2018, március 10 - 08:19 Sajtószemle

Kémszoftvert találtak Márki-Zay számítógépén

Márki-Zay Péter a választás után arra lett figyelmes, hogy laptopjának működése megváltozott: lelassult, nehezebben kapcsolt be és ki – mesélte a Magyar Nemzet online-nak. A kényelmetlenség miatt az eszközt szakemberhez vitte, aki megállapította, hogy feltörték a gépét, és kémszoftvert telepítettek rá, amely a billentyűzethasználattól a futtatott programok listáján át a megnyitott weboldalakig minden számítógépes tevékenységet továbbít egy németországi IP-címre. A szakértő szerint profi munkáról van szó, mivel olyan képprogramot talált, amilyet amatőr felhasználó képtelen telepíteni. Az ügy pikantériája, hogy a szoftver a teljes Márki-Zay család számítógépes tevékenységéhez hozzáférhetett.

Azt javasolták a hódmezővásárhelyi polgármesternek, hogy cserélje le a gépét, és olyan operációs rendszert telepíttessen rá, amilyet nehezebb feltörni.

https://mno.hu/belfold/kemszoftvert-talaltak-marki-zay-szamitogepen-2452627

Elképesztő kamupárt-hálózatra bukkantunk a volt monoki polgármester pártja körül

Míg a nagy pártok pénzt és energiát nem kímélve minden lehetőséget megragadnak, hogy a választások előtt elmondhassák fő üzeneteiket, addig néhány bemutatni próbált mikropártnál épp az ellenkezőjét tapasztaltuk. A rejtőzködő, agresszív jelöltek és még rejtőzködőbb pártvezetők mögött egy szürreális, jól felépített hálózat és Szepessy Zsolt volt monoki polgármester sejlik fel. A tét sokmilliós.

http://hvg.hu/itthon/20180309_Elkepeszto_kamuparthalozatra_bukkantunk_a_volt_monoki_polgarmester_partja_koru

Választási csalás Hatvanban: 5 párt ajánlásait foglalta le a rendőrség

 

Választási csalás gyanújával feljelentést tett a Heves megyei 3. számú választókerület választási bizottsága. A rendőrség a napokban tanúkat hallgatott ki – köztük a hatvani jegyzőt, aki a választási bizottság tagja is – és több vitatott választói ívet is lefoglalt, amelyeken a gyanú szerint a támogató aláírások hamisítványok, az adatokat a választók tudta nélkül használták fel.

A kialakult helyzet már regisztrált jelölteket is érinthet. A 3-as számú választókerületben 15 párt jelöltje indul: a rendőrség azonban pénteken öt párt képviselőjének minden jelöltállító aláírást tartalmazó ívét lefoglalta.

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/09/hatvan_valasztas_nyomozas/

Orbán lerendelte magához Hatvanpusztára Puch Lászlót, hogy vegye meg neki a Népszavát

·  A Népszabadság kivégzése után a kormányfő nem akarta, hogy Simicskáé legyen a legerősebb napilap.

·  Azóta nem késnek a fizetések, és az újság tele van állami hirdetésekkel.

Jött a Puch és mondta, hogy nincs ok aggodalomra, van pénz, csináljunk egy jó újságot. Tényszerűen számoljunk be az eseményekről, de ha lehet, az Orbán-családot ne bántsuk. Egyből tudtam merről fúj a szél. Amikor 2014-ben Pecina ünnepélyesen átvette a Népszabadságot a Corvin moziban, szóról szóra ugyanezt mondta.”

Egy ma népszavás, volt népszabadságos munkatárs mesélt deja vu élményéről, miután Puch László régi-új tulajdonos, az MSZP egykori pénztárosa egy éve, 2017 februárjában újra magáévá tette az újságot, és megtartotta első beszédét a szerkesztőségben.  

https://444.hu/2018/03/09/orban-lerendelte-magahoz-hatvanpusztara-puch-laszlot-hogy-vegye-meg-neki-a-nepszavat

Orbán beleállt: Lázár bécsi videója „pontos képet rajzolt az ottani állapotokról”

A Várpalotai Hírcentrum Televíziónak adott pénteki interjújában az MTI szerint megjegyezte, hogy 

 

„a biztonságról már sok szó esett, látható, mi a helyzet Nyugat-Európa nagyvárosaiban és Lázár János bécsi videója is egy pontos képet rajzolt az ottani állapotokról.”

 

 

https://444.hu/2018/03/09/orban-beleallt-lazar-becsi-videoja-pontos-kepet-rajzolt-az-ottani-allapotokrol

Semjén Zsolt, a helikopter és a svédországi luxusvadászatok

Lapunknak nevük elhallgatását kérő vadászatszervezők beszéltek arról, hogy a miniszterelnök-helyettes – aki egyben a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke – 2012 óta látogat el évente egy alkalommal a skandináv országba. Mint elmondták, a politikus elsősorban jávorszarvasra és rénszarvasra, valamint a főként a tajgaerdőkben élő siketfajdra vadászott. Az Orbán-kormány második embere 2012-ben, 2013-ban, valamint 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is Svédországban vadászott, ahova nem egyedül érkezett.

Semjént rendre elkísérte például a Földművelésügyi Minisztérium egyik korábbi főosztályvezetője is, aki a miniszterelnök-helyetteshez hasonlóan több zsákmányt is ejtett. Ráadásul az utakat a szervezők elmondása alapján különös óvintézkedések mellett bonyolították le. Előfordult például, hogy egy egész – körülbelül 40 fős – hotelt kibéreltek Semjénék számára, hogy csak ők legyenek a szállóban, s ne is találkozzanak másokkal, főként magyarokkal. A szervezők szerint rendkívüli fontossággal bírt, hogy Semjén Zsolt ne keserű szájízzel távozzon a vadászatról, és tudjon vadakat ejteni, ezért mindent el kellett követniük a siker érdekében. De kiderült az is, hogy a politikus a hosszas gyaloglást sem viseli, így előfordult, hogy azt is el kellett intézni neki, hogy lóháton tudjon közlekedni. A néhány napos utak alkalmanként 4-5 millió forintnak megfelelő koronába kerültek. 

https://mno.hu/belfold/semjen-zsolt-a-helikopter-es-a-svedorszagi-luxusvadaszatok-2452445

Semjén: Nem én helikopterezek, hanem a jávorszarvas

Semjén Zsolt Facebook oldalán reagált a pénteken megjelent Magyar Nemzet cikkre, melyből kiderül,a KDNP-s politikus Svédországba jár luxusvadászatokra.

Semjén nem bocsátkozik részletekbe, csak annyit ír:

Nem én helikopterezek, hanem a jávorszarvas. A lejárató cikk többi ferdítését is szépen helyreteszi az Origo cikke.

 

https://24.hu/belfold/2018/03/09/semjen-nem-en-helikopterezek-hanem-a-javorszarvas/

Videón, ahogy Semjén kilőtt szarvasát helikopterrel szállítják el

 https://index.hu/belfold/2018/03/09/videon_ahogy_semjen_kilott_szarvasat_helikopterrel_szallitjak_el/

Hajtóvadászat Semjén Zsolt ellen – csak a tényekkel nincsen tisztában az ellenzéki sajtó

ORIGO2018.03.09. 11:42

Az ellenzéki sajtó ma reggel hajtóvadászatot indított Semjén Zsolt ellen. Hangzatos cikkekben, aljas hazugságokkal támadják a miniszterelnök-helyettest. Ki kell ábrándítanunk az ellenzéki újságírókat, egy kis utánajárással ők is rájöhettek volna, hogy a skandináv területeken a hús beszállítása történik helikopterrel, nem a vadászat.

Semjén Zsoltról köztudott, hogy szeret vadászni. Az ország fővadásza, a Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) egy vezetője, a nemzetközi vadászati világban is jól ismerik. Svédországban évente többször is jár, ennek legfőbb oka, hogy Semjén Zsolt családja, nagybátyja és unokatestvérei is itt élnek. A ma megjelent ellenzéki portálok szenzációként hozzák, hogy a miniszterelnök-helyettes svéd vadászaton, különleges körülmények közepette vett részt ezen az eseményen. A cikk írói azonban a fáradságot sem vették arra, hogy a következő tényeknek utánajárjanak.

http://www.origo.hu/itthon/20180309-hajtovadaszat-semjen-zsolt-ellen-csak-a-tenyekkel-nincsen-tisztaban-az-ellenzeki-sajto.html

Több kamupártot is magával ránthat a lebukott aláírásgyár

Nem csak a pártlogóval ellátott kis pult mögött, a piac bejáratánál állva, zuhogó esőben lehet aláírást gyűjteni, vannak “aktivisták”, akik a könnyebb utat választották: egy fűtött szobában “gyűjtötték” az egyéni képviselőjelölteket támogató szignókat úgy, hogy az azokat adó állampolgárok ott sem voltak. Mégis több pártnak is gyorsan megteltek az ajánlóívei, mivel az “aktivisták” egyik ívről a másikra másolgatták az adatokat, és “hozott anyagból” is dolgoztak:

külső adatbázisokból másolgatták a pártok ajánlóíveire a neveket. A Zoom.hu információi szerint ekkor törtek rájuk a rendőrök, és több tucat “aktivistát” értek tetten az “aláírásgyárban”.

https://zoom.hu/hir/2018/03/09/tobb-kamupartot-is-magaval-ranthat-a-lebukott-alairasgyar/

A hivatalos adatok szerint rengeteg migráns él Bécsben, de nem azok, akiktől Lázár rettegtet

·      2017-ben 700 ezer migráns élt Bécsben, az összlakosság bő harmada nem Ausztriában született.

·      A migránspopuláció bő háromnegyede az Európai Unió vagy Európa valamelyik országából költözött Bécsbe, van köztük fél Hódmezővásárhelynyi magyar.

·      A fideszi értelemben vett migránsok halmaza a legkisebb.

·      Bécset épp bevándorlási hullám éri, az előrejelzések szerint a jelenleg 1,8 milliós lakosság a 30-as évek elején át fogja lépni a kétmilliót. Ez próbára teszi majd a várost.

·      Csak az 1970-es évek óta ez a harmadik nagy bevándorlási hullám, úgyhogy nem akkora újdonság.

https://zoom.hu/hir/2018/03/09/a-hivatalos-adatok-szerint-rengeteg-migrans-el-becsben-de-nem-azok-akiktol-lazar-rettegtet/

Trump nemzetbiztonsági érdekre hivatkozva üzent hadat Európának

Donald Trump amerikai elnök fémgyári munkások gyűrűjében aláírta azt a két rendeletet, amikkel 25 százalékos vámot vetett ki az USA-ba importált acélra, és 10 százalékosat az alumíniumra, a vámok 15 nappal rendeletek március 8-ai aláírása után lépnek életbe. A vámok nem vonatkoznak Kanadára és Mexikóra, minden más országra igen. Kanada az USA legnagyobb acélexportőre, az Európai Unió a második legnagyobb; mivel a kanadai acél és alumínium kivételt képeznek, így a vámok legnagyobb vesztese jelen állás szerint az Európai Unió.

A “jelen állás” kitétel fontos,

Trump lényegében függőben hagyta, hogy végül is mely országokra vonatkoznak majd a vámok, és melyekre nem.

https://zoom.hu/hir/2018/03/09/trump-nemzetbiztonsagi-erdekre-hivatkozva-uzent-hadat-europanak/

Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát

Választási kampány március 9-én

események, történetek

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/09/valasztasi_kampany_percrol_percre_marcius_9/

Gulyás Gergely: „Nincs lefutott választás”

Interjú a Fidesz frakcióvezetőjével

HETEK A HIT gyülekezet lapja

Miért szenvedett vereséget Hódmezővásárhelyen a Fidesz jelöltje? Hogyan hat ez az esemény az áprilisi országgyűlési választásra? És mi a közelgő voksolás tétje?

http://www.hetek.hu/belfold/201803/gulyas_gergely_nincs_lefutott_valasztas%20

Finkelstein halála után Habony teljesen átvette londoni cégüket

Habony Árpád egyszemélyes tulajdonos lett a londoni székhelyű Danube Business Consulting (DBC) Ltd.-ben. Orbán Viktor nem hivatalos agytrösztje és a kormányoldali média egyik irányítója 2015-ben alapította a céget Arthur J. Finkelsteinnel. A híres, sőt, negatív kampányai miatt inkább hírhedtamerikai kampányszakember tavaly, 72 éves korában elhunyt.

Finkelstein amerikai magánvállalkozásán keresztül birtokolta a DBC 50 százalékát, ezért az 1972-ben alapított, New York államában bejegyzett Arthur J. Finkelstein & Associates Inc. a tanácsadó halála után is tulajdonos maradt.

https://24.hu/belfold/2018/03/09/habony-fel-evvel-finkelstein-halala-utan-atvette-a-londoni-ceget/

Utasították a postásokat: március végéig ki kell vinni az Erzsébet-utalványokat

Néhány hét szükséges ahhoz, hogy a posta kiküldje a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványokat az érintetteknek

– mondta Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az M1 csütörtöki műsorában, majd hozzátette: bízik abban, hogy április közepéig mindenki megkapja a juttatást.

Szó sincs azonban arról, hogy a nyugdíjasok az április 8-i választás után kapnák kézhet az utalványokat.

24.hu értesülései szerint a postákat körüzenetben értesítették arról, szoros határideje van a kézbesítésnek.

https://24.hu/belfold/2018/03/09/utasitottak-a-postasokat-marcius-vegeig-ki-kell-vinni-az-erzsebet-utalvanyokat/

Elismerte Hadházy Ákos, hogy el akarta venni nyugdíjas szomszédja lakását

ORIGO

Miután kiderült, hogy Hadházy Ákos valósággal kínozta idős szomszédját, pusztán azért, hogy megszerezze a lakását, a Facebookon idegességében Hadházy mindent elismert és semmit sem tagadott. Eltartási szerződést akart kötni idős szomszédjával, miután anyagilag kiszolgáltatott helyzetbe hozta. Az eltartási szerződésre végül nem tudta rávenni, mert az idős ember lánya nem engedte. A nyugdíjas szomszéd tegnapelőtt meghalt. Hadházy Ákos gátlástalansága, embertelensége a rendszerváltás utáni politikai élet egyik legszívszorítóbb vagy - értelmezés kérdése - egyik leggyomorforgatóbb története. 

http://www.origo.hu/itthon/20180309-hadhazy-nyugdijas.html

Fideszes fórumon magyarázták, miért jó diktátor Orbán Viktor

Megnéztük, hogyan kampányol a Fidesz egy olyan kerületben -–Zuglóban – ahol négy éve 2 ezer szavazatkülönbséggel bukta el a választást, ráadásul a kerületi polgármester, Karácsony Gergely az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. A showt Gulyás elől elvitte a közönség.

Soros nevét Gulyás Gergely nem mondta ki, előadása három téma köré épült. Sorrendben:

·         a migráció veszélyei (legfontosabb kérdés)

·         kormányzati sikerek összevetve a baloldali katasztrófával

·         nem kell aggódni Hódmezővásárhely után sem, az ellenzék amúgy is rettenetes

A teremben ülő – csaknem kivétel nélkül idős – embereket azzal ijesztgette Gulyás, hogy Afrikában kimeríthetetlen a migrációs tartalék, és miután megváltozott az osztrákok és németek hozzáállása,

"ha még egyszer olyan migrációs nyomás lesz, mint 2015-ben, senki se reménykedjen abban, hogy mindenki Nyugatra tud majd menni. Ha Magyarország nem tudja magát megvédeni, hozzánk bejönnek és nem tudnak elmenni."

http://hvg.hu/itthon/20180309_gulyas_forum_jelen

Tiborcztól Orbánig – a NER legnagyobb menekülései

Orbán Viktor veje pánikba esve menekült csütörtökön kollégánk elől, az ijedtségen túl azonban legalább attól nem kell tartania, hogy a NER-bulikon rajta nevetnek majd. Ebben a körben ugyanis az ilyen reakció nem szokatlan. Összeszedtük az elmúlt évek menekülő-válságának ikonikus pillanatait. Szavazzon, ön szerint melyik volt a legütősebb.

http://hvg.hu/itthon/20180309_A_NER_legnagyobb_menekulesei

Lázár nem akarta megsérteni a bécsieket, de sikerült neki

Nemzetközi lapszemle Szelestyei Lajos

http://ww2.infovilag.hu/2018/03/09/lazar-nem-akarta-megserteni-a-becsieket-de-sikerult-neki

OLAF: csak az Elios-ügyben "tévedett" a magyar ügyészség

Polt Péter legfőbb ügyész közzétette az EU Csalás Elleni Hivatalának ajánlásaihoz kapcsolódó eljárások részletes adatait.

Negyven ügyben érkezett ajánlás a magyar ügyészség felé az EU Csalás Elleni Hivatalától, az OLAF-tól – derül ki a Polt Péter legfőbb ügyész által aláírt összesítésből, amely Szilágyi György jobbikos képviselő kérdésére készült el.

A statisztikából ez derül ki:

·         nyolc ügyben vádemelés nélkül megszüntették a nyomozást;

·         nyolc ügyben jutott el a bíróságig az ügy;

·         jogerős ítélet egy 2012-es – nyomdaipari beszerzések támogatásával kapcsolatos – ügyben született;

·         elsőfokú ítéletet egy 2015-ös, csomagolástechnikai gépsorok fejlesztésével kapcsolatos ügyben hozott a bíróság;

·         24 ügyben pedig jelenleg is folyik a nyomozás.

Ezek közül egy ügy sorsa egészen furcsán alakult: a „közvilágítás korszerűsítésére nyújtott uniós támogatással kapcsolatban elkövetett költségvetési csalás bűntette” gyanújában egyszer már megszüntetett nyomozás indult újra az OLAF ajánlása nyomán. Igen, az Elios-ügyről van szó, ahol Schiffer András feljelentése alapján indult egy nyomozás, amelyet 2016-ben bűncselekmény hiányában szüntettek meg.

http://hvg.hu/kkv/20180309_OLAF_csak_az_Eliosugyben_tevedett_a_magyar_ugyeszseg

Semjén-ügy: a Földművelésügyi Minisztérium nem foglalkozik a munkatársai szabadidejével

 

Az agrártárcánál nem nézik, ki mit csinált szabadidejében, legyen az vadászat, vagy moziba járás – ezt reagálta az Földművelésügyi Minisztérium arra, hogy a Magyar Nemzet szerint a tárca egykori főosztályvezetője többször elkísérte vadászataira Semjén Zsoltot.

Megkérdeztük a Földművelésügyi Minisztériumot, mit gondolnak arról, hogy a tárca egy korábbi főosztályvezetője is elkísérte Semjén Zsoltot svédországi vadászataira, egyáltalán, kiről van szó, tudomása van-e a minisztériumnak arról, hogy közpénzt költöttek-e a vadászatokra.

http://hvg.hu/itthon/20180309_Semjenugy_a_Foldmuvelesugyi_Miniszterium_nem_foglalkozik_a_munkatarsai_szabadidejevel

Míg Lévai Katalin az Indexet perli, pártja veszélybe került más körzetekben is

A zuglói választási bizottság elutasította Lévai Katalin nyilvántartásba vételét, mert csokorra való aláírások egyeztek meg azokkal, amelyeket a fideszes jelöltre, Jelen Tamásra adtak le. Lévai csalást emleget, Jelen Tamás viszont nem tudja, mi történt.

Az ülésről készült, Zugló honlapján elérhető jegyzőkönyvben részletesen szerepel mi történt (a vonatkozó rész az 5-9. oldalon található), ám Lévai azt állítja, nem tud a döntésről semmit. Az ATV-ben arról beszélt, nem tudja, hogy kerültek ezek az aláírások az ő íveire, de ez őt is érdekelné. Annyit árult el, hogy helyenként aktivisták gyűjtötték az aláírásait. Azt mondta, "amikor leadta az ajánlóíveket, már figyelmeztették: vigyázzon, mert manipulálni fognak az adataival, hiszen azok könnyen átmásolhatóak üres ajánlóívekre". Azt gondolja, hogy"az egész ügy mögött Tóth Csaba szocialista képviselőjelölt áll a helyi választási irodával együttműködve."

http://hvg.hu/itthon/20180309_Gozerovel_vizsgaljak_Levai_Katalin_partjanak_tobbi_alairasat_is

Összeállt Merkel kabinetje

Megnevezte minisztereit a német szociáldemokrata párt Berlinben, és ezzel összeállt a harmadik Angela Merkel vezette nagykoalíció teljes kabinetje Németországban. Az SPD hat tárcát kapott meg, köztük a három legfontosabbat: a külügyi, a pénzügyi és a munkaügyi minisztériumot. A külügyi tárcát az eddigi igazságügyi miniszter, Heiko Maas kapta meg.

https://hirtv.hu/hirtvkulfold/osszeallt-merkel-kabinetje-2452570

ORBÁN VIKTOR: AGYONNYOMNÁ A FEJLESZTÉSEINKET, HA BEVÁNDORLÓORSZÁGGÁ VÁLNÁNK

MTI

Orbán Viktor miniszterelnök szerint „agyonnyomná” Magyarországot, a fejlesztési terveket, a nyugdíjemelést, a családtámogatást, ha bevándorlóországgá válnánk, és mintegy 9 millió forintot ki kellene fizetni migránsonként.

·         Pénteken átadták a 8-as főút Várpalotát elkerülő szakaszát

·         Minden fejlesztés pénzügyi alapjai veszélybe kerülnek, ha ráerőltetik Magyarországra azokat a brüsszeli terveket

·         2010 óta Magyarországon 670 kilométernyi új útszakasz épült hozzávetőleg 1200 milliárd forintból

A kormányfő pénteken a 8-as főút Várpalotát elkerülő szakaszának átadásán úgy fogalmazott:

„lehetnek nekünk terveink útépítésre, fejlesztésre, zászlóshajókra, középvárosokra, modern falvakra, ha egyébként a forrásokat Magyarország fejlesztése helyett a migrációra kell költeni”, az ugyanis rengeteg pénzbe kerül.

https://magyaridok.hu/belfold/orban-viktor-agyonnyomna-fejleszteseinket-ha-bevandorloorszagga-valnank-2875833/

GYURCSÁNY, A PUSZTÍTÓ

Gajdics Ottó Magyar Idők

Az interjút többször végighallgatva dermesztő következtetésekre juthatunk. Gyurcsány ugyanis már azt is győzelemként élné meg, ha a Fidesz–KDNP bár megnyerné a szavazást, de elveszítené a többségét, és hosszas keresgélés, kínlódás után sem tudna koalícióra lépni senkivel, vagyis nem tudna kormányt alakítani.

A valamikori miniszterelnököt, a népe sorsáért állítólag őszintén aggódó felelős politikust az sem zavarná, ha az így előálló bizonytalan, kaotikus politikai helyzet hónapokig elhúzódna. Arról beszélt, hogy az általa masszívnak vizionált ellenzéki többség addig csuklóztatná az ügyvezető kabinetet, amíg a győztes visszaadná a kormányalakítási felkérést, és új választásokat kellene kiírni, ahol szerinte a Fidesz eleve vesztes pozícióból indulna.

https://magyaridok.hu/ahelyzet/gyurcsany-a-pusztito-2874000/

KISKIRÁLY KISPESTEN

Pilhál György Magyar Idők

Gajda Péter szocialista emberről van szó. Ambiciózus férfiút képzeljünk el, aki szűknek érzi a kerületi polgármester titulust, gondol hát egyet, és híveivel merész rendeletet alkot a minap. Ezentúl – így szól a kispesti ultimátum – tilos az ő birodalmában „gyűlöletkeltő” hirdetések, falragaszok elhelyezése. (Hogy mi számít gyűlöletkeltőnek, azt ő, a városrész első embere dönti el.) Aki megsérti a friss paragrafust, megnézheti magát. Punktum. Apelláta nincs, kegyelem odafönt…

Hősünk mindjárt ki is doboltatja birodalmában a Gajda-bullát – felállva kell olvasni –, és hogy intelmeinek kellő respektje legyen, le is ragasztatja nyomban a regnáló magyar kormány Stop Soros! kezdetű köztéri transzparenseit. (A Jobbik „lopós” plakátjait nem ragasztatja le, azok tudniillik nem gyűlöletkeltők…)

https://magyaridok.hu/paca/kiskiraly-kispesten-2873529/

A SZÉKELYEK NEM KÉRNEK VONÁBÓL

Fábián Tibor

A Vona Gábor marosvásárhelyi és székelyudvarhelyi fórumairól készült videófelvételek nyomán sokakban felmerülhetett a kérdés: egyáltalán miért volt szükség a várható pofonért Erdélybe mennie a Jobbik-elnöknek? Előzetesen mit remélt ettől az úttól, amely a biztos kudarccal kecsegtetett?

Úgy tűnik, Vona főleg saját pártjának akart bizonyítani, hiszen az egykori radikális formáció korábban otthon érezte magát Erdélyben, bizalommal és rokonszenvvel fogadták az ottaniak. A Tusványos kistestvéreként számontartott Erdélyi Magyar Ifjak gyergyószentmiklósi táborának nemcsak állandó résztvevői, de sokáig társszervezői is voltak – egészen tavaly nyárig.

https://magyaridok.hu/velemeny/szekelyek-nem-kernek-vonabol-2864814/

Szelektíven nemzeti kormány

Ne szépítsük: utáltuk Ficót. Alig vártuk, hogy jöjjön 2010 meg Orbán Viktor, az izgága pozsonyi politikusok meg majd visszavesznek egy kicsit az arcukból.

2010 óta hatályban van tehát egy elsősorban a félmilliós felvidéki magyar közösséget diszkrimináló jogszabály, de a magyar külügy – amelyik amúgy Ukrajna vagy Románia esetében a nacionalizmus legelső fuvallatára is nagy csinnadratta keretében rendel be nagyköveteket – ezt évek óta nem feszegeti. Ez is az ára annak, hogy Orbán Viktor és Robert Fico egymás vállát veregetve és egymást túllicitálva foglalják imába a visegrádi együttműködést és utasítják el a brüsszeli migránskvótát (miközben Szlovákia eurózónatag, Fico pedig nyíltan hitet tett a mag-Európához való szlovák csatlakozás mellett). Értjük persze, ez a politika: elnézünk a vitás ügyek felett, és „a magasabb célért” eljátsszuk, hogy barátok vagyunk.

http://valasz.hu/publi/szelektiven-nemzeti-kormany-127741

Ha Orbán ezért rasszista, én is az vagyok

Stumpf András

Orbán nem rasszista, ráadásul ebben az értékvitában igaza is van. Abban nincs, hogy az áprilisi választás tétje: bevándorlóország leszünk-e vagy sem. 

A jobboldali álláspont elég egyértelmű. A sokszínűség önmagában nem érték. Mitől lenne az? Szép? A hányás is tud sokszínű lenni. Meg a virágos rét is. Tehát a sokszínűség van, hogy ocsmány, van, hogy szép. (Az idegennel ugyanez a helyzet.) A hányást nem fogjuk szeretni, csak mert sokszínű, a virágos rétet meg szeretjük, részben azért, mert sokszínű. Az mindenesetre már ennyiből is kitetszik, hogy a sokszínűség valóban nem önmagában álló érték. Ha pedig nem az, nem lehet erkölcsileg a homogenitás fölé rendelni. Nem jobb, emelkedettebb, európaibb, szabadabb, fennköltebb a sokszínű közösség, mint a homogén. S hogy ez miért nem rasszizmus? Mert Orbán nem azt mondja, hogy a fehér magyar felsőbbrendű faj. 

http://valasz.hu/publi/ha-orban-ezert-rasszista-en-is-az-vagyok-127737

28-ból 8 OLAF-levelet adtak ki nekünk az Elios-ügyben érintett települések, 9 település nem is válaszolt

2010 és 2016 között az Elios Zrt. (korábbi nevén ES Holding Zrt. és E-OS Innovatív Zrt.) több mint 30magyarországi település közvilágítását korszerűsítette, a legtöbbet az önkormányzatok által elnyert EU-s támogatásból, de volt, ahol bankhitelt vettek fel erre a célra.

https://atlatszo.hu/2018/03/09/28-bol-8-olaf-levelet-adtak-ki-nekunk-az-elios-ugyben-erintett-telepulesek-9-telepules-nem-is-valaszolt/

Szlovákia elorbánosodása: Kreml-barát weblapok szerint Soros áll az oknyomozó újságíró halála mögött

Soros Györggyel és a Kreml-barát dezinformációs weboldalak konspirációs elméleteivel próbálja Robert Fico miniszterelnök elterelni a figyelmet a belpolitikai válságról, és hatástalanítani a kormányára zúduló társadalmi össztüzet, Szlovákiában. A magyar kormánypárti propagandasajtó több napos késéssel kapcsolódott be az értelmezési harcba.

https://vilagterkep.atlatszo.hu/2018/03/09/szlovakia-elorbanosodasa-kreml-barat-weblapok-szerint-soros-all-az-oknyomozo-ujsagiro-halala-mogott/

Mecseki muszáj Herkules – Mellár professzor kalandjai Pécsen

Hódmezővásárhely „hosszú árnyéka”, a váratlan eredmény sokkja rátelepszik a korábban lagymatagon csordogáló kampányra. Valami megváltozott a Mecsekalján is, ráadásul Pécsen eddig sem volt túl sikeres a NER: a város adósságállománya ismét kétségbeejtő, emiatt nemrég a kormány költségvetési gyámsága alá került. A városban az ellenzék fő erői egy független jelölttel próbálkoznak, Mellár Tamás professzor a baloldal támogatottja. De mit lépjenek a többiek? Segíthetik-e Mellárt?

http://168ora.hu/itthon/mecseki-muszaj-herkules-mellar-professzor-kalandjai-pecsen-146454

Vona és Karácsony a nőknél lenyomta Orbánt

A magyar nők számára Vona Gábor a legférfiasabb és legsportosabb, Orbán Viktor a legdölyfösebb, Semjén Zsolt a legjelentéktelenebb. Ugyanakkor a hölgyek Gyurcsány Ferenccel javíttatnák meg lerobbant autójukat, Karácsony Gergellyel töltenének el egy éjszakát legszívesebben.

A Közéleti Hírek több mint ezerfős online kutatásában azt mérte, a magyar politikusok mennyire mozgatják meg a nők fantáziáját. 

Bejött a hölgyeknek Vona Gábor borostája és a kondija. A Jobbik elnökét ítélték a legsportosabbnak (26%) és legférfiasabbnak (23%). A második legsportosabb Gyurcsány Ferenc lett (18%), és férfiasságban szintén ő az ezüstérmes (16%), de

Vona sok más kérdésben is az élmezőnyben végzett, így a nem hivatalos összesített verseny nyertese is leginkább ő lenne.

A sármverseny képzeletbeli dobogójának második helyén Karácsony Gergely, a Párbeszéd elnöke áll, aki mosolyával vette le lábáról a hölgyeket. A csaptelep szerelését nem bíznák rá, de egy romantikus éjszakára 18% nem mondana nemet. Ezt a kategóriát ő nyerte, bár sokan említették a fideszes Lázár Jánost is.

https://24.hu/belfold/2018/03/09/vona-es-karacsony-a-noknel-lenyomta-orbant/

Törvényt sérthetett a zuglói Fidesz azért, hogy Lévai Katalinhoz juttassák ajánlóik személyes adatait

Akár büntetőjogi felelősség is felmerülhet, amennyiben azok leadása előtt bárki lemásolta Jelen Tamás kormánypárti képviselőjelölt ajánlóíveit. És nem ez az egy súlyos aggály az ügyben.

Jelen Tamás fideszes zuglói országgyűlési képviselőjelölt már február 20-án leadta ajánlóíveit, így teljességgel érthetetlen, hogyan sikerült Lévai Katalinnak vagy csapatának – ha tényleg így történt – lemásolni azok tartalmát. Főként úgy, hogy Lévai maga hetekkel később adta le íveit, mint Jelen, hiszen a választási honlap szerint március 5-én jelentkezett csupán be a helyi választási irodánál, tehát az utolsó napon adhatta le ajánlóíveit.

Pedig a fideszes képviselő büszkén jelentette be: február 20-tól hivatalosan is országgyűlési képviselőjelölt. Ez persze akkor még nem volt igaz, hiszen a helyi választási bizottságnak meg kellett vizsgálnia a hivatalos gyűjtőíveket ahhoz, hogy Jelen Tamást nyilvántartásba vegyék. Ez utóbbira a választási honlap szerint február 25-én került sor, az pedig lényegében kizáróható, hogy a zuglói választási irodától kerülhetett volna ki a Jelen Tamás által leadott ajánlóívek sokasága más pártokhoz. 

http://168ora.hu/itthon/torvenyt-serthetett-a-zugloi-fidesz-azert-hogy-levai-katalinhoz-juttassak-ajanloik-szemelyes-adatait-146453

Kiszámoltuk: tömegeknek jár csak 269 forint rezsicsökkentésként

·         Pénzcentrum

Ma reggel megjelent a legújabb rezsicsökkentésről szóló rendelet, amely alapján nagyot koppanhatnak, akik társasházban laknak. Ha már fejben elköltötted a 12 ezer forintot, szokd a gondolatot, hogy inkább csak pár száz forint lesz belőle.

A rendeletben ugyanis az olvasható, hogy azok, akik olyan gázfűtéses társasházban laknak, ahol nincs egyedi gázóra, attól függően, hogy 20 m3/h alatti vagy feletti gázmérővel rendelkezik a társasház, legfeljebb lakóközösségenként 24, illetve 120 ezer forint rezsicsökkentésben részesülhetnek.

Ilyen társasház rengeteg van országszerte, példaként vegyük az újlipótvárosi Kleopátra Házat, ahol 446 lakás van, így az ott lakók 120000/446, azaz 269 forintra számíthatnak lakásonként, amely jelentősen elmarad ugye a beígért 12 ezertől.

https://www.penzcentrum.hu/otthon/kiszamoltuk-tomegeknek-jar-csak-269-forint-rezsicsokkenteskent.1064595.html

 

Lendvai Ildikó Civil beszéd - Tejjel-vérrel folyó Kánaán

Régen a Kánaán tejjel-mézzel folyt, és egy lángoszlop segítségével Mózes vezette oda a népet. Hogy a népet vezetni kell, nehogy elkórincáljon, azt elöljáróink ma is világosan látják, de apró eltérések azért adódnak az eljárásban. A lángoszlop szerepét jelenleg Kósa Lajos tölti be, aki meg van győződve arról, hogy a Kánaán tejjel-vérrel folyik. Legalábbis a magyar, ami nagy szerencse, mert különben össze lehetne keverni a zsidóval. A dolog úgy derült ki, hogy Kósa a debreceni piacon sült vért lakmározva kifejtette, hogy a tej és a vér az ideális táplálékok, önmagukban ezeken el lehet élni. Végre megértettem, idős édesanyja miért bajlódik a sertésteleppel meg a sokmilliós támogatással. Én is tartok itthon egy s mást a család ifjabb tagjai kedvéért, hátha benéznek. Csak ők gyümölcslevet akarnak meg Dörmi piskótaszeletet, nem disznóvért, de Kósa-mamának az kell, hogy kéznél legyen. Talán nemsokára vásárol szarvasmarha-telepet is (azon is van uniós támogatás), mert a vér tej nélkül csak félkarú óriás.

http://nepszava.hu/cikk/1154865-civil-beszed---tejjel-verrel-folyo-kanaan

 

Bécsben elkezdtek cetliket kitűzni a magyar rendszámú autókra Lázár gyalázkodása miatt

„Bécs 19. kerületében élek (ahol szerintem a legkevesebb bevándorló él), és ezt a cetlit tették a magyar rendszámú autókra”

– írta egy olvasónk, akinek ugyan nem magyar rendszámú az autója, mégis érdekes érzést keltett benne az üzenet.

https://444.hu/2018/03/09/becsben-elkezdtek-cetliket-kituzni-a-magyar-rendszamu-autokra-lazar-gyalazkodasa-miatt

Nem várt helyről kapott dicséretet az Orbán-kormány

                   

A britek körbehízelgik a legkisebb európai országok vezetéseit. Tudják, hogy mennek a dolgok Magyarországon, de saját érdekeik vannak.

Miközben a magyar kormány miniszterei és szóvivője hízelegnek brit kollégáiknak, illetve a londoni vezetésnek, Budapest a brexit ügyében Magyarország nemzeti érdekeit tartja szem előtt, még akkor is, ha ez azzal jár, hogy igazodik az EU politikájához. Persze nem az utóbbi hangsúlyozzák.

Therea May brit miniszterelnök kormányának tagjai cikk-cakkban utaznak Európában, hogy előkészítsék országuk brexit utáni új, kétoldalú kapcsolatait az uniós tagországokkal - írja a Financial Times (FT) internetes portálján Tony Barber, a sajtóorgánum európai ügyekkel foglalkozó szakírója. Egyetlen ország sem lehet olyan kicsi és egyetlen kormány sem folytathat olyan vitatott politikát, hogy elkerülje London baráti ölelését.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/nem_vart_helyrol_kapott_dicseretet_az_orban-kormany.658301.html

Olyan katasztrófa jöhet, amilyet még nem látott a világ

 

Donald Trump amerikai elnök acél- és alumíniumvámja csak a negyedik nagy, rozsdás százas szög, amelyet a Nyugat az elmúlt másfél évtizedben bekalapált a saját koporsójába. A világ jólétben élő nemzeteinek politikusai választóikkal a háttérben szisztematikusan ássák alá gazdasági-politikai rendszerük vezető szerepét a világon.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/olyan_katasztrofa_johet_amilyet_meg_nem_latott_a_vilag.658239.html

Simonka már iskolásoknak is osztogatja reklámpólóit

Battonya után a tótkomlósi Jankó János Általános Iskola és Gimnázium diákjainak is vitt a Facebook-oldalát népszerűsítő pólókból Simonka György. A fideszes országgyűlési képviselő erről az iskolafejlesztésről szóló ünnepség után beszélt a Hír TV-nek. Simonka a pólók mellett a majdani közösségi tér látványrajzát is az iskolának ajándékozta. A közel 800 millió forintos beruházásban műfüves sportpálya, tornaterem, közösségi tér és ebédlő is épül.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/a-totkomlosi-diakok-is-kaptak-simonka-poloibol-2452501

Magyar abszurd - Mészáros saját tolmácsától vett vasúti céget

Mészáros Lőrinc felcsúti százmilliárdos-polgármester újabb vasúti cégben lett érdekelt: a szombathelyi Vasútautomatika Kft. tulajdonosaként jegyezte be a cégbíróság, írja a 24.hu. Eddig tolmácsa, Sakalj Ferenc birtokolta az üzletrészeket, aki bár kanadai lakcímmel szerepel a cégpapírokban, de úgy ismert, mint aki horvátországi bizniszeiben segíti Mészáros Lőrincet.

Sakalj - mint erről a Népszava is beszámolt - egy szerencsés ingatlan-ügyletben tolmácsolt Mészárosnak, mielőtt cégek kezdtek volna a nevére szállni.

A Vasútautomatika az a társaság, amely részes volt egy Közgép-érdekeltség megszerzésében is. A szombathelyi társaságot 2016 áprilisában az osztrák Swietelsky GmbH hozta létre. Az ügyletet kezdettől Mészáros és a kegyvesztett Simicska Lajos, azaz a jelenlegi és a volt miniszterelnöki jóbarát üzleteként könyvelték el a piacon. Formálisan azonban csak most vált kerekké a történet, miután név szerint is megjelent Mészáros a cégnyilvántartásban.

http://nepszava.hu/cikk/1154858-magyar-abszurd---meszaros-sajat-tolmacsatol-vett-vasuti-ceget

Öt pártlistát vett nyilvántartásba az NVB

Öt országos pártlistát vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki ülésén, és tíz nyilvántartásba vételét visszautasította, mert nem teljesítették az országos lista állításának feltételét. Így a bejelentett 40-ből még 12 lista nyilvántartásba vételéről kell döntenie szombat estig - informál az MTI.

http://nepszava.hu/cikk/1154875-ot-partlistat-vett-nyilvantartasba-az-nvb

„Szerintem az Orbán-rezsim leváltható választásokon” – Interjú Körösényi Andrással

A politológussal, aki szerint az Orbán-rezsimben semmi polgári nincs, hosszan beszélgetünk friss lapszámunkban, ebből jöjjön most ízelítő.

http://magyarnarancs.hu/belpol/szerintem-az-orban-rezsim-levalthato-valasztasokon-interju-korosenyi-andrassal-109795

Óriási átverés a Fidesz rezsicsökkentése, de Németh Szilárd még mindig ezzel kábítja az embereket

Kaphatnánk olcsóbban is a szolgálatatásokat, de a kormány inkább megpróbál átverni mindenkit.

Most a mindenkori rezsibiztos, a kormány szellemi fegyvere, Németh Szilárd állt ki sajtótájékoztatóra, hogy ismét elmondja, milyen remek dolog a rezsicsökkentés, és aki bírálja a „téli rezsicsökkentést”, az szégyellje magát.

„Hazug, hiteltelen és cinikus az ellenzék rezsikérdésben, hiszen azok beszélnek, akik kormányon sárgacsekk-adósságba taszították az embereket, folyamatosan növelve a kiadásokat” – mondja a kormánypárti gondolkodó, aki tegnap még arról beszélt, hogy túl sokan járnak egyetemre, több embernek kellene visszamennie a gyárakba.

Németh szerint „a szocialisták kormányon megengedték az akkor még teljes egészében idegen kézben lévő lakossági szolgáltatóknak, hogy kizsebeljék a magyar embereket, mégis folyamatosan bírálják a rezsicsökkentést”.

A békemenet szervezői nagyon rettegnek, nehogy át kelljen térniük az iszlámra, ezért szabadságharcba hívják a magyarokat

A menetet szervező, a kormányhoz elég közel álló CÖF alapítója, Csizmadia László mai sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint azt mondta, hogy „elérkezett az idő annak bemutatására, hogy a magyar nemzeti erők milyen többséget alkotnak”.

A korábban megállíthatatlanul sorosozó, a február végi hódmezővásárhelyi vereség után viszont már az „elemi iskolás sorosozás” veszélyeire figyelmeztető Bencsik András most arra hívta fel a figyelmet, hogy „a közelgő országgyűlési választás legfőbb kérdése, hogy Magyarország megmaradhat-e a saját útján”.

Beszélt a jobboldal kedvenc publicistája, a lovagkeresztes Bayer Zsolt is, aki Bem József életútját felidézve azt mondta, hogy „Bem apó a szabadságharc leverése után, törökországi száműzetésében azért tért át az iszlám hitre, mert az életét mentve csak így tudta megelőzni, hogy kiadják a cári birodalomnak”. „A békemenet elindítói nem szeretnék, ha újra eljönne az az idő, amikor az életben maradásnak az iszlám hit felvétele lenne a feltétele” – fogalmazott. Szerinte „megint szabadságharcot kell vívnunk”, de ma azok ellen „a Brüsszelben tanyázó társadalommérnökök ellen” kell harcolni, akik meghaladottnak tartják a nemzet konstrukcióját, és egy kevert, migránsokkal feltöltött társadalmat képzelnek el. „A békemenet ennek a harcnak a része” – mondta Bayer Zsolt.

http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/a-bekemenet-szervezoi-nagyon-rettegnek-nehogy-at-kelljen-terniuk-az-iszlamra-ezert-szabadsagharcba-hivjak-a-magyarokat-109800

Az EU fel tudna lépni Magyarországgal szemben, ha meglenne a kellő politikai akarat

Budapest Beacon

Daniel Kelemen, a Rutgers Egyetem oktatója szerint Magyarországról ma már nem beszélhetünk úgy, mint egy demokráciáról, ugyanakkor nem beszélhetünk diktatúráról sem. Szerinte az Európai Unió nem képtelen, csupán nem akar fellépni az olyan országok ellen, mint hazánk, vagy épp Lengyelország. A legtöbb uniós vezető hangoztatja a jogállamiság, a demokrácia értékeit, de amikor meg kellene védeni azokat, akkor nem teszik meg a lépéseket, melyek összhangban lennének a hangoztatott értékekkel – állítja a szakember.

https://hu.budapestbeacon.com/kiemelt-cikkek/az-eu-fel-tudna-lepni-magyarorszaggal-szemben-ha-meglenne-a-kello-politikai-akarat/

Török Gábor megmondja, miért fogja elszúrni az ellenzék

Török Gábor szerint hiába adott új lendületet a hódmezővásárhelyi időközi választás az ellenzéki pártoknak, a várva várt koordinált jelöltállítás el fog maradni. Ezt a politikai elemző az alábbiakkal indokolja.

egy hónappal a választás előtt az ellenzéki pártok alig léptek közelebb a koordinált jelöltállításhoz, és az elemző szerint már nem is fognak ennél jobban közeledni. Hogy miért, azt hét pontban foglalja össze, ezekből idézünk:

http://hvg.hu/itthon/20180309_Torok_Gabor_megmondja_miert_fogja_elszurni_az_ellenzek

Óriási Saskabarévá változtatták Kunhalmi estéjét

 

Volt az a fideszes képviselő, aki a Soros-disznósat posztolta, hogy hívják? Pócs János. Koncentráltam, nehogy ö-vel mondjam a nevét véletlenül. (Kuncze Gábor)

Aki az utóbbi hónapokban, években balos rendezvényeken járt, egy dolog biztosan megmaradt benne: a szereplők jellemzően szomorkásan, keserűen, önmarcangolóan beszélnek magukról, az összefogásról, a jövőről, a lehetőségekről.

Így elég nehéz kampányolni persze, választások előtt az ellenfelet kell szidni, lehetőleg frappáns fordulatokkal. Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő pestszentimrei fórumán mintha el is határozták volna, hogy durván szakítanak a köldöknézegető, búslakodó gyakorlattal. A felszólalók olyannyira elsütötték az összes, elmúlt 4-8 évben elmaradt poénjaikat, hogy a kétórás fórumból három Saskabaré is kitelt volna.

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/09/oriasi_saskabareva_valtoztattak_kunhalmi_agnes_estejet_kuncze_gabor_dobrev_klara_lendvai_ildiko/

Gulyás Gergely szerint nem lesz kétharmada a Fidesznek

A hódmezővásárhelyi vereségről azonban azt mondta, az még segítette is a kormánypártokat.

Most újra tudatosíthatjuk: nincs lefutott választás. Így kell készülni az országgyűlési választásokra is. Ha valaki egy választásról azt gondolja, hogy már megnyerte, akkor azt jó eséllyel el fogja veszíteni. Nekünk ebbe a hibába nem szabad beleesnünk. E tekintetben Hódmezővásárhely még segítség is volt a kampányunk számára.

http://hvg.hu/itthon/20180309_Gulyas_Gergely_szerint_nem_lesz_ketharmada_a_Fidesznek

Ez lehet a világ egyik legkiszámíthatatlanabb találkozója

 

Új fordulatot vett a Koreai-félsziget körüli konfliktus, miután Donald Trump első hivatalban lévő amerikai elnökként találkozni fog Észak-Korea vezetőjével. Ha megvalósul a közte és Kim Dzsongun között májusra tervezett találkozó, azt többen már ahhoz hasonlítanák, mint amikor Richard Nixon folytatott megbeszélést 1972-ben Mao Ce-tunggal.

A tavalyi feszültség után hirtelen jött enyhülés egy harmadik Korea-közi csúcstalálkozóban és az amerikai-észak-koreai megbeszélésben csúcsosodhat ki, valójában azonban az egészről még szinte semmit sem tudni azon kívül, hogy elvileg megtartják majd. Észak-Korea pedig korábban is felfüggesztette már a rakéta- és atomteszteket az amerikaiakkal folytatott tárgyalások alatt, de aztán ezek mégis újrakezdődtek.

https://index.hu/kulfold/2018/03/09/ez_lehet_a_vilag_egyik_legkiszamithatatlanabb_talalkozoja/

Magyar orvos látta el az Angliában megmérgezett orosz exkémet

Pont egy hazánkból kivándorolt szakember volt ügyeletben az angliai Salisbury kerületi kórház sürgősségi osztályán, amikor befutott a mentő az idegméreggel megtámadott Szergej Szkripallal és lányával, Julijával – tudta meg a Magyar Nemzet. Závori László nyilatkozott is lapunknak.

https://mno.hu/kulfold/magyar-orvos-latta-el-a-megmergezett-orosz-kemet-2452352

Az egykori úszókapitány kitálal Shane Tusup dühkitöréseiről

Érinti a könyv Hosszú Katinka számos ügyét is. Ismeretes, a riói olimpia előtt 200 pillangón századmásodpercre azonos kvalifikációs ideje volt neki és Jakabos Zsuzsannának, de szövetségi döntésre az Iron Lady indulhatott, aki aztán közvetlenül a verseny előtt úgy lépett vissza, hogy erről nem szólt. Az olimpiai faluban Katinkát megpillantó Bartha Csabától kellett megtudnia a kapitánynak, illetve egy, a gyúrótól érkezett Viber-üzeneten keresztül küldtek értesítést.

A kötetben külön történetek szólnak természetesen Shane Tusup dühkitöréseiről is.

Szó esik arról is, hogyan szigetelte el magát az Iron-pár az úszószövetségtől; az úszónő egy ponton például már fotózni sem engedte magát a szövetséghez közel álló fotósnak; ez a 2016-os londoni Európa-bajnokságon történt.

https://mno.hu/sport/az-egykori-uszokapitany-kitalal-shane-tusup-duhkitoreseirol-2451716

Hatalmas tömegek tiltakoztak Szlovákiában a korrupció és az újságírógyilkosság miatt

A rendszerváltás óta nem voltak ekkora tüntetések Szlovákiában.

https://kepek.444.hu/2018/03/09/hatalmas-tomegek-tiltakoztak-szlovakiaban-az-ujsagiro-meggyilkolasa-es-a-kormanyzati-korrupcio-miatt

Elolvasod a „független belvárosi újságot”, és a hálától zokogva rohansz a szavazófülkébe

Hollik István netezni tanítja az időseket, esküvői fotókat gyűjt és támogatja a parasportot. Az ellenzék drogozik, veri a nőket és lebontaná a kerítést. Lehet választani!

https://444.hu/2018/03/09/elolvasod-a-fuggetlen-belvarosi-ujsagot-es-a-halatol-zokogva-rohansz-a-szavazofulkebe

Alföldi Róbert a Facebook-on

Ma - itthon – Magyarországon 2018. március

Egy meghiúsított talk-show története

Megtanultam az elmúlt évek során - különösen, amikor egy állami vállalatot vezettem -, hogy nem kell felvenni a kesztyűt, nem kell magyarázkodni, mert azok, akik mindenfélével vádolnak, vagy ócsárolnak vagy támadnak vagy mocskolódnak, legkevésbé a valóságra kíváncsiak. És mindennél fontosabb a belső tisztesség, és az, hogy soha ne kapjon el az az indulat vagy gyűlölet, amivel mint „ismert ember” sokat találkoztam.

Most azért írom le, ami történt, mert olyat tapasztaltam meg, amit eddig még soha, aminek a létezését - figyelve a valódi valóságot ebben az országban - csak sejtettem.

Nem én vagyok fontos ebben a történetben, hanem azok, akik olyan falakba ütköztek, ami arra kényszerítette őket, hogy visszaforduljanak. És írom ezt úgy, hogy mélyen értem őket és elfogadom. És talán ez a legfontosabb, hogy pontosan értem, hogy mi történt velük, ami arra kényszerítette őket, hogy mást tegyenek, mint amit szerettek volna.

Minden, nem a kormány által működtetett médiában megjelent, hogy Zalaegerszegen lemondtak egy meghirdetett szórakoztató talk – show – t velem, teljesen nevetséges és szánalmas indokkal.

Úgyhogy nagyon röviden:

Több hónappal ezelőtt keresett meg a zalaegerszegi Városi Hangverseny – és Kiállítóterem, hogy nagyon szeretnék, ha a Zalaegerszegi Páholy rendezvénysorozatuk következő vendége én lennék.

Hosszú hónapokig egyeztettük az időpontot, a szervező hölgy nagyon kitartóan és kedvesen azt mondta, hogy mondjam, mikor érek rá, és megvárnak, mert nagyon szeretné az intézmény és a város is, ha részt tudnék venni ezen az eseményen. Mivel évekkel ezelőtt volt már egy kalandom a zalaegerszegi önkormányzattal, ahol a polgármester úr, nagyon határozottan közölte a színház vezetésével, hogy ugyan sikeres előadást rendeztem, de nem szeretné, ha újra dolgoznék a zalaegerszegi színházban, óvatosan lelkesedtem. Figyelmeztettem a hölgyet, hogy szerintem utána kellene nézni egy kicsit, hogy vajon mit szól a város vezetése, hogy egy önkormányzati fenntartású intézmény vendégül hív. Mert nem szeretném, ha bárkinek is bármilyen konfliktusa, urambocsá’ baja lenne abból, hogy engem hív meg. A hölgy utánanézett, megkérdezte, gondolom engedélyt kért, és másnap írt, hogy minden rendben van. Úgyhogy mindent megbeszéltünk, a szerződést postára adták, és meghirdették az eseményt. Annyi kérés volt, hogy ne politizáljak. Mivel színész és színházi rendező vagyok, akivel azt hiszem, hogy lehet beszélgetni színházról és kultúráról, ezt a kérést nem tartottam semmilyen módon sem sértőnek, sem pedig méltatlannak. És továbbra is így gondolom.

Aztán egy este kaptam egy szűkszavú emailt a hölgytől, elnézést kért, és valami teljesen nevetséges, és azt kell mondjam szánalmas indokkal, lemondták az estet. Kérte, hogy az időközben postára adott szerződést tekintsem semmisnek.

A lemondás véletlenül nagyon közel esett a meglepő és a kormány részére finoman szóval kellemetlen eredménnyel végződött hódmezővásárhelyi választás időpontjához. (Jellemző, hogy a szervező hölgy, aki addig naponta több emailt is írt, azóta sem jelentkezett, még az én válasz levelemre sem reagált, amiben azt is megírtam, hogy egy megkötött és megbeszélt szerződést nem lehet csak úgy lemondani. Igenis annak vannak jogi és anyagi következményei.)

Másnap a szervező hölgy helyett már az intézmény vezetője írt, hogy elnézést kér, nagyon köszöni a megértésemet, és megállapodtunk egy összegben, amit az intézmény kifizet a lemondott est miatt. Normálisan, emberien kommunikáltunk, úgy, hogy pontosan tudtok mindketten, hogy miről van szó. Hogy mi történt. Hogy mi az igazság.

(Csak zárójeles megjegyzés, hogy az intézmény vezetőjének kétségbeesett nyilatkozata valótlanul tartalmazta, hogy egy későbbi időpontban megtartják a beszélgetést, mert erre soha semmilyen módon nem történt sem utalás sem felkérés. És az jogszerűtlen, hogy konkrétan megnevezte az összeget, amit a felkérés lemondása miatt nekem az intézmény fizetett. Persze értem én, muszáj volt valahogy engem is bekoszolni, de mindenféle munka vagy megrendelés lemondása esetén minden szerződés tartalmaz kártérítést. És most is ez történt. )

És ekkor a zalaegerszegiek elkezdték kikérni maguknak, hogy hülyének nézik őket. Pillanatokon belül kiderült, hogy a parlamenti képviselő tiltotta le az estet. És még akkor sem állt ki senki, hogy felnőtt módon elmondja az igazat, amikor már egyre nagyobbá dagadt a botrány. Ami teljesen érthető, mert teljesen érthetetlen, hogy egy ilyen estet miért kell hatalmi szóval és nagyon rossz időket idéző arroganciával letiltani. A mai napig sem értem, hogy mitől félt a hatalom. Vagyis amit értek, az nevetséges, illetve nagyon ijesztő paranoiáról szól. De ez végül is lényegtelen, hiszen, mint írtam az elején a valóság nem fontos ezeknél az embereknél.

Viszont elkezdődött egy számomra végtelenül megtisztelő és megrázó szervezőmunka, hogy civil emberek összehoznák mégis az estet. Amire persze azonnal igent mondtam és persze semmiféle honoráriumot nem kértem. Megállapodtunk az időpontban, megbeszéltük, hogy nem politizálunk, hanem mi, mint normális kultúremberek beszélgetünk a színházról, a kultúráról, és jól érezzük magunkat együtt. Mint olyanok, akik egy normális, és demokratikus országban élnek.

Boldog voltam. Felemelő volt és végtelenül elegáns, és nagyon kulturált és emberi és okos és reménykeltő, hogy igen, lehet így. Így is lehet. Hogy tudják az emberek, hogy hogyan kell. És megteszik.

Tényleg boldog voltam. És mindenkinek azt mondtam, hogy lám, ebből a rémisztő és nevetséges és szánalmas hatalmi túlkapásból, milyen felemelő történet kerekedett. Büszke voltam, hogy ezek a zalaegerszegi emberek, azt szeretnék, hogy találkozzanak velem.

És ma kaptam egy levelet.

Hogy nincs olyan hely Zalaegerszegen, amit bérbe mernének adni, hogy megtartsák az eseményt. Sem szálloda, sem étterem, sem téli kert, sem semmilyen nagyobb helyiség. Mert félnek, mert megfenyegették őket, mert nem merik. Hogy nincs olyan ember Zalaegerszegen, aki moderálná a beszélgetést velem, mert félti a munkáját, mert szóltak neki, hogy jól gondolja meg, hogy akarja – e még a munkáját.

Ez a történet vége. Ezért és csak ezért írom le azt, ami történ. Mert fontos, hogy tudjunk róla. Hogy igenis létezik ma fenyegetés, és zsarolás és félelem Magyarországon.

És én továbbra is mélyen meghajlok ezek előtt az emberek előtt, akik ezt az eseményt megpróbálták összehozni. De nem tudták. Nem lehet ma egy civil rendezvényt megszervezni, ha az a kormány vélt érdekeit sérti.

Tényleg egy ilyen országban akarunk élni? És ez nem választási kortesmondat. Független a pártszimpátiától és attól is, hogy én milyen filozófia szerint élem az életemet.

Shakespeare III.Richárd című drámájában nem biztos, hogy mindenről Richárd tehet. Arról sem biztos, hogy csak Richárd tehet, hogy király lehet. Övé lehet a hatalom, miközben soha semmiből nem csinál titkot. Hogy ő mit akar, és milyen módszereket használ, és mi a célja. Látszik. Ha a valóságot nézzük.

Itt élünk ebben a csodálatos országban. Ki jobbra szavaz, ki balra. De meggyőződésem, hogy létezik megkérdőjelezhetetlen nemzeti minimum. Az erkölcsben is. Függetlenül attól, hogy ki hova áll.

És a valóság is létezik. Látszik. És keresni sem kell. Csak látni.

És vállalni. Magunkat is.

Mélyen megrázott ez a történet kedves zalaegerszegiek! Köszönöm!

Alföldi Róbert

Az Apró–Gyurcsány-villa titkai

Rózsadombi örökség pazar kilátással a szemlőhegyi káderdűlőn, avagy a kommunista elkobzásra kijelölt zsidó vagyontól a piacgazdasági szociális bérlakásig

Magyar Hírlap

A rózsadombi villa sorsa történelmi tükör a diktatúrákról, a haszonélvezők mentalitásáról – olvasható egy helytörténeti tanulmányban. A Szemlőhegy utcai palota elkobzásra kijelölt zsidó vagyon volt, végül a kommunisták lakóhelyéül jelölte ki a pártállami hatalom. Ma Gyurcsány Ferenc „építi” benne a demokratikus jogállamot.

http://magyarhirlap.hu/cikk/112858/Az_AproGyurcsanyvilla_titkai

Bán Károly Bulis fiú ez a Czeglédy

Álláspont. Czeglédy valamiért nagyon fontos a „demokratikus” pártoknak. Kivált az MSZP-nek és a DK-nak

Magyar Hírlap

Szanyi kapitány azt írta Facebookon a szegedi Csillagbörtön lakójáról, a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás mellett gazdasági csalással is gyanúsított szocialista politikusról, Czeglédy Csabáról: „Ha kell, Táncsics módjára fogjuk kihozni a börtönből!” A bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc abban reménykedik, „Czeglédy nem fog megtörni a börtönben”. Elszólta volna magát? Miért kellene megtörnie? Ártatlan, nem? Ha nem így lenne, ki sem segíti közel kétszázmillióval. Nem tipródik a Szegedi Járásbíróság folyosóján sem, amikor Czeglédy sorsáról döntenek. Csaba politikai fogoly, koncepciós ügy és az orbáni diktatúra áldozata. A hatalom retteg tőle. Azért dugták rács mögé, hogy meggátolják a maffiaállam leleplezését – harsogja a baloldali média is.

http://magyarhirlap.hu/cikk/112859/Bulis_fiu_ez_a_Czegledy

VONA HÁZHOZ MENT A POFONÉRT

IGÉNYESEBB TÁRSASÁGOKBAN A JOBBIK NEVE MA MÁR SZITOKSZÓ, ÉS JOGGAL AZ

Borbély Zsolt Attila Magyar Idők

Az egykori szépreményű nemzeti párt, a Jobbik erkölcsileg és politikailag olyan szintre küzdötte le magát, hogy az elemzőnek szinte már kínos rámutatni arra az evidenciára, hogy a nemzeti jelszavak mögött másfél éve semmiféle tartalom nincs.

Fél évtizede nemzeti körökben még büszkén vallhatta magát bárki jobbikosnak, és érdekes vitákat generált a „reálpolitika versus nemzetpolitikai maximalizmus” témájában a Fidesz és a Jobbik ellentéte, ami józan emberek esetében nem volt összeegyeztethetetlen a baráti hangnem és viszony megtartásával. Ma már a Jobbik neve szitokszó a pártsemleges nemzeti elkötelezettségű társaságokban, és hovatovább mindenkinek szinte magyarázkodnia kell, ha valaha bármi köze volt ehhez a hitehagyott párthoz.

https://magyaridok.hu/velemeny/vona-hazhoz-ment-pofonert-2860671/