2019, szeptember 7 - 08:34 Sajtószemle

A Fidesz nem enged be ellenzéki tagokat a Médiatanácsba

Lejárt a Médiatanács kilenc éves mandátuma, elvileg most kellett volna megválasztani a testület új tagjait. Ez nem történt meg, a Fidesz lényegében megpuccsolta a folyamatot. A kormánypártnak nem számít a demokratikus szabályok betartása, csak az a fontos, hogy ne kerülhessen a Médiatanácsba olyan tag, akit ellenzéki pártok delegálnak.

 

Az elmúlt évtizedben a Fidesz médiapolitikájával szemben megfogalmazott kritikák egyik visszatérő eleme volt az egypárti, vagyis ellenzék nélkül működő Médiatanács. Az ötfős Médiatanácsot 2010 októberében választották meg, 9 évre. A tagok mandátuma hamarosan lejár, a médiatörvénynek megfelelően össze is ült egy eseti parlamenti bizottság, hogy jelölje az új Médiatanács tagokat. Az ellenzéki pártok meg is nevezték jelöltjeiket. A parlamenti bizottsági ülésen a Fidesz bejelentette, hogy nem állít jelölteket. Ezzel megakadályozta, hogy a parlament új tagokat válasszon a Médiatanácsba. 

 

https://mertek.atlatszo.hu/a-fidesz-nem-enged-be-ellenzeki-tagokat-a-mediatanacsba/

 

Futóköröket jelölnek ki a Fiumei úti sírkertben, hogy jobban bekapcsolják a főváros vérkeringésébe

A Nemzeti Örökség Intézete futóútvonalakat jelöl ki a Fiumei úti sírkert területén, hogy a nemzeti emlékhelyet szorosabban bekapcsolják a főváros vérkeringésébe.

Az erről kiadott közlemény szerint nagy az igény olyan zöldfelületre Budapest szívében, ahol mozogni, kikapcsolódni lehet. A mozogni vágyók számára futóútvonalak megjelölésével és információs tábla kihelyezésével teszi kényelmesebbé a sportolást a  temetőt kezelő intézmény.

A Fiumei úti sírkert 56 hektáron terül el, ismert gazdag növény- és állatvilágáról is. A NÖRI tájékoztatása szerint sokan nem kegyeleti célból látogatnak ide, hanem kikapcsolódni a parkos-fás környezetbe vagy sportolni, hiszen az európai nagyvárosok temetőihez hasonlóan a Fiumei úti sírkertben is sokan futnak rendszeresen. „A NÖRI nem tartja kegyeletsértőnek a sírkertben futást, sőt, a futókörök átadásával lehetőséget biztosít arra, hogy kijelölt útvonalon, a mosdóhasználat és egyéb szolgáltatások biztosításával futhassanak a sportolni vágyók. A műemléki falak mentén egy kör hossza éppen három kilométer, szintkülönbség nélkül, részben aszfalt, részben terep úton” - közölték.

A futópályákat szeptember 14-én szombaton adják át, az eseményen Radnainé Fogarasi Katalin, a NÖRI főigazgatója mellett a projekt fővédnöke, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, valamint Rakonczay Gábor ultramaratonista is részt vesz.

 

https://444.hu/2019/09/06/futokoroket-epitenek-a-fiumei-uti-sirkertben-hogy-jobban-bekapcsoljak-a-fovaros-verkeringesebe

 

Ügyészséget és bíróságot épít a Mészáros család Érden

A felcsúti ezermester és gyerekeinek cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. lehetett az a szerencsés, ami az Épkar Zrt.-vel együtt felépítheti az Érdi Járásbíróság és Járási Ügyészség új épületét 3,24 milliárd forintért, derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből. Az épülethez 99 parkolót is építenek. Az épület homlokzatának legkisebb magassága 7,7 méter lesz, legmagasabb pontján pedig eléri a 18 métert is, átlagosan így körülbelül 9,8 méteres lesz.

A Fejér B.Á.L. Zrt.-t  2015-ben hozta létre Mészáros Lőrinc a három gyereke: Beatrix, Ágnes és Lőrinc volt, így jön ki a névben szereplő B.Á.L.  És ahhoz képest, hogy a csodacéget 2015 júniusban alapították, már abban az évben egymilliárd fölé ment az árbevételük. Tavaly pedig már 22 833 millió forintos árbevételt hoztak össze a kormányzati megbízások segítségével. A szép eredmények láttán Mészáros Lőrinc február végén a gyerekei cégébe is bevásárolta magát 600 ezer forinttal, ami után aztán 2,8 milliárdos osztalékot vett ki magának. (via Magyar Építők)

 

https://444.hu/2019/09/06/ugyeszseget-es-birosagot-epit-a-meszaros-csalad-erden

 

Így néz ki az állami béremelés az egészségügyben Cser Ágnes, Éger István és Toma Lajos módra

Nemrég küldte meg egy lelkes olvasom a közalkalmazotti kinevezésének a módosítását, lásd alább. 

A dokumentumból egyértelműen kiderül, hogy bár év elejétől a garantált bérminimum összege 195 ezer forint, a Cser Ágnes, Éger István és Toma Lajos (előző kettőt, gondolom ismerik, utóbbi a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének a vezetője) megélhetési vezetők által “kiharcolt” sikeres béremelés a kötelezően adandó minimum bért sem fedezi.Pontosan azért, mert a garantált bérminimum törvény által garantált, a bérlapon szereplő idei bért ki is kellett egészíteni valamivel több, mint háromezer forinttal, ott is van a második sorban “Minimálbérre, vagy Garantált bérminimumra történő kiegészítés”  címen.  

Ebből az a nagyszerű eredmény következik, hogy a fent említett megélhetési vezetők - az egészségügyben dolgozók számára - oly előnyös béralkut kötöttek, amely még az állam által kötelezően adandó minimumot sem érte el.

2019. július elsejétől azonban más világ jött, az egészségügyi dolgozók hihetetlen arányú, költségvetést mélyen megingató nyolc, azaz nyolc százalékos béremelésben részesülhettek. Ez ugye az ez évi garantált bérminimum 195 ezer forintos összegét tekintve, mérhetetlen gazdagságot, egészen bruttó 15 600 forint havi többletet jelent.

Sok helyen , azonban a dolgozók ezt az összeget sem kapták meg, ugyanis - ahogy az alábbi képen látszik - az egyéb címen folyósított pótlék rovására történt meg a béremelés úgy, hogy a végösszeg változatlan maradt, azaz a dolgozó ma is pontosan annyit keres, mint a béremelés előtt. 

https://rontgen.444.hu/2019/09/06/igy-nez-ki-az-allami-beremeles-az-egeszsegugyben-cser-agnes-eger-istvan-es-toma-lajos-modra

Mintha kartellt szervezett volna az Orbán-kormány a százmilliárdos kézilabdacsarnokra

·         Elméletileg nemzetközi tender lett volna, de nem hívtak meg egyetlen külföldi céget sem a 2022-es kézilabda Európa-bajnokságra készülő csarnok pályázatára.

·         Nem is jelentkezhetett rá más, csak akit a kormány kiválasztott.

·         Árversenynek amúgy sem volt sok értelme, mert a kormány végül megmondta, hogy 101,5 milliárd forint lehet a költség.

·         Hogy ezt elérjék, az első körben ajánlott árból 35-80 milliárd forintot engedtek a cégek.

·         Ez azonban nem garancia arra, hogy a végszámla ne kerekedjen feljebb, akár olyan durván, mint a Duna Aréna esetében történt.

Az építőipari piacon egyelőre csak találgatják, hogyan fordulhatott elő, hogy a miniszterelnök két jó barátja közül ezúttal Garancsi István nyerjen Mészáros Lőrinccel szemben, és jelent-e valamit helycseréjük a magyarországi kézilabda Európa-bajnokságra tervezett gigacsarnok felépítéséért folyó versenyben. Az első körben a legolcsóbb árat a Mészáros-klán cége dobta be, a Fejér-B.Á.L. Zrt. 116 milliárdjával szemben Garancsi Market Építő Zrt.-je bő 153 milliárdot ajánlott. A közbeszerzés második szakaszában viszont megfordult a sorrend: a Market 78,72 milliárdra (bruttó 99,97 milliárdra) ment le, és így sovány 20 millió forinttal beelőzte a Mészáros-céget. Megfejtés még nincs, de úgy tudni, a sorrend változása nem a két fővagyonkezelő baráti osztozkodásának az eredménye.

https://24.hu/belfold/2019/09/06/kezilabda-csarnok-eb-nepliget-kartell-epitoipar-market/

Orbán Viktor a montenegrói meccsre is az osztrák magánrepülővel mehetett

A miniszterelnök csütörtök délelőtt még a III. Budapesti Demográfiai Csúcson mondott beszédet, este pedig már a Montenegro-Magyarország meccsen ült a lelátón. Délután a mérkőzés helyszínére repült az a magángép is, amivel Orbán tavaly nyáron a Videoton bulgáriai meccsére utazott.

Orbán Viktor szeptember 5-én délelőtt a Várkert Bazárban megtartott III. Budapesti Demográfiai Csúcson mondott beszédet, amelyben több gyerek születését szorgalmazta. Erről délután fél egy körül jelentek meg a beszámolók, délután kettőkor pedig egy fotógaléria a miniszterelnök Facebook-oldalán.

Néhány órával később, este kilenckor elkezdődött a Montenegro-Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzés Podgoricában. A meccset az M4 közvetítette, és a 32. perc környékén láthatták a tévénézők a lelátón Orbán Viktort, aki a montenegrói miniszterelnök, Milo Dukanovic mellett ülve, a helyszínen nézte a mérkőzést.

A Mészáros Lőrinchez köthető osztrák luxusrepülőgép éppen Podgoricába repült csütörtök délután. Az OE-LEM lajstromjelű gép délután 3 után indult Budapestről, és 4 körül landolt a meccs helyszínén.

https://blog.atlatszo.hu/2019/09/orban-viktor-a-montenegroi-meccsre-is-az-osztrak-maganrepulovel-mehetett/

Palkovics László: Több tudományos kutatás lesz, sokkal több pénzből

A MINISZTER FONTOSNAK NEVEZTE, HOGY MAGYARORSZÁGON NINCS DIPLOMÁS-MUNKANÉLKÜLISÉG

Csekő Imre Magyar Nemzet

A kormányzat célja, hogy a magyar fiatalok jobb és versenyképesebb egyetemeken tanulhassanak és értékes diplomát szerezzenek, amivel megállják majd a helyüket az életben és a munkaerőpiacon — nyilatkozta lapunknak Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, akinek tárcája immár a felsőoktatás területét is felügyeli. A politikus elmondta, Magyarországon nincs diplomás-munkanélküliség, úgy tűnik tehát, hogy megfelelően tudjuk működtetni a gazdaságunkat annyi egyetemet végzett munkavállalóval, amennyi jelenleg kikerül a felsőoktatásból hazánkban. A miniszter szerint fontos, hogy a gazdasági szereplőkkel való együttműködésből is érkezzenek források az egyetemekre, amire a Corvinus átalakítása révén is sor kerülhet majd. Az akadémiai kutatóhálózat kapcsán Palkovics László — aki maga is akadémikus — emlékeztetett, a jövő évi költségvetésben az állami hozzájárulás 32 milliárd forinttal emelkedik.

https://magyarnemzet.hu/belfold/palkovics-laszlo-tobb-tudomanyos-kutatas-lesz-sokkal-tobb-penzbol-7275365/

Már májusban újraindulhat a Szabad Európa Rádió magyar adása

Ha az amerikai Kongresszus jóváhagyja a lépést, már jövő májusban újraindulhat a Szabad Európa Rádió magyar adása, írja a New York Times. John Lansing, az Egyesült Államok Globális Médiaügynökségének vezetője a lapnak azt mondta, hogy a szolgáltatás eredeti költségvetése 750 ezer dollárra nőhet, valamint egy irodát is nyitnának Magyarországon. Egyébként a rádió román és bolgár nyelvű adását már idén januárban újraindították. 

A rádió küldetése, hogy nyugatbarát, független híreket vigyenek oda, ahol nem teljes a sajtószabadság. Ugyanakkor a lap meg nem nevezett amerikai tisztségviselőkre hivatkozva arról ír, hogy David Cornstein, az USA budapesti nagykövete biztosítékot akart szerezni a médiaügynökségtől arra, hogy a a Szabad Európa Rádió nem csak azokra a hírekre fókuszál, amik kedvezőtlenek a magyar kormánynak, valamint az oknyomozást sem viszi túlzásba. Pedig a törvények egyértelműen megtiltják az amerikai tisztségviselőknek, így a nagyköveteknek is, hogy beleavatkozzanak a médiaügynökség ügyeibe.

https://444.hu/2019/09/06/mar-majusban-ujraindulhat-a-szabad-europa-radio-magyar-adasa

A Demagóg Koalíció (DK) meghökkentő meséi

Megyeri Dávid Magyar Nemzet

A DK parancsnoki hídját mintegy átvevő Dobrev Klára és stábja új kommunikációs technikával próbálkozik. Úgy vélik, az ordító, felháborító ostobaságoknak is van reklámértékük. Ugyanis mindenki felkapja a fejét a meghökkentő mesékre, blődségekre, nonszensz rágalmakra, s kíváncsi lesz, ki mondta azt az oltári nagy sületlenséget, amit bedobtak a híradások közé.

Ebbe a kategóriába sorolandó Gyurcsánynénak az az új gyűlöletrobbanása, hogy az Európai Bizottság akkor tenné a legjobban, ha egy centet sem fizetne nekünk a határvédelemre, függetlenül attól, hogy megígérték a költség legalább egy töredékének a megtérítését. Az Apró-klán üdvöskéje kifejtette, hogy különben sem a határkerítés állította meg a migránsokat, hanem az EU–török-megállapodás, a menekültek nem is jönnek már, felesleges az egész építmény.

https://magyarnemzet.hu/velemeny/a-demagog-koalicio-dk-meghokkento-mesei-7273688/

Sírva üzent gyerekeinek a jobbikos, miután migránsokkal találkozott

Teveli Zoltán Magyar Nemzet

A röszkei tranzitzónát látogatta meg három országgyűlési képviselő: az egykori felfüggesztett LMP-társelnök, Szél Bernadett, a liberális Bősz Anett, valamint a jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita, aki úgy látszik átvette Varga-Damm Andrea helyét az ellenzéki női klubban, bár fehér sapka nem volt rajta.

Potocskáné a látogatás után egy videót posztolt, amelyen szipogó hangon közölte, hogy mögötte drótkerítés látható, s a mögött található a tranzitzóna. Ezután a jobbikos képviselő sírva fakadt, majd ezt a videót találta a legalkalmasabbnak arra, hogy saját gyermekeinek üzenjen: örüljünk, amink van, és soha ne kelljen átélniük azt, amit azoknak kell, akik a tranzitzónákban vannak. Potocskáné nem részletezte a látottakat.

A migránsok iránti hirtelenjében egekbe szökkenő hiperempátiája meglehetősen érdekes annak fényében, amilyen megnyilvánulásai voltak korábban.

https://magyarnemzet.hu/belfold/sirva-uzent-gyerekeinek-a-jobbikos-miutan-migransokkal-talalkozott-7268462/

Fidesz: Ungár Péter a sokadik ordas hazugsággal zaklatja a szombathelyieket

Magyar Hírlap

Ungár Péter elővette régi eszközét és közvélemény-kutatásnak álcázott telefonhívásokkal zaklatja a szombathelyi embereket - írja a Fidesz helyi szervezete pénteken délelőtt kiadott közleményében.

A közleményben emlékeztetnek rá, hogy a tavalyi országgyűlési kampányban az óbudai körzetben hasonló eszközökkel zaklatta Ungár az embereket. Akkor a választási bizottság elmarasztalta a politikust ezért és eltiltotta a további jogsértéstől, ő azonban büszkén hirdette, hogy ez a zaklatás kampányának szerves része.

A nagyobbik kormánypárt helyi szervezete rámutat, hogy Ungár most ugyanezt  a módszert alkalmazza Szombathelyen is, azzal a különbséggel, hogy nemcsak a telefonhívásokban hazudik, hanem a saját maga által fizetett bértollnokokkal íratott cikkben is.

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20190906-fidesz-ungar-peter-a-sokadik-ordas-hazugsaggal-zaklatja-a-szombathelyieket

 

Beszéd a III. Budapesti Demográfiai Fórumon

A magyar politika története arra az egy szóra van fölfüggesztve, hogy „mégis.” A „mégis” azt jelenti idegen nyelven, hogy „mindenek ellenére,” hogyha kell, akkor az egész világgal szemben is megpróbáljuk, és aztán egy huszárbravúrral majd sikerül

Orbán Viktor

https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20190906-beszed-a-iii-budapesti-demografiai-forumon

Gulyás Gergely: A kereszténydemokrácia egyértelmű értékválasztásra épül

MTIORIGO

A kereszténydemokrácia egyértelmű értékválasztásra épül – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a III. Budapesti Demográfiai Csúcs résztvevőinek tiszteletére szervezett csütörtök esti gálavacsorán a Magyar Nemzet beszámolója alapján

Gulyás Gergely Assisi Szent Ferencnek tulajdonított ima szövegével köszöntötte a megjelenteket, amelyben a középkori szerzetes türelmet kér ahhoz, hogy elfogadja, amin nem tud változtatni, bátorságot, hogy megváltoztassa, amit lehet, és bölcsességet, hogy e kettő között különbséget tudjon tenni.

 

https://www.origo.hu/itthon/20190906-a-keresztenydemokracia-egyertelmi-ertekvalasztasra-epul.html

Az ellenzék Pécs kapujában: tüke győzelmével térhet vissza a magyar Moszkva

Csődbe vitt város, sorozatos botrányok, teljes káosz, majdnem teljes összefogás. Pécs politikai változásairól az utóbbi pár évben kevés átfogó cikk jelent meg. Ennek egyik oka, hogy a városban a magyar vidéken megszokotthoz képest egészen erős az eseményeket nyomon követő civil sajtó, a másik pedig, hogy a pécsi politikai küzdelmek inkább bénázások folyamatos lépcsői, mintsem olyan kemény politikai csatározások, mint amilyeneket Szegeden látunk.

Pedig 2019 közepén az látszik, hogy ha Pécsen nem tud nyerni az ellenzék a Fidesz felett, akkor szinte sehol sem tud. Ez persze nem azért van, mert a pécsi ellenzék annyira jól szervezett, sőt az igazság ettől távol áll, pedig a városban szinte minden adott ahhoz, hogy az ellenzék át-, azaz visszavehesse a hatalmat.

Pécs a politikai köznyelvben a magyar Moszkva, és a helyi legendáriumban az elmúlt pár évtized legsikeresebb időszakaként az MSZP-s Toller László 2006-ig tartó, nyolcéves vezetését szokás emlegetni. 

https://24.hu/belfold/2019/09/06/pecs-onkormanyzati-valasztas-polgarmester-peterffy-attila-vari-attila-pava-zsolt/

Megbukott Orbán Putyin-projektje

Előnyöket remélt a kormányfő attól, hogy közelít az orosz elnökhöz, de elszámította magát – mondta lapunknak Vlagyimir Putyin egykori tanácsadója.

Illarionov – aki jelenleg a washingtoni Cato Intézet vezető kutatója – úgy látja, Orbán felmérte, „extra hozadékokat remélhet”, ha olyan időkben alakít ki jó kapcsolatot Putyinnal, amikor az orosz elnököt rengeteg kritika éri és elszigetelődik a nemzetközi politikában. – Még az egyébként Putyinhoz hasonlóan autoriter hajlamú vezetők között is többeknek távolságtartóbb az orosz politikája, ezért tűnik rendkívül kiszámítottnak Orbán Viktor mozgása – fogalmazott. Rámutatott ugyanakkor, hogy ez a számítás eddig nem jött be, Magyarországon nem látni a gazdasági hozadékát annak, hogy Orbán közeledett Putyinhoz. Illarionov szerint ebben szerepe lehet annak is, hogy az orosz gazdaság mára a híres „brezsnyevi pangáshoz” képest is rosszabb helyzetbe került. A „pangás éveiben” ugyanis összességében azért 17 százalékkal nőtt a szovjet GDP, miközben most az elmúlt 11 évben összesen 9 százalék volt a „bővülés”. Az orosz szakértőnek arról is határozott véleménye van, hogy Putyin miként közelít Orbánhoz.

https://nepszava.hu/3049012_megbukott-orban-putyin-projektje

Barátai megbuktak, Orbán magára maradt

Az európai jobboldali radikálisokra is döntő hatást gyakorolhat, hogy két fontos szereplőjük, Heinz-Christian Strache és Matteo Salvini hátrébb lépett a politika színpadán.

Néhány nap híján egy éve hangzott el a következő kijelentés: „Meggyőződésem, hogy néhány hónap múlva Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel együtt kormányozzuk Európát”. Matteo Salvini - már csak volt - olasz belügyminiszter akkori bécsi látogatásán látta lelki szemeivel a jövő Európáját, amint kiegészülve Marine Le Pennel és más jobboldali radikálisokkal, végre ők, a szuverenisták határozzák meg az Európai Unió irányvonalát. A jóslat nem vált be. Az európai jobboldali radikális pártok áttörése elmaradt a májusi európai parlamenti választáson, ráadásul három és fél hónapon belül a populisták két illusztris személyisége, Strache osztrák alkancellár és Salvini is kiszorult a kormányzati pozícióból. Azt nem állítjuk, hogy nem térnek vissza az első vonalba, ilyen merész kijelentésre még a saját magát teljesen lejárató Strache esetében sem ragadtatnánk magunkat, azt azonban bizton kijelenthetjük, a nagy populista fordulat elmaradt.

https://nepszava.hu/3048996_baratai-megbuktak-orban-magara-maradt

"Tarlós tudja, hogy a XVIII. kerületben váltás lesz”

A kerület fideszes vezetése 360 milliót költ óriásplakátokra, politikai kiadványokra. Ennek az összegnek a nagy részét mi a szociális támogatási rendszer bővítésére fordítjuk majd – mondta Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc és Pestszentimre közös ellenzéki polgármester-jelöltje.

https://nepszava.hu/3048818_tarlos-tudja-hogy-a-xviii-keruletben-valtas-lesz

Sebes György Deja vu

Akadnak még egy páran, akik emlékeznek az átkos időkre. Vagyis arra, ami sokfelé jellemezte a hazai viszonyokat a rendszerváltás előtt. Az ilyeneket persze nem lepi meg, amikor azt olvassák: „ne a helyi kiskirályok és a pártfunkcionáriusok döntsék el, hogy mi legyen a városban”. Bizony, ez a régi kort idézi. De ezek szerint napjainkban is aktuális. Itt most konkrétan Szombathelyről van szó, de a jelenség – és a próbálkozás, hogy küzdjenek ellene – általános. 

Az pedig különösen érdekessé teszi a történetet, hogy a jelenlegi hatalom egyik képviselője beszél róla. Koczka Tibor ugyanis alpolgármester a vasi megyeszékhelyen. A Fidesz színeiben nyerte el a tisztséget, de az októberi választáson már függetlenként indul. Egy hosszú interjúból ugyanis kiderül, hogy megcsömörlött. Elege lett abból, ami náluk folyik, de nyilvánvalóan nem egyedi. Például az, hogy erőből irányítsák a várost. Vagy hogy központilag meghatározzák, miképpen kell ellehetetleníteni azokat, akik nem vetik alá magukat a kiadott irányelveknek. Ezeket a renegátokat „bevándorláspártinak, szivárványkoalícósnak, meg árulónak kell szólítani” - mondja.

Ebből azonban néhányan nem kértek, így pár szombathelyi fideszes fellázadt. Ezt ugyan Budapesten igyekeznek cáfolni, meg kisebbíteni, de attól a tény még tény marad. A hatalom helyi erős emberével, Hende Csabával szálltak szembe. Több se kellett, kitagadták Koczkáékat, úgy tekintik őket, mintha nem is léteznének. 

 

https://nepszava.hu/3049049_deja-vu

 

Új tanév, új központosítás: elzárja a szakmaszerzés rövid útjait a kormány

Júliusban még az OKJ-képzés felszámolását ígérték, most viszont, ha jelentősen átalakítva is, de mégis inkább megtartanák azt – tudta meg a Népszava.

 

https://nepszava.hu/3049035_uj-tanev-uj-kozpontositas-elzarja-a-szakmaszerzes-rovid-utjait-a-kormany

 

Kárpáti János Angol rulett

Ha helytállóak a kizárólag brit belföldi témákkal foglalkozó PA hírügynökség értesülései – márpedig gyakorlatilag mindig azok –, akkor az angolok végre valamelyest összekapták magukat, és impozáns kacskaringók után sikerült visszajutniuk arra a nullpontra, ahonnan kiindultak. Vagyis oda, hogy még mindig minden lehetséges. Talán még a rettegett Boris Johnson is hajlékonyságot mutat: miután kiátkozta, kerékbe törette és lángsírba küldte azokat a rebellis tory képviselőket, akik az alsóházban megszavazták a megállapodás nélküli Brexit tilalmát, állítólag belement abba, hogy a hozzá hűséges lordok - kamu módosító indítványok özönével - ne akadályozzák a főrendi házban az előterjesztés törvényerőre emelkedését.  

Felmerül persze a kérdés, mit kaphat ezért cserébe a miniszterelnök, aki eddig amellett kardoskodott, hogy az Egyesült Királyság EU-tagsága október 31-ikén, ha törik, ha szakad, akár lesz megállapodás Brüsszellel a válás feltételeiről, akár nem, mindenképpen szűnjön meg. A válasz: az előrehozott választások lehetőségét kaphatja attól az ellenzéktől, amely keményen ostorozza ugyan a kormányt, de nincs kedve urnához szólítani a polgárokat, mert a közvélemény-kutatási adatok nem túl kedvezőek a számára. Az ellenzékre pedig azért van szükség az idő előtti választások kiírásához, mert ahhoz a parlament kétharmadának az egyetértése kell.  

 

https://nepszava.hu/3049048_angol-rulett

 

Orbán nyilvánosan alázta Semjént, de nincs eredménye

Hiába alázta meg nyilvánosan az idei Tusványoson Orbán Viktor miniszterelnök-helyettesét, Semjén Zsoltot, a határon túli magyar nézők tegnap este sem láthatták a magyar labdarúgó válogatott mérkőzését. Pedig ez barátságos meccs volt, és Semjén két éve már arról beszélt, hogy megoldották a kérdést. A feladat, úgy tűnik, meghaladja a politikusokat, az ígéretcunamik után sincs megoldás.

 

https://magyarhang.org/kulfold/hataron_tul/2019/09/06/orban-nyilvanosan-alazta-semjent-de-nincs-eredmenye/

 

Karácsonyt a zuglói parkolási botrány feltárására szólította fel a Fidesz

MTI

A Fidesz budapesti szóvivője arra szólította fel pénteken Karácsony Gergely zuglói polgármestert, ellenzéki főpolgármester-jelöltet, hogy tárja fel az egész kerületi parkolási botrányt.

Zsigmond Barna Pál sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: „olyan időket élünk, amikor az is hír, hogy a zuglói polgármester Zuglóba látogat. Karácsony Gergely ugyanis a napokban ezt tette”.

Azt mondta, reménykedtek, hogy mielőtt „összecsomagol”, lezárja a zavaros zuglói ügyeit, és válaszokat ad minden budapestinek, de nem ez történt, a parkolással továbbra is adós a zuglóiaknak.

https://magyarnemzet.hu/belfold/karacsonyt-a-zugloi-parkolasi-botrany-feltarasara-szolitotta-fel-a-fidesz-7277777/

Fordulat az EU-ban: másként látják a brexitet - a magyarok is

Az Európai Unióban megváltozott a brexit megítélése: még egy évvel ezelőtt is az volt a hangulat, hogy de jó is lenne, ha a britek meggondolnák magukat és az unióban maradnának. Ma már trójai falovat látnának bennük, ha ez megtörténne.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/eu-egyesult-kiralysag-brexit-magyarok.690931.html

"Kérem, távozzon a városomból!"

Csodálatos pillanatot rögzítettek a kamerák Leedsben, olyat, ami egyszerre mutatja meg, hogy egyrészt mennyire széthullott Nagy-Britannia, másrészt, hogy még a legnagyobb káosz és megosztottság közepette is megmaradt a britek lenyűgöző britsége.

A mikrosztori annyi, hogy az utóbbi napokban nyilvános megaláztatásból megaláztatásba eső Boris Johnson miniszterelnök az észak-angliai Leedsbe látogatott, ahol a programja részeként kiment az utcára, hogy szóba elegyedjen a járókelőkkel. Eközben lépett oda hozzá egy decens, középkorú úr. Aki, miközben a miniszterelnök szívélyesen megrázta a kezét, derűsen udvarias hangon, szélesen mosolyogva azt mondta neki:

"Kérem, távozzon a városomból."

Mire Johnson ugyancsak túláradó szívélyességgel a hangjában azt válaszolta, hogy

"Mindjárt indulok."

Mire az úriember a lehető legszívélyesebben meglapogatta a vállát, majd mentek a dolgukra.

https://444.hu/2019/09/06/kerem-tavozzon-a-varosombol

 

Háborúk Orbán szemével nézve

5/09/2019 17:15

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

A miniszterelnök háborúval kapcsolatos kijelentései enyhén szólva tudománytalanok, valószínűleg az a célt szolgálják, hogy indokolni próbálják autoriter politikáját.

Furcsa kijelentéseket tett Orbán Viktor a demográfiai konferencián. Személyes véleménye szerint a népesség fogyása „azért lett európai probléma, mert Európa megvívott saját magán belül két kegyetlen polgárháborút. Ezeket az iskolában világháborúnak nevezik."

Stark Tamás történész a Megbeszéljük című műsorban tette helyre a fogalmakat. Van olyan ideológia, amely a két világháborút összemossa, egynek tekinti, mondván, hogy az elsőt lezáró békemegállapodások vezettek egyenesen a másodikhoz. Ez színtiszta történelemhamisítás.

A másik téves felfogás belső konfliktusokra vezeti vissza a világháborúkat, polgárháborúknak nevezi azokat. Akik így látják, nem veszik figyelembe a nemzetközi hatásokat, ők rendszerint populista, szélsőséges ideológusok. Minden bizonnyal azért teszik ezt, mert így próbálják magyarázni, hogy szerintük miért kell egy országban szigorú szabályokat hozni, miért kell az önálló gondolkodást visszaszorítani, a civil társadalmat megbénítani. Ha nincs „rend” jönnek a belső konfliktusok, aztán a polgár-, illetve világháború.

Orbánnak az a kinyilatkoztatási is téves, hogy a népességfogyást a háborúk okoznák. Aki ilyeneket mond, az az ideológiát a tudomány és a tények fölé helyezi. A valóság az, hogy a háborúk után -az emberveszteség ellenére is- mindig nőtt a népesség. Egyfelől azért, mert a harcok elmúltával feléledtek a természetes emberi reakciók, másfelől azért, mert mindig megugrott az életszínvonal.

https://www.klubradio.hu/adasok/haboruk-orban-szemevel-nezve-108603

 

„Ezen a grundon nem gyűlölködni, hanem összefogni kellene!”

 „Engedélyt eddig sem adtam, s ezután sem fogok adni, hogy tüntetéseken használják a ’Mi vagyunk a Grund!’ dalomat, de fenntartom magamnak a jogot, hogy az elveim mentén ott játsszam el, ahol akarom” – mondta Dés László, akit azután kerestünk meg, hogy a Vígszínház Pál utcai fiúk előadásának egyik főszereplője, Vecsei H. Miklós Facebook-posztban határolódott el attól, hogy politikai kampányrendezvényeken használják a dalt. Dés László eljátszotta Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt hétvégi kampányindítóján. Mint mondja: „abban az értelemben játszom mindig el, hogy pártállástól függetlenül mindenki átérezze: nem tudunk ettől a grundtól elmenekülni, itt nekünk nem széthúzni és gyűlölködni kellene, hanem összefogni és megvédeni a grundunkat”. Vecsei utóbb törölte a posztját.

https://hirklikk.hu/kozelet/ezen-a-grundon-nem-gylolkodni-hanem-osszefogni-kellene

 

Sajókazán úgy döntött az önkormányzat, hogy csak a legszegényebbek nem vehetik igénybe az iskolakezdési támogatást

Sajókaza önkormányzatának képviselő-testülete úgy döntött, hogy a 2019. évi szociális juttatások terhére iskolakezdési támogatás nyújt. Ez logikus dolognak tűnik, annak ellenére ugyanis, hogy az állam biztosítja az ingyenes tankönyveket az általános iskolákban, rengeteg családnak okoz súlyos anyagi problémát az iskolakezdés.

Csakhogy a sajókazai testület az iskolai szociális támogatás odaítélését szabályozó rendelet megalkotásánál gondosan ügyelt arra, hogy a jogszabály éppen a legrászorultabbakra, a legkiszolgáltatottabbakra, a legnagyobb szegénységben élő gyerekekre ne vonatkozzon.

A szöveg így szól: az 5-10-15 ezer forintos támogatást azok vehetik igénybe, akik „rendszeres gyermekvédelmi támogatásra nem jogosultak”, illetve azok, akik „más település általános iskolájába” járnak.

Ugyan azt épp nem írja az önkormányzat, hogy cigányoknak nem jár ez a pénz, de a rendelet pontosan ezt jelenti: lényegében a sajókazai cigány lakosság gyerekeitől tagadja meg a támogatást. A rendszeres gyerekvédelmi kedvezmény ugyanis eleve a legszegényebb családok gyerekeinek jár.

https://168ora.hu/itthon/sajokaza-csak-a-legszegenyebbek-nem-vehetik-igenybe-az-iskolakezdesi-tamogatast-173687

Fischer Ádám szerint Magyarországon sosem lesz demokrácia, Orbán Viktor kihasználja a magyarok mentalitását

A magyarok a maguk, zárt világában élnek, többségük nem beszél semmilyen idegen nyelven. Az pedig külön döbbenetes volt, amikor kiderült, hogy Magyarországon a romák többsége Orbán Viktorra szavaz, mert azt gondolják, hogy a migránsok elveszik tőlük a szociális segélyeket – nyilatkozta Fischer Ádám karmester az osztrák Kuriernak.

Fischer Ádám nemsokára ünnepli 70 születésnapját, a lap ebből az alkalomból készített vele interjút. Fischer Ádám elmesélte, hogy édesapja, a szintén karmester Fischer Sándor azt mondogatta, hogy Magyarország mindig is feudális állam volt, a liberalizmus nem tudott gyökeret verni. A hatalmat például úgy tekintik, mintha azt Isten adta volna.

https://168ora.hu/itthon/fischer-adam-karmester-feudalizmus-liberalizmus-173696

Dömötör Csaba szerint a politikai korrektség korlátai és az új digitális technológiák veszélyeztetik a családpolitikát

A családok támogatása, megerősítése nem csak az anyagiakról szól, a gyermekvállalás, a családalapítás pedig érték- és kulturális kérdés - hangsúlyozta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a III. Budapesti Demográfiai Csúcs pénteki napján.

Előadásában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt emelte ki: a családpolitikát nem zárhatja korlátok közé a politikai korrektség, tabuk nélküli, őszinte párbeszédet kell folytatni a témában.

Kiemelte: a szükségszerű támogatások megadása mellett arra is figyelni kell, hogy a nyilvánosság egésze is családbarát legyen, amihez megmutatott példaképek kellenek.

Ha ezzel már mind sínen vagyunk, akkor lesz már erőnk arra, hogy az új digitális technológiákkal kapcsolatos vitákat is megvívjuk - tette hozzá, utalva arra, hogy ebben a kérdésben ma még előreláthatatlan veszélyekkel kell felvenni a küzdelmet.

https://magyarnarancs.hu/belpol/domotor-csaba-szerint-a-politikai-korrektseg-korlatai-es-az-uj-digitalis-technologiak-veszelyeztetik-a-csaladpolitikat-122767

A keresztelés után itt az újabb meghökkentő részlet az ötödikes honismeret tankönyvből

Újabb vitákat provokáló rész kering a Facebookon Bánhegyi Ferenc Hon- és Népismeret tankönyvéből. A mostani fejezet a régi falusi életmódot tünteti fel elég egyoldalúan idillikus színben. Pintér Sándor sem örülhet, mert azt is megtudjuk belőle, hogy ma milyen nagymértékű a bűnözés.

Sokak kapták fel a fejüket a választható két ötödikes hon- és népismeret tankönyv közül a Bánhegyi Ferenc-féle Apáczai Kiadó által közreadott műben olvasható felszólítás láttán: "Ha nem vagy megkeresztelve, kérdezd meg szüleidet, miért nem kereszteltek meg téged!"

A szerző, akinek történelemkönyveit korábban vissza kellett vonni, a Népszabadság cikke szerint azért, mert rokonszenves figuraként mutatta be Adolf Hitlert, vagy összekapcsolta a Tanácsköztársaság vezetőinek zsidó származását az általuk elrendelt kivégzésekkel, tankönyvében most újabb részletre akadtak, ami a kedélyek borzolására alkalmas.

A tankönyv 12. oldalán az Élet a régi falvakban fejezetet olvashatják a gyerekek. A tankönyv szerint régen becsülete volt a munkának, a gyerekek nem válogattak, nem volt szabad az idősebbekkel feleselni, tudjuk meg. "Az így felnövekvő gyerekek pontosan tudták a szerepüket, a helyüket a falu közösségében." Nem volt jellemző a válás, a családon belüli erőszak,

nem volt olyan nagymértékű a bűnözés, mint ma.

Az emberek, bár szegények voltak, megtanulták a becsületes életet, a rendszeres munkát, s eltűrték az élet mindenféle nehézségét – fogalmaz a könyv.

https://hvg.hu/itthon/20190906_A_kereszteles_utan_itt_az_ujabb_meghokkento_reszlet_az_otodikes_honismeret_tankonyvbol

Szabadlábon az orosz fegyverkereskedők, akiket a kormány az USA helyett Moszkvának adott ki

direkt36

Csütörtökön szabadlábra helyezték Moszkvában a magyar rendőrség és az amerikai Kábítószer-ellenes Hivatal (DEA) közös akciójában Budapesten elfogott orosz fegyverkereskedőt, Vlagyimir Ljubisint – tudta meg a Direkt36 Fridman Róberttől, a férfi magyarországi ügyvédjétől. „Minden korlátozás nélkül szabad ember. Örülök a döntésnek, erre számítottunk” - mondta Friedman.

Az ügyvéd szerint „idősebb Ljubisin rendkívül boldog, hogy végre otthon lehet. Szinte el sem akarja hinni. Úgyhogy azt mondta, ma el is megy a nyomozókhoz, hogy tényleg nincs-e semmi korlátozás a szabad mozgására, mert nagyon elutazna már valahová wellnesszelni”.

Magyarországon csalták tőrbe őket

A ’90-es évek óta Budapesten élő és egy magyar fegyvercégen keresztül is kereskedő idősebb és ifjabb Vlagyimir Ljubisint egy tököli fegyverraktárban fogták el a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai 2016. november 9-én. Történetüket a Direkt36 mutatta be több cikkben.

A Perszeusz fedőnevű akcióban a DEA fedett ügynökei egy mexikói drogkartell képviselőinek adták ki magukat, így tárgyaltak hónapokon keresztül az oroszokkal. A találkozók Magyarországon és Cipruson zajlottak. A DEA magyar és más külföldi hatóságok segítségével csalta tőrbe Ljubisint és fiát, miután a két orosz hajlandóságot mutatott, hogy többmillió dollár, illetve többszáz kilogramm kokain fejében katonai fegyvereket adjon el a drogkartellnek. A fegyverek egy jó része a Magyar Honvédség leselejtezett készletéből származott.

https://444.hu/2019/09/06/szabadlabon-az-orosz-fegyverkereskedok-akiket-a-kormany-az-usa-helyett-moszkvanak-adott-ki

A magyar kormány termékbemutatót csinált a keresztény újságírók konferenciájából

Ez a konferencia azonban elsősorban nem a keresztény újságírókról, hanem a kormánypárti politikusokról szólt.

A szerdai megnyitót Semjén Zsolt és Menczer Tamás államtitkár tartotta, a két nagy előadást utánuk a kormányközeli Danube Institute vezetője és Balog Zoltán kormánybiztos, de csütörtökön és pénteken is dúsan megszórták a programot kormánypárti politikusokkal, diplomatákkal és elemzőkkel.

Ebben a közegben fel sem merülhetett, hogy valakinek különvéleménye lehetne, mondjuk megpróbálja értelmezni Ferenc pápa menekültekkel kapcsolatos gesztusait vagy a baloldali keresztény hagyományt, vagy esetleg az ellenzékből is meghívjon keresztény politikusokat. Itt az újságírók is sokszor úgy beszéltek, mint a magyar kormány: az első szakmabeli felszólaló, a The European Conservative nevű honlap főszerkesztője például elvileg a keresztény újságírás mibenlétéről adott elő, de azért sikerült a „bárkit és mindenkit beengedő” európai migrációs politikával is riogatnia és kifejeznie az Orbán-kormány iránti rajongását.

A magyar és külföldi újságírók, vallási vezetők és politikusok kapcsolatépítésére bizonyára alkalmas volt ez a rendezvény, de legalább ennyire fontosnak tűnik, hogy sorra adták az interjúkat a kormánymédiának, amelyeknek mindig az volt a tanulsága, hogy a magyarnál keresztényebb kormány nincs is a világon.

https://444.hu/2019/09/06/a-magyar-kormany-termekbemutatot-csinalt-a-kereszteny-ujsagirok-konferenciajabol

TGM: Fénykép

A demográfiai csúcs alkalmából Orbán Viktor magyar miniszterelnök a karmelita kolostorban fogadta a.

Mondja a közlemény.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök (senkit) nem fogadott a karmelita kolostorban. A karmelita kolostor már II. József óta nem karmelita kolostor, legföljebb volt karmelita kolostor, sarutlan karmelitákat nem látunk ott, mindenkin van cipő. 

Szóval Orbán Viktor magyarországi miniszterelnök hivatalában fogadta Aleksandar Vučić szerbiai köztársasági elnököt, Andrej Babiš cseh-morvaországi és Peter Pellegrini szlovákiai miniszterelnököt.

Kik ezek?

Ezekre a csókákra nem lenne tanácsos még szövetkezeti cipészműhelyt se rábízni – nem beszélve olyan hatalmi központokról, mint háztartási bolt vagy kis ügyvédi iroda a járási székhelyen. 

Ha jobban meggondoljuk, döbbenetes, hogy az állami hírügynökség közzé mer tenni ilyen képeket meg képes hírt adni efféle találkozóról, ahelyett, hogy gondosan eltitkolná. Hogy nem fél ezt nyilvánosságra hozni. Hiszen erről még ráeszmélhetne az alattvaló, hogy olyan rendszerben él – olyan rendszerben engedi meg magának, hogy éljen, olyan rendszerben nem röstell élni – , amelyben ilyen alakok irányítanak, akiket a nagymamája nem engedne be a tornácra. (Hogy képzeled, hogy ilyen léhűtőket cipelsz haza, kisonokám, meg ne halljam még egyszer.) 

Ha már kiderült ez a kínos titok az MTI jóvoltából, hogy ilyen emberek kimerészkednek a napfényre, akkor voltaképpen mindenkinek meg kellene kérdeznie magától, hogy azért mégis.

https://444.hu/2019/09/06/tgm-fenykep

ÉLET ÉS IRODALOM

Kovács Zoltán

A megoldás

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár hétfő este nyolc óra körül, már tanévnyitás után megoldotta a pedagóguskrízist. Egy tévényilatkozatban kijelentette, kész szerencse, hogy hétszáz betöltetlen állás van a közoktatásban, mert így legalább el tudnak helyezkedni a friss diplomások. Az államtitkár egészen pontosan úgy nyilatkozott: „Szoktam azt is mondani, hogy több ezer ember végez az egyetemeken, ha nem lenne kiírva több ezer álláshely adott esetben, volt olyan kérdés, ami hétszáz óvodapedagógus álláshelyre kérdezett rá nálunk, ezernégyszázan végeznek.”

Bevallom, nem egészen értem a fölpuffasztott mondat minden elemét, különösképp ezek egymáshoz való viszonyát, de végül is az a lényeg, hogy már kevés időráfordítással belátható: a mondat azt jelenti, a közoktatás nagy szerencséje, hogy hétszáz betöltetlen állás van. Minthogy azonban évről évre egyre nagyobb ez a szám, a keserves tények azt mutatják, hogy nem jön annyi friss diplomás, amennyi képes volna betölteni a meghirdetett állásokat. A 24.hu egy júniusi cikkében Grád-Kovács Márta érdekes adatokat közölt. Ezekről Maruzsa vagy nem tud, vagy nem érdeklik őt, de bármelyikről van is szó, illetékes államtitkárként egyiket sem engedheti meg magának: a cikk szerint 2016-os adatok alapján a pedagógusok 45 százaléka 50 évnél idősebb, ami azt jelenti, hogy a 150 ezer fős pedagóguslétszámból több mint 67 ezren a következő 15 évben nyugdíjba mennek. Pótlásukhoz évente legalább 4500 pályakezdő pedagógusra lenne szükség, ami több mint kétszerese a pillanatnyilag hiányzónak, és ezek a számok azt is mutatják, hogy az a föltöltődési folyamat, amiről Maruzsa beszél, nem létezik: a friss diplomások nem töltik be a helyeket, feltehetően azért, mert a versenyszféra egyszerűen elszívja a tanárokat, különösen az informatika- és a nyelvszakos pedagógusok hiánya szembetűnő.

Továbbá, ha valós lenne az a folyamat, amiről beszél, akkor érthetetlen, miért emelte egy korábbi törvénymódosítás a nyugdíjas pedagógusok továbbfoglalkoztatási keretét heti 14-ről 16 órára.

https://www.es.hu/cikk/2019-09-06/kovacs-zoltan/a-megoldas.html?

A pápa LMBTQ-barát érseket nevezett ki bíborosnak

Ferenc pápa döntését ünnepli az LMBTQ közösség Olaszországban és az egész világon, miután egy LMBTQ-barát érseket emelt bíborossá.

Szeptember elején Ferenc pápa váratlan bejelentést tett, amikor összesen tizenhárom egyházi személyt tisztelt meg bíborosi ranggal. Köztük volt a hatvanhárom éves Matteo Zuppi olasz érsek, aki támogatja azt az elképzelést, miszerint az egyháznak LMBTQ fivéreikkel és nővéreikkel együtt kell működnie – számol be róla a Pink News.

https://humenonline.hu/a-papa-lmbtq-barat-erseket-nevezett-ki-biborosnak

Szánthó Miklós szerint a KESMA-médiumok célja, hogy természetes értékként mutassák be a férfi és nő kötelékén alapuló házasság és család védelmét

Szánthó szerint a magunkon uralkodni tudás képessége, élménye vezet el a valódi szabadsághoz. Sommás gondolatai szerint a boldogság nem összekeverendő az élvezetekkel.

A Fidesz által szervezett demográfiai konferencián felszólaló Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány elnöke azt emelte ki, hogy a mintegy 450 médiumot összefogó társaság, mármint a KESMA egyik célja is az, hogy természetes értékként mutassa be a férfi és nő kötelékén alapuló házasságot és a családot, és védje ezeket.

Az a mód, az az út, ahogy mi éljük az életünket itt, Közép-Európában, átfogó támadás alatt áll – jelentette ki, mondván, "a progresszió harcosai, a liberálisok, a valódi szabadság helyett a szabadosság ígéretével kecsegtetik az embereket, az egyéni érdekek és egyéni vágyak korlátlan kibontakoztatásának kívánalmával".

Szánthó szerint a magunkon uralkodni tudás képessége, élménye vezet el a valódi szabadsághoz, az mutatja meg, hogy valódi urai vagyunk az életünknek, hogy nem keverjük össze a boldogságot az élvezetekkel.

"Nekünk ellen kell állnunk, fel- és meg kell mutatnunk, akár ilyen remek konferenciák révén is őseink bölcsességét, hogy szüleinknek igaza volt", hogy a nagybetűs Nyugat, Európa és Magyarország jövője nem a migrációban, nem a humanoid robotokban, hanem "bennünk, családjainkban van" – szálldostak a konferenciaterem légterében Szánthó Miklós gondolatainak tarka pillangói.

https://magyarnarancs.hu/feketelyuk/szantho-miklos-szerint-a-kesma-mediumok-celja-hogy-termeszetes-ertekkent-mutassak-be-a-ferfi-es-no-koteleken-alapulo-hazassag-es-csalad-vedelmet-122771

Mióta a parkolás üzemeltetését a zuglói önkormányzat végzi, a nyereség napi egymillió forint

Nyereséges és átlátható a zuglói parkolási rendszer, az üzemeltetéssel kapcsolatos minden döntés nyilvános testületi ülésen született – közölte a XIV. kerületi önkormányzat pénteken az MTI-vel.

A zuglói önkormányzat arra reagált, hogy Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője arra szólította fel Karácsony Gergely zuglói polgármestert, ellenzéki főpolgármester-jelöltet, hogy tárja fel az egész kerületi parkolási botrányt.

A fideszes politikus szerint a zuglói parkolási rendszer továbbra is homályosan működik, a polgármester pedig titkolja a konkrét számokat, miközben nyáron két, parkolással összefüggő szerződést kötött titokban.

A zuglói önkormányzat közleményében azt írta: a kerületi parkolási rendszer nyereséges és átlátható, az üzemeltetéssel kapcsolatos minden döntés nyilvános testületi ülésen született.

A költségcsökkentést a Fidesz-frakció nem szavazta meg

Közölték azt is, hogy az önkormányzat által 2019. július hónapban beszedett parkolással kapcsolatos bevételek összege 86 millió 654 505 forint, miközben ugyanebben a hónapban a parkolással kapcsolatos kiadásoké 51 millió 207 954 forint volt.

https://varosikurir.hu/miota-a-parkolas-uzemelteteset-a-zugloi-onkormanyzat-vegzi-a-nyereseg-napi-egymillio-forint/

Szijjártó: Nem nézhetik “bokszzsáknak” Magyarországot!

A Magyarországnak járó tiszteletet meg fogjuk követelni! - hangoztatta Szijjártó Péter az ATV kérdésére, a 7-es cikkelyes eljárás ügyében szeptember 16-ra tervezett meghallgatásokról. „Az azért mégsem megy, hogy egyesek Magyarországot egyfajta bokszzsáknak nézzék!” - hangoztatta.

http://www.atv.hu/kulfold/20190906-szijjarto-nem-nezhetik-bokszzsaknak-magyarorszagot

Szabad szemmel: az egész világ láthatja, mekkora "családbarát" Orbán

Nemzetközi sajtószemle, 2019. szeptember 6.

https://nepszava.hu/3049053_szabad-szemmel-az-egesz-vilag-lathatja-mekkora-csaladbarat-orban

Rétvári Bence szerint a Szex és New York írója is megbánta, hogy nem szült gyerekeket

„A szingli életforma fő propagátorai kultúrát akarnak felépíteni arra, hogy az emberek ne akarjanak elköteleződni semmi mellett. Sem a házastársuk mellett, sem a nemzetük mellett, sem a vallásuk mellett, és egyfajta kozmopolita civilizációt képviselnek, ami a fogyasztást, a pillanatnyi örömöket helyezi előtérbe” – mondta Rétvári Bence a kormány demográfiai csúcstalálkozójának pénteki napján. A parlamenti államtitkár az előadása elején felolvasott egy idézetet a Szex és New York írójától, Candace Bushnelltől.

https://index.hu/gazdasag/2019/09/06/szex_es_new_york_retvari_bence_semjen_zsolt_kdnp_demografia_csucs_csaladpolitika_bortusz/

A Lordok Háza is jóváhagyta a rendezetlen brexitet tiltó törvényt

Átment a brit törvényhozás felsőházán (Lordok Háza) az a törvényjavaslat, amely kizárja a rendezetlen brexit lehetőségét. Az új törvény elvben lehetetlenné teszi, hogy az Egyesült Királyság október 31-én megállapodás nélkül lépjen ki az Európai Unióból.

A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt által kezdeményezett, Boris Johnson konzervatív párti miniszterelnök által hevesen ellenzett indítványt szerda éjjel fogadta el – többek közt a kormány ellen „lázadó” konzervatív képviselőknek köszönhetően – 327-299 arányban az alsóház, és a jogszabály azonnal a Lordok Háza elé került további vitára.

https://merce.hu/2019/09/06/a-felsohaz-is-jovahagyta-a-rendezetlen-brexitet-tilto-torvenyt/