2018, március 5 - 08:03 Sajtószemle

A kampány legszomorúbb hozadéka: Soros-plakátok egy 10 éves gyerek legóvárosában

 

Egy olvasónk küldte az alábbi fotót az Indexnek, amin tisztán látszik a mindenki ellen hergelő Fidesz-kampány legvészesebb hatása: 

A legóvárost egy 10 éves fiú rakta össze, és ő rajzolta a fölé biggyesztett naiv stílusú kormányplakátokat is, mert mindig igyekszik minél élethűbbre formálni az építményeit. Olvasónk, Tamás, a gyerek apja azt írja, 

a számtalan budapesti óriásplakát hatására alakult ki a „gonosz Soros György bácsi” elképzelés a gyerkőcben, nem győzőm neki sokadszorra magyarázni, hogy sajnos nem feltétlenül az igazságot látni ezeken a hirdetőfelületeken. (...) 

Egy tegnapi, levelesládából kiszedett borítékok közül kihulló Fidesz szórólap adhatta meg a végső lökést a kisfiam számára, két pillanat alatt olvasta át, és égett bele a kis agyába. Rá pár órára született meg Lego-város gyűlöletplakátja.

 

https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/03/02/a_kampany_legszomorubb_hozadeka_sorosozo_plakatok_egy_10_eves_gyerek_a_legovarosaban/

Magyar világsiker: családi megbetegedések sorozata inspirálta a magyar fiúk találmányát

Történet két egyetemistáról és két középiskolásról, akik tavaly év végén kitalálták, hogy jó lenne együtt valami maradandót alkotni. Az eredmény egy szolgáltatás lett, ami az öröklődő mellrák valószínűségét határozza meg. A diákok beneveztek a találmánnyal a Microsoft nemzetközi ötletversenyére, ahol több száz induló közül nemrég a harmadik helyezést nyerték el.  A cél most már az ötletük  megvalósítása, előbb-utóbb pedig az amerikai piac meghódítása.

https://www.nlcafe.hu/ezvan/20180303/magyar-vilagsiker-csaladi-megbetegedesek-sorozata-inspiralta-a-magyar-fiuk-talalmanyat/

Megrajzolták a világ legnagyobb családfáját, nagyobb, mint Magyarország

 

Elkészült a világ legnagyobb családfája: 13 millió, többnyire európai és észak-amerikai embert köt össze 500 évre visszamenőleg. Aki próbálkozott már saját családfa készítésével, és ismeri az érzést, hogy milyen az anyakönyvekben megtalálni egy-egy ismeretlen őst, el tudja képzelni (vagy inkább el se tudja képzelni), mit jelent egy 13 milliós családfa.

Columbia Egyetem és a New York-i Genome Center kutatói a genealógiai kutatásokban és DNS-tesztekben utazó MyHeritage által fenntartott oldal, a geni.com gigantikus adatbázisából dolgoztak, ebből vizsgálták át 86 millió ember profilját a világ minden tájáról. A 86 millió profil letöltése után részben matematikai gráfelméletek segítségével kapcsolták össze az egyes embereket, átlagosan 11 generációra visszamenőleg. A hálózatban így is sok a hiátus; ahhoz, hogy megtalálják a 86 millió ember közös ősét, a számítások szerint 65 generációval ezelőttig kellene visszamenni – ez körülbelül Krisztus és a Római Birodalom idejét jelentené; eddig természetesen nincsenek dokumentált anyakönyvek.

https://index.hu/tech/2018/03/02/13_millio_ember_van_a_vilaglegnagyobb_csaladfajan/

Ez a 2 perces videó a leghihetetlenebb dolog, amit valaha láttam a természetről. Újra és újra meg tudnám nézni!

A BBC munkatársa, David Attenborough által narrált csodaszép videó körbevezet minket a világban, hogy megnézhessük a csodálatos és fenséges természetet. Olyan állatokat és tájakat láthatunk, amelyekről a legtöbben csak álmodunk. A képek tökéletes összhangban vannak a „What A Wonderful World” című dal szövegével. Hihetetlenül csodálatos világban élünk!

https://www.apost.com/hu/blog/ez-a-2-perces-video-a-leghihetetlenebb-dolog-amit-valaha-lattam-a-termeszetrol-ujra-es-ujra-meg-tudnam-nezni/1498

Itt a kormány új fegyvere: a laktanyázás

 

Negyven nappal a választások előtt alaposan összezavarta a Fidesz kommunikációját a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson elszenvedett vereség. Bayer Zsolt ébresztőt fújt, a Pesti Srácok seggre esésről és rohadt nagy sallerről írt, a CÖF pedig elkezdett megszervezni egy újabb Békemenetet

Többen azt feltételezték, hogy a kormány most lejjebb tekerik a sorosozást, és pozitív üzenetekre, sikerpropagandára vált, aminek voltak is jelei. Hamar kiderült aztán, hogy a politikai érdek azt diktálja, hogy a kormánypárt szavazótáborát leginkább migránsozós és sorosozós rémisztgetéssel lehet továbbra is egyben tartani és mobilizálni. 

Ez látható most a hétvégén kifejlődött laktanyázásban.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szombaton a XXII. kerületi Hunyadi-laktanya elé állva mondta azt, hogy 

KARÁCSONY GERGELY KORÁBBAN ARRA TETT JAVASLATOT: A KÖTELEZŐ KVÓTA ELFOGADÁSA UTÁN NYISSÁK MEG A HASZNÁLATON KÍVÜLI LAKTANYÁKAT A MIGRÁNSOKNAK.

 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/04/karacsony_gergely_hodmezovasarhely_menekultek_laktanya_fidesz_kampany/

Orbán a menekülttábor újranyitásával riogatja a bicskeieket

A kampánykörút bicskei állomását megörökítő videóban a miniszterelnök kabát nélkül, legendás kockás ingében dacol a mínuszokkal és egy németjuhásszal, majd meglátogat egy családot, ahol egy négyéves kisfiúnak magyarázza a választójogi törvényt. Az is kiderül, hogy több gyerekre van szükség, nem pedig migránsokra, ha viszont nem a Fideszt választják meg, akkor Orbán Viktor szerint újra meg fogják nyitni a menekülttábort a városban.

https://24.hu/belfold/2018/03/04/orban-a-menekulttabor-ujranyitasaval-riogatja-a-bicskeieket/

Orbán három éve még azt kérte az ENSZ-től, hogy vezessen be „világkvótát” a migránsok befogadására

érdemes felidézni azt a beszédet, amelyet Orbán Viktor úgy 2 és fél éve, 2015 szeptemberében mondott el az ENSZ Közgyűlésén. Ekkor még úgy gondolta, hogy a „migránsokat” egy „világkvóta” szerint kell befogadnia az országoknak. Orbán szerint Európa nem lesz képes egyedül viselni az általa népvándorlásnak nevezett folyamat terhét. „Ha nem lesz változás a jelenlegi trendekben, Európa destabilizálódni fog” - jósolja Orbán, majd az ENSZ vezetőjéhez fordul:

 

„Ezen tények alapján arra sürgetem a Főtitkár urat, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat e teher globális szintű megosztásáról. A nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként.”

 

https://444.hu/2018/03/04/orban-harom-eve-meg-azt-kerte-az-ensz-tol-hogy-vezessen-be-vilagkvotat-a-migransok-befogadasara

Lázár: Most azért van pénz az államkasszában, mert mi nem lopjuk el

Vasárnap se áll meg a kampány. Rövid összefoglalók, sűrű sorosozás és migránsozás.

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/04/kampany_fidesz_mszp_jobbik_egyutt_lmp_dk/

Nincs ott a megbeszéléseken Orbán Ráhel

Miközben Tiborcz István szállodabirodalma egyre hízik, a feleség, Orbán Ráhel tagja annak a csapatnak, amely megrajzolja Magyarország új turisztikai imázsát.

444.hu szúrta ki az állami tévé egyik műsorában, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán részletesen beszámolt arról, milyen formában fognak majd hozzá az idegenforgalom nagy reformjához. Az átalakítás az új magyar országmárka megalkotásával kezdődik, májusban pedig egy Budapest-központú kampány is indul világszerte arról, hogy a társasági élet, a fürdők és a gasztronómiai élvezetek mellett Budapest azért lehet vonzó turisztikai célpont, mert még nem lett bevándorló-főváros.

Ami igazán érdekes, hogy Guller Zoltán fiatal segítői között név szerint említi a miniszterelnök legnagyobb lányát, az Elios-botrányhoz köthető Tiborcz István feleségét, Orbán Ráhelt is.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/nincs-ott-a-megbeszeleseken-orban-rahel-2451277

Volt, aki 1000-ért árulta, és volt, aki 350-ért vette volna az aláírásokat

Több, áprilisban induló pártnak nyoma sincs a bejelentett székhelyén. Célpont című műsorunk járt utána a kevésbé ismert formációknak. A pártok akár 600 millió forintnyi kampánytámogatást is bezsebelhetnek, de 1 százalékos eredmény alatt ezt vissza kell fizetniük. A szakértő tovább szigorítana a rendszeren, a négy évvel ezelőtti kamupártok nagy részétől ugyanis nem sikerült visszaszerezni a pénzt.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/volt-aki-1000-ert-arulta-es-volt-aki-350-ert-vette-volna-az-alairasokat-2451270

Abszurd körülmények között tartják fogva Czeglédy Csabát

A külvilágtól totálisan elzárva, az alapvető személyiségi jogait megsértve őrzik a szegedi kapitányság hermetikusan elzárt fogdájában – tudtuk meg ügyvédjétől, aki egy egészen abszurd történetet is megosztott a Sztárklikkel.

Úgy tudjuk, most egy Tolkien-kötet az egyetlen dolog, amit a rajta lévő ruháján kívül magával vihetett a zárkába. „Jelenleg az a helyzet, hogy még telefonon sem tudunk kommunikálni vele. Ez egyértelműen jogsértő, hiszen az ügyvédhez való jogától fosztják meg.”

http://sztarklikk.hu/kozelet/abszurd-korulmenyek-kozott-tartjak-fogva-czegledy-csabat/334850

Elhárult az utolsó akadály, megalakulhat Merkel 4. kormánya

A Német Szociáldemokrata Párt tagsága nagy többséggel, 66 százalékkal szavazta meg azt, hogy a párt ismét nagykoalícióra lépjen Angela Merkel CDU-jával. Ezzel elhárult az utolsó akadály a kormányalakítás elől.

Így is több mint fél év telt a választások óta, hogy Európa legerősebb államában sikerült kormányt alakítani. Az új kormány várhatóan március 14-én, a tavaly szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás utáni 170. napon alakul meg. Ez volt az eddigi leghosszabb kormányalakítási folyamat Németországban.

Az SPD pártszavazást tartott a nagykoalícióról 463 ezer tagja megkérdezésével.  A levélszavazás komoly, 78 százalékos részvétel mellett zajlott. A  378 ezer leadott szavazatból végül 239 ezren voksoltak igennel a nagykoalícióra. 

 

https://index.hu/kulfold/2018/03/04/spd_nagykoalicio_angela_merkel_szavazas_cdu_kormanyalakitas/

 

Márki-Zay: Nem lesz mecsetépítés, nem lesz fehérterror

"Nagy megtiszteltetés az nekem, hogy ma itt állhatok, rekordszámú részvétellel választottak polgármesterré, a részvétel a demokrácia diadala volt. Nagy megtiszteltetés, hogy nem csak azokat képviselhetem, akik rám szavaztak, hanem azokat is, akik nem" - mondta Márki-Zay Péter szombaton a hódmezővásárhelyi díszközgyűlésen beiktatását követően.

Azt mondta, nem csak a kampányban tett ígéreteit fogja betartani, hanem be fogja bizonyítani, hogy a kampány során ellene felhozott vádaknak, rágalmaknak nincs alapja. "Azoknak is be fogom bizonyítani, akik nem rám szavaztak, hogy nem lesz káosz, nem lesz anarchia, nem lesz mecsetépítés, nem lesz fehérterror. Mindenki nyugodjon meg, dolgos hétköznapok jönnek. A szeretet hatalma legyőzte a hatalom szeretetét" - mondta.

Márki-Zay elmondta, szeretne békejobbot nyújtani a kampány során ellene munkálkodó képviselőknek.

"HEGEDŰS ZOLTÁNTÓL IS BOCSÁNATOT KÉREK, HA MEGBÁNTOTTAM, BOLONDNAK, ZAVAROS FEJŰNEK NEVEZTEM VOLNA, ELNÉZÉST KÉREK MINDENKITŐL, AKINEK VÁLASZTÓIT LISTÁZTAM, RIOGATTAM VOLNA"

- mondta a 

 

fideszes kampányra utalva.

https://index.hu/belfold/2018/03/03/marky-zai_peter_beiktatas_hodmezovasarhely_polgarmester/

Több külföldön dolgozó magyar akar szavazni, mint négy éve

 

Négy héttel a jelentkezési határidő vége előtt már több mint 17,5 ezren vetették fel magukat a külképviseleti névjegyzékbe, közel kétszer annyian, mint 2014-ben, írja az MTI.

Azok a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok, akik a szavazás napján, április 8-án nem tartózkodnak Magyarországon, a külképviseleteken szavazhatnak. Négy évvel ezelőtt 97 külképviseleten szavazhatott mintegy 28 ezer választópolgár.

·         Londonban 2754-en

·         Münchenben 1221-en,

·         Stuttgartban 1044-en,

·         Berlinben 859-en,

·         Hágában 782-en,

·         Brüsszelben 777-en,

·         Bernben 756-an,

·         Beregszászon 529-en,

·         Düsseldorfban 483-an,

·         Manchesterben 465-en,

·         Csíkszeredán 443-an,

·         Dublinban 416-an, míg

·         Bécsben 409-en jelezték szavazási szándékukat. 

 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/03/tobb_kulfoldon_dolgozo_magyar_akar_szavazni_mint_negy_eve/

BÁR VÁLIK, DE NEM HÁLÁTLAN

HOSSZÚ KATINKA TOVÁBBRA IS FÉRJÉT, SHANE TUSUPOT NEVEZI MEG EDZŐJÉNEK

Ch. Gáll Magyar Idők

Már napokkal ezelőtt megjelent a hír, hogy Hosszú Katinka beadta a válókeresetet: a háromszoros olimpiai bajnok úszónő a szakítását férjével és edzőjével, Shane Tusuppal hivatalosan is szentesíteni kívánja.

Ezzel párhuzamosan – vagy inkább ettől függetlenül – azonban kettejük házasságának decemberi zátonyra futása óta felettébb izgatja a szakmát – de a közvéleményt is –, hogy ki lesz a háromszoros olimpiai bajnok kiválóság trénere, hiszen sokáig nem is edzett, s úgy hírlik, miután elkezdte a gyakorlásokat, akkor sem Tusup irányításával tette ezt. Mindez már csak azért is izgalmas kérdés, mert az amerikai szakember a maximális, havi nettó egymillió forintos járandóságot veszi fel – most még – felesége után.

https://magyaridok.hu/sport/bar-valik-de-nem-halatlan-2852619/

Fidesz: Az ellenzék elvenné a lakásodat és migránsoknak adná

 

AZ LMP AZÉRT GYŰJTI ÖSSZE AZ ÜRES LAKÁSOKAT, HOGY BETELEPÍTSE ODA A MIGRÁNSOKAT. ARRA KÉSZÜLNEK, HOGY ELVEGYÉK A TULAJDONOSOKTÓL A LAKÁSOKAT ÉS JOGSZABÁLYI KÉNYSZERREL MÁSOKAT TELEPÍTSENEK BE ODA.

Írta ezt a Fidesz, válaszul az LMP bejelentéseire.

MONDOTT ILYET VAJON AZ LMP? 

Nézzük csak, mit jelentett be a párt ma:

 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/04/a_fidesz_mar_ott_tart_hogy_az_ellenzek_elvenne_a_lakasodat_es_migransoknak_adna/

 

Összeférhetetlenség gyanúja a paksi bővítésnél

paksameta.hu

·         Atomerőművek esetében az első számú játékszabály: egy ország nukleáris biztonságát felügyelő hatóság szakemberei nem lehetnek semmilyen formában érdekeltek egy olyan atomerőmű-építési projektben, amelyről dönteniük kell.

·         Ennek ellenére felmerül a gyanú, hogy a mára közvetlen kormányzati irányítás alá vont volt MVM Paks II. Zrt. (mára csak Paks II. Zrt.) összesen 9,6 millió forintos keretszerződésében a hazai nukleáris ipar független felügyeletével megbízott Országos Atomenergia Hivatal (OAH) három munkatársa is megbízást kapott.

·         Egyikük Hullán Szabolcs, az OAH főigazgató-helyettese, aki Paks II. új blokkjainak nukleáris biztonsági engedélyezéseit felügyeli.

·         Ez csak egyike annak a 255 napvilágot látott szerződésnek, melyet az MVM Paks II. Zrt. kötött 2012 óta.

·         A szerződéseket átnézve arra jutottunk: tisztázásra szorul, hogy mely, elvileg független szakértők dolgoznak a Paks II.-t építő állami cégnek. Az ország nukleáris biztonságáról van szó. A kérdés súlya egyértelmű: fukusimai katasztrófa egyik oka is az volt, hogy a felügyelő hatóság nem végezte megfelelően a munkáját.

 

http://paksameta.blog.hu/2018/02/27/bedolgozhat-e_az_orszagos_atomenergia_hivatal_munkatarsa_paks_ii-nek

Karácsony Gergely: népszavazással söpörjük el a rezsimet

 

Vagyonelkobzást, korszerű egészségügyet és oktatást ígér az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Programbeszédet tartott Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

Karácsony azzal kezdte, hogy nem lesz elég elzavarni Orbánt, az csak a kezdet, de utána új és közös hazát kell építeni.

A lopott vagyon visszajár - mondta, és bejelentette, hogy győzelmük esetén antikorrupciós ügyészséget hoznak létre, és vagyonelkobzásokkal szerzik vissza a fideszes haveroknak és családtagoknak átjátszott közpénzt. Mindezt jogállami, legális módszerekkel tervezik végrehajtani.

Karácsony beszélt arról is, hogy a visszaszerzett vagyon és az uniós támogatások együttesen fedeznék a humántőkébe, oktatásba és egészségügybe tervezett fejlesztéseket.

http://hvg.hu/itthon/20180303_Karacsony_Gergely_nepszavazassal_soporjuk_el_a_rezsimet

"És Tiborcz?" - kérdezi az MSZP Czeglédy őrizetbe vétele után

"És Tiborcz?" - ezzel a két szóval reagált az MSZP arra, hogy ismét őrizetbe vették a többi között költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csabát, aki képviselő-jelöltté válása után egy napig volt szabadlábon. Gyurcsány Ferenc is megszólalt, a Facebook oldalán azt írta, "a helytartók érzik a vesztüket. Ezért minden mértéket elvesztettek, minden határt átléptek. Jön még kutyára dér..."

 

http://hvg.hu/itthon/20180303_Es_Tiborcz__kerdezi_az_MSZP_Czegledy_orizetbe_vetele_utan

Jelen állás szerint átlagban hét jelölt lesz az egyéni kerületekben

 

Már több mint 1600 egyéni jelöltet jelentettek be az áprilisi országgyűlési választásra, 767-et már nyilvántartásba is vettek közülük a választási bizottságok.

http://hvg.hu/itthon/20180303_Jelen_allas_szerint_atlagban_het_jelolt_lesz_az_egyeni_keruletekben

AKKOR TÉNYLEG LEGYEN VILÁGOSSÁG!

AZ OLAF, AZ ELIOS, TOVÁBBÁ A TUNGSRAM-SCHRÉDER ZRT. SAJTÓKÖZLEMÉNYE

Bayer Zsolt Magyar Idők

Önöknek nem tűnt fel, hogy az OLAF négy éve egyszer már jelzett, majd a magyar ügyészség megvizsgálta, és rendben lévőnek találva lezárta az ügyet? Aztán most, hogy azóta gyakorlatilag nem történt semmi sem, egyszer csak, éppen a választási kampány elején, ismét előkerül a nagy Elios-ügy, és lassan álmából felkeltve is azt gagyogja mindenki, hogy Elios, meg Tiborcz, meg „vej”.

Persze, ha a „vej” kicsit öregecskedőbb lenne, és történetesen egy Dobrev lányt vesz nejül, és történetesen az anyósától kapott volna számolatlanul állami vagyont meg hiteleket, és történetesen egy zsidóktól rabolt villában piálna a Rózsadombon, akkor ez a „vej” egy üzleti zseni lenne, s ha még azt is elmondta volna a sajátjainak, hogy „ezt elkúrtuk, nem kicsit, nagyon”, akkor meg pláne.

De ez a „vej” a jelenlegi miniszterelnök lányát vette feleségül, vagyis eo ipso gazember, mi is lehetne más?

Tudatában vagyunk annak, hogy a félreértések legfőbb oka az, hogy az információk alapjául szolgáló dokumentumok több esetben nem fedik a valóságot, ezért kívánunk segíteni a helyzet tisztázásában. A kiegyensúlyozott és valósághű tájékoztatás érdekében tisztelettel kérjük a média képviselőit, hogy mielőtt a Tungsram-Schréder Zrt.-vel kapcsolatban félreérthető információkat közölnének, bátran kérdezzenek tőlünk, hogy mindenki számára világos válaszokat adhassunk.

Ez a sajtóközlemény kizárólag változtatás nélkül, teljes egészében közölhető!”

 

https://magyaridok.hu/velemeny/akkor-tenyleg-legyen-vilagossag-2852955/

Bayer Zsolt feladata lett Tiborcz megvédése, bravúrosan égette le magát

 

A megdönthetetlen cáfolata a Tiborcz-ügynek? Egy érintett cég közleménye. Legalábbis Bayer Zsolt szerint.

Hódmezővásárhely tanulsága, hogy a Tiborcz-üggyel valamit kezdeni kell – ez olvasható ki a kormánysajtó nagyágyújának szombati írásából. Bayer Zsolt tehát megvédi az ügyet, mert szerinte áprilisban Orbán vejének korrupciós ügyén is múlik, hogyan dől el az országnak sorsa,

mégpedig örökre.

Nos, Bayernek saját írása alapján elég oka van az aggodalomra, mert a védekezése egy Tungsram-Schréder közlemény. Igen, az egyik érintett cég közleménye. Nem a gyanú szerint bűnszövetkezetben elkövetett csalások központjában álló cég közleménye, hanem az egyik beszállító közleménye. És mint szokásos, a multikat minden alkalommal gazemberező Bayer most azt emeli ki ahányszor csak teheti, hogy a Tungsram-Schréder egy MULTICÉG. Értik? Itt minden megoldva, mert egy multicégtől olvashatja az igazságot.

http://hvg.hu/itthon/20180303_Bayer_Zsolt_feladata_lett_Tiborcz_megvedese_bravurosan_egette_le_magat

Hegyi Iván: Tartós béka

 

Jávor Benedek EP-képviselő kiderítette, a Népszava pedig fehéren-feketén közzétette, hogy az emberemlékezet óta vegetáló magyar futball újabban – és részben – politikai merénylet áldozata.

A párbeszédes küldött az Európai Bizottságtól kikérte a tao-sporttámogatások teljes dokumentációját, és hallatlan anomáliák sokaságára bukkant. Egyebek közt arra, hogy Magyarország azt ígérte, a társaságiadókedvezményből származó összegeket főként létesítményfejlesztésre, nem pedig új stadionok építésére fordítják, s a kormány hét évvel ezelőtt „vita nélkül elfogadta és írásban rögzítette”: a sportkluboknak a tao-rendszer keretében nyújtott dotáció nem más, mint állami támogatás. (Ennek itthon folyamatosan az ellenkezőjét nyomják a rezsim rendíthetetlen főemberei és megingathatatlan szekértolói.)

Minden rendellenesség között kétségkívül az a leginkább meghökkentő, hogy – idézem – „Magyarország hangsúlyozza (…) a támogatásban részesülő sportegyesületek helyi jellegét – hiszen legtöbbjük csak országos szinten játszik, de nem jut ki nemzetközi sportrendezvényekre –, s ezáltal az intézkedésnek az unión belüli kereskedelemre gyakorolt korlátozott hatását”. 

https://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/hegyi_ivan_tartos_beka

Relaxációs percek Németh Szilárddal

 

Németh Szilárd a világ számos fontos kérdésében tett már jellegzetes nyilatkozatokat, ezekből a megnyilvánulásokból készítettünk könnyen emészthető, nyugtató haikukat. Tegyen be valami relaxációs zenét, és dőljön hátra! A képek alatt megtalálja a haikuk alapjául szolgáló eredeti Németh Szilárd-nyilatkozatokat tartalmazó híreket.

https://zoom.hu/hir/2018/03/03/relaxacios-percek-nemeth-szilarddal/

Demszky Gábor: Budapest ostroma

A parlamenti mamelukok többsége igent mondott a Margitszigetre tervezett, teniszcsarnokként emlegetett, de valójában kongresszusi központnak szánt gigalétesítmény terveire. Ha ez a beruházás megvalósul, Orbán Viktor valóban tort ülhet: a Bálna várja a lányát és Tiborcz Istvánt, a budai Várban pedig a kolostorból átalakított épület új lakóját, a miniszterelnököt. De „Shylocknak a szív kell”,

Orbánnak pedig a főváros, a szabadság központja – benne a Margitszigettel.

Eleink tudatos városfejlesztése főpolgármesterként számomra is példaadó volt. Forrásainkból és az EBRD, valamint a Világbank hiteleiből szinte mindent felújítottuk, amit ránk hagytak. A millenniumi földalatti vasút teljes rekonstrukciójával kezdtük, a Nagykörút és rajta Európa legforgalmasabb villamospályájának felújításával folytattuk. Már a kilencvenes évek első felében gondunk volt a központi vásárcsarnok és az UNESCO által védett pesti panoráma részét képező 2-es villamos hídszerkezetének felújítására, tömbrehabilitációba kezdtünk, és szinte valamennyi Duna-hidat felújítottuk.

Pontosan tudom, hogy a nagy rekonstrukciók idején, amelyeket nem tudtunk megfelelően összehangolni, időnként állt a város. Tudom, hogy számos csúcsra járatott beruházás költségei jócskán meghaladták az eredetileg tervezett összegeket. Ám a főváros hitelminősítése mindvégig jó maradt: költségvetési gazdálkodásunkat a Világbank 2003-ban „Budapest-modellként” ajánlotta.

http://168ora.hu/velemeny/demszky-gabor-budapest-ostroma-146098

Ettől a levéltől padlót fogsz: érdekes részletek láttak napvilágot a Czeglédy-ügyben

Azt kérte a szerkesztőm, hogy írjak egy anyagot vasárnap reggelre arról az olvasói levélről, amely a Nyugat.hu-n jelent meg a Czeglédy-üggyel kapcsolatban. A levélíró egy szombathelyi vállalkozó, aki hol felháborodottan, hol tényekre és azok elemzésére támaszkodva beszél azokról a dolgokról, amikkel Czeglédy Csabát, a szombathelyi szocialista politikust vádolják. Hozzáfogtam elolvasni a levelet, egyre jobban belemerültem, végül úgy éreztem, a Pesti Bulvár nem teheti meg, hogy ne közölje teljes terjedelmében, változtatás nélkül.

Cégvezetőként kapcsolatban álltam a Human Operator Kft-vel. Hónapok óta olvasom a hazugságokat a cégről. A nevemet nem merem vállalni, mert nem szeretnék újabb NAV vizsgálatot a nyakamba az eddigiek mellé, de mindenki döntse el maga, vagyok-e legalább annyira hiteles, mint egy FIDESZ-szóvivő, vagy volt miniszter, aki magabiztosan nyilatkozik óriási zagyvaságokat.

http://pestibulvar.hu/2017/12/17/ettol-leveltol-padlot-fogsz-erdekes-reszletek-lattak-napvilagot-czegledy-ugyben/

Körülbelül 150 ember tüntetett Czeglédy Csabáért

A tüntetésen beszédet mondott Mécs Imre, Iványi Gábor, Ara-Kovács Attila és Lendvai Ildikó is.

https://24.hu/belfold/2018/03/04/korulbelul-150-ember-tuntetett-czegledy-csabaert/

Miért nem tudja elengedni Czeglédy Csaba kezét az ellenzék?

origo

Ha a politikai racionalitást nézzük, egy normális politikus nemhogy nem védené, hanem a nevét is elfelejtené egy bűnözőnek. Czeglédy Csaba saját magát egy elvált gyereknek írta le, aki félig MSZP-s, félig DK-s. Ezúttal igazat mondott Czeglédy, hiszen közös MSZP-DK-s önkormányzati képviselő Szombathelyen (sőt, az asszonyverő Juhász Péter pártja, az Együtt is támogatta), és több, MSZP-s és DK-s ügyben dolgozott ügyvédként. Botka László és Gyurcsány Ferenc is használta.

Czeglédyt öt héttel a választások előtt, szemben tehát a józan ésszel, az ellenzék védi, ajnározza. Pénteken az ATV-ben Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese keményen kiállt mellette. Ártatlannak nevezte. Később Gréczy Zsolt, a DK szóvivője még jobban védte Czeglédyt, szintén az ATV-ben. 

http://www.origo.hu/nagyvilag/20180304-czegledy-ellenzek-csalas.html

Rabruhát akasztottak Orbán kerítésére

Varju László a facebookra feltett videóban azt ígéri, ha április 8-án megdöntik az Orbán-rendszert, első dolguk lesz leváltani a legfőbb ügyészt, csatlakozni az európai ügyészséghez és zárolni a fideszes bűnözők vagyonát. 

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/rabruhat-akasztottak-orban-keritesere-2451186

„Ments meg Uram a tűzoltókat ezektől a gépszekerektől!”

Rossz konstrukció, gyenge minőség és hiányos felszereltség - ez jellemző a tűzoltók szerint a magyar gyártású gépjármű-fecskendőre, amely jóval drágább a világpiacon beszerezhető, korszerű tűzoltóautóknál. Az önkormányzati tűzoltóságok önállóságát a második Orbán-kormány idején megszüntették, a tűzoltók szerint azóta mindennaposak az irányítási gondok. 

„Ez botrány mennyire nincs semmi hely nem, hogy öltözni még ülni sem”

„Tervezték ezt az autót egyáltalán, ha tervezték, akkor mérnökök is voltak közöttük, vagy csak katasztrófavédő »szakemberek«???”

„Ments meg Uram a Tűzoltókat ezektől a gépszekerektől és adjál a kezükbe használható tűzoltóautókat! ”

A segélykiáltásokat a szakszervezet tette közzé. Ráadásul, ami rossz, az legalább drága is.

„Külföldről körülbelül 30 százalékkal olcsóbban be lehetett volna szerezni hasonló kategóriájú gépjárműfecskendőket, ami nagyon könnyű kiszámolni, hogy mondjuk 100 fecskendőnél, ahol lassan már tartunk, 130 lett volna belőle” – így Vidó Attila, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/ments-meg-uram-a-tuzoltokat-ezektol-a-gepszekerektol-2451184

GYURCSÁNY ZÁRKADUBLŐRE

Szikszai Péter Magyar Idők

Czeglédy Csaba gyanúsított és képviselőjelölt. Névjegynek sem rossz. Az iskolaszövetkezeti ügy a vádhatóság szerint hatmilliárdos kárt okozott az államnak. A bíróság kétszer is úgy határozott, hogy a terheltnek előzetes letartóztatásban kell maradnia, ugyanis tartani kell attól, hogy a szoci ügyvéd bizonyítékokat semmisít meg, tanúkat befolyásol vagy esetleg megszökik.

Az MSZP-s politikust azonban a börtön magányában arra sarkallta a tettvágy, hogy független parlamenti képviselőként tegyen a haza ügyéért, ezért mások mellett a volt SZDSZ-s Mécs Imrével és nejével összeszedette az induláshoz szükséges aláírásokat, s így mentelmi jogot szerzett.

Czeglédyt persze megilleti az ártatlanság vélelme, a jogi helyzet azonban botrányos. Ennyi erővel a szocialista politikust akár emelt díjas telefonos szavazással is ki lehetett volna szabadítani a börtönből. Jogi nonszensz, hogy egy folyamatban lévő büntetőeljárásból ilyen könnyen ki lehet csusszanni, veszélyeztetve a nyomozás sikerét. Ráadásul az eset súlyos precedenst teremthet, hiszen a kampány ideje alatt több száz előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított szabadulhat, például a körúti robbantó is, ha van néhány segítőkész ismerőse. De ez csak az egyik probléma, van itt más is.

https://magyaridok.hu/ahelyzet/gyurcsany-zarkadublore-2854485/

FIDESZ: TALÁLKOZTAK-E A BALOLDALI POLITIKUSOK CZEGLÉDY CSABÁVAL?

MTI MAGYAR IDŐK

A Fidesz szerint Molnár Gyula MSZP-elnöknek, Karácsony Gergelynek, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének és Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének válaszolnia kell arra, hogy kapcsolatba léptek-e Czeglédy Csabával, amíg az ügyvéd szabadlábon volt.

Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő szombati, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, Czeglédy Csaba egy napig volt szabadlábon, és ez az idő elegendő ahhoz, hogy a bizonyítékokat, amelyek a büntetőeljárásával kapcsolatban keletkeztek, eltüntesse, és az ügyben érintett politikustársaival egyeztessen.

A képviselő szerint az előzetes letartóztatás fő oka, hogy a gyanúsított ne tudjon összebeszélni társaival, így ne tudja meghiúsítani az eljárást.

https://magyaridok.hu/belfold/fidesz-talalkoztak-e-baloldali-politikusok-czegledy-csabaval-2856423/

MATOLCSY ÖT ÉVE A JEGYBANK ÉLÉN

HIÁBA RIOGATTAK, AZ ÚJ MONETÁRIS POLITIKA ALACSONY ALAPKAMATOT ÉS STABIL KÖRNYEZETET TEREMTETT

Kiss Gergely Magyar Idők

Matolcsy György 2013. március 4-én lépett hivatalba, azóta ő a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Elődje Simor András volt, aki annyira bízott a hazai bankrendszerben, hogy vagyonát Cipruson tartotta. Igaz, jól ismerte az akkori balliberális kormányt, pontosan tudhatta, milyen „szakértői kezekben” van az ország. Biztos, ami biztos – gondolhatta. Érdemes visszaidézni, hogy mit szóltak az Orbán-kormány ellendrukkerei, miután Matolcsy Györgyöt nevezték ki a jegybank élére.

https://magyaridok.hu/velemeny/matolcsy-ot-eve-jegybank-elen-2841228/

MEGALAPOZATLAN VÁDAK: HÍRHAMISÍTÁSI ÜGYBE KEVEREDETT A 24.HU ELLENZÉKI PORTÁL

NEM LÉTEZŐ ÜGYÉSZSÉGI IRATOKKAL AKARTÁK SAROKBA SZORÍTANI A FIDESZES KÉPVISELŐT

Thurzó Katalin Magyar Idők

Koholt vádak és megalapozatlan rágalmak mentén, csupán a politikai lejáratás szándékával intézi támadásait a kormánypárti képviselők ellen a balliberális 24.hu hírportál. A Magyar Idők birtokába került az az újságírói megkeresés, amelyben Szatmáry Kristófnak, a XVI. kerület fideszes országgyűlési képviselőjének azt írják, a portál birtokában van egy ügyészségi dokumentum, amelyben a vádhatóság megállapítja, hogy jogsértést követett el a politikus családi cége. Ezzel szemben a Fővárosi Főügyészség a Magyar Idők megkeresésére azt közölte, nemhogy irat nem létezik, nyomozás sem indult az ügyben, mivel bizonyítékok híján elutasították a nyugtaadás elmulasztása miatt tett feljelentést.

https://magyaridok.hu/gazdasag/liberalis-media-es-hirhamisitas-2855034/

Tiborcz üzlettársa miatt halogathatják a döntést a Kolosy téri piac bérbeadásáról

Két pályázót még személyesen meghallgatnának, de még az önkormányzati képviselőknek sem kötötték az orrára a részleteket.

A III. kerületi önkormányzat pénteki ülésén elhalasztotta a döntést a Kolosy téri piac üzemeltetési pályázatáról. A 24.hu értesülése szerint ennek hátterében az állhat, hogy annak az Erdei Bálintnak a cége lehet a befutó, aki Tiborcz Istvánnal együtt alapítója volt az Eliosnak, de nem venné ki jól magát, ha az országgyűlési kampány közepén hirdetnék ki győztesként.

A piac mielőbbi bérbeadása abból a szempontból kívánatos lenne, hogy havonta kétmilliósnál nagyobb veszteséget termel az önkormányzatnak. Arról már két éve, 2016 márciusában döntött az önkormányzat, hogy felülvizsgálja a 2012-ben felújított és átadott létesítmény hasznosítását, majd az is eldőlt, hogy külső üzemeltetőt vonnak be. A pályáztatást az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. kapta 

feladatul.https://24.hu/belfold/2018/03/02/tiborcz-uzlettarsa-miatt-halogathatjak-a-dontest-a-kolosy-teri-piac-berbeadasarol/

Üzenet a Nyilvánosság Klubtól

Nyílt Levél a „közszolgálati” média munkatársaihoz. (A Nyilvánosság Klub tájékoztatása szerint a levelet a Magyar Távirati Iroda nem volt hajlandó közölni.)

A Nyilvánosság Klub Magyarország legrégebben alakult civil szervezete. 1989-ben, mi, újságírók, szerkesztők, médiakutatók azért hoztuk létre, hogy aktívan közreműködjünk a szabad véleménynyilvánítás intézményes kereteinek létrehozásában, a diktatúra tájékoztatási monopóliumának lebontásában, a médiapluralizmus megteremtésében.

Mára oda jutottunk, hogy a közszolgálati média – a pártállami diktatúra idejét idézve – a köz szolgálata helyett ismét a hatalom szócsövévé vált, kizárólag a kormánypártok érdekeit és elvárásait tartja szem előtt, és a közönség tájékoztatása helyett a kormánypártok propagandagépezeteként működik. A kormánypropaganda első számú kiszolgálójaként aktívan részt vesz a félelem- és gyűlöletkeltésben, fertőzi a közvéleményt, embert ember ellen uszít, rombolja a társadalmi morált. Elfogult, pártos, egyoldalú politikai tájékoztató tevékenysége nemcsak a demokratikus nyilvánosság működésének alapvető normáit, hanem a rá vonatkozó törvényeket is sérti. Nemcsak a politikai tájékoztató, hanem a kulturális, ismeretterjesztő, sőt a szórakoztató tevékenységét is a kormánypártok elvárásaihoz igazítja. A műsorok tartalmából egyértelműen kiderül, hogy a közmédiában maradéktalanul felszámolták az újságírók és szerkesztők autonómiáját, kiölték az újságíró szakma lelkét. Ezt támasztják alá a megfélemlített munkatársak név nélkül tett nyilatkozatai is.

http://nepszava.hu/cikk/1154308-uzenet-a-nyilvanossag-klubtol

N. Kósa Judit Kvádok, avarok

Lovas kimerek, fegyverkovács kotinus kelták, nomád szkíták, jazig szarmaták, germán kvádok, gepidák és avarok hullámzottak a mai Miskolc területén a magyarok honfoglalását megelőző évszázadokban. Eleink végül leginkább avarokat találtak ott. Vagy úgy is mondhatnánk: az avaroknak jutott az a sors, hogy a magyar törzsek lerohanják őket, rájuk kényszerítsék a szokásaikat és az életmódjukat.

Mindez a miniszterelnök miskolci nyilatkozatát ízlelgetve jutott eszembe: „Miskolcon tudják az emberek, mi az a bevándorlás." És tényleg. Ezerkétszáz év hosszú idő, s azóta tudják a miskolciak, milyen az, ha megindulnak ellenük az idegenek.

http://nepszava.hu/cikk/1154251-kvadok-avarok

Forgács Imre: Trumponomics – 2018

Bonyolult világunkban Donald Trump örökké újszülött marad, akinek minden vicc új. Davosban például az amerikai gazdaság sikereit dicsérte; ezek szerinte az ő adócsökkentési reformjának köszönhetőek. Lényegében újra felfedezte azokat a neoliberális tételeket, melyeket egykor – a reaganomics névadója – Ronald Reagan is hangoztatott. Eszerint a növekedés elsősorban a vállalkozások adóterheinek csökkentésétől, valamint a deregulációtól várható. Igaz, a The Washington Post és a többiek mindezt másképp látják. Szerintük a „trumpista” gazdaságpolitikának nem sok köze van a sikerekhez: azok jórészt Obama válság utáni erőfeszítéseit igazolják.

http://nepszava.hu/cikk/1154225-forgacs-imre-trumponomics-2018

Itt vannak a Közös Ország Mozgalom első felmérései: Szél, Niedermüller és Ungár is esélyes kihívó lehet

A vizsgált két választókerületben azonban visszalépésekkel együtt is a Fidesz vezet.

A Közös Ország Mozgalom 18 egyéni választókerületben közvélemény-kutatásokkal méri fel, hogy ki lehet a legesélyesebb ellenzéki jelölt. A budapesti 4-es és a Pest megyei 2-es választókerület eredményeit publikálták először.

A főváros II. kerületét és a III. kerület egy részét magában foglaló körzetben a Fidesz Varga Mihályt indítja. A KOM felmérése Vargát 35,7 százalékra mérte, az eséllyel induló két ellenzéki jelölt a DK-s Niedermüller Péter (18,7 százalék) és az LMP-s Ungár Péter (10,3) százalék lehet. A bizonytalanok aránya 26,2 százalék.

Niedermüller tehát az elsődleges preferenciák alapján erősebb kihívónak tűnik, mint Ungár. De amikor a kutatók azt próbálták megbecsülni, mi lenne az ellenzéki visszalépések hatása, egy hajszállal már Ungár szerepelt jobban. Ám 44 százalékos eredményével még így is kikapna Varga Mihálytól.

A budakeszi központú Pest megyei körzetben a Fidesz Csenger-Zalán Zsoltot indítja, ő jelenleg 35,4 százalékon áll. A legerősebb ellenzéki kihívó itt egyértelműen Szél Bernadett 15,5 százalékos támogatottsággal. Ha csak az LMP társelnöke indulna a fideszes ellen, várhatóan 43 százalékot szerezne.

http://magyarnarancs.hu/belpol/itt-vannak-a-kozos-orszag-mozgalom-elso-felmeresei-szel-niedermuller-es-ungar-is-eselyes-kihivo-lehet-109672

Furcsaságok a miskolci sugárterápiás gépek elzálogosítása körül

 

Jelzálogot jegyezett be a Raiffeisen Bank a daganatos betegek kezelésére szolgáló sugárterápiás gépekre a miskolci megyei kórházban. Információink szerint azonban a zárolt lineáris gyorsító nem az adós cég 100 százalékos tulajdonában áll.

 

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/furcsasagok_a_miskolci_sugarterapias_gepek_elzalogositasa_korul.657881.html

Miskolcon csatatér lesz - megszólalt a polgármester

 

A rendszerváltás óta 2017 volt az első év, amikor Miskolcnak nem volt elvándorlási vesztesége - mondta lapunknak Kriza Ákos polgármester, aki úgy látja, hogy a Miskolc tényleg politikai csatatér.

 

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/miskolcon_csatater_lesz_megszolalt_a_polgarmester.657866.html

Megjött a válasz a brüsszeli "hadüzenetre"

 

Theresa May újabb mérföldkőnek számító beszédet tartott, melyben felvázolta a "kemény tényeket" arról, milyen kapcsolatot szeretne az Egyesült Királyság az EU-val kilépése után. A beszéd a korábbiakhoz képest tisztább képet fest a brit irányról, de még így is sok kérdőjel maradt

 

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/megjott_a_valasz_a_brusszeli_haduzenetre.657867.html

 

Kiderült a titok a magyar-lengyel százmilliárdos gigaprojektről

 

Nem sokat beszélt eddig a magyar kormány arról, hogy a lengyel vezetéssel közösen, gyorsvasúttal kötné össze a két fővárost. Februárban csak a lengyel sajtóból derült ki, hogy egyáltalán tervezik a kötöttpályás beruházást. Bár nem kommunikálják, már megvan, milyen nyomvonalnak örülnének a magyar kormányban. A legjobban Kína járhat a beruházással.

 

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kiderult_a_titok_a_magyar-lengyel_szazmilliardos_gigaprojektrol.657807.html

Tejet ad a zuglói fideszes jelölt a támogatóinak

Ugyan a Fidesz már leadta mind a 106 egyéni jelöltjének a szükséges aláírásokat, és ezeket mind hitelesítették is, az aláírások gyűjtésével a párt nem állt meg.

Így Zuglóban is lehet még támogatni Jelen Tamás indulását is, akinek standjánál tejet is osztanak, fejenként 2 litert lehet vinni, számolt be olvasónk:

https://444.hu/2018/03/02/tejet-ad-a-zugloi-fideszes-jelolt-a-tamogatoinak

 

Orbán cigányozása megoldhatatlan feladat elé állította a borsodi roma vezetőt, aki fideszes polgármesterjelölt is volt

 

Van az úgy, hogy az ember önmagával szemben is meghasonlásra kényszerül. Nagyjából így lehetett Barna Attila, a miskolci székhelyű Borsod megyei romanemzetiségi önkormányzat elnöke isamikor arról kérdeztük, hogy mit szól a miniszterelnök csütörtöki, nem is annyira burkolt cigányozásához.

„Jobboldali érzelmű ember vagyok, így, ha nem haragszik, ezt nem szeretném most kommentálni.”

 

A következő mondatban azonban hozzátette:

„Ha a miniszterelnök úr ezt felvetette, akkor biztos van alapja".

Orbán Viktor kijelentéseiről szerettük volna egyébként nyilatkozatra bírni az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökét is, Balogh József azonban nem látta a nagy vihart kavart videót, a miniszterelnöki mondatok hallatán röviden csak annyit mondott:

"nem ez a hozzáállás jellemző miniszterelnök úrra”,

majd arra kért minket, hadd nézze meg előbb a felvételt, és kicsit később hívjuk vissza.

Valószínűleg nem árulunk el nagy meglepetést, hogy az ORÖ elnöke azóta elérhetetlen telefonon. 

 

http://hvg.hu/itthon/20180302_Nem_kis_dilemma_ele_allitotta_Orban_a_fideszes_borsodi_roma_onkormanyzati_vezetot

 

Szabadlábra helyezték a szlovák újságíró meggyilkolásásával összefüggésben őrizetbe vett olaszokat

 

A nyomozati szervek a rendelkezésükre álló 48 órás határidőn belül ellenőrizték az őrizetbe vett személyekkel kapcsolatos felvetéseket, majd szabadlábra helyezték őket - közölte szombaton a szlovák rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: közelebbi információkat az ügyet felügyelő ügyész döntése alapján nem hoznak nyilvánosságra.

 

https://444.hu/2018/03/03/szabadlabra-helyeztek-a-szlovak-ujsagiro-meggyilkolasasaval-osszefuggesben-orizetbe-vett-olaszokat

 

Hackerektől retteg az EU

Egész Európában elképzelhetőek kibertámadások minisztériumok ellen. A Németországban történt eset megmutatta: a legbiztonságosabbnak vélt hálózatok is sebezhetőek.

http://nepszava.hu/cikk/1154153-hackerektol-retteg-az-eu

Szelestyei Lajos nemzetközi lapszemle

A stabilitásra hivatkozva Csányi Orbán mellett tette le a garast

 

Amit Orbán a keresztény értékek védelméről mond, az a fasiszta időket hozza vissza. Orbán még egy lapáttal rátesz a migránsellenes riogatásra. A német befektetőket nem riasztja el, ami Magyarországon a politikában 

http://ww2.infovilag.hu/2018/03/03/a-stabilitasra-hivatkozva-csanyi-orban-mellett-tette-le-a-garast

Vészesen fogy a levegő Trump veje körül Washingtonban

Egyre komolyabb bizalmi válságba keveredik Jared Kushner, Ivanka Trump férje, Donald Trump tanácsadója.  Az Axios épp a napokban szedte össze, hogy az csak a háttérbe szorítás kezdete lehetett, amikor az elnök kabinetfőnöke, John Kelly letiltotta Kushnert egy csomó titkos információhoz való hozzáféréstől, és az ifjú milliárdos üzleti összeférhetetlenségei és szürkezónás megoldásai miatt további lépések következhetnek. 

Most egy újabb ilyen kellemetlen összeférhetetlenségről írt az Intercept: Jared Kushner apja tavaly áprilisban a katari gazdasági miniszterrel találkozott, hogy befektetőként bevonzzák az olajállamot a családi ingatlanvállalkozásba, de a katariak nem voltak hajlandóan beszállni. Pár héttel később pedig az USA térségbeli szövetségesei blokád alá vonták Katart. 

https://444.hu/2018/03/04/veszesen-fogy-a-levego-trump-veje-korul-washingtonban

 

Heves cigányozás közben dobálták meg a kispesti ultrák pirotechnikai eszközökkel a Videoton csapatbuszát

Bár a Honvéd-Videoton bajnoki mérkőzése elmaradt, így is hatalmas tüzijáték volt a kispesti kapu előtt. A szórakozás nélkül maradt hazai szurkolók egy részre ugyanis azzal kárpótolta magát az elmaradt élményért, hogy a kispesti stadion kijáratához vonult és megdobálta az ellenfél csapatbuszát.

A Videoton honlapján vasárnap megjelent közelmény szerint:

"Mint ismert, szombat este a Budapest Honvéd - Videoton FC bajnoki játékvezetői úgy döntöttek, hogy a Bozsik Stadion talaja alkalmatlan a játékra, így a mérkőzés elmaradt.

A helyszínről való távozáskor ismeretlen tettesek pirotechnikai eszközökkel megtámadták csapatunk buszát, melyen a játékosok és a szakmai stáb tagjai tartózkodtak. Személyi sérülés nem történt, de a Vidi-buszban anyagi kár keletkezett, ezért várhatóan rendőrségi feljelentést teszünk."

Az eseményekről a Kispest-Honvéd Futball Club nevű szurkolói Facebook-oldal egy videót is feltöltött, amiből az is kiderül, hogy a görögtüzek hajigálása mellett masszív cigányozással szórakoztatták magukat a szurkolók. A videót azóta elérhetetlenné tették, de közben máshová is felkerült az interneten.

 

https://index.hu/sport/futball/2018/03/04/honved_videoton_tamadas_busz/

 

Kizártak a közmunkából egy tízgyerekes anyát

Délmagyar

 

Ambrózfalva - Ambrózfalván a tízgyermekes Gál Ildikó elvesztette a közmunkáját. Úgy érzi, akkor kezdődtek a bajok, amikor tavaly, a falunapon kifogásolta, hogy aki benne van a zsűriben, ne induljon a sütiversenyen. A polgármester azt mondta, az asszonyt a viselkedése miatt nem foglalkoztatják tovább.

 

– Arra gyanakszom, azért veszítettem el a közmunkám, mert nem tartottam a szám. Szóvá tettem, ami nem tetszik – mondta az ambrózfalvi Gál Ildikó. A 10 gyermekes családanyáról és családjáról többször írtunk lapunkban. Három éve, karácsonykor hirtelen elhunyt a férje. A családnak a talpra állásban olvasóink segítettek a Lapcom Média Alapítvány közreműködésével (2015. január 21.: Tíz gyerek maradt félárván karácsonykor).
Ildikó most azért fordult lapunkhoz, mert március 1-jétől a település polgármestere neki egyedül nem hosszabbította meg a közmunkaszerződését.

– Nyártól vagyok nemkívánatos személy. A falunapon volt süteménysütő verseny is. Az nyerte meg, aki a zsűriben is szerepelt. Hangot adtam a nemtetszésemnek. Vagy süssön valaki, vagy zsűrizzen. A kettő nem megy együtt. Ezen összevesztem többekkel – mesélte az asszony.

 

http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/munka_nelkul_maradt_a_tizgyermekes_edesanya_-_kizartak_a_kozmunkabol/2551832/

 

Karácsony Gergely 13. havi nyugdíjat ígér - kampány percről percre

FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ HÍREK!

 

Április 8-ára tűzte ki Áder János köztársasági elnök az országgyűlési választások időpontját. Február 17-én a szavazást megelőző 50. napon hivatalosan is elkezdődött a kampány, február 19-én pedig kezdetét vette az a kéthetes időszak, amikor a jelöltek összegyűjthetik az előírt 500 érvényes ajánlást. Most is ott vagyunk a hírek frontvonalában, percről-percre közvetítünk mindent, amit a választásról tudni kell.

 

http://www.atv.hu/belfold/20180226-valasztas-2018-egyeztetest-surget-az-mszp-parbeszed-percrol-percre

 

FIDESZ: GYURCSÁNY ADJON VÁLASZT, MIRŐL EGYEZTETETT A „MAFFIABALOLDAL” ÜGYVÉDJÉVEL!

MTI

A Fidesz felszólítja Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét, adjon választ arra, miről egyeztetett Czeglédy Csabával, a „maffiabaloldal” ügyvédjével – mondta Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.

https://magyaridok.hu/belfold/fidesz-gyurcsany-adjon-valaszt-mirol-egyeztetett-maffiabaloldal-ugyvedjevel-2857740/

 

Gyurcsány Facebook

 

Az a Budai nevű szerencsétlen arról érdeklődik sajtótájékoztatón, hogy miről beszéltem Czeglédyvel. Ha kiváncsi, megmondom. Arról beszélgettünk, hogy milyen nagy marha az a Budai. Így jobb?

 

Sebestyén Balázs dehumanizálta Német Szilárdot – Balázs szerint egy lisztkukac tekintetében is több értelem van, mint Németh Szilárdéban

Igen, ezt sikerült Sebestyén Balázsnak mondania a Fideszes Németh Szilárdról, miután egy roppant fontos tücsök és lisztkukac evés témában a műsorvezető a kezébe vett egy lisztkukacot és ezt bírta mondani: “Hát ennek több értelem van a tekintetében, mint Németh Szilárdnak.”

http://mindenszo.hu/sebestyen-balazs-dehumanizalta-nemet-szilardot-balazs-szerint-egy-lisztkukac-tekinteteben-is-tobb-ertelem-van-mint-nemeth-szilardeban/

Középszerű külföldi futballisták fociznak Felcsúton az adófizetők milliárdjaiból

Veszélyben a felcsúti fiatalok egészsége, akik nem tudnak hol focizni

A stadionépítés, és a vesztegetésre, befolyással való üzérkedésre használt TAO-pénzek hivatkozási alapja is a fiatalok egészséges életmódjának elősegítése volt. A felcsúti fiatalok egy főre jutó egészségtámogatása valószínűleg világrekord, de Orbán miatt Felcsúton meg is szűnt a helti fiatalok futballozási lehetősége.

Régen ez úgy volt, hogy a falubeli helyi gyerekek végigfutballozták a fiatalságukat, az ifitől a felnőtt csapatig. Egy korosztály heti két edzéssel, egy meccsel végigfutotta az ifjú éveit, s harmincas évei elején hagyta abba. Miután Orbán Ceausescu nyomdokaiba lépve falujában futballstadiont épített közpénzből, majd ugyancsak közpénzek milliárdjaiból működteti, a helyi gyerekek és fiatalok számára befellegzett a futball, a sport, az egészséges életmód lehetősége.

https://nepszava.us/kozepszeru-kulfoldi-futballistak-fociznak-felcsuton-az-adofizetok-milliardjaibol/

A választóknak több mint a fele szavazna egy baloldali összefogásra, ha annak lenne esélye legyőzni a Fideszt

A Publicus Intézet kutatást végzett a Vasárnapi Hírek megbízásából a bizonytalan szavazók preferenciáiról és átszavazási hajlandóságukról. A reprezentatív felmérést, amelyet február 9. és 14. között – tehát még a hódmezővásárhelyi választás előtt – 1002 fő megkérdezésével végezték. A közvélemény kutatás kimutatta, hogy a bizonytalan választók körében nagyon magas az átszavazási hajlandóság.

A Publicus felmérése szerint 10 bizonytalan szavazóból 4 tudja, hogy kire szavaz, csak nem árulja el, míg hatan nem döntötték még el, hogyan voksolnak majd áprilisban. A valóban bizonytalanok közül 73 százalék inkább nem elégedett azzal, ahogy az országban mennek a dolgok, míg a választásukat titkolók közül 68 százalék elégedetlen Magyarország állapotával. Mindkét kategóriában magas azoknak az aránya, akik azt szeretnék, hogy 2018 után ne a Fidesz kormányozzon: a valóban bizonytalanok közül 46 százalék szeretné, hogy más irányítsa az országot, a választásukat titkolók közül pedig 56 százalék.

https://merce.hu/2018/03/04/a-valasztoknak-tobb-mint-a-fele-szavazna-egy-baloldali-osszefogasra-ha-annak-lenne-eselye-legyozni-a-fideszt/

Simicska Lajos hibátlan hipszter szemüvegben, cigizés közben mondja el, milyen nehéz a Fidesz gazdasági vezetőjének lenni

A magyar politika félmúltjára specializálódott Coub-fiók újabb kincset kapart ki a Nemzeti Audiovizuális Archívumból. 

Íme, a 34 éves Simicska Lajos, a Fidesz gazdasági igazgatója, huncut kis félmosollyal a szája körül:

A NAVA honlapján elérhető a teljes híradós anyag. Ennek a leírása is tiszta költészet:

„Lemondott Simicska Lajos, a Magyar Hirdető Részvénytársaság elnöke, aki egyben a FIDESZ gazdasagi vezetője is. Nyilatkozik erről. (...) Vágókepek: Simicska dolgozószobajában újságot olvas, cigarettázik. Expressz, Magyar Nemzet kézben tartva, Esti Hírlap vasárlasa újságárustol, újságárus aluljáróban. Győri dolgozószobájában. Sajtóház - külső a Blaha Lujza téren.”

https://444.hu/2018/03/04/simicska-lajos-hibatlan-hipszter-szemuvegben-cigizes-kozben-mondja-el-milyen-nehez-a-fidesz-gazdasagi-vezetojenek-lenni

Ők nyertek Oscar-díjat 2018-ban

https://444.hu/2018/03/05/ok-nyertek-oscar-dijat-2018-ban

Elfogták az ungvári robbantás gyanúsítottjait

Az ukrán rendőrség vasárnap őrizetbe vett három személyt, akik összefüggésbe hozhatóak a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári központi irodája ellen február 27-én elkövetett pokolgépes támadással - jelentette be Twitteren az országos rendőrfőkapitány. Egy személyt Cserkasziban, kettőt pedig Kropivnickijben fogtak el, és

  

azonosították a KMKSZ-székház elleni mindkét támadás külföldi szervezőjét, aki ellen

elfogató parancsot adtak ki

 

 

https://444.hu/2018/03/04/elfogtak-az-ungvari-robbantas-gyanusitottjait

A Nemzeti Választási Bizottság MSZP-s tagja úgy szavazott, hogy nem jelezte, ő az MSZP és a DK ügyvédjének ügyvédje

Litresits András, az MSZP Nemzeti Választási Bizottsághoz delegált tagja – ő volt az egyik bizottsági tag, aki az NVB pénteki ülésén Czeglédy mentelmi jogának felfüggesztése ellen szavazott – a most már csalással is meggyanúsított politikus ügyvédje is. A közelmúltban az Origo.hu számolt be arról, egy diák zsarolás miatt tett feljelentésében azt állította, Czeglédy ügyvédje, vagyis Litresits a „hallgatását szerette volna megvásárolni”. Litresits András a jelek szerint nem jelezte az NVB elnökének az összeférhetetlenséget, aminek lehet következménye is.Magyar Hírlap

http://magyarhirlap.hu/cikk/112338/Gazdasagi_csalassal_is_gyanusitjak_Czegledyt

Világos beszéd kell

Hétértékelő. Hódmezővásárhely nem az egész ország, a nagy eufória után az ellenzék soraiban újra kiéleződtek az ellentétek, viták és a belső harcok – mondta Boros Bánk Levente

Magyar Hírlap

Április 8-án döntő lesz, hogy a választók átgondolják, mekkora káosz lenne, ha az ellenzék kerülne kormányra – mondta lapunknak Boros Bánk Levente, aki szerint kiderült, a kormányoldalnak az eddiginél is világosabb üzeneteket kell megfogalmaznia a választóknak.

http://magyarhirlap.hu/cikk/112337/Vilagos_beszed_kell

Nagy Ottó Mi a kevés, bojtorjánhal?

Álláspont. Napok óta nem megy ki a fejemből, milyen vehemenciával védte Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a volt feleségét elagyabugyáló Juhász Pétert, az Együtt elnökét

Magyar Hírlap

A még mindig a pártrövidítések koronáját viselő P nőstényoroszlánja ugyanis azt állította, hogy Juhász többek között azért lett vegetáriánus, mert még az állatokat sem tudná bántani. De hát egyrészt, volt felesége ember. Másrészt, nem egy őrült futkosott a történelemben, aki megvetette a húst, a legutóbbinak kis kefebajsza volt, millióknak ártott, és az egész világ életét megkeserítette, ténykedésének máig nyögjük terheit. Ennyit a vegetarianizmus, a széplelkek és a baloldal kapcsolatáról.

Az MSZP–Párbeszéd kettősnek több nagyszerű ötlete is van egyébként rezsifronton, kedvencem a kikapcsolt fogyasztók ingyenes visszakapcsolása. Amiket az esetek jelentős százalékában azért kapcsolnak ki, mert a fogyasztó nem fizet a felhasznált energiáért. Ergo az a sorsuk, hogy megint kikapcsolják majd őket, és a zuglói agytröszt szerint megint vissza, ingyen – micsoda finesz! Megnyugtatásul a mínuszokban, Lázár János a múlt heti Kormányinfón közölte, a tározókban jelenleg 2,3 milliárd köbméter földgáz van, ami akár száz napra is elegendő a lakossági felhasználóknak. Megjegyezte egyúttal, hogy ha a 2002–2010 közötti energiaár-emelés folytatódott volna, akkor ma az áram és a gáz is jóval többe kerülne. De ezt az MSZP-cápa nem érti, és nem is érzi, csak a vérszagot. Szegény bojtorjánhal meg úgy hülye, ahogy van.

http://magyarhirlap.hu/cikk/112333/Mi_a_keves_bojtorjanhal

Bán KárolyBaloldali rablóhadjáratok

Álláspont. A rendszerváltoztatást követő húsz évben tízezer milliárdnyi közvagyon tűnt el kézen-közön a privatizációnak csúfolt rablóhadjáratban.

Magyar Hírlap

Van annak valami diszkrét bája, hogy a közvagyonnal történő felelős gazdálkodás kapcsán, keményen támadva a jelenlegi kormánypártokat, éppen a szocialisták és az abból kivált, Demokratikus Koalíciónak nevezett liberálszocialisták a legharsányabbak. A rendszerváltoztatást követő húsz évben tízezer milliárdnyi közvagyon tűnt el kézen-közön a privatizációnak csúfolt rablóhadjáratban. Az elvtársak már 1988-ban, a társasági törvény megalkotásakor jól tudták, hogy a magántőke bevonása nélkül nincs tovább magyar gazdaság, így aztán a törvényalkotás lázában arról véletlenül elfeledkezett a Németh-kormány, hogy a nemzeti vagyon védelméről is kellene gondoskodni. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/112233/Baloldali_rablohadjaratok

Dr. Sándor Zsuzsa bíró A jognak asztalánál

Czeglédy Csaba ismét börtönben van. De hogy ez miként, s hogyan történt, ahhoz a hatóságoknak nem mindennapi törvénysértések sorozatát kellett elkövetniük.

http://jog-asz.blog.hu/2018/03/03/a_jognak_asztalanal