2018, március 6 - 08:16 Sajtószemle

Frances McDormand olyan Oscar-beszédet mondott, amivel azonnal a filmtörténelembe írt egy kifejezést

Ahogy a legtöbb kategóriában, úgy a női mezőnyben is bejött a papírforma, és Frances McDormand megkapta az Oscar-díjat a Három óriásplakát Ebbing határában főszerepéért.

A színésznő az este legemlékezetesebb köszönőbeszédét adta elő. Megkért minden női jelöltet a teremben, hogy álljanak fel, (külön kiemelve Meryl Streepet, mert ha ő feláll, követik mások is), és azt mikor felálltak azt mondta:

https://444.hu/2018/03/05/frances-mcdormand-olyan-oscar-beszedet-mondott-amivel-azonnal-a-filmtortenelembe-irt-egy-kifejezest

Polt Péter három mondatot írt az Elios-ügyről

 

Hét kérdést küldött Mesterházy Attila Polt Péternek az Elios-ügyről és arról, hogy mit tesz a magyar ügyészség, miután megkapta az OLAF jelentését.

Polt Péter mindössze három mondattal válaszolt, sok konkrétum pedig ebből sem derült ki. Mint írta, miután megkapták az OLAF ajánlását, ahogyan azt szabályosan tenniük kellett, január 22-én nyomozást rendeltek el, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás és más bűntettek miatt. Arról, hogy találtak-e bármi gyanúsat a magyar nyomozók, a nyomozás érdekeire hivatkozva semmilyen információt nem lehet kiadni – írta.

itt a levél

http://hvg.hu/kkv/20180305_Polt_Peter_harom_mondatot_irt_az_Eliosugyrol

Így élnek a kínai kötvényesek, akik Rogán szerint nincsenek is itt

direkt36

2013-tól óta több mint 15 ezer kínai állampolgár kapott letelepedési engedélyt az országban a tavaly áprilisig működő letelepedésikötvény-programon keresztül. Miközben a kormány harcias migránsellenes kommunikációt folytatott, e konstrukción keresztül 300 ezer euróért juthattak letelepedési engedélyhez EU-n kívüli állampolgárok.

Rogán Antal, a program kezdeményezője az országgyűlés igazságügyi bizottságának decemberi meghallgatásán azt mondta, hogy kötvényvásárlók közül tudomása szerint egyetlen ember sem telepedett le az országban. Több, a Direkt36 által felkeresett, ma már az egész családjával Magyarországon élő kötvényes befektető viszont itt képzeli el a következő éveket. 

A cikk az Organized Crime and Corruption Reporting Project és a Transparency International nemzetközi projektjének keretében készült, amelynek során több más hasonló vízumprogram részleteit tárták fel újságírók.

https://444.hu/2018/03/05/igy-elnek-a-kinai-kotvenyesek-akik-rogan-szerint-nincsenek-is-itt

 

Bajnai Gordon kilenc mondatban adott útmutatást a választóknak április 8-ra

„Mostanában sokan megállítanak, megkérdeznek: hogyan is szavazzunk április 8-án ebben a zűrzavaros helyzetben Azoknak, akiknek ebben az én véleményem számít, ezt üzenem:

· Egyéniben – hallgass az eszedre

· Pártoknál – hallgass a szívedre

· Semmiképp: Jobbikra, Fideszre”.

A volt kormányfő, aki jelenleg a politikától visszavonultan él, kilenc mondatban fejtette ki Facebook-oldalán a magyarázatát:

 

http://168ora.hu/itthon/bajnai-gordon-kilenc-mondatban-adott-utmutatast-a-valasztoknak-aprilis-8-ra-146193

 

A miniszterelnök az ENSZ-közgyűlés rendkívüli menekültügyi tanácskozásán beszélt New York-ban 2015

 tények alapján arra sürgetem a Főtitkár urat, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat e teher globális szintű megosztásáról. A nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként.

Keresztény országból jövök, így szeretném hangsúlyozni, hogy a keresztény hozzáállás nem tűr meg semmilyen muzulmánellenes politikát. A muszlim hit, amelyet becsülünk és tisztelünk, nem felelős e népvándorlás alapvető okaiért. Mindannyiukat felhívom, hogy csatlakozzanak azokhoz az erőfeszítéseinkhez, amelyek célja a muzulmánellenes hangulat terjedésének megakadályozása."

https://www.hirado.hu/2015/09/30/itt-olvashato-orban-viktor-az-ensz-ben-elhangzott-beszede-teljes-terjedelmeben/

Pálinkázással egybekötött komcsizással kampányolt Lázár

A kancelláriaminiszter a választókerületéhez tartozó Apátfalván járt egy gazdabálon. Ahogy azt a 24.hu által kiszúrt felvétel is tanúsítja, a kínált pálinka elfogyasztása közben még egy gyors komcsizásra is futotta.

– Ha visszajönnek Gyurcsányék, meg a komcsik, akkor ezek a gazdák mindent elveszítenek, földet, támogatást! – jelentette ki Lázár.
– Nem engedjük azt! – harsogták a gazdák.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/palinkazassal-egybekotott-komcsizassal-kampanyolt-lazar-2451243

Gyengén áll a rajthoz az Együtt, tejet és vért ajánl Kósa, nem patás ördög Soros egy gyerekrajzon

Választási kampány percről percre március 5-én

 

https://index.hu/belfold/valasztas/2018/03/05/valasztasi_kampany_percrol_percre_marcius_5/

A Fidelitas az ellenzéket kerítésbontással vádoló plakátokat telepített a tatabányai Árpád-szobor elé

A Fidelitas plakátkiállításnak nevezett kampányt folytat, ennek keretében hatalmas plakátokon vádolnak azzal kisebb-nagyobb ellenzéki politikusokat, hogy lebontanák a kerítést. Ez természetesen nem igaz, a Liberálisokon kívül az összes ellenzéki párt közölte, ha megválasztják őket, a kerítés marad.

A hétvégén Tatabányára értek a kultúra nagykövetei, és az Árpád-szobor elé rittyentettek pofás kis menekültellenes gyűlöletkeltést:

https://444.hu/2018/03/05/a-fidelitas-az-ellenzeket-keritesbontassal-vadolo-plakatokat-telepitett-a-tatabanyai-arpad-szobor-ele

Márki-Zay Péter azt mondta, jobboldali politikusként nem képviselhet minden hódmezővásárhelyit, ezért baloldali politikust kért fel alpolgármesternek

Kis Andrea önkormányzati képviselőt, az MSZP helyi elnökét választotta egyhangú döntéssel alpolgármesterré a hódmezővásárhelyi közgyűlés szombaton, azt követően, hogy a város új polgármestere, Márki-Zay Péter letette esküjét és beiktatták a hivatalába.

A polgármester azzal indokolta az alpolgármesteri posztra tett javaslatát, hogy jobboldali, keresztény politikusként nem képviselheti a hódmezővásárhelyiek mindegyikének álláspontját, ezért kért fel a tisztségre egy baloldali közéleti szereplőt.

http://168ora.hu/itthon/marki-zay-peter-azt-mondta-jobboldali-politikuskent-nem-kepviselheti-minden-hodmezovasarhelyit-ezert-baloldali-politikust-kert-fel-alpolgarmesternek-146125

Ezernyi izgalmas dolgot taníthatnánk a gyerekeknek, mi mégis hülyeségekkel tömjük a fejüket

Hogyan lehetne Magyarországon demokratikus iskolát csinálni? Fontos oktatási konferenciát rendeztek a hétvégén.

 demokratikus nevelési modell a szabadságot tekinti a legfontosabbnak, és azt helyezi előtérbe, hogy a diák beleszólhasson az őt érintő kérdésekbe, minden esetben elmondhassa a véleményét. A konferencia arról szólt, hogy ennek milyen gyakorlati alkalmazásai vannak, és ugyan előkerültek hazai példák is, de a tanulság mégis az volt, hogy le vagyunk maradva. Amíg itthon például azon megy a vita, hogy mi legyen az új Nemzeti alaptantervben (NAT), és legyen-e végre nagyobb mozgástere egy pedagógusnak, addig a világ számos pontján azon gondolkodnak, hogyan lehet még demokratikusabbá tenni az iskolát, és úgy újradefiniálni a tanár szerepét, hogy abból a gyerekek profitáljanak.

http://magyarnarancs.hu/tudomany/ezernyi-izgalmas-dolgot-tanithatnank-a-gyerekeknek-mi-megis-hulyesegekkel-tomjuk-a-fejuket-109696

Iványi Gáborék az Európai Unió Tanácsához fordulnak, mert négy éve nem kapják vissza az egyházi státuszukat

A mai napig rendezetlen a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) egyházi státusza, ezért az Európai Unió Miniszterek Tanácsához fordulnak.

Közleményükben felidézik, hogy a hazai Alkotmánybíróság és egyéb jogi fórumok döntései értelmében az Országgyűlésnek és a Kormánynak helyre kell állítania a MET egyházi státuszát, amit azok a jogerős határozatok ellenére közel négy éve halogatnak. Ugyanezt az elvárást tartalmazza a strasbourgi Európai Emberi Jogok Bíróságának több döntése is. 

https://444.hu/2018/03/04/ivanyi-gaborek-az-europai-unio-tanacsahoz-fordulnak-mert-negy-eve-nem-kapjak-vissza-az-egyhazi-statuszukat

CSIRIZES LISZT

Kiss Gergely Magyar Idők

Volt egyszer olyan miniszterelnökünk is, aki ült a szép fekete luxusautójában, és arról mesélt népének, hogy ha újra beengedik a hatalomba, akkor mérsékeli a közterheket. Mert az ő kormánya az adócsökkentés kormánya. Hittek az emberek neki, hiszen olyan képességei voltak, mint előtte soha senkinek. Ha úgy hozta a sors, akkor elveszett kislányra bukkant az utcán vagy éppen táncra perdült az irodájában. Elnyerte hát a nép bizalmát, újra beülhetett a kormányfő bársonyfoteljébe. Aztán kiderült a turpisság, és az adócsökkentésből hatalmas adóemelés lett, jöttek sorban a megszorító intézkedések, a gumilövedékek, a pénzügyi csőd. A nagy mutatványos trükkjeiről lehullt a lepel, már azzal sem hatotta meg a közönségét, ha könnyeivel küszködve tartott sajtótájékoztatót vagy ha ölbe kapta a mellette összeesni készülő kormányszóvivőjét.

Sok év telt el azóta, de a megbukott illuzionista és hasonszőrű társai újra elővették a csirizes lisztet. 

 

https://magyaridok.hu/ahelyzet/csirizes-liszt-2857395/

MÉG MINDIG DEMSZKY

Pilhál György Magyar Idők

Közeledvén az áprilisi választás, maga Demszky Gábor is előállt, hogy elmagyarázza övéinek, mi minden szükséges egy sikeres kormányváltáshoz. Az SZDSZ hajdani főpolgármestere az írásában (Budapest ostroma, 168 Óra) egy páratlan pályafutást tár elénk (a sajátját), melynek bizonyos elemeit a hatalomra spekuláló ellenzék figyelmébe ajánlja.

A mai ellenzéknek tehát azzal a tudattal kell politizálnia, hogy a sorsa a fővárosban dől majd el. Orbán Viktort csakis Budapesten lehet kiütni a nyeregből, sugallja a liberális hadmérnök, s egy kis történelmi emlékeztetőt is az érveihez biggyeszt: „1918 után a polgári radikálisok (…) kiszorultak a politikából és az intézményekből, (…) Károlyi forradalmának bukása után eltűntek a magyar közéletből. Ahogy a liberálisoknak nem volt helyük Horthy Magyarországán – kesereg a szerző –, úgy Kádár puhának nevezett diktatúrájának idején sem lehetett büntetlenül képviselni a szociálliberális értékeket.”

Hitelesebb lett volna a szeminárium, ha a legendás városvezető itt nem hagyja abba a történetet, és azt is megemlíti, hogy csapatának munkásságáról azóta bizarr részleteket közölt az Európai Unió csalások elleni hivatala, az OLAF

https://magyaridok.hu/paca/meg-mindig-demszky-2857581/

Gyálon és Siklóson is szabálytalanságokat tárt fel az uniós ellenőrzés, Alsópáhok és Hatvan nem adta ki az OLAF-levelet

Az Átlátszó adatigénylésére Gyál és Siklós is kiadta az OLAF-tól tavaly októberben kapott levelet, Alsópáhok és Hatvan viszont nem – ez utóbbiak megkérdezik az Európai Csalás Elleni Hivataltól, hogy kiadhatják-e a dokumentumot. Az uniós támogatások szabályos felhasználása felett őrködő ügynökség Gyálon és Siklóson a más településekről már ismerős szabálytalanságokról tájékoztatta az önkormányzatokat az Elios Zrt. által elvégzett közvilágítás-korszerűsítési projektjek vizsgálata után.  

https://atlatszo.hu/2018/03/05/gyalon-es-sikloson-is-szabalytalansagokat-tart-fel-az-unios-ellenorzes-alsopahok-es-hatvan-nem-adta-ki-az-olaf-levelet/

Brüsszel rémálma körvonalazódik az olasz választások első eredményei alapján

A várakozások szerint alakult a vasárnapi olasz parlamenti választás: azaz, ma sem tudunk sokkal többet arról, ki kormányozhatja majd Európa harmadik gazdaságát, mint 1 nappal korábban. Ugyanakkor a hétfő reggeli becslések alapján a Brüsszel számára legijesztőbb forgatókönyv látszik beteljesülni: az EU-szkeptikus erők hipotetikus koalíciója az egyetlen, amely jelenleg a számok alapján kormányt alakíthatna. Persze ettől még messze vagyunk, és ennél is valószínűbb egy patthelyzet – az eredményváró hajrájához adunk néhány kapaszkodót.

https://vilagterkep.atlatszo.hu/2018/03/05/brusszel-remalma-korvonalazodik-az-olasz-valasztasok-elso-eredmenyei-alapjan/

Zarándokturizmusról, Kiskunfélegyháza pártidentitásáról, és a Homokhátság vízutánpótlásáról is rendelt tanulmányokat Lezsák

Az Országgyűlés fideszes alelnökének egy kecskeméti képviselő a saját zarándokutai kapcsán készített beszámolót 190 ezer forintért, a Lezsák által vezetett egyesület ifitagozatának elnöke pedig feltérképezte Kiskunfélegyháza pártidentitását 250 ezer forintért.

https://orszagszerte.atlatszo.hu/zarandokturizmusrol-kiskunfelegyhaza-partidentitasarol-es-a-homokhatsag-vizutanpotlasarol-is-rendelt-tanulmanyokat-lezsak/

Potom 500 millió hiányzik a szigetszentmiklósi stadionból

Az elmúlt időszakban a sajtó többször is foglalkozott a szigetszentmiklósi 3,5 milliárdos összköltségvetésű stadionprojekt körüli problémákkal. A hírek szerint leállt a beruházás, kifizetetlen számlák vannak, a focicsapat pedig a tavaszi idényben már a megye I-ben való részvételtől is visszalépett. Potoczki Tamás, a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Körének (SzTK) ügyvezetője az mfor.hu munkatársának mesélt a beruházás jövőjéről és arról, hogy mi vezetett a jelenlegi helyzetig. Potoczki Tamás szerint:

·      “A városvezetés ráadásul a projekt legelején megmondta, hogy nem fog tudni anyagi támogatást nyújtani, így ezt mi végig tiszteletben is tartottuk.”

https://zoom.hu/hir/2018/03/05/potoczki-tamas-potom-500-millio-hianyzik-a-szigetszentmiklosi-stadionbol/

Karácsony Gergely: “Az maradtam, aki voltam”

 

“Hosszú utat tettem meg egy kis faluból, míg polgármester lettem Budapesten” – kezdődik a kampányvideó, ami ez alapján lehetne Rogán Antalé is, de nem. A fehérgyarmati születésű Karácsony Gergely imázsvideója kezdődik így, amiben az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje arról beszél: az maradt, aki volt, ma is biciklivel jár dolgozni, és miniszterelnökként sem akar a Várba költözni.

https://zoom.hu/hir/2018/03/05/karacsony-gergely-az-maradtam-aki-voltam/

Orbán bevándorlókontinensezett egy vastagot a Magyar Tudományos Akadémián

Az “európai egyesült államok” létrejötte azt jelentené, hogy “nekünk egy bevándorlókontinensünk lesz bevándorlóországgá tett Magyarországgal” – tudósít Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Tudományos Akadémián, az Igazságügyi zsebtörvénytár című kiadvány bemutatóján tartott beszédéről az MTI.

Orbán szerint a tagállami jogok visszaszorítására és egy “európai egyesült államok” létrehozására irányuló szándékokat lehet észrevenni például az olyan kísérletek mögött, mint az úgynevezett csúcsjelöltrendszer bevezetése.

https://zoom.hu/hir/2018/03/05/orban-bevandorlokontinensezett-egy-vastagot-a-magyar-tudomanyos-akademian/

Hidvéghi Balázs: Varjú László is börtönbe fog kerűlni Czeglédy Csaba mellé!

Varjú ugyanúgy megérdemelné a börtönt, mint Czeglédy – Reagálás Varjú László (DK) mai akciójára. Mintmár megírtuk Varjú László a Demokratikus Koalíció alelnöke ma egy rabruhát vitt el Felcsútra és felakasztotta Orbán Viktor házának a kerítésére. Erre az akcióra Hidvéghi Balázs a Fidesz kommunikációs igazgatója azt írta közleményben, hogy Varjú László lopta el barátaival a csillebérci vadászházat. Ezért ugyanúgy megérdemelné a börtönt, mint Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc DK elnök ügyvédje. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség ezért mindent elfog követni, hogy Varjú László is arra a sorsra jusson mint Czeglédy Csaba.

https://olkt.hu/hidveghi-balazs-varju-laszlo-bortonbe-fog-kerulni-czegledy-csaba-melle/

Elkerüli Magyarországot a gigantikus autóipari beruházás

 

Egy nagy német autóipari cég Szerbiát választotta óriásberuházása helyszínéül - derül ki a szerb elnök titokzatos bejelentéséből. Állítólag az elektromos autók gyártása lehet a háttérben.

 

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/elkeruli_magyarorszagot_a_gigantikus_autoipari_beruhazas.657976.html

Áprilisra eltűnhet a májbetegek várólistája

világgazdaság

Tavaly év végén még több mint ezer hepatitis C-vírussal fertőzött beteg várt gyógyszeres kezelésre, de ma már csak 363-an szerepelnek a várólistán. Az egészségbiztosító több közbeszerzési eljárás során ötezer beteg kezeléséhez szükséges gyógyszerre írt ki pályázatot.

https://www.vg.hu/vallalatok/aprilisra-eltunhet-majbetegek-varolistaja-2-816703/

Magyarország tényleg jó példa arra, hogy a politika túlteszi magát minden szégyenérzeten

Nemzetközi sajtószemle

 2018. március 05. - Szelestey

·         Magyarországon megsértik az alapvető normákat, erről a demokratikusan megválasztott kormány gondoskodik. 

·         A tekintélyelvű magyar és lengyel rezsim az európai rendet veszélyezteti.

·         • Karácsony Gergely hajlandó volna korlátozott együttműködésre a Jobbikkal, hogy kiüssék a nyeregből az államapparátusba kinevezett Fideszes pártkatonákat.

 

http://b1.blog.hu/2018/03/05/magyarorszag_tenyleg_jo_pelda_arra_hogy_a_politika_tulteszi_magat_minden_szegyenerzeten

Tudnunk kell, hogy közel a szakadék

A mai Magyarországon már az is nagy dolog, ha képesek vagyunk megőrizni a józan eszünket – mondja a Független Hírügynökségnek adott interjúban Szüts Miklós festőművész. Szerinte a legnagyobb bajok okozója az, hogy hazánkban elmaradt az igazi polgárosodás, emiatt hiányoznak az emberekből evidens polgári értékek, a tolerancia és a szolidaritás. Azt is hozzáteszi, hogy azt a demokrácia-fogalmat, amelyről a rendszerváltáskor ábrándoztunk, szép lassan elfelejthetjük. Mint ahogy azt a kulturális tőkét is, amelyről azt hittük végigkísér majd bennünket.  Szüts azt sem érti, mi az, ami embereket a diktatúra felé robogó rendszer szavazóivá tesz. A művész az interjúban beszél Esterházy Péterrel való kapcsolatáról is, akivel közös könyvet is adtak ki, és akit angyalnak nevez annak kegyetlenségével és távolságtartásával.

http://fuhu.hu/31511-3/

Máris megkezdte a háborút Márki-Zay ellen a fideszes többség

Csak szombaton iktatták be hivatalába Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely független polgármesterét, de a közgyűlés fideszes többségének máris támadt egy ötlete, mivel nehezítheti meg a munkáját: eltörölnék az építményadót a 101 négyzetméter alatti épületek esetében, ami a város ingatlanjainak körülbelül 80 százalékát tenné adómentessé. 

Márki-Zay valóban megígérte az építményadó eltörlését, de miután szembesült a város anyagi helyzetével, pénteken azt mondta: ilyen körülmények között ez idén még nem lehetséges. Kiderült ugyanis, hogy a város 3,8 milliárd forinttal tartozik a Magyar Követeléskezelő Zrt.-nek, plusz az önkormányzati cégekkel szemben is fennáll 876 millió forint kötelezettségvállalás. Ebből az idén kamatokkal együtt közel 400 millió forintot kell törleszteni. A költségvetésben tervezett általános tartalék nagyobb részét pedig már a választás előtt elköltötte a fideszes városvezetés. 

https://mno.hu/belfold/maris-megkezdte-a-haborut-marki-zay-ellen-a-fideszes-tobbseg-2451183

Fideszesek voltak, de már elzavarnák Orbánt

Hódmezővásárhely óta gyakran elhangzik a kiábrándult fideszes szókapcsolat. Az ellenzék szempontjából jól ismerjük az Orbán-kormány bűnlajstromát, de vajon miért fordultak szembe a Fidesszel azok a választók, akik 2014-ben még azonosulni tudtak a kormány politikájával? Olyan fiatalokkal beszélgettünk, akik sokáig lelkes és elkötelezett támogatói voltak a Fidesznek, de mostanra megfeküdte a gyomrukat, amit a hatalom művel az országgal.

https://24.hu/belfold/2018/03/05/fideszesek-voltak-de-mar-elzavarnak-orbant/

Tiborcz-ügy: a felcsúti közvilágítást megújító cég tulajdonos a szlovák Eliosban

Az Elios magyarországi sikerei lehetővé tették, hogy a nemzetközi piacon is terjeszkedjen, az itthoni – csalás gyanújával terhelt – győzelmeknek köszönhetően volt elég referenciája. Úgy alakult, hogy az egykori Tiborcz-vállalkozás Szlovákiában olyan céggel alapított leányvállalatot, amely idehaza korábban (látszólag) a versenytársa volt, az OLAF-jelentés is több helyen említi. Arról a cégről van szó, amely a felcsúti közvilágítást felújította, és az uniós csalás elleni hivatal vizsgálatának kezdete után a magyarországi közbeszerzéseken is mind sikeresebb volt. Első cikkünk az Elios nemzetközi útjáról a szlovákiai terjeszkedésről szól.  

https://24.hu/belfold/2018/03/05/tiborcz-ugy-a-felcsuti-kozvilagitast-megujito-ceg-tulajdonos-a-szlovak-eliosban/

Molnár Gyulát akkor is verné a Fidesz, ha minden ellenzéki jelölt visszalépne

Molnár Gyula a legesélyesebb ellenzéki jelölt Budapest 18. választókerületében, de még ha a többiek visszalépnének sem tudná legyőzni a Fideszt, derül ki a Közös Ország Mozgalom Indexen közölt választókerületi kutatásából.

A Závecz Research által készített kutatásból, amelynek értelmezéséhez figyelembe kell venni, hogy az adatfelvétel február 1. és február 19. között, tehát még a hódmezővásárhelyi időközi választás előtt történt, a következő eredmény jött ki:

  • Németh Zsolt (Fidesz-KDNP) 42 %
  • Molnár Gyula (MSZP-Párbeszéd) 26 %
  • Staudt Gábor (Jobbik) 12 %
  • Hajdu Nóra (Együtt) 8 %
  • Pitz Dániel (LMP) 9 %
  • Orosz Anna (Momentum) 4 %

https://24.hu/belfold/2018/03/05/molnar-gyulat-akkor-is-verne-a-fidesz-ha-minden-ellenzeki-jelolt-visszalepne/

Magyar trükkel építhet a Roszatom Csehországban atomerőművet

Nem olyan rég még úgy tűnt, hogy Európában haldoklik az atomenergia ipar. Alig épült új erőmű a kontinensen, a nukleáris áramtermelés 2009 és 2016 között 9 százalékkal csökkent.

Csehország 2014-ben majdnem feladta a szigorú uniós beszerzési szabályok miatt az atomenergia bővítési terveit, de a szénerőművek közelgő leállítása miatt újra elővették az ötletet. Ha az Európai Unió nem ad nekik felmentést a projekteket jelentősen megnehezítő közbeszerzési szabályok alól, akkor a Paks 2-nél használt magyar trükkel törnének borsot a Bizottság orra alá, és az oroszokkal szerződnének.

https://g7.24.hu/piac/20180305/magyar-trukkel-epithet-a-roszatom-csehorszagban-atomeromuvet/

A londoni olimpiai bajnok edzője jelentkezett be Hosszú Katinkáért

Bár a hétvégén mi is megírtuk, hogy a hivatalos verzió szerint Shane Tusup marad Hosszú Katinkaedzője, ez inkább csak egy gesztus volt, és valószínűleg mással folytatja majd a munkát a háromszoros olimpiai bajnok. Korábban a francia edző, Fred Vergnoux nevét dobta be a magyar sajtó, most pedig a korábban Dél-Afrikában, jelenleg Kecskeméten dolgozó Tőrös Károly említett két nevet.

“Vannak olyan külföldi edzők, akik felvállalnák Katinkát, egyikük a német Dirk Lange, aki meg is keresett, hogy közvetítsek az ügyben.

Dirk korábban volt a olimpiai és kétszeres világbajnok dél-afrikai Cameron van den Burgh edzője, ő keménységben azonos szinten van Shane-nel. A másik edző Graham Hill, aki a csúcsra juttatta Chad le Clos-t, akivel Cseh László vívott nagy versenyeket az utóbbi években”

 

https://24.hu/sport/2018/03/05/a-londoni-olimpiai-bajnok-edzoje-jelentkezett-be-hosszu-katinkaert/

Íme az áprilisi választások győztesei és vesztesei!

Még az ellenzéki pártok sem nagyon mernek jóslásokba bocsátkozni egyelőre, hogy vajon hány emberük kerülhet majd be az április 8-i választás után megalakuló új parlamentbe, ám az már most biztosan látszik az országos listáik alapján, hogy minden frakciónál lesznek változások.

https://mno.hu/belfold/ime-az-aprilisi-valasztasok-gyoztesei-es-vesztesei-2451464

Nem szűrjük a betegeket, hatmilliárdot kérhet vissza az EU

Az ingyenes szűréseknek már ősszel meg kellett volna kezdődniük, hogy a vállalásban megjelölt célszámot tartani tudják, de február végéig egy szűrés sem valósult meg. Ez derül ki abból a Hír TV birtokába került belső levélből, amit az uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, Schanda Tamás küldött a tiszti főorvosi hivatalt vezető Szentes Tamásnak.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/nem-szurjuk-a-betegeket-hatmilliardot-kerhet-vissza-az-eu-2451489

Hivatali megbízásból gyűjthették az aláírást

Feljelentést tesz a Jobbik Dunakeszin, miután egy hangfelvétel tanúsága szerint önkormányzati megbízásból gyűjtöttek aláírást Tuzson Bencének, a térség országgyűlési képviselőjének és a Fidesznek a választási kampány során.

A Jobbik választási kifogást is benyújt a helyi választási bizottsághoz, de közleményükben úgy fogalmaznak, hogy jelenlegi összetételében a választási bizottság elfogulatlan döntésére nem számítanak, mivel a testület tagjai időközben kiegészültek a kormánypárt delegáltjával, Turi Györggyel, aki korábban Tuzson Bence ügyvédi irodájának az alkalmazásában állt, jelenleg pedig annak tulajdonosa, éppen Tuzson Bence helyett.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/hivatali-megbizasbol-gyujthettek-az-alairast-2451486

Bruck András: Orbán Viktor ott áll a mi pénzünkön épített magánstadionjában és nézi a mi pénzünkön eltartott csapatát

 

Ez a fotó tegnap készült  Magyarország miniszterelnökéről. Orbán Viktor meccset néz a felcsúti stadionban, és elég magányosan. Rajta kívül összesen száz néző volt, ami lényegében olyan, mintha egyedül lett volna. Száz néző egy ország elsőosztályú bajnokságnak valamely mérkőzésén – ezt leírni sem lehet szégyen és pirulás nélkül.

https://varosikurir.hu/orban-viktor-ott-mi-penzunkon-epitett-maganstadionjaban/

Hamisított aláírások az LMP ajánlóívein

 

Hamisított aláírásokat talált az LMP kisvárdai ajánlóívein a helyi választási bizottság (hvb), amely emiatt rendőrségi feljelentést tesz – közölte a bizottság elnöke vasárnap.

https://varosikurir.hu/hamisitott-alairasok-az-lmp-ajanloivein/

Rossz idők jönnek a nyugdíjasokra

 

2030-ra minden negyedik magyar nyugdíjas korú lesz, az ő nyugdíjuk fedezetét a mindenkori aktív dolgozóknak kell megteremteniük. Az aktív eltartók száma viszont folyamatosan csökken. A minimálbéresek és a KATA-sok számítsanak a legrosszabbra.

„Legalább 1 millió nyugdíjas 100 ezer forintnál kevesebb nyugdíjból él, míg 50 ezer forintnál kevesebből nagyjából 70 ezer nyugdíjas” – mondta az ATV Start című műsorában Farkas András. A nyugdíjszakértő szerint a mai helyzet még mindig sokkal jobb, mint ami vár ránk 10-15-20 év múlva, mert

 

http://www.atv.hu/belfold/20180305-rossz-idok-jonnek-a-nyugdijasokra

ET-biztos bírálja a kormányt

Éles bírálatot kapott a magyar kormány a strasbourgi székhelyű Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosától. Nils Muiznieks szerint a "Stop Soros" törvénycsomag új, önkényes korlátozásokat vezet be a civilek munkájával kapcsolatban, főként azoknak a munkájával, amelyek a migrációval foglalkoznak. Ezt nagyon problematikusnak tartom, elsőként azért, mert a kormány migrációs politikája intoleranciát és xenofóbiát táplál, és most büntetné, visszatántorítaná a civileket attól, hogy segítsék a migránsokat. Muiznieks szombat este az M1-en hangsúlyozta: szerinte nem illegális átlépni egy határt és védelmet keresni, ezért nem használja az illegális, csak az ellenőrizetlen migráció kifejezést.

A biztos elmondta, a migráció kérdésében az lehet a "kulcs", hogy az embereknek joguk van-e ahhoz, hogy egyénileg kérelmeket nyújtsanak be, azokat érdemben elbírálják, és ha védelemre van szükségük, akkor azt meg is kapják, például menekültstátust vagy oltalmazotti státust. 

http://nepszava.hu/cikk/1154368-et-biztos-biralja-a-kormanyt

Újságíró-gyilkosság: átalakíthatják a szlovák kormányt

Bár Robert Fico szlovák miniszterelnök nemet mondott Andrej Kiska elnök azon felszólítására, hogy az újságírógyilkosság után rendezzenek előrehozott választást, Bugár Béla, a Most-Híd párt elnöke egyetért az államfővel abban, hogy át kell alakítani a kormányt.

http://nepszava.hu/cikk/1154418-ujsagiro-gyilkossag-atalakithatjak-a-szlovak-kormanyt

Áll a bál Erdélyben Vona látogatása miatt: kiutasítanák a székelyek - videó!

origo

Folyamatosan szivárognak az újabb és újabb videók Vona Gábor marosvásárhelyi látogatásáról. A legújabb felvételen a fórum egyik felszólalója megdobálta a Jobbik elnökét, akit arra kért, hogy minél előbb hagyja el Székelyföldet. Elképesztő düh halmozódott fel a székely emberekben az általuk árulónak tekintett politikussal és pártjával szemben. A Jobbik többé nem tényező Erdélyben, Vonát pedig legalább annyira utálják itt, mint Gyurcsány Ferencet. Gyurcsányt, Vona legújabb szövetségesét.

http://www.origo.hu/itthon/20180304-vonat-kiutasitanak-a-szekelyek.html

Zsinórban veszti el a pereket Simicska táskás embere, Hadházy Ákos

origo

Az utóbbi hetekben folyamatosan veszti el a különféle pereit Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, akit sokan Simicska Lajos beépített emberének tartanak az ökopártban. Sőt, maguk az LMP-tagok is gyakran Simicska táskás emberének hívják, hiszen ő tárgyalt Simicskáékkal az LMP-Jobbik paktumról. Hadházynak 2017-es vagyonnyilatkozatában sem sikerült megmagyaráznia, hogy miből telik a luxushobbijára. 

http://www.origo.hu/itthon/20180304-hadhazy-akos-hazugsagok-simicska-lajos.html

Bornírt fegyelmezéssel és hazaszeretettel tömik a negyedikesek fejét

Időről időre felbukkannak a központosított tankönyvek furcsa mondatai, ezúttal egy általános iskolai negyedikes környezetismereti tankönyvben, a Mi világunkban leltünk meglehetősen érdekes megfogalmazásokra. A könyvet dr. Mester Miklósné jegyzi és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete adta ki.

A Testünk, egészségünk fejezetben a helyes viselkedésről van szó, és a negyedikesek kaptak néhány ukázt, hogy testrészeikkel mit csináljanak és mit ne.

·      Az orrukkal ne fintorogjunk, trombitáljunk, és leginkább ne terjesszük vele a náthát. Hanem használjuk levegővételre és tartsuk tisztán!

·      A szemünkkel ne bámészkodjunk, hanem éjszaka csukjuk be és aludjunk!

·      A szánk nem a köpködésre való, hanem a helyes beszédre és az evésre.

·      A kezünkkel ugyan lehet vakarózni, ajtót csapkodni és mutogatni, de inkább írjunk, dolgozzunk, és segítsünk másoknak vele.

·      Az útmutatásból az is kiderül, hogy a lábunk a járásra és a futásra alkalmas testrészünk.

https://zoom.hu/hir/2018/03/05/bornirt-fegyelmezessel-es-hazaszeretettel-tomik-a-negyedikesek-fejet/

Miért ne lehetne népszavazni az EU-kilépésről? – Jiří Weigl a Mandinernek

 

Az uniós kohéziós alapok amolyan „puha pénzként” funkcionálnak, ezért megszüntetésük volna a leghasznosabb – véli Jiří Weigl, Václav Klaus volt cseh elnök főtanácsadója. Weigl szerint az Európai Unió nem működik demokratikusan, ezért extrém esetben akár egy kilépésről szóló referendum is szóba kerülhetne. Interjúnk.

http://mandiner.hu/cikk/20180305_jiri_weigl_interju

Hiába tagadják, DK-sok állnak a határon túli magyarokat gyalázó oldal mögött

Nem igaz, hogy nincs kapcsolat a DK és a határon túli magyarokat gyalázó, már felfüggesztett Facebook-oldal között. Egy magát DK-tagnak valló felhasználó részt vett az oldal szerkesztésében. Gyurcsány pedig még oklevelet is adott neki „áldozatos munkájáért, kimagasló teljesítményéért”. Mutatjuk a bizonyítékokat.

Egy magát DK-tagnak valló pártaktivista beismerte, hogy ő szerkesztette a Facebook által uszító tartalmakért felfüggesztett, „Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt” nevű oldalt. 

Még február 21-én távolította el a Facebook a „Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt” nevű oldalt, mellyel kapcsolatban múlt hét kedden jelentette be az ügyészség is, hogy az egyik uszító és hamis poszt miatt nyomozást rendelnek el.

A határon túli magyarokat gyalázó oldal a DK szlogenjeihez hasonló szövegeket is futtatott. Egy képen így ábrázolta a határon túli magyarokat:

http://mandiner.hu/cikk/20180305_dk_sok_allnak_a_hataron_tuli_magyarokat_gyalazo_oldal_mogott

 

Juhász Péterék nagyot buktak a rajtvonalnál

 

Az Együtt bejelentette, hogy 15 megyében közel ötven egyéni jelöltet állítanak majd. Vagyis a választókerületek több mint a felében és négy megyében nem lesz jelöltjük.

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja országos listát állít az április 8-i választáson, az ehhez szükséges dokumentumokat benyújtották a Nemzeti Választási Bizottságnak - közölte a párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje hétfőn sajtótájékoztatón.

Szigetvári Viktor azt mondta, hogy még nem véglegesek az adatok, de 15 megyében közel ötven egyéni jelöltet állítanak majd. A miniszterelnök-jelölt mindezt úgy értékelte, hogy várakozáson felül jól sikerült az aláírásgyűjtésük és képesek voltak bebizonyítani, hogy pártjuk országos szervezettel és hálózattal rendelkezik.

Pedig ez a szám azt jelenti, hogy

·         négy megyében egyáltalán nem lesz Együtt-jelölt.

·         És a választókerületek több mint a felében nem sikerült 500 támogatót találni, és nem lesz Együtt-jelölt a szavazólapon.

·         Itt értelemszerűen töredékszavazatokra sem számíthat az egyéni jelöltek után a párt.

 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/05/az_egyutt_50_egyeni_jeloltet_sem_tudott_allitani_a_106-bol/

 

Újra előzetesbe került Czeglédy Csaba

 

30 napra újra előzetes letartóztatásba került Czeglédy Csaba – így döntött hétfőn a Szegedi Járásbíróság. Úgy tudjuk, fellebbeznek az elsőfokú döntés ellen, de ezzel gyakorlatilag lehetetlenné vált, hogy a független képviselőjelöltként induló Czeglédy érdemben részt vehessen a kampányban, illetve a választáson.

http://hvg.hu/itthon/20180305_Dontott_a_birosag_30_napra_ujra_elozetesbe_kerult_Czegledy_Csaba

 

Czeglédy Csaba: A jogállamiság megcsúfolása történt

Miután több mint két órán át zárt ajtók mögött tárgyalták ügyét, Czeglédy Csaba három óra előtt pár perccel kijött a teremből, és ki csak annyit mondott:

A jogállamiság megcsúfolása történt.

http://168ora.hu/itthon/czegledy-csaba-a-jogallamisag-megcsufolasa-tortent-146240

 

Nem kerül rácsok mögé Geréb Ágnes

Geréb Ágnesnek mégsem kell most megkezdenie a kiszabott két éves fogházbüntetés letöltését. A doktornőnek a korábbi tájékoztatás szerint március 6-án kellett volna börtönbe vonulnia, de az Igazságügyi Minisztérium a büntetés végrehajtásának elhalasztásáról rendelkezett, amely az elnöki döntésig tart – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A tizennégy éve húzódó eljárássorozat a dr. Áder János köztársasági elnökhöz benyújtott kegyelmi kérelem elbírálásával zárul majd le.

 

https://zoom.hu/hir/2018/03/05/nem-kerul-racsok-moge-gereb-agnes/

Paksi bővítés: Brüsszel kiáll a magyar terv mellett

Luxemburg is beszáll a projekt támogatását támadó perbe.

Luxemburg támogatja Ausztriát a paksi bővítés ellen indított perben az Európai Bíróságon – jelentette be Carole Dieschbourg luxemburgi környezetvédelmi miniszter hétfőn. Dieschbourg szerint meg kell akadályozni a nukleáris energia reneszánszát és azt, hogy a továbbiakban közpénzeket lehessen befektetni a nukleáris energiába. Ezért Luxemburg aktívan beavatkozik Ausztria pártján az Európai Bizottság magyar állami támogatást jóváhagyó döntése ellen – húzta alá a miniszter.

http://hvg.hu/gazdasag/20180305_Paksi_bovites_Brusszel_kiall_a_magyar_terv_mellett

Fischer: Orbán miatt nem veszíthet el Európa egy újabb évtizedet

Nem mondható újnak az a gondolat, amit Joschka Fischer volt német külügyminiszter osztott meg hallgatóságával Hamburgban, de ritkán mondják ki ilyen tömören.

"Sokkal többet kell foglalkoznunk a saját biztonságunkkal és érdekeinkkel" – ezt a következtetést vonja le Fischer a kialakult helyzetből. Ez pedig nem fog nemzetállami szinten működni, amikor akkora országokkal kell versenyezni, mint amekkora Kína, India és az Egyesült Államok.

Még egy elveszett évtizedet nem engedhetünk meg magunknak, a tétlenségnek véget kell vetni

– összegzett múlt pénteken egy hamburgi összejövetelen a 69 éves politikus. Szerinte Németország legfontosabb nemzeti érdeke az Európai Unió sikere. Értékelése szerint nem lesz más megoldás ennek megvalósítására, mint az Unió újraalapítása.

27 országgal ez nem fog menni, Orbán és Kaczynski urakkal nem fog menni, ezért aztán bele kell törődnünk a második legjobb megoldásba

 

http://hvg.hu/itthon/20180305_Fischer_Orban_miatt_nem_veszithet_el_Europa_egy_ujabb_evtizedet

 

Orbán Viktor jóbarátja, Horst Seehofer lesz a német belügyminiszter

Seehofer sokáig kritikusa volt a Merkel-kormánynak, elsősorban - szövetségese, Orbán Viktor oldalán - menekültügyben kritizálta a kancellárasszonyt, de újabban sokkal békülékenyebb hangnemet ütött meg vele szemben. (Welt)

 

https://444.hu/2018/03/05/orban-viktor-jobaratja-horst-seehofer-lesz-a-nemet-belugyminiszter

Netanjahu a slamasztikában: újabb közeli munkatársa kötött vádalkut a hatóságokkal

Nir Hefec, Benjámin Netanjahu miniszterelnök legbizalmasabb munkatársa, médiaügyi tanácsadója is vádalkut kötött az izraeli hatóságokkal a kormányfőt is érintő korrupciós ügyek leleplezése érdekében – számolt be a Ynet.

Nir Hefec várhatóan feltáró értékű vallomást tesz a rendőrségen mind a törvénytelenül elfogadott ajándékok, mind a Bezeq hírközlési nagyvállalattal kapcsolatos korrupciós ügyekben, cserében a rá kiszabható büntetések elengedéséért.

https://444.hu/2018/03/05/netanjahu-a-slamasztikaban-ujabb-kozeli-munkatarsa-kotott-vadalkut-a-hatosagokkal

 

„Együtt építenék fel az atomerőművet” – Plakáttal szúrt oda az Orbán-kormánynak Jávor Benedek

Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője Facebook oldalán tett közzé egy alternatív „Együtt építenék fel” plakátot. Ezen nem Soros György és nem is az ellenzék, hanem Orbán Viktor, Vlagyimir Putyin, Lázár János, Szergej Kirijenko és Klaus Mangold ölelgeti egymást és a radioaktív anyagot tartalmazó hordókat.

Jávor a következő szöveggel kísérte a képet: „A magyar társadalom 80 százaléka nem kér Paks orosz bővítéséből. Ezt csupán a Roszatommal szövetséges, korrupcióban érdekelt magyar kormány akarja az országra erőltetni! A veszteséges, környezetszennyező, veszélyes és orosz függést okozó bővítéssel szemben egyre erősödő társadalmi ellenérzés tapasztalható. De nem elég csak nem szeretni Paks2-t! Ne csupán Ausztria pere akadályozza meg, hogy a kormány a nyakunkra hozza ezt a katasztrófa-erőművet! Cselekedjünk mi is a megakadályozásáért!”

http://168ora.hu/itthon/egyutt-epitenenek-az-atomeromuvet-plakattal-szurt-oda-az-orban-kormanynak-javor-benedek-146247

 

A Fidesz-barát romaszervezet megtalálta a romákat fenyegető legnagyobb veszélyt

A Fidesszel szövetségben álló Lungo Drom Békés és Hajdú-Bihar megyei kampányállomásán Farkas Flórián azt mondta, a helyi közösségek semmilyen körülmények között nem támogatják, hogy Magyarországból bevándorlóország legyen egy esetleges baloldali kormány esetén. A jelenlévő vezetők egyöntetűen kijelentették, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy a jelenlegi kormány folytathassa munkáját április 8-át követően.

 

http://hvg.hu/itthon/20180305_A_Fideszbarat_roma_szervezet_megtalalta_a_romakat_fenyegeto_legnagyobb_veszelyt

 

Védője szerint Czeglédy Csaba egyik fő bűne, hogy nyilatkozott a Hír TV-nek

Czeglédy Csaba ügyvédje szerint védence egyik fő bűne az volt, hogy szabadulása után egyből nyilatkozott a Hír TV Egyenesen című műsorának, ezért is zárták újra börtönbe.

Hankó Faragó Miklós azt mondta: az új gyanúsítás alapja egy évekkel ezelőtti polgári peres ügy, amelynek végrehajtása rendben zajlik, az iratokból pedig az derül ki, hogy ha volt gazdasági csalás az ügyben, akkor az Czeglédy cége sérelmére történt.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/vedoje-szerint-czegledy-csaba-egyik-fo-bune-hogy-nyilatkozott-a-hir-tv-nek-2451656

Ellenőrizetlenül költhet el százmilliárdokat a kormány

Közbeszerzés nélkül költhet el több százmilliárd forintot a honvédelmi és a belügyi tárca – erről a választás előtti egyik utolsó, zárt ülésén döntött a parlament szakbizottsága. A Magyar Nemzet információi szerint a Belügyminisztérium helikoptereket és repülőgépeket is venne. Németh Szilárd bizottsági elnök nem nyilatkozott a beszerzésekről, az ellenzék szerint a választás előtti utolsó padláslesöprésről van szó.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/ellenorizetlenul-kolthet-el-szazmilliardokat-a-kormany-2451645

Kövér László: A Fidesz-KDNP képes csak megőrizni a nemzetállamiságot Magyarországon

Az Országgyűlés elnöke szerint Brüsszel a tagállamok hatáskörének csökkentésére törekszik

MH/MTI – 2018.03.05. 19:48 

A Fidesz-KDNP pártszövetsége az egyetlen politikai erő Magyarországon, amely képes és hajlandó szembeszegülni az egyre nyilvánvalóbban és egyre nyíltabban megfogalmazódó törekvésekkel szemben, amelyek fel akarják számolni a nemzetállamokat az európai unió keretei között - mondta Kövér László hétfő este Keszthelyen. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/112391/Kover_Laszlo_A_FideszKDNP_kepes_csak_megorizni_a_nemzetallamisagot_Magyarorszagon

Baloldali betelepítési kísérletek

Karácsony Gergely válaszoljon, egyeztetett-e brüsszeli tisztségviselőkkel, hogy egy esetleges kormányváltás esetén hol helyeznének el migránsokat – mondta Hidvéghi Balázs

Magyar Hírlap

Nem csak Nyugat-Európában, Magyarországon is többször felmerült a bevándorlók betelepítésének ötlete. Először még 2015-ben, amikor Karácsony Gergely baloldali miniszterelnök-jelölt pártja, a Párbeszéd javasolta a menedékkérők elhelyezését használaton kívüli laktanyákban, de egy liberális jogvédő szervezet olyan javaslatot is tett, hogy óvodákban létesítsenek befogadóállomásokat.

http://magyarhirlap.hu/cikk/112428/Baloldali_betelepitesi_kiserletek

Nagy Dóra Örök élet, ingyenrezsi

Egy kampányban a résztvevőknek két szerepe van

Magyar Hírlap

Adott a kormányon lévő párt, amelynek az a célja, hogy hatalmon maradjon. Teniszhasonlattal élve nála az adogatás és az előny, hiszen négy éve volt bebizonyítania, hogy képes kormányozni az országot. Éppen ezért a programját is úgy állítja össze, hogy az ne csak négyéves ciklusra, hanem hosszútávra szóljon. Vele szemben indul az ellenzék, amelynek a legfőbb feladata rámutatni a kormány hibáira és megmutatni egy másik kormányzati alternatívát. A gyakorlatban azonban az ellenzék részéről ebből semmi sem látszott az elmúlt években. A kormánypártok világos irányt fogalmaztak meg, amivel lehet egyetérteni és egyet nem érteni, de elvitatni a programjuk létét nem lehet. Mert nem attól lesz valami program, hogy így hívják, és felírják ezt a szót egy A4-es papírlapra.

http://magyarhirlap.hu/cikk/112418/Orok_elet_ingyenrezsi

Kilenc helyen biztosan nem lesz momentumos jelölt

 

A párt egyéni jelöltjeinek Gyöngyösön, Mezőkövesden, Tiszaújvárosban, Balassagyarmaton, Sárbogárdon, Esztergomban, Mohácson, Barcson és Mosonmagyaróváron nem sikerült összegyűjteniük a szükséges 500 ajánlást.

http://hvg.hu/itthon/20180305_kilenc_helyen_biztosan_nem_lesz_momentumos_jelolt

Hende Csaba felügyelete mellett verik szét egymást az osztrák és magyar ketrecharcosok

 

Az Országgyűlés alelnökének nem derogál Berki Krisztiánnal egy olyan rendezvényen szerepelni, amelyen 1848-49 tiszteletére verik szét egymást a kurucok és labancok.

Valószínűleg nem láthattuk még ilyen bizarr helyen az Országgyűlés alelnökét: Hende Csaba ugyanis a szombathelyi Fight Arena fővédnöke lesz, amely harcművészeti esemény a 170 éve történt 1848-49-es szabadságharc előtt tiszteleg, ennek örömére esnek egymásnak osztrák (labanc) és magyar (kuruc) ketrecharcosok, ökölvívók, harcművészek. Külön emeli az Országgyűlés fényt, hogy Hende mellett Berki Krisztián (nem az olimpiai bajnok tornász) a másik celebritás, ő lesz a műsorvezető.

A plakát grafikailag is mérföldkő:

http://hvg.hu/itthon/20180305_Hende_Csaba_felugyelete_mellett_verik_szet_egymast_az_osztrak_es_magyar_ketrecharcosok

Garancsi birtokába kerülhetnek a G4S-cégek

Nem találta versenykorlátozás tilalmába ütközőnek, ezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte a Garancsi István, a miniszterelnök kötélbarátja érdekeltségébe tartozó GaranSec Zrt.-nek, hogy átvegye az irányítást a G4S Készpénzlogisztikai Kft., a G4S Holding Kft. és a G4S Biztonságtechnikai Zrt. brit hátterű vállalkozások felett. A GVH a hatósági bizonyítványt február végén állította ki. 

https://nepszava.hu/cikk/1154494-garancsi-birtokaba-kerulhetnek-a-g4s-cegek

Elios-papírokat foglalt le a rendőrség Vácon

Az OLAF-Elios-ügy újabb csavarja, hogy a rendőrséget is érdekli, miért cseréltek le Vácon uniós pénzből vett lámpákat.

Hosszas Facebook-posztot tett ki a Vácért Lokálpatrióta Egyesület arról, hogy a rendőrség dokumentumokat foglalt le a váci városházán. A dokumentumok az Elios Zrt. segítségével elvégzett közvilágítási korszerűsítéssel kapcsolatosak.

Arról írnak, még februárban derült ki, hogy Vác is szerepelt az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésében, ami a gyanús közvilágítási projekteket sorolta. A Fördős Attila vezette önkormányzat az egyesület szerint 211 lámpát cseréltetett le vagy módosíttatott az Eliosszal, amikhez már nem nyúlhattak volna hozzá.

Ugyanis azokat uniós támogatásból építették ki, még fenntartási időszakban voltak, ezért tavaly  az önkormányzatot. 20 millió forintra büntették

 

https://24.hu/belfold/2018/03/05/elios-papirokat-foglalt-le-a-rendorseg-vacon/