2018, március 2 - 08:09 Sajtószemle

Hogy derűsen induljon a nap J

Vállalhatatlan reneszánsz Jézuskák és Szűz Máriák (fotók)

A reneszánsz művészek nagy mesterei voltak annak, hogy a gyerekeket miniatürizált öregemberként mutassák be képeiken. Tovább megyek, a 15. és 16. századi festők szerintem egyáltalán nem láttak gyereket. (Tisztelet a kivételnek…) Mindenesetre hatalmas tárházból válogathatok, amire nem lehet panasz.

 

http://illuzio.cafeblog.hu/2018/02/23/vallalhatatlan-reneszansz-jezuskak-es-szuz-mariak-fotok/

 

Ötszáz tudós állt ki társuk mellett, akit Orbán fenyegetően a szájára vett

 

A Fidesz és Orbán Viktor egy évekkel ezelőtti, teljesen korrekt nyilatkozat miatt állított pellengérre egy neves hazai migrációkutatót, most több százan álltak ki mellette.

Szomorú történet, amely az Origo torzító cikkéből indult, egy tudós hároméves nyilatkozatát használva sorosozásra, amit aztán politikustól politikusig habosítottak. Most ötszáz tudós állt ki megtámadott kollégájuk mellett. És nem csak baloldaliak.

Mielőtt a magyar társadalomkutatás alakjai által aláírt nyilatkozatot megmutatnánk, vegyük át előbb, miért horgadtak fel a tudósok.

1. A dolog gyökere az egyik legismertebb magyar migrációkutatónak, Melegh Attilának  2015 nyarán (a hazánkat elérő migránsválság előtt) adott nyilatkozata. A Corvinus egyetem docense azt nyilatkozta az Origónak, hogy „Szinte mindenhonnan olyanok érkeznek hozzák, akik jobbak, mint a hazai népesség”. Nem fogalmazott pontosan, vagy nem pontosan idézték, de a kutatások 2015 előttről kétségkívül megerősítették: a hozzánk érkező kis számú betelepülő iskolázottabb, nagyobb arányban aktív a munkaerőpiacon, mint a lakosság többi része. Ami részben abból fakad, hogy a hozzánk érkezők jelentős része határon túli magyar fiatal volt az elmúlt évtizedekben, és mint Melegh Attila is fogalmaz az idézett cikkben, az ázsiaiak és afrikaiak esetében is egyszerű az ok: „A kivándorláshoz pénz kell. Afganisztánból eljutni Európáig például 15 ezer dollárba is kerülhet, nagyjából 4,2 millió forintba. Ennyi pénzük csak azoknak van, akik képzettebbek.”

 

http://valasz.hu/itthon/otszaz-tudos-tiltakozik-orban-viktor-beszede-miatt-127641

 

Kitilthatják Orbán Viktort és szűk körét az Egyesült Államokból

Szeptemberig dönthetnek, hogy kitiltják-e Orbán Viktort és szűkebb körét az Egyesült Államokból – írja a Független Hírügynökség. A portálnak Radványi Miklós, a lépést kezdeményező amerikai szervezet, a Frontiers of Freedom alelnöke azt mondta, hogy minden bizonnyal teljes körű vizsgálat indul a Magnitsky-törvény keretében. A jogszabály felhatalmazza az elnököt, hogy megtagadja a vízum kiadását és befagyassza a vagyonát annak, aki súlyosan megsérti az emberi jogokat vagy korrupciós ügybe keveredik.

 

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/kitilthatjak-orban-viktor-es-szuk-koret-az-egyesult-allamokbol-2450860

 

Videó: Orbán nyíltan fenyegeti Miskolcot, és migránsozza a romákat

 

A szokásos sorosozás után egészen döbbenetes nyilatkozatot tett Orbán Viktor a miskolci látogatása alatt. Arról beszélt, Miskolcon már látták mi lesz abból, ha bevándorlók érkezenk, pedig ők Magyarország területéről jöttek.

 

A miskolci tévének adott interjút Orbán Viktor miniszterelnök, minden bizonnyal ennek egy részletét vágták az alá a videó alá, ami a miskolci kampánylátogatásról készült. Orbán ebben a részletben arról beszél, a parlamenti választás az EU-ban arról szól, hogy bevándorló országgá válik-e valaki vagy nem, ki tudja-e vinni a már bent lévő migránsokat vagy nem, meg tudja-e akadályozni, hogy újak érkezzenek vagy sem. Minden ekörül forog, ez így van Magyarországon is.

Miskolcon tudják az emberek, mi az a bevándorlás" - mondja, a bevándorlás szót megnyomva.

"Volt itt, amikor ebbe a városba a városon kívülről tömegesen bevándoroltak. Látták, mi lett belőle. A miskolci emberek pontosan tapasztalták már, mi van akkor... pedig azok az emberek, akik ide bejöttek, ők Magyarország területéről jöttek Miskolcra. Most képzeljék el, mikor az országhatáron kívül érkeznek kultúrájukban, szokásukban, életfelfogásukban tőlünk teljesen különböző emberek."

 

Itt a videó, a döbbenetes rész 45 másodperctől jön.

 

http://hvg.hu/itthon/20180301_Video_Orban_nyiltan_fenyegeti_Miskolcot_es_migransozza_a_romakat

 

Már az osztrák közszolgálati tévé is felfigyelt rá, hogy Mészáros Lőrinc birodalma Ausztriában terjeszkedik tovább

Az osztrák közszolgálati tévé annál a négycsillagos, muraui síhotelnél forgatott, amit a hírek szerint Mészáros Lőrinc birodalma szippantott magába. A Kreischberg lábánál fekvő sípálya egyébként is tele van magyarokkal, ezért Kis-Magyarországnak is nevezik. 

 

A riportban megjegyzik, hogy a pletykák szerint a környék második legnagyobb turistakomplexuma már Orbán Viktor közeli barátjához, Mészáros Lőrinchez tartozik. Mivel az ide látogató vendégek 60 százaléka magyar, ezért mindenki kapásból felismerte a felcsúti milliárdost, amikor a riporter körbevitte a fényképét. 

 

https://444.hu/2018/03/01/mar-az-osztrak-kozszolgalati-teve-is-felfigyelt-ra-hogy-meszaros-lorinc-birodalma-ausztriaban-terjeszkedik-tovabb

 

 

Jelesre vizsgázott az államnál a CEU, akkreditálták

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) az ötévente esedékes felülvizsgálat után megújította a Közép-európai Egyetem (KEE/CEU) akkreditációját – írta szerdai közleményében az intézmény. Ennek értelmében a CEU a magyar tudományos kritériumoknak megfelelt, a következő öt évben is folytathatja tevékenységét. A MAB külön kiemelte a CEU-n zajló oktatás magas színvonalát és szerepét a magyar felsőoktatásban. Michael Ignatieff, a CEU rektora ezzel kapcsolatban közölte, büszke arra, hogy az intézményt újra akkreditálták Magyarországon. Lapunk közben úgy értesült, A MAB döntése üzenetértékű. A magyar kormány az előző másfél évben erősen megkérdőjelezte a CEU működési struktúráját, mondván, kivételes előnyöket ad a magyar egyetemekkel szemben

https://mno.hu/belfold/jelesre-vizsgazott-az-allamnal-a-ceu-akkreditaltak-2450635

Újra jönnek a lengyelek a békemenetre

 

Néhány órával azt követően, hogy Magyarországon meghirdették a békemenetet, a lengyelek márciusi 15-ei ünnepi részvételét szervező lap klubjai közzétették kezdeményezésüket, miszerint idén is megszervezik a magyar kormány támogatóinak budapesti utazását.

 

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ujra_jonnek_a_lengyelek_a_bekemenetre.657698.html

 

Országszerte Tiborcz István barátja biztosítja a fényt

Úgy tűnik, nemcsak a közvilágítás korszerűsítése, hanem az üzemeltetése is óriási üzlet Magyarországon. Legalábbis erre utal, hogy a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Elios-botrány egyik főszereplője – Tiborcz jó barátja és üzlettársa –, Hamar Endre cége hetven településen üzemelteti a közvilágítási rendszert – derítette ki a Magyar Nemzet. A Sistrade Kft. – amellyel szemben az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésében konkrét vádiratot fogalmazott meg – 13 megyében látja el a világítási rendszerek karbantartását.

 

https://mno.hu/belfold/orszagszerte-tiborcz-istvan-baratja-biztositja-a-fenyt-2450642

 

Lázár vizeletvisszatartással teszteli az Elios lámpáit

 

Lázár az Elios-ügy kapcsán beszámolt arról, hogy a nemrég Hódmezővásárhelyen némi borozás és vízivás után hazafelé tartva nem csak azért nem vizelt az utcán, mert tilos, hanem mert túl világos volt hozzá. Tiszaparti sétány reszkess: Lázár jános nemsokára Szolnokon is hasonló tesztnek veti alá a közvilágítást!

 

A kormányzati sajtótájékoztatón elhangzottakból csak az általunk hírértékűnek tekintett információkról számolunk be.

Fontosabb fejlemények:

·         Lázár kész az együttműködésre az új hódmezővásárhelyi polgármesterrel.

·         Harangozó Tamás az OLAF Elios-jelentéseit lobogtatta a sajtótájékoztatón.

·         Magyarország továbbra is részt vesz az ENSZ migrációs tárgyalásain, és 12 pontos migráció elleni javaslatot nyújt be.

·         A kormány az AB-től kér állásfoglalást, hogy megtudja, mekkora mozgástere van az ENSZ-ben.

·         Kötelező lesz a bárányhimlő-oltás.

·         Lázár Jánost vizeletvisszatartásra késztette az eliosos hódmezővásárhelyi közvilágítás.

·         A kormánynak jelenleg nincs mozgástere a piacinál magasabb hatósági energiaár csökkentésére.

·         Nem épül meg a teniszstadion a Margitszigeten.

·         30-50 magyar dolgozik Magyarország érdekei ellen az Európai Uniónál.

·         Lázár meglebegtette, hogy az Eliosról szóló OLAF-jelentés magyar készítői között lehet ellenzéki szimpátiájú.

Lázár János némileg formabontó módon azzal kezdte, hogy beszámolt Orbán Viktorral közös miskolci kampánylátogatásáról. Lázár néha maga szokott azzal kibújni a kérdések alól, hogy kormányszóvivőként nem dolga reagálni pártpolitikai ügyekre, most másképp döntött.

 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/01/kormanyinfo/

 

MSZP-képviselő tört rá Lázár Jánosra Elios-kérdésekkel a Kormányinfón - ÉLŐ

 

110. alkalommal mondja el a kormány, mit miért tesz, de valószínűleg most ez érdekli a legkevésbé az embereket. Az már inkább, mit mond a kormány arra, hogy a Fidesz egyik fellegvárában vereséget szenvedett, amire Lázár Jánosnak valamit mondania kell megint. Letekeri-e a kormány a Soros-kampányt vagy áthangszereli az ENSZ-re? Vagy mindenre rárak egy lapáttal? Lesznek-e bűnbakok és felelősök? Kövessék velünk a Kormányinfót, hogy lássuk, milyen válaszokat ad Lázár János és Kovács Zoltán ezekre a kérdésekre!

 

http://hvg.hu/itthon/20180301_Itt_a_Hodmezovasarhelyi_saller_utani_elso_Kormanyinfo__Percrol_percre

 

Kalocsán ugyanaz készítette az uniós pályázat három árajánlatát – itt a következő OLAF-levél

 

Közadatigénylésünkre Kalocsa is elküldte az Európai Unió csalás elleni hivatalától tavaly októberben kapott iratot, amelyben a brüsszeli ellenőrök összegezték, hogy milyen visszásságokat találtak a város közvilágításának korszerűsítésénél. Az OLAF-levélben szerepel a miniszterelnök veje, Tiborcz István is, aki tulajdonos volt az Eliosban, amikor  a cég elnyerte a kalocsai munkát.

 

https://atlatszo.hu/2018/03/01/kalocsan-ugyanaz-keszitette-az-elios-es-a-vele-versengo-cegek-arajanlatat-itt-a-kovetkezo-olaf-level/

 

Olyan stadiont építettek 15,6 milliárdból, amiben nem lehet edzeni

 

szombathelyi stadion és sportkomplexum amolyan állatorvosi lóvá nőtte ki magát az elmúlt hónapokban. Az ára nagyjából megduplázódott a kezdetek óta, az üzemeltetését az istennek sem sikerül normálisan megoldani, a Haladás VSE szakosztályai a hírek szerint azért nem tudták használni a sportcsarnokot, mert túl drága bérleti díjat kértek tőlük. De a futballisták is az Illés Akadémián készültek, mert nem volt megállapodásuk a stadion üzemeltetőjével, mivel nem igazán volt üzemeltető.

 

https://index.hu/sport/futball/2018/03/01/haladas_stadion_gyep_edzes_problema/

 

18+: Élő állatokat boncoltak gimnazisták egy iskolai szakkörben

 

Állatokat boncoltak fel egy keszthelyi gimnázium biológia-szakkörében, előfordult, hogy kiscsibéket élve daraboltak a diákok – derül ki a hvg.hu birtokába került videóból. A foglalkozásokra már 13 éves kortól jártak gyerekek, sőt a szomszédos katolikus általános iskola tanulóit is bevonták. Amint elkezdtük felderíteni az ügyet, a szakkört vezető tanár hirtelen távozott az iskolából, a tankerület vizsgálatot indított, az állatvédők büntetőfeljelentést tesznek. A videó alapján maguk a diákok is megsajnálták olykor a „még csipogó” madarat boncolás közben. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy cikkünk tartalma felkavaró lehet.

 

http://hvg.hu/itthon/20180301_18_Elve_boncoltak_allatokat_gimnazistak_egy_iskolai_szakkorben

 

A meggyilkolt újságíró utolsó cikkének több szereplőjét őrizetbe vette a rendőrség

 

Összesen hét személyt vett őrizetbe a szlovák rendőrség csütörtökön egy reggel kezdődött, több kelet-szlovákiai helyszínen tartott razzia során, amelyre az élettársával együtt meggyilkolt tényfeltáró újságíró, Ján Kuciak ügyében indított nyomozás keretében került sor - jelentette be Tibor Gaspar országos rendőrfőkapitány kassai sajtótájékoztatóján. Az őrizetbe vett személyek közül többet név szerint említ az a cikk, amely a meggyilkolt újságíró utolsó írásaként szerdán jelent meg. Az anyag már magyarul is olvasható.

 

http://hvg.hu/vilag/20180301_A_meggyilkolt_ujsagiro_utolso_cikkenek_tobb_szereplojet_orizetbe_vette_a_rendorseg

 

Félmilliárdot küldött a kormány egy kanadai magyar egyháznak

Idén és jövőre is 250 millió forintot küld a kormány a Torontói Első Magyar Református Egyháznak (TEMRE), a pénzt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter küldi át az Emberi Erőforrások Minisztériumának – derül ki a friss Magyar Közlönyből. A kormányhatározat rendelkezik arról is, hogy egy Magyar Diaszpóra Missziós Központ nevű szervezetet is hozzanak létre Torontóban.

 

https://mno.hu/hatarontul/felmilliardot-kuldott-a-kormany-egy-kanadai-magyar-egyhaznak-2450678

 

A Jobbik közzétette országos listáját, az olimpiai bajnok a 4. helyre került

A párt honlapján megjelent lista 110 nevet tartalmaz, Vona Gábor pártelnök vezeti, őt Volner János alelnök és frakcióvezető, illetve Dúró Dóra országgyűlési képviselő követi. A lista negyedik helyén szerepel Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó. A párt egyik szóvivője, Mirkóczki Ádám a nyolcadik a listán, a másik szóvivő, Jakab Péter pedig a tizenötödik.

Az első tíz között van öt alelnök. Voner Jánost Z. Kárpát Dániel a hatodik helyen követi, Sneider Tamás a hetedik, Fülöp Erik a kilencedik, Janiczak Dávid a tizedik helyen szerepel. A párt hatodik alelnöke, Toroczkai László a hatvannegyedik a listán.

https://mno.hu/belfold/a-jobbik-kozzetette-orszagos-listajat-az-olimpiai-bajnok-a-4-helyre-kerult-2450666

 

“Köszönöm, hogy a gyerekeim félelemben élhetnek!” – nyílt levelet írt egy olasz anya a bevándorlásellenes pártnak

Gabriella Nobile, egy olasz vállalkozó nyílt levelet küldött az Északi Liga elnökének, Matteo Salvininek, amiért mindkét gyereke saját bőrén érzi a gyűlöletkeltő kampányt. Fiát Kongóból, lányát Etiópiából fogadta örökbe, de mindketten Milánóban nőnek fel, csak olaszul beszélnek.

“Szeretnék köszönetet mondani Önnek, amiért pokollá tette két gyermekem életét. Önnek köszönhetően részesülhettek ugyanis egy-két felejthetetlenül félelmetes pillanatban az utóbbi hetekben”

– írta levelében, amit azóta 25 ezren megosztottak a Facebookon, és több ezren reagáltak rá üzenetben.

Gyerekeit nap mint nap inzultus éri: a 12 éves fia iskolába menet olyanokat hall, hogy “mocskos nigger, menj vissza, oda, ahonnan jöttél”, hét éves lánya pedig nem akar iskolába járni az atrocitások miatt. A gyerekek azt kérdezi anyjuktól, ha Salvini pártja nyer a márciusi választásokon, visszaküldik-e őket Afrikába.

https://merce.hu/2018/03/01/koszonom-hogy-a-gyerekeim-felelemben-elhetnek-nyilt-levelet-irt-egy-olasz-anya-a-bevandorlasellenes-partnak/

 

Orbánnak tudnia kellett a gyanús Elios-sikerekről

A kormányfő szoros felügyelete alatt lévő fejlesztési minisztérium hatékonyan segítette a miniszterelnök vejének érdekeltségét.

 

„Nem foglalkozok üzleti ügyekkel” – így reagált egy hónapja Orbán Viktor kormányfő arra, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) súlyos, államilag szervezett csalásra bukkant a veje, Tiborcz István korábbi cége, az Elios közbeszerzéseinél. Csakhogy több jel is utal arra, hogy a kormányfő igenis foglalkozott olyan üzleti ügyekkel, amelyek között jó eséllyel ott szerepeltek az Elios-beruházások.

Az eddig nyilvánosságra került OLAF-iratokból kiderül ugyanis: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) illetve korábban a tárca által felügyelt ügynökség volt az irányító hatósága azoknak a pályázatoknak, amelyeken sokat nyert az Elios. Ennek azért nagy a jelentősége, mert Eleni Kounalakis – aki 2010 és 2013 között volt az Egyesült Államok budapesti nagykövete –, azt állította a könyvében, hogy a kormányfő hetente találkozott a fejlesztési miniszterrel, és ezeken a találkozókon Orbán valamint Németh Lászlóné végigvette az éppen folyamatban lévő tendereket. „Átnézték a középítkezési projektek listáját, és eldöntötték, melyikeknek legyen prioritása és melyik pályázatok nyerjenek” – írta Kounalakis.

http://nepszava.hu/cikk/1154085-orbannak-tudnia-kellett-a-gyanus-elios-sikerekrol

 

Nincs megállás: már nyíltan az ENSZ ellen kampányol a magyar kormány

Nem a levegőbe beszélt Szijjártó Péter külügyminiszter, aki kedden arról lamentált, hogy Brüsszel és Soros György után meg kell fékezni az Egyesült Nemzetek Szövetségét is, és arra tett javaslatot, hogy  a kormány indítson tájékoztató kampányt az ENSZ migrációs csomagjáról. Csütörtökön ez el is indult.

Tájékoztatás = Magyarország dönt, nem az ENSZ. 

A hódmezővásárhelyi vereség után több helyen felmerült a sajtóban, hogy a Fidesz változtathat a migrációs tematikán, és „lejjebb tekerheti a sorosozást”. Ennek természetesen az ellenkezője történik: a kormányzati kommunikáció csak fokozza az elmebajt. Lassan mindent megállít Magyarország, és tényleg csak a bolygó mozog: 

https://444.hu/2018/03/01/nincs-megallas-mar-nyiltan-az-ensz-ellen-kampanyol-a-magyar-kormany

 

A nemzeti konzultáció a horgászatról nem más, mint alig leplezett adathalászat

2010 táján valós konzultációt folytattak a háttérben és a tényleg legégetőbb pecásproblémákra adtak egyfajta választ.

Vagyis papírforma szerint ha van egy terület, ahol legalább elméletben elképzelhető lenne valami értelmes konzultálás, akkor az a horgászaté.

Ehhez képest nézzük, mit találtam az üdítően rövid, mindössze hatkérdéses online kérdőíven, amihez a fentiek miatt, ha valahogyan, akkor pozitív előítélettel közelítettem.

Gyorsan lelövöm a poént: a hatból 4 "szeretnél-e több pénzt", illetve "szeretnél-e kevesebbet fizetni" típusú totálisan értelmetlen álkérdés, 1 majdnem ekkora kamu, de nagy jóindulattal rá lehet mondani, hogy van valami értelme, 1 pedig olyan ügyben várja a véleményünket, amit évekkel ezelőtt eldöntöttek. 

https://444.hu/2018/03/01/a-nemzeti-konzultacio-a-horgaszatrol-nem-mas-mint-alig-leplezett-adathalaszat

 

Bayer beleáll: Meg kell védeni Tiborczot és Mészáros Lőrincet

A mi oldalunkat is meg kell erősíteni lélektanilag – Bayer Zsolt a Mandinernek a Békemenetről

 

Eljött az a lélektani pillanat, amikor már nem lehet tovább várni. Az ellenzék reményt kapott, a jobboldalt lelkileg meg kell erősíteni, erre való a Békemenet – mondja Bayer Zsolt a Mandinernek adott interjújában. Szerinte a migráció húsbavágó létkérdés, de beszélni kell a kormányzat elmúlt nyolc évének eredményeiről is, sőt a kényes kérdésekbe is bele lehet állni.

 

http://mandiner.hu/cikk/20180228_bayer_zsolt

A Szabadság Éve - pörgős ellenzéki dal készült Orbánék leváltásáért

A Szabádság Éve (2018) címmel készített pörgős buzdító dalt és hozzá klipet a kormánykritikus slágereiről híres G Ras. Új videójának üzenete egyértelmű: április 8-án szavazz pártlistán a Fidesz ellen, egyéniben pedig a legerősebb helyi ellenzéki jelöltre, akár független, akár bármely párt támogatottja!

http://szubkult.blog.hu/2018/02/25/a_szabadsag_eve_porgos_ellenzeki_dal_keszult_orbanek_levaltasaert

Szijjártó: A kormány 12 pontos javaslatot nyújt be az ENSZ migrációs csomagjához

2018. március 1. 11:40

A kormány 12 pontban foglalta össze, miként módosítaná az ENSZ migrációs csomagját.

http://mandiner.hu/cikk/20180301_szijjarto_a_kormany_12_pontos_javaslatot_nyujt_be_az_ensz_migracios_csomagjahoz

 

TGM: Nem Gyurcsányról van szó

 

 nem Gyurcsány Ferenc, hanem Orbán Viktor kormányzásáról van szó. Akármennyire helytelenítem (s emellett kitartok), hogy Gyurcsány Ferenc, Vona Gábor és Szél Bernadett – elveszítve a mértéket – fenyegetőzik, Orbán Viktor nem fenyegetőzik, hanem valóban, ténylegesen szétverte a független sajtót és rádiót, propagandaeszközzé silányította a közszolgálati médiákat, a kormány eszközévé züllesztette az alkotmányunk szerint független Magyar Nemzeti Bankot, Állami Számvevőszéket, főügyészséget, versenyhivatalt, támadja (részben – de egyelőre csak részben – sikeresen) a független bíróságokat és az ombudsmani hivatalokat, illetéktelenül beavatkozik a települési önkormányzatok önálló munkájába. Jogszabályokat fogadtat el a civil társadalom autonóm egyesüléseinek üldözésére. Rendszeresen megsérti a hazánkban ratifikált, becikkelyezett (tehát magyar jognak tekintendő) európai és nemzetközi jogot, megszegi a hatályos nemzetközi és bilaterális szerződéseket, és nem tartja be Magyarország érvényes nemzetközi kötelezettségeit.

 

http://hvg.hu/velemeny/20180301_Nem_Gyurcsanyrol_van_szo

 

Sajtószabadságot az összellenzéki mikrofonállványoknak!

APÁTI BENCE 
Polgár Portál

 

Minden ember láthatja, ha az RTL híradójára kapcsol, hogy az egy virtigli ellenzéki propaganda csatorna.

„Innen jelzem, hogy ez az »RTL-megvevős projekt« kimondottan szarul haladhat, tekintve, hogy legutóbbi tapasztalataim szerint az RTL híradója nekem echte ellenzéki propagandának tűnik. A tegnap esti adás is kábé olyan volt, mintha Kálmán Olga, Uj Péter, és a Helsinki Bizottság közösen szerkesztette volna. És egy picit sem túloztam. Szóval baromi szexi lenne, ha a magukat komoly újságíróknak tartó független-objektívek elengednék már ezt a hazugságot. Mert attól, hogy naponta tízszer leírják, akkor sem lesz igaz, és mert minden ember láthatja, ha az RTL híradójára kapcsol, hogy az egy virtigli ellenzéki propaganda csatorna.

 

http://mandiner.hu/cikk/20180301_apati_bence_sajtoszabadsagot_az_osszellenzeki_mikrofonallvanyoknak

Szeptembertől migránsok is taníthatnak a bécsi gimnáziumokban

 

Olyan tanári diplomával rendelkező szíriai, iraki és iráni bevándorlóknak nyújt ingyenes szakirányú továbbképzéseket a „CORE-Középpontban az integráció” című projekt, akik vallási, nemzetiségi vagy politikai üldöztetettségük miatt Bécsben kaptak menekültstátuszt és korábban tanárként tevékenykedtek hazájukban.

Az egy éven át tartó továbbképzésen idáig 23-an vettek rész, ők 2018 szeptemberétől bécsi középiskolákban, illetve gimnáziumokban taníthatnak majd. A kurzuson a megfelelő német nyelvi kompetenciák mellett az osztrák tanári diplomához szükséges kiegészítő szaktudást sajátíthatják el a résztvevők. A továbbképzés sikeres elvégzéséhez is szükséges hospitálást pedig a programra önkéntesen jelentkező bécsi iskolákban teljesíthetik.

http://hvg.hu/elet/20180301_Szeptembertol_migransok_is_tanithatnak_a_becsi_gimnaziumokban

 

Egy ábrán mutatjuk, hogyan kedvezett a gazdagoknak a Fidesz

 

A leggazdagabbak sokkal jobban élnek, mint az Orbán-kormány hivatalba lépésekor, a legszegényebbek jövedelmének vásárlóereje pedig 15 százalékot vesztett értékéből 2010 óta.

http://hvg.hu/gazdasag/20180301_Egy_abran_mutatjuk_hogyan_kedvezett_a_gazdagoknak_a_Fidesz

 

Navracsics: Na ugye, nem kell a sorosozás

 

Valószínűleg még nem látta a Stop ENSZ-kampányt.

 

Az uniós biztos a Zoom.hu-nak azt mondta, örül annak, hogy azok a fideszesek, akik korábban hazaárulóként tekintettek rá, ma már osztják a véleményét „sorosozás”-ügyben.

 

https://zoom.hu/hir/2018/03/01/navracsics-tibor-na-ugye/

 

A kormány is támogatja Tarlós dízelmentesítési tervét

A kormány hosszútávon egyetért azzal, hogy Budapestről vagy akár más városokból kitiltsák a dízelautókat – mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai államtitkára.

 

https://zoom.hu/hir/2018/03/01/a-kormany-is-tamogatja-tarlos-dizelmentesitesi-tervet/

 

Az Európai Parlament minél gyorsabban bevetetné az atombombát Lengyelország ellen

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülése március 1-én, csütörtökön üdvözölte az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását Lengyelországgal szemben – írja az MTI. A testület brüsszeli plenáris ülésén megszavazott állásfoglalásban a képviselők emellett ismét kimondták, hogy a lengyel jogállamisági helyzet az uniós értékek súlyos megsértésének egyértelmű kockázatát hordozza magában.

A dokumentumban gyors cselekvésre szólították fel az uniós tagországok kormányait tömörítő tanácsot, amely négyötödös többséggel dönt majd arról, hogy fennáll-e a veszélye a közösségi alapértékek csorbulásának Lengyelországban.

Az állásfoglalás nem kötelező érvényű, de elemzők szerint tovább fokozza majd a nyomást az Európai Unió tagállamain.

https://zoom.hu/hir/2018/03/01/az-europai-parlament-minel-gyorsabban-bevetetne-az-atombombat-lengyelorszag-ellen/

A kormány akaratán kívül felfegyverezte Márki-Zay Pétert a következő választásra

·      A kormány a Fidesz egyik bástyáját, Hódmezővásárhelyet hagyta a Modern Városok-program végére, ez azzal jár, hogy a támogatások csak 2018-ban kezdenek befolyni a város kasszájába, a fejlesztések 2018-ban indulnak.

https://zoom.hu/hir/2018/03/01/a-kormany-akaratan-kivul-felfegyverezte-marki-zay-petert-a-kovetkezo-valasztasra/

Szili Katalin büszkén vállalja, hogy a Fidesznek kampányol

Az ukrán hatóságoknak az a feladatuk, hogy az ungvárihoz hasonló eseteket megelőzzék. Nemzetközi szinten pedig elvárható, hogy társult ország révén Brüsszel ebben a témában megszólaljon – jelentette ki Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

http://sztarklikk.hu/kozelet/szili-katalin-buszken-vallalja-hogy-a-fidesznek-kampanyol/334755

Itt a tuti recept: csalj, lopj és hazudj, nem számít, a Fidesz így is beültet a parlamentbe

Farkas Flórián – aki a mai napig roma ügyekért felelős miniszterelnöki biztos – neve az utóbbi években szinte csak ott került elő, ahol valami susmus, vagy konkrét bűncselekménygyanú merült fel. Több nyomozás is folyamatban van, amelyben érintett lehet Farkas Flórián, és akkor még az általa korábban vezetett Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) balhéit nem is említettük. Az egyik legátlátszóbb lopásgyanú Farkasék Híd a munka világába című projektje kapcsán merült fel, itt rengeteg pénzt herdálhattak el, és végül az Emberi Erőforrások Minisztériuma visszakérte az 1,6 milliárd forintos támogatást, bár az más kérdés, hogy végül beletörődtek abba is, hogy a pénzt nem tudja kifizetni az ORÖ.

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/itt-a-tuti-recept-csalj-lopj-es-hazudj-nem-szamit-a-fidesz-igy-is-beultet-a-parlamentbe-109653

Hegedűs Zsuzsa a szegénység elleni csodaszernek vizionálta, milliárdos lopások lettek belőle

Voldemort és Farkas Flórián korrupciós ügyei, és a szintén milliárdos ESZOSZ-botrány. Köszönet érte Orbán főtanácsadójának!

Hegedűs Zsuzsa tarka életművéről már több alkalommal is írtunk, de továbbra sem győzünk betelni vele, és szenvedélyesen kutatjuk tovább, hogy vajon mi okból áldoz az adófizetők pénzéből most már havi bruttó 1,29 millió forintot a kormány arra, hogy a szociológust foglalkoztassa.

Nagy igyekezetünkben írtunk is pár hete egy levelet a Miniszterelnöki Kabinetirodának, hogy ebben a kérdésben kicsit tisztábban lássunk. Ezek voltak a kérdések:

1. Dolgozik-e jelenleg valamilyen projekten Hegedűs Zsuzsa? 
2. Mikor tartott utoljára nyilvános eseményt Hegedűs Zsuzsa? 
3. Kérem, hogy soroljanak fel legalább két olyan kormányzati intézkedést, kezdeményezést stb., amely mögött tetten érhető Hegedűs Zsuzsa munkája? Kérem, fejtsék is ki ennek kapcsán, hogy a tanácsadó asszony milyen formában vett részt az egyes kezdeményezés/intézkedés létrehozásában. 
4. Mikor fog legközelebb nyilvános eseményt tartani Hegedűs Zsuzsa?

Nagy kár, de képzeljék, a mai napig nem kaptunk választ ezekre a kérdésekre! Pedig 2010 óta eddig közel 100 millió forint közpénzt keresett Hegedűs, ezért talán el lehetne árulni, hogy mégis mivel érdemelte ezt ki.

http://magyarnarancs.hu/narancsblog/hegedus-zsuzsa-a-szegenyseg-elleni-csodaszernek-vizionalta-milliardos-lopasok-lettek-belole-109631

Kiengedték az előzetesből Czeglédy Csabát

Miután Czeglédy Csabát hétfőn hivatalosan is nyilvántartásba vette képviselőként a Nemzeti Választási Bizottság, a Csongrád Megyei Főügyészség megszüntette előzetes letartóztatását és elhagyhatta a börtönt. A jelölteket ugyanis a képviselőkhöz hasonló mentelmi jog illeti meg, vele szemben a mentelmi jog fennálltának ideje alatt a büntetőeljárás nem folytatható, vele szemben kényszerintézkedés nem foganatosítható függetlenül attól, hogy vele szemben a nyomozás már megindult, gyanúsítottként hallgatták ki és előzetes letartóztatását rendelték el - emlékeztet az ügyészség közleménye. 

http://168ora.hu/itthon/kiengedtek-az-elozetesbol-czegledy-csabat-146044

Márki-Zay győzelme után tovább erősödött a Fidesz

A „hódmezővásárhelyi eseményeknek" nevezett orbitális zakó után aktivizálódott a Fidesz-KDNP szavazótábora, erősödtek a kormánypártok mind a teljes népesség, mind a biztos szavazó pártválasztók körében. Az ellenzéki pártok esetében trendszerű támogatottság-növekedés helyett csupán kisebb, belső szavazói mozgások láthatók - derül ki a Századvég Alapítvány felméréséből.

Az MTI összefoglalójából megtudható, hogy a Századvég legfrissebb, február 26. és 28. között készült pártpreferencia-kutatása alapján a kormányzó pártok erősödtek és stabilan őrzik vezető pozíciójukat.

A teljes népesség 36 százaléka voksolna a Fidesz-KDNP-re egy most vasárnap tartandó parlamenti választáson, a biztos szavazó pártválasztók esetében ez az arány 53 százalék.

http://168ora.hu/itthon/marki-zay-gyozelme-utan-tovabb-erosodott-a-fidesz-146040

Ma nem az az elvárás, hogy valaki jó, hanem, hogy megbízható bíró legyen – interjú egy jelenleg is aktív bíróval

Budapest Beacon

A magyar bíróságokról szóló négyrészes interjúsorozatunk második része.

A Budapest Beacon négyrészes interjúsorozatot indított, melyben egykori és jelenleg is státuszban lévő bírókat kérdeztünk arról, mi történik ma a törvénykezésben: hogyan csorbul a bírói függetlenség, miként lehet valakiből bíró, milyen befolyásolási kísérleteket tapasztalnak, mi a szerepe az Országos Bírói Hivatal élén álló Handó Tündének. A megszólaltatott szakemberek közül ketten névvel és arccal, ketten viszont – akik jelenleg is aktív pozíciót töltenek be a bírósági hierarchiában – csak nevük elhallgatásával, arcuk kitakarásával és hangjuk eltorzításával voltak hajlandóak nyilatkozni.

„Handó Tünde egy bírói talárba öltözött politikus, minden az ő személyén múlik”

https://hu.budapestbeacon.com/kiemelt-cikkek/ma-nem-az-az-elvaras-hogy-valaki-jo-hanem-hogy-megbizhato-biro-legyen-interju-egy-jelenleg-aktiv-biroval/

Merkel emberére akadt - egy másik Merkelben

 

Egyszerre lehet koalíciós partnere és kőkemény ellenfele Angela Merkel kancellárnak a német szociáldemokraták új elnöke Andrea Nahles. A két politikus nő közti hasonlóság, hogy puritán életmódjukat jókora ambícióval párosítják. Nahles, akárcsak Merkel, módszeresen építi karrierjét.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/merkel_emberere_akadt_egy_masik_merkelben.657731.html

Kiszivárgott a Soros-féle kvótapaktum

ORIGO

Miközben a híreket az ellenzéki pártok közötti viták uralják, aközben már titokban megszületett a döntés a jelöltek névsoráról.

Soros György vezérletével apró részletekbe menően kidolgozták a 66 egyéni körzetben történő visszaléptetési rendszert. A választás napjára csak a legerősebbnek gondolt ellenzéki jelölt neve maradna a szavazólapokon, miután a többiek a választások előtt közvetlenül, a legutolsó órában dobnák be a törölközőt. A kvótapaktum még olyan részletekre is kiterjed, hogy a már kinyomtatott szavazólapokon ekkor már csak fekete filctollal lehet majd áthúzni a visszalépők nevét (a törvény a szavazás megkezdéséig még lehetőséget ad). A szigorúan megszabott feltételek szerint bármely pártból kizárólag olyan ellenzéki képviselő javára történhet visszalépés, aki garanciákat adva elkötelezi magát a határok megnyitása, a Soros-párti migránspolitika mellett. Része a tervnek továbbá, hogy a Soros által finanszírozott, illetve általa befolyásolt médiumok országos kampány keretében fogják terjeszteni az "egyedül esélyes jelöltek" listáját. Vagyis azon egyéni jelöltek nevét, akik vállalták a kvótapaktumban való részvételt.

http://www.origo.hu/itthon/20180301-kiszivargott-a-soros-gyorgy-fele-kvotapaktum.html

Megkérdeztük Lázár Jánost a Soros-paktumról

ORIGO

 

A magyar szuverenitás elleni súlyos támadásnak nevezte Lázár János a kiszivárgott Soros-paktumot. A Miniszterelnökség vezetője biztos benne, hogy a körzetében is aláírnak az amerikai tőzsdespekulánsnak. 

http://www.origo.hu/itthon/20180301-lazar-janos-a-soros-paktumrol.html

Megszereztük a Závecz-kutatás eltitkolt részeit

ORIGO

 

Direkt kihagyta a balliberális HVG egy most közölt politikus-népszerűségi felmérésből a pártok támogatottságára vonatkozó adatokat, mivel az vélhetően nem illett a "Fidesz gyengül" típusú nevetséges hazugságba. Az Origo most megszerezte a kicenzúrázott párttámogatottsági adatokat, Gyurcsányék például be sem jutnának az Országgyűlésbe.

http://www.origo.hu/itthon/20180301-hvg-hazugsag-elhallgatott-partpreferencia.html

Meghazudtolják egymást a Békemenet szervezői

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) azt állítja, nem is Bayer Zsolt és Bencsik András találta ki az újabb Békemenetet.

Bayer Zsolt, a Magyar Idők publicistája kedden, az Echo TV Sajtóklub című műsorában jelentette be, hogy a hódmezővásárhelyi fideszes vereségre adott válaszként március 15-én újabb Békemenetet tartanak. A műsor este került adásba, de a hír már aznap délután megjelent a tévé honlapján.

„Nem gondoltuk végig, spontán módon, hirtelen született az ötlet. Bayer Zsolttal ketten beszéltük meg a Sajtóklub felvétele előtt, hogy ismét Békemenetet szervezünk” – nyilatkozta a  Népszavának másnap Bencsik András, az Echo TV-s műsor egyik résztvevője, a Magyar Demokrata hetilap főszerkesztője, a Békemenet Egyesület elnöke. Indoklása szerint az volt az érzésük, hogy a mostani helyzetben a kormánypárti tábornak lelki megerősítésre van szüksége.

https://zarojel.hu/meghazudtoljak-egymast-a-bekemenet-szervezoi/

 

Bayer szanaszét verné az orvosok fejét, de csak miután elvette a diplomát a rohadt állatoktól Videó

 

A Fidesz lovagkereszttel is kitüntetett kedvenc publicistája, üzenetközvetítője és pártfelvonulás-szervezője egy tavaly novemberi, soroksári fórumon próbált új szavazókat toborozni Orbánnak az egészségügyből.

http://b1.blog.hu/2018/03/01/bayer_szanaszet_verne_az_orvosok_fejet_de_csak_miutan_elvette_a_diplomat_a_rohadt_allatoktol

 

Czeglédy állítja, megpróbálták rávenni, hogy valljon Gyurcsány ellen

 

Hivatalos személyek próbálták meg rávenni, hogy Gyurcsány Ferencre valljon – ezt Egyenesen című műsorunkban mondta az előzetesből frissen szabadult Czeglédy Csaba. Az ügyvéd Kálmán Olga vendégeként arról is beszélt, hogy kormánypárti politikusok gyanús banki ügyeivel foglalkozott letartóztatása előtt. Czeglédyt több mint 6 milliárdos költségvetési csalással gyanúsítják, de hivatalosan is képviselőjelölt lett – az ezzel járó mentelmi jog miatt kiengedték börtönből.

Kamerák kereszttüzében engedték ki Czeglédy Csabát a szegedi börtönből. A korábban szocialista színekben politizáló ügyvéd csütörtöktől már hivatalosan is Szombathely független országgyűlésiképviselő-jelöltje, így mentelmi joga is van, ami miatt nem tarthatják fogva. Testvére adta le az induláshoz szükséges aláírásokat a múlt héten.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/czegledy-allitja-megprobaltak-ravenni-hogy-valljon-gyurcsany-ellen-2450853

 

A kirúgott újságíró elárulta, hogy zajlik a karaktergyilkolás Mészáros médiájában

 

2016 végén adott évértékelő interjút a miniszterelnök a Pannon Lapoknak. Orbán Viktor megszólalása a Fejér Megyei Hírlapban is megjelent, valaki azonban belenyúlt a szövegbe, és olyan mondatokat adott a kormányfő szájába, mint például hogy a „kórházi hullák száma is emelkedik”. A kiadót birtokló, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks vezetősége egy belső vizsgálat után több újságírót is elbocsájtott.

 

 

A másodrendű felperes a Hír TV-nek arról beszélt, hogy a felcsúti milliárdos gázszerelőhöz köthető médiumnál hogyan működött a kormányzati propaganda.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/a-kirugott-ujsagiro-elarulta-hogy-zajlik-a-karaktergyilkolas-meszaros-mediajaban-2450324

Választás 2018

Czeglédy szabadlábon, lelepleztek egy kamupártot, Gyurcsány lehülyézte Szijjártót

Soros után az ENSZ-nek ment neki a kormány

Márki-Zay: Csak egy módja van a kormányváltásnak

 

A hódmezővásárhelyi választás megmutatta, hogy a kormányváltásnak egy módja van, ha az ellenzék az MSZP-től a Jobbik-ig összefog, mondta Márki-Zay Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

·         Azt mondta, hogy meglepő számokkal találkozott polgármesterségének első hetében, a város adóssága közel 5 milliárd forint. Így idén nem fogják tudni korábbi ígéretét megtartani és az építményadót csökkenteni.

·         Az OLAF-jelentést csak akkor tudják majd kitenni, ha a fideszes többségű közgyűlés megszavazza. Nem zárná ki, hogy szükség lesz rá, hogy feljelentést tegyen.

·         Az április 8-ai választás kapcsán a helyi MSZP-vel és Jobbikkal felvette a kapcsolatot, óriási igény lenne rá, hogy egy jelölt álljon szembe Lázár Jánossal az egyéni mandátumért folytatott küzdelemben.

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/01/valasztasi_kampany_marcius_1_fidesz_mszp_jobbik_lmp_dk_egyutt_parbeszed/

Jávor Lázárnak: Egyetlen tolvaj sem szereti a rendőrséget és a szemtanúkat

Lázár János új elméletet gyártott arra, miért tűnhet az OLAF-jelentés szerint úgy, hogy a fél Fidesz az Orbán-család vagyonának gyarapításáért dolgozik. E szerint Jávor Benedek annyi feljelentést gyárt, hogy Brüsszel magyaroknak passzolja le a feladatot, ők meg rosszindulatúak. Megkérdeztük hát Jávort, hogyan tehet ilyet?

http://hvg.hu/itthon/20180301_Javor_Lazarnak_egyetlen_tolvaj_sem_szereti_a_rendorseget_es_a_szemtanukat

„NE TESSENEK ELHINNI, HOGY A MAGYAR GAZDASÁG HASÍT!”

„A magyar versenyképesség helyzete szomorú, ne tessenek elhinni, hogy a gazdaság hasít, politikamentesen is látszanak a komoly problémák” – zárta előadását a Stádium 28 Kör pénteki beszélgetésén Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere, a Corvinus Egyetem volt rektora, az MTA rendes tagja.

Az est témája a versenyképesség és az innováció volt, olyan résztvevőkkel, mint Bojár Gábor, a Graphisoft CAD és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója, Lovász László MTA-elnök, Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke, a Szegedi Egyetem rektora, Inzelt Annamária közgazdász, az MTA doktora, az IKU Innovációs Kutató Központ alapító igazgatója, valamint Pálinkás József volt MTA-elnök, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap elnöke, aki utóbbi minőségében az állam álláspontját is képviselte a vitában.

https://qubit.hu/2018/02/12/ne-tessenek-elhinni-hogy-a-magyar-gazdasag-hasit

Kacsoh Dániel Annácska diktál

Álláspont. Egyfajta mámorral kevert téboly kezd eluralkodni a balliberális oldalon a hódmezővásárhelyi választási eredmény után

Magyar Hírlap

Oxigént kapott a korlátlan elvtelenség parazsa, és lelkesebbnél is lelkesebb tirádák születnek a csúnya Orbán-kormány leváltásának lehetőségéről. Most már tényleg mindenki mindenkivel összefogna, nem számít a meggyőződés, vagy akár a pártprogram – könnyen lehet, ilyesmi sosem létezett valójában.

Mint cseppben a tenger, mutatja az ellenzéki nívót a népharagot egykor tojásokban mérő Demszky Gábor kiáltványa, amelyet alighanem afféle erkölcsi iránytűnek szánt a kormány elleni teljes körű összebútorozástól tartózkodók felé. A volt szadeszos Soros-barát nem mást, mint Kelemen Anna pornósztárt ajánlotta példaképként, mondván, miután korábban bejelentette, indul egyéni jelöltként, s ezt ezek szerint Demszky teljesen komolyan vette, vasárnap után ő is visszalépett. Idézzük a főváros egykori, rossz emlékű első emberét: „Brávó Anna! Azt írtad, hogy aki esélytelen és nem lép vissza, az valódi prostituált! A definíció pengeéles és pontos.” Tehát Annácska diktál.

http://magyarhirlap.hu/cikk/112116/Annacska_diktal

Ludwig Emil A gondos gazda

Az ember joga, hogy megvédje magát a rá támadótól, a birtokát fosztogatóktól

Magyar Hírlap

Az ember joga, hogy megvédje magát a rá támadótól, a birtokát fosztogatóktól. Bolond ember, aki nem zárja kulcsra a lakását, amikor távol van. Az állam joga és feladata, hogy a dolgos dinnyetermesztő gazda biztonságban tudhassa a földjét, a halász a tavát, a pásztor a nyáját – és a családja gyermekeit az ismeretlen idegenektől. Ez a természet ősi rendje.

Aki mindezzel szembe helyezkedik, az többnyire tudatlan, tanulatlan bunkó, becstelen szélhámos, pénzsóvár ügynök, haza- és nemzetáruló. 

„Jöhet a vad tánc, tépő, részeg ál-buján / vetkőzni csontig a virágokat / jöhet a vak kacaj ápolt növényeinkre; / Hősi léceid mögött / mit középkori szerzetes dugott a zord / sisakos hordák, korcs nomádok, / ostorok képégetők elől pár régi könyvet…”. 

Az okos gazda mostanában gondosan bekeríti a házát.

http://magyarhirlap.hu/cikk/112107/A_gondos_gazda

Bővült a szocialisták börtönválogatottjának eddig is erős kerete

Czeglédy Csabát csütörtökön kiengedték a szegedi Csillagbörtönből, mivel jogerősen is képviselőjelölt lett, ám szabadlábra kerülése lehetőséget ad a szökésére is a Fidesz szerint

Magyar Hírlap

Szocialista politikusokhoz köthető, már-már a feledés homályába vesző korrupciós ügyeket vettünk górcső alá összeállításunkban. Fürsttől Hunvaldig, Zuschlagtól Simon Gáborig, Kabai Károlytól Csonka Gáborig. A költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csabát tegnap kiengedték az előzetes letartóztatásból, miután jogerősen nyilvántartásba vette a választási bizottság, s így megilleti az ország-gyűlési képviselőkéhez hasonló mentelmi jog. A Csongrád Megyei Főügyészség azonnal indítványozta a legfőbb ügyésznél, hogy kezdeményezze a baloldali politikus mentelmi jogának felfüggesztését.

http://magyarhirlap.hu/cikk/112115/Bovult_a_szocialistak_bortonvalogatottjanak_eddig_is_eros_kerete

Szertefoszlatta Orbán Viktor és Csányi Sándor álmait az UEFA

Az UEFA pozsonyi kongresszusán döntött arról, aminek tervét már januárban kiszivárogtatta: a 2018-19-es évadtól jelentősen, a magyar futball számára kifejezetten hátrányos változtatja meg a BL-, és EL-játékszabályokat.

2020-ig egy magyar klubcsapat minden évben túljut a selejtezőn, és bejut a BL vagy az EL őszi fordulóiba.

A kormány ezt a programot segítette leginkább a tao-törvénnyel.

Nos, az elmúlt nyolc évben ez a BL-ben egyszer sem, míg az EL-ben is csak kétszer sikerült: a DVSC 2010, a Videoton 2012. őszén szerepelt a csoportszakaszban (lásd alul a keretesben). Kettő év maradt még a cél elérésére. De miközben kedden még fej felett tapsoltunk az elmúlt évtizedek egyik, ha nem a legnagyobb magyar sportdiplomáciai sikerének, jelesül Dr. Csányi Sándor FIFA-alelnöki kinevezésének, kiderült az UEFA egyik kezével adott, a másikkal elvett.

A pozsonyi kongresszus egészen szűkre csukta a két nagy európai futballtorna ajtaját a kis futballnemzetek, így Magyarország előtt. Egyszersmind szinte minden BL-, EL-csoportkörre vonatkozó álmunkat szertefoszlatta.

https://24.hu/sport/foci/2018/03/01/szertefoszlatta-orban-viktor-es-csanyi-sandor-almait-az-uefa/

Putyin ráterítette a pokrócot Oroszországra, de érdemes lenne alánézni

Miért nem tudunk semmit a világ legnagyobb országáról, és miért lenne jobb, ha kicsit jobban érdekelne minket?

Az, hogy Oroszország mennyire eltűnt a kulturális térképünkről, szinte fel sem tűnik már, hiányként sem igen érzékeljük, és lényegében inkább azok a pillanatok hatnak a meglepetés erejével, amikor átfut rajtunk, hogy az álhírgyártó, hekkelő, felségjelzés nélküli egyenruhában területeket megszálló, menthetetlenül putyinista felszín mögött valami más, valami több is lehet. Holott ez a felszín önmagában sem valós, hiszen éppen annak a gépezetnek a produktuma, aminek a legfőbb célja (legalábbis az egyik legfőbb), hogy elérje, így, ekként és ilyennek lássuk az országot, amire, mint egy nehéz, durva pokróc, ráborul a politikai hatalom.

http://magyarnarancs.hu/pislogo_szobrok/putyin-rateritette-a-pokrocot-oroszorszagra-de-erdemes-lenne-alanezni-109658

A Fidesz-kormány most az Alkotmánybírósággal akarja kimondatni, hogy az EU nem kötelezhet minket menekültek befogadására

Végre az is kiderül, hogy Soros emberei ülnek-e az Alkotmánybíróságban.

Trócsányi László igazságügyi miniszter benyújtotta csütörtökön az Alkotmánybírósághoz a kormány alkotmányértelmezést kérő indítványát a migrációs válságot érintő témakörökben.

Az Igazságügyi Minisztérium MTI által idézett közleménye szerint a kormány négy kérdésben kéri a testület állásfoglalását. Mint kifejtették, a migrációs válság kihívások elé állítja a nemzetállamokat és az Európai Uniót is. A migráció kezelését érintően eltérő álláspontok és javaslatok jelennek meg, melyek érinthetik a tagállamok szuverenitását, nemzeti önazonosságát is.

http://magyarnarancs.hu/belpol/a-fidesz-kormany-most-az-alkotmanybirosaggal-akarja-kimondatni-hogy-az-eu-nem-kotelezhet-minket-menekultek-befogadasara-109657

Ceglédi Zoltán: Orbán Viktor fél

Van itt egy feszítő kettősség, amely az egyszemélyi vezetőtől az utolsó, szűknadrágos NER-káderig minden fideszes politikust és körzetet jellemez. Ott vannak ugye egyfelől a megváltozhatatlanság illúzióját, az öröklétet és alternatíva nélküli rendszert hirdető szavak, másfelől viszont a tettek és árulkodó gesztusok, hogy úgy érzik, ennek akár holnap vége lehet.

Paradox módon a Fidesz elnöke, a magyar kormányfő komolyabban tart egy áprilisi kormányváltásról, mint amennyire azzal az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek bármelyike is számol.

Orbán Viktor ugyanis pontosan tudja, mit tettek. Végső felelősként trónol egy olyan szervezet tetején, amelyik nyolc éve magánvagyont épít az állami és uniós pénzekből. Orbán Viktor úgy ébred, úgy tölti a napját és úgy fekszik le, hogy tudja, a végletekig központosított Fidesz-rendszerben ő engedte meg a legutolsó fillér ellopását is, ő szotyolázta össze Polt Péterrel ezek büntetlenségét, és ha egyszer borul a rendszer, minden vezetőszáron vitt ruhagyuri és oligarcha mutatóujja felé áll majd. Ez pedig borzalmas nyomás.

http://168ora.hu/velemeny/cegledi-zoltan-orban-viktor-fel-146009