2018, március 3 - 07:44 Sajtószemle

Sporttörténelem: Márton Anita világbajnok súlylökésben

 

A sportoló a magyar atlétika első világbajnoki címét szerezte meg a birminghami fedettpályás vb-n.

 

http://hvg.hu/sport/20180302_sporttortenelem_marton_anita_vilagbajnok_sulylokesben

Jelzálog került a sugárterápiás gépekre Miskolcon

Fölcímkézte a Raiffeisen Bank a miskolci megyei kórházban a daganatos betegek kezeléséhez használt sugárterápiás gépeket. A sárga cédulán arról tájékoztatnak, hogy a gépre zálogjog bejegyzés került.

Karbantartani, javíttatni, megbontani, eladni csak a bank előzetes írásos engedélyével lehet. Eddig, ha elromlott a gép, a sugárterápiás berendezés üzemeltetője, a Medcenter képviselője telefonált a szakszerviznek, hogy jöjjenek. Mostantól azonban előbb a bank tisztviselőjétől kell engedélyt kérni, hogy szerelőt hívjanak. Hasonló történetre öreg kórházi vezetők sem emlékeznek. Volt köztük olyan is, aki szerint ez a helyzet veszélyezteti a betegbiztonságot.

Korábban írtunk arról, hogy a Miskolc Megyei Kórház leváltott főigazgatója szeptember óta nem fizetett a sugárterápiát üzemeltető szolgáltatónak, a Medcenter Kft-nek. A cég 2006-ban kötött 15 évre szóló megállapodást a kórházzal. Ebben azt vállalták, hogy telepítenek két új lineáris gyorsítót és egy CT-t. Üzemeltetik, karbantartják a gépeket. A kórház élére tavaly kinevezett Tiba Sándor egy gazdasági átvilágítás után szeptemberben - szavai szerint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ illetékeseinek szóbeli jóváhagyásával - leállította a szolgáltató számláinak kifizetést, mivel úgy ítélte meg, hogy a szerződés a kórház számára kedvezőtlen.

http://nepszava.hu/cikk/1154190

Felvett a KLIK 1 milliárdot, semmi se lett belőle, vissza kellett adni az EU-nak

Az RTL Klub híradója számolt be Hadházy Ákos LMP-társelnök sajtótájékoztatójáról, aki a közoktatást szervező KLIK óriási hanyagságára mutatott rá. A történteket Lázár János miniszter is megerősítette.

A KLIK Hadházy adatai szerint 900 millió forintos EU-támogatást vett fel informatikai fejlesztésekre, a pénzből a terv szerint szoftvereket készítettek volna, amiket iskolákban lehetett volna használni.

A szoftverek egy része el se készült, ami pedig elkészült, azt sohasem használták. Amikor Hadházy egyenként rákérdezett a programokra a KLIK-nél, akkor azt mondták neki, hogy van amit nem használnak, van amit nem töltöttek fel adatokkal, van amit nem sikerült még bevezetni, és van olyan is, ami helyett vettek inkább egy másikat.

Lázár János az RTL-nek azt mondta, hogy 11 szoftver elkészült, de nem mind használják őket, 14 pedig el se készült. Szabálytalansági eljárást indítottak, és végül összesen 1,2 milliárd forintot kellett visszafizetnie a KLIK-nek. A KLIK és az oktatásért felelős EMMI nem kívánt nyilatkozni.

https://444.hu/2018/03/02/felvett-a-klik-1-milliardot-semmi-se-lett-belole-vissza-kellett-adni-az-eu-nak

Elsikálta az ügyészség a Klik 1,2 milliárdos bukást hozó szoftverügyét

A nyomozóhatóság úgy söpörte le a Klebelsberg Központ (Klik) elleni feljelentést, hogy már biztos volt: az állami közoktatási intézményfenntartónak vissza kell fizetnie 1,2 milliárd forint uniós támogatást a szabálytalanságok miatt. Az ügyészség azonban még néhány hete is azt állította, nincs semmi probléma a Klik szoftverbizniszével.

A Fővárosi Főügyészség január közepén meghozott határozatában – arra hivatkozva, hogy még a bűncselekmény gyanúja is hiányzik – megtagadta a nyomozást.

 

https://24.hu/belfold/2018/03/02/elsikalta-az-ugyeszseg-a-klik-12-milliardos-bukast-hozo-szoftverugyet/

Ezt a hét trükköt találta az OLAF Mezőhegyesen – országszerte hasonló módszerekkel csaltak

Ötödikként Mezőhegyes is megküldte a levelet, amit az Európai Unió csalás elleni hivatalától kapott tavaly októberben. Az OLAF több ugyanolyan visszásságra bukkant a város közvilágítás-korszerűsítésének vizsgálata közben, amilyeneket Kalocsán is talált. A mezőhegyesi munkát is az Elios végezte, aminek a szerződéskötéskor tulajdonosa volt Tiborcz István, a miniszterelnök veje.

https://atlatszo.hu/2018/03/02/ezt-a-het-trukkot-talalta-az-olaf-mezohegyesen-orszagszerte-hasonlo-modszerekkel-csaltak/

A Fidesz frakcióvezetője megerősítette, hogy Orbán tényleg az avasi romákat hozta fel negatív példaként a bevándorlóveszélyre

Gulyás Gergely pénteken elmondta, mire gondolhatott a miniszterelnök, amikor a Miskolc TV-nek arról beszélt, hogy „Miskolcon az emberek tudják, hogy mi az a bevándorlás. Volt itt, amikor ebbe a városba a városon kívülről tömegesen bevándoroltak, látták, mi lett belőle, ezt a miskolci emberek pontosan tapasztalták már, mi van akkor, pedig ezek az emberek, akik ide bejöttek, Magyarország területéről jöttek be Miskolcra”.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a miniszterelnök Gyurcsány Ferenc Fészekrakó programjára gondolt, és szerinte a miskolciak abban az időben tapasztalhatták meg, milyen, amikor egy ilyen programmal visszaélve érkeznek oda sokan.

Miskolcon az avasi lakótelepre 2005-től nagy számban költöztek be vidékről többgyermekes családok, az állami Fészekrakó program keretében, amely a használt ingatlanok vásárlását támogatta állami forrásból. Csakhogy egy ügyvédi iroda köré szerveződött csoport miatt számos hitelképtelen család hamis igazolásokkal jutott lakáshoz, akik közül sokan már a kezdeti időszakban sem tudták fizetni a törlesztőrészleteket. A csalássorozat miatt indult per 2015-ben zárult le.  

https://444.hu/2018/03/02/a-fidesz-frakciovezetoje-megerositette-hogy-orban-tenyleg-az-avasi-romakat-hozta-fel-negativ-peldakent-a-bevandorloveszelyre

A legfőbb ügyész indítványozta Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését

 

Budapest - Polt Péter legfőbb ügyész pénteken indítványozta a Nemzeti Választási Bizottság elnökénél Czeglédy Csaba országgyűlési képviselőjelölt mentelmi jogának felfüggesztését.

Czeglédy Csabát 2018. március 1-jén országgyűlési képviselőjelöltként jogerősen nyilvántartásba vették.

A képviselőjelöltet az Országgyűlésről szóló törvény alapján a képviselőkkel azonos mentelmi jog illeti meg, vele szemben a büntetőeljárás mindaddig nem folytatható, amíg a mentelmi joga fennáll.

http://www.dehir.hu/belfold/a-legfobb-ugyesz-inditvanyozta-czegledy-csaba-mentelmi-joganak-felfuggeszteset/2018/03/02/

Felfüggesztette Czeglédy Csaba mentelmi jogát az NVB

Az NVB azért döntött a felfüggesztés mellett, mert Czeglédy ellen a nyomozás már a választás kiírása előtt megkezdődött. Azzal gyanúsítják, hogy több mint 6 milliárd forint adót és járulékot csalt el, amikor diákmunkások közvetítésével foglalkozott. 

Czeglédy tavaly nyár óta volt előzetes letartóztatásban, de amikor jelölt lett, akkor meg kellett szüntetni ellene az eljárást. Most folytathatják. 

https://444.hu/2018/03/02/felfuggesztette-czegledy-csaba-mentelmi-jogat-az-nvb

Újra őrizetben Czeglédy!

Szegedről jöttek érte a NAV nyomozók. Alig, hogy átlépte Szombathely határát, máris visszavítték.

Czeglédy ma este Szombathelyen barátai társaságában vacsorázott, ott hívták a NAV nyomozói, hogy jelenjen meg lakásán, mert várják. A politikust onnan vitték vissza Szegedre, oda, ahol korábban előzetes letartóztatásban tartották.

Czeglédy újra őrizetbe vételéről videónk is van, mutatjuk:

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/ujra_orizetben_czegledy

 

Itt az OLAF-nak írt hódmezővásárhelyi válasz, nincs benne sok köszönet

 

 

Megnéztük azt a levelet, amelyben Hódmezővásárhely észrevételeket fűzött az OLAF megkeresésére még októberben, és amiről Lázár János úgy vélekedett, hogy az OLAF azt úgy sem fogja beépíteni a végső jelentésébe. Az nyolc megállapításából négyre reagáltak, most kiderült, hogy ezek zöme elírásra figyelmeztette az európai hivatalt. Például, hogy nem 2011. május 05-én, hanem 04-én írták alá a szerződést, vagy nem pontosan írták le egy cég nevét.

 

Lázár János három héttel ezelőtt egy hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatón amellett, hogy Simicskára tolta a felelősséget a LED-es közvilágítási projektekkel kapcsolatos visszaélésekben, arról is beszélt, hogy csak azért nem engedik a nyilvánosságra hozatalát a városhoz eljuttatott OLAF-megkeresésnek, mert ahhoz az európai hivatal hozzájárulása szükséges. Azt is hozzátette akkor a kancelláriaminiszter, hogy a vásárhelyi önkormányzat négy pontban észrevételeket tett, azt vissza is küldték az OLAF-nak, de valószínűsítette a miniszter azt is, hogy ezek az észrevételek bele sem kerülnek az elkészült jelentésbe.

Most megkaptuk a hozzáfűzött észrevételeket:

http://hvg.hu/kkv/20180302_OLAF_valasz_level_hodmezovasarhely_Elios

Élet és Irodalom

Széky János

Provokátorok

 

Ungváron felgyújtották a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség székházát. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke kapásból kijelentette: „a helyzet kialakulása mögött egyértelműen az a több hónapja zajló, központilag irányított magyarellenes kampány áll, amelyben az ukrán és azon belül az ukrán állami média is az élen járt.” Igaz, eddig semmilyen nyomozati eredményt nem hoztak nyilvánosságra. Németh nyilatkozatából leginkább az derül ki, hogy fogalma sincs az ukrán média viszonyairól és működéséről, de állítása határozott, ő ezt biztosan tudja. Vajon honnan?
Az ukrán politikusok – a valóban magyarbarát Hennagyij Moszkal kárpátalji kormányzótól Pavlo Klimkin külügyminiszterig – egészen mást mondanak. Szerintük a magyarellenes cselekmények orosz kezdeményezésű provokációk. Ezt több és konkrétabb, ráadásul valós vagy valószínűsíthető adat igazolja.

https://www.es.hu/cikk/2018-03-02/szeky-janos/provokatorok.html

Orbán: A migránsok elvehetik a nők nyugdíját

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban mondta el gondolatait a világról és Magyarországról, ahogy ezt péntek reggelente a legtöbbször szokása.

Ezúttal az áprilisi parlamenti választásokra fókuszált, leginkább.

Tudatta az országgal, hogy ha a nem a Fidesz nyeri a választást, akkor a migránsok elveszik a nők 40 év munkaviszony után járó nyugdíját. (Decemberben arról értekezett, hogy ha nem nyernek, akkor nem lesz többet karácsony és húsvét.)

Közölte, hogy "jó kampányt vittünk Vásárhely fejlődéséről". Megismételte,hogy szerinte lesz teljes ellenzéki összefogás.

Macron francia elnököt kioktatta, hogy ő jobban tudja, hogyan kell a néppel konzultálni.

https://444.hu/2018/03/02/orban-a-migransok-elvehetik-a-nok-nyugdijat

Orbán: „Látom Soros György pénzét a háttérben”

Orbán Viktor szerint a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás egy „parlamenti előválasztásként működött” és a miniszterelnök arra számít, hogy április 8-án is csak egyetlen ellenzéki jelölt lesz számos vagy talán az összes választókerületben.

A kormányfő a Kossuth Rádió 180 perc című ma reggeli műsorában azt mondta, talán már létre is jött az a „paktum”, amely alapján a bevándorlást ellenző nemzeti, polgári képviselőjelölttel szemben egyetlen ellenzéki, bevándorláspárti jelölt lesz a választókerületekben.

„Látom Soros György pénzét a háttérben” – tette hozzá, majd közölte, a helyzetre egyetlen megoldást lát, a „nyílt, egyenes, őszinte” beszédet.

Ha már nyílt beszéd, akkor nem hazudhatjuk el, hogy van a miniszterelnöki gondolatmenettel néhány komoly probléma.

http://valasz.hu/itthon/orban-latom-soros-gyorgy-penzet-a-hatterben-127654

A kormánynak egyelőre fogalma sincs, hova rakják a bezárt fóti gyermekotthonból a gyerekeket, de SOROS!

Szelényi Zsuzsanna független országgyűlési képviselő belefutott Balog Zoltán kitartott öklébe, amikor arra a balgaságra adta a fejét, hogy kérdezni próbáljon (.pdf) az emberi erőforrások miniszteri posztját betöltő lelkésztől. Szelényit az érdekelte, hogy a fóti gyermekközpont bezárása után hol helyezik majd el az országba kísérő nélkül érkező menedékkérő gyerekeket, és hol helyezik majd el az otthon jelenlegi lakóit.

Na, erre nem kapott választ Balog miniszter úrtól (.pdf), mert, mint kiderült, még "nem született döntés" arról, hogy mégis hova rakják a gyerekeket a gyermekotthon bezárása után. Kioktatást viszont kapott a képviselő arról, hogy "a Soros György által támogatott migrációt szervező szervezetek tudatos hazugságra és a törvények kijátszására készítik fel a migránsokat".

Tehát a válasz a kérdésre, hogy hol helyeznek majd el egy rakás gyereket az, hogy

Soros.

https://444.hu/2018/03/02/a-kormanynak-egyelore-fogalma-sincs-hova-rakjak-a-bezart-foti-gyermekotthonbol-a-gyerekeket-de-soros

DONALD TRUMP DRÁMAI MÉRTÉKŰ BÜNTETŐVÁMOKAT JELENTETT BE, KÜSZÖBÖN A KERESKEDELMI HÁBORÚ

Világkereskedelmi háborúhoz vezethet Donald Trump csütörtök esti bejelentése: az USA elnöke 25 százalékos vámot vetne ki az Egyesült Államokba importált acélra, és 10 százalékkal sújtaná az országba behozott alumíniumot.

Trump döntése elvben arra lenne jó, hogy a külföldről származó nyersanyagokra kivetett büntetővámmal élénkítse az amerikai ipari termelést, különös tekintettel a nagy múltú, de az utóbbi időkben meglehetősen gyenge lábakon álló autóiparra.

„Ami itt évtizedekig engedéllyel folyt, az szégyenletes. Szégyenletes – mondta Trump a csütörtöki kabinetülésen.  – Amikor eljutunk oda, hogy egy ország nem képes alumíniumot és acélt termelni, (...) akkor az az ország majdhogynem nincs.”

https://qubit.hu/2018/03/02/donald-trump-dramai-merteku-buntetotarifakat-jelentett-be-kuszobon-a-kereskedelmi-haboru

Az izraeli rendőrök kihallgatták az ország miniszterelnökét

Az izraeli rendőrség március 2-án otthonában kihallgatta az ország miniszterelnökét, Benjamin Netanjahut. Netanjahu és neje - akit férjétől függetlenül, és más helyen hallgattak ki - egy korrupciós nyomozásban került a rendőrség látókörébe. Az izraeli 10-es csatorna felvételeket is közölt arról, ahogy a rendőrök megérkeznek Netanjahu rezidenciájára.

Netanjahu két bizalmasát februárban vették őrizetbe azzal a gyanúval, hogy a Bezeq nevű telekomcég érdekeit szolgáló szabályozásért lobbiztak. A Bezeq a kedvező szabályozással több százmillió dollárt nyerhetett volna. Ennek fejében a gyanú szerint a Bezeq tulajdonában álló híroldal, a Walla Netanjahunak kedvező hírek közlését vállalta. (Via The Guardian)

https://444.hu/2018/03/02/az-izraeli-rendorok-kihallgattak-az-orszag-miniszterelnoket

Mit tudunk eddig az Elios-ügyről?

 

Bár a kormány úgy döntött, nem hozza nyilvánosságra az OLAF jelentését, mégis fokozatosan szivárognak ki a dokumentumok arról, hogy melyik város pályázatánál milyen gyanús dolgokat talált az EU-s szerv. Így pedig ahelyett, hogy a kormány egyben átesett volna ezen a láthatóan fájdalmas dolgon, már több mint egy hónapja folyamatosan téma, hogy Tiborcz István volt cége hogyan játszott össze a fideszes önkormányzatokkal, és zsebelt be milliárdokat.

Most megpróbáljuk összefoglalni, hogy eddig mi történt az ügyben, mit tudtunk meg az Elios csalásgyanús pályázatairól, és hogy mi várható ezek után.

 

https://index.hu/gazdasag/2018/03/02/elios_olaf/

Elkezdődött Handó Tünde pere, Handóék egyelőre az időt húzzák

 

Elkezdődött az év egyik legizgalmasabb pere: egy bíró beperelte a bírók kinevezéséről döntő Országos Bírósági Hivatal vezetőjét. A Fidesz által központosított igazságszolgáltatási rendszerben sok probléma felmerült már, de talán a legnagyobb az OBH vezetőjének (a fideszes Szájer József feleségének), Handó Tündének a túlhatalma. Az őt ért kritikák többek között arról szólnak, hogy önhatalmúlag, érdemi indok nélkül utasítja el a neki nem tetsző bírók kinevezését, ezzel párhuzamosan pedig nem feltétlenül szakmai alapon nevez ki másokat. Egy ilyen ügyben kell most a bíróságnak döntenie.

Handót az a Vasvári Csaba perelte be, akit nyáron Handó címzetes törvényszéki bírói címmel tüntetett ki. Vasvári a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája, több nagy ügyet vitt már. A per a Budapest környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon zajlik.

Vasvári azután ment neki Handónak, hogy bár két pályázaton is rendre első helyen végzett, mégsem ő lett a befutó a Fővárosi Ítélőtábla egyik bírói posztjára kiírt pályázaton. Ugyanakkor még egy rendes elutasításra sem méltatták, azokat a pályázatokat pedig, amin Vasvári elindult, Handó utólag rendre eredménytelennek nyilvánította. Azzal érvelt az OBH elnöke, hogy végül indokolatlanná vált az állás betöltése. Csakhogy ez az érvelés ott bukott meg, hogy Vasvári pályázataival egy időben újabb pályázatokat írt ki.

 

https://index.hu/belfold/2018/03/02/hando_tunde_vasvari_csaba_per_obh/

 

Megszereztük a Fidesz titkos összesítőjét Hódmezővásárhelyről

 

Helyi eredményekre és fejlesztésekre építette kampánystratégiáját a Fidesz a kudarccal végződött hódmezővásárhelyi választások előtt. Soros nevét viszont szinte ki se ejtették. Ez derül ki az atv.hu birtokába jutott, a Nézőpont Intézet által a Fidesz számára elkészített titkos kampányösszesítőből.

A dokumentum szerint a Fidesz kampánystábja a hódmezővásárhelyi kampány legintenzívebb két hónapjában, január elejétől a választás napjáig többfajta üzenetcsoporttal „operált". A kampány pedig szinte kizárólag a lokális eredményekre helyezte a hangsúlyt. A helyi (Hódmezővásárhely, Szeged, Csongrád megye) médiumok tudósításai alapján a Fidesz több mint 150 témát, üzenetet „küldött el" tudatosan a választóknak, ebből közel 100 foglalkozott helyi fejlesztésekkel.

 

http://www.atv.hu/belfold/20180302-megszereztuk-a-fidesz-titkos-osszesitojet-hodmezovasarhelyrol/hirkereso

Szijjártó: Nagy-Britannia az egyik legfontosabb szövetségese Magyarországnak

 

Nagy-Britannia az egyik legfontosabb szövetségese Magyarországnak - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, miután brit kollégájával tárgyalt.

 

http://www.atv.hu/belfold/20180302-szijjarto-nagy-britannia-az-egyik-legfontosabb-szovetsegese-magyarorszagnak

Élet és Irodalom

Kovács Zoltán

Állami pojácák

 

Magyarország legfürgébb gyorselemzője, Mráz Ágoston Sámuel urnazárás után alig két órával öt pontban foglalta össze a hódmezővásárhelyi sajnálatos események tanulságait: az új polgármester béna kacsa lesz, Orbán kimaradt a kampányból, a fideszes jelölt igenis elvitte a szavazókat az urnákhoz, az ellenzék örömünnepe egyetlen napig tart majd, továbbá, hogy a vereség a Fidesz számára ösztönző lesz. Az öt pont fele zavaros, a másik fele nem tényszerű, az pedig, hogy a vereség ösztönzőleg hat a Fideszre, erősen kétséges. Egyelőre az ellenzékre hatott ösztönzőleg: a már-már teljes érdektelenség határáig zuhant ellenzék néhány óra leforgása alatt mégiscsak erőre kapott, és újrakezdődtek a csaknem lezárt együttműködési tárgyalások. A kormánynak az évek óta tartó szisztematikus altató szándéka a legújabb számok szerint saját táborát bénította le. Négy éve próbálja elhitetni a lakossággal, hogy Magyarországon semmi lényeges változás nem történhet, nem is kell történnie, mert minden úgy van jól, ahogy van. Ez Hódmezővásárhelyig úgy látszott, sikeres, bár voltak baljós jelek. 

https://www.es.hu/cikk/2018-03-02/kovacs-zoltan/allami-pojacak.html

Miért is kéne lejjebb tekerni a sorosozást, amikor ez a rögvalóság? – Ifjabb Lomnici és Törcsi a Polbeatben (videó!)

Nem tanácsolom, hogy túlértékeljük a hódmezővásárhelyi választás eredményét, igaz, alul sem szabad értékelni – mondta Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója a PestiSrácok Polbeat című műsorában. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász egyetértve Törcsi Péterrel mindehhez hozzátette, tény ugyanakkor, hogy a baloldal, az ellenzék most vérszemet kapott. Törcsi Pétert és Lomnici Zoltánt a műsorban arról is kérdezte Stefka István és Szarvas Szilveszter, hogy a kormánypártoknak kell-e változtatniuk a kampánystratégiájukon, lejjebb kell-e tekerni például a sorosozást. Törcsi és Lomnici ezzel kapcsolatban nyomatékosította, Soros György kapcsán a Fidesz és a KDNP a valóságról beszél és politikai öngyilkosság lenne egy hónappal a választás előtt a kampánystratégián változtatni.

 

https://pestisracok.hu/miert-kene-lejjebb-tekerni-sorosozast-amikor-ez-rogvalosag-ifjabb-lomnici-es-torcsi-polbeatben/

A PÁNIKNAK VÉGE!

Bayer Zsolt Magyar Idők

A pániknak vége, térjünk észhez! S ez vonatkozik ránk is, a média embereire, sőt leginkább ránk vonatkozik!

A váratlan hódmezővásárhelyi vereség után az első 24 órában összevissza beszéltünk. Mintha a vásárhelyi fiaskó megváltoztatta volna hirtelen a világpolitikát vagy az európai helyzetet is.

Nem, nem változtatta meg. Európa legfontosabb, legégetőbb és legfélelmetesebb sorskérdése továbbra is a migrációs nyomás, illetve az erre adandó lehetséges válaszok. Magyarország pedig Európa része. Ráadásul ma éppen mi vagyunk Európának azon a részén, amelyiknek még nem ment el a józan esze, amelyikből még nem tűnt el végérvényesen az önfenntartás ösztöne, így nekünk még van esélyünk euró­painak, kereszténynek maradni.

Ne felejtsék el soha: egy brüsszeli zsűri azzal az indoklással utasította el Székesfehérvár jelentkezését az Euró­pa kulturális fővárosa pályázatra, hogy a város imázsfilmje „az antik görög és római hagyományokat, továbbá a zsidó-keresztény örökséget jeleníti meg”, továbbá „túl sok benne a fehér ember és a kereszt”, valamint „sehol sincs benne migráns és szegény”.

https://magyaridok.hu/ahelyzet/a-paniknak-vege-2848641/

BICEPSZ

Pilhál György Magyar Idők

Mielőtt még valamelyik ellenzéki hazafi a Hősök terére menne ki már­cius 15-én „erőt mutatni” (így szól a felhívás), ne tegye, ugyanis a szervező Változás Szövetsége (az MSZP–Párbeszéd haveri kör), karöltve a DK–Szolidaritás-duóval, a minap úgy döntött, mégsem a huzatos ligeti placcon, inkább a családiasabb Fővám téren rendezi meg ünnepi bicepszfeszegetését. Csak szólok! Persze még erre a találkozóra se vegye be senki se a ciánkálit, ugyanis rossz idő esetén (ahogyan négy éve is) lefújhatják az egészet, nehogy meghűljön a fölfázásra hajlamos baloldali élcsapat.

Bárhogyan alakul is, nem árt, ha megismerjük a Gyurcsány-párt ez alkalomra faragott mondókáját: „Nem alkuszunk, harc van, és közösen győzni fogunk!”.

https://magyaridok.hu/paca/bicepsz-2850636/

KARÁCSONY LYUKAS GARASA

Kiss Gergely Magyar Idők

Az MSZP–Párbeszéd-szövetség nem készül lebontani a határzárat – mondta minap az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely ezzel reagált a Fidesz plakátjaira, amelyen őt is drótvágóval a kezében szerepeltetik. Az idézett mondatból emeljük ki azt, hogy „nem készül”.

Most pedig emlékezzünk vissza Medgyessy Péter és az akkori szocialista párt egyik 2002-es hangzatos kampányígéretére: nem szüntetik meg a Fidesz bevált otthonteremtési támogatását. Aztán mégis bedöntötték, a költségvetésre hivatkozva.

Tehát az MSZP–Párbeszéd nem készül lebontani a kerítést, de ha hatalomra jutnak, akkor senki ne lepődjön meg, ha azt magyarázgatják majd: mi nem akartuk, de Brüsszel meg az ENSZ kötelez minket, meg ugye az emberi jogok. Ezek a politikusok ugyanis eddig még mindig és mindenben lefeküdtek a brüsszeli bürokraták és más nemzetközi hatalmak akarata előtt.

https://magyaridok.hu/velemeny/karacsony-lyukas-garasa-2845155/

MÉG EGYSZER AZ ENSZ-RŐL

Földi László Magyar Idők

Az elmúlt napokban már sok szó esett az ENSZ, az Egyesült Nemzetek Szervezete migrációról szóló tanácskozásáról és a formálódó paktumról. Egy hete ezeken a hasábokon olvashattak az elhárító szemszögéből a témáról, most ugyanitt a hírszerző szemével kerül terítékre az ügy.

https://magyaridok.hu/velemeny/meg-egyszer-az-ensz-rol-2848428/

Juszt László megelőzte korát

 

Juszt László közösségi oldalára saját példáját posztolta:

“Évekkel ezelőtt pert veszítettem Orbán ellen, azért mert azt írtam, hogy náci. Nos, aki az alábbi mondatokat mondta, azt hogyan lehet minősíteni?

“Volt itt, amikor ebbe a városba a városon kívülről tömegesen bevándoroltak. Látták, mi lett belőle. A miskolci emberek pontosan tapasztalták már, mi van akkor… pedig azok az emberek, akik ide bejöttek, ők Magyarország területéről jöttek Miskolcra. Most képzeljék el, mikor az országhatáron kívül érkeznek kultúrájukban, szokásukban, életfelfogásukban tőlünk teljesen különböző emberek.”

Ha valami, akkor ez nem náci alapvetés? Mit gondolnak, ez elég lenne a “független magyar bíróságnak”?”

https://varosikurir.hu/juszt-laszlo-megelozte-korat/

Orbán ellenes feljelentés – Íme a bejelentés és a közlemény

Közleményben jelentette be a Frontiers of Freedom annak a tényét, hogy szerdán hivatalos bejelentést tett Orbán Viktor magyar miniszterelnök, több családtagja, barátja, valamint kormányának tagja ellen az emberi jogok durva megsértése és extrém korrupció miatt. Ezzel egyeidőben a szervezet feltette honlapjára a beadványt. A bejelentés a Global Magnitsky Törvény keretében született, hivatalos vizsgálat követheti. Ha bebizonyosodnak a vádak, akkor a  többi között kitiltás és vagyon-befagyasztás lesz a szankció Orbánék ellen. 

http://fuhu.hu/orban-ellenes-feljelentes-ime-bejelentes-es-kozlemeny/

Az MTI levágta a lapszemléből a Tiborczra vonatkozó részt

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) csütörtökön közölt egy cikket az aktuális magyarországi helyzetről, pontosabban a hódmezővásárhelyi időközi választásról és annak utóéletéről. Az MTI pénteken szemlézte, ám egy fontos, Orbán Viktor vejére és Lázár Jánosra vonatkozó részt egyszerűen kihagytak belőle.

https://24.hu/kulfold/2018/03/02/az-mti-levagta-a-lapszemlebol-a-tiborczra-vonatkozo-reszt/

A metróba vizelő párizsi migránsnak hazudja az Origo a 2015-ben lefotózott New York-i utast

A metróban nyilvánosan imádkozó muszlim és az utasok felé vizelő migráns fotója különösen megmutatta a metrót egyébként nem használó párizsiaknak is, hogy mi van - a szó konkrét és átvitt értelmében - a mélyben.

írja az Origo a címlap felső harmadában olvasható

A metróban szemérmetlenül vizelő migráns fényképe sokkolja egész Párizst

című cikkében.

https://444.hu/2018/03/01/a-metroba-vizelo-parizsi-migransnak-hazudja-az-origo-a-2015-ben-lefotozott-new-york-i-utast

A Roma Sajtóközpont arra kéri Orbán Viktort, ne tegyen többé rasszista kijelentéseket

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Arra kérjük, hogy a jövőben tartózkodjon mind a burkolt, mind a leplezetlen cigányellenes kijelentésektől. 
Ön miniszterelnöke mintegy 800 ezer roma magyar állampolgárnak is, akik nem migránsok, nem bevándorlók: ugyanúgy sok száz éve érkeztek Magyarországra, mint a „magyarnak” tekintett, valójában rendkívül heterogén etnikai és kulturális háttérrel rendelkező lakosság túlnyomó többsége, adott esetben akár az Ön ősei is” – áll az üzenetben, hozzá téve, hogy a cigányellenes szavazók ezért a pár rasszista kijelentésért úgysem fogják elhagyni a Jobbikot.

https://zoom.hu/hir/2018/03/02/a-roma-sajtokozpont-arra-keri-orban-viktort-ne-tegyen-tobbe-rasszista-kijelenteseket/

Aradszki energiaügyi államtitkár megtalálta a XX. századi magyar balsors okát

 

A 20. század egyik főbenjáró bűne, hogy elválasztotta lovától a magyar embert – mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára és a térség országgyűlési képviselője pénteken Simonpusztán. A Simonpusztai Lovaspark fedett lovaglócsarnokának sajtótájékoztatóval egybekötött átadóján az államtitkár közölte: bíznak abban, hogy az új létesítmény segíti majd a szülőket a magyar hagyományok átadásában – írta az MTI.

https://zoom.hu/hir/2018/03/02/aradszki-energiaugyi-allamtitkar-megtalalta-a-xx-szazadi-magyar-balsors-okat/

Karácsony Gergely lebukott: az ellenzék elfogadja a bevándorlási kvótákat

origo

Hazudott Karácsony Gergely, amikor a kvóták elutasításáról nyilatkozott - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón. Már most egyértelműen kiolvasható a nyilatkozatokból, hogy ha a baloldali ellenzék hatalomra jutna, akkor a kerítést lebontaná, a bevándorlásnak szabad utat engedne, és bármilyen közös európai megoldást támogatna, beleértve a felső korlát nélküli betelepítést is. Ezt a folyamatot nem szabad megengedni, továbbra is mindenkit meg kell állítani a határnál.

http://www.origo.hu/itthon/20180302-karacsony-gergely-bangone.html

Orbán: Magyarország Európa legversenyképesebb országai közé vezető úton jár

ORIGO

 

Magyarország azon az úton jár, amely Európa legversenyképesebb országai közé vezet, ezt mutatja az is, hogy 2017 eleje óta átadott üzemek közül a Thyssenkrupp jászfényszarui üzeme már a harmincnegyedik - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az autóalkatrész-gyártó új kormányrendszer és motoralkatrész gyárának pénteki avatásán.

http://www.origo.hu/itthon/20180302-orban-viktor-tungsram.html

Adakozzanak: 500 forintnak is örülne Gyurcsány Ferenc

A Fidesz után a DK is pénzt kunyerál elkötelezett támogatóitól: Gyurcsány Ferenc pártelnök szívhez szóló levélben magyarázza meg, miért is kell pénzt utalni a megadott számlaszámra.

„Magyarország sorsdöntő hónapok előtt áll. Áprilisban választunk, és a Demokratikus Koalíció kormányt akar váltani. Minden erőnkkel azon fáradozunk, hogy Orbán Viktort és az országot tönkretevő csapatát legyőzzük, és felépítsük a demokratikus, szabad és szolidáris Magyar Köztársaságot” – fejtegeti Gyurcsány.

https://mno.hu/belfold/adakozzanak-500-forintnak-is-orulne-gyurcsany-ferenc-2451021

A város cége tépte le az LMP plakátjait Baján

A Bajai Kommunális Kft. dolgozói szedték le február 22-én az LMP választási plakátjait a bácskai város valamennyi utcájában a lámpaoszlopokról, s ez a tevékenység jogtalan volt. Ezt állapította meg az ügyben illetékes helyi választási bizottság. Az LMP helyi szervezete újra kirakja választási hirdetményeit, s a munka költségének megtérítését követeli a kft.-től.

http://nepszava.hu/cikk/1154126-a-varos-cege-tepte-le-az-lmp-plakatjait-bajan

Morbid - Temetkezési cég dolgozói gyűjtenek aláírásokat a Fidesz mellett

Az esztergomi kórház előtt és a buszpályaudvaron szólították meg az embereket a temetkezési cég munkatársai munkaidőben, támogatói aláírást kérve a Fidesznek. A lap forrása szerint az ügyvezető igazgató így szeretné bebiztosítani pozícióját a cégnél.

A korábbi ügyvezető is hasonló "munkát" végeztetett a kegyeleti Kft. alkalmazottaival, igaz annak nem voltak politikai felhangjai: a dolgozókat az esztergomi kórház elé irányította, hogy buzdítsák az embereket: ha eljön az idő, a céggel temettessenek.

http://nepszava.hu/cikk/1154234-morbid---temetkezesi-ceg-dolgozoi-gyujtenek-alairasokat-a-fidesz-mellett

Itt az Orbán-kormány sikereinek 53 pontja!

Stumpf András

Döbbenetes, milyen energiákat szabadít fel a kampány! Hétfőn, amikor úgy nézett ki, hogy kevesebb lesz a sorosozás és jön a sikerek ismertetése a kormány részéről, rögtön terjeszteni is kezdték Fidesz-szimpatizánsok azt a hosszú listát, amely sorolja, mi minden csoda történt itt nyolc év alatt.

Aztán jött Stefano Bottoni, az MTA Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, és fáradságot, időt nem kímélve végigvette az állításokat. Pontról pontra. A Facebookon. Bottoni elismeri, ha valamely állítás igaz, s azt is odaírja, ha szerinte jó dologról van szó valóban. Meg azt is, ha szerinte csúsztatás. Ezért is érdemes végigolvasni a listát, főleg pedig azért, mert nem csak saját véleményét, hanem főleg tényeket állít szembe a kormánypárti állításokkal.

http://valasz.hu/itthon/itt-az-orban-kormany-sikereinek-53-pontja-127656

Fénysebességgel dől össze Gyurcsány érvelése

„Nem nagyon tud olyan országot mondani, ahol sem az állampolgárság, sem a szavazati jog megadásához nem írnak elő helyben lakást” – nyilatkozza Gyurcsány Ferenc a csütörtöki Magyar Narancsban arra a kérdésre, hogy miért venné el a határon túli magyarok szavazati jogát.

A jelek szerint az interjú készítőjét annyira megbabonázta az exminiszterelnök varázsereje, hogy, ha már – érthető módon – nem volt a fejében a világ összes országának vonatkozó törvénye, elmulasztotta legalább gyanakvásának hangot adni. Bár ugyanitt már foglalkoztunk a témával, érdemes átismételni a leckét, annál is inkább, mivel az ukrán nyugdíjbiznisz mellett ez Gyurcsányék másik nagy kampányfegyvere. Merthogy mi nagyon is tudunk több olyan országot mondani, ahol helyben lakás nélkül is jár a szavazati jog a külföldön élőknek. Íme:

http://valasz.hu/itthon/fenysebesseggel-dol-ossze-gyurcsany-ervelese-127648

Az ENSZ a soros: van egy kis baj az új harci plakátokkal

Helló, röfik: az ország polgárait mégis egy rakás, a végletekig hergelendő agresszív kismalacnak tekintik.

A világszervezetnek nincs is jogalkotó szerepe.

http://valasz.hu/itthon/az-ensz-a-soros-van-egy-kis-baj-az-uj-harci-plakatokkal-127645

Leparasztozott félegyháziak és szigorú szabályok: így néz ki belülről, amikor Andy Vajna újabb helyi rádiót kebelez be

Heves indulatokat váltott ki a kiskunfélegyházi és kiskunmajsai lakosokból, hogy hétfő reggel óta a több mint két évtizede megszokott helyi Sirius rádió műsora helyett ugyanazon a frekvencián a Rádió 1 reggeli műsorát hallják Sebestyén Balázzsal. Andy Vajna rádiója ugyanis a két alföldi városban fogható rádiót is bekebelezte. A történet jól illusztrálja a magyar vidéki média helyzetét: a helyi rádiók pénz- és emberhiánnyal küszködnek, így szükségük van a befektetőre.

https://orszagszerte.atlatszo.hu/leparasztozott-felegyhaziak-es-szigoru-szabalyok-igy-nez-ki-belulrol-amikor-andy-vajna-ujabb-helyi-radiot-kebelez-be/

A düh és a harag meglepetést tud okozni a választáson

Túltolta a Fidesz a negatív kampányt, olyan kommunikációt folytatott, amely kétségbe vonta a demokratikus választás pluralizmusát – mondja Krekó Péter, a Political Capital ügyvezető igazgatója a hódmezővásárhelyi választásról. Szerinte a düh, a harag az az érzés, ami nagy meglepetéseket tud okozni a választásokon: elviheti a szavazókat, még a bizonytalanokat is az urnákhoz. De Krekó Péter szerint a harag önmagában destruktív érzés, ha nincs mellette remény és eszköz, akkor nem ér semmit.

http://168ora.hu/itthon/a-duh-es-a-harag-meglepetest-tud-okozni-a-valasztason-146051

Az Aranybullával, Werbőczyvel és rengeteg évszázados törvénnyel érvel a magyar kormány az EU ellen

Trócsányi László igazságügyminiszter 18 oldalon át érvel az Alkotmánybíróság elnökének, hogy miért kellene a testületnek kimondania, hogy a magyar kormánynak akkor sem kell részt vennie a menekültek EU-s elosztásában, ha az EU-ban erről szabályt hoznának.

Magyarország az EU-csatlakozáskor vállalta, hogy az EU-s jog a magyar jogrendszer részét képezi majd. Ez alól kér Trócsányi általános és konkrét felmentést is az AB-től. (Az külön érdekes lesz, hogy az Európai Bíróság majd mit fog szólni ahhoz, ha a magyar kormány a magyar Alkotmánybíróságra hivatkozva érvel egyszer majd az EU-s jog megsértése mellett.)

Trócsányi számos jogtudományi munkát idéz beadványában, ezek egy jelentős része az 1920-as években készült, amikor még nem volt EU, Magyarország államformája pedig királyság volt, igaz király nélkül éppen. 

https://444.hu/2018/03/02/az-aranybullaval-werboczyvel-es-rengeteg-evszazados-torvennyel-ervel-a-magyar-kormany-az-eu-ellen

Napi Hahota: A sorosdisznós Pócs képviselő szerint Jézus is jász volt, mert jászolban született.

Orbán Viktor ma Jászfényszarun a Thyssenkrupp új gyáregységének megnyitó ünnepségén mondott beszédet, és ismét elmondta, hogy mennyire fontosak szerinte a helyi identitások, továbbá, hogy mennyire szeretné, ha Magyarország magyar ország maradna.

Mint a hvg.hu beszámolójából kiderül, a miniszterelnök szerint Magyarország azon az úton jár, ami elvezet Európa legversenyképesebb országai közé, ellenben csak akkor tartós Magyarország és a Jászság fejlődése, ha meg tudják védeni Magyarországot.

„Ha nem maradunk magyarok, a fejlesztéseink nem minket fognak szolgálni”

– ijesztette meg az egybegyűlteket. 

A beszéd előtt Jászfényszaru polgármestere, Győriné dr. Czeglédi Márta átadott Orbánnak egy aranyérmet, amelyen az országépítő építő király, IV. Béla arcképe díszeleg.

Az eseményen a megpörkölt sorosdisznó kapcsán interkontinentális hírnevet szerzett Pócs János, fideszes országgyűlési képviselő is magához ragadta a szót egy időre, ő azt az embert köszöntötte először, aki „legközelebb van a főnökhöz”, azaz a helyi plébánost.

 

http://168ora.hu/itthon/napi-hahota-a-sorosdisznos-pocs-kepviselo-szerint-jezus-is-jasz-volt-mert-jaszolban-szuletett-146074

 

Putyin megfenyegette Washingtont?

 

Moszkva más minőségű párbeszédre számít Washingtonnal az új orosz hadászati fegyverek bemutatását követően – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő pénteken a Govorit Moszkva rádióadónak nyilatkozva.

A rakétavédelmi rendszerek az új orosz fegyverekkel szemben tehetetlenek

https://varosikurir.hu/putyin-megfenyegette-washingtont/

A MAGYAROK GYŰLÖLIK A LEGJOBBAN A BEVÁNDORLÓKAT EURÓPÁBAN – TUDOMÁNYOSAN MAGYARÁZTÁK EL, HOGY MIÉRT

Megint sikerült valamiben lekörözni Európát: a magyarok a legelutasítóbbak a bevándorlókkal szemben az egész kontinensen. Noha ebben eddig még nem sok meglepetés van, az ördög ezúttal is a részletekben rejlik. Miközben a magyarok fele gondolja, hogy nincs az az érv, ami alapján szívesen látna az országban egy bevándorlót, a következő legelutasítóbb európai országban, Észtországban a megkérdezetteknek még a 30 százaléka sem ennyire ellenséges. Egyebek mellett ez derül ki Messing Vera és Ságvári Bence szociológusoknak a Friedrich Ebert Stiftung (FES) német politikai társadalomkutató alapítvány megrendelésére készített tanulmányából.

https://qubit.hu/2018/03/02/a-magyarok-gyulolnek-a-legjobban-mindenki-mast-europaban

Hazudtak Lázárék, Hódmezővásárhely úszik az adósságban – ÉLŐ!

 

Megválasztása után öt nappal ismét élőadásban jelentkezett be Márki-Zay Péter polgármester.

https://varosikurir.hu/hazudtak-lazarek-hodmezovasarhely-uszik-az-adosagbean/

Közpénzből vett aranyozott iPhone-t a Szegedi Tudományegyetem

 

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága 2017 januárjában indított közbeszerzést egy iPhone 6S mobiltelefonra. Méghozzá nem is akármilyenre, a beszállítónak kiírt megkötések között a következők szerepeltek: a telefon legyen kártyafüggetlen, legyen 64 gigábájtos és

LEGYEN ARANYSZÍNŰ.

Aggodalomra semmi ok, valaki hozzájuthatott az arany iPhone-jához a Szegedi Egyetemen: az Astrum 2000 Kft. ajánlata nyerte a közbeszerzést 158 900 Ft + ÁFA áron. A készülék így majdnem fillérre pontosan annyiba került az adófizetőknek, mint a 4/2013. (I. 11.) Korm. rendelet alapján meghatározott kisértékű tárgyi eszközök beszerzésére vonatkozó kétszázezres határ.

Kíváncsiságból megkerestük az Egyetemet, azt szerettük volna megtudni, hogy

1) kinek a számára és milyen céllal vásárolták a készüléket,

2) amennyiben szolgálati célt szolgál a készülék, miért pont ezt a magas árkategóriájú modellt választották, illetve

3) miért ragaszkodtak az arany színhez?

A válasz annyira gúnyosra sikerült, hogy a teljesség hiánya nélkül be is másoljuk:

1) Egyetemi felsővezető számára vásároltuk, munkája ellátásához.

2) Feladatai ellátásához szükség van azokra a funkciókra, amelyeket csak egy ilyen kategóriájú készülék nyújt.

3) A készülék színe nincs kihatással az árra.

 

https://oktatas.atlatszo.hu/2018/03/02/kozpenzbol-iphone-t-de-csak-aranyszinut/

Nem adta Putyin kitüntetéséhez a nevét, a hatóságnál legyőzte a debreceni egyetemet

A Debreceni Egyetem letiltotta diákja kritikus hozzászólását, a hatóság azonban elmarasztalta az intézményt.

– mondta a 24.hu-nak Barna Eszter, a Debreceni Egyetem hallgatója, miután csütörtökön megszületett az ítélet: az Egyenlő Bánásmód Hatóság elmarasztalta az intézményt, mert politikai véleménye miatt diszkriminálta diákját.

Az eljárás 2017 októberében indult. Az eset előzménye, hogy kiderült: az egyem díszpolgári címet adományoz az orosz elnöknek, Vlagyimir Putyinnak. A hír az intézmény oktatói és hallgatói körében is felháborodást váltott ki, negatív kommentek tucatjai lepték el az intézmény Facebook-oldalát, a hozzászólok sorra fejezték ki nemtetszésüket.

https://24.hu/belfold/2018/03/02/nem-adta-putyin-kituntetesehez-a-nevet-a-hatosagnal-legyozte-a-debreceni-egyetemet/

Rögzítették a károkat, de nem fizettek Mészáros Lőrincék balatonszemesi pusztítása után

Nemrég írtunk arról, hogy a dél-balatoni sínfelújítás komoly természeti károkat okozott Balatonszemesen, most viszont az is kiderült, hogy

 

van olyan üdülőtulajdonos, akinek egyszerűen nem fizetik ki a biztosító által elismert kárt.

 

 

Mészáros Lőrinc cége, az R-Kord Kft., a Swietelsky Vasúttechnika Kft. és a V-Híd Zrt., vagyis a Déli Part 2016 Konzorcium a helyi önkormányzat beleegyezésével a falu közepén alakított ki egy területet törmeléklerakásra, betonkeverésre és sóderszitálásra. Ennek meg is lett az ára, fákat vágtak ki, és a földdel tették egyenlővé a nyaralókkal teli üdülőövezet egy részét, ami most így néz ki:

https://24.hu/belfold/2018/03/01/rogzitettek-a-karokat-de-nem-fizettek-meszaros-lorincek-balatonszemesi-pusztitasa-utan/

Döntő kérdés a migráció az olasz választásokon

Adócsökkentést, erős határvédelmet, valamint az illegális bevándorlók kiutasítását ígéri a Silvio Berlusconi által vezetett, győzelemre esélyes pártszövetség

Magyar Hírlap

A jobbközép szövetség győzelmét várják a vasárnapi olasz parlamenti választásokon. Hiába a többség, elhúzódó szavazatszámlálásra és nehéz kormányalakításra lehet számítani.

http://magyarhirlap.hu/cikk/112231/Donto_kerdes_a_migracio_az_olasz_valasztasokon

Bán Károly Baloldali rablóhadjáratok

Álláspont. A rendszerváltoztatást követő húsz évben tízezer milliárdnyi közvagyon tűnt el kézen-közön a privatizációnak csúfolt rablóhadjáratban.

Magyar Hírlap

Van annak valami diszkrét bája, hogy a közvagyonnal történő felelős gazdálkodás kapcsán, keményen támadva a jelenlegi kormánypártokat, éppen a szocialisták és az abból kivált, Demokratikus Koalíciónak nevezett liberálszocialisták a legharsányabbak. A rendszerváltoztatást követő húsz évben tízezer milliárdnyi közvagyon tűnt el kézen-közön a privatizációnak csúfolt rablóhadjáratban. Az elvtársak már 1988-ban, a társasági törvény megalkotásakor jól tudták, hogy a magántőke bevonása nélkül nincs tovább magyar gazdaság, így aztán a törvényalkotás lázában arról véletlenül elfeledkezett a Németh-kormány, hogy a nemzeti vagyon védelméről is kellene gondoskodni. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/112233/Baloldali_rablohadjaratok

Több tízezren vonultak fel a meggyilkolt újságíró emlékére

Több szlovákiai városban tartottak gyászmeneteket a meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak és élettársa emlékére pénteken. A legnagyobb a pozsonyi felvonulás volt, itt a becslések szerint 20-25 ezren vettek részt a meneten, de Kassán is legalább háromezren tüntettek.

https://444.hu/2018/03/02/tobb-tizezren-vonultak-fel-a-meggyilkolt-ujsagiro-emlekere

Az ész megáll: fideszes képviselőt kaptak ajándékba a gyerekek

Nem mindennapi bejegyzés fogadta azt, aki csütörtökön a Magdu Lucian Román Iskola és Óvoda Facebook-oldalára látogatott. Abból ugyanis az derült ki, hogy Simonka György fideszes dél-békési országgyűlési képviselő öt óvodásnak és tizenhat iskolásnak saját közösségi oldalát népszerűsítő pólókat küldött ajándékba. Ők egy rajzpályázat résztvevői voltak, aminek viszont maga Simonka volt a fővédnöke.

https://mno.hu/belfold/az-esz-megall-fideszes-kepviselot-kaptak-ajandekba-a-gyerekek-2451137

 

Lendvai Ildikó Terelőút Vásárhelynél

A választás felé tartó pártok haladtak, haladgattak a maguk választotta úton. De Hódmezővásárhelynél egyszer csak megszólalt a GPS: „Útvonalmódosítás!”. A legjobban a Fidesz lepődött meg. Meg is ütögette a GPS-t: biztosan jól jelez-e. Eddig olyan jól kikövezett, szép, egyenes út vezetett a végcél felé. Sehol egy kátyú, sehol egy előzés, pláne ellenőrzés, hát mit is ellenőriznének? A KRESZ-t már átírták a kedvükért. Ha szembemennek a forgalommal, ha másokat leszorítanak a pályáról, az se baj. Amerre ők járnak, még fekvőrendőr sincs, arról gondoskodik a (fekvő)ügyész. És tessék! Épp Vásárhelyen, ahol soha útakadály nem volt, elterelik őket. Először próbálták nem meghallani a figyelmeztető hangot. Semmiség, direkt jól jött, hogy el ne aludjanak a volánnál. G. Fodor szerint épp csak egy kicsit dolgozni kell, levenni a „jampigallért”.

De a hang megzavarta a kommunikációs gépezetet. A Pest Srácok „seggreesést” emlegetett, amely testhelyzeten ritkán segít a gallércsere. A Honfoglalás 2000 egyenesen fejeket követelt. Na nem a fő fejet - Bod Péter Ákos mögé már nem bujtathatnák még egyszer, ő is ellenfél lett -,hanem a Békemeneteket szervező CÖF vezetőjéét, aki „csak ül a sok pénzen”, ahelyett, hogy utcára hívna. Bencsik és Bayer gyorsan meg is hirdették az újabb Békemenetet: „Ki kell állnunk a hazánkért.” „Egy a jelszónk a béke”, ugyebár, valamint „harcba boldog jövőért megyünk”.

http://nepszava.hu/cikk/1154243-terelout-vasarhelynel

 

Amerika egyik legnépszerűbb tudósáról kiderült, hogy szimplán csaló

Ha van rocksztárja a táplálkozástudománynak, Brian Wansink az. A keleti parti elit magánegyetem, a Cornell oktatója majd három évtizedes munkássága alatt több száz tanulmányt publikált, több mint húszezer idézésével pedig a terület egyik legidézettebb kutatója. 2007-2009 között az amerikai kormány tanácsadója volt, Smarter Lunchrooms nevű kezdeményezését 22 millió dollárral támogatta meg a washingtoni mezőgazdasági minisztérium, 30 ezer iskolai menzán az ő kutatásai alapján próbálják egészségesebb táplálkozásra rávenni a diákokat. Két könyve bestseller lett - persze hogy ne lett volna az, ha azt ígérte, hogy ha pár apróságot megváltoztatunk környezetünkben, önkéntelenül is egészségesebben fogunk élni, és önkínzó diéta nélkül adhatunk le kilókat. Tanulmányai rendkívül népszerűek voltak a sajtóban is, olyan megasztárok osztották, mint Oprah és Dr. Oz.

 

https://444.hu/2018/03/02/amerika-egyik-legnepszerubb-tudosarol-kiderult-hogy-szimplan-csalo

Rezsipofonba futott bele Lázár János

Ha a 2002 és 2010 közötti gáz- és áramáremelkedést most érvényesítenénk, akkor 37 forint helyett 85 forintba kerülne az áram kilowattórája, illetve 113,5 forint helyett 419 forintot kéne fizetni a gáz köbméteréért – ismételte meg a 2014-es kampány során már hangoztatott fideszes kampányfordulatot a csütörtöki kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető Lázár János. Szerinte ez „érdekes adat”, illetve „izgalmas tény”. Kérdésre megismételte: az Orbán-kabinet továbbra se tervezi a rezsi csökkentését. Bár a kormány és a közműhivatal célja a lehető legalacsonyabb lakossági díjak biztosítása, ebben most nem lát mozgásteret. Az MSZP rezsicsökkentési javaslatát üres kampányígéretnek minősítette, hozzátéve: szerinte a szocialisták kormányzásuk idején egyszer se mérsékelték a díjat, illetve a mostani árak "körülbelül negyedét képviselik annak, amelyek 2002 és 2010 között voltak”.

Lázár János "tényei" tényleg izgalmasak, hisz jórészt valótlanok, illetve erős csúsztatásokon alapulnak

http://nepszava.hu/cikk/1154179-rezsipofonba-futott-bele-lazar-janos

Hargitai Miklós Most van vége

Amikor Magyarország lakossága fölébred a Soros-hipnózisból – mintha most jött volna el ez a pillanat – álmélkodhat, hogy a sztrádák ugyanolyan kátyúsak, az iskolatáskák ugyanolyan nehezek, a kórházi fejadagok ugyanolyan szánalmasak, mint mielőtt a varázslat elkezdődött. Elköltöttünk tízezer milliárd forint európai ajándékpénzt úgy, hogy nem épült belőle semmi, ami a magyar jövő szempontjából igazán fontos lenne. Csak egy drótkerítés, pár néptelen stadion, meg egy a tatárjárás mohóságával faló új elit. És ha már ébredés: most, hogy a fedezet nélküli osztogatástól a gátlástalan fosztogatásig mindent kipróbáltunk, a következő kormány megpróbálkozhatna akár a közjóra fókuszáló kormányzással is. Hátha a nemzetnek bejön.

http://nepszava.hu/cikk/1154167-most-van-vege

Kurva internet nem felejt (folyamatos update)

morzsák a múltból

http://coub.com/stories/4325-kurva-internet-nem-felejt-folyamatos-update

Leköcsögözte a lakájmédia riportere Czeglédyt a szabadulásakor

A Youtube-ra feltöltött videó elején jól hallani, ahogy a kormánypárti médiában dolgozó riporternő hihetetlen undorral a száján azt panaszolta, hogy ez a KÖCSÖG (Czeglédy) nem is válaszolt neki.

Állítólag az történt, hogy Czeglédy először mindenkinek válaszolt, aztán a Pesti Srácok elkezdett gyurcsányozni, erre mondta, hogy nekik több kérdésükre nem válaszol. Mindenki másnak igen. Egyébként azt hitték, hogy a szombathelyi képviselő elfut előlük, és ők lepődtek meg aztán a legjobban, hogy mégis megállt.

Mindezt ezen a felvételen Önök is nézhetik:

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/video_lekocsogozte_a_lakajmedia_riportere_Czegledy

Hackerektől retteg az EU

 

Egész Európában elképzelhetőek kibertámadások minisztériumok ellen. A Németországban történt eset megmutatta: a legbiztonságosabbnak vélt hálózatok is sebezhetőek.

http://nepszava.hu/cikk/1154153-hackerektol-retteg-az-eu