2018, március 7 - 07:53 Sajtószemle

Magyar orvosi csoda, senki más nem vállalta: fejüknél összenőtt sziámi ikreket választottak szét

Budapest — A világon eddig sehol nem vállalták Rabia (2) és Rukiya (2), a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek szétválasztását.

Egy magyar orvoscsapat, dr. Csókay András, dr.Pataki Gergely és dr. Hudák István vállalkozott egyedül a nagy kockázatú, többlépcsős beavatkozásra. Az első, legveszélyesebb műtét a napokban történt meg, sikeresen.

http://hirorigo.net/magyar-orvosi-csoda-senki-mas-nem-vallalta-fejuknel-osszenott-sziami-ikreket-valasztottak-szet/

A dzsungel egy hétemeletes maja piramist is eltüntethet, de a lézer megtalálja

Régészek újfajta technológiával kezdték kutatni a közép-amerikai dzsungeleket, és végül arra jutottak, hogy a maja civilizáció sokkal nagyobb és fejlettebb volt, mint azt valaha gondolták. Csak eddig a fák elrejtették a városaik romjait.

Az ősi maja civilizáció piramisai, és egykori városai ugyanis az őserdőben fekszenek.

https://444.hu/2018/03/06/a-dzsungel-egy-hetemeletes-maja-piramist-is-eltuntethet-de-a-lezer-megtalalja

Orbán a Kossuth-nótával buzdít a Nyócból

Száz hegedű sírta el Budapest 8. kerületében a Kossuth-nótát Orbán Viktor fülébe. Kampánykörút, újabb állomás, újabb videó.

http://hvg.hu/itthon/20180306_Orban_a_Kossuthnotaval_buzdit_a_Nyocbol

Észrevette a 3D-s Kubatov-listát a józsefvárosi Orbán-videóban?

 

Zavarba ejtő képkockára bukkantunk az Orbán Viktor józsefvárosi kampányolásáról kedden közzétett videóban.

Nézzék csak a kerület szavazóköreit is megjelenítő térképre milliméter pontossággal betűzött gombostűket! A hadvezérek jelölik így a filmekben a meghódított/még meg nem hódított területeket. Vajon mit jelenthetnek a VIII. kerületben?http://hvg.hu/itthon/20180306_Eszrevette_a_3Ds_Kubatovlistat_a_jozsefvarosi_Orbanvideoban

Rasszistának és idegengyűlölőnek tartja Orbánt az ENSZ emberi jogi főbizto

Keményen visszaszólt Szijjártó Péternek az ENSZ emberi jogi főbiztosa, miután múlt hétfőn a magyar külügyminiszter lemondásra szólította fel, amiért az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának genfi ülésén idegengyűlölettel és rasszizmussal vádolta meg Orbán Viktort, és a legsötétebb diktatúrák tulajdonságait próbálta Magyarországra aggatni

Zeid Raad al-Husszein válaszában azt írta, minden egyes szavát vállalja annak a felszólalásának, amiben arról beszélt: „Az idegengyűlölők és a rasszisták Európában már nem is feszengenek, mint Orbán Viktor Magyarországon, aki korábban a hónapban azt mondta, »nem akarjuk, hogy a színünk keveredjen másokéval«. Nem tudják, hogy mi történik a kisebbségekkel az olyan társadalmakban, amikben a vezetők etnikai, nemzeti vagy faji tisztaságot akarnak?”

https://444.hu/2018/03/06/rasszistanak-es-idegengyulolonek-tartja-orbant-az-ensz-emberi-jogi-fobiztosa

 

Orbán Viktor szerint igazából az EU nyerészkedik rajtunk, amikor Brüsszel támogatásokat küld Magyarországnak

A kormányfő igazi ígéretcunamit zúdított kedden azokra, akiknek nem volt elég a ma bejelentettújabb 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány, amely persze nem választások előtti ajándék, csak úgy éppen most jutott a kormány eszébe a sok nyugdíjas.

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági évnyitóján beszélt azokról a vállalásokról, amelyeket meg szeretnének lépni a választások után, miközben igyekezett beletörölni a lábát mindazon szervezetekbe, amelyekkel szemben az elmúlt években árnyékharcot folytatott a Fidesz-kormány.

Nekünk nem az EU pénze kell

A kormányfő – az MTI tájékoztatása szerint – elmondta: Magyarország ma azért teljesít jobban, mert "nem hagytuk, hogy a döntés szabadságát elvegyék tőlünk", ugyanis "ha a fontos nemzeti kérdésekben nem mi döntünk, hanem Brüsszel vagy az IMF, akkor bajban leszünk". A 2010 óta elért eredmények közé sorolta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) "hazaküldését", az IMF- és az EU-hitel visszafizetését, a 3,8 százalékra csökkent munkanélküliséget, a karnyújtásnyira lévő teljes foglalkoztatottságot, a hatodik éve 3 százalék alatt lévő hiányt és az államadósság csökkenését.

http://magyarnarancs.hu/belpol/orban-viktor-szerint-igazabol-az-eu-nyer-rajtunk-amikor-tamogatasokat-kuld-magyarorszagnak-109722

 

Lázár János elment Bécsbe, és elszörnyedt, hogy ott milyen állapotok vannak

A kétperces videó alatt végig drámai zongoraszó hallatszik, amitől az egész leginkább egy Szomszédok-vége főcímre hasonlít, közben pedig az utcákon felvett embereket lehet látni, akik között akadnak bevándorlók is, és Lázár János arról beszél, hogy ott, ahol ezek az emberek megjelentek, növekvő bűnözés, kosz és piszok járt velük, a negyedekben, ahol élnek, sokkal piszkosabbak az utcák és szegényesebb a környezet. 

Ez amúgy a videóból nem derül ki, mert a mondatok alatt olyan tisztaságú és állapotú bécsi utcákat látni, melyet bármelyik magyar város megirigyelhetne, bár az tény, hogy az esős idő miatt kicsit szürke a hangulat. 

https://444.hu/2018/03/06/lazar-janos-elment-becsbe-es-elszornyedt-hogy-ott-milyen-allapotok-vannak

 

Itt van a listák sorsszáma: 20. MSZP, 28. Fidesz, 30. Jobbik, 45. LMP

választás  2018 Ez történt tegnap

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/06/kampany_valasztas_fidesz_mszp_egyutt_dk_jobbik_lmp/#

 

Semjén Zsolt a média nyakába varrja a hódmezővásárhelyi vereséget

 

Semjén Zsolt Egymillió című könyvének bemutatóján értékelte a hódmezővásárhelyi választási vereség okait. Az MTI tudósítása szerint ezek a következők voltak:

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/06/kampany_valasztas_fidesz_mszp_egyutt_dk_jobbik_lmp/semjen_zsolt_a_media_nyakaba_varrja_a_hodmezovasarhelyi_vereseget/

Matolcsy hazahozatta az aranytartalékot

Visszakerült Magyarországra az ország aranytartaléka, a nagyjából 100 ezer uncia (≈ 3 tonna) nemesfém Londonból érkezett Budapestre. A jelenlegi árfolyamon számolva 130 millió dollár - 33,1 milliárd forint - értékű jegybanki aranytartalék hazahozataláról az MNB vezetése döntött. 

A jegybank indoklása szerint az aranytartalék országon belüli birtoklása, összhangban van a nemzetközi trendekkel, és tovább erősítheti a Magyarország iránti piaci bizalmat. (MTI)

https://444.hu/2018/03/06/matolcsy-hazahozatta-az-aranytartalekot

Fideszes öngól: a stadionépítésre szánt összeg harmada megy kórházfejlesztésre

Politikai elemző legyen a talpán, aki kideríti, hogy tényleg visszavett-e a sorozásból és a migránsozásból a Fidesz a hódmezővásárhelyi vereség után. A jelek szerint inkább nem, de azért a kommunikációban megjelentek olyan elemek, hogy a magyar származású milliárdosra való mutogatás mellett érdemes lenne az elmúlt nyolc év eredményeinek sulykolására is nagyobb hangsúlyt fektetni.

Ennek egyik példája volt az a Magyar időkben megjelent cikk, amely a kormányzás eredményeit igyekezett bemutatni, egy, a fideszes blogokon és Facebook-oldalakon terjedő korábbi lista zanzásított változataként.

De felbukkant egy másik felsorolás is, sőt, egy egész fényképalbum arról, hogy a Fidesz kormányzása alatt milyen kórházakat újítottak fel.

Első ránézésre impozánsnak tűnik a lista, de valójában sok sebből vérzik és inkább fideszes öngólnak tűnik, ha mélyebbre ásunk.

Ha összesítjük a listán szereplő összegeket, akkor 114,45 milliárd forintot kapunk, amely a 2010 óta zajló fejlesztéseket foglalja magában. Ez önmagában szép summa, de, ha összevetjük a stadionépítésekre szánt összegekkel, akkor máris árnyaltabb képet kapunk.

https://zoom.hu/hir/2018/03/06/fideszes-ongol-a-stadionepitesre-szant-osszeg-harmada-megy-korhazfejlesztesre/

Fegyházba is mehetnek az Elios-ügy felelősei

Sok embernek van mitől tartania amiatt, hogy – az OLAF jelentése szerint – szervezett csalással folyt közpénz Orbán Viktor vejének volt cégéhez. Akire rábizonyítják, hogy bűnszervezet tagja volt, akár a fél életét is fegyházban töltheti. Ügyvédek szerint már most őrizetbe lehetne venni több érintettet, sőt a vagyonuk lefoglalása is szóba jöhetne.

https://24.hu/belfold/2018/03/06/fegyhazba-is-mehetnek-az-elios-ugy-felelosei/

A gyerekek szerint Soros György az ördög

A kormány gyűlöletkampánya már a gyerekek mindennapjaiba is beférkőzött, elismétlik, amit a tévében hallottak Soros Györgyről, Brüsszelről vagy a migránsokról. Ezek a gyerekek sokszor azt se tudják, hogy pontosan miről is beszélnek, de ma már a migráns épp olyan szitokszónak számít, mint a cigány vagy a buzi. Van olyan 9 éves fiú, aki retteg attól, hogy terrortámadás fogja érni, egy négy éves kisfiú pedig eljátszotta, ahogy egy mesekönyvből azt olvassa fel, hogy háború lesz Brüsszellel. Egy pedagógus szerint nincs az az erkölcs vagy hittan óra, amely ezt a gyűlöletet kompenzálhatná.

Az anya szerint nagyon elkeserítő, hogy a pedagógusok sokszor nyíltan nem mernek állást foglalni, amikor ilyet hallanak a gyerekektől, mert attól félnek, hogy valamelyik diák elmeséli otthon és őt rögtön meghurcolják, amiért politizál az órán.

„A gyerekek azt se tudják ki az a Soros, de azt tudják, hogy ő az ördög” – mondja.

https://abcug.hu/gyerekek-szerint-soros-gyorgy-az-ordog/

Tudtán kívül több ismeretlen pártot is ajánlott a szocialista jelölt

Tudtán kívül négy, eddig ismeretlen pártot is ajánlott Füvesi Sándor, az MSZP orosházi országgyűlési képviselőjelöltje. A politikus akkor jött rá, hogy visszaéltek a nevével és az aláírásával, amikor kikérte az adatait az ajánlás-ellenőrző rendszerből. Füvesi Sándor szerint egyértelmű, hogy közokirat-hamisítás és választási csalás történt Orosházán.

Az MSZP-s választási bizottsági delegált hívta Füvesi Sándort azzal, hogy négy, eddig ismeretlen párt képviselőjelöltjét is ajánlotta a hivatalos papírok szerint. A politikus feljelentést tesz.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/tudtan-kivul-tobb-ismeretlen-partot-is-ajanlott-a-szocialista-jelolt-2451686

Finomhangolás: kivágták a Tiborczra és Lázárra vonatkozó részt

Kivágta nemzetközi lapszemléjéből a Tiborcz Istvánra és Lázár Jánosra vonatkozó részt az MTI. A Frankfurter Allgemeine Zeitung csütörtökön közölt egy cikket az aktuális magyarországi helyzetről. Az írást jegyző Stephan Löwenstein A régi ellenségkép című összeállításában a hódmezővásárhelyi időközi választásra és annak utóéletére is kitért. A távirati iroda pénteken szemlézte az írást. Az MTI az Orbán Viktor vejére és Lázár Jánosra vonatkozó részt azonban egyszerűen kihagyta a beszámolójából.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/finomhangolas-kivagtak-a-tiborczra-es-lazarra-vonatkozo-reszt-2451608

A SZOCIALISTA UJHELYI ISTVÁN NYÍLT LEVELE DAJCSTOMIHOZ FELROBBANTOTTA AZ INTERNETET

Tisztelt Deutsch Tamás kolléga!
Olvasom a legutóbbi sajtótájékoztatódon elmondottakat laktanyákról, betelepítésre váró menekültekről és a hazaáruló ellenzékről. Tamás, te is pontosan tudod, hogy bődületes hazugságokat írtak fel neked arra a papírra.

Hazudtatok és lebuktatok: miközben közpénzből kampányoltok, a néhányatoknak jól tejelő letelepedési kötvényekkel sokezerszám hozzátok be a gazdasági menekülteket.

Hazudtatok és lebuktatok: míg Te is menekültellenes szólamokon lovagolsz, aközben szép suttyomban befogadtatok 1300 menekültet.

http://balramagyar.hu/2018/03/05/a-szocialista-ujhelyi-istvan-nyilt-levele-dajcstomihoz-felrobbantotta-az-internetet/

A legújabb kamupárt trükk: feleség és férj egymás ellen indul

Lássuk be, nem életszerű, hogy egy szép vasárnapi ebéd során oly mértékben szakadnak szét családok az ideológiai különbségek mentén, hogy eldöntik, egyikük az Összefogás Párt, másikuk a CSP (Családok Pártja), harmadikuk a Medele párt színeiben indul el az országgyűlési választásokon.

Pedig pont ez történt Csongrád megyében a 4. számú választókörzetben, ahol Szimandl János a CSP, Szimandl Tamás a Medete párt, és Szimandl Tamás felesége Szimandlné Nagy Ibolya a Szepesi Zsolt -féle Összefogás Párt jelöltje lett, mely alakulatról kiderült korábban, hogy nincs politika tartalma, csak a pénzlenyúlásra jött létre.

http://reflektor.blog.hu/2018/03/06/a_legujabb_kamupart_trukk_feleseg_es_ferj_egymas_ellen_indul/

 

Lökdösődés, fejbe vágás: botrányba fulladt a migránsokkal riogató fideszes akció

A főváros XVI. kerületében a Fidesz a választásokra fordulva ismét leporolta azt a pletykát, miszerint az ellenzék – főként Vajda Zoltán, az Együtt helyi politikusa – migránsokat akarna befogadni a régi Ikarus-gyár területére. Szatmáry Kristóf, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Kovács Péter polgármester keddi közös sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a kormányhoz fordulnak a régi gyár köztulajdonba vételét kérve. A gyártelep jelenlegi tulajdonosa csődbe került, a kerületi Fidesz felgyorsítaná a tulajdonosváltást, ami szerintük előbb-utóbb úgyis bekövetkezne, biztosítva, hogy "még véletlenül se lehessen, hogy ide migránsokat telepítenek be".

A sajtótájékoztató végén Vajda Zoltán is megjelent, aki a fideszes politikusok mondandóját megakasztva jelezte, hogy az őt ért valótlan híresztelés miatt feljelentést tett. Ekkor az idős „civil” társaság tagjai erősen lökdösni kezdték Vajdát, a kezükben lévő zászlók rúdjával a fejére is suhintottak (komoly sérülést nem okoztak). Vajda Zoltán mellett a Szatmáry Kristófot kérdező Index újságíróját is inzultálták.

Szatmáry és Kovács sokáig nem avatkozott közbe, csak miután már alapos "puhításon" ment át az inzultálást tűrő Vajda – a képviselő végül karon fogva rángatta el az egyik idős úrt, aki még közben is fenyegetően kiabált Vajda felé.

https://mno.hu/belfold/lokdosodes-fejbevagas-botranyba-fulladt-a-migransokkal-riogato-fideszes-akcio-2451778

Megszűnt a jogállam?

Megszűnt a jogállam – így kommentálta Czeglédy Csaba, amikor kiderült, újabb 30 napra előzetesbe kerül. Több jogász is úgy véli, törvénysértő volt az eljárás. Kálmán Olga erről is beszélgetett Sándor Zsuzsával és Magyar Bálinttal.

https://hirtv.hu/egyenesen/megszunt-a-jogallam-2451615

Lázár János sosem akarta kirakatba tenni a feleségét és a gyerekeit, de aztán jött 2018

Ahhoz képest, hogy Lázár János szíve szerint kiszállna az országos politikából, idén úgy rákapcsolt az internetes jelenlétre, hogy Boldog István is csak pislogni tud, hogy a miniszter milyen tempóban termeli az újabb és újabb videókat. Februárban még csak egy külön rajongói oldalon mutatta be, milyen Lázár Jánosnak lenni. De ez nem volt elég, a hódmezővásárhelyi vereség után beállt a sorba, regisztrált a Facebookra, és szombaton már azt nézhettük, ahogy az apátfalvi gazdákkal pálinkázik.

Pedig korábban kifejezetten utálta ezt a műfajt. Legalábbis 2014 májusában még arról beszélt a 444-nek, mennyire nem szereti a bulvárszerepléseket. Rogán Antal ügyeire utalva még meg is jegyezte: „És nem is szoktam a saját magánviszonyaimmal terhelni a közvéleményt, sem a gyerekeimet, sem a feleségemet nem teszem be a kirakatba.

https://444.hu/2018/03/06/lazar-janos-sosem-akarta-kirakatba-tenni-a-feleseget-es-a-gyerekeit-de-aztan-jott-2018

Kósa Lajos a hajléktalannak: Nagy butaság kint aludni az utcán

Debreceni találkozások” - ezzel a címmel került fel vasárnap Facebookra az a videó, melyen aláírásgyűjtés közben tekinthetjük meg a tárca nélküli minisztert. A Fideszben most az is disznót eszik, aki eddig még rá sem nézett a kolbászra sohasem, így Kósa videója is egy kiadós piacozással indul, ahol kajálás közben arról beszél, a két legfontosabb dolog a tej és a vér, ha ezt a két dolgot eszi az ember, biztosan nem lesz hiánybetegsége. Aztán a jelenlegi forgatókönyv szerint meglepetésszerűen felkeresett néhány állampolgárt otthonunkban, köztük egy 98 éves nőt, viccelődött kicsit, majd autóba szállt. Amikor egy hajléktalanhoz ért, megállt, és az ablakon kihajolva kezdett beszélgetni vele.

 Miután a férfi elárulta, hogy az utcán alszik, Kósa közölte, az nagy butaság,

 

https://444.hu/2018/03/06/kosa-lajos-a-hajlektalannak-nagy-butasag-kint-aludni-az-utcan

 

Az orosházi kórház igazgatója körlevélben könyörgött pénzért az önkormányzatoknál, nem fogod elhinni, hogyan reagált erre a minisztérium

 

Dr. Duray Gergő, az orosházi kórház főigazgatója még január elején intézett körlevelet minden, a kórház által kiszolgált település önkormányzatához, hogy ha lehet, a 2018-as költségvetés tervezésekor gondoljanak a kórházra is, mert a legkisebb segítség is jól jön nekik a betegellátásban. 

Tóth Bertalan, az MSZP parlamenti képviselője kérdéssel fordult az ügyben Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez, és arról érdeklődött,

jól van-e ez így.

Balog helyett Rétvári Bence államtitkár válaszolt a kérdésre fejtette ki a válasznak nevezett reakciójában, hogy a szocialisták lerombolták az egészségügyet, a Fidesz meg rendbe tette, és most minden rendben van.

https://444.hu/2018/03/06/az-oroshazi-korhaz-igazgatoja-korlevelben-konyorgott-penzert-az-onkormanyzatoknal-nem-fogod-elhinni-hogyan-reagalt-erre-a-miniszterium

ÚJ EURÓPA

Sitkei Levente Magyar Idők

Minden mese véget ér egyszer. A királylányokat feleségül veszik, s boldogan élnek, míg meg nem halnak. Ezt a királylányt is. Mert az élet nem olyan egyszerű, hogy négyévente rányomja az istenadta nép a pecsétet a folytatásra csak azért, mert az egyedül üdvözítő tan ezt követeli meg. Ezzel mindenkinek szembesülnie kell, ha politikára adja a fejét. Legyen akár német kancellár, akár európai bizottsági elnök, akár olasz pártelnök. Matteo Renzi vezetésével az olasz Demokrata Párt olyan dicstelenül hasalt el a választásokon, mint egykor az MSZP Magyarországon.

Eljátszották a bizalmat. Nem figyeltek arra, hogy valójában mit is akarnak az emberek, elszakadtak a lakosságtól, s makrogazdasági mutatókat böngésztek, míg odakint Rómában esténként már senki se használja a metrót, mert egyszerűen túl veszélyes. 

https://magyaridok.hu/ahelyzet/uj-europa-2861187/

POLITIKA

Íme a teljes interjú az állítólagos szocialista kenőpénzekről

Szeged Ma

Exkluzív interjút adott lapunknak az a magyar üzletember, F. Attila; aki azzal vádolja Botka Lászlót, hogy több milliós kenőpénzt kért azért, hogy az egykori pécsi polgármesterrel együtt meggyorsítsanak egy milliárdos haszonnal kecsegtető ingatlan ügyletet. A férfi azt állítja, végül 250 millió forintot kapott a két szocilaista politikus, részben reklámszatyorban.

A férfi ellen jelenleg is folyik eljárás, a kenőpénzes akció szinte egy mellékszál abban az ügyben – ahogy erről korábban már beszámoltunk. A férfi azt állítja, 250 milliót kértek a politikusok – Botka László és Toller László, és minden szavát tudja és fogja is bizonyítani, sőt; információink szerint egy hangfelvétel is van az ügyben.

Megírtuk és bemutattuk azt is, hogy a férfi állításait – vagyis, hogy a kenőpénz elfogadása után pontosan az történt, amit a politikusok megígértek  – igazolni látszanak szerződések és különféle dokumentumok, illetve közgyűlési jegyzőkönyvek is. Sőt, lapunkhoz olyan információk is eljutottak, hogy a kenőpénzes ügyben hangfelvétel is van.

 

https://szegedma.hu/2018/03/ime-a-teljes-interju-az-allitolagos-szocialista-kenopenzekrol

FIDESZ: ADJON TANÚVÉDELMET AZ ÜGYÉSZSÉG A CZEGLÉDY-ÜGY TANÚINAK!

MTI

A Fidesz arra kéri az ügyészséget, hogy adjon tanúvédelmet „a Czeglédy-Gyurcsány-ügy” tanúinak – közölte Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

https://magyaridok.hu/belfold/fidesz-adjon-tanuvedelmet-az-ugyeszseg-czegledy-ugy-tanuinak-2864178/

HASÍT A MAGYAR GDP

Boros Imre Magyar Idök

Minden óvatoskodó előrejelzés ellenére, amivel szinte minden hazai nemzetgazdasági előjelző-, megmondóintézet az év során élt (beleértve a negyedik negyedévet is), a tavalyi GDP-ben mért gazdasági növekedés jócskán meghaladta a szinte elérhetetlennek ítélt négy százalékot és a végleges szám 4,2 százalék lett.

Jórészt a külföldi elemzők hitetlenkednek most. Elismerés és némi önkritika helyett a megmondók azonnal rákapcsoltak arra a nótára, hogy az általuk ugyan nem várt és kiemelkedően kedvező adat is csak azt szolgálja, hogy lemaradásunk a régióban tovább fokozódik, soha még véletlenül sem megemlítve, hogy ezt a lemaradást éppen a nyolcéves MSZP–SZDSZ-kormányzás idején sikerült begyűjtenünk, közvetlenül az uniós csatlakozásunkat megelőző és az azt követő években.

https://magyaridok.hu/velemeny/hasit-magyar-gdp-2860092/

Duplán csapolták meg a Soros-kampány milliárdjait

Kétszer vették le a sápot a Soros Györgyre fókuszáló nemzeti konzultáció milliárdjaiból a baráti hirdetőcégek, miközben az állami megrendelés eljutott a politikai reklámokat közlő újságokhoz, tévékhez. A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda gigantikus összegeket felemésztő kampányaiban az elmúlt években olyan finanszírozási rendszer alakult ki, amely lehetővé tette, hogy még az állam és az állami tulajdonú médiumok közé is beékelődjön két magáncég, és mindkettő jelentős jutalékot számoljon fel ugyanarra a reklámra. Ezzel a megoldással az állam által kifizetett minden 1 milliós hirdetési díjból akár 400-500 ezer forintot is zsebre tehettek a hirdetésszervezők.

https://24.hu/belfold/2018/03/06/duplan-csapoltak-meg-a-soros-kampany-milliardjait/

Balog Zoltán nem büszkélkedett vele, de száz iraki egyetemista magyarországi oktatását fizetjük

Ahogy hétfőn megírtukBalog Zoltán magyar finanszírozásból felépült iskolát adott át az észak-iraki kurd régió székhelyén. A miniszter a kurd autonóm kormány oktatási és megbízott vallásügyi miniszterével és a káld katolikus egyház erbíli püspökével együtt avatta fel a káld katolikus egyház által fenntartott iskolát, ami a magyar állam és a Magyar Katolikus Egyház együttműködésében, összesen 200 millió forintos támogatással épült fel.

Balog többek között arról beszélt,

a fiatalok helyben maradásához a legfontosabb az, hogy meginduljon itt az oktatás, hiszen az a célunk, hogy itt segítsük őket, és ne a bajt vigyük Magyarországra a tömeges migrációval. Segítünk a menekülést fontolgató családoknak abban, hogy itt tudjanak maradni, illetve, ha már elmenekültek, akkor visszatérhessenek otthonukba.

Az MTI tudósításából kimaradt, azonban az iraki kurd Rudaw beszámolójában ezen kívül azonban még szerepel egy fontos részlet, miszerint

Magyarország száz irakinak ajánl fel egyetemi férőhelyet.

 

https://24.hu/belfold/2018/03/06/balog-zoltan-nem-buszkelkedett-vele-de-szaz-iraki-egyetemista-magyarorszagi-oktatasat-fizetjuk/

Közmunkás asszonynak magyarázkodott Lázár

A Miniszterelnökség vezetője, Lázár János ezúttal választókörzetének egyik kis falujában, a Csongrád és Békés megye határán fekvő Csanádalbertiben tért be egy házaspárhoz. A közmunkásként dolgozó asszony a miniszter szemébe mondta, hogy megbántotta korábbi sértő kijelentésével. Lázár János január végén mondta azt egy lakossági fórumon, hogy a közmunka mellett nincs idejük lopni az érintetteknek.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/kozmunkas-asszonynak-magyarazkodott-lazar-2451680

Török Gábor: A Fidesz bármelyik ellenzékivel összeállna a kormányzásért

Továbbra is nyitott kérdés – a közvélemény-kutatásokból nem derül ki pontosan –, hogy ki ellenzéki oldalról a miniszterelnök kihívója – mondta Török Gábor politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az ellenzéken belül Török szerint négy párt – a Jobbik, az MSZP, a DK és az LMP – juthat be a parlamentbe, és a sokszínű ellenzéki erő mellett is elképzelhetőnek tartja a Magyarországon eddig szokatlan koalíciók megalakulását.

"Abban nem nagyon van kétség bennem, hogy ha elméletileg előállna egy olyan helyzet, amikor az ellenzéknek, az ellenzéki politikai erőknek többségük van a magyar parlamentben, akkor lehet, hogy megkísérelnék a kormányalakítást" – magyarázta.

http://hvg.hu/itthon/20180306_torok_gabor_koalicios_lehetosegek

Németh Szilárd kiposztolta az Együtt politikusát, mint a magyar Ahmed H-t

 

Beindultak a piszkos kampány nagyágyűi, a Fidesz alelnöke már az otthonaink elvesztését vizionálja, és Együtt-politikusokból Ahmed H-t faragó képet posztol a Facebookon.

Egyfajta magyar Ahmed H-ként ábrázolja Szabó Szabolcs Együtt-politikust az a manipulált fotó, amit Németh Szilárd Fidesz-alelnök is kiposztolt a Facebookra. A hisztériakeltő plakát tüntető migránsok vállára photoshoppolta a politikust, a kezébe elég barkácsmegoldással hangosbeszélő is került. A szöveg egyértelmű: az ellenzék ki akarja dobni a magyarokat a lakásaikból, hogy odaadja migránsoknak.

http://hvg.hu/itthon/20180306_Nemeth_Szilard_kiposztolta_az_Egyutt_politikusat_mint_a_magyar_Ahmed_Ht

Lökdösődés, fejbe vágás: botrányba fulladt a migránsokkal riogató fideszes akció

A főváros XVI. kerületében a Fidesz a választásokra fordulva ismét leporolta azt a pletykát, miszerint az ellenzék – főként Vajda Zoltán, az Együtt helyi politikusa – migránsokat akarna befogadni a régi Ikarus-gyár területére. Szatmáry Kristóf, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Kovács Péter polgármester keddi közös sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a kormányhoz fordulnak a régi gyár köztulajdonba vételét kérve. A gyártelep jelenlegi tulajdonosa csődbe került, a kerületi Fidesz felgyorsítaná a tulajdonosváltást, ami szerintük előbb-utóbb úgyis bekövetkezne, biztosítva, hogy "még véletlenül se lehessen, hogy ide migránsokat telepítenek be".

A sajtótájékoztató végén Vajda Zoltán is megjelent, aki a fideszes politikusok mondandóját megakasztva jelezte, hogy az őt ért valótlan híresztelés miatt feljelentést tett. Ekkor az idős „civil” társaság tagjai erősen lökdösni kezdték Vajdát, a kezükben lévő zászlók rúdjával a fejére is suhintottak (komoly sérülést nem okoztak). Vajda Zoltán mellett a Szatmáry Kristófot kérdező Index újságíróját is inzultálták.

Szatmáry és Kovács sokáig nem avatkozott közbe, csak miután már alapos "puhításon" ment át az inzultálást tűrő Vajda – a képviselő végül karon fogva rángatta el az egyik idős úrt, aki még közben is fenyegetően kiabált Vajda felé.

https://mno.hu/belfold/lokdosodes-fejbevagas-botranyba-fulladt-a-migransokkal-riogato-fideszes-akcio-2451778

Tao-csőd: lökdösődő biztonsági őr hajtott el minket a budaörsi stadionból

A látványosan bedőlt szigetszentmiklósi stadionépítés mellett Budaörsön is jelentősen elakadtak a beruházással.

Az NB II-ben jelenleg 6. helyen álló futballcsapatot működtető klub már 2015 elején bejelentette, hogy taós forrásokból új létesítményt épít. Azonban a kezdés csúszott, így a vezetők 2016 júniusában nyilatkoztak először arról, hogy egymilliárd forint taótámogatásból és önkormányzati forrásból felújítják az Árok utcai stadiont.

https://zoom.hu/hir/2018/03/06/tao-csod-lokdosodo-biztonsagi-or-hajtott-el-minket-a-budaorsi-stadionbol/

Keményen beszólt a Kúria a Nemzeti Választási Bizottságnak

 

Az elmúlt hetekben még a mai magyar közéleti viszonyok között is feltűnést keltett a kerületi önkormányzat tulajdonában lévő Csepeli Hírmondó. Az Indexen kétszer is (12) írtunk arról a sajátos, erősen a személyi kultuszba hajló igyekezetről, ahogy a lap Németh Szilárdot népszerűsíti: a Fidesz kerületi képviselő-jelöltje a keresztrejtvényt, a komposztálási mintaprogramról szóló beszámolót és az apróhirdetéseket kivéve szinte minden oldalon szerepel.

A február 22-i, már a kampányidőszakban megjelent 24 oldalas kiadványból 11 oldalon tűnik fel fényképpel, névvel vagy mindkettővel Németh, mintha csak valami Kádár-kori propagandafüzetet olvasnánk azokból az időkből, amikor a választáson az állampárt jelöltjét lehetett választani (már ha persze szükség lett volna akkoriban kampányfüzetekre). De lássuk, mivel sikerült a Fidesz kiválóságának magára vonni a helyi lap figyelmét:

képek

A Kúria szerint a törvényből az következik, hogy politikai hirdetések közlésén túlmenően kampányidőszakban önkormányzati lap nem folytathat kampánytevékenységet. A Kúria azt is kimondta, hogy a helyi választási bizottság és az NVB

ALAPVETŐ JELENTŐSÉGGEL BÍRÓ KÖRÜLMÉNYEKET NEM VONT A MÉRLEGELÉSE KÖRÉBE, FIGYELMEN KÍVÜL HAGYTÁK AZOKAT.

Így kerülhette el a figyelmüket az a körülmény, hogy

A LAPNAK SZINTE MINDEN EGYES OLDALÁN MEGJELENIK NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN NEVE, FÉNYKÉPE, A RÓLA SZÓLÓ TUDÓSÍTÁS ÖNMAGÁBAN ELEGENDŐ A VÁLASZTÓI AKARAT BEFOLYÁSOLÁSÁRA.

A Kúrai szerint az ilyen értékű – nem vitásan túlzott – szerepeltetés alkalmas arra, hogy helyi szinten a jelölő szervezetek és a jelöltek egyenlő esélyét megbontsa a választói akarat kialakításában, formálásában, ami

SÉRTI A VÁLASZTÁSI ELJÁRÁSRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNYNEK AZ ESÉLYEGYENLŐSÉGRŐL SZÓLÓ ALAPELVÉT.

 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/06/csepel_hirmondo_kuria_eselyegyenloseg/#

Vágó István észérvei vs. Gulyás Gergely hazugságai

 

Hétfőn Gulyás Gergely közösségi oldalára posztolta a minden bizonnyal általunk fizetett kezelője, hogy a Testnevelési Egyetemen épülő sportkomplexum valamennyi budai polgár számára kiváló sportolási lehetőséget jelent majd. Egy ekkora építkezés azonban nehézségekkel is együtt jár. 

 “A Testnevelési Egyetemen épülő sportkomplexum valamennyi budai polgár számára kiváló sportolási lehetőséget jelent majd.”

Micsoda lehetőségek Budapest egyik legmagasabb átlag-életkorú lakóinak, a hegyvidékiek számára! Nyilván azért épül(nek) stadion(ok) a BAH-csomóponthoz (!), hogy az öregeknek ne kelljen sokat gyalogolniuk, amikor sportolni mennek a legforgalmasabb budai főút mellett az autók bűzében… Vagy ide jár majd Pesthidegkúttól Nagytétényig megannyi budai polgár?
 

“Egyeztettünk annak érdekében, hogy … a mélygarázsba való behajtás ne a Csörsz, hanem az Alkotás utcáról történjen.” 

Fantasztikus engedmény a parkjuktól megfosztott, kilátásukat vesztett, szurkolók tömegeivel majd sűrűn elárasztott Csörsz utcaiaknak! Legfeljebb feltartják az autósok az M1-M7 autópályát ide bevezető Alkotás utca forgalmát, miközben a parkolóhelyre akarnak beállni.
 

– Nem lett volna okosabb az egész tervezett sportkomplexumot az igazi hegyvidékre, jó levegőre telepíteni?
 

– Miért kellett Mocsai Lajos Testnevelési Egyetemének a Sportkórház után a Csörsz utcai zöldfelületet is odaadni?

 

https://varosikurir.hu/vago-istvan-nyilvan-azert-epulnek/

 

Minden médiát a hatalomnak! – Az egyszólamúsodó városi sajtó Szolnok megyében

Az utóbbi évtizedben folyamatosan szűkül a lokális nyilvánosság, egyre kevésbé lehet objektív, hiteles információkhoz jutni a helyi sajtóból. Minden városban van ingyenes újság, ám azok leginkább az önkormányzatot irányító politikai erők propagandáját szolgálják kritikátlanul, miközben helyi médiaguruk nőnek ki a hatalomközeli vállalkozói gyűrűből. A függetlennek mondható sajtónak nincs finanszírozója, az internet adta lehetőségektől pedig ódzkodnak a helyi nyilvánosság jelenlegi állapotával elégedetlenek.  

 

https://atlatszo.hu/2018/03/06/minden-mediat-a-hatalomnak-az-egyszolamusodo-varosi-sajto-szolnok-megyeben/

Orosz befolyás Magyarországon (2. rész)

A magyarországi orosz befolyás több szempontból is speciális. Ennek egyes vetületeivel, például a szélsőjobboldali szervezetek érintettségével vagy az orosz dezinformációval számos tanulmányban részletesen foglalkoztunk. Sorozatunkban területenként tekintjük át Magyarország Oroszországnak való kitettségét. A második részben Paks II kerül terítékre.

https://pcblog.atlatszo.hu/2018/03/05/orosz-befolyas-magyarorszagon-2-resz/

Titokzatos magántőkealapok Mészáros Lőrinc tőzsdei cégeiben – 60 milliárdos tőkeemelésre készül az Opus Global

Akár karibi offshore-cégek is lehetnének, annyira semmit nem tudni arról, kik állnak a Mészáros-féle tőzsdei, vagy arra tartó cégekben érdekelt magántőkealapok mögött. A pesti börze sztárjában, az Opus Globalban tervezett gigantikus tőkeemelés révén egy újabb ilyen titokzatos alap is részvényessé válik. De Mészárost sem kell félteni, tulajdoni aránya növekszik majd.

https://atlatszo.hu/2018/03/06/titokzatos-magantokealapok-meszaros-lorinc-tozsdei-cegeiben-60-milliardos-tokeemelesre-keszul-az-opus-global/

Kezd alakot ölteni a Fidesz rémálma

Őszintén mondom, hogy nem nagyon hittem benne, de úgy tűnik, kezd átszivárogni az eleinte szinte csak a Facebookon (Viszlát, kétharmad! mozgalom) létező ötlet, a – nevezzük így – taktikai szavazás. Ami röviden arról szól, hogy a választópolgárok a kormányváltást tekintik legfőbb célnak, ezért adott esetben hajlandóak lemondani a szívüknek kedves pártról, hogy a legesélyesebb jelöltre adják voksukat.

Fogalmam sincs, hova tud kifutni ez az egész, de az Index által készíttetett és publikált kutatás adatai a Fidesz rémálma felé mutatnak. Mert nem csak, hogy a polgárok hajlandóak kisebb-nagyobb arányban átszavazni, de a bizonytalan választók „szürke tömege” is mozdulni látszik, mégpedig a kormányváltás irányába.

http://valasz.hu/itthon/kezd-alakot-olteni-a-fidesz-remalma-127672

Orbán Viktor tehet az olasz káoszról

A menekültek uniós tagállamok közötti elosztását elutasító Lengyelország és Magyarország politikája hozzájárult az olaszországi választási  eredményhez” – mondta a Szijjártó Péterrel rendszeresen mókás szócsatákat vívó Asselborn.

http://valasz.hu/vilag/orban-viktor-tehet-az-olasz-kaoszrol-127671

A bizonytalanok üzenete: kapjátok össze magatokat vagy húzzatok a búsba, kedves ellenzéki pártok!

Márki-Zay Péter váratlan győzelme a hódmezővásárhelyi időközi-polgármester választáson a magyar szavazók százezreinek – köztük a bizonytalanok jelentős méretű táborának – adta vissza a reményt. Nem elsősorban a Fidesz áprilisi legyőzésébe vetett hit volt ez – mint, ahogy ezt egyes ellenzéki pártvezérek már a választás éjszakáján el akarták hitetni –, hanem annak a reménye, hogy a minimális együttműködéshez szükséges józan ész felül tud kerekedni azon a hatalmi marakodáson, amely az elmúlt három és fél évet (vagy többet) jellemezte.

A vásárhelyi választás éjszakája elhozta ugyanis az esélyt – tovább gondolva a Fidesz ötös számú párttagkönyv tulajdonosának hasonlatát –, hogy a „felült halottat” az eddig a siratóasszonyok szerepét betöltő ellenzéki pártok magukhoz öleljék, és leemeljék a ravatalról.

E helyett fogtak egy méretes szívlapátot és elkezdték felváltva püfölni.

https://zoom.hu/hir/2018/03/06/a-bizonytalanok-uzenete-kapjatok-ossze-magatokat-vagy-huzzatok-a-busba-kedves-ellenzeki-partok/

Az Európai Bíróság újabb mélyütést vitt be a kormánynak

 

Ezúttal a mezőgazdasági területek haszonélvezeti jogon akadt fenn a luxembourgi testület. Ellentétes az uniós joggal, hogy csak a magyarországi földterületek tulajdonosainak közeli hozzátartozói rendelkezhetnek haszonélvezeti joggal.

https://zoom.hu/hir/2018/03/06/az-europai-birosag-ujabb-melyutest-vitt-be-a-kormanynak/

„Megöllek!” – üvöltötte kollégájának Tusup, aki őrjöngése miatt bíróság elé áll

Shane Tusupnak (29) felelnie kell a tettéért! A háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka (28) edző-férjének ügyében a Fővárosi Törvényszéken mondanak ítéletet.

Szemtanúk szerint ugyanis tavaly áprilisban a debreceni országos bajnokságon a medence mellett fenyegette és lökdöste feleségével közös klubja, az Iron Aquatics akkori skót edzőjét, Darren Wardot, a­miért nem nevezte be a férfiváltót a versenyre.

„Te barom, ha még egyszer ilyet csinálsz, megöllek!” – ordította a jelenlévők szerint az amerikai. A klub később megvált a trénertől, aki jogi úton akar elégtételt venni.

http://www.blikk.hu/sport/egyeni/uvoltotte-kollegajanak-tusup-most-orjongese-miatt-birosag-ele-all/h29b31n

Kispestről eltűntek a Soros-plakátok, a maradékot pedig leragasztotta az önkormányzat

 

Úgy néz ki, nem a levegőbe beszélt Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere, amikor február végén arra figyelmeztette a plakátos cégeket, hogy a helyi jogszabályok tiltják a gyűlöletkeltő tartalmak kihelyezését.

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/06/kispestrol_eltuntek_a_soros-plakatok_a_maradekot_pedig_leragasztotta_az_onkormanyzat/

Fél év alatt csúsztunk húsz évet: már csak 2050-re jósolja Matolcsy Ausztria utolérését

 

Kis migránsozás és sok-sok ígéret, amelyeket a kormány mostani irányvonalával lehet elérni – a magyar gazdaságpolitika irányítói az MKIK évnyitóján vázolták fel gazdasági elképzeléseiket. Nyugdíjemelés, a Tungsram, az Ikarus és a Medicor felvirágoztatása és teljes foglalkoztatottság is van a tervek között.

http://hvg.hu/gazdasag/20180306_Mar_csak_2050re_erjuk_utol_Matolcsy_szerint_Ausztriat

 

Nem a választásra, hanem a húsvétra hivatkozva kaphatnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok

 

Ezt javasolta az Idősek Tanácsa a kormánynak a közelgő ünnepekre való tekintettel. Bíznak abban, hogy a kormány támogatja a javaslatukat – a tanács tagja egyébként nem lehet olyan, akit a kormány nem akar.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20180306_erzsebet_utalvanyt_kapnak_husvetra_a_nyugdijasok

 

Gyurcsány bevallotta: teljes káoszra készül az ellenzék

ORIGO

Gyurcsány Ferenc leleplezte saját magát, egy interjúban ugyanis kijelentette: elhúzódó tárgyalások és új választás jönne egy ellenzéki győzelem után. 

Káosz, válság, elhúzódó tárgyalások és új választás jönne egy ellenzéki győzelem után - ezt ismerte el Gyurcsány Ferenc egy rádióinterjúban. A DK elnöke szerint ez nem lenne probléma, hiszen más országok is kibírták már stabil kormány nélkül. Ha az ellenzék nyerne áprilisban, meg kellene ismételni a választást – mondta Gyurcsány Ferenc a Civil Rádióban. 

 

http://www.origo.hu/itthon/20180306-gyurcsany-kaosz-valasztas-2018-ellenzek.html

 

Orbán Viktor: Nem akarjuk, hogy megismétlődjön, ami 2015-ben a Keleti pályaudvarnál történt - videó

ORIGO

 

Orbán Viktor miniszterelnök szerint ahhoz, hogy Budapest megvédhesse magát a migránsoktól, az kell, hogy az emberek ne engedjék kormányt alakítani azokat a politikusokat, akik bevándorlóországgá tennék Magyarországot és ilyen várossá a fővárost.

http://www.origo.hu/itthon/20180306-orban-viktor-nem-akarjuk-hogy-megismetlodjon-ami-a-2015-ben-a-keleti-palyaudvarnal-tortent.html

 

Váratlan lépésre készül Észak-Korea diktátora

 

Koreai és amerikai sajtóértesülések szerint Észak-Korea diktátora, Kim Dzsongun kész lenne tárgyalni a rezsim nukleáris fegyvereinek leszereléséről az Egyesült Államokkal, ám, mint kiderült, ennél is jelentősebb, kiemelkedő szerepet akar játszani a világtörténelemben.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/varatlan_lepesre_keszul_eszak-korea_diktatora.658073.html

 

Kitört a háború - Európa nyakig benne van (frissített)

 

Az Európai Bizottság a szemet szemért jegyében megtorló vámtarifa kivetését javasolja az Egyesült Államokból Európába érkező acélra és más árukra, köztük a motorkerékpárokra, narancsitalokra és bourbon whiskeyre.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kitort_a_haboru_europa_nyakig_benne_van.658048.html

 

 Mészáros Lőrinc lapjában szólt be a Felcsútnak Csányi Sándor

Az utánpótlásképzés támogatását átalakítaná, de a TAO-rendszert védelmébe vette a bankelnök.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, akit múlt héten megválasztottak a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) alelnökévé, a Világgazdaságnak adott interjúban elmondta, az utánpótlás-támogatást döntően arra építve kell átalakítani, hogy mely klubok nevelnek ki olyan játékosokat, akik első- másodosztályú, vagy külföldi bajnokságokban, illetve a válogatottban szerepelnek. „Azoknak az utánpótlásműhelyeknek, amelyek nem képesek kinevelni ilyen játékosokat, fölösleges támogatást adni, minderről már a hetekben tárgyal az MLSZ“ - fogalmazott az elnök. Rögtön eszünkbe jut a Felcsúti „futballakadémia“, melyre tökéletesen illenek Csányi szavai. A közpénzmilliárdokból felhúzott Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány 2017-ben 2,3 milliárd forint tao-pénzt kapott, amivel már 16,3 milliárd tao-támogatásnál jár a csapat 2011 óta. Ebből a pénzből a felcsúti utánpótlás nulla játékost bírt kitermelni. A legutóbbi fordulóban a Debrecen ellen saját nevelésű játékos nem volt a csapatban, a kezdőben 8 külföldi idegenlégióssal állt fel a csapat, és a két csere is külföldi játékos volt.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/meszaros-lorinc-lapjaban-szolt-be-a-felcsutnak-csanyi-sandor-109717

 

Ennyit a magyar bérekről: így előz minket még Kelet-Európa is

pénzcentrum

Egy friss elemzés szerint az OECD tagállamai közül Luxemburgban a legmagasabbak a fizetések. A listában Magyarország igencsak hátul kullog.

 

Azt vizsgálták egy friss OECD kutatás keretein belül, hogy az amerikai dollárban mért vásárlóerő-paritáson kifejezve az egyes tagállamokban dolgozó emberek mekkora fizetést vihetnek haza. A kutatásból kiderült, hogy a listát Luxemburg vezeti: az európai ország egy átlagos dolgozója közel 63 ezer dollárt vihet haza egy évben.

Nem sokkal maradnak el ettől az amerikaiak és a svájciak, mindkét ország dolgozói 60 ezer dollár körüli jövedelemnek örvendhetnek. A lista alján Mexikó található - a közép-amerikai ország egy átlagos dolgozója mindössze 15 ezer dollárt vihet haza egy évben.

Az utolsó előtti helyen ugyanakkor nem más áll mint Magyarország: a hazánk esetében mért közel 22 ezer dolláros érték csak ennyire volt elegendő.

https://www.penzcentrum.hu/karrier/ennyit-a-magyar-berekrol-igy-eloz-minket-meg-kelet-europa-is.1064489.html

Ügyészségi dokumentum erősíti meg: Szatmáry cége szabálytalankodott

Hivatalos papír van arról: Szatmáry Kristóf családi cége többször nem adott nyugtát. A fideszes képviselő korábban hazudozással és rágalmazással vádolta a céget lebuktató lapunkat, ezúttal sem válaszolt megkeresésünkre, ám a neki küldött levelünk megjelent a Magyar Időkben. Amely nem kereste meg a 24.hu-t, ellenben hírhamisítással vádolta lapunkat, miközben akkor még cikket sem írtunk az ügyről.  

Nehéz helyzetbe hozta az ügyészség Szatmáry Kristófot, a kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztost. A fideszes képviselő családi cégét, a Szatmáry Kft.-t a 24.hu buktatta le rejtett kamerás felvételekkel, amelyek azt mutatták: többször is elmaradt a nyugtaadás a cég egyik zöldség-gyümölcsös boltjában. Ennél a cégnél egyébként pár hónapja feketemunkást találtak a hatóságok.

Fontos kiemelni, hogy cikkeinkben „mindössze” annyit állítottunk, hogy az üzletben tapasztalataink szerint több alkalommal sem adtak nyugtát a vásárláskor. Az ügyészség nemrég a következőt írta az ügyben cikkeink megjelenése után feljelentést tévő Tényi Istvánnak, aki a levelet eljuttatta lapunkhoz:

a feljelentés alapjául szolgáló online újságcikk és az cikkében hivatkozott videófelvételek azt igazolják, hogy az üzletben levő alkalmazott több esetben az áru értékesítését követően a bevételt nem üti be a pénztárgépbe, nyugtát a vásárlásról nem ad, a bevételt viszont a nyitott pénztárgép készpénztartó részébe helyezi el. Ezekből az állapítható meg, hogy az eladó nem tesz eleget nyugtaadási kötelezettségének.

 

https://24.hu/belfold/2018/03/06/ugyeszsegi-dokumentum-erositi-meg-szatmary-cege-szabalytalankodott/

Trump nem fog lengyel vezetőkkel találkozni, amíg nem vonják vissza a holokauszt-törvényt

Alig akadt Európában kormány, amelyik szívélyesebb viszont ápolt volna Donald Trumppal, mint a lengyel, de a rengeteg nemzetközi kritikát kiváltó törvénnyel, mellyel büntethetővé tették azt, ha valaki a holokausztban való részességgel vádolják a lengyeleket, vagy lengyel haláltáborokról beszélnek, úgy fest, washingtoni kapcsolataikat is sikerült elrontaniuk. 

https://444.hu/2018/03/06/trump-nem-fog-lengyel-vezetokkel-talalkozni-amig-nem-vonjak-vissza-a-holokauszt-torvenyt

Titokzatos mérgezés: Anglia kemény megtorlásra készül

"Fel kell hívnom a világ minden kormányának figyelmét arra, hogy nem maradnak büntetlenül a Nagy-Britannia területén ártatlan életek kioltására tett kísérletek."

Kemény válaszra számíthat Oroszország, ha bebizonyosodik, hogy köze van Szergej Szkripal volt orosz-brit kettősügynök megmérgezéséhez - mondta Boris Johnson brit külügyminiszter a londoni parlamentben kedden. 

A 66 éves Szkripalt és 33 éves lányát, Juliját eszméletlenül találták hétfőn az angliai Salisburyben egy bevásárlóközpont előtti padon, és válságos állapotban szállították őket kórházba. Vélhetőleg megmérgezték őket, de egyelőre nem tudni, hogy ehhez milyen anyagot használtak. 

"Bár hibás dolog lenne előítéletekkel közelíteni a nyomozáshoz, biztosíthatom róla a képviselőházat, hogy ha állami felelősségre utaló nyomokra bukkannak, akkor őfelsége kormánya ennek megfelelő szellemben és határozottan fog válaszolni" - tette hozzá Johnson. 

A brit diplomácia vezetője szerint Nagy-Britannia akár új szankciókat is kiszabhat Oroszországra. 

 

http://www.ma.hu/kulfold/312230/Titokzatos_mergezes_Anglia_kemeny_megtorlasra_keszul

 

Csányi Sándor a világ 1999. leggazdagabb embere

 

A Forbes amerikai üzleti magazin 2208 dollármilliárdost számolt össze, összvagyonuk 9,1 ezer milliárd dollár, 18 százalékkal több az egy évvel korábbinál, írja az MTI. Tavalyhoz képest a lista 259 emberrel gyarapodott. A legtöbb milliárdos amerikai, számuk 585, a második legtöbb pedig kínai, ők 373-an vannak.  

A Forbes becslése szerint e pillanatban a világ negyedik leggazdagabb embere, egyben Európa leggazdagabbja, Bernard Arnault. A Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) tulajdonosának a vagyona 72 milliárd dollár. 

Megtartotta ötödik helyét a listán a 33 éves Mark Zuckerberg. A Facebook alapítójának a vagyona 56 milliárd dollárról 71 milliárd dollárra nőtt egy év alatt. Soros György a tavalyi 33. helyről a 190. helyre esett a listán, vagyona 25,2 milliárd dollárról 8 milliárd dollárra apadt.  

A nagy vesztesek között van Donald Trump amerikai elnök, aki a tavalyi 544. helyről a 766. helyre csúszott vissza, a vagyona 3,5 milliárd dollárról 3,1 milliárd dollárra zsugorodott.

 

https://index.hu/gazdasag/2018/03/06/csanyi_sandor_a_vilag_1999._leggazdagabb_embere/

Tippeket oszt a Momentum, hogyan leplezhetők le a kamupártok

 

Négy lépésben mutatják be, hogyan ismerhetők fel a visszaélések, és mit tehetünk, ha gyanút fogunk.

 

http://hvg.hu/itthon/20180306_Tippeket_oszt_a_Momentum_hogyan_leplezhetok_le_a_kamupartok

 

Parragh szerint a legfontosabb, hogy maradjon ez a gazdaságpolitika

 

Parragh szerint egyébként a kormány kiváló munkát végez, szerinte a magyar gazdaság „utolérte a német gazdaság válság előtti szintjét", és a legfontosabb, hogy a költségvetés nem szállt el 2010 óta.  

Parraghot „a hideg kirázza", amikor az alapjövedelemről hall. Vagy amikor a béremelésekről, amelyek nem termelékenységnövekedés miatt jönnek létre, piaci alapon. Majd arról beszélt, hogy nagyon támogatnák, ha a kormány és a cégek közös erőfeszítéseként tíz év alatt a duplájára emelnék reálbéreket. Ehhez azonban teljesítménynövekedés, versenyképességbeli növekedés is szükséges, amit majd meg kell oldani valahogyan.

 

  https://index.hu/gazdasag/2018/03/06/parragh_mkik/

 

„Itt az idő, most vagy soha”

Széles Gábor: Jó pályán halad hazánk, ám ma is ki kell állni az ország függetlenségéért, lelkesíteni, erősíteni hitében a jobboldalt, ezért is veszek részt a március 15-i Békemeneten

Magyar Hírlap

Ismét fel kell lépni a szuverenitás, a haza számára üdvös, már bizonyított politika érdekében, amelyet külföldről és itthonról is nemtelen eszközökkel támadnak. Hatalmas a tét – nyilatkozta lapunknak Széles Gábor nagyvállalkozó a következő Békemenet, illetve a választás kapcsán. Felidézte, 2012-ben, az első alkalommal soha nem látott tömeg állt ki kezdeményezésükre a nagyhatalmak által szorongatott, kétharmados felhatalmazással bíró kormány mellett, védve ezzel az ország függetlenségét.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/112545/Itt_az_ido_most_vagy_soha

 

Faggyas Sándor Hiteles ajánlat

Álláspont. Hogyan kerül a csizma az asztalra, azaz a migráció kérdése egy gazdasági évindító kamarai tanácskozás napirendjére?

Magyar Hírlap

Úgy, hogy Orbán Viktor az elmúlt nyolc évet értékelő és a következő négy évre szóló terveit vázoló beszédében világossá tette a hazai gazdasági élet képviselői előtt: a tömeges migráció a mai Európában nemcsak politikai, hanem gazdaságpolitikai kérdés is. A kormányok stabilitása azon múlik, milyen választ adnak a bevándorlásra, márpedig a politikai stabilitás a sikeres gazdaságpolitika alapja. Azok az országok, amelyek kormányai bevándorláspártiak, politikai-lag instabillá válnak, és növekvő gazdasági gondokkal néznek szembe. 

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/112546/Hiteles_ajanlat

 

Lovas István A beBokrosodott Márki-Zay

Jobboldaliként győzött, majd azonnali balliberális fordulattal állt be táncoltatói sorába

Magyar Hírlap

Kivételesen hadd idézzem saját magam: azt, ahogyan február 22-én kezdtem el ehelyütt megjelent cikkemet, feltéve a kérdést, hogy van az, ami szinte kiszúrja az ember szemét, de politológus vagy újságíró nem elemzett. Nevezetesen azt, hogy egy jobboldali rivális nagyobb sikereket érhetne el a Fidesszel szemben, mint az amúgy is zsúfolásig megtelt balliberális oldalon egy-egy újabb párt vagy figura.

Három nappal később ezt a hipotézist igazolta a hódmezővásárhelyi polgármester-választás, ahol a magát konzervatív, vallásos, hétgyermekes, kifejezetten jobboldali jelöltnek bemutató Márki-Zay Péter nyert. 

Aki egyébként, tegyük hozzá gyorsan, zsigerileg olyannyira idegen a balliberális oldalon, hogy például a Népszava március 5-i számában egy fél oldalt elfoglaló, róla szóló cikkben a nevét többször is helytelenül „Márky-Zaynak” írta el.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/112531/A_beBokrosodott_MarkiZay