2018, március 13 - 07:08 Sajtószemle

Három arannyal tértek haza a magyarok a kerekesszékes vívó vk-ról

 

Öt magyar érem született a Pisában rendezett kerekesszékes vívó-világkupán.

https://www.m4sport.hu/vivas/cikk/2018/03/11/harom-arannyal-tertek-haza-a-magyarok-a-kerekesszekes-vivo-vk-rol/

Rengeteg varázslatos, 3D-s régi kép került elő Magyarországról

lowjunkie és Barcelonafreeride Tumblr-bloggerek kincseket kerestek a nyolcadik kerületi lomtalanításon és egy egész táska Kodak stereo negatívot találtak, amit ezer forintért oda is adott nekik a reggel óta sámlival-sátorral kitelepülő lomis kereskedő. Ha tudta volna, milyen kincs van az aktatáskában, biztos nem adja ilyen olcsón: a táskában 200-300 kétlencsés fényképezőgéppel készített képet találtak Svájcról, Amerikáról, Ausztriáról és Magyarországról. 

https://444.hu/2018/03/12/rengeteg-varazslatos-3d-s-regi-kep-kerult-elo-magyarorszagrol

Fuldokló tengerek: így mérgezzük meg magunkat a műanyag szeméttel

David Attenborough filmjének hatására a világ észrevette, hogy a klímaváltozáson kívül is vannak környezeti válságok. A kínai és indiai vezetést nem hatotta meg a Kék bolygó 2, így nem lesz ENSZ-műanyagegyezmény. Pedig kutatások igazolják, hogy a szemét ijesztően nagy része visszajut a szervezetünkbe.David Attenborough filmjének hatására a világ észrevette, hogy a klímaváltozáson kívül is vannak környezeti válságok. A kínai és indiai vezetést nem hatotta meg a Kék bolygó 2, így nem lesz ENSZ-műanyagegyezmény.

http://valasz.hu/vilag/fuldoklo-tengerek-igy-mergezzuk-meg-magunkat-a-muanyag-szemettel-127327

Elítélték Svédországban azt a nőt, aki a közmédia szerint a "romló közbiztonság" miatt jött haza

 

Hétrendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért ítélték el Svédországban azt a nőt, C-t, aki a magyar közmédiában azt állította: azért jött vissza Svédországból, mert ott nagyon rossz a közbiztonság. 

Megszereztük azoknak a bűncselekményeknek a hivatalos, hatósági dokumentációit is, amelyek részletesen leírják, miért ítélték el a nőt. A birtokunkba került hatósági iratok szerint egyébként a nő az édesanyjával lakott, és több mint hétszázezer forintnyi koronát kellett fizetnie a sértetteknek, akik valamennyien svéd állampolgárok. 

 

Csak néhány példa:   

·         egy svéd szomszédnőjével összeveszett, aztán elkezdett sms-eket írogatni másoknak, amelyben kurvának és pszichopatának állította be a szomszédját;

·         veszekedés közben kávét öntött a szomszédjára, a sértett ezt levideózta, de szemtanúk is vallottak az ügyben;

·         egyszer pszichológusnak,

·         máskor állatvédőnek adta ki magát;

·         egyszer pedig azt hazudta, hogy hivatalos személy. 

AZ ÍTÉLET SZERINT A NŐNEK TÖBB SVÉD ÁLLAMPOLGÁR FELÉ KELLETT KÁRTÉRÍTÉST FIZETNIE A BIZONYÍTOTTAN ELKÖVETETT BŰNCSELEKMÉNYEK MIATT. 

A rendőrségi iratok szerint C. orvostanhallgató volt Budapesten, édesanyja pedig 2014 december 30-án költözött Båstadba, a bűncselekmény elkövetésének idején C. vele élt.

 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/12/eliteltek_svedorszagban_azt_a_not_aki_azt_allitja_hogy_a_romlo_kozbiztonsag_miatt_jott_haza/

 

Lázár szerint a cenzúra nem a kormányoldalon működik

 

Kommentelőkre hivatkozva beszélt arról, hogy a bécsi videója „csak részben és enyhén” adta vissza a valóságot.

 

A hódmezővásárhelyi Promenádnak nyilatkozott Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki azt mondta, ha újra leforgatná hírhedt bécsi videóját, újra ugyanazt mondaná benne,

sőt, olyat, ami még jobban tükrözné a rideg valóságot, amit csak részben és enyhén adtuk vissza.

Szerinte a valóság sokkal súlyosabb annál, mint az általa közvetített üzenet, „nézzük csak meg a bécsi kommentelők véleményét és a helyi bűnügyi adatokat, egyértelműen látható, hogy elképesztő kihívással kell szembenéznie az osztrák fővárosnak” – jelentette ki konkrétumok említése nélkül.

https://24.hu/belfold/2018/03/12/lazar-szerint-a-cenzura-nem-a-kormanyoldalon-mukodik/

Az összes ellenzéki miniszterelnök-jelölt kiállt a diákok elé, hogy elmondja az elképzeléseit az oktatásról, Orbán viszont nem mert elmenni

Hétfő este kiderült: a pártok vezetői egyetértenek abban, hogy hatalmas gondok vannak az oktatásban. És a megoldási javaslatuk is hasonló.

 

Ritka, a magyar politikai életben manapság szinte soha nem látható eseménynek lehetett részese, aki hétfő este ellátogatott a belvárosi Gödör Klubba. A diákok és érdeklődő felnőttek tucatjaival megtelt teremben a legnagyobb ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei vitatkoztak az oktatásról. Történt mindez akkor, amikor a kormány a sorosozás és a sikerpropaganda közben alig mond valamit arról, mit kezdene az oktatási rendszerrel.

A vitát az elmúlt hónapok diáktüntetéseit szervező Független Diákparlament (FDP) hozta össze, bár eredetileg csak annyit szerettek volna, hogy Orbán Viktor miniszterelnök álljon ki velük egy nyilvános párbeszédre az oktatás problémáiról. Ezt azonban a kormányfő nem vállalta, bár ő maga nem nyilatkozott erről, csak Lázár János jelentette ki, hogy Orbán Viktor nem fog részt vennisemmilyen, diákok által szervezett vitán.

 

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/az-osszes-miniszterelnok-jelolt-kiallt-a-diakok-ele-hogy-elmondja-az-elkepzeleseit-az-oktatasrol-egyedul-orban-futamodott-meg-109847

 

A nap meglepetése: a Fidesz is ott lesz a Békemeneten

 

 

Videóban jelentette be a párt kommunikációs igazgatója, hogy ők is együtt vonulnak majd a CÖF-fel.

 

"A Békemenet a múltban már bebizonyította, hogy hatalmas erőket képes mozgósítani. Most is erre van szükség. A mi erőnk az összefogásban van. Ne engedjük, hogy a széthúzás és a rombolás győzedelmeskedjen!" – fűzte hozzá Hidvéghi.

http://hvg.hu/itthon/20180312_a_fidesz_is_ott_lesz_a_bekemeneten

 

Soros árnyékkormánya

Vizitdíjpárti egészségügyiminiszter-jelölt, migránsbarát tárcavárományosok, a spekuláns pénzén élő oktatási „szakértők”, avagy álruhában térne vissza a bukott SZDSZ

Magyar Hírlap 

Bemutatta árnyékkormányának egy részét vasárnap Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Amint azt már megírtuk, a „szakértő” kabinet tagjai mindannyian kötődnek Soros alapítványaihoz, vagy nyíltan bevándorláspárti nézeteket vallanak – ebből a szempontból értelmezhető, hogy a Népszava címlapján „világos értékrendű személyiségeknek” nevezi őket.

http://magyarhirlap.hu/cikk/113070/Soros_arnyekkormanya

 

Politikáról egy szót se! - így működik egy kamupárt

 

Megdöbbentő részleteket mesélt a korábban is kamupárt-gyanús Medete párt egy már elvérzett egyéni képviselőjelöltje a hvg.hu-nak arról, hogyan működteti hálózatát a szervezet. 150 ezer forint 500 ajánlásért a hülyének is megéri, nem csoda, ha még a helyi postás is benne van az üzletben. Politikáról beszélni tilos, kampányolni minek – folytatás csak erős idegzetűeknek.

http://hvg.hu/itthon/20180312_Itt_a_vallomas_hogyan_mukodik_a_kamupart

A szemünk előtt csalják el a választást

Hiába a szigorítás, a bizniszpártok láthatóan nem tartanak attól, hogy vissza kell fizetniük a kampánytámogatást, ha 1 százaléknál rosszabb eredményt érnek el az áprilisi választáson. Nem jelentéktelen összegről van szó: csak a listaállítással majdnem 1,7 milliárd forintra tesznek szert a kamugyanús pártok, ha pedig az egyéni jelöltjeiket is hozzávesszük, nagyjából 2,5 milliárd forint landol náluk. Bár a tavaly nem jogerősen négy év börtönre ítélt Szepessy Zsolt pártjának listáját nem vették nyilvántartásba, 65 egyéni jelöltje éppúgy elindulhat, mint a hozzá köthető két új szatellitpárt, amelyek legalább 16 választókerületben rokonokat, párokat indítottak egymás ellen. A Családok Pártja ráadásul nemrég egy székhelyszolgáltató telephelyére lett bejegyezve, de több más alakulat is mintha már készülne az eltűnésre. Találtunk üdülőbe és üres telekre bejegyzett, országos listát állító pártot is. A pártbiznisz elsősorban az ország szegényebb részein harapózott el, ott lesz lepedőnyi méretű a szavazólap.

 

https://24.hu/belfold/2018/03/12/a-szemunk-elott-csaljak-el-a-valasztast/

Nem rokonai fizették Semjén útjait

Olyan üzletember utalta át a svéd utak költségét, aki egyébként rengeteg állami pénzhez jutott

Miközben a Fidesz–KDNP politikusai (például Rétvári Bence vagy Budai Gyula) és a kormánysajtó a hétvégén Semjén Zsolt Svédországban élő rokonainak meglátogatásával igyekezett magyarázni a miniszterelnök-helyettes luxusvadászatait, megtudtuk, épp csak a politikus családtagjai nem vettek részt a zsákmányejtő túrákon. A Magyar Nemzet birtokába került dokumentumok és fényképek tanúsága szerint Semjén Zsolt mellett csupán két állandó szereplője volt az összesen öt alkalommal megtartott skandináv vadászatoknak.

Az egyikük egy üzletember, Farkas József (úgy tudjuk, nem rokona Semjénnek), akinek érdekeltségébe tartozik mások mellett több magyarországi hotel is. Az ő szerepe azért kulcsfontosságú, mert a nevük elhallgatását kérő vadászatszervezők lapunknak elmondták, hogy a skandináv kirándulások költségeit minden egyes alkalommal Farkas József utalta át nekik. Mindezt ráadásul alátámasztja az üzletemberrel folytatott levelezés is, amelyből kiderül, hogy a vállalkozó több esetben is jelezte a szervezőknek, hogy mikor utalta át, vagy mikor fogja átutalni a költségeket, így például a szállás vagy a repülőjegyek árát. 

https://mno.hu/belfold/nem-rokonai-fizettek-semjen-utjait-2452994

A Tv2-n van lejjebb: Karácsony árnyékkormányának pszichés állapotát elemezték

Érdemes lenne összehívni egy pszichológia szimpóziumot Karácsony Gergely árnyékkormányának tagjai láttán, hiszen „nyolcan kilenc irányba néznek”, testbeszédük tükrözi, hogy valójában szégyellik magukat és nem tudnák vezetni az országot – ezzel a javaslattal állt el a Tv2 választási rovatában G. Fodor Gábor. A műsorvezető azonnal meg is ígérte az élő adásban, hogy meg fogja vizsgálni ilyen szemmel a nemrég bejelentett szakértői csoport fotóját

http://hvg.hu/itthon/20180312_A_Tv2n_van_lejjebb_Karacsony_arnyekkormanyanak_psziches_allapotat_elemeztek

 

 „A Fidesz kiverte a biztosítékot a nettó befizetőknél”

 

Március 20-án mutatják be Bíró-Nagy András politológus öt kelet-közép-európai állam európai integrációjáról szóló kötetét. A könyv kapcsán beszélgettünk a szerzővel a közkeletű tévhiteket cáfoló kutatási eredményeiről, a Fidesz Brüsszellel szembeni szabadságharcáról és arról, hogy miként hathatnak az Elios-ügyhöz hasonló botrányok a magyar kormány pozíciójára a brexit utáni uniós költségvetés tárgyalásakor.

https://mno.hu/kulfold/a-fidesz-kiverte-a-biztositekot-a-netto-befizetoknel-2451977

Nemcsak Lévai Katalin, hanem Móricz Eszter jelöltté válását is a Fidesz segíthette

Zugló után egy másik fővárosi választókörzetben, a 12-es számúban, ami a XV. kerületet jelenti merül fel választási csalás gyanúja. Ugyanaz a két párt az érintett: a Lendülettel és a Fidesz. A kormányoldal ugyanis itt is aláírásokkal segíthetett egy, a közös baloldali jelölt ellen indulót.

http://168ora.hu/itthon/nemcsak-levai-katalin-hanem-moricz-eszter-jeloltte-valasat-is-a-fidesz-segithette-146573

Így foglalja el és hálózza be bizalmasai révén a mezőkövesdi választókerületet Tállai András

A Borsod megyei 7-es választókerületben úgy tartják, uniós vagy költségvetési támogatást csak az kap, pályázatot csak az nyer, akivel legalábbis nincsen baja a fideszes országgyűlési képviselőnek és „körének”. A Tállai-körzetet feltáró sorozatunk első része.

Abban, hogy Tállai kivívta Orbán elismerését és az ezzel járó nem csekély befolyást, szerepe lehet a hobbijának is. Természetesen a futballról van szó, Tállai ugyanis föltette a magyar labdarúgás térképére Mezőkövesdet. Persze nem egyedül. Már-már legendás a fotó, amely megörökíti a pillanatot: 2015 februárjában Tállai egy mezőkövesdi nyugdíjas festményével lepte meg a miniszterelnököt. A kép Orbán Viktort és Puskás Ferencet ábrázolja. A kormányfői viziten készült képek egyikén Tállai és Orbán mellett a Mezőkövesd Zsóry Futball Club két ügyvezetője, Hagyacki József és Bocsi Anna is látható. Fölöttük a felirat: Arany Csapat.

http://168ora.hu/itthon/igy-foglalja-el-es-halozza-be-bizalmasai-reven-a-mezokovesdi-valasztokeruletet-tallai-andras-146514

Visszalépések nélkül legyőzhetetlennek tűnik Hollik az V. kerületben

A Közös Ország Mozgalom felméréséből az derült ki, hogy az MSZP-P-s V. Naszályi Márta 59-41 arányban maradna alul egy az egy ellen Hollikkal szemben, míg az Együtt elnöke, Juhász Péter 39, az LMP-s Csárdi Antal pedig 38 százalékot kapna, ha más ellenzéki nem indulna. Fekete-Győr András Momentum-elnök 37 százaléknyi voksot gyűjtene, ha ő lenne az egyetlen ellenzéki jelölt. A Jobbik színeiben versenybe szálló Losonczy Pál 24 százalékot érne el a felmérés szerint.

https://mno.hu/belfold/visszalepesek-nelkul-legyozhetetlennek-tunik-hollik-az-v-keruletben-2453007

Provokátoroktól tartanak a melegszívű magyarok

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) minden eddiginél több jelzést kapott arról, hogy provokátorok készülnek megzavarni a március 15-ei Békemenetet – közölte Bayer Zsolt, a békemenetek állandó résztvevője a CÖF vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. A publicista arra kért mindenkit, hogy a rémhírek ellenére se riadjanak vissza a részvételtől (nem könnyű Bayer Zsolt észjárást követni, de ezek szerint rémhír a provokáció, és azt ő maga terjeszti), és amennyiben tényleg atrocitás történik, „méltósággal lépjenek túl a provokátorokon". 

Szerinte „mindennek a megfélemlítés a célja", ám erre csak az lehet a válasz, hogy még többen lesznek a Békemeneten.

http://168ora.hu/itthon/provokatoroktol-tartanak-a-melegszivu-magyarok-146575

MEGÉRTE A PÉNZÉT

Pilhál György Magyar Idők

Vajon miért vette a kalapját Ron Werber LMP-kampányfőnök egy hónappal az országgyűlési választás előtt? Hivatalos indoklás nincs, a száraz pártkommünikével („Az LMP köszönetet mond a tanácsokért stb.”) pedig nem megyünk messzire.

A máskor bőbeszédű szóvivő ezúttal „nem kíván nyilatkozni”, és Ungár Péter elnökségi tag is csak hallgat, mint hal a szatyorban, holott ő állítólag komálósa az izraeli szakembernek. Hadházy Ákos társelnök is csak a szellemeskedésig jut, amikor az MNO.hu kérdésére azt mondja: ezek után a Fidesz már nem jöhet azzal, hogy „biztosan ezt is Werber diktálta…” A másik társelnök, Szél Bernadett, aki tavaly ősszel még szenvedélyesen kiállt a kampányguru mellett, most csak annyit mond az ATV-ben: „Ez már egy ideje benne volt a levegőben, nem ért váratlanul”.

https://magyaridok.hu/paca/megerte-a-penzet-2881068/

SZÁZ ÉV TOTALITARIZMUS

NEM SZABAD ESÉLYT ADNI, HOGY ÖTÖDSZÖRRE IS ELÁRASSZON BENNÜNKET AZ AKARNOKURALOM

Csejtei Dezső Magyar Idők

Az volt a szándékom, hogy jelen írást idén ősszel teszem közzé, ám a parlamenti választások tétje és a kiélezett kampányküzdelmek arra késztetnek, hogy hamarabb nyilvánosságra hozzam.

Immár kerek száz esztendeje annak, hogy Magyarország politikai életében jelen van egy olyan irányzat, amelyet úgy nevezek: totalitárius akarnokuralom.

Ezt a – politikaelméleti szempontból kétségkívül homályos – megnevezést szándékosan használom, mégpedig azért, hogy ezen irányzat valamennyi alakváltozatát egyaránt jelölje. Az irányzat azért totalitárius, mert minden hatalmat meg akar kaparintani, a gazdasági-pénzügyit éppúgy, mint a kulturális-szellemit; az anyagi javakon éppúgy uralkodni akar, mint az emberi lelken.

S azért akarnok, mert a hatalom megragadása céljából nem riad vissza semmilyen eszköztől; ha szükségesnek tartja, semmibe veszi a parlamenti demokrácia írott és íratlan szabályait, kelléktárában pedig az erőszak minden eszköze megtalálható

https://magyaridok.hu/velemeny/szaz-ev-totalitarizmus-2871852/

Feltűnően vagyonosodik az érdi polgármester, de nem hozzáférhetőek a korábbi vagyonnyilatkozatai

Erdő, lakások, szántóföldek tizenkét tételben, 66 millió forintos pénzintézeti követelés, neobarokk nappali, és legalább 6000 kötetes könyvtár: egyebek között ezek szerepelnek T. Mészáros András érdi polgármester 2017-es vagyonnyilatkozatában. A polgármester vagyonának gyarapodására azonban – akárcsak az összes többi választott önkormányzati képviselő esetében – csak az éppen aktuális vagyonnyilatkozatából következtethetünk, mivel a korábbiakat minden évben visszakapják. Vajon ezzel meg is szűnik a korábbi vagyonnyilatkozat nyilvánossága?

https://atlatszo.hu/2018/03/10/feltunoen-vagyonosodik-az-erdi-polgarmester-de-nem-hozzaferhetoek-a-korabbi-vagyonnyilatkozatai/

Trump izraeli kampánytanácsadói lettek a washingtoni magyar követség lobbistái

Újabb lobbicéget fogadott fel a magyar kormány Washingtonban, hogy segítsen javítani a hazánkról alkotott képet az Egyesült Államokban. A megbízást kiadó fővállalkozó céget, a BSI Public Affairs-t két izraeli lobbista vezeti, akik Donald Trump kampányában is dolgoztak. Egyikük szorosan köthető Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökhöz.

https://blog.atlatszo.hu/2018/03/trump-izraeli-kampanytanacsadoi-lettek-a-washingtoni-magyar-kovetseg-lobbistai/

Mellár Tamás: „Keményebben ellenzem a bevándorlást, mint a Fidesz”

A Fidesz-lemez akkor is bőven a B-oldalon forog, ha ezt a választást még megnyerik – mondja Mellár Tamás a csütörtöki Heti Válaszban. A jobboldali közgazdász függetlenként, szocialista támogatással indul Pécsett. De megismételhető-e a hódmezővásárhelyi meglepetés?

„Földindulásszerű változást hozhat, ha az embereknek egyszer csak elegük lesz abból, hogy még a volt szocialista országokhoz képest is egyre jobban marad le az ország. Az nem vigasztal, hogy Európában nálunk a legmagasabb az egy »vőre« jutó nemzeti jövedelem” – fogalmaz Mellár Tamás a Heti Válasznak adott nagyinterjújában.

http://valasz.hu/itthon/mellar-tamas-kemenyebben-ellenzem-a-bevandorlast-mint-a-fidesz-127684

Dávid vs. Góliát: így vágott vissza a kübekházi polgármester Lázár Jánosnak

A hódmezővásárhelyi kampányzárón Márki-Zay Péter mellett végig ott látható egy másik férfi, akivel együtt örülnek a győzelemnek. De kicsoda ő, a csalódott fideszes, akinek Lázár János már a választások előtt üzent?

Lázár János kancelláriaminiszter ezt tette a választás tétjévé két hete a polgármester-választáson: „A vásárhelyiek választhatnak: olyan települést akarnak, mint Kübekháza, vagy olyat, ami Debrecenre hasonlít.” Debrecen az ország második legnagyobb városa, Kübekháza pedig 1400 lakójával világvégi kistelepülés a román-szerb-magyar határon. Hogyan lehet egyáltalán összevetni egyiket a másikkal? Egyszerűen: a fideszes jelölt mellett Kósa Lajos, a nagyvárosok fejlesztéséért felelelős miniszter, Debrecen erős embere kampányolt, Márki-Zay Péter, a győztest pedig a kübekházi polgármester, Molnár Róbert segítette.

Molnár frappáns választ adott: videót készített a lesajnált, ám takaros Kübekházáról, és azzal, hogy az ellenzéki jelöltet győzelemre segítette Vásárhelyen. A Heti Válasz Kübekházára látogatott, hogy megnézze, hogy mit főzött ki a boszorkánykonyhájában az egykori kisgazdából lett fideszes országgyűlési képviselő, majd kübekházi polgármester.

http://valasz.hu/itthon/david-vs-goliat-igy-vagott-vissza-a-kubekhazi-polgarmester-lazar-janosnak-127686

A magyar kormány miatt nem hangozhat el az EU-s álláspont az ENSZ migrációs csomagjáról szóló vitán

Magyar közbelépésre nem hangozhat el közös európai uniós álláspont az ENSZ migrációs csomagjáról szóló vita hétfői fordulójában, New Yorkban - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap az MTI-nek.

A tárcavezető kifejtette: hétfőn kezdődik a második kormányközi fordulója az ENSZ globális migrációs csomagjáról szóló vitának New Yorkban. Az országcsoportokat követően a magyar külügyminiszter kap először szót a vitában, ahol ismerteti a kormány 12 pontos álláspontját,mely szerint 

Magyarország mindaddig ellenzi a csomagot, amíg a kormány valamennyi pontja bele nem kerül.

 

https://444.hu/2018/03/12/a-magyar-kormany-miatt-nem-hangozhat-el-az-eu-s-allaspont-az-ensz-migracios-csomagjarol-szolo-vitan

 

 

Tele van furcsasággal Mészáros Lőrinc első állami százmillióinak története

·         Végignéztük Mészáros Lőrinc első sikeres közbeszerzéseinek minden nyilvános dokumentumát.

·         Lépten-nyomon furcsa történetekbe botlottunk.

·         Az első öt győzelmének egyike sem volt klasszikus versenyhelyzet. Vagy mindenki mást kizártak, vagy drágább ajánlattal is ők nyertek, vagy eleve egyedül indultak.

·         A Mészáros és Mészáros Kft. eleinte nagy cégekhez társult konzorciumi partnerként. Két év alatt 3,6 milliárd forint összértékű beruházásnak lett így a részese, ezzel elég referenciát szerzett, hogy jöjjenek az igazán nagy bizniszek.

 

https://index.hu/belfold/2018/03/12/meszaros_lorinc_kozbeszerzes_elso_megbizasai/

 

A banktól megmentette az állam, saját magától már nem

 

VAN, AKI NEM CSINÁLT SEMMI ROSSZAT, AZ ESZKÖZKEZELŐ MÉGSEM HAJLANDÓ VISSZAADNI A LAKÁSÁT.

Egyik olvasónkkal, Katalinnal ez utóbbi történik épp, és eddig elég reménytelennek tűnik a helyzete. Attól tart, hogy ha nem változik semmi, akkor egy év múlva a lakása, amiért keményen küzdött, végleg az államra száll. Az állam pedig nem hajlandó engedni. 

 

https://index.hu/gazdasag/2018/03/11/devizahitel_eszkozkezelo/#

 

Nyíregyházi panelből pesti bicikligumiboltba tette székhelyét a hvg.hu által leleplezett kamupárt

Az ismeretlensége ellenére sok jelöltet állító Medete párt körül eddig is nagy volt a homály, de most kiderült: már a székhelyük és a vezetőjük sem azonos a pár nappal ezelőttivel.

http://hvg.hu/itthon/20180311_Nyiregyhazi_panelbol_pesti_bicikligumiboltba_tette_szekhelyet_a_hvghu_altal_leleplezett_kamupart

 

Időzavarba került Brüsszel - Magyarország a győztesek között lehet

 

Az EU "válságállóbbá" tételéhez komoly változtatásokat kellene végrehajtani, ám erre nincs sok idő. Magyarország EU-ban elfoglalt pozíciójára komoly hatással lesz a monetáris unió reformja, illetve az uniós források felhasználásának feltételekhez kötése, amit szakértők biztosra vesznek, hogy megvalósul. A kérdés csak az, hogy hogyan. Mekkora Magyarország mozgástere és hogy próbál lavírozni ebben a helyzetben a kormány? Egyebek mellett erről beszéltek szakértők King Baudouin Alapítvány és a Political Capital rendezvényén.

 

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/idozavarba_kerult_brusszel_magyarorszag_a_gyoztesek_kozott_lehet.658388.html

 

Gyűlnek a felhők az amerikai gazdaság felett

portfolio

 

Az Egyesült Államok gazdasága most jól teljesít, de ez nem lesz mindig így. A Raiffeisen Bank International elemzője szerint az USA jövőre recesszióba is süllyedhet. 

 

https://www.portfolio.hu/gazdasag/jovore-jon-az-osszeomlas.3.279313.html

 

Atombombára várva: Soros, Simicska vagy valaki más dobja le? Ha ledobja…

 A korábbi hónapokban többször téma volt a sajtóban, hogy kényes – korrupcióval és külföldi bankszámlákkal kapcsolatos – ügyek kerülnek elő a Fidesszel kapcsolatban. Hol Simicska Lajos neve, hol titokzatos külföldi megbízóké vetődött fel a hírekben. Gyurcsány Ferenc DK-elnök odáig ment, hogy állítása szerint látott Orbán Viktorra nézve terhelő papírokat, de ezek megvásárlása nem vezetett eredményre. Ugyanezt állította Vona Gábor, a Jobbik első embere is. Legutóbb pedig az Elios-ügy került az érdeklődés középpontjába.

Érdekes kérdés, hogy a választók mire számítanak, előkerül-e a hátralévő időszakban olyan terhelő információ, amely jelentősen ronthatja a Fidesz-KDNP választási esélyeit. A telefonos kutatás során – amely ezer fős reprezentatív mintán, február 13. és 17. között készült – feltett kérdés természetesen nem arról szólt, hogy van-e erről tudása a megkérdezettnek, hanem milyen várakozásaik vannak ezzel kapcsolatban.

https://zoom.hu/hir/2018/03/11/nem-szabadul-bora-borarol-nyiri-kovacs-patricia/

Krízishelyzet van a sürgősségiken

Folyamatos médiafigyelem, bizalmatlan és egymást frusztráló betegek, rosszul működő ügyeleti rendszer – Dr. Bognár Zsolt, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnöke szerint a sürgősségi osztályok ezek miatt is folyamatos konfliktushelyszínekké váltak, és bár vannak problémák, a sürgősségi betegellátó osztályok nagy betegbiztonságot jelentenek. Az ügyeleti rendszerrel és az egészségügyi tudással azonban komoly gondok vannak. Zacher Gábor azt mondta, hogy mindennapos háború a sürgősségi ellátás. Pontos jellemzést adott a Honvédkórház sürgősségi osztályának főorvosa?

Krízishelyzet van, és nem hiszem, hogy ez rövid távon enyhülne. Amikor az egészségügyi ellátást igénybe vevők létszáma és az egészségügyi ellátást nyújtók kapacitása nincs összhangban, akkor az krízishelyzetet eredményez. Ha ez minél tartósabban fennáll, és minél nagyobb a kettő között a különbség, a krízishelyzet annál erősebben és tartósabban jelenik meg.

https://24.hu/belfold/2018/03/12/krizishelyzet-van-a-surgossegiken/

Tüntetés lesz a magyar egészségügyért két héttel a választás előtt

A Független Egészségügyi Szakszervezet már korábban jelezte, hogy demonstrációra készülnek március 24-én, két héttel a választások előtt. Most az eseményt is meghirdették: „drága az életünk, szeretnénk, ha tovább tartana, ezért álljunk ki magunkért és azok mellett az egészségügyi dolgozókért, akiktől az életünk függ” – írják.

https://24.hu/belfold/2018/03/12/tuntetes-lesz-a-magyar-egeszsegugyert-ket-hettel-a-valasztasok-elott/

Orbánnak is üzent az Iszlám Állam szexrabszolgája

Farida Khalaf négy hónapot töltött szexrabszolgaként az Iszlám Állam (IS) fogságában. Most igazságot követel a nemzetközi bíróságokon.

Néhány éve Farida Khalaf még arról álmodozott, hogy matematikát fog tanítani gyerekeknek Irakban, most azonban egyetlen cél vezérli a fiatal jazidi nőt: nemzetközi bíróság elé akarja állítani az Iszlám Állam (IS) terrorszervezet tagjait.

A jövőjét érintő tervei akkor módosultak, amikor 2014-ben, egy meleg augusztusi napon a dzsihadisták megtámadták az ország északi részén fekvő elszigetelt jazidi falut, és az akkor 17 éves lányt elvitték szexrabszolgának.

http://nepszava.hu/cikk/1155016-ugy-arultak-minket-akar-az-allatokat-a-piacon

Lemond a szlovák belügyminiszter is

Döntését Robert Kalinák azzal indokolta, hogy távozásával is szeretne hozzájárulni az országban kialakult helyzet stabilizálásához. "Távozásom után a vizsgálati szerveknek nagyobb nyugalmuk lesz a munkájukhoz" – mondta Kalinák, aki a legfontosabb jelenlegi célként Ján Kuciak újságíró és élettársa meggyilkolásának kivizsgálását jelölte meg.

http://hvg.hu/vilag/20180312_Lemond_a_szlovak_belugyminiszter_is

Orbán: A magyar ember magyar gyárban dolgozzon

A miniszterelnök egy német cég új beruházásán mondott beszédében szólt erről. Olyan gazdaságot szeretne, amilyen a német.

Bejelentette, a Rosenberger az autóipari alkatrészeket gyártó vállalat új fejlesztéseket hoz Magyarországra, két helyszínen (Jászárokszálláson és Nyírbátorban) terjeszkednek. Beszédében arról szólt, a kommunista rendszer összeomlásakor, amikor azon kellett gondolkodni, kire hasonlítson majd Magyarország, előttük Németország lebegett a szemük előtt.

Azt mondta, olyan gazdaságot szeretnének, mint a német, ahol a családi vállalkozásokon van a hangsúly, a magyar emberek magyar tulajdonú gyárakban dolgoznának. De úgy fogalmazott, Magyarország ne csak termelési, kutatási központ is legyen.

Világszínvonalú munkásaink vannak, ezért van esély arra, hogy ne csak összeszerelő üzem legyünk.

http://hvg.hu/itthon/20180312_Orban_A_magyar_ember_magyar_gyarban_dolgozzon

Tömegek támogatják a székely autonómiát – Fancsali Ernő a Mandinernek

 

A régiósítás az erdélyi magyarok, székelyek és az erdélyi románok közös érdeke, és ennek felismeréséhez be kell pótolni sok évtizednyi elmaradt román-magyar párbeszédet is. A Székely Szabadság Napjáról, az autonómia esélyeiről, a román-magyar párbeszédről Fancsali Ernővel, az EMNP kolozsvári elnökével beszélgettünk.

http://mandiner.hu/cikk/20180312_szekelyfold_autonomia_fancsali_erno

Cecilia Malmström: Az EU nem hagyja magát megfélemlíteni

2018. március 12. 12:07

Az uniós kereskedelmi biztos reagált a Donald Trump amerikai elnök által kilátásba helyezett importvámokra.

http://mandiner.hu/cikk/20180312_cecilia_malmstrom_az_eu_nem_hagyja_magat_megfelemliteni

 

Bogár László Eladó az egész világ

Aki a pénzt ellenőrzi, a globális cserék egész rendszerét ellenőrzi, és anélkül lehet a világ teljhatalmú ura, hogy bárki ellenőrizné

Magyar Hírlap

Eddig csak evilági pénzhatalmak voltak, de itt már közvetlenül megmutatja magát maga a Pénz-Isten

vagy a Pénz-Sátán.

Az elmúlt évszázadok, talán évezredek során sokan megpróbálták már megfejteni azt a sötét talányt, amit a pénz misztériumának nevezhetnénk. Ami miatt most én is erre vállalkoznék, az az, hogy megjelenni látszik mostanában a pénznek egy eddig nem létező, sőt eddig nem is értelmezhető változata, a kripto-pénz, vagyis kialakulóban van a tökéletesen titkosított globális hatalompénzek eddig ismeretlen világa.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/112956/Elado_az_egesz_vilag

 

Meddig tűrik a nyugdíjaskínzó Hadházy Ákost és a nőverő Juhász Pétert?

ORIGO

Az elmúlt hetekben, a kampánytól teljesen függetlenül, két gyalázatos eset derült ki két politikusról. Olyasmi, amiért feltehetően egy nagyvállalat vagy éppen egy kisvállalkozó is azonnal kirúgja a dolgozóját. Bármelyik országban. El tudjuk képzelni, hogy mondjuk egy spanyol mérnöki irodában nem aznap rúgják ki azt a műszaki rajzolót, akiről kiderül (és beismeri), hogy egy órán át verte a feleségét? Vagy akiről kiderül (és beismeri), hogy el akarta venni alávaló trükkökkel nyugdíjas szomszédja lakását? Juhász Péter, az Együtt elnöke és Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a társas együttélés, a józan ész, a mindennapi tisztesség határát olyan gátlástalanul lépte át, hogy nyilvánvaló, hogy semmi helyük a politikában.

http://www.origo.hu/itthon/20180311-juhasz-hadhazy-csaladrol-idosekrol.html

 

Medencés akadémia 3,8 milliárdért

Szentendre lesz a vízilabda Felcsútja.

“A Pap-szigeten 3,8 milliárd forintból vízilabda akadémiát hozhat létre a KÓPÉ-SZIGET Vízilabda Akadémia Kft. A fejlesztésről március 8-án egy rendkívüli ülés keretén belül tárgyalt a képviselő testület, igaz, az érintettek az előterjesztést előző nap kapták meg, a milliárdos elképzelések átgondolására így alig 1 napja volt a képviselőknek” – írja a Menedzsment Fórum.

Az ügy előzménye, hogy Szentendre pályázati felhívást tett közzé az egykori strand területének, a Pap-sziget hasznosítására, amire a 2018. február 14-én 3 millió forint jegyzett tőkével alapított KÓPÉ-SZIGET Vízilabda Akadémia Kft. nyújtott be anyagot. Az önkormányzat a pályázatot érvényesnek találta és el is fogadta, az előterjesztés értelmében március 31-ig a szerződést is megköthetik.

http://magyarnarancs.hu/belpol/medences-akademia-38-milliardert-109836

 

Az elsötétített ország – Az Elios-ügy és az önkormányzatok felelőssége

Alig volt olyan ellenzéki önkormányzati képviselő, aki időben tudhatta, hogy a városa Tiborcz Istvánékkal akar közvilágítást fejleszteni. A képviselő-testületek többsége nem szavazhatott arról, hogy kivel szerződjön a település, ők csak az eredményhirdetés után szembesültek az Elios győzelmével. Vagy még akkor sem.

Ahhoz, hogy Tiborczéknak lejtsen a pálya, az államapparátus több szintjén is szemet kellett hunyni a szabálytalanságok felett: így a közbeszerzéseket kiíró és elbíráló önkormányzatoknál, és a helyhatóságokat ellenőrző minisztériumoknál, a települések pályázatát elbíráló Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál, illetve az uniós források elköltését is vizsgáló intézményrendszer csúcsánál, a Miniszterelnökségnél. Hogy az önkormányzatok véletlenül se válasszanak ki mást, egy jól szervezett tanácsadó hálózat tagjaival kellett szerződniük a folyamat elejétől, onnan kezdve, hogy az uniós forrásért pályáztak a városok. Magát a pályázati kiírást is a be­adás előtt úgy módosította az irányító hatóság, hogy a keretrendszer is Tiborczéknak kedvezzen.

http://magyarnarancs.hu/belpol/az-elsotetitett-orszag-109461

 

Simonka cégénél vizsgálódnak az ügyészek

A fideszes országgyűlési képviselő szerepét is áttekintik a Magyar Termés TÉSZ Kft. költségvetési csalás gyanúját felvető ügyében.

Újabb részletek derültek ki Simonka György, fideszes országgyűlési képviselő cégét is érintő büntetőeljárásról. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) ugyanis Bod Tamás, az Együtt Békés megyei képviselőjelöltjének – egy Simonkával jelenleg is folyó büntetőperében kezdeményezett bizonyítási indítványára – tájékoztatást küldött a Gyulai Járásbíróság. E szerint az egész ügy évekkel ezelőtt kezdődött, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megvizsgálta Tóth Szilveszter résztulajdonában álló Paprikakert TÉSZ Kft., valamint a Simonka György tulajdonában is lévő Magyar Termés TÉSZ Kft. gazdálkodását.

Az ellenőrök mindkét cég esetében visszaéléseket találtak, méghozzá a vállalatok által igénybe vett támogatásokkal kapcsolatban

https://nepszava.hu/cikk/1155023-simonka-cegenel-vizsgalodnak-az-ugyeszek

 

Elég volt! - üzenték az egyetemi oktatók Németh Szilárdnak

"Elég volt abból, hogy a kormányzat korlátolt korifeusai minősíthetetlen stílusban és színvonalon minősítgessék a magyar felsőoktatás által létrehozott értékeket!" - írta hétfői közleményében az Oktatói Hálózat, amelyben Németh Szilárd múlt heti kijelentéseire reagáltak. A Fidesz alelnöke szerint túl sokan járnak egyetemre, egyes felsőoktatási intézmények pedig annyit érnek, mint "vászontarisznyán a lakat".

"Attól, mert valaki tetőfedő, még nem hülye. És nem kulturálatlan ember, és így tovább. Hanem végzi a munkáját, méghozzá olyan munkát, amit te komám, nem tudsz elvégezni a professzori székből" - üzente a kormánypárti politikus.

A magyar felsőoktatásban oktatókat és kutatókat tömörítő Oktatói Hálózat szerint Németh Szilárd tovább folytatja az ország félrevezetését az állítólagosan fölösleges diplomákról, tovább folytatja "a hazug propagandát, a nyomásgyakorlást", hogy még kevesebben járjanak egyetemre, sőt, már az érettségiig se jussanak el.

http://nepszava.hu/cikk/1155061-eleg-volt---uzentek-az-egyetemi-oktatok-nemeth-szilardnak

 

Aczél Endre De facto

Nevetséges volt, hogy a Egyesült Államok 23 éven át elzárkózott a Kínai Népköztársaság elismerésétől, és kitartott amellett, hogy Tajvan=Kína. (Mint tudjuk, az ENSZ Biztonsági Tanácsában majd negyed évszázadon keresztül Tajvan képviselője ücsörgött. Vétójoggal.) Kevésbé volt nevetséges, hogy a vele formálisan 1953 óta még mindig hadban álló Koreai NDK-t se ismerte el. Aztán Nixon elrepült Pekingbe, most meg Trump Észak-Koreába készül.

Nixon azzal, hogy meglátogatta Maót, de facto elismerte a kommunista Kínát. Amikor Trump Phenjanban landol majd, ugyanez történik: az, amire Észak-Korea oly mohón vágyott. Egész nukleáris és rakétaprogramja arra a hipotézisre épült, hogy kiszámíthatatlannak tartják, félni fognak tőle, és ennek a politikai-diplomáciai hozadékát betakaríthatja. Igaza lett. Mindazonáltal semmi kétségem afelől, hogy a kínaiak és az oroszok erőteljes közbenjárása nélkül a meghívó, amelyet Kim Dzsong Un Washingtonba eljuttatott, a papírkosárban fejezi be pályafutását. Trumppal is „boltolni” kellett. A kérdés soha nem az volt, akar-e a KNDK csúcsszintű kontaktust (mindig akart), hanem az, mi lesz a válasz. A válasz múlt hét végéig nemleges volt.

http://nepszava.hu/cikk/1154985-de-facto

Szintet lépett Bajkai: a tojás és a tej után most kutyaszaros zacskókat osztogatott a VII. kerületi lakóknak

Március 10-én csak egy VII. kerületi lakcímkártyát kellett felmutatniuk Erzsébetváros választópolgárainak, és máris hozzájuthattak egy ingyenes kutyapiszok-gyűjtő zacskóhoz - erről olvasónktól értesültünk. Ez egy újabb lépés Bajkai István, a választókerület fideszes jelöltjének kampányában. Bajkai, Orbán Viktor családjának ügyvédje korábban saját nevével ellátott, elmondása szerint saját pénzén vásárolt tojással és ingyentejjel is kedveskedett a kerület lakóinak. Az élelmiszerosztás mellett a fideszes jelölt két olyan alapítványnak is adna lakásokat a kerületben, amelyek a rászorulóknak segítenek - és egy kicsit a Fidesznek is.

https://444.hu/2018/03/12/szintet-lepett-bajkai-a-tojas-es-a-tej-utan-most-kutyaszaros-zacskokat-osztogatott-a-vii-keruleti-lakoknak

 

BAYER ZSOLTNAK AZT ÍRTA EGY FÉRFI: AGYONLÖVI 15-ÉN

A PUBLICISTA NEM KÉR VÉDELMET, DE MA FELJELENTI AZ ILLETŐT

Nagy Áron Magyar Idők

Feljelentést tesz hétfőn Bayer Zsolt, lapunk publicistája (képünkön), akit egy férfi azzal fenyegetett meg a Facebookon, hogy a békemenet idején agyonlövi egy háztetőről. Az újságíró, aki a békemenet állandó résztvevője, kérdésünkre elmondta: eddig sem félt és ezután sem fog, bár az illető profilján találhatók olyan képek, amelyeken fegyverrel pózol egy lőtéren, így akár tényleg veszélyes is lehet.

https://magyaridok.hu/belfold/bayer-zsoltnak-azt-irta-egy-ferfi-agyonlovi-15-en-2880591/

Bayer Zsolt azt szeretné, ha az interneten sem lehetne büntetlenül fenyegetőzni

Egyébként Bayer Zsolt, aki napi rendszerességgel blogol arról, hogy milyen nem fehér embereket, akik kétes eredetű Youtube-videókon nem viselkednek jól, hogyan lőne agyon „ponyvaregényes kéztartással”, egyik friss blogposztjában arról ír: „Ti meg, ott a HVG-nél meg a Magyar Narancsnál, álljatok valahogy össze, valamiféle ökörhugyozás-szerű libasorba, aztán takarodjatok el végre a hazudozó kurva anyátokba!”

 

A taknyukon és a vérükön kell kirángatni azokat, akik fenyegetőznek!

 

https://444.hu/2018/03/12/bayer-zsolt-azt-szeretne-ha-az-interneten-sem-lehetne-buntetlenul-fenyegetozni

Az osztrák síparadicsomban is hasít Mészáros Lőrinc birodalma

A magyar határtól alig háromórányi útra fekvő, négycsillagos Hotel Relax Resort már korábban Mészáros Lőrinc tulajdonába került, most a Hotel Alpenblicket is megszerezte a felcsúti polgármester. A családbarát szállodát egy osztrák vállalkozó építette, 2013-ban került magyar kézre. Az új magyar tulajdonos több százezer euróért újíttatta fel, majd két év után ő is túladott rajta. A Célpont megtalálta azt az ingatlanost is, aki értékesítette a hotelt.

 

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/az-osztrak-siparadicsomban-is-hasit-meszaros-lorinc-birodalma-2452727

 

Templomi cserkészavatón mondta fel a kormánypropagandát Pócs János

Templomban, fiatal cserkészek avatóünnepségén mondta fel a kormánypropagandát Pócs János. A fideszes politikus a Facebookra feltöltött videója alapján azt mondta: „soha nem látott mértékben szükség van arra, hogy legyenek, akik a keresztény egyházakat, a keresztény hitünket és vallásunkat képviselik, és védik, ha kell.” Ezt követően a kormánypárti országgyűlési képviselő kijelentette, olyan korban élünk, amikor van egy „másik vallás”, amelyre hivatkozva sokan saját és mások életeit veszik el.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/templomi-cserkeszavaton-mondta-fel-a-kormanypropagandat-pocs-janos-2453060

 

Az OTP-csoport beszállt a Mészáros-birodalomba

 

Az OTP-csoport, konkrétan az OTP Ingatlanbefektetési Alap 5,92 százalékos érdemi kisebbségi részesedést szerzett az ingatlan-portfóliót birtokló Appeninn Nyrt. tőzsdei társaságban. Mivel utóbbi cég immár hivatalosan is a Mészáros-birodalom része, a befektetést alighanem távlatosan is érdemes értékelni.

https://index.hu/gazdasag/2018/03/12/az_otp-csoport_beszallt_a_meszaros-birodalomba/

 

Furcsa, távoli, párhuzamos dimenzióból adott interjút Lázár János

Választási kampány március 12-én

 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/12/valasztasi_kampany_marcius_12-en/

 

Szétdúlt közparkok, elszórt milliárdok – ezt kapta Budapest a kormánytól négy év alatt

 

Közelednek a választások, megnéztük hát, mit kapott Budapest ebben a ciklusban. Népszerűtlen gigaberuházások, több mint 700 kivágott fa, veszélybe sodort zöldterületek, folyamatos tiltakozások jellemezték az elmúlt négy évet.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20180312_Szetdult_kozparkok_elszort_milliardok_nepszerutlen_beruhazasok__ezt_kapta_Budapest_az_elmult_negy_evben

 

Semjén "kiciriblizné", hogy Bayer is mehessen vele vadászni Amerikába

 

Néhány nappal az után, hogy kiderült, többmilliós értékű vadászatokra járt éveken át Svédországba, Semjén Zsolt a Parlamentben fogadta a Safari Club International elnökét. A miniszterelnök-helyettes, aki egyben az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke is, a találkozóról készült videóban az "ellenzéki médiának" is üzent.

"Hogy kicsit borzoljam az ellenzéki média kedélyét, megpróbálom kiciriblizni azt, hogy Bayer Zsolt barátom is eljöhessen velünk. Bizonyára nagyszerű novellákat fog írni ezekről az utakról."

 

http://hvg.hu/itthon/20180312_semjen_bayer_vadaszat

 

A CEU egy bécsi kampusz létesítéséről tárgyal

A Közép-európai Egyetem (CEU) és Bécs városvezetése közleményben jelentette be, hogy egy olyan egyetértési megállapodásról (Memorandum of Understanding) tárgyalnak, amely lehetővé teszi, hogy a CEU kampuszt hozzon létre Bécsben, a Budapesten és a Bard College-on, New York államban működő oktatási helyszínei mellett. 

Mint a CEU budapesti otthonához legközelebb fekvő jelentős német nyelvű egyetemi város, Bécs ideális körülményeket jelent egy új oktatási helyszín létesítésére -írják. A megállapodás értelmében az Otto Wagner területet vizsgálják meg, mint lehetséges helyszínt. A kiválasztott terület bérlésére a megállapodás értelmében a CEU és Bécs 99 éves szerződést köt majd, amely a város melletti hosszútávú elköteleződést jelent.

https://444.hu/2018/03/12/a-ceu-egy-becsi-kampusz-letesiteserol-targyal

 

Budapesten az elektronikus jegyrendszert, holott még el sem készült

 

14 éve ígérgetik, hogy lesz elektronikus jegy Budapesten, de egyelőre csak a költségek emelkednek, a határidők csúsznak. Idén kéne átadni az immár 36,8 milliárdosra drágult, totál túlbonyolított beruházást.

 

https://tldr.444.hu/2018/03/12/mar-milliardokert-uzemeltetjuk-budapesten-az-elektronikus-jegyrendszert-holott-meg-el-sem-keszult

Nagyjából 50 ezer bevándorlót engedtek be eddig Orbánék

Lassan eléri az ötvenezret az Orbán-kormány apparátusa által 2010 óta beengedett török, afrikai és ázsiai bevándorlók száma. Miközben a kabinet milliárdokat költ migrációellenes kampányára, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint folyamatos a bevándorlás például Szíriából vagy Nigériából is. Az itt élő, magukat már magyarnak valló bevándorlók azt mondják: a kormány a gazdag migránsokat szereti, propagandájával azonban őket is megbélyegzi.

1989-ben Magyarország megnyitotta kapuit Kína előtt, egyedüliként Európában kínálva nekik vízummentességet – Kis Kína Budapesten: két éve forgatta filmjét a Magyarországra bevándorolt kínai kolóniáról a Spektrum. Az idetelepülteknek már saját templomuk, bankjuk és újságjuk is van – a nyolcadik kerületi kínai negyed kicsit város a városban.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/nagyjabol-50-ezer-bevandorlot-engedtek-be-eddig-orbanek-2453117

 

Trump már arra készül, hogy megpróbálják eltávolítani az elnöki székből

 

Az amerikai elnök azt az ügyvédet szeretné magához csábítani, aki Bill Clinton védte az ellene indított eljárást alatt. Donald Trump kikelt az erről beszámoló New York Times ellen, de nem cáfolta a lap értesüléseit. Az új ügyvéd megkeresése közben jelzi: Trumpék sokkal jobban tartanak az ellenük indított különleges ügyészi vizsgálattól, mint ahogy azt kifelé mutatják.

https://24.hu/kulfold/2018/03/12/trump-mar-arra-keszul-hogy-megprobaljak-eltavolitani-az-elnoki-szekbol/

 

Diplomásnak lenni annyira rossz, amennyire Bécs veszélyes

 

Hiába beszélt arról Németh Szilárd, hogy túl sokan járnak Magyarországon egyetemre, a valóságban még több diplomás fiatalra lenne szükség.

 

Az elmúlt 20-30 évben leszoktatták arról az európaiakat, hogy dolgozzanak

– magyarázta Németh Szilárd múlt csütörtökön pétfürdői látogatásán.

A Fidesz alelnöke a Soros György-ENSZ-migráció Bermuda-háromszögből kimerészkedve arról is beszélt, hogy manapság mindenkinek egyetemet és főiskolát kell végeznie, különben nem veszik emberszámba. Szerinte ráadásul olyan felsőoktatási intlzmények vannak az országban, amelyek annyit érnek, mint vászon tarisznyán a lakat.

https://24.hu/belfold/2018/03/12/diplomasnak-lenni-annyira-rossz-amennyire-becs-veszelyes/

Mészáros Lőrinc lánya őstermelőként nyert uniós támogatást

A felcsúti polgármester legidősebb lánya 24,7 millió forint uniós forrást nyert gabonaszárító építésére, korszerűsítésére.

https://zoom.hu/hir/2018/03/12/ezt-is-megeltuk-meszaros-beatrix-ostermelo-lett-es-takaros-kis-unios-penzt-nyert/

 

Válasz helyett letrágározta a Hír Tv újságíróit Pócs János

 

A Simicska trágár birodalmának trágár újságíróinak nem nyilatkozom.

A riporter ezután azt próbálta kideríteni, miért tartja őt trágárnak a képviselő, de Pócs ekkor sem adott érdemi választ, annyi közölt, „befejeztem, amit szerettem volna mondani”.

http://hvg.hu/itthon/20180312_Valasz_helyett_letragarozta_a_HirTV_ujsagiroit_Pocs_Janos

 

Kövér László: Európa jövőjét befolyásolja a magyar választás

„Nincs olyan társadalom Európában, ahol többségben lennének azok, akik bevándorlóországot akarnának csinálni a saját hazájukból”

MH/MTI – 2018.03.12. 20:46 

Nagy hidegháború zajlik Európával szemben, és az egész kontinens jövőjét befolyásolja a magyar választás - mondta az Országgyűlés elnöke az Echo Tv Napi aktuális című műsorában hétfőn. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/113030/Kover_Laszlo_Europa_jovojet_befolyasolja_a_magyar_valasztas

 

Őry Mariann Európa biztonságáért

Álláspont. Az ENSZ migrációs csomagjáról utazott tárgyalni Szijjártó Péter külügyminiszter, hogy Budapest után New Yorkban is elhangozzék végre: a migráció veszélyes

Magyar Hírlap

Ha Szijjártó szavai nem is terelik vissza az ENSZ-t a józan ész ösvényére, fontos, hogy ezek az érvek elhangoznak ott, és nagy eredmény az is, hogy az EU képviselői viszont nem tehetnek úgy, mintha létezne közös uniós álláspont. Ilyenről ugyanis továbbra sincs szó, és nem is lesz mindaddig, amíg nem mondatik ki, hogy a migráció veszélyes, a tömeges bevándorlást Európa határain kívül kell megállítani és szétválasztani egymástól a gazdasági migránsokat, a terroristákat és a menedékre jogosultakat. Addig pedig olvashatjuk, épp melyik nyugati nagyvárosban történt késelés, nemi erőszak vagy terrortámadás.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/113071/Europa_biztonsagaert

 

Lázár János: A politika nem babapiskóta

„Az áprilisi választás arról szól, hogyan tudjuk megvédeni a hazánkat Brüsszeltől”

MH – 2018.03.12. 17:54 

Egy politikusnak küzdenie kell a meggyőződéséért, vége pedig csak annak van, aki feladja – üzeni a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János hódmezővásárhelyiként aggódik a város jövőjéért, de továbbra is együttműködésre int. Április 8-át illetően pedig úgy fogalmaz: a haza, a szuverenitás és a közösen elért eredmények megvédése a cél – olvasható a terjedelmes interjúban, amelyet a Promenád készített a kancelláriaminiszterrel.

http://magyarhirlap.hu/cikk/113018/Lazar_Janos_A_politika_nem_babapiskota

 

Lovas István Óvakodj Bannontól!

Egy szalafista-vahabista ideológiájú Szaúd-Arábia-drukker kezébe adni a jobboldali sajtót?

Magyar Hírlap

Szerencsére látványosan erősödik az európai jobboldal, helyzete mégis kényes, mert a most formálódó, határokon átnyúló párt- és politikai kapcsolatok annyira képlékenyek, hogy e jobboldal részéről több mint indokolt az óvatosság azokkal szemben, akik az ajtaján a vezeté­séért kopogtatnak.

Donald Trump amerikai elnök tavaly menesztett egyik főtanácsadója, Steve Bannon, a fősodratú sajtóban „szélsőjobboldalinak” nevezett Breitbart News hírportál korábbi alapítója és irányítója most hatalmas lendülettel akarja kezébe venni az európai jobboldal összefogását és mediatikus irányítását. Amit, ha ezt a feljövőben lévő, magát összessé­gében joggal vezető nélkül érző euró­pai jobboldal hagy, akkor könnyen nemcsak csöbörből vödörbe eshet, de nagyot koppanhat, még a fejét is betörheti.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/113059/Ovakodj_Bannontol

 

Rogán szomszédja gyanúsan nyert százmilliós megbízásokat állami cégtől

Csetényi Csaba, Rogán Antal propagandaminiszter szomszédjának két cége összesen 617 millió forintnyi megbízást nyert el a Miniszterelnökség egyik háttérintézményének két közbeszerzésén – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményekből. A tendereket a Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft. írta ki.

Két külön közbeszerzésről van szó, de mintha csak egymás tükörképei volnának. Mindkettő két részből áll, mindkettőt ugyanolyan felállásban nyerték meg Csetényi cégei, mindig forintra pontosan a becsült árért, mindig ugyanazokkal az alvállalkozókkal, és ugyanazokkal a versenytársakkal szemben.

https://zoom.hu/hir/2018/03/12/rogan-szomszedja-gyanusan-nyert-szazmillios-megbizasokat-allami-cegto

Az Európai Néppárt főtitkára szerint Orbán Viktor továbbra is jó és szép fiú, cseppet sem antidemokrata

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

• Nyugat- és Kelet-Európában egyaránt Magyarország a prototípus a populisták számára, élen járt a sajtószabadság visszaszorításában is  

• Ha érzelmileg azonosulsz egy miniszterelnökkel, mit számít hogy a veje degeszre keresi magát közpénzen? Csak éppen ez alááshatja a demokráciát

http://b1.blog.hu/2018/03/12/az_europai_neppart_fotitkara_szerint_orban_viktor_tovabbra_is_jo_es_szep_fiu_cseppet_sem_antidemokra

 

Visszalép az Együtt jelöltje az esélyes DK-s javára

 

Nyíri Gábor a főváros 5-ös számú körzetében, Terézvárosban és Erzsébetvárosban indult volna, de bejelentette, hogy visszalép a DK-s Oláh Lajos javára, aki négy éve nyert.

 

http://hvg.hu/itthon/20180312_Visszalep_az_Egyutt_jeloltje_az_eselyes_DKs_javara