2019, október 21 - 22:09 Sajtószemle

Erdogan atombombát akar, Amerika ezt most kezdi komolyan venni

“Más országoknak nukleáris robbanófejjel felszerelt rakétái vannak. Nem is egy-kettő. Nekünk bezzeg nem engedik meg. Ezt nem tudom elfogadni.”

Erdogan török elnök ezt még szeptember 4-én mondta pártjának egyik gyűlésén a kelet-törökországi Sivas városában. Bár a hírről röviden megemlékeztek a nagyobb ügynökségek, az egész akkor nem ütötte át az ingerküszöböt, a török diktátor ugyanis híres arról, hogy szereti feszültségben tartani ellenfeleit és szövetségeseit is.

https://444.hu/2019/10/21/erdogan-atombombat-akar-amerika-ezt-most-kezdi-komolyan-venni

 

Tusk lehet a Néppárt elnöke, egy CDU-politikus közben megpendítette Magyarország kizárását Erdogan támogatása miatt

A belga De Standaard szerint a lengyel Donald Tusk, az Európai Tanács leköszönő elnöke el fog indulni az Európai Néppárt elnöki posztjárért és egyelőre ő az egyetlen szóbajövő jelölt - írja az Euronews. Márpedig nagyon hosszú idő nincs új jelöltek felépítésére, mivel a Néppárt kongresszusát november 20-21-én tartják Zágrábban.

Ha tényleg megválasztják, már az ő elnöksége alatt dönt a néppárti EP-frakció a Fidesz sorsáról, amit a háromtagú, úgynevezett bölcsek tanácsa vizsgál még mindig. Manfred Weber, a Néppárt frakcióvezetője a múlt héten azt nyilatkozta, hogy a Fidesz tagjága továbbra is fagyasztva van és ez így is marad, amíg nem tapasztalnak változásokat Magyarországon.

Ha nem is jelent konkrét fenyegetést Orbánnak, az sem kellemes hír a szempontjából, hogy Johann Wadephul, a Bundestag CDU_CSU frakciójának helyettes vezetője a német közszolgálati tévében azt nyilatkozta, hogy ha a magyar kormány továbbra is nyíltan támogatja Erdogan török elnök szíriai offenzíváját, azzal az EU-ból való kizárást kockáztatja. A német kereszténydemokrata politikus szerint Magyarországnak el kell döntenie, hogy az Unió csapatában akar-e játszani, vagy inkább távozik onnan.

https://444.hu/2019/10/21/tusk-lehet-a-neppart-elnoke-egy-cdu-politikus-kozben-megpenditette-magyarorszag-kizarasat-erdogan-tamogatasa-miatt

 

Botrány a parlamentben: Orbán megpróbálta elvenni Hadházy tábláját videó

parlamenti ülés percről-percre

Hétfőn délután kezdte meg őszi ülésszakát a parlament. Rögtön az ülés elején botrány tört ki. Orbán Viktor napirend előtti felszólalása közben Hadházy Ákos független képviselő a szónoki pulpitus elé állva egy táblát tartott fel. Orbán beszéde közben a pulpitusról előrehajolva két kézzel megragadta a Hadházy által feltartott táblát, megpróbálta elragadni tőle, és közben kajánul mosolygott. 

A táblára az volt írva:

MUSZÁJ HAZUDNIA, MERT TÚL SOKAT LOPOTT. 

A másik táblára pedig ez:

STOP PROPAGANDA, STOP KORRUPCIÓ.

A parlamenti közvetítésben pontosan nem lehetett látni, mi történt, mert Hadházy akcióját szándékosan nem mutatták a kamerák. Később nemzeti színű zászlókat tartó emberek érkeztek, és a zászlókkal próbálták meg eltakarni Hadházy tábláját.

 

https://index.hu/belfold/2019/10/21/parlament_orszaggyules_borkai_zsolt_ellenzek_orban_viktor_paks_oroszorszag_napirend_elotti_interpellacio/

 

Primitív, ostoba fajankó - mondta Kövér László Hadházynak

Hadházy akciója után Kövér László házelnök kérte az ellenzéki képviselőket, hogy tartsák be a házirendet, majd visszaadta Orbánnak a szót. A parlamenti közvetítés szerint Kövér „primitív, ostoba fajankónak” nevezte Hadházyt, és arra is utalt, hogy látták mit akart volna felmutatni, ezért is léptek közbe.

 

https://444.hu/2019/10/21/primitiv-ostoba-fajanko-mondta-kover-laszlo-hadhazynak

 

Hadházy: A pocakos tábornok nem az az ember, aki visszavonul, ő inkább támadást vezényel, újra és újra

Facebookon magyarázta meg mai parlamenti akcióját a független képviselő.

 

"Ez a parlament csalással jött létre egy olyan választáson, ahol az ellenzéknek esélye sem volt eljuttatni a tényeket és a véleményét a választók egy nagyon nagy részéhez. Esély sem volt arra, hogy a propagandagépezet ocsmány hazugságaival szemben az igazságot elmondjuk a választók egy nagyon nagy részének" – indítja Facebookon közzétett posztját Hadházy Ákos azután, hogy délelőtt akciójával megzavarta Orbán Viktor beszédét.

A független képviselő kifejti véleményét a parlamentről is, melyről azt írja, hogy "már nem alkalmas helyszín arra, hogy megküzdjünk a játékszabályok egyre durvább átírása ellen. Kövér a mai naptól még inkább megszigorította a parlamenti tudósítók munkáját. Ez egyértelműen jelzi, hogy az elborkaizott választás után a Fidesz nem konszolidálódik, hanem még inkább bekeményít és még inkább el fogja nyomni a maradék független sajtót. A pocakos tábornok nem az az ember, aki visszavonul, ő inkább támadást vezényel, újra és újra."

Hadházy megfogalmaz három alapfeltételt is, ami fontos a 2022-es ellenzéki győzelemhez:

·         "minden településen legyen minimum 2 ember, aki nyíltan vállalja ellenzékiségét

·         mind a 10 000 szavazókörben legyen ellenzéki delegált és az ellenzéknek legyen 20 000 önkéntes aktivistája

·         a Házon kívül kell megküzdeni a tisztességes játékszabályokért és a Házon kívül kell megszervezni magunkat!"

 

https://magyarnarancs.hu/belpol/hadhazy-a-pocakos-tabornok-nem-az-az-ember-aki-visszavonul-o-inkabb-tamadast-vezenyel-ujra-es-ujra-123942

 

Kósa arról beszélt, hogy jobb lenne Győrben egy időközi választás

Bayer show vendége volt Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, az önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke. A vasárnap esti műsorban szóba kerültek a kampány során előkerült videók, amiről Kósa azt mondta minden ilyen jellegű ügybe keveredett politikust újraválasztottak saját településükön, de ennek ellenére nem elfogadható az, ami a videókon szerepel, legyen szó Újpestről vagy Borkai Zsoltról.

A győri polgármester ügyéről azt is elmondta, Borkai bár kilépett a Fideszből, "de ott Győrben is lesz még ennek szerintem konzekvenciája, mert az egy megfontolandó kérdés, hogy akarja-e egy polgármester olyan helyzetbe hozni a saját városát, amilyenbe most Győr került. Szerintem ez nem helyes, tehát az a helyzet, hogy egy tisztességes választás egyenlő feltételekkel sokkal jobbat tenne Győrnek és neki is, mint bármilyen halogató magatartás." A hvg.hu-nak nyilatkozó fideszes képviselők egyébként azt mondták Borkairól, hogy a nevéhez tapadó kínos botrány miatt nem tartják elképzelhetőnek, hogy kitöltse mandátumát, vagy akár fél évnél tovább a hivatalban maradjon.

https://hvg.hu/itthon/20191021_Kosa_Jobbat_tenne_egy_ujabb_valasztas_Borkainak_es_Gyornek_is

 

Luxus-sportkocsiban fotózták Borkai Zsolt fiát, aki havi egymilliót kap egy nem működő cégtől

„Aranyélet, sokadik rész. A képen Borkai Ádám látható, a győri polgármester fia – tudják, aki egymilliót kap havonta a semmiért, de van még egy „sportvezetői” állása is, közel ugyanannyiért. 2016 nyarán készült, vagyis akkor 21 éves lehetett. Az autó egy Audi TT Roadster, aminek a listaára ma 15 millió forinttól indul (határ az extráktól függően a csillagos ég) –  írja és mutatja a Facebookon Hadházy Ákos:

https://168ora.hu/eletmod/luxusauto-audi-tt-sportkocsi-borkai-zsolt-borkai-adam-aranyelet-aranyifju-hadhazy-akos-176020

 

Újraszámolták a szavazatokat, de V. Naszályi maradt az I. kerület polgármestere

https://hvg.hu/itthon/20191021_Ujraszamoljak_az_I_kerulet_eredmenyet

 

Döntöttek: Pikó is marad polgármester

https://hvg.hu/itthon/20191021_Dontottek_Piko_is_marad_polgarmester

 

Elutasították a Baranyi Krisztina polgármesterségét támadó beadványt

https://hvg.hu/itthon/20191021_Elutasitottak_a_Baranyi_Krisztina_polgarmesterseget_tamado_beadvanyt

 

Nyomoznak a Borkai-ügyben

Egy parlamenti interpellációra adott válaszban mondta el a Belügyminisztérium államtitkára, hogy „nyomozás van folyamatban.”

 

A botrányokkal tarkított hétfői parlamenti ülés a napirend előtti Orbán-felszólalás és Hadházy Ákos táblás akciója után sem lett kevésbé unalmas. A nap interpellációkkal folytatódott, Varju László (akinek a mentelmi jogát nem sokkal előtte függesztették fel), a Demokratikus Koalíció politikusa például arról beszélt, hogy:

Borkai Zsolt botránya nemcsak a győri polgármester romlottságára és álszent képmutatására irányította rá a figyelmet, de rávilágított arra is, hogyan működik a Fidesz nevű, államhatalmat foglyul ejtő bűnszervezet.

Varju a Mérce tudósítása szerint arra volt kíváncsi, hogy a szex- és korrupciós botrányba keveredett, de október 13-án újraválasztott, majd a Fideszből kilépett győri polgármester ellen indul-e nyomozás.

A DK-s politikus kérdésére a Belügyminisztérium államtitkára, Kontrát Károly válaszolt:

Az interpellációban felsorolt ügyekkel összefüggésben nyomozás van folyamatban.

https://hvg.hu/itthon/20191021_Nyomoznak_a_Borkaiugyben

 

Kósa füllentett: nem dönthették el a külföldiek a budapesti választást

Nem a külföldiek döntötték el a budapesti főpolgármester-választást, mert egész egyszerűen nem is voltak annyian. Lapunk kikérte a Nemzeti Választási Irodától a számokat, amiből kiderült: a Fidesz kampányfőnöke által említett 90 ezer uniós külföldi helyett legfeljebb 37 ezer szavazhatott.

https://magyarhang.org/belfold/2019/10/21/kosa-fullentett-nem-donthettek-el-a-kulfoldiek-a-budapesti-valasztast/

 

Tóta W.: Merre tovább, Fidesz?

Figyelmesen végigolvastam, -hallgattam és -néztem a kormánypárti sajtóbirodalomban beszerezhető megfejtéseket a választás óta. A következőket tudtam meg az okokról:

Borkai Zsolt elkúrta

Nem eléggé türk származású külföldiek szavaztak

Bűnös város, népi-urbánus ellentét

Gyökértelen telefonnyomogató fiatalok

Ballib médiafölény

A közvélemény-kutatók elmérték

A létenergia vidékről jön.

Erről szól még a cikk:

Maradt-e Orbán környezetében bárki, aki meg meri mondani neki őszintén, ha hibázott

Sok a felhalmozott bűn és vagyon, és kevés szent maradt a táblán

A Fidesz elveszítette a jövőt

https://hvg.hu/360/20191021_Merre_tovabb_Fidesz

 

Bayer Zsolték kéz a kézben dülöngéltek Verdire, spirituális élőláncot vonva Salvini köré

Szombaton Rómában tüntetést tartottak a bukott olasz belügyminiszter, Matteo Salvini mellett, itt írtunk róla. Akkor még nem tudtuk, hogy nem ez lesz az igazán komoly rendezvény aznap, hanem a Salvini melletti budapesti kiállás, amit az újabban újságírással fenyegetőző Bayer Zsolt és Hír Tv-s kollégái szerveztek.

A Pesti Srácok videója alapján ugyanis a magyarországi tüntetés tele volt érzelemmel, ehhez képest az olaszországi rendezvény egy kutyasétáltatás lehetett. A tüntetés végén már Giuseppe Verdi Nabuccójából a Szabadságkórusra kéz a kézben, szinte vallási áhítattal dülöngélt a több mint ezer idős ember.

https://444.hu/2019/10/21/bayer-zsoltek-kez-a-kezben-dulongeltek-verdire-spiritualis-elolancot-vonva-salvini-kore

 

Gulyás Gergelynek jutott a kínos szereplés, furán oldotta meg

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa minden évben egyhónapos programsorozatot tart októberben, a reformáció hónapja révén. A hagyomány szerint ugyanis Luther október legvégén szegezte ki a tételeit a wittenbergi vártemplom kapujára.

Az adott most különös csavart a történetnek, hogy a vasárnap, az Urániában tartott gálaestjükre már rég le volt szervezve Gulyás Gergely egy miniszteri beszédre. Arra viszont nem számíthattak, hogy a választások után egy héttel a Borkai-jelenség feldolgozása még nagyon aktuális közéleti téma lesz.  Különösen érdekes volt ezért, hogy Gulyás ebben a helyzetben mit tart fontosnak elmondani a keresztény gálaest résztvevőinek. 

 

Keveset tudunk az ellenségről, de az rémisztő

Gulyás beszédében kezdésként általában méltatta a reformációt, az MTI összefoglalója alapján. Majd átment támadásba, egy titokzatos csoport ugyanis megtámadta az európai keresztyénséget és a demokráciát is, ellenük megy a küzdelem. Róluk egyrészt annyit tudunk, hogy ők nem kitaláltak, mögöttük "nagyon is létező és tudatos hatalmi tényezők állnak".

Emellett nem kevesebbet akarnak, mint minden létező kultúrát lerombolni, méghozzá a dekonstrukció jelszavával.  Azt mondják, hogy minden kultúra, amely az emberiség történetében felépült, elnyomás eredménye, ezért a legjobb lerombolni.

Guylás szerint ez a csoport arra törekszik, hogy le kell rombolni az intézményeket, az államot, és le lehet rombolni a közösségeket a családon, a nemzeten át az egyházig; le kell rombolni, hogy a kultúra helyébe a "tagadás kultúrája, a hit helyébe az ideológia, az igazság helyébe a narratíva lépjen"

 

https://index.hu/belfold/2019/10/21/gulyas_gergely_keresztenyseg_kepmutatas/

 

MOST MÁR BIZTOS: NINCS TÖBBÉ SZOMBATI HELYI HÍRLAP

ugytudjuk.hu

Tegnap még talány volt, hogy a hétvégén megjelenik-e a szombathelyi Fidesz házilapja, a Szombathelyi Hírlap Szombati Helyi Hírlap, mára pedig már több forrásból is úgy értesültünk, hogy egészen biztosan nem lesz ott a postaládákban a kiadvány.

Az újság története egészen érdekes. Idén márciusban jelent meg az első száma, akkor még használva a város nevét. A később kialakult hangvétel és sértő stílus miatt azonban a városi közgyűlés úgy határozott, hogy visszaveszi a korábban megadott engedélyt.

Az újságban rendszerint két hirdető volt. A szombathelyi közbeszerzéseket sorra nyerő Homlok Zsolt egy vasútépítő vége és a városi rendezvényeket rendre biztosító, Fidesz közeli Marcus Security. 

Az újságot egyébként annak a Kremser Csabának a családi cége adta ki, aki jó ideig Puskás Tivadar, Szombathely korábbi fideszes polgármesterének a sajtósa volt. 

Úgy tűnik még egy búcsúszám sem jelenik meg, amiben elköszönne a főszerkesztő, a korábban SZDSZ-es parlamenti képviselő, a mostanság inkább a szombathelyi Fidesz intézőjeként ismert Horváth Vilmos.

https://ugytudjuk.hu/cikk/most-mar-biztos-nincs-tobbe-szombati-helyi-hirlap

 

Tovább szalámizzák Kásler tárcáját

Egyre fogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ezúttal az egészségügyi szakképesítés területét veszítheti el. Dúl a Kásler-Palkovics háború.

 

Noha az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vezetőjeként Kásler Miklós hatáskörébe tartozik az egészségügy, a Palkovics László Innovációs és Technológiai Minisztériuma (ITM) már azt sem engedné, hogy a humánminiszternek beleszólása legyen az egészségügyi szakképesítések szervezésébe. Az ITM által kidolgozott és lapunk birtokába került új szakképzési törvénytervezet ugyanis már nem tartalmazza azokat a jogköröket, amik felruházták Káslert, mint az egészségügyi szakképesítésekért is felelős minisztert, hogy részt vehessen az egészségügyi szakképzési programok szakmai irányításában. Ha az ITM-tervét elfogadják, akkor az újabb jelentős presztízsveszteséget jelentene Káslernek, hiszen az utóbbi hónapokban többször is lefaragtak tárcájából.

 

https://nepszava.hu/3054350_tovabb-szalamizzak-kasler-tarcajat

 

A kormány kényszerítette hitelcsapdába a fővárost

Budapest adóssága ma biztosan meghaladja a 80 milliárdot, ami az elfogadott költségvetés szerint az év végére akár 120 milliárdra is ugorhat.

Csak döntés kérdése, hogy az Orbán-kabinet átvállalja-e Budapest – elsősorban a kormánynak betudható – adósságait: pénz ugyanis bőven akadna rá. A legnagyobb tétel a miniszterelnök és köre által erőltetett metrókocsi-felújítás.

 

https://nepszava.hu/3054340_a-kormany-kenyszeritette-hitelcsapdaba-a-fovarost

 

Karácsonynak több eszköze is lehet a Liget-projekttel szemben, egy sor épületnek nincs érvényes építési engedélye

Amellett, hogy még nem zárult le számos per a Városligetbe szánt épületekkel kapcsolatban, egy rendeletmódosítás is esélyt adhat az új főpolgármesternek.

 

https://nepszava.hu/3054399_karacsonynak-tobb-eszkoze-is-lehet-a-liget-projekttel-szemben-egy-sor-epuletnek-nincs-ervenyes-epitesi-engedelye

 

Gyurcsány: Erőszakot szül a gyurcsányozás

DOMINANCIAHARC OSZTHATJA MEG A BALLIBERÁLISOKAT

Bákonyi Ádám Magyar Nemzet

Személyének politikai rehabilitáláshoz kötötte az ország egységét Gyurcsány Ferenc, aki a DK születésnapján egyenesen arról beszélt, hogy a gyurcsányozás máskülönben erőszak forrásává válik. A volt miniszterelnök egyúttal a korrupció elleni fellépésre buzdította pártja friss önkormányzati politikusait, amire a Fidesz úgy reagált, hogy éppen Gyurcsány vezette minden idők legkorruptabb kormányát. Mindeközben az MSZP rendszerváltó pártként határozta meg magát, amely most is készen áll a rendszerváltásra.

https://magyarnemzet.hu/belfold/gyurcsany-eroszakot-szul-a-gyurcsanyozas-7418456/

 

Érdekek és értékek

Kottász Zoltán Magyar Nemzet

Kész a kormányzásra az olasz jobboldal – ez volt a legfőbb üzenete annak a római nagygyűlésnek, amelyen kétszázezer lelkes ember ünnepelte a jobboldal új vezetőjét, akit még Silvio Berlusconi is politikai örökösének ismert el. Matteo Salvini az elmúlt években valóban felforgatta az olasz politikát: kis regionális pártocskából megkerülhetetlen tényezővé változtatta az egykori Északi Ligát, amely valaha az északi tartományok szélesebb körű autonómiájáért küzdött, de ma már nem csupán Milánóban, Velencében vagy Bolognában képes szavazatokat szerezni. A párt Róma és a távoli Szicília lakossága számára is vonzóvá vált, mert kormányra kerülve bebizonyította: a bevett balliberális formulák helyett képes valódi alternatívát nyújtani.

Az állandó politikai és gazdasági bizonytalanságban szenvedő Olaszországban példátlan összefogás jött létre a három nagy jobboldali párt között, ami a következő választásokon stabil, nagy többséggel rendelkező kormány megalakítására adhat lehetőséget. Ennek a kormánynak a tagjai pedig nem fognak Brüsszelbe és Washingtonba szaladgálni, „Merkel és Macron telefonos utasításainak” engedelmeskedni – ahogy Matteo Salvini fogalmazott szombaton Rómában.

https://magyarnemzet.hu/ahelyzet/erdekek-es-ertekek-7420142/

 

Beindult az ellenzéki osztozkodás

TÖBB HELYEN NEHÉZ LEHET KIELÉGÍTENI A BALLIBERÁLIS PÁRTOK BRUTÁLIS ÉTVÁGYÁT

Borsodi Attila Magyar Nemzet

A színfalak mögött folynak az egyeztetések az ellenzéki vezetésű nagyvárosokban, több helyen könnyen és hamar dűlőre juthatnak, máshol azonban nehéznek ígérkezik a „benyújtott számlák” kiegyenlítése. A legnehezebb dolga Péterffy Attilának lehet Pécsett, hiszen ha következetesen végig akarja vinni a programját, akkor hamar szembetalálhatja magát a baloldali pártérdekekkel.

https://magyarnemzet.hu/belfold/beindult-az-ellenzeki-osztozkodas-7418204/

 

Csak báb lehet majd Karácsony Budapesten

Magyar Hírlap

Hétértékelő. A választók most szerezhetnek tudomást arról, hogy változás helyett legfeljebba 2010 előtti világba való visszarendeződés történik – véli Deák Dániel

A DK és a Momentum részvételével ismét visszahoznák az országba a 2010 előtti időket, úgy tűnik, Budapesten mindez már megvalósult, hiszen Karácsony Gergellyel visszatértek a főváros vezetésébe a Gyurcsány–Demszky-korszak letűnt alakjai – jelentette ki lapunknak Deák Dániel politológus.

 

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20191020-csak-bab-lehet-majd-karacsony-budapesten

 

A rizómaember

Egy héttel az önkormányzati választások után örömmámorban lebeg az ellenzék. Egyre több levitézlett balliberális alak ugrik ki a politikai porondra

Dippold Pál Magyar Hírlap

Úgy tűnik, Karácsony Gergelynek, az új főpolgármesternek nincs is más dolga, mint újra beindítani a liberális élcsapatot. Azt próbálják elhitetni az ország népével, hogy fonnyad a Fidesz-narancs. Ez a parancs. Így tehát Budapesten ismét ott villoghatnak az országot már többször a szakadék szélére taszító alakok: Lamperth Mónika, Gy. Németh Erzsébet, Niedermüller Péter és a legfőbb bábjátékmester, Gyurcsány Ferenc.

Kétségtelen, az ellenzéki összefogásnak nevezett elvtelen, a teljes önfeladást kiteljesítő hataloméhes szövetség jó néhány helyen nyert pozíciókat. Hogy aztán majd miként boldogul egymással a magát antifasisztának tituláló szocialista, dékás, LMP-s és momentumos a lajbis zsidólistázókkal, az arrafelé pillanatnyilag senkit sem érdekel. Miként az sem, hogy a szavazatok számadatait nézve a kormánypártok meggyőző fölényben vannak.

https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20191020-a-rizomaember

Kósa Lajos: Bővítik a családtámogatási rendszert és újabb gazdaságvédelmi program várható

origo

Tovább bővítenék a családtámogatási rendszert, valamint az európai gazdaság aggasztó adataira reagálva újabb gazdaságvédelmi akciótervet dolgoznak ki Magyarországnak - jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, egyben önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A tervekről már az Országgyűlés őszi ülésszakában is szó lesz.

Kósa Lajos azt mondta: kétségtelen, hogy az önkormányzati választásokon az ország legnagyobb részén a Fidesz több voksot kapott, mint korábban, de az ellenzék is. Ebben az értelemben nem a botrányok döntötték el a választásokat, sokkal inkább az a helyzet, hogy az ellenzéki pártok stratégiáját elfogadták a saját szavazóik - tette hozzá. A Fidesz így is győzött a választásokon, de az ellenzék komoly részsikereket tudott elérni - hangoztatta Kósa Lajos.

https://www.origo.hu/itthon/20191020-bovitik-a-csaladtamogatast-es-uj-gazdasagvedelmi-akcioterv-lesz.html

Orbán Viktor levelet írt a fideszes önkormányzati képviselőknek és polgármestereknek

ORIGO

Levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke az önkormányzati választáson megválasztott minden fideszes képviselőnek és polgármesternek. A levelet Bereznai Csaba képviselő hozta nyilvánosságra.

Bár győztünk, de sok helyen érzékeny veszteségeket szenvedtünk - írja a levelében Orbán Viktor. Közületek a legtöbben helyben is kormányzó erőkként fogtok dolgozni. Ahol Magyarország polgárai másra bízták a város irányítását, ott Rád is új feladat vár - folytatta.

„Állj ki minden körülmények között az emberekért, és bátran harcolj a helyiek érdekeit sértő, rossz döntések ellen!” – írta a Fidesz elnöke, azt kérve a címzettektől, tartsák szem előtt: „mi vagyunk az országépítők." Az önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP szövetség szerezte messze a legtöbb szavazatot

https://www.origo.hu/itthon/20191021-orban-viktor-levele-a-fideszes-onkormanyzati-kepviseloknek.html

A Fidesz megírta a bukott polgármestereinek, hogy a Fidesz maradt a legerősebb

A Fidesz-központ minden nap e-mailen küldi szét a párt összes politikusának a legfontosabb politikai események összefoglalóját. A kormányoldali képviselők, polgármesterek ebből a Napi üzenet címet viselő levélből kapnak útmutatást arról, hogy a pártvezetés éppen milyen ügyekre koncentrál és hogyan tálalja azokat.

A levél felsorolja az aktuális politikai eseményeket és a hozzájuk kapcsolódó legfontosabb információkat, a vastag betűs kiemelések pedig azokat az üzenetszerű kommunikációs paneleket tartalmazzák, amelyeket a címzetteknek is használniuk kell, ha az adott ügyben nyilatkoznak.

A kormánypártok így tudták elérni, hogy politikusai szinte szóról szóra megegyező mondatokban, lehetőleg ugyanazokat a jelzőket használva kommunikáljanak.

https://24.hu/kozelet/2019/10/21/fidesz-onkormanyzati-valasztas-bukott-polgarmesterek/

A bankok magyar államosítása igazi hungarikum – Beszélgetés Voszka Évával

A 2010 utáni újraállamosítás és a bankok ismételt magánosítása veszélyekkel járhat, ha a szakmai múlttal nem rendelkező új tulajdonos nem képes kezelni egy esetleges újabb válságot – véli Voszka Éva, a Pénzügykutató tudományos tanácsadója, a Szegedi Tudományegyetem tanára. Ilyenkor ismét csak közpénzinjekcióval kerülhető el a csőd.

https://nepszava.hu/3054338_a-bankok-magyar-allamositasa-igazi-hungarikum--beszelgetes-voszka-evaval

Ebbe a karámba terelte az újságírókat Kövér a Fehér Házban  

"Döbbenetes! Kövér László újitása: csak ebben a kis karámban dolgozhatnak az újságírók a Képviselői irodaházban."

Ezt a mondatot Székely Sándor a Szolidaritás független országgyűlési képviselője posztolta ki első meghökkenésében a következő kép társaságában:

https://444.hu/2019/10/21/ebbe-a-karamba-terelte-az-ujsagirokat-kover-a-feher-hazban

Sebes György Fékezés

Bár fideszes potentátoktól tudjuk, hogy a képviselők akkor is dolgoznak, amikor nincs plenáris ülés, de azért jó tudni, hogy mától ismét benépesülnek a padsorok. Negyed évet kellett eltöltenünk az Országgyűlés nélkül, sokaknál már elvonási tünetek jelentkeztek. De nem volt mit tenni, a nyári szünet, aztán pedig az önkormányzati választás kampánya megfosztott bennünket ettől a pótolhatatlan élménytől. 

Az persze kérdéses, hogy ezentúl mennyit tudhatunk meg a képviselők munkájáról. A jelek szerint a mindig szigorú pedellusként működő házelnök és csapata inkább egy titkos szektát csinálna a parlamentből. Ennek jegyében kicsit még szigorítottak „az országgyűlési tudósítás rendjének szabályain”. A lényeg az, hogy a minden lében kanál médiamunkások nehogy már túlságosan zavarni merészeljék áldozatos tevékenységük közepette a honatyákat és –anyákat. Miáltal természetesen azt is meg kívánják akadályozni, hogy a plebs túlságosan belelásson abba, mi is folyik az Országház falain belül. 

Mindazonáltal nem mondhatjuk, hogy ez a szigorítás váratlan lett volna. Elég csak felidézni a Fidesz frakcióvezetőjének kirohanását, amihez pártja nemrég tartott kongresszusát tartotta a megfelelő terepnek. Kocsis Máté felidézte a tavaly decemberben történteket, amikor az ellenzéki képviselők – megfogalmazása szerint - "a parlamenti mindennapok részévé tették a provokációt, a ripacskodást és a trágárságot”. Majd biztosított mindenkit arról, hogy a hatalom „a továbbiakban is őrizni fogja az Országgyűlés méltóságát”. 

https://nepszava.hu/3054381_fekezes

A Pikó András vezette önkormányzatnak kell fizetnie a fideszes propaganda miatt kirótt büntetést

A Kúria szerint is törvénysértően kampányolt az önkormányzati választást megelőzően az önkormányzat által kiadott Józsefváros című újság Sára Botond fideszes polgármester mellett, az ezzel járó anyagi következményeket mégis a Pikó vezette önkormányzatnak kell vállalnia – erről a VIII. kerület új vezetője maga tett közzé bejegyzést Facebook-oldalán.

https://merce.hu/2019/10/21/a-piko-andras-vezette-onkormanyzatnak-kell-fizetnie-a-fideszes-propaganda-miatt-kirott-buntetest/

Kivéreztetett, kiskorúsított önkormányzatokat szerzett meg az ellenzék

Nem csak anyagi mozgástér, gazdasági teher is bőven jut az új ellenzéki településvezetőknek. Ráadásul mivel az önkormányzatok kiszolgáltatott helyzetben vannak, könnyen csapdahelyzetben találhatják magukat.

https://24.hu/fn/gazdasag/2019/10/21/ellenzeki-onkormanyzatok-adossag/

Mészáros Lőrinc jobb keze viszi a földnyilvántartást

A 4iG Nyrt. végzi a mező- és erdőgazdasági földek digitális nyilvántartási és közigazgatási rendszereinek fejlesztését.

A 4iG az elmúlt hónapokban került többségi Jászai Gellért irányítása alá. Jászai korábban Mészáros Lőrinc üzlettársa és jobbkeze volt a Mészáros-birodalom élén.

A 4iG közleménye szerint a munka eredményeként a papír alapú földforgalmi adminisztrációs folyamatokat elektronikus és – ahol erre a közigazgatás folyamatai lehetőséget adnak – automatizált eljárások váltják majd ki, csökkentve a személyes ügyintézés szükségességét.

A Budapesti Értéktőzsdén közzétett projekt uniós forrásból valósul meg, fővállalkozója a Tigra Kft., a 4iG-t érintő alvállalkozói megbízás értéke 2,069 milliárd forint.

https://24.hu/fn/gazdasag/2019/10/21/meszaros-lorinc-jobb-keze-viszi-a-foldnyilvantartast/

 

Az egyetem már nem bírja, a kutatókra hárítaná a méregdrága lapelőfizetések egy részét

„Ez valószínűleg most senkit nem érdekel, de az ELTE TTK éppen készül lemondani az összes folyóirat-előfizetését forráshiány miatt. Innovatív megoldás egy kutatóegyetemtől” - ezzel a keserű felütéssel jutott el hozzánk egy levelezés, amelyben az ELTE Természettudományi Karának néhány oktatója vett részt. Ahogy az alábbiakban kiderül, az idézet csak részben áll meg, hiszen nem az összes folyóiratról van szó. 

A dolog hátterében az áll, hogy a kar vezetése úgy döntött, 2020-ban nem fizetnek elő a kari központi keretből 37 nemzetközi és 26 hazai tudományos lapra, amelyek eddig elérhetők voltak az egyetem dolgozói számára. Ehelyett arra kérték a kutatókat, hogy nézzék át a folyóiratlistát, és jelezzék, ha van köztük olyan, amire saját pályázati forrásból előfizetnének. 

https://444.hu/2019/10/21/az-egyetem-mar-nem-birja-a-kutatokra-haritana-a-meregdraga-lapelofizetesek-egy-reszet

 

Borkai lánya 22 évesen vált egy 87 négyzetméteres győri lakás tulajdonosává

jabb darabbal bővítette a Borkai-család tulajdonában lévő ingatlanportfoliót Hadházy Ákos. A függelten országgyűlési képviselő Facebook-oldalán arról ír, hogy

2014 végén került egy 87 négyzetméteres győri lakóparki lakás az akkor 22 éves Borkai Petra nevére. 

A 6. emeleti 2+1 fél szobás lakáshoz egy 57 négyzetméteres terasz is tartozik. Az ingatlan akkori ára 40-45 millió lehetett. A tulajdoni lap szerint az OTP Bank 25 milliós jelzáloghitelt adott a vásárláshoz, tehát Borkai lánya 15-20 millió forinttal szállt be a vásárlásra. Hadházy emlékeztet, hogy Borkai Petra nevén jelenleg egyetlen cég van, aminek papíron tavaly volt csak bevétele, egymillió forint. 

https://444.hu/2019/10/20/borkai-lanya-22-evesen-valt-egy-87-negyzetmeteres-gyori-lakas-tulajdonosava

A jacuzzis polgármester és a magára hagyott falu

Már az urnazárás előtt jacuzziban ünnepelt a végletekig szegény község újraválasztott polgármestere, de ottjártunkkor láttunk ennél is meghökkentőbb jelentet.

„Ezt most beszoptátok!” – kiáltotta egy kamerába a választás délutánján Beri Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaska újraválasztott polgármestere – akit falujában és a térségben is mindenki csak becenevén, Tamónak nevez –, miközben ruhában állt egy jacuzziban és pezsgőt locsolt a medencébe. A videót, amellyel állítólag ellenfelének üzent, azóta törölték, a faluban élők egy része azonban az újraválasztott polgármester bosszújától tart. A szlovák határhoz közeli, hatszáz fős településen egy-két kivételtől eltekintve mindenki roma. Hajdan virágzó határőrközségként működött, sokan jártak dolgozni a környékbeli bányákba, kőtörőkbe, mára azonban egy elszegényedett teleppé változott, amelynek furcsa ellenpontja a község közepén, egy parkban elterülő, s jelenleg sajátos nevelési igényű gyerekek számára fenntartott Hadik-kastély.

 

https://nepszava.hu/3054333_a-jacuzzis-polgarmester-es-a-magara-hagyott-falu         

„Szégyelltem magam, amikor hajléktalan lettem”

Gede Márton 2014-ben került utcára, azóta próbál tenni azért, hogy újra fedél legyen a feje felett. Fotója ismét bekerült a MyBudapest 2019 naptárába, de az igazi szenvedélye az írás. „Soha nem telnek egyhangúan a napjaim. Újságot árulok az egyik Tűzoltó utcai boltnál, és dolgozok a Fedél Nélkül című lapnak. Az írás a szenvedélyem! Novellapályázatokon többször is nyertem. Emellett érzékenyítő előadásokat tartok középiskolás fiataloknak” – meséli Gede Marci, akinek dolgosan telnek a napjai, mégis hajléktalan. A 65 éves, diplomás férfi természetesen nem önként választotta a hajléktalanságot, egyszerűen a sors, a rossz körülmények miatt alakult úgy, hogy 2014-ben utcára került.

https://nlc.hu/ezvan/20191021/gede-marton-hajlektalan-mybudapest-budapest-bike-maffia/

A Kúria döntött: lehet népszavazni arról, kell-e stadion Csepelre

A kérdést eredetileg Kassai Dániel volt LMP-s politikus nyújtotta be a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB), és úgy szólt: „Egyetért-e Ön azzal, hogy 2023. január 1-ig a 38086/78 helyrajzi számú Kvassay Jenő út, Ráckevei-Soroksági Dunaág, Duna folyam, MÁV Kelenföld-Keleti pályaudvar vasútvonal által határolt területre atlétikai stadion ne épüljön?”

Az NVB júliusban megtagadta a kérdés hitelesítését, arra hivatkozva, hogy a kérdés egy kormányrendelet módosítására irányul, vagyis nem tartozik az Országgyűlés hatáskörébe, pedig népszavazást csak a parlament hatáskörébe tartozó kérdésben lehet tartani. Az NVB szerint a kérdés ráadásul nem felelt meg a választópolgári egyértelműség követelményének, mert a kérdésben a település megjelölése nélkül, csupán helyrajzi számként szerepelt a helyszín, ami helyismeret hiányában a választópolgárok jelentős részének nem egyértelműen meghatározható.

Az NVB határozata ellen Kassai Dániel a Kúriához fordult

 

https://index.hu/belfold/2019/10/21/a_kuria_dontott_lehet_nepszavazni_arrol_kell-e_stadion_csepelre/

A Fővárosi Választási Bizottság elutasította a beadványt, ami szerint csalás történt a ferencvárosi választáson

Egyhangúlag elutasította a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) Fléger Tamás, a Munkáspárt ferencvárosi jelöltjének beadványát, amiben csalásgyanús esetekre hivatkozva megtámadta a IX. kerületi polgármester-választás eredményét. Ezt a választást Baranyi Krisztina, az ellenzék jelöltje nyerte, de eddig nem tudta elfoglalni a hivatalát, éppen azért, mert a munkáspárti beadványra hivatkozva a kerület jegyzője ezt nem engedte neki.

Az FVB most arra hivatkozva utasította el Fléger kifogását, hogy az csak újsághíreket hoz fel a csalások bizonyítására, és ilyen esetekben a választási bizottság mindig így jár el.

https://444.hu/2019/10/21/az-nvb-elutasitotta-a-beadvanyt-ami-szerint-csalas-tortent-a-ferencvarosi-valasztason

Hosszú évek után Orbán nem áll az utca nyilvánossága elé október 23-án

Idén azonban úgy tűnt, hogy talán egyáltalán nem beszél, hiszen a hivatalos állami programok között eddig nem lehetett utalást találni ilyemire. Most viszont a kormányzati Origo azt írja, hogy mégis mond beszédet, csakhogy nem nyilvános helyen, hanem a Zeneakadémiára meghívottak szűrt közönsége előtt, valamikor 23-án kora este.

A lakosságnak meg ezúttal a Fidesz B csapatával kell megelégednie, azzal is október 22-én, amikor a Boross Péter exminiszterelnök, Palkovics László innovációs miniszter-Rétvári Bence államtitkár-trió hallgatható meg. 23-án egyáltalán senki nem mond semmit a kormány részéről, cserébe ingyen lehet megnézni a koronát a Parlamentben.

https://444.hu/2019/10/21/hosszu-evek-utan-orban-nem-all-az-utca-nyilvanossaga-ele-oktober-23-an

Technikai recesszióban a német gazdaság

A szeptember végével záródott negyedévben minimálisan zsugorodhatott a német gazdaság az előző negyedévhez képest, amikor 0,1 százalékkal csökkent a gazdaság teljesítménye negyedéves összevetésben - közölte hétfőn ismertetett jelentésében a német szövetségi jegybank, a Deutsche Bundesbank.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/technikai-recesszio-nemet-gazdasag.693708.html

Felminősítették Magyarországot, de vannak aggasztó jelek

A Scope Ratings német hitelminősítő BBB fokozatról BBB+ kategóriára javította Magyarország hosszú távú devizaadósságának hitelminősítését stabil kilátással. A felminősítés okai között van a folyamatosan csökkenő államadósság, az ország növekvő ellenálló-képessége a külső sokkokkal szemben és az erős tőkebeáramlás. Ugyanakkor a még mindig magas államadósság, a versenyképességi kérdések és a szabályozói környezet bizonytalansága továbbra is problémát okozhat.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/felminosites-allamadossag-magyarorszag-scope-hitelminosito-allampapir.693690.html

Újabb pofont kapott Boris Johnson a brit parlamentben

Privátbankár.hu

Ma sem lehet szavazásra bocsátani az EU és a brit kormány között létrejött kilépési megállapodást a brit parlament alsóházában.

Így döntött John Bercow, az alsóház elnöke. Ezt azzal indokolta, hogy szombaton az alsóház már döntést hozott ugyanebben az ügyben. Ez újabb negatív fejlemény Boris Johnson kormányfő számára, aki már szombaton szavazást szeretett volna a parlamentben

Mint ismert, az alsóház szombaton fogadott el egy olyan módosító indítványt 322:306 arányban, amely megakadályozta a szavazást a megállapodásról. Az  indítvány  célja az egyezmény formális jóváhagyásának halasztása mindaddig, amíg annak jogi szövegét a parlament teljes egészében törvénybe nem iktatja.  Utóbbiról kedden szavazhatnak.

https://privatbankar.hu/makro/ujabb-pofont-kapott-boris-johnson-a-brit-parlamentben-329180

ORBÁN VIKTOR MINTHA MA DÖBBENT VOLNA RÁ, HOGY CSUPA HÜLYE VAN KÖRÜLÖTTE

azonnali.hu

A magyar parlament nyitónapján soha nem látott szinten tűnt elveszettnek a miniszterelnök, de az őt körülvevő társaságban nem is csoda, ha elveszik valaki.

Egészen megdöbbentő helyzet fogadta a világot az idei parlamenti szezon nyitónapján: az az Orbán Viktor, aki éveken keresztül csak röhögve dobálta vissza az ellenzéki képviselők kérdéseit pár boldogkarácsonyozással, buzizással vagy semmivel, most hirtelen az idők szavát már meg se halló tehetetlen hülyének tűnt, akit a nála lendületesebb képviselők már csak kinevetnek. 

Hadházy Ákos ugyanis egy elég jól megfogalmazott táblát tartott Orbán alá a pulpitusnál, egy jó felirattal pedig bárkit nevetségessé tenni. A miniszterelnök még ki is akarta tépni Hadházy kezéből a táblát, már ez szórakoztató volt. A koronát az a fideszes képviselő tette fel a a történetre, aki igyekezett egy magyar zászlóval eltakarni a táblát, ezzel nagyjából olyan hangulatot teremtve, mint amikor a Rendőrakadémiában Proctor próbálja a maga esetlenségével nyalni Mauser hadnagy seggét.

Mindez csak pár perccel azután történt, hogy Orbán bejelentette, október 23-án nem mond nyilvános beszédet, csak a Zeneakadémián fog elmélkedni kicsit.

Ilyeneket nagyon rég láttunk a miniszterelnöktől: 2006 óta először nem erőt, hanem tétovaságot sugároz. Lehet mondani, hogy nagyarányú győzelmet szereztek a kormánypártok az önkormányzatikon, de a helyzet mégis csak az, hogy sikerült elveszteniük az ország GDP-jének nagy részét termelő Budapestet és a nagyvárosok majdnem felét, plusz sikerült magukra égetni egy jachtokon kurvázó polgármestert is, akit mivel egészen parodisztikusan ráadásul épp újra is választottak Győrben, hogy még minimum hónapokig kelljen miatta idegeskedni.

 https://azonnali.hu/cikk/20191021_orban-viktor-mintha-ma-dobbent-volna-ra-hogy-csupa-hulye-van-korulotte

A megvádolt Simonka a hvg.hu-nak: Ártatlan vagyok

A Fidesz képviselője azt mondta, nem ítélték el, nem is fogják. Mikor adja vissza a mandátumát? Lapunknak azt mondta: „miért adnám vissza?” Videó.

Majd hozzátette: nem ítélték el, és nem is fogják. „Ártatlanok vagyunk.” A többesszám azért indokolt a képviselő részéről, mert felesége és unokahúga is vádlott. Az ügyészség 8,5 évet kért Simonkára.

Amikor arról kérdeztük volna Simonkát, szerepe van-e megvádolásának és ügyének a Fidesz választási szerepléséhez, arra már nem válaszolt.

https://hvg.hu/itthon/20191021_A_megvadolt_Simonka_a_hvghunak_Artatlan_vagyok

Kocsis Máté a sajtószabadság védelmében utasította rendre Szabó Tímeát

Micsoda fordulat: a Fidesz a Párbeszédtől félti a HVG-t és az Indexet.

Szabó Tímeának gratulált, mert szerinte politikai bravúrt követett el a Párbeszéd, hogy „0 százalékos pártként” sikerült főpolgármestert adnia a fővárosnak. Aztán felszólította, hogy ne akarja meghatározni, hogy egy médium – így az Origo, az Index és a HVG – miképpen működjön. „A sajtószabadság védelmében tartsa távol magát ettől." Elmondta, hogy amint egy kis hatalomhoz jutnak, egyből újságokat záratnak be, utalva ezzel a Lokál című propaganda bulvárlapnak a BKV területeiről való – tervezett – kitiltására, ami „egyszerű kommunista módszer”. (Tegyük gyorsan hozzá, pár hónappal ezelőtt még Kocsis Máté mondta azt egy kampányrendezvényen, hogy az újságírók – köztük a most "megvédett" HVG és Index munkatársai – a rendszer, a Fidesz "ellenségei".)

https://magyarnarancs.hu/belpol/kocsis-mate-123940

Merészet lépett Emmanuel Macron, Orbán Viktor is megihatja a levét

Hiába olyan fontos Orbán Viktor számára az uniós bővítés, egyelőre nem tud sikereket felmutatni ezen a téren. Igaz, ezúttal nem Magyarország, hanem Emmanuel Macron francia államfő a bűnbak, de a magyar kormányfő nyilatkozatai aligha segítenek. Két, egymástól nem független történet a bővítés állásáról.

https://hvg.hu/vilag/20191021_eu_bovites_orban_eszak_macedonia_albania_macron#utm_source=hvg.hu&utm_medium=browser_push&utm_campaign=hvgpush

Harmadszorra sem sikerült Hidvéghinek, elvérzett a néppárti jelölése

Ismét eltolták a szavazást a LIBE bizottság tisztségéről.

„Harmadszorra sem meri szavazásra bocsátani Hidvéghi Balázs alelnökségét az Európai Néppárt a LIBE bizottságban!”

- írta Donáth Anna, a Momentum Európai Parlament képviselője írta a Facebook-oldalán.

A politikus emlékeztetett, hogy az elmúlt két hónapban kétszer tolták el a szavazást Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő alelnöki tisztségéről az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságában (LIBE), ma pedig az utolsó pillanatban szintén levették a napirendről.

https://hvg.hu/vilag/20191021_Harmadszorra_sem_sikerult_Hidveghinek_nem_jeloli_alelnoknek_a_Neppart

Barcelona polgármestere üzent a spanyol és katalán vezetőknek

MTI2019.10.20. 14:43

Valódi, felelős, a nyilvánosság kizárásával folytatott politikai párbeszédre szólította fel a spanyol miniszterelnököt és a katalán elnököt Ada Colau, Barcelona polgármestere vasárnap, miután a városban hat napja tartanak a tüntetések és az erőszakos rendbontások.

A többször erőszakos rendbontásokba fordult tüntetéshullám azután kezdődött a katalán városokban, hogy hétfőn a spanyol legfelsőbb bíróság zendülés miatt elítélt kilenc katalán függetlenségi vezetőt.

https://www.origo.hu/nagyvilag/20191020-barcelona-polgarmestere-parbeszedre-szolitotta-fela-spanyol-es-katalan-vezetoket.html

Czeglédy-ügy – akik korábban vádalkut kötöttek, azok is visszaléptek

2019. október 21., 15:02

Privátbankár.hu, MTI

Tagadta bűnösségét a Human Operator Zrt. ügyének öt vádlottja, akiket a Szegedi Törvényszéken hétfőn hallgattak meg.

A Czeglédy Csaba vezette Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében februárban emeltek vádat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 21 ember ellen.

Ketten annak ellenére mondták ártatlannak magukat, hogy korábban beismerő vallomást tettek, és egyezséget kötöttek az ügyészséggel.

https://privatbankar.hu/makro/czegledy-ugy-akik-korabban-vadalkut-kotottek-azok-is-visszaleptek-329174

Gábor György: Orbán lelkesen importál Magyarországra egy rendkívül súlyos iszlám politikai konfliktust

Immár köztudott, hogy a török Maarif Alapítvány iskolát hoz létre Budapest IX. kerületében. A Maarif Alapítványt közvetlenül a 2016-os törökországi katonai (ön)puccs után hívták életre, egy 2016. június 17-én rapid módon megszavazott törvény erejével, s célja az iszlám világban korábban beindított gülenista iskolák leváltása.

Az alapítvány egész sor példásan működő demokráciában van jelen,

például az alábbi helyeken: Mauritánia, Szudán, Afganisztán, Elefántcsontpart, Szomália, Kongói Demokratikus Köztársaság, Csád, Egyenlítői-Guinea, Gabon, Gambia, Szenegál, Sierra Leone, Burundi, Guinea, Niger, Albánia, Mali, Észak-Macedónia, Kamerun, Pakisztán, s most végre megnyílt az esély, hogy a közakaratnak és a közjónak megfelelve Magyarországon is hozzájárulhasson az alapítvány az oktatási színvonal további emeléséhez.

A Maarif Alapítvány 12 tagú kuratóriumának 7 tagját maga az iszlamista Erdoğan elnök nevezi ki

https://varosikurir.hu/gabor-gyorgy-orban-lelkesen-importal-magyarorszagra-egy-rendkivul-sulyos-iszlam-politikai-konfliktust/

Térképre raktuk Berki Krisztián és Puzsér Róbert szavazótáborát

g7

Egyáltalán nem szabad lebecsülni a tévéből vagy a bulvárlapokból a politika világába tévedő kalandorokat. Berki Krisztiánnak ugyan nem sikerült az budapesti főpolgármester-jelöltként, ami az USA-ban Donald Trumpnak – ő lassan öt éve szívja magába a figyelmet fekete lyukként és váltja ezt politikai sikerekre -, de talán egy jobban rezonáló üzenettel neki vagy egy másik celebnek egyszer működni fog.

https://g7.hu/kozelet/20191020/terkepre-raktuk-berki-krisztian-es-puzser-robert-szavazotaborat/