2020, február 14 - 08:10 Sajtószemle

Év végén bezár az elektronikai alkatrészeket gyártó ózdi ABB-gyár. Az ország egyik legszegényebb területén így 1200 ember veszíti el a munkáját.
1200 embert eresztenek szélnek az ország egyik legszegényebb térségében
https://index.hu/gazdasag/2020/02/13/ozd_gyarbezaras_munkanelkuliseg_abb/

 

Hogyan kerülhet egy 323 fős lelátó befedése 257 millió forintba?
Nade akkor mi a bicskei specialitás?
És még csak most jön a bicskei fejlesztés igazi különlegessége! A lelátók befedése. A 323 fős széksor fölé húzott eső- és napfényvédő
ugyanis többe kerül, mint amennyi a komplett első ütem költsége volt, élőfüves centerpályafelújítással, műfüves pálya kiépítésével, a
klubház és az öltöző felújításával és kibővítésével, és magának a lelátónak a felhúzásával. Ez az összes munka ugyanis 235 millió forint volt.
A lelátó befedése ennél több lesz, előzetesen 257 millió forinttal számolnak.
https://foci.444.hu/2020/02/13/hogyan-kerulhet-egy-323-fos-lelato-befedese-257-millio-forintba

 

Magyar közpénzből képeznek patkolókovácsokat Székelyföldön, hogy megőrizzék a helyi lovaskultúra értékeit
https://168ora.hu/itthon/magyar-kozpenzbol-kepeznek-patkolokovacsokat-szekelyfoldon-hogy-megorizzek-a-helyi-lovaskultura-ertekeit-181696

Félelmetes dolog derült ki ma a szuperállampapírról
Az elemzőket is meglepve hét éve nem látott szintre, 4,7%-ra emelkedett januárban az éves infláció a KSH ma közzétett adatai szerint.
Fél év leforgása alatt 1,9%-kal emelkedett az árszínvonal Magyarországon, ami azt jelenti, hogy a szuperállampapír első féléves,
1,75%-os hozamánál is nagyobb volt a drágulás. A köztudatban magas kamatozásúként elkönyvelt MÁP+ befektetői is veszítettek
tehát befektetésük reálértékéből az elmúlt fél év alatt.
https://www.portfolio.hu/befektetes/20200213/felelmetes-dolog-derult-ki-ma-a-szuperallampapirrol-415785

 

2021-től e-személyit kapnak az újszülöttek
Várhatóan 2021 februárjától az újszülöttek automatikusan, hivatalból kapják meg az elektronikus személyazonosító igazolványukat,
az e-személyit, amely tartalmazza további igazolványaik adatait is, írja az MTI a Magyar Nemzet alapján. A projekt neve: Okmánykelengye.
https://index.hu/belfold/2020/02/13/2021-tol_e-szemelyit_kapnak_az_ujszulottek/

 

Szijjártó megint óriási üzletekben van, csirkét tenyészthetünk Ruandában

https://index.hu/gazdasag/2020/02/13/szijjarto_megint_oriasi_uzletekben_van_csirket_tenyeszthetunk_ruandaban/

A kormány máris módosította az egészségügyi reformcsomagot
A kórházmenedzsment felelősségét érintő javaslatokat gondolták újra.
https://mfor.hu/cikkek/befektetes/a-kormany-maris-modositotta-az-egeszsegugyi-reformcsomagot.html

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.