2018, március 12 - 08:12 Sajtószemle

Mit adott nekünk Bécs?

fotók

 

Migránsokat, koszt, zsugorodó Lebensraumot, ezt bárki megmondja, aki látott már haditudósítást a Grabenből. Továbbá örök emigrációs célpontot nekünk, irigységet és bezzegbécsezést, meg persze királyokat, pár százezer Gorenjét és Grundigot. Valamint képeket és sztorikat: a Fortepan hetvenes évekből származó bécsi fotói és az indexes újságírók gyerekkori történetei arról, mit tudott adni Bécs, amikor kinyílt a világ, és mi kíváncsiak voltunk rá.

https://index.hu/fortepan/2018/03/11/mit_adott_nekunk_becs/

 

Orbán játszmája - Feltárul a Putyinnal kiépített kapcsolat titkos története

direkt36

Két befolyásos magyar üzletember szállt fel egy Moszkvába tartó repülőgépre néhány héttel a 2010-es parlamenti választások előtt. Mindketten Orbán Viktor legszűkebb köréhez tartoztak. Az egyikük Simicska Lajos volt, Orbán régi barátja és hosszú ideig szoros gazdasági szövetségese a Fidesz építkezésében. A másik Nyerges Zsolt volt, aki az Orbán-házaspár barátjaként került be a Fidesz gazdasági holdudvarába mintegy 20 évvel ezelőtt, majd Simicska jobbkezeként vett részt a pártközeli cégbirodalom irányításában.

Itthon és külföldön egyaránt sokan találgatják, hogy a korábban Oroszországgal szemben kifejezetten harcias Orbán miért alakított ki ennyire közeli viszonyt Vlagyimir Putyinnal. A Direkt36 az elmúlt hónapokban több mint harminc olyan emberrel beszélt, akik ráláttak arra, miként alakult ez a viszony a magyar oldalról. A téma érzékenysége miatt mindannyian azzal a feltétellel adtak információkat, ha nem írjuk le a nevüket.

https://444.hu/2018/03/11/orban-jatszmaja-feltarul-a-putyinnal-kiepitett-kapcsolat-titkos-tortenete

 

Lázár miniszter, az ügyvéd és a titokzatos vadászkastély

Lázár János azt állította, nem az övé a batidai vadászkastély, a környékbeli földviszonyok ehhez képest eléggé 

 

Lázár-közeliek. A miniszter egy korábbi nyilatkozatában utalt arra, mivel kíván majd foglalkozni a visszavonulása után.  Mindenesetre a hódmezővásárhelyi vadásztársaságnak már tagja. 

 Hódmezővásárhely környékén, a batidai tanyavilágban kialakítottak egy hatalmas és több kisebb épületet tartalmazó birtokot,  

a környékbeliek szerint köze lehet hozzá Lázárnak, ez olvasható ki aMagyar Narancs cikkéből. A kastély papíron korábban Kulik Jenő hódmezővásárhelyi ügyvédé volt, aki 2015-ben vette meg a területet egy vadásztársaságtól. Később alapított egy céget, amelyben két társtulajdonos is van, és apportálta az ingatlanvagyont is.

 

A lap szerint Kulik és Lázár János ugyanabban az időszakban voltak gyakornokok Rapcsák András, korábbi hódmezővásárhelyi polgármester idején az önkormányzatnál, s bár egykor politikai ellenfelek voltak, később Kulik rendszeresen adott jogi tanácsokat Lázár Jánosnak. Ezt maga a miniszter is elismerte, de a Miniszterelnökség szerződései között is fellelhető egy összesítés, amely szerint Kulik Jenővel 2014-ben 4,55 millió forint értékben szerződtek jogi tanácsadásra. Az 

 

http://nepszava.hu/cikk/1148555-lazar-miniszter-az-ugyved-es-a-titokzatos-vadaszkastely

 

A 8 legjobb belső kémfotó abból a vadászkastélyból, ami NEM Lázár Jánosé

A Vásárhelyiek a változásért nevű Facebook-oldalra nemrég került ki egy remek fotóválogatás. Na nem a képek minősége miatt remek, hanem a témájuk pikáns: állítólag annak a Hódmezővásárhely közelében található batidai vadászkastélynak a belsejében készültek, ami nem Lázár Jánosé, hanem Lázár János volt tanácsadójáé és Lázár János családtagjainak földjei között fekszik, Lázár János vadászterületének szomszédságában.

Átlátszónak tavaly nyilatkozó Lázár azt állította, neki semmi köze sincs a vadászkastélyhoz, amelynek a megépítéséről akkor hallott, amikor az építtető tájékoztatta őt, mivel a telek szomszédságában „mintegy 45 hektáros területen erdőgazdálkodást folytat”. Az újság szerint a földhivatali térképmásolatok, a tulajdoni lapok és a helyszíni tapasztalatok azonban mást mutatnak.

 

Az építkezés közben készült fotók közül kiválogattam a kedvenceimet:

https://444.hu/2018/03/10/a-8-legjobb-belso-kemfoto-abbol-a-vadaszkastelybol-ami-nem-lazar-janose

 

Itt az MSZP-Párbeszéd-féle árnyékkormány!

 

·         Komáromi Zoltánt az egészségügyi,

·         Daróczi Gábort az oktatási,

·         Hegyesiné Orsós Évát a szociális,

·         Mellár Tamást a pénzügyi,

·         Andor Lászlót a foglalkoztatásügyi,

·         Ámon Adát a környezetügyi,

·         Wittinghof Tamást pedig az önkormányzati ügyekért felelős tárca

miniszter-várományosaként mutatták be.

A Fidesz: Soros, Vona, Gyurcsány, Soros

A kormánypárt ennyit reagált az árnyékkormány hírére: "Karácsony Gergelyt Soros György emberei veszik körül. Karácsony pártja 14-szer szavazott a bevándorlók betelepítése mellett Brüsszelben, ha tehetné lebontaná a kerítést és bevándorlóországgá tenné Magyarországot. Karácsony valójában Gyurcsánnyal és Vonával alakítana kormányt."

 

http://hvg.hu/itthon/20180311_Itt_az_MSZPParbeszedfele_arnyekkormany#utm_source=hvg.hu&utm_medium=browser_push&utm_campaign=hvgpush

 

Bemutatták az MSZP-Párbeszéd árnyékkormányának tagjait

Karácsony Gergelyt Soros György emberei veszik körül – reagált a Fidesz

Magyar Hírlap

Bemutatta árnyékkormányának egy részét Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, aki „az embereket szolgává tevő uralkodás helyett az embereket szolgáló kormányzást” ígért választási győzelmük esetére.

http://magyarhirlap.hu/cikk/112924/Bemutattak_az_MSZPParbeszed_arnyekkormanyanak_tagjait

 

150 éve kihalt a vad rénszarvas Svédországban, tehát Semjén háziállatokra lövöldözött

 

Újabb adalék a nemzet fővadászának svéd vadászkalandjaihoz: egy természetfilmes rendező szerint a vad rénszarvas 150 éve kihalt Svédországból, ma csak háziasított rének találhatóak a területen. Helikopterre pedig egyáltalán nem lett volna szükség a vadászathoz.

 

http://nepszava.hu/cikk/1154968-haziasitott-renszarvasra-lovoldozhetett-semjen-zsolt

 

Friss felmérés: Csökken a Fidesz előnye, erősödik az ellenzék

 

Olvadtak a befagyott pártpreferenciák – derül ki az IDEA Intézet kutatásából, amelyet az az atv.hu közöl elsőként. Az intézet legutóbbi eredményeihez képest 2018. február végén számos párt támogatásában kisebb-nagyobb mértékű változás következett be.

 

http://www.atv.hu/belfold/20180310-friss-felmeres-csokken-a-fidesz-elonye-erosodik-az-ellenzek/hirkereso

 

Elkészült a korrupció Fekete könyve

 

A Civitas Intézet megbízásából a Transparency International Magyarország elkészítette a magyarországi korrupció 2010 és 2018 közötti történetét feldolgozó Fekete könyvet. A kötetben külön fejezetekben foglalkozunk Magyarország antikorrupciós teljesítményével, a hazai korrupció minősített eseteivel, valamint az európai uniós források felhasználása és a közbeszerzések területén meglévő korrupciós kockázatokkal. A Fekete könyv ezen kívül 106 korrupciós ügy leírását is tartalmazza, ez a tekintélyes szám azonban még mindig csak a jéghegy csúcsát jelenti.

A Fekete könyv ingyenesen elérhető az oldal alján található fájl letöltésével.

https://transparency.hu/hirek/elkeszult-korrupcio-fekete-konyve/

 

Egy asztalhoz ültetné Vona Gábort és Molnár Gyulát az LMP

Szél Bernadett szerint a pártoknak el kell dönteniük, „a kormányváltást csak kiírták az óriásplakátjaikra vagy komolyan is gondolkodnak benne”.

Szél Bernadett szombat este levélben hívta egyeztetni az MSZP és a Jobbik elnökét, hogy végre egy asztalhoz ültesse Molnár Gyulát és Vona Gábort. Az idő sürget, a kormányt csak a legszélesebb körű együttműködéssel lehet váltani, de ennek nyoma sincs, ezért is jelölte meg az ellenzéki párt a szigorú, március 19-i határidőt – hangsúlyozta a miniszterelnök-jelölt.

https://hirtv.hu/valasztas_2018/egy-asztalhoz-ultetne-vona-gabort-es-molnar-gyulat-az-lmp-2452876

 

Nem lesz 53 jelölt Hajdúszoboszlón

Valószínűleg nem lesz 53 jelölt a hajdúszoboszlói egyéni választókerületben a szavazólapon április 8-án: a bejelentett 53 jelöltből 28 nyilvántartásba vételét elutasította a választási bizottság - derül ki a Nemzeti Választási Iroda internetes oldalának adataiból. A legtöbb jelölt (33) valószínűleg a salgótarjáni választókerületben indul, a legkevesebb (5) pedig a főváros XIII. kerületében.

A legtöbb egyéni választókerületi jelölt a Hajdú-Bihar megyei 5. számú egyéni választókerületében indult volna az áprilisi választáson: 53-an adták le ajánlásaikat, közülük 18-at szerdáig már nyilvántartásba is vettek. A választási bizottság csütörtöki ülésén döntött a még fennmaradó jelöltekről, és végül összesen 25 jelöltet vett nyilvántartásba; 28 jelölt nyilvántartásba vételét elutasította, mert nem feleltek meg a törvényben előírt feltételeknek.

http://nepszava.hu/cikk/1154936-nem-lesz-53-jelolt-hajduszoboszlon

 

Nagyüzemi ajánlásmásolás - Újabb visszaélések

 

Az NVB az Alternatív Magyar Néppárt, a Demokrata Párt, az Együtt a Magyar Kisebbségekért és Hátrányos Helyzetűekért Párt, a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt, a Haladó Magyarországért Párt, a Közösen Egymásért Demokratikus Néppárt, az Összefogás a Civilekért Párt, a Rend és Elszámoltatás Párt, a Tenni Akarók Magyarországi Pártja, a Minden Szegényért Párt listájának nyilvántartásba vételét utasította el. A döntések nem jogerősek, azok ellen három napon belül lehet jogorvoslattal fordulni a Kúriához.

 

http://nepszava.hu/cikk/1154920-nagyuzemi-ajanlasmasolas---ujabb-visszaelesek

Ennél jobban nem is lehetett volna megalázni a Puskás Akadémiát

Igazán különleges meccs volt az NBI-ben. A Puskás Akadémia NBI-es rekordot döntött, soha senki nem állt még fel kilenc külföldivel a kezdőben. Most ez is megtörtént, éppen egy elvileg utánpótlásnevelésre 16 milliárd közpénz kapó klubnál. 

Az ellenfél a Paks volt, ahol csak magyar játékosok vannak a keretben. A meccs 3-1 lett a Paksnak, a Puskás Akadémia játéka annyira reménytelen volt, hogy a köztévé riportere sem győzött hangot adni a csalódottságának, még azt is megpedzette, vajon melyik a jó irány, a légiós vagy a tisztán magyar csapat.

Így állt fel a Puskás: kapus (magyar) - jobbhátvéd (szlovén), középhátvéd (belga), középhátvéd (magyar), balhátvéd (szlovén) - középpályás (kameruni), középpályás (horvát) - támadó középpályás (horvát), támadó középpályás (horvát) - csatár (mali), csatár (nigériai). Csereként beállt egy albán is. 

A Paksban csak magyarok játszottak. 

A Puskás Akadémia 8., a három tavaszi meccsen két döntetlen után most kikapott. 

https://444.hu/2018/03/10/ennel-jobban-nem-is-lehetett-volna-megalazni-a-puskas-akademiat

Gomperz: Lázár menni Vienna

 

Inkább röhögjék ki, csak ne beszéljünk a lényegről.

Már csak ez működik. Ha bedob egy nyilvánvaló baromságot, akkor napokig azzal foglalkozik mindenki. Minél nagyobb a baromság és minél nyilvánvalóbb, annál tovább tart a hatása. Cikkek születnek róla, kitölti a felületeket előbb a hülyeség ismertetése, azután a hülyeség megcáfolása, előkerül például, hogy pár hónapja még az osztrák közbiztonságot dicsérte; de őt nem érdekli, ha idiótának tartja az ország kétharmada. Az a lényeg, hogy a migráció legyen újra a téma. Bármi áron. Ezért jelentik be, hogy az ellenzék csepeli lakásokba akarja betelepíteni a menekülteket. Vagy azt, hogy bogarakat fogunk enni a minaretek árnyékában, ha az ellenzék győz. Ők is tudják, hogy ezeket nagyon kevesen hiszik el. De az nem érdekes. Nem akarnak már meggyőzni senkit, a kormányzásukról sem tudnak mondani semmit, viszont minden egyes napot győzelemként élnek meg, amikor nem a lopásról esik szó.

http://hvg.hu/itthon/20180308_gomperz_lazar_menni_vienna

Orbán Ráhelt is kirabolták Párizsban, elkapták a tetteseket

 

A Le Parisien leírása szerint a banda főleg külföldi rendszámú autókat és a Charles de Gaulle repülőtér felől Párizs felé haladó taxikat célzott meg. A tolvajbanda bejáratott módszerrel rendelkezett: tagjai odasétáltak a dugóban várakozó autókhoz, szemügyre vették az utasteret, elöl hagyott csomagok után kutatva, majd egy erre a célra kialakított, hegyes kővel betörték az egyik ablakot, és zsákmányukkal elrohantak.

Több bűnözőt a köveken hagyott DNS-mintáknak köszönhetően sikerült elfogni, míg másokat telefonbeszélgetéseik, a kirabolt autón található nyomok vagy szemtanúk lepleztek le - árulta el a forrás. Hatan már ismertek voltak a hatóságok előtt hasonló bűncselekmények miatt.

http://hvg.hu/vilag/20180310_Orban_Rahelt_is_kiraboltak_Parizsban_elkaptak_a_tetteseket

Rejtélyes fotók kerültek elő a vadászkastélyról, amelyet körbeölelnek Lázárék földjei

A Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt mondta, hogy semmi köze a kastélyhoz, és csak azért tudott az építéséről, mert az erdője mellett van.

Van szauna, borospince, óriási konyha, kandalló és minden más a batidai vadászkastélyban, ami a pihenéshez kell. Aki olyan szerencsés, hogy ide vonulhat el a világ zaja elő, egy kifejezetten igényesen kivitelezett épületben eresztheti ki a gőzt. Elég csak megnézni a nyílászárókat vagy a tetőt, máris egyértelművé válik, hogy nem olcsó hétvégi házat húztak fel egy erdő mellett, a természet kellős közepén.

A Vásárhelyiek a változásért nevű Facebook-oldalon szombaton délután tettek közzé több tucat fotót abból az időből, amikor már majdnem készen volt a kastély. A képek forrását nem jelölték meg, különösebb magyarázatot sem mellékeltek azokhoz. A kommentelők nagy része is inkább azt pedzegeti, hogy szerintük adóforintokból épült a birtok.

http://hvg.hu/itthon/20180310_rejtelyes_fotok_kerult_elo_a_vadaszkastelyrol_amelyet_korbeolelnek_lazarek_foldjei

Hoppá: Úgy beolvasott Orbánnak egy szlovákiai magyar diplomata, ahogy itthon nagyon régen tették

 

Petőcz Kálmán szlovákiai magyar diplomata az Új Szó hasábjain jelentette meg nyílt levelét Orbán Viktornak.

Orbán a közmédiának azt nyilatkozta: Szlovákiának ma olyan kormánya van, amely ellenáll a bevándorlásnak, nem akar bevándorlóországot csinálni a saját hazájából, de szerinte az ilyen miniszterelnököket könyörtelenül támadták és támadni is fogják Soros György szervezetei.

Ezen húzta fel magát Petőcz Kálmán szlovákiai magyar diplomata, és írta meg a pozsonyi Új Szóban cikkét Levél Orbán Viktornak címmel. Ebből idézünk:

Szeretném Önt nagyon szépen megkérni, hogy ne avatkozzon bele Szlovákia belügyeibe, főleg nem olyan szerencsétlen és buta módon, ahogy azt pénteken a közmédiában tette. (…)

Sajnos, azzal kell kezdenem, hogy amit Ön pénteken előadott, az még csak nem is dilettáns kommentár, hanem a szomszéd országban történtek célzatos bevonása a magyarországi választási kampányba.

Ön nagyon jól tudja, hogy sem Soros Györgynek, sem egyéb „nyugati imperialistáknak” ahhoz, hogy Szlovákiában az emberek fel vannak háborodva és tüntetnek, semmi köze nincs. (…)

Önnek nincs egyetlen jó szava sem, amellyel együttérzését fejezné ki a két meggyilkolt fiatal és hozzátartozóik iránt? Önnek ebben a nehéz pillanatban is csak „sorosozásra” és „migráncsozásra” futja? (…)

Ön megsértett minden szlovákiai becsületes állampolgárt, aki végre egy igazságos jogállamban, félelem nélkül szeretne élni.

Lehet, hogy Magyarországon sorosozással és migránsozással még (egyszer) lehet választást nyerni. Szlovákiában pillanatnyilag biztos hogy nem. Az emberek többsége ennek nem dől be. Nekem Önnel, tisztelt miniszterelnök úr, egyébként személyesen semmi bajom nincs. Sőt, szívesen idézem vissza azokat a pillanatokat, amikor Ön fiatal demokrataként, 1989 júniusában gyújtó hangú beszédet mondott a Hősök terén, vagy amikor 1992-ben az akkori pártját felvették a Liberális Internacionáléba, és Önt Európa egyik legígéretesebb fiatal politikusaként tisztelték és ünnepelték. Remélem, azért még Ön is emlékszik azokra az időkre. 

http://nyugatifeny.hu/2018/03/11/hoppa-ugy-beolvasott-orbannak-egy-szlovakiai-magyar-diplomata-ahogy-itthon-nagyon-regen-tettek

Itt van a teljes levél

https://ujszo.com/velemeny/level-orban-viktornak

 

Esztergomi plébános: a 70-es éveket hozta vissza az M1 a svédek gyalázásával

 

Kétes nosztalgiát ébresztett az M1 Hiradó szombati produkciója az Esztergomi Belvárosi Szent Péter és Pál templom plébánosában.

Az esztergomi katolikus papnak a gyermekkora és a 70-es évek szocializmusa jutott eszébe a köztévé műsora közben, amelyben azt ecsetelték, hogy a svédországi magyarok mennyire rettegnek a svédországi közállapotok miatt, sőt már éppen inkább hazatelepülnének a migránsok okozta pokolból.

Harmai Gábor plébános Facebook-oldalán azt írta:

Ilyen utoljára a hetvenes években volt, amikor általános iskolás voltam! Akkor próbáltak engem meggyőzni arról, hogy Svédországból nézve milyen remek hely Magyarország, és mennyire bánják a disszidensek, hogy kimentek!

A pap hitetlenkedve számolt be a műsorrol: megmérte, az M1 nyolc perces hírblokkot készített a „kormánypropaganda” számára a rettegő magyarokról. Hozzátette, hogy a műsor után már csak „a szorzótábla és az ábécés könyv hiányzott” a szocialista időszakban töltött gyermekkora felidézéséhez,

https://24.hu/belfold/2018/03/11/az-esztergomi-pap-a-70-es-eveket-hozta-vissza-az-m1-a-svedek-gyalazasaval/

 És akkor Matolcsy nem szólt Lázárnak, hogy 2050-re utolérjük Ausztriát

Rezsit csökkent és Erzsébet-utalványt osztogat a kormány; Matolcsy György szerint 2050-re tartunk majd ott, ahol az osztrákok; visszahozták Budapestre a magyar aranytartalékot. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

http://hvg.hu/gazdasag/20180311_Es_akkor_Matolcsy_nem_szolt_Lazarnak_hogy_2050re_utolerjuk_Ausztriat

 

ELMÉLKEDÉS A VADÁSZATRÓL

Bayer Zsolt Magyar Idők

Semjén Zsolt barátom (gimnáziumi padtársam, cimborám, immáron vadásztársam is) sokkal szerencsésebb volt nálam, ő már szinte gyerekkorától vadászik. Szóval velem ellentétben ő már vagy negyven éve vadászik, s bizony, teszi ezt Svédországban is, remélem, egyszer majd lesz alkalmam elmenni vele oda is. S hogy miért éppen Svédországban? Azért, mert Semjén bátyja (aki szintúgy szilágyis volt) elég régen, valamikor a hetvenes évek közepén oda disszidált.

Ott él a nagyobbik Semjén, meg a nagybácsikájuk, meg a család jó nagy része, így aztán Semjén kolléga évente többször is jár arrafelé. És évente egyszer meghívják oda vadászni. S hogy Semjén barátom miért éppen jávor- és rénszarvasra, továbbá siketfajdra vadászik Svédországban? Azért, mert e három faj olyan Svédországban, mint mifelénk a vaddisznó, a róka meg mondjuk a fácán. A leggyakrabban vadászott és vadászható fajták. S akkor a végére ejtsünk pár szót a repülésről is, a helikopterről is. Azért vadászik Semjén kolléga arrafelé „helikopterrel”, mert arrafelé a lappok mindent helikopterrel csinálnak.

 Összefoglalásképpen pedig: vadászni az egyik legősibb, legszebb emberi tevékenység. Vadászat nélkül nincs vadgazdálkodás, nincs vadvédelem, nincs karbantartott vadállomány – s persze vaddisznópörkölt sincsen, amit a vadászatot oly fennkölt módon elítélő lumpenprolik szoktak két pofára zabálni.

https://magyaridok.hu/ahelyzet/elmelkedes-a-vadaszatrol-2877774/

 

BALOG ZOLTÁN: A MIGRÁNSOK BEFOGADÁSÁNAK VESZTESEI A ROMÁK LEHETNEK

MTI

A migránsok befogadásának legnagyobb vesztesei Közép- és Kelet-Európában a romák lehetnek, mivel az ő integrációjukra fordított pénzeket kellene az illegális bevándorlókra fordítani – hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Heidelbergben szombaton az M1 aktuális csatornának adott interjújában.

https://magyaridok.hu/kulfold/balog-zoltan-migransok-befogadasanak-vesztesei-romak-lehetnek-2879871/

 

A NAGYON KÁRTÉKONY SZEMÉLYISÉG

A TŐZSDESPEKULÁNS GEORGE SOROS AZ ERKÖLCSI RELATIVIZMUS HÁLÓJÁBAN

Tóth Gy. László Magyar Idők

Lehet vitatkozni arról, hogy létezik-e egyáltalán Soros-terv, de a spekuláns kártékony pénzügyi tevékenységét és messianisztikus nézeteinek létét tagadni értelmetlen. Soros addig tudta elhitetni magáról, hogy ő egy önzetlen emberbarát üzletember, amíg a háttérben tevékenykedett. Nem számolt azzal, hogy nyilvános politikai szerepléseivel egész életútja az érdeklődés középpontjába kerül, és világszerte vizsgálni kezdik pénzügyi és politikai-közéleti szerepvállalását, amit korábban csak a filantróp jelzővel illettek.

Önvallomásai, a kiszivárogtatások és a véletlenül napvilágot látott dokumentumok tették lehetővé a szálak felfejtését és a rejtett szándékok leleplezését. 

https://magyaridok.hu/velemeny/nagyon-kartekony-szemelyiseg-2864790/

 

FORMÁLÓDIK A VONA-GYURCSÁNY-KOALÍCIÓ - (KÉPEKKEL)

FIGYELŐ

Egyeztetett a szentesi választókerületben a Jobbik és a DK - értesült a Figyelő. Úgy tudjuk, több választókerületben is folynak még tárgyalások.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Szabó Zoltán Ferenc, a párt szentesi jelöltje Kiss Csabával, a Demokratikus Koalíció helyi elnökével tárgyalt a héten Szentesen, a Páterház étteremben - tudta meg lapunk.

Az egyeztetés után külön jöttek ki az étteremből, de együtt, Vona autójával távoztak a megbeszélésről. Vona titokban érkezett a településre, feltűnése azért volt meglepő, mert bár a választókerületben tartott helyi fórumot, de Szentes városában nem.

http://www.figyelo.hu/szoveg/v/formalodik-a-vona-gyurcsany-koalicio---kepekkel/

 

Mennyire lehet komolyan venni, hogy Orbán Viktort és Tiborcz Istvánt kitiltanák Amerikából?

Múlt héten a magyar média jelentős részén végigfutott a hír, hogy „kitiltatnák”, sőt „kitilthatják” az Egyesült Államokból a magyar miniszterelnököt és legfőbb szövetségeseit: Orbán Győzőt, Lévai Anikót, Tiborcz Istvánt, Mészáros Lőrincet, Lázárt, Rogánt, Poltot és Matolcsyt.

Tényleg ezt kezdeményezte egy nem is jelentéktelen szervezet, és az amerikai kormánynak lenne jogi lehetősége a kitiltásra.

A Frontiers of Freedom kezdeményezése a magyar kormányzati körök kitiltására tehát nem példa nélküli, van is hozzá egy kis lobbierejük, az amerikai kormánynak pedig lenne indoka és jogi lehetősége rá. Azt is tudjuk, hogy tiltottak már ki magyar tisztviselőt Amerikából. Mindezekkel együtt

az eddigi döntések alapján elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy NATO-tagország miniszterelnökét, annak családját és minisztereit, illetve egy európai jegybank elnökét kitiltsák az Egyesült Államokból.

https://444.hu/2018/03/11/mennyire-lehet-komolyan-venni-hogy-orban-viktort-es-tiborcz-istvant-kitiltanak-amerikabol

 

Ez az OLAF-ot is érdekelheti, pár óra alatt lezavarták a 12 milliárd forintos tendert

G7

Miközben az ország nagy része az első tavaszi hétvégére készült pénteken, furcsa tendert hirdetett meg az állam. Összesen 12 milliárd forintra pályázhattak azok a mikro- illetve kis- és közepes vállalatok, amelyek értesültek a megújuló energiaforrást felhasználó beruházásokat támogató hitelprogram (KKV energiahitel) újraindításáról.

A közbeszerzési kiírás megismerésére, a szükséges dokumentumok beszerzésére, és az egész pályázat megírására kevesebb, mint egy napjuk volt a vállalkozóknak. Normális esetben egy ilyen pályázatra való felkészülés hónapokat vesz igénybe.

A G7-nek nyilatkozó, az uniós támogatásokra szakosodott névtelen forrás szerint "a magyar kormányzat még a látszatra sem adott, olyan gyorsan osztottak ki 12 milliárd forintot, hogy csak azok tudtak részt venni a pályázaton, akik előre értesültek a tenderről". Szerinte a pályázat aligha állná ki az OLAF ellenőrzését.

https://g7.24.hu/allam/20180311/ez-az-olaf-ot-is-erdekelheti-par-ora-alatt-lezavartak-a-12-milliard-forintos-tendert/

 

Bayer Zsolt szerint mindennek a megfélemlítés a célja

Tisztelt békemenetelők, legyenek majd észnél március 15-én. Nem én kérem ezt, hanem maga Bayer Zsolt, aki, ha jól értem, az önök egyik főnöke, legalábbis ő tartott szombaton sajtótájékoztatót, amin arra kérte önöket, hogy "méltósággal lépjenek túl a provokátorokon", akik "több forrásból" származó értesülései szerint provokálni akarják majd a menet résztvevőit.

Bayer szerint "mindennek a megfélemlítés a célja". (Via MTI)

https://444.hu/2018/03/11/bayer-zsolt-szerint-mindennek-a-megfelemlites-a-celja

Válasz helyett elviharzott Németh Szilárd

Kiviharzott a sajtótájékoztatóról a téli rezsicsökkentést hosszan méltató Németh Szilárd, amikor a Hír TV azt kérdezte, miért elfogadhatóbb a mostani kormányintézkedés, mint amikor az E.On februárban – az alacsonyabb világpiaci árakra hivatkozva – meglebegtette az olcsóbb áram lehetőségét. Akkor a Fidesz alelnöke ezt a választási kampányba való beavatkozásnak mondta, és a cég visszakozott. Hogy a mostani kampányajándék miért nem az, nem sikerült megtudni, de legalább az kiderült, miért nincs válasz.

 

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/valasz-helyett-elviharzott-nemeth-szilard-2452862

Kiáltványban követel együttműködést Juhász Péter

Abban bízik, hogy március 15-ig sikerül megegyezni, hogy minden választókerületben 1 ellenzéki jelölt maradjon.

12 pontos kiáltványban szólítja fel a széles körű együttműködésre az ellenzéki pártokat az Együtt. A felhívást a képviselői irodaházra és valamennyi ellenzéki párt székházára kiragasztotta Juhász Péter, az Együtt elnöke. A politikus szerint a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás megmutatta, hogy a Fidesz legyőzhető, ennek pedig egy biztos módja van: az ellenzéki koordináció. Juhász Péter abban bízik, hogy március 15-ig sikerül megegyezni abban, hogy minden választó-kerületben 1 ellenzéki jelölt maradjon. Az Együtt elnöke úgy látja, a kormányváltás a Jobbik nélkül is lehetséges, de nem zárkózik el a velük való együttműködéstől.

https://hirtv.hu/valasztas_2018/kialtvanyban-kovetel-egyuttmukodest-juhasz-peter-2452859

 

Orbán Viktor: Magyarországot agyonnyomná a migránsok pénzügyi terhe

origo

Magyarországot agyonnyomná a migránsok pénzügyi terhe, erről egyenesen kell beszélni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a gödöllői Régió Plusz Televíziónak adott vasárnapi interjújában, amelyben rámutatott: a pénzt vagy fejlesztésekre költjük, vagy bevándorlóországot kell felépíteni a migránsoknak.

http://www.origo.hu/itthon/20180311-orban-viktor-migransok-penzugyi-terhe.html

 

Dúl az erőszak Bécsben: újabb késes támadás

origo

Súlyosan megsebesített egy késes támadó Bécsben egy 32 éves algériai férfit - közölte vasárnap az osztrák rendőrség. A támadás Bécs egyik drogelosztó központjában történt.

http://www.origo.hu/itthon/20180311-keses-tamadas-becsben-megint.html

 

Csak a kormánypártokra számíthatnak az emberek

origo

Ha valaki szeretne fellépni a betelepítések és az illegális bevándorlás ellen, csak a kormányra és a kormánypártokra számíthat - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap a Kossuth rádióban

http://www.origo.hu/itthon/20180311-illegalis-bevandorlas-domotor-csaba-csak-a-kormanypartokra-szamithatnak-az-emberek.html

 

Kerülni kell a simlis alakokat

 

Átírják a valóságot azok a kormányzati sikerjelentések, amelyek a munkanélküliségrőlvagy a foglalkoztatottság helyzetéről szólnak. Pedig most, a hódmezővásárhelyi vereség után épp ezekkel igyekszik büszkélkedni a Fidesz. Róna Péter közgazdász a lapunknak adott interjúban azt mondta: az ellenzéki oldalon gyors cselekvés, de nem általános összeborulás kell, Orbán Viktor és társai számára pedig a menekülési út egy olyan diktatúra, ami megvédi őket az elszámoltatástól.

https://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/kerulni_kell_a_simlis_alakokat

Jogászszemmel: Mérhető-e a gyász?

Szerző: Sándor Zsuzsa |

Több mint egy éve történt a veronai buszbaleset. A tragédiának 17 halálos áldozata és 26 sérültje volt. Szülők, nagyszülők, testvérek gyászolnak és keresik a megnyugvást. Egyelőre mindhiába. Legutóbb az okozott felháborodást, hogy a biztosító a hozzátartozók elmeorvosi vizsgálatát kérte. Ez persze így nagyon durván hangzik és a felzúdulás emberileg érthető is. De az együttérzés mellett tudnunk kell, ez miért történt. Egy „kívülállónak” persze könnyű objektívnak lenni, de kérem, ezt ne tekintsék érzéketlenségnek.

https://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/jogaszszemmel_merhetoe_a_gyasz

 

Tiszta kézzel kell takarítani

 

- Az Elios-ügyben képes lehet a maga és a politikusok utólagos becsületvédelmére is Polt Péter 
- A bosszúállás veszélyes, nem a jogállamokra jellemző, bár nagyon is érthető érzelem 
- A legrosszabb forgatókönyv az, ha a nem jogállami rendszerbe jogállami szándékkal belépő új kormányzat a saját érdekében kezdi használni a torz intézményeket, véli Fleck Zoltán jogász, szociológus, az ELTE tanszékvezető egyetemi tanára

https://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/tiszta_kezzel_kell_takaritani

 

Orbán: Megnéztem a rekettyést

 

"Megnéztem a rekettyést, ahol az uszodát szeretnénk megépíteni. Az uszoda nekem szívügyem. Megígértem már a korábbi ittjártamkor is" - magyarázta a gödöllői tévében Orbán Viktor, mit is keresett a városban. Elmondása szerint egyébként elsősorban a közelgő választások miatt érkezett, de megnézett néhány fejlesztést és bement a premontreiekhez is.

 

Mégsem járja, hogy egy ilyen egyetemi városban nincs egy olyan uszoda, ami versenyuszodaként is tudna működni. "A gyerekeim révén vannak Gödöllőről iskolás élményeim is, itt mindig jó atlétikai képzés volt." Gödöllőben van potenciál, egy sportváros is lehetne. Az uszoda meglesz.

"A pénzügyi spekulánsok ne Magyarországot akarják átalakítani bevándorlóországgá, hanem a saját hazájukat, ne akarjanak bajt hozni a nyakunkra." Ha ki akarják próbálni, hogy milyen egy bevándorlóországban élni, valósítsák meg a saját kertjükben, házukban, városukban, ne a magyarok rovására, magyarázta a magyar miniszterelnök.

https://index.hu/belfold/2018/03/11/orban_megneztem_a_rekettyest/

 

Wittinghoff Tamás: rosszabb mentális állapotban vagyunk, mint 28 éve

A rendszerváltáskor pedig az volt az álmunk, hogy egyszer egy olyan országban fogunk élni, ahol a tehetség számít, ahol nem a haverok, a hűbéresek vagy családtagok gazdagodnak.

- Évek óta azt mondja, hogy csak akkor lehet leváltani, vagy legalább megszorítani a Fideszt, ha létrejön a "Hegylakó-projekt", azaz minden választókörzetben csak egy ellenzéki jelölt marad a kormánypártival szemben. Nem valószínű, hogy ez összejön a választásig hátralevő kevesebb, mint egy hónapban.

- Több, mint négy éve ezt mondom. A 2014-es országgyűlési választáskor a Fidesz gyakorlatilag mindenhol nyert, mi viszont a Budaörs Fejlődésért Egyesület színeiben, ugyanebben az évben, októberben minden budaörsi választókörzetben megvertük a kormánypárti jelöltet, volt, ahol 80 százalékos eredménnyel. Ha ezt települési szinten meg lehet csinálni, akkor országosan is. Egyébként már 2010-ben is ezt próbáltam elmondani a helyi ellenzéki pártoknak, nem hallgattak rám, a képviselő-testületben akkor kisebbségbe kerültem. 

http://nepszava.hu/cikk/1154857-wittinghoff-tamas-rosszabb-mentalis-allapotban-vagyunk-mint-28-eve

Élet és Irodalom

Radó Péter

2018: az oktatáspolitikai reménytelen

A magyar oktatás szereplői nagyon jók a verbális alkalmazkodás gyakorlásában. Két-három évnyi oktatáspolitikai szómágia után már a legnagyobb természetességgel használták a helyi tanterv, a minőségbiztosítás vagy a kompetenciafejlesztés szavakat. Jó néhány éve így vagyunk a közneveléssel is, ezt a rendszert már csak a hozzám hasonló korosodó makacs öszvérek hívják közoktatásnak. (Nem, nem azért, mert képtelenek vagyunk új szavakat megtanulni.) A fiatal pedagógusok nagy nyugalommal beszélnek köznevelésről – végül is így hívják.

Egy gyűlölködő, elszigetelt, provinciális és mindenkivel szemben bizalmatlan társadalom fölött tartósan csak az egyes csoportok egymással szembefordításával lehet uralkodni, és az átalakuló oktatási rendszer már jól szolgálja ezt a célt. Ráadásul egy morálisan lezüllött kormányzat morális válságba taszította az oktatási rendszer minden szereplőjét: egy olyan rendszer működtetésében vesznek részt, amely lábbal tiporja gyerekek százezreinek az érdekeit. És ez nem idén fog megváltozni.

https://www.es.hu/cikk/2018-03-09/rado-peter/2018-az-oktataspolitikai-remenytelenseg-eve.html

Vadsztrájkoló amerikai tanárok fejlesztik ki a Trumpok és Orbánok ellenszerét

mérce

Február 22-én az egyesült államokbeli Nyugat-Virginiában teljesen leállt a közoktatás, több mint 20 ezren, tanárok és az iskolai személyzet kezdett vadsztrájkba. Kilenc munkanapon keresztül, egészen március 6-ig az 1,8 millió lakosú állam összes közoktatási intézményének kapui zárva maradtak, a sztrájkoló tanárok elfoglalták az állami törvényhozás épületét, és csak akkor szüntették be a tiltakozást, amikor a republikánus ellenőrzés alatt álló képviselőház, szenátus és kormányzói hivatal közösen tett 5 százalékos béremelési ígéretet.

A nyugat-virginiai tanárok sztrájkja sem volt törvényszerű, ugyanis az államban tilos a közalkalmazottaknak beszüntetniük a munkát. De a tanárok mégis belevágtak.

És nem ez volt az egyetlen újdonság a dologban. A dolgozók teljes szektorra kiterjedő összehangolt mozgósítása még a szakszervezeteket is meglepetésként érte. Az egész sztrájkot nem ők szervezték, sőt, nem is ők ellenőrizték. Február 27-én úgy tűnt, a republikánus politikai vezetés hajlandó tenni kevéske engedményt, mire a szakszervezetek felszólították a tanárokat a sztrájk beszüntetésére. Ám a tanárok nem engedelmeskedtek.

https://merce.hu/2018/03/10/vadsztrajkolo-amerikai-tanarok-fejlesztik-ki-a-trumpok-es-orbanok-ellenszeret/

Élet és Irodalom

Váncsa István

Mert megtehetik

A magyar ügy nyert ügy. Most minden együtt van: tapasztalat, bátorság, kipróbált bajtársak, nemzetközi tekintély… Az a kormányfő beszél nemzetközi tekintélyről, akinek a külügyminisztere egy másik európai ország külügyminiszterét a sajtóban hülyézi le, akinek a jogtipró őrültségei ellen egyszerre huszonhárom ország protestál, és akinek a vejét a világsajtó legrangosabb lapjainak címoldalán a szervezett bűnözés figyelemre méltó szereplőjeként emlegetik.

Mi magunk is falun nőttünk fel, sok mindent láttunk. Olyat is, hogy a macska beleszart a hombárban tárolt nulláslisztbe, majd felfuvalkodottan grasszált a tetőn. Kebelét a tekintélyének öregbedése fölött érzett öröm dagasztotta.

https://www.es.hu/cikk/2018-02-23/vancsa-istvan/mert-megtehetik.html

Váncsa István

Imázs- és presztízsügyek

Örömhír az elmúlt hétvégéről: az új országimázs vagy korszerűbb szóhasználattal az új magyar országmárka kidolgozásában Orbán Ráhel is aktív szerepet vállal. Nem fizetett alkalmazottként, hanem honleányi buzgalomból, ami annyit tesz, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója alkalomszerűen, de folyamatosan kikéri a hölgy szakértői véleményét, ő pedig avatott és előremutató válaszokat ad. Nyugodtak lehetünk tehát, az országmárka vagy országimázs dolgait illetően minden a lehető legjobb kezekbe került.

Magyarország olyan, amilyen. Francesco Massaro velencei követségi titkár 1523-ban azt írta, hogy a magyarok „egymás között gyűlöletet és ellenségeskedést táplálnak. (...) Büszkék és arrogánsak. Kevés dologgal foglalkoznak, kivéve a dőzsölést és a köz meglopását. Ebben nagyon serények.” Azóta sok víz lefolyt a Dunán, de az értékrendünk, a kulturális identitásunk változatlan, és azt akarjuk, hogy ilyen is maradjon mindörökre. Hoppál Péter kulturális államtitkár mondta a minap, hogy a kormányzat szeretné presztízzsé tenni a kulturális identitást. Hogy ez közelebbről mit takar, arról nekem fogalmam sincs, viszont kedvenc olvasmányaim egyike az etimológiai szótár, ha a kezembe akad, sokáig lapozgatom.

„presztízs (...) Nemzetközi szó a francia prestige (»illúzió, szemfényvesztés«) nyomán. Forrása a latin praestigium (»szemfényvesztés, ámítás«), melynek eredetibb praestrigium alakja a praestringere (»elvakít, elkábít«) igéből ered”.

https://www.es.hu/cikk/2018-03-09/vancsa-istvan/imazs-es-presztizsugyek.html

 

Dippold Pál Áldemokraták sivalkodnak

Álláspont. Minden ember élete születésétől haláláig csupa választásból áll. Döntenie kell, igent vagy nemet mond

Magyar Hírlap

Arra a csodára, amit életnek nevezünk, egészen a legközelebbi múltunkig, természetes volt igent mondani. Igent az életre. Nemet a pusztításra. Mára azonban a világ összezavarodott. Virágba borultak az is-is, egyrészt másrészt, hovatovább, himi és humi emberek, az általuk berendezett létformák. Ezek lényege a teremtett világ rendjének feldúlása, lusta bizonytalanságuk lobogtatása a mindenkinek mindig, mindenhol mindent szabad jegyében. Okos rend helyett tehát végtelenül ostoba zűrzavar vesz körbe bennünket. 

A káosz és az ezt szolgáló erők mozgásmódja a magyar rendszerváltozás óta legjobban a választások időszakában tanulmányozható. A hivatásos szobaokoskodók sivalkodnak. Hogy Magyarországon kivérzőben a jogállamiság, diktatúra van és sárba taposott véleményszabadság, hogy az országot felvirágoztató konzervatív, sőt, micsoda szörnyűség, keresztény erők korruptak, lopnak, csalnak, hazudnak. Nem érdemes tételesen cáfolni a megalapozatlan, pökhendi és gonosz vádakat.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/112966/Aldemokratak_sivalkodnak

 

Kiss László Csülök helyett kebab a Práterben

Jaj, istenem, istenem! Mit kavart maga itten nekünk, Lázár úr? Még hogy az osztrákok, meg a bevándorlók

Magyar Hírlap

Csak úgy gondol egyet, kiruccan Bécsbe – nem mondom, ha cukrászdát akar nyitni, rendben van –, aztán mindenféle szamárságot beszél a Facebookon. Hogy piszkosak az utcák, meg már nem horgolnak édes álmot a habos kávé tetejére a magyar nyugdíjas nénikék, mert Bécs is elesett. Egyszerűen bevették a migrációs hadak és a magyar koalíciós újságírók. Egyikük a neten rögvest meg is pendítette: „Lázár úr, ehhez Bécs mit fog szólni?” Nem, nem a bevándorlókhoz, nem, azok annyira lábujjhegyen élnek, hogy észre sem venni őket, hanem a Lázár-videóhoz. Mert az ám roppant kemény dolog. Az bizony. Meglehet, a császári seregek rögvest bevonulnak Jellasiccsal az élükön, tüzet nyitnak, s visszafoglalják a Trianonban elveszett Aradot, hogy legyen munkájuk a bresciai nyugdíjaslétből reaktivált Haynau embereinek. Úgy bizony, Lázár úr

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/112953/Csulok_helyett_kebab_a_Praterben