2018, március 9 - 07:53 Sajtószemle

Békemenet rekviem

Dalra magyar! A Magyarország szuverenitását kívülről támadóknak és a belföldi ellenzékieknek békés demonstrációval jelezzük a magyar emberek többségi állásfoglalását, és énekeljük el együtt a Békemenet rekviemet! 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=wWtjyzLk2bs&feature=youtu.be

 

Fidesz Tours – Békés buszos kirándulás a Békemenetre gyűlölködni kicsit

A Fidesz pechsorozatában iszonyú lebőgés lenne, ha foghíjasra sikeredne a nagy attrakció, a 2018-as Békemenet. Ezt elkerülendő, buszos utakat hirdetnek a határon túlon, hátha jönne pár odaszakadt honfitárs.

https://varosikurir.hu/bekes-kirandulas-a-bekemenetre-utaztatas-egy-kicsit-gyulolkodni/

 

Ingyen utaztatják a Fidesz szavazóit a békemenetre

Ingyen buszoztatják a Fidesz szavazóit a békemenetre a törökszentmiklósi választókörzetből. A környék fideszes képviselője, Boldog István a Facebookon tette közzé a napokban azt a telefonszámot, amelyen a jelentkezők érdeklődhetnek a részletekről. A Hír TV munkatársa inkognitóban telefonált. Azt nem tudtuk meg, hogy a költségeket Boldog István, a Fidesz, vagy pedig a párt jótevői állják-e.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/ingyen-utaztatjak-a-fidesz-szavazoit-a-bekemenetre-2452411

 

Videó: Tiborcz István vizsgázott, majd nagyon megijedt kameránktól

 

Ma védte meg szakdolgozatát Orbán Viktor veje, egy kérdéssel vártuk a vizsga után, de őt ez készületlenül érte.

Csütörtökön védte meg szakdolgozatát Tiborcz István a Károli Gáspár Református Egyetem jogi karán. Ahogyan ugyanis a HVG három hete megírta, Tiborcz István elkezdte jogi tanulmányait, és információink szerint jogásznak is hívatta magát, de a diplomáját eddig nem szerezte meg. Szédületes gazdasági sikereit tehát a károlis végzettség nélkül aratta le.

Nemrég megtudtuk, hogy Tiborcz csütörtökön délután az újpesti Viola utcai egyetemi épületben készül vizsgát tenni, ezért munkatársunk elment és megvárta őt a szakdolgozati védés után. A miniszterelnök veje elsőként vizsgázott, nagyjából negyedóra alatt végzett is, majd a kijárat felé vette az irányt. Kollégánk megpróbálta elérni, mielőtt autóba száll, de felbukkanásával alaposan meglephette Orbán Ráhel férjét, mert ő a kamerához kapott, és majdnem rácsapta a kocsiajtót.

http://hvg.hu/itthon/20180308_tiborcz_istvan_diploma_karoli_egyetem

Németh Szilárd szerint túl sokan járnak egyetemre, és jobb lenne, ha többen térnének vissza a gyárakba

A kormánypárt alelnöke Pétfürdőn adott elő Fidesz-szimpatizáns közönségnek, és egy részletet ebből megosztott a saját Facebook-oldalán is. Ebben a részletben szó esik gazdasági kérdésekről, majd persze a migrációról, végül pedig Németh Szilárd átfordul arra a kérdésre, hogy a nyugati országok leszoktatták az embereket a munkáról az elmúlt évtizedekben. Ehhez képest egy másik filozófiát kell képviselni szerinte. 

Németh szerint ma az az elvárás, hogy mindenkinek egyetemet meg főiskolát kell végeznie, mert különben nem ember. 

https://444.hu/2018/03/08/nemeth-szilard-szerint-tul-sokan-jarnak-egyetemre-es-jobb-lenne-ha-tobben-ternenek-vissza-a-gyarakba

A maguk minisztere egyvalamit nem tud

2018.03.08. 06:36

A bécsi 10. kerület lakóit kérdeztük, ahonnan Lázár János a magyarokat akarta rémisztgetni a bevándorlással. A Favoriten nevű negyed átlagos multikulturális hely. Az itt élők szerint nem jobb és nem rosszabb mint az osztrák főváros más részei.

 

https://index.hu/video/2018/03/08/lazar_janos_becs_favoriten_bevandorlas_multikulturalizmus/

 

"Nem értem miért csinálta rólam Lázár ezt a videót" | 24.hu

 

Lázár János után elmentünk a retteget bécsi városrészbe, Favoritenbe, ahol találkoztunk a Lázár-videó egyik szereplőjével is. Megnéztük, hogy ez valóban egy piszkos és elszegényedett no-go zóna-e. Beszéltünk az ott élőkkel, egy helyi újságíróval és a bécsi önkormányzat statisztikusával is az elhírestült videóban elhangzó állításokról.

https://24.hu/belfold/2018/03/08/lazar-no-go-zonajaban-el-a-becsi-magyarok-nagy-resze/

Eltüntették Lázár és Tiborcz hódmezővásárhelyi bálozós fotóit

Az Orvosbál a helyi közélet fontos eseménye, ezért az internetes újság eddig minden évben rengeteg fotóból álló galériát közölt a mulatságról. Ám a 2017-es báli képek egykori helyét már csak a galériáksorszámozásának ugrása jelzi: az algyői godspell előadásról szóló 4159-es számú fotótudósítás után most a 4161-es makói szalagavató következik.

Az eltüntetett galériában több fotón is szerepelt a választókörzet országgyűlési képviselője, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, rajta kívül azonban felbukkant Tiborcz István is.

24.hu birtokába került képek szerint egy évvel ezelőtt Orbán Viktor veje, az Elios Zrt. egykori tulajdonosa a feleségével, Orbán Ráhellel együtt volt a mulatság vendége.

Az elmúlt hetekben azonban nagyot fordult a helyzet. Az Elios uniós pályázatai körül kirobbant balhémiatt Tiborcz gyakorlatilag eltűnt a sajtó elől, és a Fidesz vezetői is menekülnek a vej üzleteivel kapcsolatos nyilatkozatok elől.

https://24.hu/belfold/2018/03/08/eltuntettek-lazar-es-tiborcz-hodmezovasarhelyi-balozos-fotoit/

Lázárt Bécs helyett Kőbányára küldték tanulmányútra

A német és osztrák lapok ízekre szedték a miniszter bécsi videóját.

A Die Tageszeitung azt javasolta Lázár Jánosnak, hogy a bécsi 10. kerület helyett érdemes lenne Budapest X. kerületébe, Kőbányára ellátogatnia, ahol jól láthatók a magyar kormány szociális ridegségének jelei.

Ironikus módon ebben a városrészben is magas a külföldiek aránya: népes kínai közösség él itt békében a magyarokkal, és a bevándorlás nem gondot jelent, hanem inkább segítséget nyújt a szegénység elleni küzdelemben.

https://24.hu/kulfold/2018/03/08/lazart-becs-helyett-kobanyara-kuldtek-tanulmanyutra/

Lázár: Nincs, ami elronthatná az osztrák-magyar kapcsolatokat

Hosszasan mosakodott a miniszter a rendkívül kínos ausztriai látogatása után, de megállta, hogy beszóljon Tarlósnak. Kormányinfó 111. perről-percre

https://24.hu/belfold/2018/03/08/lazar-nincs-ami-elronthatna-az-osztrak-magyar-kapcsolatokat/

Kurz reakciója Lázárra: Vannak problémák, amikről beszélni kell

 

Sebastian Kurz kancellár több más osztrák politikustól eltérően nem háborodott fel a filmen az Österreich szerint. "Fontos a kölcsönös tiszteleten alapuló egymás mellett élés, de világos, hogy imitt-amott problémák vannak, amikről beszélnünk kell" - mondta az osztrák kancellár.

https://index.hu/kulfold/2018/03/08/kurz_reakcioja_lazarra_vannak_problemak_amikrol_beszelni_kell

A Soros-tervről kérdezte a Századvég az osztrákokat

 

Véletlenek márpedig vannak!  Lázár János emlékezetes bécsi videója után két nappal a Fidesz-közeli Századvég Alapítvány már el is készült az osztrák közvélemény migrációval kapcsolatos véleményét szondázó közvélemény-kutatásával.

Persze rossz az, aki rosszra gondol, az MTI összefoglalójában bele is írták, hogy az ezer fős reprezentatív kutatást  2018. február 2-17. között végezték. A fontosabb megállapítások:

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/08/a_soros-tervrol_kerdezte_a_szazadveg_az_osztrakokat/

Pécsen is nagyott szakított az Elios, az üzlet előkészítésében a fideszes Csizi Péter is részt vett

A baranyai megyeszékhelyen is vizsgálódhatnak a hatóságok az Orbán Viktor vejéhez köthető közvilágítási ügyben. A feljelentést az egyik baloldali kis párt politikusa tette egyebek mellett hűtlen kezelés gyanújával. A szocialisták a térség fideszes erős emberétől várnak válaszokat. Az Elios-modell Pécsett is nagyjából úgy működött, mint más városokban – írja a hirtv.hu.

A pécsi önkormányzat nem uniós pénzből, hanem hitelből korszerűsítette a közvilágítást. Az első kör 850 millió forintba került, a második etapra 190 millió forintot fordítottak volna, ugyancsak hitelből. Ez már nem jött össze.

http://168ora.hu/itthon/pecsen-is-nagyott-szakitott-az-elios-az-uzlet-elokesziteseben-a-fideszes-csizi-peter-is-reszt-vett-146446

Eszük ágában sincs hazatérni a Lázár által lesajnált Ausztriából az ott dolgozó magyaroknak

Nem akarnak visszatérni az Ausztriában dolgozó magyarok, és nem csupán a magasabb bérek miatt. A fiatalok 40 százaléka is útra kelne.

Eddig mintegy háromezer magyar vállalkozás telepedett ki, és mintegy 87 ezer magyar dolgozik legálisan osztrák szomszédunknál: a legtöbben az építőiparban, a turizmusban és a mezőgazdaságban. A többség napi vagy heti szinten ingázik, mintegy 7 ezren viszont ott is élnek - házat vettek, gyerekeiket ott járatják iskolába.

http://nepszava.hu/cikk/1154683-nem-akarnak-hazajonni

ORBÁN VIKTOR: A DOLGOZÓ NŐK KÜLÖNÖSKÉPPEN MEGÉRDEMLIK A TISZTELETET (VIDEÓ)

MTI

Magyarországon kétmillió olyan nő van, aki nemcsak gyermeket nevel és „gondoskodik rólunk”, hanem dolgozik is, ők különösképpen megérdemlik a tiszteletet – mondta Orbán Viktor kormányfő a nemzetközi nőnap alkalmából csütörtökön a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

 

https://magyaridok.hu/belfold/orban-viktor-dolgozo-nok-kulonoskeppen-megerdemlik-tiszteletet-2871378/

 

Kövér László: Soros György halála után is folytatódik a küzdelem

Groteszk módon a Scorpions zenekar Wind of change (A változás szele) című száma fogadta szerda este azokat az érdeklődőket, akik Kövér László Fidesz-alapító, egyben az Országgyűlés elnöke és Tuzson Bence fideszes képviselő gödi választási fórumára látogattak el. A zenén kívül azonban minden körítés a változatlanság üzenetét hordozta, melyet jól tükrözött Kövér László előadásának első gondolatmenete: Ha nem a Fidesz–KDNP marad kormányon, akkor „Nem lesz Magyarország”.

 

Jó, hogy Soros nem bírt a vérével” – hálálkodott Kövér László, mert szerinte a milliárdos nagyobb szerepvállalása lehetővé tette, hogy láthatóvá váljon az a hatalom, amiről korábban csak az összeesküvéshívők beszéltek. 

 

https://mno.hu/belfold/kover-laszlo-soros-gyorgy-halala-utan-is-folytatodik-a-kuzdelem-2452207

 

A Quaestor-ügy és a hindu tűzszertartás

 

Újabb bizonyítékokat tártak fel a Questor-ügyben a cégvezetők pénzügyi döntéseiről, ezek szerint a cégcsoport korábbi vezetői – köztük az alapügy vádlottjai – a befektetők pénzének megtérülését nem az üzleti tervek szerint végzett gazdasági tevékenység eredményétől, hanem részben a természetfeletti erők beavatkozásától, így például hindu tűzszertartástól várták, illetve ezek révén remélték a leleplezés elkerülését is – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

https://varosikurir.hu/a-quaestor-ugy-es-a-hindu-tuzszertartas/

 

BÉCS ELVESZETT

Szikszai Péter Magyar Idők

Lehet bugyuta mémeket gyártani Lázár János bécsi kiruccanásáról, tiltakozhat a polgármester, hogy az osztrák főváros a legélhetőbb, de éppen ezért kétségbeejtő a mai nyilvánosság. Komolyan ott tartunk, hogy az ellenzéki média bohócot csinálhat mindenkiből, aki szerint Bécsben egyre több a bevándorló?

Tabutéma, hogy a császári főváros elveszítette régi patináját és történelmi szerepét? Az az internet szabadsága, hogy a Facebook letilt egy videót, amelyben fejkendős nők láthatók a Mariahilferen?

Talán nem tény, hogy 2016-ban ötezer bevándorló gyermek kezdte meg tanulmányait az osztrák fővárosban, és a még nem iskolaköteles bécsi gyermekek hatvan százaléka nem német anyanyelvű? Csupán politikai kampányszöveg lenne, hogy évente átlagosan huszonötezer bevándorló telepedik meg a fővárosban? Hazudik az osztrák statisztikai hivatal, amely szerint Bécs 1,8 milliós lakosságának több mint negyede nem osztrák állampolgár? Nem, ez az igazság.

https://magyaridok.hu/ahelyzet/becs-elveszett-2870400/

SZEREPLÉSI VÁGY

Pilhál György Magyar Idők

Továbbra sem bír magával a túlmozgásos Vajda Zoltán, az Együtt elnökségi tagja, XVI. kerületi képviselő. A minap a mátyásföldi Ikarus-gyártelep előtti placcon lépett fel önálló műsorával. Ahogy lenni szokott, ezúttal is lakossági pofonra spekulált a nagytermészetű ember, de ez most sem jött össze, még csak le sem köpték szegényt.

Be kellett érnie azzal, hogy méretes bunkónak nevezték, amiért a mikrofonhoz rontva megzavarta az éppen zajló sajtótájékoztatót. Vajda akcióhősnek nem volt ez az első kunsztja. Tavaly például két transzparensbemutatót láthattunk tőle: először Soros Györgyöt bíráló kormányzati plakátokat kapart le kerületi tűzfalakról, hetekkel később a nemzeti konzultációról szóló állami hirdetmények miatt­ mászott falra az akrobata.

https://magyaridok.hu/paca/szereplesi-vagy-2870268/

EZÉRT KELL ÚJRA A BÉKEMENET

HA AZ ELLENZÉK GYŐZ, ELVESZÍTHETÜNK MINDENT, AMIT FELÉPÍTETTÜNK AZ ELMÚLT ÉVEKBEN

Fricz Tamás Magyar Idők

Őszintén meg kell mondanom, hogy már több hónapja sorra kaptuk a nemzeti táborhoz tartozó ismerőseinktől, barátoktól, idegenektől az e-maileket és telefonhívásokat, amelyekben arra buzdítottak – egyre hangosabban – bennünket, szervezőket, hogy most már tényleg induljon el a békemenet, mert újra meg kell védeni a hazánkat, a szuverenitásunkat.

Bár csábító volt a gondolat, mégis ellenálltunk ennek, mert úgy éreztük, hogy még nem jött el az a bizonyos pillanat, a békemenetet pedig nem lehet, nem szabad elinflálni, elkoptatni. Néhány hete azonban már világossá vált: nem lehet várni tovább, eljött a pillanat. Bayer Zsolt, Bencsik András, Csizmadia László, Stefka István, Széles Gábor és jómagam egyformán láttuk ezt, és a Civil Összefogás Fórum (CÖF) elindította a szervezést. A február 25-i hódmezővásárhelyi polgármester-választás eredménye ismeretében pedig nem lehetett tovább várni a nyilvános bejelentéssel sem, amely 26-án meg is történt: március 15-én lesz békemenet.

https://magyaridok.hu/velemeny/ezert-kell-ujra-bekemenet-2860167/

Matyi Dezső tesz a könyvkiadókra

 

Súlyos csapás volt a kis kiadóknak, hogy az Alexandra-könyvbirodalom hálózatában értékesített könyveik árát, gyakran több milliós összeget, több mint egy éve hiába várják. Matyi Dezső nem fizet. Az érintettek összefogtak, és a hétvégén látványos családi nappal demonstrálják életképességüket.

Matyi Dezső nemcsak nem fizet, de a könyveket is benyeli

A könyvkiadók nemcsak a tartozásokat, hanem az Alexandra hálózatában “beragadt” könyveiket is szerették volna visszakapni, miután a nagykereskedő Könyvbazár Kft. nem fizette ki az eladások után járó összegeket. Matyi Dezsőék a beszámolók szerint arra sem voltak hajlandóak, hogy visszaszállítsák a könyveiket, a kiadóknak maguknak kellett kamionnal és raklapokkal lemenni értük a pécsi raktárba.

 

https://varosikurir.hu/matyi-dezso-karosultjai/

Elcseszte a kormány, csak bíznak benne, hogy a választásokig ki tudják postázni a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalványokat 

Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár (ki más) beszélt erről az M1-en, mint mondta, az utalványok kézbesítéséhez néhány hét szükséges, de bízik benne, hogy április közepéig mindenki megkapja a juttatást.

https://zarojel.hu/elcseszte-a-kormany-csak-biznak-benne-hogy-a-valasztasokig-ki-tudjak-postazni-a-nyugdijasoknak-az-erzsebet-utalvanyokat-ddd/

Ron Werber felmondott az LMP-nél

Nem dolgozik tovább az LMP-nek az izraeli kampánytanácsadó Ron Werber, aki korábban a szocialista pártnak adott sokáig tanácsokat. A hírről elsőként a jobbikos Alfahír számolt be, de később két elnökségi tag is megerősítette azt a 444-nek. Werbert egyelőre nem sikerült elérnünk.

A válás okairól nem akart beszélni egyikük sem, bár volt aki utalt rá, hogy Werber túlzottan „impulzív” természete sok volt a pártvezetésnek, ami miatt „kampánytechnikai nézetkülönbségek” adódtak. 

https://444.hu/2018/03/08/ron-werber-felmondott-az-lmp-nel

Nem indulhat Lévai Katalin Zuglóban, mert kiszúrták, hogy megegyeznek az aláírásai a fideszes jelölt aláírásaival

Nem lehet jelölt Lévai Katalin Zuglóban, miután a helyi választási bizottság elutasította a nyilvántartásba vételét - írja az Index. A volt szocialista miniszter (aki jelenleg a Lendülettel Magyarországért párt politikusa) ajánlóíveit összevetették a Fidesz jelöltjének íveivel, és sok esetben teljes volt az egyezőség. A választási iroda megállapította, hogy Lévai ajánlóívein több esetben ugyanazok a választók ugyanolyan sorrendben szerepelnek, mint a Fidesz jelöltjének ívein.

https://444.hu/2018/03/08/nem-indulhat-levai-katalin-zugloban-mert-kiszurtak-hogy-megegyeznek-az-alairasai-a-fideszes-jelolt-alairasaival

Lévai Katalin feljelenti az Indexet!

Egy hónap maradt a választásokig

választás 2018 a nap eseményei

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/08/valasztasi_kampany_percrol_percre/

Iratmegsemmisítésről beszél és perel Márki-Zay Péter

Az új polgármester közösségi oldalán reagált a volt aljegyző korábbi vádjaira. Márki-Zay Péter azt írta, Végh Ibolya rövid egyhetes együttműködésük alatt több súlyos szakmai, etikai hibát vétett, munkaszerződését mégis számára kedvezően, közös megegyezéssel szüntették meg.

Az aljegyző erre, elmondása szerint, felkészült, mert már Hegedűs Zoltán is el akarta bocsátani. Azonnal elhelyezkedett, maga mondott le a felmondási időről.

Márki-Zay Péter szerint az aljegyző számos valótlan állítást tett a sajtónak, így akár a neki tett kijelentései is nélkülözhetik a valóságalapot. Esetleg azok is, hogy

a múlt heti feltűnő iratmegsemmisítés, selejtezés csak nem iktatott dokumentumokra terjedt ki, valamint az, hogy ő nem Lázár János személyes bizalmasa.

A polgármester a valótlan állítások, rágalmak miatt jogi lépéseket tesz, de azt elismerte, hogy néhány beszélgetésükről hangfelvétel készült, az aljegyző beleegyezésével. Kérte, Végh Ibolya, járuljon hozzá, hogy a Facebookon a beszélgetéseket nyilvánosságra hozza. Független attól, ennek Lázár Jánosörülne-e.

https://24.hu/belfold/2018/03/08/iratmegsemmisitesrol-beszel-es-perel-marki-zay-peter/

A megbilincselt Czeglédy nem csak a Fidesz kampányeszköze, hanem a baloldalé is

Nem csak szlogent választ magának a Fidesz soron következő választási kampányához, hanem megbilincselt szocialistát is. 2010, 2014 és 2018. Hagyó Miklós, Simon Gábor és Czeglédy Csaba. Mintha az idei változat azonban különbözne az eddigiektől. Ezt az olvasatot támasztja alá, hogy a szocik és a dékások sem ejtették Czeglédyt, hanem maguk számára is előnyösnek tartják a történetet.

http://hvg.hu/itthon/20180308_Valahogy_minden_valasztas_elott_elokerul_egy_szocialista_akit_orizetbe_lehet_venni

Jogerős: Zsiga Marcell vesztett Tóta W. Árpáddal szemben

 

Másodfokon is felmentette a bíróság Tóta W. Árpádot, a HVG publicistáját a Zsiga Marcell egykori miskolci alpolgármester, fideszes országgyűlési képviselő által indított rágalmazási és becsületsértési perben.

Az eljárás alapja a 2013. február 27-én megjelent, Miért legyen ő tisztességes? című publicisztika volt. A cikk azt követően született, hogy Zsiga Marcell nem tudta tisztázni a házvásárlásával kapcsolatban felmerült kérdéseket, illetve hogy kiderült, az újonnan vásárolt ingatlan utcáját sebtiben újraaszfaltozta az önkormányzat.

A cikkben egyebek között az szerepelt: "ha Zsiga Marcell lopott pénzből vette a házát, abban nincs semmi meglepő. Ez persze rosszindulatú feltételezés, de hát a jóindulatúakat Zsiga Marcell nem igyekezett táplálni."

http://hvg.hu/itthon/20180308_Jogeros_Zsiga_Marcell_vesztett_Tota_W_Arpaddal_szemben

Tarlós István szabadságra küldené Lázár Jánost

Azt én nem mondom, hogy ügyes nyilatkozat volt ez ebben az időpontban – reagált Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzet kérdésére, amelyben Lázár János Bécset becsmérlő szerdai Facebook-videóját firtattuk. Ugyanakkor felvetésünkre, mit tenne, ha egy másik ország minisztere ide jönne, és mondjuk a Hős utcában arról beszélne, sok itt a bevándorló, a kosz és a bűnözés, Budapest vezetője elsőre azt mondta: semmit nem szólna, mert ő főpolgármester, és nem miniszter. Majd egy gondolattal később azért kifakadt: „Lehet, hogy vannak nekünk is olyan barátaink, akiknek most valahogy egy kicsit pihenni kéne Hódmezővásárhely meg Bécs után

https://mno.hu/belfold/tarlos-istvan-szabadsagra-kuldene-lazar-janost-2452287

Már biztos: az afgán migráns késelt meg négy embert Bécsben

origo

Ahogy azt megírtuk, tegnap este megkéseltek egy fogorvost, annak feleségét és lányát, nem sokkal később pedig egy férfit. A második támadás után elfogtak egy afgán férfit. Mint kiderült, mind a két támadást ő követte el.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20180308-mar-biztos-egy-afgan-migrans-keselt-meg-negy-embert-becsben.html

Brüsszel új utakat akar nyitni az afrikai migránsoknak

ORIGO2018.03.08. 17:22

 

Európának szüksége van az afrikai bevándorlókra. Új utakat kell nyitni a számukra - ezt mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy lapinterjúban. Miközben Európának egyre nagyobb gondot okoz a tömeges bevándorlás, Brüsszel még legalizálná és ösztönözné is a migrációt.

http://www.origo.hu/itthon/20180308-juncker-uj-utakat-akar-nyitni-az-afrikai-migransoknak.html

Czeglédy kőkeményen zsarolja az MSZP és a DK politikusait

ORIGO

Egyre több jel utal arra, hogy a szombathelyi volt szocialista politikus a DK és az MSZP titkos pénztárnoka –  erről beszélt Budai Gyula, fideszes országgyűlési képviselő az EchoTV Napi aktuális című műsorában.

http://www.origo.hu/itthon/20180308-czegledy-csaba-zsarolas-baloldali-politikusok.html

Jönnek a c-sek! – Elképzelhetetlen megaláztatáson mennek keresztül a magyar roma gyerekek

Megjósolhatatlan, hogy bő tíz év távlatából föl lehet-e tárni, milyen elképesztő igazságtalanság érte azokat a roma gyerekeket, akiket annak idején balsorsuk a sződi iskolába vetett. A mára már családos, húszas-harmincas éveikben járó emberek máig el-elcsukló hangon beszélnek a velük történtekről. Elmondják, sehova sem akarják felvenni őket, hiszen még a gépeken, a szalag mellett is kell tudni olvasni. Kártalanítást követelnek tönkrement életükért. Per újratöltve.

http://168ora.hu/itthon/jonnek-a-c-sek-elkepzelhetetlen-megalaztatason-mennek-keresztul-a-magyar-roma-gyerekek-146332

Fekete-Győr: Akár a postást is eljátszom

A kormányváltásért akár a közvetítő szerepét is vállalja a Momentum elnöke.

http://mandiner.hu/cikk/20180308_fekete_gyor_akar_a_postast_is_eljatszom

Döntött a Kúria: Czeglédy Csaba mentelmi jogát nem állíthatják vissza

Visszautasította a Kúria Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztésével kapcsolatos felülvizsgálati kérelmét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre annak elbírálására.

https://zoom.hu/hir/2018/03/08/dontott-a-kuria-czegledy-csaba-mentelmi-jogat-nem-allithatjak-vissza/

Érpatak polgármestere kötélre kötött, szenvedő kutyákról posztolt videót

Orosz Mihály Zoltán egy “kollégája”, Árpi segítségével fogdossa be a kóbor kutyákat Érpatakon – derül ki egy a komoly hírnevet kivívó polgármester Facebook oldalára feltöltött élő bejelentkezésből. Az ebek további sorsa a gyepmester kezében van és arra biztatta Orosz a településen élőket, hogy szóljanak és mennek a kóbor kutyákért.

Az igazán kemény a felvételen, hogy a kutyákat egy rövid kötélre kötötték, majd berakták őket egy autó csomagterébe, amitől szemmel láthatóan szenvednek az állatok. Az egyik egészen konkrétan már-már fel van akasztva a rövid madzagra és ott rángatózik.

https://zoom.hu/hir/2018/03/08/erpatak-polgarmestere-kotelre-kotott-szenvedo-kutyakrol-posztolt-videot/

 

Miskolc és Tamási kiadta az OLAF-levelet, Cegléd, Kecskemét és Keszthely nem

Adatigénylésünkre Miskolc és Tamási is kiadta az EU csalás elleni ügynökségétől Elios-ügyben kapott levelet a közvilágítási projektek vizsgálata során feltárt visszásságokról. Kecskemét és Keszthely a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem adta ki a dokumentumot, Cegléd pedig megkérdezi az OLAF-ot.

 

https://atlatszo.hu/2018/03/08/miskolc-es-tamasi-kiadta-az-olaf-levelet-cegled-kecskemet-es-keszthely-nem/

 

Kamupártok tánca: mostani állás szerint 8,7 milliárd forint is kimehet a pártok kampánytámogatására

Négy éve 18 párt állíthatott listát és kaphatott összesen 5,8 milliárd forintnyi kampánytámogatást, de akkor még az országosan tízezer szavazatot sem kapó ÚMP-nek sem kellett visszafizetnie a kincstártól a listáért felvett pénzből. Idén az egy százalékot el nem érő pártoknak vagy vezetőiknek vissza kell fizetniük a támogatást, mégis 40 párt nyújtott be pártlistát, és közülük 34-nek ma hajnali állás szerint akár még meg is lehet a listaállítás. Ha így lesz, akkor az 8,7 milliárd forintnyi pártámogatást jelent.

 

https://igyirnankmi.atlatszo.hu/2018/03/07/kamupartok-tanca-mostani-allas-szerint-87-milliard-forint-is-kimehet-a-partok-kampanytamogatasara/

 

Nógrádi György előadásán jártunk, s kérdeztük is: „Ez az én dolgom. Az, hogy önnel szóba állok, az is”

Arra buzdít mindenkit, hogy szavazzon a Fideszre.

 

Nagyjából 120-150 ember gyűlt össze szerda este a VIII. kerületben, hogy meghallgassa a világot oda-vissza ismerő, a legbonyolultabb globális konfliktusokat is pár percbe sűrítő „biztonságpolitikai szakértőt”, Nógrádi Györgyöt. A rendezvényt a fideszes eseményeket gyakori rendszerességgel befogadó Polgárok Házában tartották, ahol már az előjáték is stílszerű volt: miközben a közönség Nógrádira várt, a háttérben a Karc FM-et hallgathatta, pontosabban azt, ahogy Stefka István beszélget a betelefonálókkal, akik elmondták, mekkora veszélyt jelent a migráció. Szerencsére azonban nem kellett sokáig várni, mert Nógrádi már a hivatalos kezdés előtt megérkezett, és a biztonságpolitika világában eligazodni vágyóknak csak azt kellett meghallgatniuk, ahogy a bevezetőben elmondják, hogy a rendezvény egy sorozat kezdete, és az elkövetkezendő hetekben olyan nagy nevek jönnek majd, mint Maróth Miklós, vagy az ufókat is ismerő Georg Spöttle. Ezen kívül azt is megtudhatták, hogy „Orbán Viktor Hunyadi Jánossal mérhető össze, amiért megállította a migrációt”. Innentől viszont már tényleg Nógrádié volt a terep.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/nogradi-gyorgy-mar-ugy-tolja-a-fideszes-propagandat-mintha-nem-lenne-holnap-109757

 

Merkel startra kész: indul az EU-s offenzíva

 

 Angela Merkel kancellár negyedik kormányának fő célkitűzése az Európai Unió gatyába rázása lesz, amely nem látszik egyszerű feladatnak. Emiatt nem meglepő, hogy az új német kormány megalakulása után egy párizsi látogatással azonnal elindítja a nagy manővert.

 

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/merkel_startra_kesz_indul_az_eu-s_offenziva.658223.html

 

Nagy pofont kaptak a kínaiak

 

Letett a Chicagói Értéktőzsde megvásárlásáról az a kínai-amerikai befektetői csoport, amely már két éve próbálkozik nyélbe ütni az üzletet. A kicsi tőzsde alapvetően az amerikaiak félelmei miatt nem talált új gazdára, nem akarták beengedni a kínaiakat az amerikai pénzügyi rendszerbe.

 

https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/nagy_pofont_kaptak_a_kinaiak.658097.html

 

Kamupártot fogtak Gulyás Mártonék Kaposváron

Lévai Katalin volt MSZP-s EP képviselő néhány hete jelentette be a Lendülettelindulását az április 8-i választásokon. Ellenzéki kedélyeket főleg azzal borzolt, hogy az MSZP-Párbeszéd számára esélyes, billegő körzetekben (pl. a 18. kerületben, Kunhalmi Ágnes ellen) indítanak ők is jelöltet, hátha el tudnak vinni jelentékenyebb arányú szavazatot, amely esetben a Slejm szerint ezeken a helyeken is a Fidesz-KDNP jelöltje győzne.

A pártról azonban nyilvánosan szinte semmit nem lehet kideríteni, az elnökségi tagok nevén kívül. e központ cím sem szerepel ugyanis honlapjukon, csak egy rövid program, és egy postafiókcím.

A kaposvári piacon valóban össze is futnak Fiatalos Árpáddal és néhány aktivistával, akik azonban nagyjából semmit sem képesek elárulni a pártról. Gulyás kitartó kérdezősködésének is nagyjából annyi eredménye van csupán, hogy egy István nevű ember telefonon feloszlatja a kaposvári piacra kitelepült aláírásgyűjtőket, három pesti aktivistát pedig autóba raknak és elvisznek. Ezek után maga a jelölt is elismeri Gulyásnak, valójában sohasem találkozott a párt vezetőségével. Arra a felvetésre, hogy ez valójában egy alig létező, kamupárt, csak annyit reagál,

ő bízik benne, hogy nem így van.

https://merce.hu/2018/03/07/kamupartot-fogtak-gulyas-martonek-kaposvaron/

 

Siker, fos, csillogás: az Oscar-gálán, egy hollywoodi kórházban hasonlíthattam össze az amerikai és a magyar sürgősségi betegellátást

Amikor március másodikán eliindultunk Los Angelesbe, hogy Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének stábjával együtt szurkoljam ki az újabb magyar Oscart - a csajom, Láng Imola volt a film díszlettervezője - azt képzeltem, hogy ha tudósítok egyáltalán valamiről, akkor a frakkos-kokszos (vagy talán meztelen-koktélos?) bulikról fogok, meg az arrogánsan, esetleg pont ellenkezőleg viselkedő sztárokról, az igazi közegében lubickoló vagy éppen veszekedő Vajna-házaspárról meg a partikat adó Los Angeles-i magyar nagyágyúkról. Ehhez képest az lett a vége, hogy ezeken az eseményeken egészségügyi okokból nem tudtam résztvenni, egy sokkal veretesebb témáról viszont tényleg releváns dolgokat tudok írni: a mostanában különösen sokat emlegetett magyar sürgősségi betegellátás és az amerikai összehasonlításáról.

 

https://444.hu/2018/03/08/siker-fos-csillogas-az-oscar-galan-egy-hollywoodi-korhazban-hasonlithattam-ossze-az-amerikai-es-a-magyar-surgossegi-betegellatast

 

Bepereli a Közbeszerzési Hatóság a Soros-féle korrupciókutatót

A volt SZDSZ-es Ungár Klára is részt vett a „független” vizsgálatban, a megtámadott intézményszerint szándékos manipulációról van szó, ami nem maradhat következmények nélkül

Magyar Hírlap

A minap közzétett brüsszeli országjelentés elkészítésében is közreműködött a hazai közbeszerzések átláthatóságát kifogásoló, Soros-féle Korrupciókutató Központ. A megtámadott hatóság perel.

Szokatlan megállapításra jutott a Korrupciókutató Központ nevű, elvileg független szervezet közelmúltban közzétett jelentésében. A dokumentum, amely a közbeszerzési eljárások adatainak nyilvánosságát és azoknak a Közbeszerzési Hatóság honlapján való elérhetőségét kutatta, azt állapította meg, hogy ezen a téren hazánk Zambia és Banglades mögött van a sorban. Míg a Közbeszerzési Hatóság által üzemeltetett Közbeszerzési Adatbázis szerintük itthon szinte használhatatlan, ezért egy egytől ötig terjedő skálán csupán egy pontot adtak rá, addig ugyanezen a skálán Zambia ötöt, Banglades négyet kapott. Információink szerint, mivel a jelentés számos ténybeli tévedést és csúsztatást tartalmaz, a hatóság jogi lépésekre készül a Korrupciókutató Központtal szemben.

Aligha mellékes körülmény, hogy a nemrég a magyar költségvetést is támadó szervezet munkájában közreműködik Ungár Klára volt SZDSZ-es politikus, jelenleg kormányellenes aktivista, a vezető pedig Tóth István János közgazdász, aki korábban részt vett az Európai Bizottság és a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány programjaiban is, sőt, a legutóbbi brüsszeli országjelentés elkészítésében is. E „független” csoport szerint gondok vannak az átláthatósággal itthon. 

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/112759/Bepereli_a_Kozbeszerzesi_Hatosag_a_Sorosfele_korrupciokutatot

 

Hadházy miatt negyvenhétezer forintból kellene megélnie nyugdíjas szomszédjának

Válasz helyett propagandistázás

MH – 2018.03.09. 00:45 

A napokban megírtuk, a TV2 információi szerint évekig ellehetetlenítette szomszédját az LMP társelnöke, mert az nem akarta eladni neki a lakását.

 Hadházy Ákos Facebook-bejegyzésben lejáratókampánynak nevezte a híreket, de nem cáfolta, hogy pert indított volna, és azt sem, hogy emiatt szomszédja hetvenezer forintos nyugdíjából nagyjából huszonháromezer forintot vonnak le havonta. Tegnap megkérdeztük Szél Bernadettet, szerinte meg lehet-e élni ma Magyarországon negyvenhétezer forintból, majd mikor nemmel válaszolt, szembesítettük vele, hogy Hadházy olyan helyzetbe hozta idős szomszédját, hogy havonta ennyi pénzből kell fedeznie költségeit. Szél Bernadett azt javasolta, kérdezzük meg Hadházyt az ügyről. Ezt megtettük, ám lapzártánkig nem kaptunk választ.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/112757/Hadhazy_miatt_negyvenhetezer_forintbol_kellene_megelnie_nyugdijas_szomszedjanak

 

Hadházy: "Mocskosul félnek"

 

A kormánymédiában újra előkerült Hadházy Ákos szomszédjának sztorija, az LMP-s politikus szerint a "lejáratás-cunami" azt bizonyítja, hogy a Fidesz mocskosul fél.

 

Hadházy Ákos szerint újra le akarják járatni a szomszédja történetével – a kormánysajtó szerint Hadházy ellehetetlenítette az idős embert, hogy megszerezze a lakását, Hadházy viszont azt írja, eltartási szerződést kötöttek volna az idős férfival, ám utolsó pillanatban ezt az egyik lánya megakadályozta –, amit az Tények/Lokál párosban több millió ember fog látni, az ő cáfolatát viszont csak pár tízezren a saját oldalán.

http://hvg.hu/itthon/20180307_Hadhazy_Mocskosul_felnek

 

Nagy Ottó A varázslótanonc

Álláspont. A választókat pedig emlékeztetném, Medgyessyék is fűt-fát ígértek 2002-ben, és ígéreteik egy részét be is tartották. Szép nagy hitelből

Magyar Hírlap

És mennyit hazudik, mennyire hiteles. Mert annak tűnik, ne felejtsük el, mit mondott valamelyik este az ATV-ben: ő a jövőt építi. Ellenzékből, kizárólag a kampányban és csak szavakban. Mert tettei még nincsenek, Zugló is csak döcög, például arról is erősen megoszlanak a vélemények, hogy a fizetős parkolás bevezetése mennyit lendített a kerületen. Biztos egyelőre tehát csak annyi, hogy Karácsony légvárépítésből jól áll.

És most itt van a baloldali sajtóban hirdetett, féloldalas szociális demokráciája, amelyet bármelyik varázslóiskolában megirigyelhetnének mint önbeteljesítő jóslatot. De ne rohanjunk ennyire előre, kezdjük azzal, hogy Karácsony tíz pontját miniszterelnöki vállalásként hirdeti. Ez az első csúsztatás, mert még csak jelölt szegény, de magabiztos, az már látszik. A másik a hirdetés színvilága. Igen, a piros, fehér, zöld, ami szöges ellentétben áll Karácsony és a baloldal értékrendjével, amit sok mindennek lehet nevezni, de nemzetinek semmiképp. Hacsak megint nem a két-, bocsánat, háromszínűséget vesszük alapul, mert ahhoz passzol, hogy már itt is megvezessék a kevésbé tájékozott választókat, vagy nyissanak még inkább a Jobbik felé.

http://magyarhirlap.hu/cikk/112755/A_varazslotanonc

 

Pénztáros Lőrinc még mindig éhes: Tegnap 18 Spart, ma egy Andrássy úti palotát kebelezett be

Mi is írtunk róla, hogy a nemrég Mészáros cégcsoportjába kerülő Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. beszippantott 18 Spar által bérelt ingatlant.

De nem a „nemzet mészárosáról” lenne szó, ha nem jutna számára minden napra egy zsíros biznisz. Így történt, hogy ma reggel bejelentették az újabb nagy fogást. Orbán, vagyis dehogy..., szóval Mészáros tovább folytatta az ország felvásárlását.

Ezúttal az Andrássy út 59. szám alatt álló Dávid-házat szerezték meg, 2,2 milliárdért, az ingatlan korábban Andrássy-palota néven volt ismert. Szépen alakul a környék kisajátítása tehát Mészárosék számára, hiszen tavaly decemberben a 105-ös szám alatt található műemlék épület is az ő tulajdonukba került.

https://zsurpubi.hu/cikk/4008-penztaros-lorinc-meg-mindig-ehes-tegnap-18-spart-ma-egy-andrassy-uti-palotat-kebelezett-be/

 

 

A rendőrségen is keresett Tiborcz és Garancsi

A Magyar Nemzet Online vette észre, hogy tavaly csaknem nettó 102 milliárdért kötött szerződéseket az ORFK autók, helikopterek és szoftverek beszerzésére, illetve határrendészeti objektumok felépítésére. Az ingatlanmegbízások nagy részét a Tiborcz István holdudvarához tartozó győri üzletember, Paár Attila cégei vitték el, de a Garancsi család is profitált.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/a-rendorsegen-is-keresett-tiborcz-es-garancsi-2452202