is csak ritkán akad, aki tudna a problémás gyerekekkel foglalkozni.
https://444.hu/2020/06/11/az-iskolaorseg-csak-a-tuneteit-kezelne-az-iskolan-beluli-eroszaknak

Nem izgatja a magyarokat a válság: úgy eladósodnak, mintha nem lenne holnap
https://www.penzcentrum.hu/hitel/nem-izgatja-a-magyarokat-a-valsag-ugy-eladosodnak-mintha-nem-lenne-holnap.1097352.html

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.