2018, március 8 - 08:12 Sajtószemle

Miért nem teljesült be Juliette Gréco és Miles Davis szerelme?

fidelio.hu

Mindketten 22 évesek voltak, amikor megismerkedtek, és a nyelvi korlátok ellenére egymásba szerettek. Mégsem lehetett jövője a kapcsolatuknak eltérő bőrszínük miatt.

 https://fidelio.hu/jazz-world/2018/03/06/miert_nem_teljesult_be_juliette_greco_es_miles_davis_szerelme

MIÉRT PONT AZ X JELÖLI AZ ISMERETLENT?

 

Terry Moore szerint az X megjelenéséért a matematikában az a felelős, hogy az európai nyelvek beszélői nehezen tudtak megbirkózni a közel-keleti nyelvek speciális hangjaival. Amikor a XI-XII. században spanyolra fordították az arab matematikai szövegeket, az egyenletek leírásában az “ismeretlen” szó (al-saj-un) tövének “s” hangját a spanyolajkú tudós fordítók nem tudták kiejteni, ezért azt kezdetben az görög khí (X) betűvel helyettesítették. Ez a latin X-hez megszólalásig hasonló betűjel vált végül az algebrai egyenletekben szereplő ismeretlenné, állítja Moore, aki összegezve arra jut, hogy azért használja a matematika az X-et mert 800 évvel ezelőtt a spanyolok nem tudtak kiejteni egy arab hangot.

De ki a csoda ez a Terry C. Moore

 

https://index.hu/tudomany/til/2018/03/07/miert_iksszel_jeloljuk_matematikaban_az_ismeretlent/

 

Így csalta magát a nemzetközi piacra az Elios

 

Antonela Solujić, az energiaügyekért felelős szerb minisztérium illetékese volt az első fellépő 2015-ben azon a konferencián, amelyen az Elios képviseletében Gombár Nóra tartott előadást. Az interneten elérhető prezentációban a szerb Elios jelentős közvilágítási referenciáiról kapunk információkat: a dián szerepel a hódmezővásárhelyi, a szekszárdi, valamint a kecskeméti projekt is. Azaz csupa olyan beruházás, amelyet a lapunk által megszerzett és feldolgozott OLAF-jelentés abban a sorban említ, amiben a szervezett csalás gyanúját megalapozó beruházások kapnak helyet. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországon politikai támogatással, a pályázatokba való beavatkozással, súlyos bűncselekmények gyanúját felvető módszerekkel előkészített Elios-győzelmek alapozták meg a cég nemzetközi terjeszkedését.

 

https://24.hu/belfold/2018/03/07/igy-csalta-magat-a-nemzetkozi-piacra-az-elios/

Eltűnt Lázár drámai hangulatú bécsi videója

Az osztrák fővárosban migránsozott és koszos utcázott Lázár János kancelláriaminiszter. Propagandavideója csak néhány órát élt az interneten.

Részletesen foglalkozik az osztrák sajtó Lázár János bécsi videójával. Szerintük a kancelláriaminiszter keményvonalas politikusnak számít menekültkérdésben, a videó retorikája idegenellenes, a magyar kormány hangulatot kelt a bevándorlók ellen.

Kurier országos napilap weboldalán megjelent cikk szerzője szerint az állítólagos bizonyítékul szolgáló videó sok kérdést nyitva hagy, retorikája pedig idegenellenes. Megjegyzi azt is, hogy – a magyar miniszter állításával ellentétben – a videóban látható sétálóutca nem piszkos és nem is rendezetlen. A cikk szerint Orbán Viktor kampánya szinte kizárólag idegenellenes retorikára épül, Lázár János pedig keményvonalas politikát követ menekültkérdésben. Az, hogy Lázár János épp az osztrák fővárost támadja, azért is meglepő, mert a két országnak barátságosabb lett a viszonya Sebastian Kurz kancellár beiktatása óta – jegyzi meg a Kurier.

„Bécs a menekültek miatt lett piszkosabb” – ezzel a címbe tett idézettel számol be Lázár János videójáról a Heute. Az osztrák lap szerint a kancelláriaminisztert a jelek szerint sokkolták a Bécsben tapasztalt változások, amelyekért ő a menekülteket okolja. A lap szerint a videó a Favoriten nevű negyedben készült. Megjegyzik azt is, hogy a videót azóta törölték a miniszter Facebook-oldaláról. A lap egyébként az olvasóit is megkérdezte a bécsi állapotokról egy online szavazás formájában.

 

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/eltunt-lazar-dramai-hangulatu-becsi-videoja-2451976

 

Bécsből keményen visszaszóltak Lázárnak

 

Egy Twitteren megjelentetett írásban tiltakozik a Bécset hanyatló migránsközpontként bemutató Lázár-videó  ellen Renate Brauner, Bécs városának nemzetközi ügyekért felelős szocdem-párti tanácsnoka.

Brauner azt írta, határozottan tiltakozik az ellen, ahogy a lakóhelyét ábrázolja a miniszter. "Elképedtünk és sokkolt minket, hogy egy politikus ily módon verbálisan megtámadja egy szomszéd ország fővárosát. A vádak tartalmilag is tévesek és szomorú példái az idegengyűlöletnek."

Én személyesen csak azt tudom kívánni, hogy a magyar városok olyanok legyenek, mint Bécs - a legjobb életminőséget nyújtó város a világon,

írta a politikus.

 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/07/lazar_janos_becs_visszaszol/

 

Az osztrák kancellárig jutott Lázár János videója

 

Egyre nagyobb vihart kavar Lázár János miniszter bécsi migránsozós videója, a híre eljutott Sebastian Kurz osztrák kancellárhoz is. Őt a Kleinezeitungkérdezte meg, Kurz azzal hárított, hogy a videót nem látta, de a tiszteletteljes együttélés fontosságát hangsúlyozta. Bécs nemzetközi ügyekért felelős városi tanácsnoka tiltakozása után megszólalt a város alpolgármestere, Dominik Nepp (FPÖ), aki szerint

"a szomszédos országok baráti kapcsolatának a fényében ez nem volt egy túl udvarias gesztus".

 

http://hvg.hu/itthon/20180307_Az_osztrak_kancellarig_jutott_Lazar_Janos_videoja

 

Annyi migráns van Bécsben, hogy Lázár videójába kétszer is bevágták ugyanazokat az embereket

 

A szörnyűséges migránsinváziót többek közt fejkendőt viselő nők jelzik. Mint azt megírtuk, a Facebook – vélhetően a felhasználási feltételek megsértése miatt – eltávolította Lázár videóját, de azt feltöltötték a Youtube-ra is. Nézzük csak meg a 0:26-tól kezdődő snittben szereplő két, nagyon félelmetes fejkendős nőt:

 

https://24.hu/belfold/2018/03/07/annyi-migrans-van-becsben-hogy-lazar-videojaba-ketszer-is-bevagtak-ugyanazokat-az-embereket/

 

Visszakerült Lázár videója a Facebookra

 

Lázár: "Megdöbbentőnek tartom, hogy a migránsokról nem lehet őszintén beszélni, mert a Facebookon cenzúra van. Nyilvánvaló, hogy az emberek elől el akarják a valóságot hallgatni, el akarják takarni a valóságot" - magyarázta.

A fideszes Tuzson Bence ennél is tovább ment, szerinte azzal, hogy a Facebook sértő tartalomra hivatkozva levette a videót, "akarva-akaratlanul beavatkozik a választási kampányba.”

Csakhamar kiderült, egy teljesen hétköznapi gyakorlatról van szó. Gyűlöletbeszéd miatt sokan jelentették a tartalmat, és ilyenkor a Facebook átmenetileg elérhetetlenné teszi, amíg megvizsgálják, hogy a bejelentések jogosak-e. Úgy tűnik, ezt mostanra meg is tették, a videó visszakerült Lázár oldalára.

 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/07/visszakerult_lazar_videoja_a_facebookra/#

 

Fidesz: Ha győz az ellenzék, Budapest olyan lesz, mint Bécs, Berlin, Róma, London

A Fidesz szerda délután reagált arra a nyilatkozat-cunamira, amelyet Lázár János bécsi videója okozott. 

 

“Mi mindig is az egyenes beszéd hívei voltunk: a migránst migránsnak, a no-go zónát no-go zónának kell nevezni, sőt nyíltan beszélni kell mindarról, ami Európában zajlik. Az ellenzék és mások hiába próbálják letagadni a valóságot, az emberek is látják, hogy Brüsszel és a Soros-hálózat migránsokkal árasztják el Európát. Az európai nagyvárosok: Bécs, Firenze, Brüsszel, Berlin, Párizs, Róma, London, Stockholm stb. a bevándorlás első áldozatai. Európa nagyvárosaiban állandósult a terrorveszély, ugrásszerűen megnőtt a bűncselekmények és a nők elleni erőszakos támadások száma, no-go zónák vannak. Ha április 8-án Soros emberei alakítanak kormányt, Budapestre és Magyarországra is ez a sors vár.”

Érdemes megjegyezni, hogy Lázár János tavaly még arról beszélt, hogy Ausztria biztonságosabb, mint Magyarország. Bécset pedig egyébként a világ legélhetőbb városaként tartják számon.

https://444.hu/2018/03/07/fidesz-ha-gyoz-az-ellenzek-budapest-olyan-lesz-mint-becs-berlin-roma-london

 

Miért hazudik annyit? Lázár: Nem hazudok annyit

Lázár János teljes kampánysebességre kapcsolt, tegnap még Bécsből posztolt videót, ma már Makón tartott online fogadóórát. Erről beszámolt a Makói Híradó is.

A miniszter egy sor kérdést kapott, voltak köztük teljesen ártalmatlanok - például valaki megkérdezte, vesz-e virágot a feleségének -, néhányan azonban rendesen belekérdeztek:

Kérdés: Miniszter Úr! Mikor köti fel magát a csatlósaival együtt? Vagy megvárja, míg a nép húzza fel a foglalt villanyoszlopaikra?
Lázár János: Csatlósaim nincsenek, a magam fölkötését még nem tervezem. A 21. században egy demokráciában a nép a véleményét a választásokon mondja el, hajrá, április 8.!

Kérdés: Kérdésem: miért hazudik annyit?
Lázár János: Köszönöm a kérdését, nem szoktam annyit hazudni. Jó egészséget kívánok!

https://444.hu/2018/03/07/miert-hazudik-annyit-lazar-nem-hazudok-annyit

 

ENSZ-főbiztos: Magyarországon megdöbbentő a migránsok és az emberi jogok megvetése

 

Zeid Raad al-Husszein több mint 50 országgal kapcsolatban emelt ki problémákat, köztük olyanokkal is, mint az Egyesült Államok és az Európai Unió több tagállama.

Bemutatta szerdán éves jelentését Genfben Zeid Raad al-Husszein, az ENSZ emberi jogi főbiztosa, aki a szűklátókörű, tekintélyelvű politikusok jelentette veszélyre figyelmeztetett beszédében.

http://hvg.hu/itthon/20180307_ENSZ_fobiztos_Magyarorszagon_megdobbento_a_migransok_es_az_emberi_jogok_megvetese

A magyar kormány harcba száll az ENSZ-szel, ezt maga Szijjártó Péter jelentette be

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint az ENSZ emberi jogi főbiztosa harcot hirdetett Orbán Viktorral és a magyar migrációs politikával szemben, azonban a magyar kormány felveszi a kesztyűt, megvívja ezt a harcot, és egyetlen illegális bevándorlót sem fog beengedni Magyarországra. A külügyminiszter szerdán sajtótájékoztatón arra reagált, hogy Zeid Raad al-Husszein megerősítette, hogy rasszistának és idegengyűlölőnek tartja Orbán Viktor miniszterelnököt.

Orbán Viktor és a magyar kormány útban van Zeid Raad al-Husszeinnek

– mondta Szijjártó Péter, majd hozzátette: felvesszük a kesztyűt, megvívjuk a harcot az ENSZ emberi jogi főbiztosával szemben, mindegy, milyen képtelen váddal fog illetni minket a következő időszakban, mi egyetlen egy illegális bevándorlót sem fogunk beengedni Magyarországra.

https://24.hu/belfold/2018/03/07/a-magyar-kormany-harcba-szall-az-ensz-szel-ezt-maga-szijjarto-peter-jelentette-be/

 

Orbán döntött: minden család 12 ezret jóváírhat a gázszámlájából

 

https://24.hu/belfold/2018/03/07/orban-dontott-minden-csalad-12-ezret-jovairhat-a-gazszamlajabol/

 

Fideszes képviselők írtak alá a volt szocialista miniszternek

 

Egy zuglói fideszes önkormányzati képviselő elismerte az Indexnek, hogy jelöltnek ajánlotta Lévai Katalin volt szocialista politikust. Sőt, az LMP-st is ajánlotta. Lévai maga kérte a választási irodán, hogy nézzék át az ajánlásait, mert manipulációra gyanakodott az ívek leadása után. Több fideszes képviselő neve állítólag kétszer szerepel az íveken.

Vizsgálat indult Lévai Katalin volt MSZP-s politikus és miniszter zuglói ajánlásai miatt – tudta meg az Index. Lévai, aki saját pártot alapított Lendülettel Magyarországért néven, Zuglóban kíván indulni képviselőjelöltként, ám az ajánlásaival problémák adódtak.

 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/07/fideszes_kepviselok_irtak_ala_levai_katalin_volt_szocialista_miniszternek_zugloban/

 

A kétfarkúak szerint a DK is csalt az aláírásokkal, a DK cáfol

 

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt szerda délután Facebook-oldalán arra hívta fel a figyelmet, ha valakit zavarnak, hogy az elcsalt aláírásokkal a kamupártok milliárdokat nyúlnak le, az kérje ki, kinek írt alá, hogy indulhasson a választáson.

Passzivistánk, Zsuzsi nekünk az LMP-nek írt alá és nekünk. Az összes többi csalt az aláírásával, köztük a demokratikus Gyurcsány Ferenc is

– közölték.

A párt által feltöltött fotón látható, hogy „passzivistájuk” csak az LMP-t és az MKKP-t támogatta, mégis további négy párt ívén szerepelt a neve, köztük a Demokratikus Koalícióén is.

A kétfarkúak hozzátették, felelős állampolgári kötelezettségünk ellenőrizni, körzetükben pedig adatmásolás veszélye áll fenn.

A Demokratikus Koalíció reagált a vádakra, válaszukban azt írják:

Rövid utánanézés után kiderült, hogy “Zsuzsi” 2018. február 14-én elektronikus levelet írt a DK helyi szervezetének, amelyben felajánlotta, hogy minden demokratikus pártnak, így a DK-nak is szívesen aláírja az ajánlóívét. Ez a levél a DK-nak rendelkezésére áll.

 

https://24.hu/belfold/2018/03/07/a-ketfarkuak-szerint-a-dk-is-csalt-az-alairasokkal/

 

„Szégyellem, hogy magyar vagyok”: paródiaszerűen súlyos cikk jelent meg magyarul a Guardian véleményrovatában

Nemcsak Lázár János dobott nagyot a nemzetközi sajtóban szerdán: a Guardian véleményrovatában angolul, és magyaul is megjelent Karáth Kata cikke

„Orbán Viktor bigott elképzelései miatt szégyellem, hogy magyar vagyok”

címmel, amiből már érezhető, hogy a szerző nem állt meg a kormány tárgyilagos kritikájánál. De ez még semmi a cikk első bekezdéséhez képest, amit többször el kellett olvasnom, hogy elhiggyem, amit látok. Az első két mondat:

https://444.hu/2018/03/07/szegyellem-hogy-magyar-vagyok-parodiaszeruen-sulyos-cikk-jelenet-meg-magyarul-a-guardian-velemenyrovataban

 

Az álhír, ami meg sem jelent

Jól figyeljen mindenki, mert kacifántos lesz! Tegnap este megjelent egy hír a Magyar Idők oldalán, ami arról szól, hogy megjelent egy hír a Hvg.hu-n, ami arról szól, hogy nem jelent meg egy hír. De szerintük a Hvg.hu valójában azért írta meg, hogy nem jelent meg, hogy ezen keresztül úgy csináljon, mintha megjelent volna. Na, ez a hír egy Pesti Srácok cikkre épül, amely arról szól, hogy a 24.hu (ezek mi vagyunk) hírt és közokiratot hamisított, mondván – utalván – legyártottunk, legyártattunk egy kamu NAV-dokumentumot, hogy ezzel ássuk alá Jelen Tamás, a Fidesz-KDNP zuglói országgyűlési képviselőjelöltjének jó hírnevét.

Előző nap a Magyar Idők és rá hivatkozva a Pesti Srácok egy másik ügyben is foglalkozott velünk: egy másik fideszes politikussal, Szatmáry Kristóffal, a kormánypárt XVI. kerületi országgyűlési képviselőjével kapcsolatos nyomozás ügyében állították, hogy hírt hamisítottunk, mivel szerintük azt állítjuk, hogy az ügyészség azt állítja, hogy a nevezett úriember bűncselekményt követett el, miközben pedig a valóság az, hogy az ügyészség állítja, hogy nem tett ilyet. Mondtam, hogy nem egyszerű.

Mi a közös ebben a két álhírügyben?

https://24.hu/poszt-itt/2018/03/06/az-alhir-ami-meg-sem-jelent/

G7.hu

Országimázs helyett a kormánymédia épült a vizes vb reklám-milliárdjaiból

Tavaly április óta próbáltuk megtudni, hogy mi lett azzal a pénzzel, amit elvileg a tavalyi budapesti vizes világbajnokság külföldi reklámjaira kellett volna költeni. Hosszas nyomozás után kiderítettük, hogy lényegében egyáltalán nem hirdették az eseményt külföldön.

A nemzetközi kampány elmaradása a rendezvényen dolgozók közül is sokakat kiakasztott. Az esemény végül százmilliárd forint fölé duzzadó költségvetéséhez viszonyítva aprópénz lett volna, hogy a határokon túl imázsépítésre használják az egyébként tényleg sikeres vb-t. Az érintettek azonban még erre sem szántak pénzt, fontosabb volt, hogy a kormánysajtót kitömjék a kommunikációs feladatokra elkülönített milliárdokkal. Ennek a mohóságnak a turizmusban is voltak következményei.

Pedig lett volna miből finanszírozni egy ilyen kampányt. A rendezvény kommunikációs feladataira három közbeszerzést is kiírtak összesen bő 5,3 milliárd forint értékben. Ezeket kivétel nélkül Kuna Tibor cégei nyertek el.* 

https://g7.24.hu/allam/20180307/orszagimazs-helyett-a-kormanymedia-epult-a-vizes-vb-reklam-milliardjaibol/

LMP-Momentum-találkozó: Fekete-Győr az MSZP-t és a Jobbikot szeretné így elérni

 

Szinte biztos, hogy semmi nem dől el az LMP és a Momentum szerdai találkozóján – mondta el az atv.hu-nak a Momentum alelnöke. Szél Bernadett és Fekete-Győr András beharangozott „kávézása” amolyan puhatolózásnak tűnik, a vasárnapi jelölti kongresszus előtt viszont semmiféleképpen sem lesz előrelépés. Soproni Tamás azt is elmondta, hogy várhatóan március végén lépik meg a visszalépéseket, ha az kell a Fidesz kétharmados győzelmének megakadályozásához.

 

http://www.atv.hu/belfold/20180306-lmp-momentum-talalkozo-fekete-gyor-az-mszp-t-es-a-jobbikot-szeretne-igy-elerni

Az adatvédelmi hatóság elnökének neve is feltűnt egy ismeretlen párt ajánlóívén

 

Péterfalvi Attila nevét az újpesti választási bizottság jobbikos tagja, Szabó Balázs fedezte fel a Hajrá Magyarország párt ajánlóívén - írja az Alfahír. Az adatvédelmi hatóság elnöke a portálnak kijelentette: sohasem adta ajánlását ilyen nevű pártnak.

http://www.atv.hu/belfold/20180307-az-adatvedelmi-hatosag-elnokenek-neve-is-feltunt-egy-ismeretlen-part-ajanloiven

Minden ötödik magyar külföldön tervezi a jövőjét

 

A Republikon felmérése szerint a népesség 18 százaléka nem akar itthon maradni

 

http://www.atv.hu/belfold/20180307-minden-otodik-magyar-kulfoldon-tervezi-a-jovojet

Elítélték az Index újságíróját

A Győri Törvényszék keddi jogerős ítéletében megrovásban részesítette, és a perköltség megfizetésére kötelezte Nyilas Gergelyt, az Index újságíróját.

Kollégánk ellen azért emelt vádat az ügyészség, mert 2015 augusztusában, a menekültválság csúcsán riportkészítés keretében kirgiz állampolgárnak adta ki magát a határrendészet munkatársainak. Így tudósított az előállításáról, a röszkei átmeneti táborról, a buszútról és a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóságának győri udvaráról, egészen addig, amíg le nem leplezte magát. Nyilas Győrben aláírt egy fejléc és egyedi azonosító nélküli papírt, ami alapján a menekültügyi hatóság nyilvántartásba vette a kitalált kirgiz férfi menedékkérelmét.

 

Az Index újságíróját a hatóság félrevezetésével és okirathamisítással vádolták.

Kollégánk nem öncélúan adta ki magát kirgiznek: a menekültügyi hatóság a folyamatos kérvények és az óriási közérdeklődés ellenére sem engedélyezte a sajtónak, így kollégánknak, hogy a helyszínen vizsgálja a migránsok hatósági kezelését, az idegenrendészeti eljárás lefolytatását, a táborokban uralkodó körülményeket. Pedig mindez nyilvánvalóan közérdekű, a nyilvánosságra tartozó információ volt, amit a riport kiemelkedő olvasottsága és népszerűsége is igazolt.

 

https://index.hu/belfold/2018/03/06/nyilas_menekultriport_itelet/

A Fidesz nem marad külső ellenség nélkül a választásokig

 

A nyár közepéig még biztosan tárgyalni fogják az ENSZ tagállamai azt a migrációs javaslatcsomagot, aminek ürügyén a kormány a választási kampány kezdetén nekiesett a világszervezetnek. Ez egyben azt is jelenti, hogy a választásokig megmarad a Fidesz legújabb külső ellensége, amivel összeránthatja a táborát.

Először is szeretném tisztázni Magyarország részéről, hogy mi örülünk annak, hogy az ENSZ a migráció ügyével foglalkozik.  Szükség van ebben a témában egy kiegyensúlyozott megközelítésre, ami érzelmek helyett a józan észen és a racionalitáson alapul.

Ezt mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2016 szeptemberében az ENSZ New York-i közgyűlésén a fellelhető jegyzőkönyv szerint. Szijjártó szavaiból is kitűnik, hogy a magyar kormány ekkor még kifejezetten örült annak, hogy a menekültkérdés és a migráció a világszervezet tagállamai számára fontossá vált. Ezért is szavazta meg ezen a közgyűlésen a többi tagállam mellett Magyarország is, hogy az ENSZ égisze alatt készüljön el két javaslatcsomag: az egyik a menekültügyben, a másik a migrációról.

 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/07/a_valasztasokig_boven_kitart_az_ensz-ellenes_kampany/

Újabb felmérés: 300 ezer szavazó hagyta ott a Fideszt

 

A Jobbik-közeli Iránytű Intézet legfrissebb felmérése szerint az ellenzéki pártok tudtak profitálni a Fidesztől elfordulásból, és egyre nő a részvételi hajlandóság is.

http://hvg.hu/itthon/20180307_Ujabb_felmeres_300_ezer_szavazo_hagyta_ott_a_Fideszt

A LÉT A TÉT

Kiss Gergely Magyar Idők

A választás tétje az, hogy Magyarország kivándorlóország lesz-e vagy nem – állítja Vona Gábor. A Jobbik elnöke szerint, ha a mostani kormány marad, újabb százezrek fogják elhagyni hazánkat. Vegyünk egy nagy levegőt, és tegyük fel a kérdést: ugyan hová vándorolnának ki a magyarok? A Spinoza-ház levegője annyira nem zavarhatta meg ezt az embert, hogy ne lássa, mi zajlik Európában és a világban!
Svédországban már azok a magyarok is a hazatérésen gondolkodnak, akik 1956-ban mentek ki.

Élhetetlen városnegyedek alakultak ki, akárcsak Németországban, Dániában vagy éppen Angliában. 

https://magyaridok.hu/ahelyzet/a-let-a-tet-2864817/

MARX MÁR BRÜSSZELBEN VAN

Megyeri Dávid Magyar Idők

Kísértet járja be Európát, a kommunizmus kísértete – írta egykoron Karl Marx, a mai baloldal ismét egyre nyíltabban vállalt példaképe. Ma ugyanez a szöveg kis igazítással újólag igazzá vált: kísérlet járja be Európát, sőt az egész világot. A kommunizmus újraélesztésének kísérlete. Immáron ugyanis nem csupán bolyongó, éjszaka előbújó és balos vágyálmokról szóló dumapartikon, belső fórumokon megidézett kísértetről van szó.

A Marx és Engels 1848-as hírhedtté vált Kommunista kiáltványában megénekelt betegesen emberellenes ideológia újra itt dörömböl a határainkon. Az Európai Unió, az ENSZ korrumpált hivatalnokai, többnyire senki által meg nem választott, kontraszelektált, tehetségtelen, fenyegetőző bürokrata vezetői, a Soros György-féle NGO-k, követelőző szélsőbaloldali aktivisták seregének támogatásával azt az egyszer már látszólag legyőzött világot akarják visszahozni, amiről azt hittük, örökre a történelem dögkútjába sikerült hajítani.

Ne gondolja senki, hogy mindennek nincsenek meg a tárgyi bizonyítékai. 

https://magyaridok.hu/velemeny/marx-mar-brusszelben-van-2860218/

SENKI NE JÁTSSZON ISTENT!

Kiss Gergely Magyar Idők

A Biblia is ír Krisztus második eljöveteléről, de azzal nem árulok el meglepetést, hogy nem Soros György lesz az. A spekuláns álmodozása a nyílt társadalom megvalósításáról azonban tény. Ezzel önmagában nem is lenne akkora baj, ha ezt nem szeretné teljes erővel és kiterjedt hálózatával rákényszeríteni mindenre és mindenkire.

Miért nem látják be egyesek, hogy az elképzelés mennyi veszéllyel jár? Nem lehet felelőtlenül egymásra ereszteni teljesen eltérő kultúrájú emberek millióit! Ráadásul úgy végképp nem illendő, hogy ezt kívülről megpróbálják ráerőltetni a szuverén országokra. 

 

https://magyaridok.hu/velemeny/senki-ne-jatsszon-istent-2860107/

Sorosozás, kormányválság – mi történik Szlovákiában?

Mindig az volt a benyomásom, hogy szomszédaink közül kulturális, gazdasági, mentális szempontból Szlovákia áll hozzánk a legközelebb.

Otthonosság-érzésemet csak tovább erősítette, ahogy Robert Fico miniszterelnök az olasz maffia és a szlovák politika kapcsolatán dolgozó Ján Kuciak újságíró meggyilkolását követő helyzetet kezelte. A kormányfő szerint Andrej Kiska szlovák köztársasági elnök vasárnapi beszéde mögött Soros György áll. Az államfő ugyanis a kialakult politikai válság feloldására a kormány radikális átalakítását vagy új választások kiírását javasolta – a kezdeményezéshez azonban nincs politikai ereje, a szlovák köztársasági elnök alkotmányos jogköre a magyaréhoz hasonlóan gyenge.

A szlovákiai magyar napilap, az Új Szó összeszedte a nemzetközi figyelmet kiváltó újságíró-gyilkosságot követő politikai válság lehetséges forgatókönyveit.

http://valasz.hu/vilag/sorosozas-kormanyvalsag-mi-tortenik-szlovakiaban-127677

 

Háború a nyomor ellen – új szociális programot jelentettek be

 

Országosan alkalmazzák majd a Máltai Szeretetszolgálat úttörő módszerét.

 

A program most szintet lép: a máltaiak példája nyomán kidolgozott országos szociális modellt indítanak a leghátrányosabb térségekben, kétmilliárd forint állami támogatással. Ezt jelentette ma be a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigándon Czibere Károly, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Az MTI tudósítása szerint a máltaiak mintájára elindított program öt járás 104 települését és mintegy százezer lakosát érinti. A valamiért Végtelen lehetőség fantázianevet kapott akció (mintha egy NATO-hadgyakorlat lenne) keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a kunhegyesi, a Magyar Református Szeretetszolgálat a cigándi, az Ökumenikus Segélyszervezet a gönci, a Baptista Szeretetszolgálat a baktalórántházi, a Katolikus Karitász pedig a sellyei járásban kezdi el a munkát.

 

http://valasz.hu/itthon/haboru-a-nyomor-ellen-uj-szocialis-programot-jelentettek-be-127678

 

Fordulat jöhet az útépítésekre elköltött lakossági „csatornapénzek” ügyében

 

Komoly következményei lehetnek annak a múlt heti jogerős cégbírósági döntésnek, amely a törvényes működés helyreállítására történő felszólítás mellett több százezer forintos bírsággal sújtotta a karácsondi víziközmű-társulatot. Nagy az esélye, hogy a döntés nyomán országszerte perek és hatósági eljárások tucatjai indulnak azon víziközmű-társulatok ellen, amelyek évek óta nem számoltak el az úgynevezett csatornapénzekkel. Több tízezer ember ügye és több milliárd forint sorsa a tét.

 

https://orszagszerte.atlatszo.hu/fordulat-johet-az-utepitesekre-elkoltott-lakossagi-csatornapenzek-ugyeben/

 

Brilliáns: Hülyét csináltak a “kerítésbontó” Fidesz-plakátból a kétfarkúak (+fotó)

Az Isten pénzét is agyatlan propagandára költik Orbánék, újabban a velejéig hazug “kerítésbontós” plakátok néznek ránk mindenhonnan.

Kétfarkú Kutya Párt kedden elkészítette a plakát sokkal vidámabb verzióját, íme:

http://nyugatifeny.hu/2018/03/06/brillians-hulyet-csinaltak-a-keritesbonto-fidesz-plakatbol-a-ketfarkuak-foto

 

Egy kicsi haszid szekta, ami átvenné a világ zsidóságának képviseletét

 

Magyarországon Köves Slomó rabbi vezetésével működnek, és az elmúlt években óriási állami támogatásokhoz jutottak.  

 

A magyar kormánnyal is remek kapcsolatot ápoló chábád adja Putyin főrabbiját és Donald Trump veje is a közösség támogatója. Remekül használják a sajtót, a politikát és térítik a zsidókat az összes kontinensen. Nincsenek sokan, de hatalmas ambícióval álltak neki a zsidó identitás és vallás átalakításának.

 

Az EMIH az utóbbi hetekben azzal került be a sajtóba, hogy Köves Slomó támogatóként szerepelt a Fidesz egyik képviselő-jelöltjének a szórólapján, illetve a rabbi megvédte a kormányt az antiszemitizmus vádjától a Soros-plakátokat ért kritikák idején. E gesztusok nyomán arról is készültek cikkek, hogy igen sok kormányzati támogatást kap az egyház, ami egész cégbirodalmat tart fenn. 

Alig másfél évtized alatt egyetem, gimnázium, általános iskola, óvoda, három zsinagóga, idős otthonok, és egy hamarosan megnyíló művelődési ház tartozik már hozzájuk, ezen kívül kóser vágóhídja, péksége és éttermei is vannak, és egyre több vidéki intézménye is. Holott a chábádnak legfeljebb 200 - 300 igazi vallásos követője van Magyarországon. Intézményeikkel ennél több embert érnek el, de azok nagy része nem él a chábád tanításai szerinti vallásos életet.

E gyors virágzás nyilvánvalóan összefügg azzal is, hogy remek kapcsolatban vannak a Fidesszel. 

 

https://tldr.444.hu/2018/03/07/egy-kicsi-haszid-szekta-ami-atvenne-a-vilag-zsidosaganak-kepviseletet

 

Bencsik: ismerünk olyan vőt, aki meggazdagodott abból, hogy vő: Gyurcsány Ferencnek hívják

Bencsik Gábornak jutott a nemes feladat, hogy szondázás okán elsőként vethesse be a 13 milliárd forintot meghaladó Orbán-vő, vagyis Tiborcz István  korrupciós botránya ellenszerének szánt ötletet:

 

https://varosikurir.hu/bencsik-ismerunk-olyan-vot-aki-meggazdagodott-gyurcsany-ferencnek-hivjak/

 

Tudta a nyomozási bíró hétfőn, amikor lenyomta Czeglédyt, hogy megvezették?

 

Nem a most futó ügyben  kérte a legfőbb ügyész a mentelmi jog felfüggesztését, hanem egy  másikban amelyben már jogerősen lezárult  a polgári peres eljárás. Igaz, egyesítették ehhez az alapügyhöz, amiből nemrég a jelöltállítás miatt szabadult, de akkor a mentelmi felfüggesztést miért nem az egyesítéssel egyidejűleg kérték? És tudott mindezekről időben a védelem?

 

https://varosikurir.hu/tudta-a-nyomozasi-biro-hetfon-amikor-lenyomta-czegledyt/

Nagy zuhanás után felfüggesztették a Konzum papírjait

 

Nagy bejelentés jön? Ezzel magyarázzák a felfüggesztést, nem a napokon belüli 15 százalékos mínusszal. Két és fél nap alatt 23 százalékot esett a Mészáros-papír.

 

https://zoom.hu/hir/2018/03/07/nagy-zuhanas-utan-felfuggesztettek-konzum-papirjait/

 

Hadházy: Ez az eddigi legnagyobb gazemberségük

Hadházy Ákos egy hónapja, az autójából ellopott pilótatáskájából írt szerdán lejárató cikket a Bors.

bulvárlap arról cikkezett reggel, hogy “kiderült, hogy az elmúlt években több mint húszmillió forintot költött szórakozására.” A Bors később pontosított, hogy repülési naplók adatai szerint Hadházy Ákos 2016 végéig 350 órát töltött a levegőben, erre – az azonosított géptípusok és bérleti díjak alapján – körülbelül 17,5 millió forintot fizetett ki.

A lejáratásról nem sokkal később kiderült, hogy bűncselekmény előzte meg.

“Egy hónapja az autómból ellopták a pilótatáskámat, ma az Andy Vajna által megvásárolt Bors szemlézte a tartalmát. Természetesen annak ellenére, hogy a lopott iratok hozzájuk kerültek, nem visszajuttatták nekem, hanem egészen elképesztő hazugságokkal teli lejárató cikket írtak belőle, erről később.”

Hadházy részletesen kifejtette, hogy nemcsak kétes körülmények között jutott a lap az adatokhoz, de teljesen téves következtetéseket vont le arra nézve, hogy az elmúlt több mint tíz évben állatorvosi keresetéből mennyit költött hobbijára.

https://zoom.hu/hir/2018/03/07/hadhazy-ez-az-eddigi-legnagyobb-gazemberseguk/

 

Hadházy Ákos utcára küldené a szomszédját

ORIGO

 

Különböző módokon próbált hozzájutni nyugdíjas szomszédja lakásához Hadházy Ákos. Az LMP társelnöke néhány éve vetett szemet az idős férfi lakására, a nyugdíjas azonban nem volt hajlandó eladni az ingatlant. Hadházy ezért – a szomszéd szerint – éveken át sanyargatta őt. Jelenleg kórházban ápolják a férfit válságos állapota miatt – derítette ki a TV2  hírműsora, a Tények. 

 

http://www.origo.hu/itthon/20180307-hahdhazy-akos-ucara-tenne-a-szomszedjat.html

Ömlik a pénz a választási kampányba – hétéves csúcson az államháztartás hiánya

 

Az államháztartás központi alrendszerének kéthavi hiánya 526,6 milliárd forintra ugrott, ami egész évre tervezett decit 39 százaléka.

 

https://zoom.hu/hir/2018/03/07/omlik-a-penz-a-valasztasi-kampanyba-heteves-csucson-az-allamhaztartas-hianya/

 

Közel 400 millióért öltözteti új ruhába Kövér László az Országgyűlési Őrséget

Új ruhákat vásárol az Országgyűlés Hivatala a Tisztelt Ház őrségének – derül ki az Európai Unió közbeszerzési értesítőjéből. Az eredményhirdetés szerint a pályázatot a katonai és rendvédelmi eszközök és ruházati termékek szállítójaként ismert Milipo Zrt. nyerte meg nettó 384,9 millió forint értékben. Ezért a summáért viszont teljesen új gúnyát kapnak az őrség tagjai, hiszen komplett alsó és a felső ruházatot szállít a Milipol.

Ennek keretében érkezik majd többi között 1500-1500 szolgálati zubbony és nadrág, 1000 ing, 2500 póló, de kapnak a katonák csősálat, bakancsot és talpbetétet is. A Milipolnak egyébként nem volt nagyon nehéz dolga, mert a pályázatot két részre osztották. Az elsőben lényegében a teljes felszerelés szerepelt, ennek értéke 355 millió forint volt, míg a második rész kiírása csupán derékszíjra, belső övre és málhaszákra szólt. Ennek az értéke viszont csak 29,9 millió forintot tett ki. A Milipol az elsőben kiírásban egyedül indult, mag a másodikban is csak egy ellenfele akadt, az Uniformtextil Kft.

https://zoom.hu/hir/2018/03/07/kozel-400-millioert-oltozteti-uj-ruhaba-kover-laszlo-az-orszaggyulesi-orseget/

 

Szemkilövetőkkel egyezkedik a Jobbik

ORIGO

Morvai Krisztina nyílt levelet írt Varga-Damm Andreának és a jobbikosoknak, akik mostanra már elbagatellizálják a Gyurcsány-éra rendőrterrorjának időszakát - írja a 888.hu.

"Megdöbbentett tegnapi (március 5.) Facebook-posztod, amelyben bagatellizáltad, sőt eltagadtad a Gyurcsány-rendszer szemkilövetéseit, gyalázatos rendőri brutalitását, embertelenségét - kezdi Morvai Krsiztinát. Engem akartál megbántani, de igen sok hazafiba rúgtál bele jelképesen, olyanokba is, akik még mindig Jobbik-szavazók, vagyis akiket Te (is) fogsz képviselni az Országgyűlésben" – írja a Jobbik képviselőjelöltjének Morvai, majd így folytatja:

http://www.origo.hu/itthon/20180306-morvai-krisztina-nyilt-levele.html

 

Budai színlelt szerződései – nem feltárta, írta!

 

Ugye mások is úgy emlékeznek, mint én, vagyis, hogy ez a Budai Gyula ugyanaz a Budai Gyula ügyvéd, akiről az atv.hu beszámolója alapján ezt írta 2010 novemberében a Nol.hu:

 

„Színlelt szerződések sorát ellenjegyezte a képviselő  ügyvédként,

még 2003-ban – írja az atv.hu a becsapott földtulajdonosok állítása alapján. A portálon részletesen leírnak egy esetet, amikor egy vállalkozó több, Tököl környéki gazdával kötött csereszerződést – így megakadályozhatják, hogy valaki elővásárlási jogával éljen – földjük megszerzésére. A területet egy ismerőse nevére kellett íratni. Egy négy hektáros földért például egy antik állóórát, egy csaknem egy hektáros területet pedig egy előszobafalra és egy cipősszekrényre cseréltek. Legalábbis a szerződés szerint.

https://varosikurir.hu/budai-szinlelt-szerzodesei/

 

Hajlandó beáldozni esélyesebb jelöltjét az MSZP

Az LMP-vel folytatott tárgyalásokról beszélt Kunhalmi Ágnes, az MSZP képviselője és elnökségi tagja a HírTV Egyenesen című műsorában. Az LMP nem mazsolázhat a jelöltek között Hódmezővásárhely után, nyilatkozta, de ők is hajlandóak beáldozni esélyes jelölteket: "az jelenti a korszakváltást, ha nem a saját pártunkra gondolunk, hanem az ország jövőjére" - fogalmazott.

 

http://nepszava.hu/cikk/1154616-hajlando-bealdozni-eselyesebb-jeloltjet-az-mszp

 

Czeglédy-ügy: "vádat emel" a Nemzeti Bilincs Egyesület

A Nemzeti Bilincs Egyesület vádat emel a Legfőbb Ügyész, a Nemzeti Választási Bizottság és a Szegedi Járásbíróság ellen, Czeglédy Csaba ügyében hozott döntéseik miatt - írja közleményében Herényi Károly, a szervezet  alelnöke. 

A Legfőbb Ügyész törvényi helyre hivatkozás és minden törvényes jogalap mellőzésével indítványozta Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését.

A Nemzeti Bilincs Egyesület felszólítja a Legfőbb Ügyészt, a Nemzeti Választási Bizottságot és a Szegedi Járásbíróságot, hogy a jogsértő magatartást azonnal fejezzék be. Törvényellenes döntéseiket helyezzék hatályon kívül, és Czeglédy Csaba szabadlábra bocsájtásával a mentelmi jogról rendelkező törvény előírásait tartsák be - zárul a közlemény.

 

http://nepszava.hu/cikk/1154619-czegledy-ugy-vadat-emel-a-nemzeti-bilincs-egyesulet

 

Charles Gati: az elnök és veje

Trump elnök mindenkinél mindent jobban tud, kellemetlenül okoskodó. Politikai ellenfeleit, sőt politikai szövetségeseit is gyakran – és nyíltan -- becsmérli. Nem kíméli saját kormánya tagjait sem, nem csoda, hogy vezető beosztottjai közül már sokan vagy lemondtak, vagy kirúgta őket. Kivételt csak saját magával, Vlagyimir Putyinnal, a kínai elnök Hszi Csin-pinggel és családjával tesz.

De ezen a héten már kevésbé biztos, hogy az elnök veje, Jared Kushner is a kivételezettek közé tartozik. Kushner ugyanis igen fontos állást tölt be a Fehér Házban: többek között Mexikó, Kanada, Kína és a Közel-Kelet tartozik a hatáskörébe. Ő az a szürke eminenciás, aki szinte bármikor bemehet apósa ovális irodájába – ahová a külügyminiszternek és a nemzetbiztonsági főtanácsadónak be kell jelentkeznie.

http://nepszava.hu/cikk/1154563-charles-gati-az-elnok-es-veje

 

Székely néni: a Jobbikban egykor hittünk, de azóta hatalmasat csalódtunk

origo

Ha valaki azt gondolta volna, hogy nem szivárog ki újabb videó a Gyurcsánynak hajbókoló Vona Gábor erdélyi látogatásáról, az óriásit tévedett. Itt van a következő felvétel, amelyen egy higgadt felszólaló mondta el véleményét a Jobbik politikájáról. Mivel egyre dagad a botrány, kérdésekkel fordultunk a Jobbik sajtóosztályához. Választ egyelőre nem kaptunk.

http://www.origo.hu/itthon/20180307-ismet-kiosztottak-vonat-erdelyben.html

„A megbékélés idejének vége” – elkoboznák a fehérek földjeit Dél-Afrikában

Elfogadta a kommunisták indítványát a dél-afrikai parlament, alkotmánymódosítással tennék lehetővé a többnyire fehérek kezén levő farmgazdaságok kártalanítás nélküli elkobzását. Eközben több száz támadást követtek el már a fehér gazdák ellen. A fehéreket a tömeg sok esetben megkínozta, megerőszakolta, vagy akár meg is gyilkolta. Mi folyik Afrika legfejlettebb országában és mi lesz ennek a vége?

http://mandiner.hu/cikk/20180305_a_megbekeles_idejenek_vege_elkoboznak_a_feherek_foldjeit_del_afrikaban

Orbán: Egyre durvább a választási kampány hangneme

2018. március 7. 12:34

 

Magyarország egy olyan hely, ahol a magyar emberek döntik el, hogy mi történjen. Ezt választásnak hívják, és akármilyen undok arca is van néha a kampánynak, a választás ünnep marad – jelentette ki Orbán Viktor a Józsefváros című önkormányzati lapnak adott, szerdán megjelent interjúban.

A miniszterelnök azt mondta, a polgármester személye miatt látogatott először a VIII. kerületbe a fővárosban. „Egy sikeres polgármesterről beszélünk; a választópolgárokat arra biztatom, hogy támogassák őt abban, hogy parlamenti képviselő legyen. Kérdezhetik: miért kell egy jó polgármestert elvinni egy dinamikusan fejlődő kerületből? Amit ebből a tisztségből el lehetett végezni, azt Kocsis Máté mind megtette. Ha új és nagy dolgokat akarunk véghezvinni Józsefvárosban – márpedig komoly terveink vannak erre –, akkor azt most már nem a polgármesteri, hanem sokkal inkább a kormányzati lehetőségeket kihasználva, a parlamenti székből kell elindítani” – ismertette álláspontját Orbán Viktor.

http://mandiner.hu/cikk/20180307_orban_szerint_is_egyre_radikalisabb_es_durvabb_a_valasztasi_kampany_hangneme

Kiterjedt embercsempész-hálózatra csaptak le Romániában

2018. március 7. 12:07

 

Magyarországra csempészhették – négy-ötezer euró ellenében – a Romániában menedékjogra váró bevándorlók egy részét – olvasható a DIICOT közleményében.

http://mandiner.hu/cikk/20180307_kiterjedt_embercsempesz_halozatra_csaptak_le_romaniaban

A herceg kitart amellett, hogy Orbán rasszista és idegengyűlölő

Nemzetközi sajtószemle

 2018. március 07. - Szelestey

·         A szélsőjobb egy nap a fehérekért is eljön, Európa saját történelmét ismétli, pedig nem kéne.

·         Fico Orbán kottájából játszik, amikor sorosozik a bajok elkendőzésére.

·         A letelepedési kötvény a kleptokraták vendégszeretete, miközben Orbán Viktor számára a földtörvény is csupán maszlag, hogy a vazallusait hozza helyzetbe. Az ORF viszont az orbanizálódás felé halad.

 

http://b1.blog.hu/2018/03/07/a_herceg_kitart_amellett_hogy_orban_rasszista_es_idegengyulolo

Brüsszel tisztában van vele, hogy mi megy nálunk

 

Egy 60 oldalas jelentésben nagyon pontosan rámutatnak az összes jó eredményre, és minden problémás ügyre, amivel a magyar közvélemény is régóta foglalkozik. A gazdasági teljesítmény dicséretet kap, a szegénység elleni küzdelem, az oktatás, az egészségügy, a korrupció elleni harc hagy kívánnivaló maga után.

https://index.hu/kulfold/ep/2018/03/07/bizottsag_jelentes_magyarorszag/#

  Zamatosat hazudott a Szombathelyen romantikázó Kósa Lajos

Autójából üzent a Facebookon rajongóinak, akiket egy közepesen érdektelen katonatörténettel örvendezteettt meg, 1982-83-as fegyveres szolgálatának idejéből. A videóban elmondta azt is, hogy kultúrkirándulás címén gyakran járt akkoriban a Szombathelyi Képtárban.

Abban a képtárban, amit a leszerelése után két évvel nyitottak meg.

http://168ora.hu/itthon/zamatosat-hazudott-a-szombathelyen-romantikazo-kosa-lajos-146383

„Kapják be, az igazság a mi oldalunkon van” – Milyen titkokat tudhat Czeglédy Csaba?

Sok van a rovásán Czeglédy Csabának. Húszmillió forintos „alkotmányos költség” meg nem fizetése és az ebből fakadó háborúskodás, a cégére „küldött” kormányzati hátszelű konkurenssel szembeni ellenállás, Gyurcsány Ferenc titkos papírjainak ismerete, Mészáros Lőrinc feljelentése, a tao-pénzek bírósági elszámoltatása, stadionmutyik és „családi vonalak” – azaz az újburzsoázia korrupciójának leleplezése. Személyesen Orbán Viktornak és még néhány kormánytagnak is szúrta a szemét a szombathelyi képviselő-ügyvéd, aki barátai szerint sosem félt a Fidesz eszközeit bevetni a Fidesszel szemben.

http://168ora.hu/itthon/kapjak-be-az-igazsag-a-mi-oldalunkon-van-milyen-titkokat-tudhat-czegledy-csaba-146331

Újra itt a City újság, amelynek egyetlen lapszáma öt cikkben ünnepli Hollik Istvánt

Budapest 1. választókerületében a postaládákba bedobálnak egy ingyenes újságot (City – Az I., Vi., VIII., IX. kerületiek lapja), ami teljesen egyértelműen a Fidesz-KDNP jelöltje, Hollik István mellett kampányol, miközben a legesélyesebb ellenzéki jelöltnek, Juhász Péter Együtt-elnöknek a gyermekelhelyezési ügye körüli politikai botrányról ír.

Noha a vonatkozó jogszabály szerint a sajtótermékeken is fel kell tüntetni a szerkesztésre és a kiadásra vonatkozó legfontosabb adatokat, ebben a lapban mindez homályban marad.

http://168ora.hu/itthon/ujra-itt-a-city-ujsag-amelynek-egyetlen-lapszama-ot-cikkben-unnepli-hollik-istvant-146315

Szili Katalin már biztosan ott lesz a békemeneten

A volt MSZP-s politikus szerint a felvonulás természetes reakció.

azt mondta a Magyar Időknek: „A felvonulás igényt fejez ki arra, hogy Európa őrizze meg történelmi gyökereit, és álljon ellen a globalizációs törekvéseknek.”

A politikus természetes reakciónak tartja a békemenetet, amely szerinte „arra is lehetőséget nyújt, hogy felhívja a figyelmet korunk egyik legnagyobb kihívására, a migrációs válságra”.

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/szili-katalin-mar-biztosan-ott-lesz-a-bekemeneten-109732

Feltűnően kerülik a Fidesz politikusait a milliárdos szövetkezeti lenyúlások utáni nyomozások

Farkas Flóriánt ki se hallgatták, de Pócs Jánost sem keresték nyomozók. Közben egy ESZOSZ-tag ma már vígan Rogán Antal ötletét valósítja meg.

Hosszú cikkben foglalkozunk csütörtökön megjelenő lapszámunkban a Híd a munka világába, illetve az ESZOSZ-botrány néven elhíresült szociális szövetkezeti pénzlenyúlások kapcsán indított nyomozásokkal, amelyek kívülről nézve igencsak csigalassúsággal haladnak.

A három éve kirobbant ügyek kapcsán indított nyomozásokat folyamatosan meghosszabbítják, cikkünkből pedig kiderül, hogy a Farkas Flórián alapította Híd a munka világába nevű szövetkezet elleni nyomozás az áprilisi választás előtt bizonyosan nem fog lezárulni (ti. nemrég ismét meghosszabbították.)

De nem ez a legérdekesebb momentuma cikkünknek, hanem az, hogy

-         Farkas Flóriánt például még csak ki sem hallgatta az eljáró ügyészség...

 

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/feltunoen-kerulik-a-fidesz-politikusait-a-milliardos-szovetkezeti-lenyulasok-utan-koslato-nyomozasok-109750

NÉZŐPONT: HÓDMEZŐVÁSÁRHELY UTÁN SEM VÁLTOZOTT A FIDESZ TÁMOGATOTTSÁGA

NÉZŐPONT INTÉZET SAJTÓ

Magyar Idők Online

32 nappal a parlamenti választás előtt továbbra sem változott a Fidesz-KDNP támogatottsága, a választási részvételüket biztosra ígérők körében 52% szavazna a kormánypártokra – derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből. A hódmezővásárhelyi időközi választás után, 1000 fő telefonos megkérdezésével készült közvélemény-kutatás alapján egyébként a teljes felnőtt népesség kétharmada (66%) arra számít, hogy Orbán Viktor marad a miniszterelnök.

https://magyaridok.hu/belfold/nezopont-hodmezovasarhely-utan-sem-valtozott-fidesz-tamogatottsaga-2868513/

STEVE BANNON: ORBÁN VIKTOR EGY IGAZI HAZAFI ÉS EGY HŐS

888.HU

Donald Trump egykori elnöki tanácsadója kedden egy zürichi rendezvényen mondta el véleményét a magyar miniszterelnökről.

„Orbán Viktor az elvek embere„ – így vélekedett a Breitbart egykori főszerkesztője a magyar miniszterelnökről. Bannon a svájci Die Weltwoche című lap eseményén szólalt fel, ahol a Hetekkérdésére reagálva úgy fogalmazott, Orbán Viktor hasonlít Donald Trumpra abból a szempontból, hogy a sajtó nem igazán akar azokról az eredményekről írni, amiket elértek. Mint mondta, a magyar kormányfő egy igazi hazafi és egy igazi hős – olvasható a 888.hu-n.

 

https://magyaridok.hu/kulfold/steve-bannon-orban-viktor-egy-igazi-hazafi-es-egy-hos-2868438/

 

Miért nézik tétlenül a hatóságok a tömeges választási csalást?

40 párt állíthat országos listát a választásokon, van olyan hely ahol 30 egyéni jelölt is lehet. Mégis az elmúlt hetekben nem láttuk őket az utcán, nem kopogtattak be az ajtónkon, hogy aláírást gyűjtsenek.

Ellenben jönnek a hírek, hogy ellenzéki jelöltek aláírásai, vagy éppen magának a Nemzeti Adatvédelmi Hatóság elnökének aláírása van olyan jelöltek mellett, akiket nem támogattak. Vannak hírek lista és ajánlás csereberékről vagy vásárlásról.

Tudjuk, hogy órási bizniszről van szó, 4 éve is gond nélkül húzták be ezek a pártok az állami támogatást. Pedig akkor “csak” 18 lista volt a rekord. Most 40, és ezzel több mint 4 milliárd forint közpénz.

Tehát látunk egy választási csalást, egy olyan választási csalást ami az adófizetők, a mi pénzünk megcsapolására megy. Az ember azt gondolná, már kiszálltak a rendőrök, nyomoznak a nyomozók, ott vannak a bűnüldözők és lecsapnak az egyértelmű bűncselekményekre.

De nem. A Legfőbb Ügyész a volt Fidesz képviselőjelölt Polt Péter hallgat, nem indultak rendkívüli vizsgálatok, a Fidesz többségű választási bizottság és választási iroda is mély kussban ül.

Pedig itt választási csalások történnek.

https://merce.hu/2018/03/07/miert-nezik-tetlenul-a-hatosagok-a-tomeges-valasztasi-csalast/

Idegméreggel próbálták megölni a volt orosz kettős ügynököt

 

Idegméreggel próbálták megölni a Salisburyben életveszélyes állapotban kórházba szállított volt orosz kettős ügynököt és a lányát, jelentette be a BBC szerint a brit rendőrség. Azt is elmondták, hogy annak a rendőrnek is súlyos az állapota, aki először érkezett a helyszínre. Később kiderült, hogy mindhárman kómában vannak, az intenzíven ápolják őket.

https://index.hu/kulfold/2018/03/07/idegmereggel_probaltak_megolni_a_volt_orosz_kettos_ugynokot/

Újabb balatoni szállodát szerzett meg Mészáros Lőrinc cége

Mészáros Lőrinc résztulajdonában álló Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. kizárólagos befolyást szerez a BLT Group Zrt.-ben amely a Balatontourist csoportot, illetve három balatoni ingatlant tulajdonol, illetve megszerzi a Hunguest által üzemeltetett Bál Resort hotelt is, írják közleményükben.

Az igazgatóság Magyarország legnagyobb szállásadó vállalatának létrehozását készíti elő: a tőkeemelést követően a Hunguest Hotels Zrt.-t és a Balatontouristot egy közös szakmai irányítással működő turisztikai csoportba szervezi.

https://24.hu/belfold/2018/03/07/ujabb-balatoni-szallodat-szerzett-meg-meszaros-lorinc-cege/

Elios-ügy: se Orbán, se a többi fideszes nem ment el a Vej-bizottság ülésére

 

Első ülésével megkezdte munkáját a Parlamentben az ellenzéki pártok által létrehozott alternatív bizottság, amely Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak és cégének az Elios Zrt.-nek szabálytalan, az OLAF által is vizsgált közbeszerzéseinek ügyért tárgyalta.

Az ülésre meghívták Orbán Viktor miniszterelnököt, Lázár Jánost, Tiborcz Istvánt valamint rokonát és üzletfelét, a lámpák karbantartásának munkáját megkapó Hamar Endrét is, de ők nem jelentek meg.

https://merce.hu/2018/03/07/nem-ment-el-orban-viktor-a-vejet-vizsgalo-ellenzeki-bizottsag-meghallgatasara/

Márki-Zay Péter találkozót kér Orbán Viktortól

 

A kampányban tett ígéretet próbálja behajtani rajta. Meg is hekkeli a kormánypropagandát: a városházával szemben kiraknak egy "migránssszámlálót", melyen az látszik, Soros György 0 migránst telepített be, míg a kormány a letelepedési kötvény-programmal csaknem 20 ezret.

A polgármester a szerdai sajtótájékoztatóján bejelentett, még a héten időpontot kér a miniszterelnöktől.

"Szeretném, ha Orbán Viktor még az áprilisi választás előtt egy visszavonhatatlan kötelezettségvállalást tenne erre."

Várják az utalást, ez a becslések szerint 2 milliárdba kerülne.

A közgyűlés megszavazta azt is, hogy a migránsok szervezett betelepítését minden formában elutasítják. Márki-Zay Péter a sajtótájékoztatón bemutatta azt a "migárnsszámlálót", amit a városháza bejáratával szemben.

http://hvg.hu/itthon/20180307_MarkiZay_Peter_talalkozot_ker_Orban_Viktortol

„Megsokszorozódott a bevándorlás veszélye”

Tarlós István: Nem tudom, Karácsony minek a vezére, a Párbeszéd önállóan mérhetetlen, azt pedig ő maga sem érti, hogyan lett MSZP-jelölt azok után, amiket a szocialistákról mondott

Magyar Hírlap

Ha az ultraliberális, a politikai korrektséget hangoztató, bevándorláspárti ellenzék nyer április 8-án, akkor nem kell túl sok idő, és harangoznak a magyar életformának – mondta lapunknak Tarlós István főpolgármester, aki szerint egy-egy zsurnalisztának „csúszik az ékszíja”, ezért bármint mond Orbán Viktor, annak nekiesik. A városvezető a Rác fürdővel kapcsolatban közölte, az év végéig megnyílhat a létesítmény.

http://magyarhirlap.hu/cikk/112652/Megsokszorozodott_a_bevandorlas_veszelye

Kacsoh Dániel Káosz Zrt.

Álláspont. Formálódik a paktum, az ellenzéki pártok egyre több körzetben egyeznek meg az egymás javára történő visszalépésről

Magyar Hírlap

Formálódik a paktum, az ellenzéki pártok egyre több körzetben egyeznek meg az egymás javára történő visszalépésről, ahogy Molnár Gyula MSZP-elnök az egyik alkudozási fordulóról beszámolt, „érkeznek vissza a klubba az emberek”. Itt ismét a választók totális hülyének nézése forog fenn. Vagy inkább átverése. Hiszen milyen klubtagokról beszél ez az ember? Az LMP-sekről, akik elvileg a 2010 előtti világ elutasítására esküdtek fel annak idején, ezért választották a nevüket, s ez adta szinte az egyetlen épkézláb politikai üzenetüket? Vagy a DK-ról, amely az ország mellett a szocialista pártot is történelmi mélységekbe taszító, totálisan eladósító bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc szektaközössége? Vagy a Jobbikról, ami nettó fasiszta retorikájával évekig szemben állt az úgynevezett baloldallal, a szemkilövető rezsimmel és vadliberális társulásaival? Ők mind egy klub lennének?

http://magyarhirlap.hu/cikk/112645/Kaosz_Zrt

Nagy ErvinA  Jobbik elkárhozása

Ó mily naiv volt az én, negyvenes éveit lassan betöltő generációm! Bevallom, velem az élen

Magyar Hírlap

Hittük, mi konzervatív, polgári értékeket követő, nemzetben gondolkodó patrióta fiatalok egykor, hogy a ’91-es liberális és reformkommunista értelmiségi összeborulásról eztán csak a történelemkönyvek lapjain olvashatunk, és hogy befolyásuk az utolsó sikertelen próbálkozásukkal, a 2014-es nagy balliberális összefogósdi bukásával végleg véget ér. De nem. Az idősebbeknek volt igazuk: kommunistából nem lesz demokrata, és a leszármazottak sem különbek. És aki összeáll velük, az sem különb, az sem fog másképp cselekedni – ha a nemzet elárulásáról van szó. Csak az egyik internacionalistának, a másik kozmopolitának nevezi magát. De ugyanaz a szolgalelkűség, ugyanaz a nemzetet magára hagyó vagy elárulni kész hatalmi vágy, a (látszat)tudás gőgje és megannyi megalkuvásnak hazudott aljasság jellemzi őket.

Ahogy Csurka István többször írta és mondta nekem: a nemzetközi hatalmi központokhoz való dörgölőzéssel és a hazai viszonyokban való dagonyázással, a valódi hatalom csúcsán egyesülnek a liberálisok a volt marxistákkal.

http://magyarhirlap.hu/cikk/112642/A_Jobbik_elkarhozasa

Andy Vajna két új tévécsatornát indít

Spíler 3 TV néven kezdte meg ábrás védjegy regisztrációját a TV2 Média Csoport – vettük észre aSzellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SZTNH). Ráadásul február közepén a TV2 levédette a spiler3tv.hu internetes végződést is. Mindez arra utal, hogy ilyen néven indíthat tévécsatornát a közeljövőben Andy Vajna kormánybiztos tévés vállalata.

https://24.hu/media/2018/03/06/ket-uj-tevecsatornat-indit-andy-vajna/