2019, május 24 - 08:40 Sajtószemle

Kedden Törökszentmiklóson „a cigányterror” ellen tüntetett Toroczkai László és a Mi Haázánk Mozgalom. 

Toroczkai László azt képzelte, hogy cigánykártya üti a migránskártyát, de nagyot tévedett. 

Az eseményről készült teljes videóriportunk: Toroczkai azt ígéri, ha 22-ben nyer, szibériai börtönbe zárja a roma jogvédőket.

https://444.hu/2019/05/23/videoval-megmutatjuk-hogy-mit-tud-tenni-egy-magyar-ember-agyaval-a-partsajto

Az exit pollok szerint Frans Timmermans szocialistái nyerték az EP-választást Hollandiában

AMSZTERDAM  Az Ipsos publikálta exit pollját, amely óriási meglepetést irányoz elő: Frans Timmermans szociáldemokratái (PvdA) 18,4%-kal nyerték meg a mai voksot: mindenkit megelőzve 5 EP-helyet szereztek, a kormányzó VVD 4 helyet kapna, 14,6%-kal.

Az Orbánt a Néppártból kizárni akaró holland kereszténydemokraták ugyan harmadikak, de így is négy helyet hoztak, 12,5%-kal.

Óriási csalódásnak tűnik Thierry Baudet pártjának, a szélsőjobboldali FvD-nek a teljesítménye, csupán három helyet szerezhettek meg az exit poll szerint 11,2%-kal.

Ötödik helyen Judith Sargentini pártja a GroenLinks lett 10,4%-kal, ami kiugróan magas hozzájuk képest. Geert Wilders szélsőjobboldali pártja 4,1%-ot szerzett, 9,2%-os esést produkáltak, és csupán 1 mandátumot szerezhetnek, holott 2014-ben még 4 EP-helyük volt.

Az előző nyertes, a szociálliberális D66 is komoly esést produkált: 2014-ben 15,5%-al nyertek, most csak 6,3%-ot értek el, de Wilderst így is legyőzték.

https://merce.hu/pp/2019/05/23/megkezdodott-az-ep-valasztas-a-hollandoknal-es-a-briteknel/az-exit-pollok-szerint-frans-timmermans-listaja-kapta-a-legtobb-szavazatot-hollandiaban/

Német külügyminiszter: "a magyar kormány úgy véli, az EU-tagság csak jogokkal jár, kötelezettségekkel nem"

Maas szerint az EU-ból profitáló tagállamoknak tudniuk kell, hogy kötelezettségek is vannak, ezért helyes, hogy „Brüsszel nagyon hangsúlyosan felhívja erre az olyan kormányok figyelmét, mint Orbán Viktoré Magyarországon”.

Azt is felvetette, hogy a jövőben talán azt a kérdést is fel kell tenni, vajon „nem kellene-e a jogállamiság EU-s alapértékének betartásához kötni az EU-s támogatási alapok forrásainak szétosztását”.

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa az EP-választásról is beszélt: fel kell lépni azokkal szemben, akik káoszt, megosztottságot, félelmet keltenek, és tönkre akarják tenni Európát.

A magyar külügyminiszter így reagált Maas szavaira az MTI-nek: "Ha Magyarország nem teljesítené a kötelezettségeit, azaz nem védené a határát, akkor ma Németországban sok millióval több illegális bevándorló lenne."

https://m.magyarnarancs.hu/kulpol/nemet-kulugyminiszter-a-magyar-kormany-ugy-veli-az-eu-tagsag-csak-jogokkal-jar-kotelezettsegekkel-nem-119976

Orbán Viktor véletlenül beparkolt a 444 szerkesztősége elé, de válaszolni már nem akart videó

Hiába kérdeztük, miért beszélt arról Heinz-Christian Strache az ibizai videón, hogy a Népszabadságot bezáró Heinrich Pecina neki vette meg a magyar lapokat, a miniszterelnök nem válaszolt, csak sietősen elhajtott a kisbusszal. 

https://444.hu/2019/05/23/orban-viktor-veletlenul-beparkolt-a-444-szerkesztosege-ele-de-valaszolni-mar-nem-akart

Méregdrágán bérelhető autókat használtak Rogánék és más kormányközeli emberek

direkt36

Egy négykerékhajtású fekete Audi A6-os száguldott az M7-es autópályán 2009. október 11-én a késő délutáni órákban. Az autó az adott útszakaszra előírt sebességhatárt túllépve, 110 helyett 141 km/h-val hajtott. A rendőrség a gyorshajtást traffipaxszal rögzítette, majd a büntetésről szóló értesítést postázták egy cégnek, az autót ugyanis egy autóbérléssel foglalkozó társaság üzemeltette.

A vállalkozásnál beazonosították az autót használó ügyfelet, majd a cég egyik munkatársa a rendőrségi dokumentumra az ügyfél neve mellé jól láthatóan azt írta, hogy „Rogán Antal”. A Fidesz egyik legismertebb politikusának számító Rogánnak így nem kellett a rendőrségi ügyintézéssel bajlódnia, az ilyen esetekben ugyanis a flottakezelő szokta intézni a bírság megfizetését.

Az autók tartós bérlete egy olyan szolgáltatás, amelyet jellemzően cégek szoktak igénybe venni. Nekik az adózási szabályok miatt megéri ez az egyébként drága megoldás, magánszemélyek azonban sokkal kedvezőbb módon tudnak autóhoz jutni például lízingeléssel. A tartós bérlet ugyanakkor számukra is előnyös lehet, mert így rejtve tudnak maradni, a nevük ugyanis még az autó forgalmijában sem jelenik meg. 

Rogán Antal éveken át többször is ezt a megoldást választotta.

A Direkt36 kutatásai szerint Rogán és felesége 2008-tól kezdve több olyan nagyértékű autót is használt, amelyek üzembentartója a Mercarius Flottakezelő Kft. volt. A nyomozásunk során beszerzett dokumentumok - az autókkal kapcsolatos iratok, például számlák - szerint ezek közé tartozott a gyorshajtáson kapott, az Audi csúcsteljesítményű modelljei közé tartozó A6-os, és egy szintén Audi márkájú Q5-ös városi terepjáró is. A politikus a vagyonnyilatkozatába ezeket a kocsikat nem írta be, csak két olyan tartós bérleti konstrukciót tüntetett fel, amelyek az alacsonyabb kategóriájú A3-as Audiról szóltak.

https://444.hu/2019/05/23/meregdragan-berelheto-autokat-hasznaltak-roganek-es-mas-kormanykozeli-emberek

Hirtelen nagyon szabadulna kedvenc osztrák strómanjától a Fidesz

A Strache-videót péntek este robbantotta be a német sajtó. Az egész osztrák belpolitikát megrogyasztó botrány után csak szombaton és vasárnap kezdték boncolgatni a történet magyar szálait, például a Strache által emlegetett Pecina szerepét a magyar sajtóviszonyok átalakításában. A Fidesznek további két napba telt, amire kisütött valamit: sajtóközleményt adott ki, amely szerint Pecina az MSZP-vel üzletelt, tehát a szocialisták embere.

A Fidesz-sajtó rögtön demonstrálta is, hogy miért költött Orbán tízmilliárdokat a hazai média megszállására, hogyan is működik a modern propaganda: másnap a Magyar Nemzet folytatta az attakot, cikküket átvette az Origo is, úgyhogy a kommunikációs irányvonal hivatalosnak mondható. Nem számít, hogy mennyire abszurd az állítás, nyomni kell, és lesz, aki elhiszi.

Nem árt talán átismételni a tényeket: kicsoda Pecina, és mit művelt a magyar médiapiacon?

https://444.hu/2019/05/23/hirtelen-nagyon-szabadulna-kedvenc-osztrak-stromanjatol-a-fidesz

Tiszteletreméltó szakértőként idézte egy hírhedt erőszakos bűnöző véleményét a köztévé Híradója, mert az Orbánt dicsérte

2019. május 22. még a sokat látott magyar közmédia történetében is különleges nap volt. A köztévé tegnapi Híradójában ugyanis történelmi blokk ment le: egyenrangú, sőt figyelemreméltó szakértő megszólalóként idéztek egy erőszakos és gazdasági bűncselekményekért többszörösen elítélt, börtönviselt bűnözőt, aki mindezek mellett 

politikailag annyira szélsőséges, hogy még Nigel Farage, az ismert brit szélsőjobboldali politikus is bűnözőnek és rasszistának nevezte.

A szegmenst a műsorvezető azzal vezette fel, hogy 

Orbán Viktor Európa legerősebb vezetője, nem Angela Merkel vagy Emmanuel Macron – ezt mondta a Pestisrácok.hu-nak Tommy Robinson brit politikai aktivista.

A híradós műfajhoz képest kifejezetten hosszú, majdnem négyperces részben ezután váltakozva mutattak archív képeket a magyar határkerítésről, illetve az Európai parlamentről, és szólaltattak meg magyar illetékeseket, de a műsoridő nagy részében a Tommy Robinsonnal készült videóinterjúból idéztek be részleteket. Robinson ezekben részletesen kifejtette a véleményét Orbán Viktor meghatározó szerepéről, az Európát szerinte fenyegető muszlim invázió elhárításáról, illetve az Európai Unióról, amit diktatúrának nevezett.

https://444.hu/2019/05/23/tiszteletremelto-szakertokent-idezte-egy-hirhedt-eroszakos-bunozo-velemenyet-a-kozteve-hiradoja-mert-az-orbant-dicserte

Anne Applebaum: Az európai szélsőjobb valódi célja a lopás

Nem érti, miért nem zavarja a magyar választókat az országot behálózó korrupció, és úgy látja, nem kell különösebb jelentőséget tulajdonítani Orbán Viktor washingtoni látogatásának. Anne Applebaum világhírű amerikai történész-publicista a hvg.hu-val osztotta meg az EP-választásokkal és az európai politikai irányzatokkal kapcsolatos gondolatait, mielőtt Emmanuel Macron francia államfő meghívására a párizsi Élysée-palotában beszélt volna erről.

https://hvg.hu/gazdasag/20190523_Anne_Applebaum_interju

Ötmondatos hír arról, hogy Semjén megáldott egy időkapszulát

Magyarország miniszterelnökhelyettese Semjén Zsolt.

Semjén Zsolt felel a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért a magyar kormányban.

Semjén Zsolt május 23-án, csütörtökön megáldott egy időkapszulát.

Ezt az időkapszulát a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium torna- és vívócsarnokának későbbi alapkövébe helyezik majd bele.

Semjén a kapszulaáldás közben e szavakat mondta ki: hogy országépítők legyünk, annak egyik szimbolikus pontja a sportcentrum, hiszen ez a jövőbe való beruházást jelenti.

https://magyarnarancs.hu/feketelyuk/otmondatos-hir-arrol-hogy-semjen-megaldott-egy-idokapszulat-119968?

Az Iparművészeti Múzeum titkosíttatni akarja, hogy milyen műtárgyakat adott kölcsön a Karmelitába

Adatigénylésben kértük ki a kölcsönadott műtárgyak listáját az intézménytől, ami előbb trükkösen megkerülte a válaszadást, most pedig azt közölte a NAIH-hal, hogy bűnmegelőzési okokból minősített adatokká akarja nyilváníttatni az általunk kért információkat.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda tavaly karácsony előtt megmutatta néhány újságírónak a volt Karmelita-kolostorban kialakított új miniszterelnöki hivatalt. A sajtóbejárás után az Index és az Origo is megírta, hogy az épületegyüttes szőnyegeit az Iparművészeti Múzeumból, a festményeket és szobrokat pedig a Nemzeti Galériából kölcsönözték ki Orbán Viktorék számára.

Ezután közadatigénylésben kértük ki a múzeumoktól az összes 2015 és 2018 között kölcsönadott műtárgy listáját: így sikerült kiderítenünk, hogy a Szépművészeti Múzeumból 34 festményt és 4 szobrot, a Nemzeti Múzeumból pedig 14 festményt kölcsönöztek ki a Karmelitába a Miniszterelnökségnek.

Az Iparművészeti Múzeum azonban trükkös választ adott: 3 külön táblázatban küldte meg a kölcsönadott tárgyak nevét, a kölcsönzések időtartamát, és a kikölcsönzők nevét. Utóbbiak között ugyan ott van a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. és tárolási helyként a Karmelita, de nem beazonosítható, hogy mely műtárgyak kerültek oda a múzeumból.

https://blog.atlatszo.hu/2019/05/az-iparmuveszeti-muzeum-titkosittatni-akarja-hogy-milyen-mutargyakat-adott-kolcson-a-karmelitaba

Orbán beugrott puszilkodni a fideszeskhez – körletellenőrzést tartott a választás előtt videó

"Körletellenőrzés" címén ugrott be a miniszterelnök a Belvárosi Polgári Szalonba csütörtökön.

http://propeller.hu/itthon/3419178-meglatogatta-fideszeseket-orban-viktor-ferfi-noi-puszikat-is

A diákokat és a nyugdíjasokat dolgoztatná Parragh László

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint vannak még tartalékok a magyar munkaerőpiacban. Parragh László egy konferencián fel is sorolta, hogy kikre gondolt:

·         azokra a 15-24 év közötti fiatalokra, akik lemorzsolódtak az iskolarendszerben,

·         a duális képzésben tanulókra,

·         az 55 év felettiekre,

·         a dolgozó nyugdíjasokra,

·         a közmunkásokra,

·         a külföldön dolgozókra.

A reálbér-növekedésről is beszélt, azt mondta: egy "ősbűn" árát kell megfizetnünk, annak a gazdaságpolitikának árát, ami azt mondta, hogy az olcsó munkaerőre építve lehet gazdaságot növelni. Ez szerinte legfeljebb rövid távon lehet eredményes.

https://hvg.hu/enesacegem/20190523_A_diakokat_es_a_nyugdijasokat_dolgoztatna_Parragh_Laszlo

Ezzel az első szavazóknak küldött levéllel kampányol a Fidesz mellett Érd polgármestere

"Olyan képviselőket kell választanunk, akik valóban a magyar emberek érdekeit fogják képviselni az Európai Parlamentben, és nem a brüsszeli bürokrácia érdekeinek kijárói lesznek majd Magyarországon.

Ezért arra kérem, hogy mindenképpen menjen el szavazni és szavazatával támogassa a FIDESZ-KDNP jelöltjeit!"

 

https://hvg.hu/itthon/20190523_erd_polgarmester_elso_szavazok_ep_valasztas_kampany_dk_lmp

Medián: Elsöprő Fidesz-győzelem, bejutó Momentum

Két vérre menő harc körvonalazódik a vasárnapi EP-választás előtt: a második helyért a Jobbik, az MSZP-P és a DK, az "utolsó" mandátumért a Momentum és az LMP küzd majd meg. Ez derül ki a kutatásból, amelyet a HVG-nek készített a Medián.

https://hvg.hu/itthon/201921_mozdulnake

Oroszországból nem kérünk, a németek felé nyitnánk

A magyarok úgy érzik, hogy Németország és Magyarország távol áll egymástól, és szorosabb együttműködésre lenne szükség. A lengyeleket és az olaszokat tartjuk fő szövetségesünknek. Az Európai Unióról sokkal jobb véleménnyel vagyunk, mint Brüsszelről.

Érdekes képet ad, hogy

a legtöbben (44 százaléknyian) úgy vélik, Magyarország a nagyhatalmak közül Oroszországgal működik együtt a legszorosabban, Németországot 36 százalék, az Egyesült Államokat mindössze 5 százalék említette.

Ezt a helyzetet azonban a többség nem gondolja ideálisnak: 53 százalék szerint ugyanis Németországgal kellene a legszorosabban együttműködnie hazánknak, az USA 15, Oroszország 13 százalékot ért el ebben a versenyben, vagyis bőven „a nyugati nyitás” hívei vannak többen.

Jó hír az Európai Unió barátainak, hogy a magyar közvélekedés szerint az unió kedvező hatással van Magyarországra, ezt a válaszok 68 százaléka gondolja így, és szinte ugyanennyire pozitívan értékelik a válaszadók Németország szerepét is.

https://24.hu/kulfold/2019/05/23/ep-valasztas-europai-unio-nemetorszag-szovetseg/

2 milliárdot hoztak Vajna kaszinói, és ez majdnem mind el is hagyta az országot

Andy Vajna halála előtt nemcsak a Tv2-t tette nyereségessé, öt fővárosi kaszinója is megdöntött minden eddigi rekordot. A játékbarlangokat üzemeltető  LVC Diamond Kft. 2018-ban 28,3 milliárd forint bevételt és 9,6 milliárd forint adózott eredményt produkált. Ez azt jelenti, hogy csaknem 4 milliárddal haladta meg a forgalom a 2017-es évről vallott 24,6 milliárdot, ugyanakkor 2,5 millárddal több profitot mutattak ki.

A tulajdonos, a Las Vegas Casino Zrt. 9,46 milliárd osztalékot hagyott jóvá év közben, amit az év végi eredmény láttán 2,75 milliárddal megtoldott, így összesen 12,2 milliárd forint osztalékot fialt.

Ami a Las Vegas Casino Zrt.-t illető, az anyacég 1,6 milliárd forint árbevételt kasszírozott, zömmel a leányától beszedett jogdíjakból és menedzsmentdíjakból, a pénzügyi bevételek között pedig megjelenik a kaszinókból befolyó osztalék. Negyedévenként itt is osztalékelőleget hagytak jóvá, év közben összesen 10,25 milliárd forintot, amit az év végén 270 millióval fejeltek meg. Az alapító így összességében több mint 10,5 milliárd forint kifizetéséről határozott. Ez nem más, mint a Luxemburgban bejegyzett Las Vegas Casino s.a.r.l., vagyis

a kaszinókból összegereblyézett profit nagyobb része már el is hagyta Magyarországot.

 

https://24.hu/belfold/2019/05/23/andy-vajna-kaszino-luxemburg

Benyújtotta a Lex Czeglédyt Kósa Lajos

A Fidesz szerint az ellenzék sorozatosan visszaél a képviselőjelölteknek járó mentelmi joggal, ezért törvénymódosító javaslatot, úgynevezett Lex Czeglédyt nyújtanak be még ma a parlamentnek – mondta Kósa Lajos, a Fidesz korábbi frakcióvezetője, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke a Pesti Srácoknak. Az interjú után pár órával ez meg is történt, az iromány dél körül került be a rendszerbe. A javaslatot Kocsis Máté frakcióvezetővel együtt jegyzik, a képviselők kétharmadának kell elfogadnia azt. Ez a jelenlegi helyzetben nem okoz gondot a kormánypártoknak.

A javaslat azt mondja ki, hogy az olyan büntetőügyben ne illesse meg mentesség a képviselőjelöltet, amely még a nyilvántartásba vétele előtt indult. Kósa szerint ugyanis az ellenzék most arra használja a választást, hogy "egy bűnözőt menekítsenek ki a büntetőeljárás alól".

Czeglédy Csaba a DK EP-listájának utolsó helyén szerepel, az ellenzéki delegáltakkal felduzzasztott Nemzeti Választási Bizottság nem függesztette fela mentelmi jogát, ami miatt Völner Pál igazságügyi államtitkár nekiment az NVB-nek.

https://hvg.hu/itthon/20190523_Meg_ma_benyujtja_a_Lex_Czegledyt_Kosa_Lajos

Másfél milliós családi egészségnapok, családok nélkül – Simonka György gyanúsított, de Békésben csak pörög tovább a közpénzszivattyú

Hiába a milliárdos csalási ügy, a fideszes képviselő körei tovább égethetik az EU-s támogatást. Simonka György pedig semmitől sem zavartatva tűnt fel az uniós pénzekért felelős államtitkár közelében.

Az EP-választáshoz közeledve elcsendesedtek ugyan az 1,4 milliárd forintos csalási és hivatali vesztegetési ügyben meggyanúsított, mentelmi jogától megfosztott fideszes országgyűlési képviselő, Simonka Györgykörüli események, de ha bárki is azt gondolta volna, hogy Simonka kényszerű háttérbe húzódásával leállt az az elképesztő szervezettségű, az uniós pályázati pénzek kisajtolásán tüsténkedő hálózat, amely kiépült a képviselő szűkebb hazájában, Békés megyében, akkor nagyobbat nem is tévedhetne.

A 168 Óra információi és a birtokába került dokumentumok alapján ugyanis kiderült, hogy egy olyan cég nyert 35,6 millió forintot „családi egészségnapok” megtartására, amely konzorciumi partnerként már korábban is tartott ilyen rendezvényeket, szintén uniós pályázati pénzből, rendkívül furcsa körülmények között.

2018. március 20-án, három héttel az országgyűlési választások előtt már csaknem négy éve nyomozott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, majd a feladatot átvevő Központi Nyomozó Főügyészség abban az ügyben, ami végül Simonka vesztéhez vezetett. Ám ebből látszólag mit sem érzékelve, az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Rákóczitelepi Tagintézményének udvarán feltűnt egy ismerős alak: Simonka sofőrje, egyben legfőbb bizalmasa, asszisztense, Baráth Richárd, aki több olyan cégben is tulajdonostárs volt (Mentor Menedzsment, Magyar Termés TÉSZ, Paprikakert TÉSZ, utóbbi két, felszámolás alatt álló cég vastagon érintett a Simonka-ügyben), amely valamilyen szálon a képviselőhöz volt köthető. Baráth egy utánfutóval jelent meg a helyszínen. 

https://168ora.hu/itthon/masfel-millios-csaladi-egeszsegnapok-csaladok-nelkul-simonka-gyorgy-gyanusitott-de-bekesben-csak-porog-tovabb-a-kozpenzszivattyu-168519

Fotó bizonyítja, egy hete az uniós pénzekért felelős államtitkárral tárgyalt Simonka György, akit uniós pénzek elcsalásával gyanúsítanak

Bár Simonka György fideszes országgyűlési képviselő továbbra is gyanúsítottja annak a 1,4 milliárd forint értékű, európai uniós támogatások eltüntetésével kapcsolatos költségvetési csalási és hivatali vesztegetési ügynek, ami miatt az Országgyűlés a mentelmi jogától is megfosztotta a politikust, Simonka egyáltalán nem húzódott félre, és továbbra is igyekszik az uniós támogatások kiosztásáért felelős állami körökben mozogni.

Ennek bizonyítéka az a fotó, amely alig egy hete, 2019. május 17-én került fel Szász Zsolt, a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (BMVA) 2015 óta regnáló ügyvezetőjének nyilvános Facebook-oldalára. Balról jobbra Szász Zsoltot, mellette fehér blézerben Krisztován Annát, középen Rákossy Balázst, a Pénzügyminisztérium EU-s források felhasználásáért felelős államtitkárát, mellette pedig Fejes Róbertnét, Orosháza fideszes alpolgármesterét lehet látni rajta, a jobbszélen pedig Simonka György áll.

https://168ora.hu/itthon/itt-a-foto-egy-hete-az-unios-penzekert-felelos-allamtitkarral-targyalt-simonka-gyorgy-akit-unios-penzek-elcsalasaval-gyanusitanak-168571

Schmidt Mária elárulta, meddig kell még az Európai Unióban maradnia Magyarországnak

„Az Európai Unióban addig kell maradnunk – és itt nemcsak Magyarországra gondolok hanem, az egész térségre, így Romániára is – amíg több az előny mint a hátrány. Le kell arról szokni, hogy szerelmi házasságot kötünk, lelkesedésből vagyunk együtt, tiszteljük őket, felnézünk rájuk – ez egy érdekviszony! Ameddig több az előnye, mint a hátránya, addig ott a helyünk, ha ez nem így van, lehet gondolkodni arról, hogy milyen más lehetőségek vannak” –  mondta Schmidt Mária Temesváron, a Bánsági Magyar Napok című rendezvénysorozat keretében. Az eseménytől a NyugatiJelen tudósított. 

https://168ora.hu/itthon/schmidt-maria-elarulta-meddig-kell-meg-az-europai-unioban-maradnia-magyarorszagnak-168606

Orbán Viktor: A magyar gazdáknak vasárnap nemet kell mondaniuk a bevándorlásra

MTI Magyar Nemzet

Brüsszel a gazdák pénzének egy részét el akarja venni és oda akarja adni a migránsok támogatására, amit meg kell akadályozni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Fejér megyei Mezőfalván, a III. NAK szántóföldi napok és agrárgépshow rendezvényén.

A magyar gazdáknak ezért most vasárnap nemet kell mondaniuk a bevándorlásra – jelentette ki a kormányfő a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (Megfosz) kétnapos eseményének megnyitóján.

Orbán Viktor arra kérte a gazdákat, hogy az EP-választáson támogassák a Fidesz-KDNP jelöltjeit, akik képesek a bevándorlás megállítására és a magyar érdekek védelmére a brüsszeli csatákban. Nem olyan emberekre van szükség, akik Brüsszelt képviselik Magyarországon, hanem olyanokra, akik Magyarország érdekeit képviselik Brüsszelben – fogalmazott.

https://magyarnemzet.hu/gazdasag/orban-a-magyar-gazdaknak-vasarnap-nemet-kell-mondaniuk-a-bevandorlasra-6953072/

Műkedvelők elképzelések híján

VASÁRNAP TARTANAK ORSZÁGOS SZINTŰ KÖZÖNSÉGSZAVAZÁST A BALOLDALI SZÍNHÁZ PRODUKCIÓJÁRÓL

Pelyach Gergely Magyar Nemzet

Ők csak vitatkozni akartak. Nem a célért, hanem önmagáért a vitáért. Az európai szocialisták vezetőjének felemelt ujján, és az ólmozott nyomdafestéktől tisztes távolságot tartó diáklány posztmodern szavalatain kívül a magyar baloldal egyetlen kampányüzenete volt az elmúlt hetekben, hogy vitára hívja a kormányoldalt az európai parlamenti választások előtt.

Valójában azonban nem a vitát keresték, csak múltjuk néhány – a maguk mércéje szerint sikeres – eszközét porolták volna le abbéli reményükben, hogy felébresztenek néhány elkallódott szocialista szavazót, aki azóta már a Jobbik zászlaja alól kiáltja világgá elvhűségét.

Megint nem talált viszont közös nevezőt a valósággal az ellenzéki kampánygépezet. Persze a metszéspont feltételezné, hogy a felek ugyanazt a valóságot látják, ugyanazokat a hétköznapokat élik, és a gondolataik terjesztéséhez választott eszköz valóban csak eszköz, nem pedig maga a cél. De a magyar baloldal – osztódhatnak akárhányfelé – e téren sem változik.

https://magyarnemzet.hu/velemeny/mukedvelok-elkepzelesek-hijan-6948692/

Timmermans mozgalma tönkretenne minket

Fricz Tamás Magyar Nemzet

Az európai parlamenti választások előtt néhány nappal érdemes felidézni azt, amit Frans Timmermans, a szocialisták elnökjelöltje, egyben a jelenlegi bizottság alelnöke mondott Euró­pa lehetséges jövőjéről 2015 szeptemberében, amikor a migránsáradat már megindult a kontinens felé. Ezt mondta akkor a BBC rádiónak:

„A társadalmak a világon mindenhol sokszínűvé fognak válni a jövőben, ez a világ jövője. Így a közép-euró­pai országoknak hozzá kell ehhez szokniuk.”

Később, 2016-ban az Európai Parlamentben további részleteket bontott ki nem kicsit sorosiánus nézeteiből:

„A diverzitás az emberiség jövője (sorsa). A világ legtávolabbi szegletén sem lesz olyan nemzet, amelynek ne lenne diverzitás a jövőjében. Ebbe az irányba halad az emberiség. És azok a politikusok, akik azt próbálják eladni a választópolgáraiknak, hogy létezhet olyan társadalom, amely kizárólag egy kultúrába tartozó emberekből áll, olyan jövőképet rajzolnak fel, amely egy soha nem létezett múltra épül. Ezért ilyen jövő nem lesz. Európa sokszínű lesz, mint ahogy a világ összes többi része is sokszínű lesz.”

Köszönjük ezeket a szép, őszinte, bátor és egyértelmű szavakat. Most már tudjuk, mi, közép- és kelet-európaiak, hogy mihez kell hozzászoknunk, ha a Timmermans-féle globalista, föderalista, nemzetellenes hálózat kerül hatalomra – illetve marad hatalmon – az unióban a választások után.

https://magyarnemzet.hu/velemeny/timmermans-mozgalma-tonkretenne-minket-6940991/

Csörte: A nemzetállamok döntsenek a schengeni övezet működtetéséről!

HÍR TV

Esélylatolgatás, csúcsjelöltek, üzenetek, programok, választói aktivitás. Európa-szerte csütörtöktől vasárnapig ezek határozzák meg a politika napirendjét. Nem volt ez másként a Hír TV Csörte című műsorában sem, ahol M. Dobos Marianne moderálása mellett vitatkoztak az Európai parlamenti választásokról a felek.

Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője a műsorban arról beszélt, hogy a két kérdés között szoros összefüggés áll fenn, hiszen az Európába tartó embertömegek jelentős része abban a hitben él, hogy a kontinenst kevésbé érintik majd a klímaváltozás negatív hatásai.

Erre reagálva Tóth Csaba sajnálkozásának adott hangot, amiért utóbbi téma kevésbé hangsúlyosan jelent meg a kampányban. A stratégiai igazgató ennek okaként a jobboldal túlzott erőforrás koncentrációját jelölte meg.

Az anyagi lehetőségeket elemezve Mráz Ágoston Sámuel emlékeztetett: az ellenzék állami pártfinanszírozása 2018-ról 2019-re megduplázódott.

 

https://magyarnemzet.hu/belfold/csorte-a-nemzetallamok-dontsenek-a-schengeni-ovezet-mukodteteserol-6953348/

 

Gulyás Gergely: Az EU utolsó sikere a bővítés volt

MH/MTI

Az elmúlt évek nem tekinthetőek az európai együttműködés legsikeresebb időszakának, az Európai Unió (EU) utolsó sikere a bővítés volt: 2004-ben tíz állam - köztük Magyarország - felvétele, majd további három állam csatlakozása - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Parlamentben.

Gulyás Gergely a Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban című, főiskolai és egyetemi hallgatóknak meghirdetett pályázat ünnepélyes díjkiosztóján azt mondta: a bővítési folyamat azt mutatta, hogy egyszer majd valóban európai egységről lehet beszélni.

Most is vannak olyan tagjelöltek, amelyeket fejlettségüknél fogva akár holnap fel lehetne venni az EU-ba, ennek ellenére az unió nem tűnik alkalmasnak arra, hogy újabb államokat fogadjon be. A következő 5 év egyik nagy feladata, hogy ebben változást érjenek el, a balkáni térségnek is reális alternatívává váljon a részvétel az intézményesített európai együttműködésben - hangoztatta a miniszter.

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20190523-gulyas-gergely-az-eu-utolso-sikere-a-bovites-volt

Jellegtelen csúcsjelöltek

Mára a csúcsjelölti rendszer kezd hagyománnyá válni, és ennek jegyében hívták vitára a parlament nyolc frakciójából a legnagyobb hat frakció csúcsjelöltjét

Lóránt Károly Magyar Hírlap

Amikor az ember már arra gondolt, hogy a vitát Orbánozás nélkül megúsztuk, akkor jött elő a téma, először a külpolitika terén. Mindenki az egységet hangsúlyozta, de Timmermans azt is hozzá tette, hogy vannak, akik az egységet megbontják. Rögtön példát is mondott, olyanokra gondol, akiknek a legjobb haverjuk Putyin, oda mennek pénz kérni, és utána audienciára hivatalosak Trumphoz, aki gyengíteni és feldarabolni akarja az Európai Uniót.

A jelöltek felé az utolsó kérdés az volt, hogy miért van az, hogy nagyon sokan úgy érzik, az unió már nem működik. A britek ki akarnak lépni, Magyarországon Orbán Viktor az „állítsuk meg Brüsszelt” kampánnyal nyert választást, és Olaszországban Salvini is ugyanezt a politikát folytatja.

https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20190523-jellegtelen-csucsjeloltek

Élesített alkonykapcsolók

Európában a pártpolitizálás sajnálatos módon a társadalmi és gazdasági érdekek fölé kerekedett

Csizmadia László Magyar Hírlap

Veszélyes korszakot élünk, hiszen ez olyan hibás felfogás, amely az országokat veszélybe sodorhatja. Ezért is mondhatjuk, hogy a politikai elit a történelem tanulságaiból nem képes tanulni. Kevés olyan pártpolitikust találunk, aki józanul gondolkodva egyéni ambícióit a képviselt polgárok érdekei mögé tudja sorolni. Nem nehéz felismerni, hogy a civilek a gazdaság erősödésében és az életszínvonal dinamikus emelkedésében látják jövőjüket. Nap mint nap láthattuk, hogy a baloldali pártok által állított kormányok politikai szövetségeseikre támaszkodva a hatalom megtartásáért képesek voltak elvtelen gazdasági egyezségeket kötni. A pártpolitikai meghunyászkodás, a kényszerű gazdasági megállapodások a képviselt ország polgárai teljesítményének leértékelődését eredményezik nemzetközi szinten.

https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20190523-elesitett-alkonykapcsolok

Árnyékban nőtt 578 százalékot a legrejtélyesebb NER-es médiacég

Nincs honlapjuk, nincsen Facebook-oldaluk, mindössze egy Gmail-es címre futotta, tavaly mégis 14,6 milliárdos forgalmat bonyolított egy titokzatos cég. Bár a vállalkozás fittyet hány a brandépítésre, a közpénzzel gazdálkodók gigantikus megbízásokkal találják meg.

·         2015-ben, egy panelház címére jegyeztek be egy aprócska céget, ami a következő évben már 2,5 milliárdos forgalmat bonyolított, 2017-ben aztán 7,2 milliárd, 2018-ban pedig 14,6 milliárd forint bevételt könyveltek el.

·         Megbízói között van a CÖF, a a Polgárok Háza mögött álló Szövetség a Nemzetért Alapítvány, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar és a Miniszterelnöki Kabinetiroda. 

·         A cégről alig tudni valamit. Tulajdonosa egy budapesti lakos, a cégnek sem honlapa, sem Facebook-oldala nincsen, a közpénzzel gazdálkodók választása mégis gyakran esik rá.

Míg az olyan kormányközeli kommunikációs cégekről gyakran hallani, mint a Balásy Gyula-féle Lounge Design vagy a pixisből kiesett Kuna- és Csetényi-érdekeltségek, radar alatt repül egy olyan bizalmi munkákat megszerző vállalkozás, amiről szinte semmit sem tudunk, de tavaly már 14,6 milliárd forintos forgalmat bonyolított.

Arról a Magno Studio Kft.-ről van szó, ami drágábban készített el négy reklámfilmet a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány nevű kormányközeli szervezetnek, mint amennyiből lefogatták az Oscar-díjas Saul fiát. Tavaly nagy port kavart, amikor az Átlátszó adatigénylése után kiderült, hogy az állami MVM Zrt. összesen 508 millió forintnyi támogatást adott a Békemenetet szervező társaságnak. Sokáig nem is akarták elárulni, hogy mire fordították a pénzt, majd az Átlátszó megszerezte azokat a reklámfilmeket, amikre összesen 433 millió forint közpénz ment el.

Ez az egyik alkotás, ami a Magno Studio Kft. szaktudását dicséri

https://24.hu/belfold/2019/05/23/magno-studio-merleg/

"Orbán európai vonzereje megcsappant"

Ha távozik a Néppártból, a magyar kormányfő lehet az európai szélsőjobb egyesítője, állítja Cas Mudde politológus.

Egy előadásában azt mondta, hogy a populisták két részre osztják a társadalmat: jó emberekre és korrupt elitre. A nemzetet etnikailag leszűkítőket, pedig idegengyűlölő nacionalistáknak nevezte. Orbán Viktor mennyire felel meg a leírásnak? Orbán Viktor populista, radikális jobboldali politikus. Matteo Salvini felbukkanásáig ő volt ennek az irányzatnak a nem hivatalos vezetője, anélkül hogy a pártja helyet foglalt volna az Európai Parlament szélsőjobboldali Nemzetek és Szabadság (ENF) frakciójában. Ennek a politikai csoportnak a vezetői gyakran Orbánra hivatkozva fogalmazták meg a tennivalókat. Most, hogy eltávolodott az Európai Néppárttól, de még nem kötelezte el magát az ENF mellett, ráadásul megjelent Salvini, aki egy jóval nagyobb ország belügyminisztere, Orbán csillaga egy kicsit elhalványulni látszik. Még mindig szeretik őt, de már nem az a személyiség, aki mindent el tud érni. Két éve még majdhogynem felülkerekedett Merkelen, most viszont küzd, hogy megmaradjon a Fidesz tagsága az Európai Néppártban (EPP). Ha végül távozna onnan, ő egyedül lenne képes egyesíteni az európai szélsőjobbot. Orbán lehetne a híd Salvini és a lengyel Jaroslaw Kaczynski között.

 

https://nepszava.hu/3036876_orban-europai-vonzereje-megcsappant

Fullba' tolják: az uniós ügyekért felelős államtitkár szerint a brüsszeli elit nihilista

„A Néppárt minden kompromisszumot megköt a többség megszerzéséért, ellenben a Fidesszel” - állítja az államtitkár

„Egyetlenegy hatalomtechnikai vezérelvük van csupán: többség minden áron, ami mentén bármilyen kompromisszumot megkötnek." "Egy uszító közösséggé kezd válni, ami szétveri az együttműködést."

Nem, Varga Judit ezeket nem a Fideszről mondta. Hanem a brüsszeli uniós elitről, a Néppártról. Varga a kormánypárti Magyar Nemzetnek adott interjújában mondott még pár cifra dolgot. Például, hogy a Fidesz elvi alapokon áll és nem köt elvtelen kompromisszumokat a szavazatokért. Aztán: "a jogállamiság minden európai uniós tagállam lényegéhez hozzátartozik, benne van az alkotmányukban. Ezt megkérdőjelezni csak azért, mert valaki – például a bevándorlás terén – nem a fősodor politikáját követi, elfogadhatatlan” – fogalmazott. Szerinte a brüsszeli elit nem hisz már semmiben, cinikus. Aki nem hisz már semmiben, az per definitionem nihilista – tesszük hozzá.

Az államtitkár – aki felkerült a Forbes magazin legbefolyásosabb nőket összegező listájára – már korábban is gyalulta az uniót: G. Fodor Gábor HírTV-s műsorában például azt mondta, hogy hiányzik a „mammutledöntő férfitípus” Brüsszelből:

 

https://magyarnarancs.hu/feketelyuk/a-neppart-minden-kompromisszumot-megkot-a-tobbseg-megszerzeseert-ellenben-a-fidesszel-allitja-az-allamtitkar-119962?

Muszáj jóban lenni a Fidesszel: még a független polgármester is nekik kampányol

Péter Csaba hivatali időben, hivatali helyiségben és hivatali telefonon buzdít, hogy kire kell szavazni.

A saját meghatározása szerint „függetlenként” politizáló fehérgyarmati polgármester eljárása egyáltalán nem meglepő, hiszen a Fidesz politikusai az utóbbi 9 évben többször világossá tették: csak az az önkormányzat, régió számíthat a kormányzat segítségére, amelyik "jól" szavaz. Sok polgármesternek nem marad más lehetősége: ha nem állnak be a sorba, akkor az adott település – büntetésből – nem kap a fejlesztési forrásokat. Csakhogy Péter Csaba helyzete egy picit más: ő pár évvel ezelőtt még szembe mert menni a kormánypárttal: 2014-ben független jelöltként egy fideszes polgármester-jelöltet győzött le a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban.

https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/teljes-gazzal-a-fidesz-mellett-kampanyol-fehergyarmat-fuggetlen-polgarmestere-peter-csaba-119964

Orbán nagy híve a kínai elnök tervének

Orbán nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy fogadhatta a kínai házelnököt. Külön megköszönte, hogy abban az évben érkezett, amikor a magyar–kínai diplomáciai kapcsolat 70. évfordulóját ünneplik. A miniszterelnök felidézte, a közelmúltban Kínában tett látogatását, és azt mondta, a kapcsolat intenzitása jól mutatja,

milyen szoros a két nép közötti barátság.

Kiemelte: nagy tisztelettel tekint a Magyarországon működő kínai vállalatokra, amelyek komoly hozzájárulást adnak a magyar gazdasági teljesítményhez. Hozzátette: nagyra értékelik Kína erőfeszítéseit a nemzetközi politikában.

Orbán azt is elmondta, híve a kínai elnök nagy stratégiai tervének, a selyemút újraélesztésének, ezen terv megvalósításához sok sikert kívánt. Li Csan-su azt hangsúlyozta, nagyra tartja Magyarország keleti nyitás politikáját, amely nagy erővel mozdítja előre a két ország közötti együttműködést. Hozzátette, a kínai–magyar kapcsolatok ugrásszerű fejlődést értek el az elmúlt években. Orbán kínai látogatásakor pedig új szinte emelték a két ország közötti együttműködést – mondta.

A Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése Állandó Bizottságának elnöke azt mondta: örömmel látta, hogy Orbán Viktor vezetésével Magyarországon a társadalom rendezett, a lakosság életszínvonala javult.

https://hvg.hu/itthon/20190523_Orban_nagy_hive_a_kinai_elnok_tervenek

Ombudsmanválasztás – Civil szervezetek és volt ombudsmanok kérik Ádert, hogy legyen konzultáció

Harmincöt civil szervezet, valamint Kaltenbach Jenő és Majtényi László volt ombudsmanok levélben fordultak a köztársasági elnökhöz: azt kérik Áder Jánostól, hogy az esedékes ombudsmanjelölésnél nyílt pályázaton és a civil szervezetekkel is konzultálva nevezze majd meg jelöltjét az alapvető jogok biztosának posztjára – közölte honlapján a Magyar Helsinki Bizottság.  A jogvédő szervezet felidézi: idén szeptember 25-én lejár Székely Lászlónak, az alapvető jogok biztosának megbízatása, és az új ombudsman személyére a köztársasági elnök június 26. és augusztus 13. között tesz majd javaslatot.

„A civil szervezetek és volt ombudsmanok most azt kérik Áder Jánostól, hogy a jelölés során ne csupán a hazai előírásoknak tegyen eleget, hanem »a nemzetközi normáknak megfelelően folytasson széles körű konzultációt a civil szervezetekkel és az érintett hivatásrendek képviselőivel«”

– derül ki a közleményből.

 

https://nepszava.hu/3036951_ombudsmanvalasztas--civil-szervezetek-es-volt-ombudsmanok-kerik-adert-hogy-legyen-konzultacio

 

MINTHA MEGTÖRTÉNT VOLNA AZ ANSCHLUSS, ÚGY KEZELIK A NÉMETEK A STRACHE-VIDEÓT

Az, hogy két német újság hozta ki az osztrák kormányválsághoz vezető ibiziai videót, még elismerendő újságírói teljesítmény. Azóta azonban úgy oktatják Bécset, mintha az egy német tartomány lenne, ez pedig az FPÖ-t segítheti.

Heinz-Christian Strache köz- és magánéleti bukásához, az FPÖ zuhanórepüléséhez, az ÖVP-FPÖ-kormány végéhez, és egy igen mély osztrák kormányválsághoz vezetett az a videó, amit két balliberális német újság, a Süddeutsche Zeitung napi- és a Der Spiegel hetilap hozott nyilvánosságra pénteken (Magyarországon az Azonnali írt erről először). Hogy a felvételt ki készítette, a mai napig nem pontosan tudni, a két német újság krimifilmekbe illő módon jutott az anyaghoz.

A német sajtó kezdettől élénken érdeklődött a Kurz-kormány iránt

Miközben a németnél sokkal jobb osztrák nyugdíj-, egészségügyi, lakhatási, oktatási és szociális rendszert nem sikerült még mindig észrevenni a német politikában, amely maga szeretné feltalálni azt, ami Ausztriában évtizedek óta a német modellnél jobban működik,

a Kurz-kormány és az FPÖ részvétele abban izgalmi állapotban tartotta a német politikát.

Ennek három oka lehet.

https://azonnali.hu/cikk/20190523_mintha-megtortent-volna-mar-az-anschluss-ugy-kezeli-a-nemet-kozelet-a-strache-videot

Müezzin, Bede Zsolt és devizahiteles tüntetők zavarták meg Guy Verhofstadt és a Momentum sajtótájékoztatóját

A Momentum Mozgalom európai pártcsaládja, az ALDE vezetője, a belga Guy Verhofstadt a kampány finisében Fekete-Győr András pártelnökkel tartott volna sajtótájékoztatót.

Csakhogy több zavaró tényező is közbeszólt, először is az, hogy az angol nyelvű sajtótájékoztatót éppen a Kúria lipótvárosi épülete elé szervezték, ahol egész délután devizahitelkárosultak szervezetei tartottak tüntetést.

Ráadásul, amint az tulajdonképpen várható is volt, Bede Zsolt fideszes provokátor ugyancsak élő videóval jelent meg Verhofstadt és Fekete-Győr háta mögött, míg segítői a háttérben igen nagy hangon muszlim müezzin-éneket játszottak le egy hangszóróból, miközben a másik oldalon a devizahitelesek Orbán Viktort Hitlerként ábárzoló transzparensei színesítették a képet:

https://merce.hu/pp/2019/05/23/megkezdodott-az-ep-valasztas-a-hollandoknal-es-a-briteknel/muezzin-bede-zsolt-es-devizahiteles-tuntetok-zavartak-meg-guy-verhofstadt-es-a-momentum-sajtotajekoztatojat/

MIGRÁNSOKKAL RIOGATVA AKTIVIZÁLNÁ A ROMA SZAVAZÓKAT FARKAS FLÓRIÁN

Levelet küldtek a roma önkormányzatoknak Farkas Flóriánék, amelyben attól tartanak, beilleszkedni képtelen, idegen kultúrájú milliók fenntartására kellene költeni az állami támogatást.

A Farkas Flórián vezette Lungo Drom roma érdekvédelmi szervezet is bevetette magát az EP-kampányban: levelet küldtek a roma nemzetiségi önkormányzatoknak, melyben azzal riogatnak: ha migránsok jönnek az országba, magukkal hozzák „a rasszizmust, a terrorizmust és a nőgyűlöletet” – tudta meg az Azonnali.

A kormánypárti parlamenti képviselő Farkas Flórián jegyezte levél többek közt így érvel a Fideszre való szavazás mellett:

+ „A cigányságot bevonva értünk el visszafordíthatatlan eredményeket az oktatás, a foglalkoztatás, az életkörülmények javítása területén. De nem csupán arról van szó, hogy meg kell védenünk az eddig elért eredményeinket.”

+ „Aki a migrációt támogatja, annak nem érték a nemzet, a család, a kereszténység.”

„Nem szabad megengednünk, hogy a migránsok szabadon jöjjenek be az országunkba, magukkal hozva a rasszizmust, a terrorizmust és a nőgyűlöletet.”

https://azonnali.hu/cikk/20190523_migransokkal-riogatva-aktivizalna-a-roma-szavazokat-farkas-florian

Tartósan kiüthetik a forintot - megjárják a szegények és a nyugdíjasok

Bár a kommunikáció szintjén az MNB folyamatosan jelzi, hogy elsődlegesnek tekinti az infláció elleni küzdelmet, a tettekben ez nem igazán érvényesül és várhatóan nem is fog a közeli jövőben. A jegybank a legtöbb jel szerint nem fog fellépni azért, hogy a jelenleginél erősebb legyen a forint, a pénzromlás elleni harcban pedig feltételezésekre épít, amelyek vagy beválnak vagy nem - vélik a Napi.hu-nak nyilatkozó elemzők.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/forint-forintarfolyam-inflacio-forintgyengules-mnb-aremelkedes-majus-28-kamat.684681.html

Kőszeg Ferenc: Kit ért sérelem? Helyreigazítás helyett

Május 10-én két ügyvédi levelet hozott a postás. Az egyik „jó hírnév megsértése”, a másik „becsülethez és jóhírnévhez való jog megsértése tárgyában” fenyegetett meg peres eljárással. A felszólítások szerint mindkét jogsértést a Milliárdos migránsok Orbán Viktor udvarában című cikkemmel követtem el, amely az Átlátszón jelent meg, május 7-én. Hasonló tartalmú leveleket kapott a portál szerkesztősége is.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a jogvitát a tárgyalóteremben kell majd lefolytatni. Úgy vélem azonban, az Átlátszó olvasóinak és a cikkem olvasóinak joguk van ahhoz, hogy már a jogvita kezdetekor tájékoztatást kapjanak az ügyről, amelynek tárgya látszólag három ember személyiségi jogainak sérelme, valójában azonban a kormány bevándorlóellenes, idegenellenes propagandájáról, s e propaganda szemérmetlen álszentségéről szól, az európai parlamenti választás előestéjén.

https://blog.atlatszo.hu/2019/05/koszeg-ferenc-kit-ert-serelem-helyreigazitas-helyett/

 

Szijjártó: a kormány dolga alacsonyan tartani a béreket

A vállalatok érdekeivel, és a technológiai beruházások halvány reményévvel magyarázta meg a külgazdasági és külügyminiszter, hogy miért keres a minimálbérnél is kevesebbet az ország harmada.

Nem védekeznünk kell, hanem felkészülnünk az új korra - jelentette ki Szijjártó Péter csütörtökön a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) párizsi, digitális innovációval foglalkozó miniszteri értekezletén. A félreértések elkerülése végett, nem a kínai gazdasági befolyásnak való kormányzati főhajtásra gondolt itt a magyar külgazdasági és külügyminiszter: felszólalását az MTI szerint úgy folytatta, hatalmas globális változás zajlik a világban és az új technológiák alkalmazása minden nemzetgazdaságban a siker előfeltétele. Fokozottan érvényes ez az olyan kis országokra, amelyeknek nincsenek jelentős természeti kincsei, erőforrásai - tette hozzá.

https://nepszava.hu/3036961_szijjarto-a-kormany-dolga-alacsonyan-tartani-a-bereket

Euronews

Magyarország a bevándorlás élvonalában

Miközben a magyar kormány egyik fő kampánytémája 2015 óta a bevándorlás elutasítása, az elmúlt években egyre több unión kívüli külföldi kapott letelepedési és tartózkodási engedélyt Magyarországon. Az Eurostat legfrissebb adatai szerint az elmúlt években több mint kétszeresére nőtt itthon az Európai Unión kívüli állampolgároknak kiadott letelepedési és tartózkodási engedélyek száma. Míg 2016-ban kevesebb, mint 55 ezer, addig egy évvel később már 117 ezer ilyen engedélyt adtak ki. A hirtelen emelkedés oka nem egyértelmű, az biztos, hogy a magyar kormány abban az évben vezette ki a letelepedési kötvényprogramot. Az lehetőséget nyújtott arra, hogy megfelelő összeg befizetése mellett unión kívüli országok állampolgárai jussanak állandó tartózkodási engedélyhez. Ugyanakkor érdekes, hogy több mint 7000 ember telepedett le "egyéb" jogcímen Magyarországon. Tavaly év végén több mint 260 ezer külföldi tartózkodott jogszerűen, huzamos ideig Magyarországon. A magyar adat közel háromszor akkora növekedést mutat, mint a sorban második, 41 százalékos emelkedéssel álló Bulgária. A legtöbb engedélyt egyébként Németország, Olaszország és Franciaország adta ki.

http://www.msn.com/hu-hu/hirek/newspanorama/magyarország-a-bevándorlás-élvonalában/vi-AABKqyo

Bajban a színházak: elmaradó premierek, teljesen bizonytalan évad

A kedvencek akár ötszörös pénzt is kaptak „pótlásként”, míg a független és magán színházak csak a töredékét annak, amivel számolhattak. És nem egyedül a többlettámogatásokkal van a gond. Körkép a kultúr-tao pótlásáról.

https://24.hu/kultura/2019/05/23/szinhazak-tao-tamogatas/

Hivatalos jegyzőkönyvbe mondta a kormányablak, hogy nincs pénze vécépapírra

Ahogy azt az Indexnek küldött üzenete is nyomatékosítja:

Alulírott, ezt tapasztalta a kormányzati ügyintézés során! XXI. század. Európai Parlamenti választások előtt! Mit akarunk. Ez abszurdum.

A sérelem tárgya, hogy a Győri Járási Hivatal Kormányablakának vécéjében olvasónk nem talált sem vécépapírt, sem szappant, de még kéztörlőt sem.

Csoda, hogy van víz!

– jegyezte meg egy ponton. 

A legtöbben valószínűleg legyintenénk erre a hiányosságra, hiszen lássuk be, naponta találkozhatunk hasonlóval. De nem így az öntudatos olvasónk!

PECSÉTES, FŐOSZTÁLYVEZETŐI ALÁÍRÁSSAL ELLÁTOTT JEGYZŐKÖNYVET KÉSZÍTTETETT OTT HELYBEN.

Mindehhez pedig egy képet is csatolt nekünk.

 

https://index.hu/belfold/2019/05/23/gyor_panasz_wc-papir_hianya_ugyintezes/#