2019, augusztus 7 - 07:12 Sajtószemle

Obama El Paso után: Fel kell szólalnunk vezetőink ellen, akik félelmet és gyűlöletet szítanak

Félreérthetetlenül üzent Donald Trumpnak Barack Obama volt amerikai elnök azok után, hogy két brutális vérengzés történt egymás után az Egyesült Államokban augusztus első napjaiban. 26 ember vesztette életét, és 26-an megsérültek, miután egy feltehetően rasszista motivációval bíró férfi t üzet nyitott egy Walmartban. Alig néhány órával később Daytonban kilencen meghaltak és 16-an megsebesültek, miután a 24 éves Connor Betts lövöldözni kezdett egy helyi bárnál. 

Obama konkrétan nem akarta kommentálni Trump bevándorláspolitikáját, jobban mondva azt a retorikát, ahogy az elnök a migrációról beszél. De hétfőn kiadott egy közleményt, amiben ezzel együtt is elég egyértelműen fogalmazott: 

Hangosan vissza kell utasítanunk, ha vezetőink olyan nyelven szólnak hozzánk, amely félelmet, gyűlöletet kelthet, és amely elfogadható színben tüntet fel tesz rasszista nézeteket. Azokat a vezetőket, akik démonizálják azokat, akik nem úgy néznek ki, mint mi, vagy azt sugallják, hogy mások - bevándorlók - fenyegetik az életünket; vagy akik úgy beszélnek másokról, mint alacsonyabb rendű emberekről, és azt a benyomást keltik, hogy Amerika csak bizonyos típusú emberekhez tartozik.”

https://444.hu/2019/08/06/obama-el-paso-utan-fel-kell-szolalnunk-vezetoink-ellen-akik-felelmet-es-gyuloletet-szitanak

Maróth Miklós, a magyar tudomány új kulcsembere titokban kőkemény publicista, aki olyat írt a szexről és a Fidesz minisztereiről, amilyet talán Bayer Zsolt sem mert volna

“Ha körülnézünk, akkor azt látjuk, hogy a mai politikai vezető rétegnek nincs vagyona, szemben az előzővel.”

Ezt a mondatot - ami Magyarország mostani irányítóiról szól és 2019. július 29-én, szűk egy héttel ezelőtt jelent meg, meggyőződésem szerint maga Orbán Viktor, Kovács Zoltán vagy Bayer Zsolt sem merné ebben a formában leírni -, nem más jegyzi, mint Maróth Miklós klasszika-filológus professzor, az Akadémia egykori alelnöke, az új, kormány alá rendelt akadémiai kutatóhálózat új vezetője. 

Maróth ezt a felfedezését a vasarnap.hu nevű weboldalon futó publisztikai rovatában osztotta meg a közönséggel. A vasarnap.hu domain a KDNP-közeli Kovács K. Zoltán Alapítvány tulajdonában van.

Maróth vagyonügyi írása konkrétan ezzel a bekezdéssel indul:

“Ha körülnézünk, akkor azt látjuk, hogy a mai politikai vezető rétegnek nincs vagyona, szemben az előzővel. Elég Gyurcsány Ferencre utalni, aki köztudottan nagy vagyont halmozott fel, de utalhatnánk Kóka és Oszkó miniszterekre is. Hasonló személyeket a mai kormányban nem látunk.”

Maróth később azon elmélkedik, hogy akkor vajon miért adnak sokan mégis hitelt a dúsgazdag fideszesekről szóló híreknek, hogy arra jusson "mert lecsúsztunk az ókori Róma szellemi színvonaláról” és bizonyíték nélkül elhiszünk bármit.

De Maróth publicista nemcsak a fideszes pénztárcákban van otthon, hanem másfajta bukszáknak is a szakértője. A sorozata két héttel azelőtti írásában a férfiak ágyába könnyen beleszédülő nők témáját vette akadémikusi górcső alá. 

“Az ugyanis, aki gondolkodás nélkül fejest ugrik az első barátságosan feléje forduló férfi ágyába, ne szidja a csábítókat. Először nézzen magába, aztán gondokozzon el, miért viselkedhetnek a férfiak felelőtlenül.”

A demokrácia biztosan nem tartozik az európai értékek közé. Viszont biztosan európai értéknek számít a saját tábor megcsalása, a hazudozás, és az egyéni érdekek szerinti kufárkodás."

https://444.hu/2019/08/05/maroth-miklos-a-magyar-tudomany-uj-kulcsembere-titokban-kokemeny-publicista-aki-olyant-irt-a-szexrol-es-a-fidesz-minisztereirol-amilyent-talan-bayer-zsolt-sem-mert-volna

Levelet írt a kollégáknak Lovász László az MTA-ról levágott kutatóhálózat miatt

Kutatótársainak és munkatársainak címzett levelet tett közzé az MTA honlapján kedden Lovász László elnök, a téma az Akadémiáról levágott, és új irányítás alá kerülő kutatóhálózat.

Mint Lovász írja, nincs okuk szégyenkezni, mert "az Akadémiát ért vádakkal szemben egy nagyon jó állapotban lévő, átláthatóan működő, az adófizetők évi 20 milliárd forintját felelősen elköltő kutatóhálózatot adunk át".

Egy olyan hálózatot, amelynek felépítése hosszú évtizedekig tartott, és amely ezekben az évtizedekben nemzetközi elismertséget szerzett.

Lovász úgy folytatja:

"Az új jogszabály nyomán megváltoznak azok a keretek, amelyek között eddig a munkánkat végeztük. De még ha ezek a keretek mások lesznek is, a tudomány világának belső törvényszerűségei, a kíváncsiság és tudásvágy által motivált kutatói elkötelezettség olyan marad, mint amilyen ma is, és amilyen mindig is volt. Akkor teremt nagy dolgokat, ha a felfedezés izgalma hajtja. Az új kutatóhálózat irányítói többségükben maguk is kutatók, tudományterületük nemzetközi hírű tudósai. Ez a tény reményre jogosít fel: hiszem, hogy ők is pontosan tudják, milyen feltételek szükségesek a kiemelkedő eredményekhez, és ezeket a feltételeket megpróbálják megtartani és javítani."

Az Akadémia és a kutatóintézet-hálózat szoros kapcsolatának azonban nem szabad megszakadnia – írja az elnök, hozzátéve, számos olyan kötelezettségük van, amelynek az Akadémia, a kutatóhálózat és az egyetemek csak együtt tudnak sikeresen eleget tenni.

Lovász szerint ide tartozik az utánpótlás nevelése, a fiatal kutatók hangjának meghallgatása, a határon túli magyar kutatókkal való kapcsolattartás, a magyar tudomány képviselete nemzetközi fórumokon, a tudomány népszerűsítése és még igen sok más.

A kutatói társadalom mindehhez elengedhetetlen egységét az elmúlt év viharai sem tudták megbontani, sőt a korábbinál is jobban összekovácsolták közösségünket.

 

https://hvg.hu/itthon/20190806_Levelet_irt_a_kollegaknak_Lovasz_Laszlo_az_MTArol_levagott_kutatohalozat_miatt

 

Orbán terasza lett Budapest új partihelyszíne

 „Egyébként ez a Hauszmann-terv annak a fedősztorija, hogy Orbán Viktor szeretne egy dolgozószobát a Várban, amelynek az ablaka a Dunára néz, lába alatt az egész Budapest látképe, csak így becsomagolta az egészet egy általános projektbe?

Nem.”

Ez a kérdés-válasz még azelőtt hangzott el a Hetek című lap újságírója és a Vár visszaalakítását akkor még államtitkárként felügyelő L. Simon László között, hogy Orbán Viktor idén januárban beköltözött a Várba. A pikírt újságírói megjegyezés már csak azért sem állja meg a helyét, mert azóta kiderült, hogy Orbánnak nem ablaka lesz a Dunára. Hanem olyan erkélye, ami soha nem volt a 250 éves Karmelita kolostor épületén. Ami kicsit megdöccentette azt az Orbán által meghirdetett koncepciót, hogy a történelmi épületek felújítását „minden legyen úgy, ahogy régen volt, semmi átalakítás”. 

L. Simon annak idején azzal magyarázta a költözést, hogy „a magyar történelmi hagyományok okán a végrehajtó hatalomnak a Várban helye van”. Ez annyiban igaz, hogy a miniszterelnökség a második világháború előtt a Várban volt, de a Karmelitával szomszédos Sándor-palotában. Eredetileg ide költözött volna vissza Orbán, még a legelső kormányzati ciklusában, de mire 2002-ben elkészült a felújítás, a Fidesz elveszítette a választást, az MSZP-SZDSZ kormány pedig inkább az államfőnek adta a renovált Sándor-palotát. Aminek egyébként szép erkélye van. 

https://444.hu/2019/08/06/orban-terasza-lett-budapest-uj-partihelyszine

Fideszes férfiak, akik nagyon bírják egymást, mert a szerelem, az szerelem

Belendült a mémgyártás a kóla-ügy apropóján.

Miután megjelentek Magyarországon is a Coca-Cola elfogadást hirdető, #loveislove mottójú plakátjai, és a kormányközeli médiumok visszhangjai is kellőképpen nyomatékosították felháborodottságukat, lett online petíció, Boldog István fideszes képviselő bojkottot hirdetettközéleti személyek reagáltak a habzó kólabotrányra, elkészültek az első ehhez kapcsolódó mémek is.

Ezek közül válogattunk néhányat.

https://m.magyarnarancs.hu/feketelyuk/mem-lett-de-akar-a-coca-cola-loveislove-kampanyanak-plakatja-is-lehetne-orban-es-erdoan-kozos-fotojabol-121958

A Coca-Cola plakátok eltávolításáért kampányol a Hit Gyülekezete

Facebook-oldalán jelezte Németh Sándor egyháza, az ATV-t tulajdonló és működtető Hit Gyülekezete, hogy mélységesen nem ért egyet a Coca-Cola plakátkampányával, amin férfiak illetve nők nemtől függetlenül ölelkeznek, mosolyognak egymásra, és szeretik egymást. 

Az egyház szerint a Coca-Cola plakátjai a homoszexualitást népszerűsítik, ezért arra kérik követőiket, írják alá a petíciót, amit néhány nappal korábban indítottak civilek a neten, és aminek célja rábírni a BKV-t: hogy bontsanak szerződést a plakátcégekkel, amelyeken megjelentek ezek a képek, és kövessenek el mindent, hogy azok eltűnjenek a közterületekről: 

https://444.hu/2019/08/06/a-coca-cola-plakatok-eltavolitasaert-kampanyol-a-hit-gyulekezete

Hol van itt szólásszabadság? Ugrálhat a Cola, de a kormány ideológiai kérdésekben nem tűr pardont

Kormányközeli kóla bojkott ütötte fel a fejét a minap. Pedig volt idő, mikor még Orbán Viktor is Coca-Colát szürcsölve mosolygott. Mi a baj az üdítővel? És miért épp a szabad szerelem ellen kel harcra a Fidesz?

Nem is olyan rég, néhány éve csupán még Orbán Viktor is életérzésként tekintett a kólaivásra. Emlékezetes képsorok bizonyítják, hogy egy gyárlátogatás során jóízűen itta a Coca-Colát.

És úgy nyilatkozott, ahhoz a nemzedékhez tartozik, amelynek a Coca-Cola nem csak egy dobozt és a benne lévő italt jelenti. Coca-Colát inni ugyanis a miniszterelnök szerint korábban azt jelentette, hogy egy rövid időre, tudják, legalább egy korty erejéig az ember a nyugati világhoz tartozott.

https://magyarnarancs.hu/belpol/coca-cola-fidesz-kormanypropaganda-121947

OROSZORSZÁG HAMAROSAN ÚTNAK INDÍTJA ÚSZÓ ATOMERŐMŰVÉT, A KÖRNYEZETVÉDŐK TENGERI CSERNOBILTÓL TARTANAK

Négyezer mérföldes útra indul hamarosan az Akademik Lomonoszov nevű úszó atomerőmű az északi hajózási útvonalon, a peveki északi-sarki kikötő irányába. Ha minden terv szerint halad, az erőművet még augusztusban átvontatják a Barents-tengerről a messzi keletre, ami újabb mérföldkő lesz Oroszország északi-sarki terjeszkedésében.

Ha az erőmű elér rendeltetési helyére, ikerreaktorai megkezdik a működést: meleget és energiát biztosítanak a háztartásoknak, illetve azoknak a fúró- és egyéb bányászati munkálatoknak, amelyeket Moszkva az ásványban gazdag, fagyos Csukcsföldön kíván elvégezni. 

Oroszország szerint az úszó erőmű tiszta energiát biztosít a távoli régiónak, emellett felszámolhatnak általa egy elavult atomerőművet és egy szénerőművet is. Környezetvédő csoportok azonban már korábban is aggodalmuknak adtak hangot az Akademik Lomonoszov bevetése miatt, a Greenpeace szerint pedig egyenesen „úszó Csernobilra” kell készülni.  

https://qubit.hu/2019/08/06/oroszorszag-hamarosan-utnak-inditja-uszo-atomeromuvet-a-kornyezetvedok-tengeri-csernobiltol-tartanak

Az Egyesült Államok zároltatja a venezuelai kormány összes vagyonát

A sorozatos emberi jogi visszaélések, Juan Guaidó ideiglenes elnök és a venezuelai nemzetgyűlés akadályozása, a sajtószabadság korlátozása, valamint a sorozatos és önkényes bebörtönzések miatt Donald Trump amerikai elnök úgy döntött, hogy a már eddig meghozott szankciókon túl teljes embargót vet ki Venezuela országára, és zároltatja a venezuelai kormány vagyonelemeit. 

Az elnök, hogy nyomatékot adjon a döntésnek, mindezt kivételesen nem a Twitteren, hanem közleményben jelentette be. A rendelet, amiről az elnök előzetesen tájékoztatta a Nancy Pelosi által vezetett képviselőházat, azt deklarálja, hogy a venezuelai kormány semmilyen vagyonelemét nem lehet kivinni vagy kiutalni országból. 

https://444.hu/2019/08/06/az-egyesult-allamok-zaroltatja-a-venezuelai-kormany-osszes-vagyonat

Nincs szakorvos, készenlétet rendeltek a Szent Margit Kórházban a gyomorvérzéses betegek miatt

Az orvoshiány és a nyári szabadságolások különösen nehéz helyzetet teremthetnek a kórházakban. Miután nincs gasztroenterológus az óbudai Szent Margit Kórházban, a főigazgató augusztus 1-től készenléti ügyeletet rendelt el, hogy az akut gyomor- és bélvérzéses betegeket el tudják látni. 

Az Index birtokába jutott főigazgatói körlevél szerint miután a kórházban nincs gasztroenterológiai szakorvos, augusztus 1-től új eljárásrendet vezetnek be a gasztrointesztinális vérző betegek ellátására. Ugyan a kórháznak alapesetben nem feladata a súlyos gyomor- és bélvérzéses betegek fogadása, de felmerülhetnek ilyen problémák a már bent fekvő betegeknél is.

 

https://index.hu/belfold/2019/08/06/szent_margit_korhaz_gasztroenterologus_orvoshiany_belso_verzes_ugyelet_keszenlet/#

 

FINA, LEN: Nem fogadták el Gyárfás Tamás lemondását

A NEMZETKÖZI ÚSZÓSZÖVETSÉG ÉS AZ EURÓPAI ÚSZÓ LIGA A BÍRÓSÁGRA VÁR

Magyar Nemzet

Miután az ügyészség gyilkosságra való felbujtással vádolta meg Gyárfás Tamást, a sportvezető felajánlotta lemondását a Nemzetközi Úszószövetségnél (FINA) és az Európai Úszó Ligánál (LEN) meglévő tisztségeiről, tudtuk meg a két szervezet vezetőjétől. Cornel Marculescu, a FINA igazgatója és Paolo Barelli, a LEN elnöke azt hangsúlyozták, hogy amíg az ügyben bírósági döntés nem születik, addig nem fogadják el Gyárfás lemondását. Mindkét vezető az ártatlanság vélelmével indokolta álláspontját.

Az ügyben megkerestük Gyárfás Tamást is, aki kérdésünkre közölte, a vádemelés napján mind a FINA-igazgató, mind a LEN-elnök felhívta telefonon, és támogatásukról biztosították.

A sportvezető azon kérdésünkre, hogy nem vet-e rossz fényt az országra, ha egy olyan személy képviseli nemzetközi tárgyalásokon hazánkat, akit gyilkossági ügyben vádoltak meg, kijelentette, ártatlannak tartja magát, és biztos abban, hogy a bírósági eljárás az ő igazát támasztja majd alá. Hozzátette, 1996. október 11-én a bíróság a javára döntött a Fenyő Jánossal szembeni vitában. Felhívta a figyelmet arra, hogy győztesként végképp nem állt az érdekében, hogy 14 hónappal a számára egyértelműen kedvező ítélet után Fenyő ellen bármely módon fellépjen.

 

https://magyarnemzet.hu/belfold/fina-len-nem-fogadtak-el-gyarfas-tamas-lemondasat-7186031/

 

Flúgos gyűlöletfutam a baloldalon

A KOMMUNIZMUST IDÉZŐ HANGULATBAN CSÚNYÁN MEGBÁNHATJA, AKI OKOSKODNI MERÉSZEL

Megyeri Dávid Magyar Nemzet

Több mint beszédes, hogy nem is igen próbálják cáfolni a baloldali liberális pártok és sajtóorgánumok, hogy gyűlölik a keresztény-nemzeti polgári jobboldalt, amiről Orbán Viktor beszélt Tusnádfürdőn. Pedig tudhatnák: a hallgatás – beismerés.

Ha meg említést tettek róla, többnyire kínosan vigyáztak arra, hogy módosítsanak a diagnózison. Úgy állították be, mintha a kormányfő csak a feléje, illetve a Fidesz felé irányuló gyűlölködést elemezte volna, kutatva annak okait, indítékait.

Vajon miért nem vállalják őszintén azt az antihumánus, agresszíven gyűlölködő hozzáállást, amit mindenki észrevehet, aki politikai megnyilvánulásaikra odafigyel, netán saját bőrén tapasztalja azokat? Feltehetően azért a hallgatás, mert még fokozni is akarják a közeljövőben. Elég, ha odafigyelünk az olyan szélsőséges méregáriákra, mint amilyeneket vezető baloldali politikusok eleresztenek.

Kevés teret kapott például Dobrev Klára szalonképtelen gyűlöletrobbanása, amit az ATV stúdió­jában rendezett. A DK európai parlamenti képviselője kerek perec megmondta, hogy az elemi sportszerűség szabályait sem hajlandó betartani.

https://magyarnemzet.hu/velemeny/flugos-gyuloletfutam-a-baloldalon-7176887/

A Helsinki Bizottság súlyosan félreérti az Európai Bíróság döntését

ifj. Lomnici Zoltán Magyar Nemzet

Az Európai Bíróság (EUB) egyik közelmúltban született döntését a jogállam győzelmének kívánta beállítani az egyik külföldről finanszírozott magyarországi civil szervezet. Kiindulópontként le kell szögezni, hogy a Magyar Helsinki Bizottság vagy félreérti a közigazgatási bíróságok működését, vagy ami rosszabb, tudatosan befolyásolja a bíróságok ítélkezési tevékenységét.

A luxemburgi székhelyű testület határozatot hozott a menedékkérő Alekszij Torubarov kontra Magyarország ügyben. Az őrizetbe vett orosz vállalkozó védői az esetet úgy értelmezték, hogy annak ellenére nem adott neki menedékjogot a hazai hatóság, hogy arra világos iránymutatást adott a magyar bíróság. Ezt a döntést a menekültügyi hatóság azért nem hozhatta meg, mert a magyar kormány 2015-ben elvette a bíróságoktól azt a lehetőséget, hogy maguk is megadhassák a menedékjogot.

Az EUB ítéletének háttere azonban nem ilyen egyértelmű. A kérdés jelen esetben az lenne, hogy mennyire szokványos az Európai Unióban, hogy reformatórius, vagyis a korábbi döntést megváltoztató jogköre van a bíróságoknak menekültügyben.

https://magyarnemzet.hu/velemeny/a-helsinki-bizottsag-sulyosan-felreerti-az-europai-birosag-donteset-7177031/

Gyurcsány hű katonája Orbánozott egy jót

Csépányi Balázs Magyar Nemzet

De a tények makacs dolgok.

Bár még politikai uborkaszezon van, a Gyurcsány-párt meghatározó figurái egymás kezébe adják a kilincset a megfelelő műsorokban és egyéb médiafelületeken.

Ezúttal Gy. Német Erzsébet sírta tele keserves orbánozással az ATV stúdióját. Úgy fogalmazott, hogy október 13-a egy népszavazás lesz Orbánról és a Fideszről Budapesten.

A DK politikusa, aki ezúttal is megpróbálkozik a XVII. kerületi polgármesterség elnyerésével, jobban tenné, ha vigyázna ezekkel a kijelentésekkel.

A tények ugyanis makacs dolgok.

Az ellenzék már a tavalyi választáson is azt vizionálta, hogy az emberek majd jól el fogják küldeni Orbánékat. Kétharmados Fidesz-KDNP győzelem lett a vége.

https://magyarnemzet.hu/belfold/gyurcsany-hu-katonaja-orbanozott-egy-jot-7186943/

Elveszítette a helyreigazítási pert Ujhelyi Szeviép-ügyben

A „hálapénz” felhasználásának helyét illetően tévedhetett a Délmagyarország, egy tanú szerint nem a szőregi, hanem a badacsonytomaji ingatlanon valósult meg a beruházás

 

Bán Károly Magyar Hírlap

A táblabíróság jogerősen elutasította Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője helyreigazítási-kérelme érdemi részét, ítéletében kimondta, a Délmagyarország nem híresztelt valótlanságot a korrupció gyanújába keveredett politikussal szemben. Egy tanú azt is állította, hogy Ujhelyi kérésére folyósították a 38 milliós hálapénzt.

A Szegedi Ítélőtábla – az első fokú bíróság ítéletét megváltoztató – jogerős döntése értelmében a Délmagyarország nem híresztelt valótlanságot Ujhelyi István szocialista politikusról. Ugyanakkor azt is rögzítette, hogy a politikus szeged-szőregi házának felújítása nem a Szeviép Zrt. pénzéből történt – derült ki a táblabíróság sajtóperben hozott múlt pénteki ítéletéből. Azt már a perbe hívott médium kommentárja teszi hozzá, abban tévedtek, hogy nem Szőregre, nem is Debrecenbe, hanem Badacsonytomajba mehetett az építőipari cég 38 millió forintja.

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20190806-elveszitette-a-helyreigazitasi-pert-ujhelyi-szeviep-ugyben

Továbbra sincs állam, amely befogadná Ahmed H.-t

Idegenrendészeti őrizetben a szír férfi

A kiutazás feltételeinek megteremtéséig, de legfeljebb szeptember 15-ig hosszabbította meg a terrorizmus miatt elítélt Ahmed H. idegenrendészeti őrizetét a Nyírbátori Járásbíróság – tájékoztatta lapunkat a Nyíregyházi Törvényszék sajtóosztálya.

A július 11-i döntés indoklásában a bíróság megállapította, hogy a kiutasítás végrehajtásához szükséges okmányok beszerzése a szír férfit visszafogadni köteles államok hatóságainak eljárása miatt húzódik több mint hat hónapja. Jelenleg is több hatóság (brit, ciprusi) visszajelzésére várnak a magyar hatóságok. Mivel Ahmed H. jelenleg sem rendelkezik még érvényes útiokmányokkal, a bíróság meghosszabbította idegenrendészeti őrizetét – írta megkeresésünkre a törvényszék. A Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter által védett szír férfit a Szegedi Ítélőtábla a 2015 szeptemberi, röszkei zavargásokban betöltött szerepéért határzár tiltott, tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett átlépése és társtettesként elkövetett terrorcselekmény miatt jogerősen öt év börtönre ítélte tavaly ősszel azzal, hogy leghamarabb a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Ahmed H. január végén letöltötte a 2015. szeptember 19-i elfogásától számított ötéves büntetése kétharmadát. Ténylegesen azonban nem szabadult, mert a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal a kiutasítás végrehajtása miatt elrendelte az idegenrendészeti őrizetét. Ezt a bíróság azóta hosszabbítja meg folyamatosan, mert azóta sem találtak olyan államot, amely befogadná
a férfit, aki korábban Cipruson élt családjával.

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20190806-tovabbra-sincs-allam-amely-befogadna-ahmed-h-t

Az MSZP európai arca

A blöffök helyett jó lenne most már számlákat, szerződéseket látni, Ujhelyi úr

Bán Károly Magyar Hírlap

Jobb helyeken, életképesebb pártokban, ha valaki súlyos korrupció gyanújába kerül, akkor megkérik, hogy tisztázza ezt. Igaz-e, hogy elfogadott 38 millió forintot a háza felújítására, vagy csak rágalom? Ha rágalom, akkor hozza be a bizonyítékait, a számlákat, szerződéseket a házai, nyaralói felújításáról, majd tegyen feljelentést, védje meg magát, a becsületét. S persze legfőképp a párt becsületét. Az MSZP-ben azonban ez nem jutott eszébe a pártvezetésnek, az etikai bizottság sem mozdult meg. Illetve csak akkor, amikor a pártvezetést bírálni merészelőkkel szemben kellett fellépni. Lásd a Mesterházy Attilával vagy a Szanyi Tiborral szemben indult fegyelmi eljárásokat a közelmúltból.

A mai szocialista pártvezetést az sem zavarta, hogy Tóbiás József a Kanári-szigetekről képviselősködik, a parlamenti bizottság üléseire el sem jár, családi okok miatt negligája a parlamenti munkát, saját választóikat. No meg pártállástól függetlenül, egyetemlegesen a magyar adófizetőket, akiktől a nem csekély, havi egymillió forintot jócskán meghaladó illetményét kapja. Egy „régi motorosnak”, mint amilyen Lendvai Ildikó egykori pártelnök, kell helyretennie Tóbiást és a teljes pártvezetést, amely ezt is eltűrte.

https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20190806-az-mszp-europai-arca

Lobbisták végzik a diplomaták dolgát

Elégedetlenek a kormányban a washingtoni magyar nagykövetség munkájával: nem elég jó a kapcsolat a Fehér házzal.

Erős lobbista-támogatással próbálja javítani washingtoni pozícióit a kormány. Mint arról beszámoltunk, csak májusban körülbelül százmillió forint értékben szerződött a kabinet amerikai kijáró emberekkel. Jelzésértékű, hogy milyen feladatokkal bízták meg az érintetteket. A Munk Policy&Law lobbicég például korábban egy oldalon keresztül sorolta, hogy az amerikai külügy Magyarországgal foglalkozó tisztviselői közül kikkel, miként próbálták felvenni a kapcsolatot – holott ez általában a követség dolga. Egy nagykövet hatékony „működéséhez” elengedhetetlen, hogy szoros és bizalmi kapcsolatokat építsen ki a fogadó ország illetékes kormányzati tisztviselőivel, lehetőleg minél magasabb szinten. A Népszavához több forrásból eljutott információk szerint – és ezt látszik alátámasztani a lobbisták szerepének felértékelődése is – a washingtoni magyar nagykövetség vezetőinek nem sikerült jó kapcsolatokat kiépíteniük az amerikai kormányzati adminisztrációval. Emiatt pedig Budapestről egyre több kritika éri tevékenységüket. Például úgy tudni, hogy Szabó László nagykövetnek nem sok része volt Orbán Viktor Fehér házi látogatásának megszervezésében, azt alapvetően Habony Árpád és David B. Cornstein budapesti amerikai nagykövet lobbizta ki. A nagykövetség forrásaink szerint nem vett részt aktívan az út megszervezésében sem. A Külügyminisztériumban az is kiverte a biztosítékot, hogy a Szabó Lászlótól származó bizalmas jelentés kiszivárgott a Direkt36-hoz. A dokumentumban arról volt szó, hogy Magyar Levente külügyminiszter-helyettest „frusztrált és kritikus tárgyalópartnerek” fogadták, pedig a magyar delegáció éppen az ellenkezőjére számított.

https://nepszava.hu/3045658_lobbistak-vegzik-a-diplomatak-dolgat

Kövesdi Péter Churchill Budapesten

„A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval.” Hova lesz? Oktogon? Lakik? Dolgozik! Újságíróóó? Múltkor is vittem egy újságírót, de azzal nem lehetett beszélgetni… Egyébként nyugodtan írja meg, hogy ez az egész úgy szar, ahogy van. Hogyhogy mi? Ez. Az egész. Szétlopják az országot, viszik, ami mozdítható. Mit mondott, hova megyünk? Ja rendben van... Tudja, nekem van rendes munkám, két srácom, az asszony is dolgozik, simán lehetnék elégedett, ami itt van, az nem mehet már sokáig… Szerintem két ember volt, aki tehetett volna itt bármit, érti, bármit, de egyik se csinált lószart se. Az utolsó, akiben még bíztam, az a Vona volt. Az egy tökös gyerek, kimondta, amit kellett. Szavaztam is rá. De amikor jött azokkal a vizslákkal… Addig teljesen rendben volt a srác, de látszott, hogy megvették kilóra. Pedig volt agya, amit például a cigányokról mondott, az teljesen rendben volt… Mit mondott, Oktogon? Nagyon csöndben van… Ja a másik… A másik az a Gyurcsány volt. Benne is bíztam, de össze-vissza beszélt mindenféle hülyeséget. A felét nem is értettem, de az látszott, hogy az is tökös gyerek. Látta, hogy szétrúgta a Viktor seggét a tévében? Fél is tőle azóta, rendesen. De nagyon elkúrta kétezerhatban, nagyon… Jó, ha itt megyek be balra?

 

https://nepszava.hu/3045675_churchill-budapesten

 

Sebes György Összhang

A gyanútlan hívek most már biztosak lehetnek abban, hogy az Európai Unióban úgy táncolnak, ahogy Budapestről fütyülnek. A hazai kommunikáció és propaganda mindezt persze diplomatikus körmondatokban adja tudtukra, de a lényeg azért ez. Hiszen a vezér – brüsszeli látogatása után – örömmel állapította meg, mennyire helyes döntés volt Ursula von der Leyen támogatása. Így olyan ember – ráadásul hétgyermekes családanya – került az Európai Bizottság élére, aki számol a magyar érdekekkel is. Mi több, érti a nyugat- és közép-európaiak gondolkodása közti különbséget, vagyis – Orbán Viktor szerint - nem akar olyasmit erőltetni, ami számukra nem elfogadható. A magyar szemlélő tehát gondosan kicsontozott beszámolókat kapott a múlt heti találkozóról és ehhez hasonló kommentárokat azóta is. Ha nagyon figyelt, akkor azért észrevehette, hogy von der Leyen Twitter-bejegyzése nem volt teljesen összhangban a magyar miniszterelnök értékelésével. Mintha nem ugyanazt értették volna, amikor beszéltek. Ám a hívek ehhez már hozzászokhattak. Régóta tisztában lehetnek vele, hogy móresre kell tanítani Brüsszelt. Ezt pedig nemcsak a kormányfő, hanem a megmondóemberek sokasága is gyakran megteszi. De lám, nem hiába. Most remény látszik rá, hogy olyan vezetése legyen az uniónak, amely „reálisan látja a tagállamok szempontjait”.

 

Csalódni fog, aki elhiszi, hogy a magyaroknak nagyobb szerep – vagy szelet – juthat, mint eddig.  

 

https://nepszava.hu/3045676_osszhang

 

Újabb Munkácsy-műveket venne a kormány, ehhez pedig múzeum is dukál

A nagybevásárlást titokban intézték volna, mint a katonai vagy nemzetbiztonsági beszerzéseket.

Egy újabb Munkácsy-gyűjtemény megvásárlását és ennek bemutatása érdekében egy új Munkácsy-múzeum létrehozását tervezi a kormány – derül ki a birtokunkba került, még titkos előterjesztésből. Már javában zajlik az egyeztetés a gyűjtemény tulajdonosával, Pákh Imrével, aki a Golgota eladása után így ismét jól járhat az állami műkincsbiznisszel. Még nem dőlt el az új múzeum helye, de a Várkert Bazár Casino tűnik befutónak. Az ötletet egy nem nyilvános kormánydöntésbe bújtatták volna el, de sikerült előre megtudnunk a részleteit.

"Erősíteni kell az állam mecénási szerepét, hogy Munkácsy Mihály művei összességükben, mint magyar brand jelenhessenek meg a köztudatban" – ezt az újabb kormányzati kultúrmissziót tűzik ki egy birtokunkba került, még titkos előterjesztésben, amelynek kidolgozásáért Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter és Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter együtt felelt.

A dokumentum részét képezi a már kidolgozott kormányhatározat-javaslat, amely szerint Pákh Imre, a korábban a Munkácsy-trilógia részét képező Golgotát az államnak már értékesítő műgyűjtő ajánlotta fel megvásárlásra a további Munkácsy-műtárgyegyüttesét. Az Orbán-kormány pedig

A megszerzett anyag csak nemrég, júliusban véglegesedett, átment a kormányülést megelőző közigazgatási egyeztetésen, és már valamennyi más minisztériumnál is megköröztették véleményezésre. Következő lépésként a kormánynak kell rábólintania a tervre, pontosabban az annak részét képező kormányhatározat-javaslatra. 

https://hvg.hu/itthon/20190806_Ujabb_Munkacsy_mukincsek_vasarlasat_tervezi_az_Orbankormany

A bolgár főügyész célba vette a tényfeltárókat, akik korrupt minisztereket buktattak

Ismeretlenek július közepén 5 millió ember személyes adatait lopták el a bolgár adóhatóság honlapjáról. A tettes még nincs meg, és nem is mondott le senki a botrány miatt, de az ügyészség nevetséges indokkal célba vette az ország egyik leghíresebb oknyomozó oldalát, a Bivolt, amely számos magas rangú, korrupt politikust – idén eddig két minisztert – buktatott meg az elmúlt években a balkáni országban. Atanas Tchobanov főszerkesztőt egyebek mellett azzal vádolják, hogy titkos csetelést folytatott hekkerekkel, akik a parlamenti öntözőrendszer feltörését tervezték, hogy ezzel destabilizálják Bulgáriát.

https://atlatszo.hu/2019/08/06/a-bolgar-fougyesz-celba-vette-a-tenyfeltarokat-akik-korrupt-minisztereket-buktattak/

A jómódúak lakhatását támogatja az állam, a rászorulókét nem – interjú egy utcajogásszal

A 2010 óta működő Utcajogász Egyesület önkéntesei a szabadidejükben segítenek hajléktalan és lakhatási gondokkal küszködő embereknek. Jogi tanácsokat adnak, beadványokat írnak, peres képviseletet vállalnak ingyen, mert hisznek abban, hogy a szegényeket is megilletik az emberi jogok és a törvény előtti egyenlőség. Minden pénteken kitelepülnek a Blaha Lujza térre, de email-ben és telefonon is elérhetik őket a segítségre szorulók. Az egyesület egyik önkéntes jogászával, Mekler Kingával beszélgettünk a tevékenységükről és a hajléktalanokat büntető törvényről.

https://szocio.atlatszo.hu/2019/08/06/a-jomoduak-lakhatasat-tamogatja-az-allam-a-raszoruloket-nem-interju-egy-utcajogasszal/

„Tolószékes embereket se szeretnénk nézegetni”: így érvel a Coca-Cola plakátjai ellen a PestiSrácok

„Tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni (sőt, a francnak se hiányoznának a mozgólépcsőnyi és buszmegállónyi hirdetések), miközben nem gyűlöljük a mozgássérülteket, nem akarjuk bántani és kirekeszteni őket, sőt akadálymentesített feljárókat építünk nekik, ahol csak lehet.”

Ez egy érv a PestiSrácok egyik, az érzékenyítést nagy önérzettel elutasító cikkében, méghozzá (nyilván senkit se lep meg) Coca-Cola „homoszexualitást népszerűsítő” plakátjai ellen.

Manapság lassan kezd sikk lenni a nemzeti-keresztény oldalon a buzilobbi elleni kirohanás, úgyhogy igazán semmi meglepő nincs abban, ahogy ráugrottak a Coca-Cola hirdetésére a propagandalapok, mintha dupla flekkdíj járna érte.

Most hagyjuk is, hogy mi a helyzet magával a Coca-Cola kampánnyal, az ez esetben ugyanis legfeljebb eszköze annak, hogy a propagandalapok folytathassák gyűlöletkeltő hecckampányukat.

Viszont veszélyes az a terep, amire átmerészkednek a srácok, nem túl könnyen körülhatárolható ugyanis, hogy ezen az úton elindulva hova lyukadunk ki.

https://merce.hu/2019/08/06/toloszekes-embereket-se-szeretnenk-nezegetni-igy-ervel-a-coca-cola-plakatjai-ellen-a-pestisracok/

origo

Zaklathatott a szocialista lelkész, a momentumos Donáth Anna apja

Botrányos történetek szivárogtak ki az egyik fővárosi szeretetotthonból: az egyik ott dolgozó lelkész több alkalmazottat is zaklathatott, az érintettek viszont nem mertek lépni az ügyben. A lelkész ugyanis az a Donáth László, aki 16 éven keresztül volt az MSZP országgyűlési képviselője, és még ma is nagy befolyással bír. Néhány hete azonban az egyik dolgozó szembeszállt az egykori politikussal, és feljelentette. Donáth László egyébként a Momentum EP-képviselőjének, Donáth Annának az édesapja – számolt be a felkavaró ügyről a TV2 Tények című hírműsora.

A Tények információi szerint több dolgozót is szexuális zaklatás ért az otthonban, az érintettek azonban nem mernek kiállni, ugyanis félnek a lelkész bosszújától. Erről az egyik idős gondozott hozzátartozója is beszélt a műsor stábjának, ugyanakkor még ő is azt kérte, hogy az arcát ne mutassák, és a hangja se legyen felismerhető. 

Hallottam, hogy volt egy nagyon kedves dolgozó, aki nemrégiben felmondott, és hallottam, hogy beszélték a dolgozók, hogy ez azért történt, mert valamelyik lelkész zaklatja, és nagyon csúnyán bánik velük. De nem merték feljelenteni, merthogy nagyon nagy hátszele van – mondta a hozzátartozó

https://www.origo.hu/itthon/20190806-zaklathatott-donath-laszlo-szocialista-lelkesz-a-szeretetotthonban.html

Fideszes belharc Szombathelyen: függetlenként elindul a város fideszes alpolgármestere

Koczka Tibor, Szombathely jelenlegi fideszes alpolgármestere kedden bejelentette, hogy független polgármesterjelöltként elindul az októberi önkormányzati választáson. A Nyugat.hutudósítása szerint sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy pártok és helytartóik helyett a szombathelyieket akarja szolgálni. 

Koczka ezzel a harmadik polgármesterjelölt a városban. A Fidesz Balázsy Pétert, az Éljen Szombathely nevű ellenzéki választási szövetség pedig Neményi Andrást indítja. Koczka indulása helyben a Fideszt gyengítheti, ugyanis a politikus a 2014-es önkormányzati választáson még a kormánypártok szombathelyi listavezetője volt. 

Néhány héttel ezelőtt Koczka kemény szavakkal ment neki Hende Csaba fideszes képviselőnek, mert megalázónak tartja, hogy annak ellenére, hogy öt éve a Fidesz listavezetője volt a városban, ma már nem állnak vele szóba a fideszes vezetők. 

 

https://index.hu/belfold/2019/08/06/fuggetlen_polgarmesterkent_elindul_szombathely_fideszes_alpolgarmestere/

 

KILENC MAGYAR POLITIKUS, AKI INGYEN ELSZEGŐDÖTT EGY GLOBÁLIS ITALMULTI REKLÁMARCÁNAK

Felelős politikus helyett a hirdetett termékükbe szerelmes lelkes mikroinfluenszerré változott pár magyar ellenzéki közszereplő a Coca-Cola budapesti plakátjaitól, amelyeken melegpárokkal itatta termékét az amerikai italvállalat. Mutatjuk, kik adják el magukat ingyen is a Coca-Colának!

 

https://azonnali.hu/cikk/20190806_kilenc-magyar-politikus-aki-ingyen-elszegodott-egy-globalis-italmulti-reklamarcanak

 

A homofób Boldog István képviselő akciójáról ír az egész világsajtó

Most éppen nem túlzás azt mondani, hogy a csapból is Magyarország folyik: gyors és nyilván nem teljeskörű körbepillantásunk alapján az elmúlt 24 órában a Guardian, a CNN, az NBC News, a Yahoo News, az Euronews, a Bloomberg, a Reuters, az Aljazeera, a Hill, és az lgbtqnation biztosan írt cikket arról, hogy Boldog István fideszes képviselő azért bojkottálja a cég termékeit, mert a Coca-Cola új reklámkampányában egymásra mosolygó, illetve ölelkező leszbikusok és homoszexuálisok láthatók. 

Kevesen tudtak egyetlen, egzotikus nyelven írott Facebook-poszttal ekkora nemzetközi médiafigyelmet kavarni.

A CNN, az NBC és a többi nagy hírgyár nagyon hasonlóan számol be a budapesti történésekről. A cikkek túlnyomó része két fontos tényt szögez le rögtön az elején: egyrészt azt, hogy a kormánypárt egyik ismert képviselője bojkottot hirdetett az üdítőgyártó ellen a melegeket szerepeltető kampányuk miatt. Másrészt azt, hogy a Fidesz ellenzi a melegházasságot. 

https://444.hu/2019/08/06/a-homofob-boldog-istvan-kepviselo-akciojarol-ir-az-egesz-vilagsajto

 

A kétfarkúak Deutsch Tamás és Bayer Zsolt képével hirdetik, hogy a szerelem az szerelem

Azután, hogy a Pesti Srácok homofób cikket írt, Boldog István italokat bojkottált, a Coca-Cola közleményben rázta le a vádakat, a Fidesz szerint pedig mindenki azt csinál, amit akar, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is bedobta magát a #loveislove-kampányba. Nem is akárhogy. 

https://168ora.hu/itthon/mkkp-loveislove-deutsch-tamas-bayer-zsolt-172178

 

Leépítésekre készül a Bosch, mert az autógyártás stagnálására számít a következő években

A német társaság igazgatótanácsának elnöke egy lapinterjúban azt mondta, az új autók piaca jóval gyengébben fejlődik, mint ahogy egy éve gondolták.Az idén eddig Európában, Indiában, Kínában, az USA-ban, „gyakorlatilag mindenhol visszaesés volt”, helyenként 10 százalékot meghaladó mértékben– mondta a Süddeutsche Zeitungnak Volkmar Denner, aki szerint „a kilátások nem jók”.

Szerinte az iparágnak nem átmeneti visszaeséssel kell számolnia: a Boschnál az új tervek kiindulópontja az, hogy a következő években stagnál az autógyártás, szemben az utóbbi időszakkal, amikor „szinte mindig csak fölfelé tartottunk”.

https://444.hu/2019/08/06/leepitesekre-keszul-a-bosch-mert-az-autogyartas-stagnalasara-szamit-a-kovetkezo-evekben

Valami bűzlik Amerikában – milyen pénzügyi és társadalmi aknák leselkednek?

Káncz Csaba, 2019. augusztus 06., 09:58

Privátbankár.hu

Trump az elsők között jött rá a nyugati világban, hogy a 2008-as globális pénzügyi válság következményeként a 20. század bevégeztetett, annak nemzetközi intézményei pedig a szemünk előtt válnak működésképtelenné. De milyen elképesztő mutatókkal bír az Egyesült Államok a paraván mögött, amelyek destabilizálják az országot, ennek ellenére napi szinten mégsem találkozunk velük? Káncz Csaba jegyzete.

 

https://privatbankar.hu/makro/valami-buzlik-amerikaban-milyen-penzugyi-es-tarsadalmi-aknak-leselkednek-327625

 

A Fidesznek van félnivalója, Orbán Viktor el is kezdte zsarolni az Európai Uniót

Életünk, mindennapjaink része lett, hogy mi történik az Európai Unióban. Ha az Egyesült Királyság kiválása megrázkódtatásokat okoz, azt mi is megérezzük majd. Magyar belpolitikává lesz, hogy Ursula von der Leyen EB-elnök megelégszik-e a bizottság élén azzal a végrehajtói feladattal, amelyet Orbán Viktor a tusnádfürdői beszédében szánt neki, vagy politikai tényezővé erősödik. Képessé válik-e arra, hogy kompromisszumépítőként járuljon hozzá a feszültségek kezeléséhez, akár a menekültpolitikában, akár a jogállamiság ügyében, akár abban, miként reagál az unió a klímakatasztrófa fenyegetésére. Krekó Péter politikai elemzővel beszélgettünk.

 

https://168ora.hu/kulfold/kreko-peter-magyarorszag-europai-unio-orban-kormany-brexit-172108

 

Németh Miklós: Szívesen beszélek 1989-ről, de csak ha hűek maradunk a valósághoz

Németh Miklóst, a határnyitás miniszterelnökét nem hívták meg a Páneurópai Piknik 30. évfordulójának emlékünnepségére, amelyen Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor kormányfő jelen lesz. Németh Miklós ugyanakkor elutasította Balogh Zoltán volt miniszter meghívását a piknikről szóló soproni kerekasztal-beszélgetésre. Az egykori miniszterelnök a berlini fal leomlása 30. évfordulóján Berlinben rendezett ünnepség meghívott vendége és szereplője volt.

– A Merkel és Orbán részvételével tartandó megemlékezés előtti napon lenne a tervezett beszélgetés A meghívást korábban elfogadtam, de annak jelmondatáról akkor még nem kaptam tájékoztatást. Azután mondtam nemet, hogy

az alábbi címet találták adni rendezvénynek: „Áttörés, összeomlás, jövőépítés – Sorsfordító 1989.” Azt szuggerálni, hogy az NDK-polgároknak a pikniken való átjutása Ausztriába a határőrség, netán a rendszer összeomlását jelentette, enyhén szólva vitatható.

Mindig szívesen beszélek a valóban sorsfordító 1989-es évről, de csak akkor, ha hűek maradunk a valósághoz.  Elárulta azt is, hogy annak idején Habsburg Ottó mondta el neki  Londonban, hogy ő volt a piknik kezdeményezője, gondolatát azután az MDF szervezői karolták fel. – Egyébként nem az a legfontosabb, ki volt a kezdeményező. A magam részéről azt a kérdést szoktam az üggyel kapcsolatban mindenkinek feltenni: vajon lett volna a Páneurópai Piknik nélkül is teljes határnyitás szeptember 10-én?... Nyilvánvaló, hogy a válasz csak az igen lehet, nehéz erre mást mondani.

https://168ora.hu/itthon/nemeth-miklos-1989-rendszervaltas-orban-kormany-paneuropai-piknik-172198

Megkörnyékezte a Fidesz a bajai ellenzéki lángosost, hogy induljon polgármesternek, a férfi közzétette a levelezést

Szabó Richárd a bajai ellenzék egyik legismertebb alakjává vált. Korábban nem politizált aktívan – főleg erről ismerték a helyiek, hogy rászorulóknak ad ételt a lángosozójában –, rabszolgatörvény elleni tüntetések idején azonban nyíltan kezdte bírálni a Fideszt, ismertsége miatt üzenetei sokakhoz eljutottak. Az azóta eltelt időben már az ellenzéki pártokkal, elsősorban a baloldallal együttműködve politizál és készül az őszi önkormányzati választásokra.

A fideszesek februárban még homoszexualitásával próbálták zsarolni, július végén viszont már arra kérte a párt , hogy induljon el a polgármesteri posztért.

– számolt be róla a Facebook-oldalán. Miután többen hazugsággal vádolták meg, közzétette  a levelezés részleteit is. Azt írja, hogy hagyta, hogy az eddig meg nem nevezett bajai fideszes politikus felvezesse a témát, végül azt írta, hogy induljon el a polgármesteri posztért az ellenzéki pártokkal szemben. Kitért arra is, hogy a baloldali pártok jelöltje nem esélyes a győzelemre, eghyszerűen azért, mert nő.

Szabó Richárd egy hetet adott a fideszes politikusnak, hogy vállalja a levelezést, ellenkező esetben ő hozza nyilvánosságra a nevét.

Facebook poszt

Pár nappal ezelőtt írtam meg hogy polgármester jelőltségre kért fel az egyik bajai fideszes képviselő. Amikor rámírt, hagytam Őt abban a hitben amit gondol. Hogy nem kellek az összefogásnak, meg hogy kihasználtak... Hagytam egészen addig a pontig amíg rá nem tért arra hogy mit akar. 
Sokan azt gondolták hogy ez egyfajta lejárató kampány. Leveleket kaptam, vádoltak. Hazugnak neveztek, pocskondiáztak. 
Most megmutatom az üzenet tartalmát, amiböl egyértelműen látszik a fidesznek a hímsovoniszta gondolkodásmódja, hiszen leírja hogy egy nő esélytelen, alkalmatlan egy város vezetésére. 
Ugyanakkor az is benne áll hogy az ellenzéki összefogás szét fog esni. Ez sem igaz, hiszen látható mennyire erős egyetértés van a baloldalon, és ezt a fidesznek köszönhetjük. Azért mert ennyire eltökélten tett esküt a gyűlölet mellett. Ez összekovácsolta az ellenzéket, az embereket. Nem hazudtam, és nem áll szándékomban elfogadni az ajánlatot. 
Az érintett önkormányzati képviselő egy hetet kap, hogy kiálljon és bocsánatot kérjen a bajai választóktól, mert a bajaiak nem akarnak tisztességtelen, mocskos szabályok szerint játszó képviselőket!

Ha ezt nem teszi meg, akkor nyilvánosságra hozom az eredeti képernyőkepeket.
Szabó Richárd

 

https://168ora.hu/itthon/szabo-richard-baja-fidesz-ellenzek-level-polgarmester-jelolt-172193

 

Újabb fényűzéstudományi mérföldkő az Origón: Karácsony Gergely luxuscsaládjával ehetett süteménykülönlegességeket egy balatonfüredi elitcukrászdában

Talán a magyar nyilvánosság történetének valaha készült legerősebb képaláírásával jelentkezett az Origo, aminek mai cikkében Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármestert-jelölt luxusnyaralását leplezték le.

„Karácsony Gergely, a baloldal főpolgármester-jelöltje ígérete ellenére nyaral: családjával Balatonfüreden”

Ez a szöveg olvasható egy fénykép alatt a cikkben, amin Karácsony Gergely látható egy cukrászda teraszán, ha hitelt adunk az Origo írásának, akkor helyileg Balatonfüreden a családja körében.

Az oknyomozásairól és higgadt elemzéseiről ismert, mérsékelten jobboldali újság így emeli ki a cikk legfontosabb tényállításait:

„a baloldal főpolgármester-jelöltje a balatonfüredi Bergmann Cukrászda Tea- és Kávéházban mulatta [sic!] az időt”

A lap szerint Karácsony július elején, mielőtt nyakába vette a világot, azt ígérte, hogy a kampányra fog koncentrálni, és így nem jut majd ideje nyaralni. Az Origónál ezt a kijelentést állítják szembe azzal, hogy legalább is a cikkben bemutatott fénykép elkészítésének pillanatában Karácsony nem kampányolt, hanem kampányolás helyett

„a baloldal főpolgármester-jelöltje a balatonfüredi Bergmann Cukrászda Tea- és Kávéházban mulatta [sic!] az időt”

A dőzsöléssel kapcsolatban Karácsony Facebookján a következőket írta:

„Lebuktam, végem. Nem átallottam a hétvégét (!) a családommal a Balatonon tölteni, sőt még egy cukrászdában is voltunk. Kegyelemért esedezem! (Egyébként tényleg, mert megígértem a füredi rokonoknak, hogy ha arra járunk, jelentkezem. De most nem fért bele.)”

https://444.hu/2019/08/06/ujabb-fenyuzestudomanyi-merfoldko-az-origon-karacsony-gergely-luxuscsaladjaval-ehetett-sutemenykulonlegessegeket-egy-balatonfuredi-elitcukraszdaban

Kína ellenlépéseket tesz, ha az USA közepes hatótávolságú rakétákat telepít Ázsiában

Kína ellenlépéseket fog tenni abban az esetben, ha az Egyesült Államok közepes hatótávolságú rakétákat telepít Ázsiában – jelentette ki Fu Cung, a kínai külügyminisztérium fegyverfelügyeleti osztályának vezetőjeegy pekingi sajtótájékoztatón. 

Arra ugyan nem tért ki, hogy pontosan milyen ellenlépéseket terveznek, de hangsúlyozta: mint ahogyan a múltban sem, Kína a jövőben sem fog részt venni nukleáris fegyverkezési versenyben.

A nyilatkozat előzménye, hogy Mark Esper új amerikai védelmi miniszter a hét végi ausztráliai látogatásán azt mondta, az Egyesült Államok hónapokon belül szárazföldi indítású, közepes hatótávolságú rakétákat szeretne telepíteni az ázsiai-csendes-óceáni térségbe.

http://www.zonaporkolt.com/kulpolitika/fu-cung-raketak/

Frontex-jelentés: kutyával kergették vissza a menekülteket Szerbiába a magyar rendőrök

Magyar rendőrök tíz menekültet állítottak meg a szerb-magyar határon, és rájuk engedtek egy kutyát, olvasható az egyik jelentésben, amelyet a Frontex munkatársai küldtek az uniós határügynökség emberi jogi képviselőjének az európai határokon tapasztalt visszaélésekről és rendőri túlkapásokról, írja a Süddeutsche Zeitung. A saját elmondásuk szerint 10-17 éves fiatalokból álló menekültcsoport tagjai közül a kutya hármat megharapott, a rendőrök gumibotot és paprikaspray-t is használtak, majd visszaküldték a csoportot Szerbia felé, írja a német lap.

Hasonló esetekről korábban is lehetett hallani, de a német lap cikkében sem az időpont, sem egyéb tényszerű részlet nem olvasható az esetről, mint ahogy az sem, hogy a Frontex munkatársai személyesen látták-e ezt vagy csak hallomásból tudnak róla.

Mint megírtuk, az uniós határvédelmi ügynökség, a Frontex munkatársai több EU-tagállamban, így Magyarországon is teljesítettek szolgálatot a helyi határőrizeti szervekkel közösen. Tapasztalataikról jelentéseket küldtek a Frontex emberi jogi megbízottjának. Ebből a mintegy 600 jelzésből idén márciusban készült el egy belső jelentés, amelybe 

 

https://index.hu/belfold/2019/08/05/menekultek_szerb-magyar_hatar_tulkapas_kutyak_paprikaspray_gumibot_rendorseg/