2018, május 16 - 08:21 Sajtószemle

Elhagyja Budapestet Soros György alapítványa

 

Az 1984 óta Budapesten működő szervezet most úgy döntött, Berlinbe költözteti a magyarországi irodáját.

A közleményben azt írják, az egyre nyomasztóbb magyar politikai és jogi környezet miatt helyezik át nemzetközi tevékenységüket Berlinbe, és a munkatársakat is átköltöztetik a német fővárosba.

Hozzáteszik, hogy ennek ellenére továbbra is támogatni fogják a civil szervezeteket Magyarországon az olyan fontos területeken, mint az emberi jogok, a művészet és a kultúra, a sajtószabadság és az átláthatóság, valamint az oktatás és egészségügyi ellátás biztosítása minden magyar állampolgár számára.

http://hvg.hu/itthon/20180515_Elhagyja_Budapestet_Soros_Gyorgy_alapitvanya

Timmermans: Sajnálatos, hogy a Soros-alapítvány bezárja kapuit Budapesten

 

Az EB-alelnöke szerint "szenved a demokrácia" ott, ahol egy civil társadalmi szervezet fenyegetve érzi magát.

Sajnálatos, hogy egy olyan civil szervezet, mint a Nyílt Társadalom Alapítványok nemzetközi irodája, bezárja kapuit egy európai uniós tagországban – jelentette ki Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke Twitter-üzenetében kedden.

Timmermans szerint "szenved a demokrácia" ott, ahol egy olyan civil társadalmi szervezet, amely dinamikus és toleráns demokráciák kiépítését segíti, fenyegetve érzi magát, és úgy ítéli meg, hogy már nem képes munkájának elvégzésére.

http://hvg.hu/vilag/20180515_Timmermans_Sajnalatos_hogy_a_Sorosalapitvany_bezarja_kapuit_Budapesten

FIGYELŐ

SOROSÉK ÚJABB BŐRT HÚZTAK LE A SZOKÁSOS ÖNSAJNÁLTATÁSRÓL

 

Beszünteti működését Budapesten a Nyílt Társadalom Alapítványok nemzetközi irodája és átköltözteti munkatársait a német fővárosba – jelentette be keddi közleményében az alapítvány, az „egyre nyomasztóbb magyar politikai és jogi környezetre” hivatkozva. Mindenki megnyugodhat, azért továbbra is küldik majd a pénzt magyarországi végrehajtóiknak. De akkor mi ez a cirkusz már megint?

Hogy mennyire nem változik semmi ezután sem, arról az is tanúskodik, hogy közleményükben leszögezik: továbbra is támogatni fogják a magyarországi civil szervezeteket. Ez még jó hír is lehetne, ha a valódi civilek helyett nem a kedvük szerint pattogó hivatásos aktivistákat pénzelték volna már eddigi is. Úgy tűnik a biciklis és lokálpatrióta egyesületek stb. eztán is kimaradnak Sorosék bőkezű támogatásaiból. A bevándorlást támogató hivatásosok viszont a jövőben sem fognak éhenfagyni.

http://figyelo.hu/szoveg/v/sorosek-ujabb-bort-huztak-le-a-szokasos-onsajnaltatasrol/

Trócsányi: Felesleges az Európai Ügyészség, nem csatlakozunk hozzá

Trócsányi László miniszterjelölti meghallgatásán jogi lépéseket ígért az osztrák családi pótlék csökkentése miatt, elvetette ugyanakkor azt, hogy régi-új tárcája, az Igazságügyi Minisztérium beavatkozzon az OBH és az OBT közötti vitába.

Nem támogatja Magyarország csatlakozását az Európai Ügyészséghez Trócsányi László igazságügy-miniszter – erről az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságában beszélt újabb kormányzati ciklusa előtti meghallgatásán. A politikus emlékeztetett: a lengyel és a magyar kormány ezt szuverenitási kérdésnek tekinti, ez alapján egy ilyen intézmény létrehozása szembemegy a nemzetek Európájáról szóló állásponttal.

Szerinte azonban nem csak ez a gond a várhatóan 2021-ben létrejövő, az uniós források elosztásával kapcsolatos visszaéléseket és az áfaügyeket vizsgáló ügyészséggel, de végiggondolatlan és elhibázott az ügyészség koncepciója is. Trócsányi felesleges bürokráciának és duplázásnak látja a létrehozást, hiszen szerinte ma az OLAF és az uniós igazságügyi együttműködést bonyolító Eurojust már biztosítja ezt a funkciót.

http://hvg.hu/gazdasag/20180515_Trocsanyi_Felesleges_az_Europai_Ugyeszseg_nem_csatlakozunk_hozza

Csecsemő is van a palesztin halálos áldozatok között

 

Már 58 – kizárólag palesztin – halottja van az összecsapásoknak a palesztin övezet és Izrael határán. Kedden újabb véres összetűzésekre lehet számítani, most van ugyanis a "katasztrófa" 70. évfordulója, amikor Izrael állam megalapítása után tömegesen telepítették ki a palesztinokat.

http://hvg.hu/vilag/20180515_palesztin_izraeli_osszecsapasok_a_katasztrofa_evfordulojan

Ignatieff: Ha nyárig nincs megállapodás, Bécsbe költözik a CEU

 

Orbán beígért bosszújára készülnek az ellenségei – ezzel a felütéssel jelent meg cikk a The Washington Postban. A lap szerint azok az egyetemek, médiumok, helyhatóságok és emberi jogi szervezetek, amelyek eddig az utolsó ígéretei voltak annak, hogy Magyarország nyitott és szabad marad, talán nem maradhatnak meg sokáig.

Mint az egyik ilyen szervezet képviselőjét, a lap Michael Ignatieffet, a Central European University rektorát is megszólaltatta a cikkben. Ignatieff szerint az egyetem működése tavaly tavasz óta bizonytalan, miután a parlament elfogadta a külföldi felsőoktatási intézményekkel kapcsolatos követelményeket újraszabó törvényt.

http://hvg.hu/itthon/20180515_ignatieff_ha_nyarig_nincs_megallapodas_becsbe_koltozik_a_ceu

Cinikus módon seprűzheti ki a kormány a CEU-t Budapestről

 

Szűk másfél hónap maradt arra, hogy a magyar kormány aláírja New York állam képviselőjével a CEU további működéséről szóló megállapodást, különben a magyar–amerikai elitegyetem feladja a várakozást, és Budapestről Bécsbe költözik. A tavaly szigorított törvény feltételeinek is megfelel ugyan az intézmény, de a Külügyminisztérium szerint a CEU esetén alapos vizsgálatra van szükség, így az aláírás ideje még nem jött el.

Pár perc alatt meg lehetne oldani a CEU budapesti jövőjét: csak alá kéne írni a New York állammal tavaly szeptemberben véglegesített megállapodástervezetet. A szerződés hitelesítésével a CEU teljesítené is az összes törvényi feltételt. A kérdés már csak az, a kormány mikor méltóztatik aláírni. A CEU-n aggódnak, nem véletlen, hogy Michael Ignatieff rektor kemény hangú, üzenetként is értelmezhető nyilatkozatot adott a The Washington Postnak:

"ha az intézmény nyárig nem kapja meg a működési engedélyt, Bécsbe költözik."

 

http://hvg.hu/itthon/20180515_Az_ujabb_ketharmad_haragjatol_tart_a_CEU

 

4 milliárdnyi bónuszt osztottak ki Balog Zoltán minsztériumában

 

Fejenként átlagosan 2 millió forint bónuszt kaptak az emberierőforrás-tárcánál dolgozók a választások előtt.

https://24.hu/fn/gazdasag/2018/05/15/peldatan-penzosztas-ment-a-valasztas-elott-a-miniszteriumokban/

Agrártámogatások: Kevesebb pénz jött tavaly az EU-tól, de Mészáros Lőrincékre aranyeső hullott

 

A nagybirtokosokat eddig leginkább hizlaló uniós területalapú támogatások visszaszorulása ellenére alig csökkent az általuk kapott támogatások végösszege – derül ki a K-Monitor összesítéséből, ami a legnagyobb magyar agrárbárók tavalyi teljesítményét dolgozza fel. 

A magyar részarány az EU teljes agrárköltségvetésében 3,19 százalék, a hazai mezőgazdaság kibocsátása azonban csak 2,1 százaléka az EU-nak, vagyis Magyarország jócskán profitál a rendszerből – legalábbis egyelőre, a következő uniós ciklusban elvileg megvágják az agrártámogatásokat. 

 

https://index.hu/gazdasag/2018/05/14/nagybirtokosok_agrartamogatas_2017/

 

Magyar állami támogatással nyaralnak a német turisták Hévízen

 

A becsődölt magánvállalkozó helyett a hévízi önkormányzat cége üzemelteti a sármelléki repteret, immár hat éve. Az utasforgalom csökken ugyan, de a magyar állami támogatás növekszik.

http://hvg.hu/itthon/20180515_Allami_tamogatassal_nyaralnak_a_nemet_turistak_Hevizen

Morvai Krisztina: A Fidesz sok mindenben elérte, amit a Jobbik a zászlajára tűzött

Morvai Krisztina tíz év európai parlamenti képviselőség után jövőre visszavonul a politikai pályáról. A Jobbik szerinte elárulta a múltját és gyurcsányista lett, a Fidesz viszont következetesen nemzeti politikát folytat, ezért támogatja már inkább a kormánypártot. De azt is mondja, nem adta el magát Orbánéknak, nem pacsizott le előre semmilyen állami tisztségért. Úgy látja, bajok vannak Magyarországon a közpénzek kezelésével, de szerinte máshol is ez a helyzet, mindenhol korrupt a politika. Szerinte az EU azért pécézte ki Magyarországot, mert a kormány következetesen ellenáll a migrációnak. De szerinte ez nem baj, mert Orbán Viktorral igazi történelemformálóvá vált az ország, és ez konfliktusokkal jár.

https://24.hu/belfold/2018/05/15/morvai-krisztina-a-fidesz-sok-mindenben-elerte-amit-a-jobbik-a-zaszlajara-tuzott/

DUPLA VAGY SEMMI

Szőcs László Magyar Idők

Vannak olyan dolgok, amelyek egyeseknek evidenciát jelentenek, másoknak a kimondhatatlan szörnyűséget. Egy példa: a Biblia szép mese, de a világot ősrobbanás hozta létre, mi a majomtól származunk. (Egyszeri szülő a biológiatanárnak: „Lehet, hogy a tanár úr igen, de az én gyerekem biztosan nem…”) Másik példa (mi maradjunk ennél): Izrael fővárosa Jeruzsálem. Egy izraelinek ez olyan magától értetődő, mint hogy a nap keleten kél és nyugaton nyugszik.

Közhely, de a végeredmény minősít. Az idő dönti el, hogy a jeruzsálemi követségavatás történelmi léptékben nem lesz-e több egy szimbolikus aktusnál, egy Izraelben amúgy is magától értetődő tény puszta leszögezésénél, amitől a Közel-Kelet népei (jóval) később nyugodtan és békében élhetnek majd.

Persze nem elképzelhetetlen, hogy a dolog épp ellenkezőleg alakul: dupla vagy semmi játék ez. Ebben az esetben viszont Trump a felelősöket szállító buszra sem férne fel. Arafat, Samir, Saron, Abbasz, Barak – kit nem fognak ebben az esetben e járműre szólítani? Pont egy New York-i ingatlanfejlesztő ne vállalná ezt a kockázatot?

 

https://magyaridok.hu/ahelyzet/dupla-vagy-semmi-3094981/

A STOP, SOROS! NEMZETI ÉRDEK

MIKÖZBEN ÖMLIK A MILLIÁRDOS PÉNZE MAGYAR SZERVEZETEIHEZ, A CÉL IGAZÁBÓL A KORMÁNYBUKTATÁS

Bencze Izabella Magyar Idők

Csak szólok: új kötelező olvasmányokat kellene kijelölni az összes szavazásra jogosult magyar és uniós állampolgár számára. Igen, a globalista gondolkodóknak is, sőt! Andreas von Rétyi, Udo Ulfkotte, Stefan Schubert, F. William Engdahl műveire gondolok. De érdemes Neil Clark angol és Friederike Beck német újságírók cikkeit is olvasni, ha egyáltalán elérhetők még az interneten.

Természetesen tudom, a globalizmus követői őket nemes egyszerűséggel őrültnek, gyengeelméjűnek, összeesküvés-elméletek megrögzött képviselőinek tartják. Én meg nem. Szerintem ezek a szerzők az igazságot állítják, és inkább hiszek nekik, mint Kálmán Olgának vagy a sok, a Soros-tervet vagy a sorosi világromboló tevékenységet tagadó liberális lihegőnek.

 

https://magyaridok.hu/velemeny/a-stop-soros-nemzeti-erdek-3074218/

 

MODELLÉRTÉKŰ VOLT A KAMPÁNY

Fricz Tamás Magyar Idők

Az Orbán-kormány tehát nem rövid távú haszonszerzésben, mindenáron való hatalommegőrzésben gondolkodott, hanem hosszú távú célokat tűzött ki maga elé, már 2010-től kezdve. Nem abból indult ki, mint a balliberális kormányok – különös tekintettel Gyurcsány Ferencre –, hogy beígérnek zsákszámra béremelést, adócsökkentést, nyugdíjemelést stb., az ebből adódóan óhatatlanul kialakuló költségvetési deficitet pedig majd külföldi, IMF-es, világbankos hitelekkel fedezik, és ezzel egyben feladják az ország szuverenitását, kiszolgáltatva azt a globális elit akaratának. S mindezt azért, hogy bármi áron, labanc módjára is, de hatalmon maradjanak.

Ezzel szemben példaértékű az Orbán-kormány önuralma, visszafogottsága és mértéktartása a kampány időszakában. Semmilyen 13. havi nyugdíj, semmilyen irreális béremelés, semmilyen túlzott mértékű adócsökkentés, ingyensör. Sőt, ami még különlegesebb: igazából a választási győzelem óta hangzanak el olyan jóléti, családokat támogató elképzelések és konkrét javaslatok, amelyekről a kampányban alig vagy egyáltalán nem esett szó.

 

https://magyaridok.hu/velemeny/modellerteku-volt-a-kampany-3094183/

 

Krekó Péter: Már vannak arra utaló jelek, hogy keleten és nyugaton is unják Orbán Viktor kettős játékát

 

Krekó Péter legújabb könyvében, a Tömegparanoiában az álhíreket és az összeesküvés-elméleteket veszi górcső alá. Napjainkban reneszánszukat élik a konteók. Félünk a migránsoktól, elvetjük a hagyományos orvoslást. Az igazság utáni korszak tünetei ezek. A szociálpszichológus arról beszél, miért alakulhatott ez így, és mi állíthatja meg a folyamatot.

 

http://168ora.hu/itthon/kreko-peter-mar-vannak-arra-utalo-jelek-hogy-keleten-es-nyugaton-is-unjak-orban-viktor-kettos-jatekat-149851

 

Az Alkotmánybíróságtól kérik, hogy vessen véget Handó Tünde önkényének

 

A törvény kijátszásával dolgoztatnak ítélkező bírákat az Országos Bírósági Hivatalban – ezért fordult az Alkotmánybírósághoz egy fővárosi másodfokú bírói tanács a hvg.hu értesülése szerint. A Handó Tünde által alkalmazott trükknek komoly következménye van: ezzel ugyanis utasítási jogra tett szert ítélkező bírók felett. Ez pedig törvénytelen.

 

http://hvg.hu/itthon/20180515_Birok_fuggelmi_viszonyban_Hando_jarhat_az_alkotmanybirosagra_magyarazkodni

 

Orbán vágyai és a valóság - Sötétséget hoz a kormányzati "koncepció"

Rendkívül ingatag lábakon állnak a miniszterelnök energetikai tervei.

 

Orbán Viktor két mondatban érintette csütörtöki beiktatási beszédében az energetikát. Egyrészt úgy vélte, az új korszakban a nemzeti vállalkozásokat piaci alapon kiszolgáló kritikus infrastruktúra döntő tényező lesz, ezért „az energiaszektort hazai kézbe vettük". Másrészt „az új napelemparkok, valamint Paks 2 a tiszta és fenntartható energiatermelés élvonalába emelik majd Magyarországot".

Az első állítás fals, a második pedig erősen vitatható.

http://nepszava.hu/cikk/1159831-orban-vagyai-es-a-valosag---sotetseget-hoz-a-kormanyzati-koncepcio

 

Ombudsman: vizsgálni kell a kórházi fertőzések ügyét

A kórházi fertőzésekkel kapcsolatban Székely László alapjogi biztos felkérte az emberi erőforrások miniszterét, hogy fordítson kiemelt figyelmet a panaszok és közérdekű bejelentések vizsgálatára - írja az MTI-t. Az ombudsman vizsgálatát a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) kérte, a fertőzések magas száma miatt tett bejelentéseik mellőzése miatt. Kiderült: az országos tisztifőorvos sértette a jogbiztonsághoz, a tisztességes hatósági eljáráshoz fűződő alapvető jogokat.

 

http://nepszava.hu/cikk/1159855-ombudsman-vizsgalni-kell-a-korhazi-fertozesek-ugyet

Az ellenzék helyett Áder János kért bocsánatot a reformátusoktól

Áder János személyesen kért bocsánatot a református egyházi vezetőktől az őket az Országgyűlés alakuló ülése után ért támadás miatt. A köztársasági elnök a Dunamelléki Református Egyházkerület Püspöki Hivatalában kereste fel a református elöljárókat.

Úgy fogalmazott: mivel egy hete hiába vár a bocsánatkérő nyilatkozatra, „ezért a magukról megfeledkezett és önmagukból kifordult tüntetők és az eddig hallgatásba burkolózó politikusok helyett” megköveti Szenn Pétert, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökét, Huszár Pált, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnökét, és Gér Andrást, az egyház zsinati tanácsosát. Hozzátette: az egyházi vezetők az ő meghívására vettek részt az Országgyűlés alakuló ülésén.

 

http://valasz.hu/itthon/az-ellenzek-helyett-ader-janos-kert-bocsanatot-a-reformatusoktol-128524

 

Új alkalmazást fejlesztett az Átlátszó az állami szektor átláthatóbbá tételére

Elindult az Üvegzsebfigyelő, az Átlátszó új alkalmazása. Az Üvegzsebfigyelő azért készült, hogy egy helyen elérhetővé váljanak az állami szervek, így a minisztériumok, háttérintézmények, önkormányzatok és állami tulajdonú cégek azon információi és adatai, amelyeket a közpénzek felhasználásáról és nyilvánosságáról szóló 2003. évi XXIV. törvény, vagyis az úgynevezett üvegzsebtörvény értelmében közzé kell(ene) tenniük. Így egyfelől segítünk az újságíróknak, állampolgároknak abban, hogy egy helyen elérje ezeket az adatokat, hiszen nagyon nehéz fejben tartani az összes adatgazdát és azok honlapjait, másfelől szeretnénk segíteni az adatgazdáknak is átláthatóbbá válni.

 

https://atlatszo.hu/2018/05/15/uj-alkalmazast-fejlesztett-az-atlatszo-az-allami-szektor-atlathatobba-tetelere/

Mi az üzenete annak, hogy Budapest új imázsfilmjének a végén a turista berandidrogozza a barátnőjét?

A Magyar Turisztikai Ügynökség jó másfél milliárd forintos költségű új filmje egy vadiúj, intenzívnek szánt nemzetközi Magyarország-reklámkampány legfontosabb darabja. Maga az egyperces film 235 millió forintból, tehát durván egy elsőfilmes magyar rendező nagyjátékfilmjének költségvetéséből készült, erre jön rá a nemzetközi médiavásárlások 1,3 milliárdja. Nem véletlenül ekkora ez a részösszeg, a klipet csak a CNN-en 816-szor adják majd le.

A filmmel az érintettek bevallása szerint azt akarják megmutatni a potenciális turistáknak, hogy mennyire megújult Budapest és Magyarország turisztikai arculata. Mivel köztudomású, hogy a NER hűbéri rendszerének Első Leánya, Orbán Ráhel a színfalak mögött aktívan részt vesz az új magyar arculat kialakításában, dupla kiváncsisággal néztem meg a filmet, amiben a következő látható:

https://444.hu/2018/05/14/mi-az-uzenete-annak-hogy-budapest-uj-imazsfilmjenek-a-vegen-a-turista-berandidrogozza-a-baratnojet

Balásy cégei vitték az állami reklámköltések közel kilencven százalékát az év első felében

 

Közzétette a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Nemzeti Kommunikáció Hivatal a választás előtti három hónap tendereinek eredményét, írja a K-Monitor. Meglepetésre új kedvenc lett: Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégei a háttérbe szorultak, 

a költés 84 százaléka Balásy Gyula két cégénél, a New Land-nél és a Lounge-nál landolt.

A bruttó 11 451 460 731 forintból 9 627 715 613 forint ment a Balásy-cégekhez.

https://444.hu/2018/05/15/uj-kedvenc-balasy-cegei-vittek-az-allami-reklam-koltesek-kozel-kilencven-szazalekat-az-ev-elso-feleben

Tovább nőtt a magyar gazdaság

Az első negyedévben a bruttó hazai termék (GDP) 4,4 százalékkal, szezonálisan és naptárhatással kiigazítva 4,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - jelentette kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/tovabb_nott_a_magyar_gazdasag.662455.html

Süli János: Még ma sem biztos, hogy megépül Paks II.

 

Ha meglesznek az engedélyek és sikerül tartani a menetrendet, akkor 2026-2027-re adhatják át a paksi atomerőmű két új blokkját – erről beszélt parlamenti meghallgatásán Süli János.

Az Európai Bizottság eljárása és a szerződésmódosítás miatti, összesen 22 hónapos csúszásban van a paksi bővítés, így 2026-2027-re adhatják át a paksi atomerőmű két új blokkját, ekkor már biztosítani kell az értékesítést az országos áramhálózatra – mondta el az Országgyűlés Gazdasági Bizottságában tartott meghallgatásán Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter.

http://hvg.hu/gazdasag/20180515_Suli_Janos_meg_ma_sem_biztos_hogy_megepul_Paks_II#utm_source=hvg.hu&utm_medium=browser_push&utm_campaign=hvgpush

Jobbik-krízisről beszélnek az elemzők: „A Fidesz őket is szétrobbantotta”

 

Van olyan szakértő, aki pártszakadást jósol, de olyan is, aki szerint Toroczkai Lászlóék kivárnak még két évet, és utána tesznek kísérletet a Jobbik irányításának átvételére. Merre tovább, Dúró Dóra?

https://zoom.hu/hir/2018/05/15/jobbik-krizisrol-beszelnek-az-elemzok-a-fidesz-oket-is-szetrobbantotta/

Tíz nap, és szinte az összes hazai kisvállalkozás elhasal

 

Siralmasnak néz ki a helyzet a hazai kisvállalkozásoknál: alig lesz olyan cég, amely képes lesz teljesíteni a hamarosan életbe lépő uniós előírásokat. Ha valaki most kezd el „építkezni”,  milliós költségekkel kell számolnia.

Egyre vészesebben közeledik egy időpont, amelynek bizonyosan nem fognak örülni – az európaiakkal együtt – a hazai vállalkozások ezrei. Arról már többször lehetett hallani, hogy május 25-én lép életbe az új, a nemzeti jogszabályokat felülíró egységes Európai Uniós adatvédelmi szabályozás (GDPR). Az új típusú előírással kapcsolatban, annak megfelelési nehézségeit taglalva eddig jobbára a multikat és a nagyvállalatokat emlegették. Számos helyen elhangzott, hogy még számukra is jelentős gondot jelent a teljes körű megfelelés. A mikro- és kisvállalkozások (kkv) helyzetéről viszont eddig alig esett szó, holott utóbbiak és a multik megoldandó feladatai között nincs nagy különbség.

Az uniós adatvédelmi és kezelési előírások ugyanis éppen úgy vonatkoznak a kicsikre, mint a nagyvállalatokra.

Ebből fakadóan bármilyen fenyegetően hangzik is számukra, amit egy nagyvállalatnak meg kell oldani május 25-e után az adatkezelés során, azt egy mikorvállalkozásnak is meg kell tennie – magyarázta a Zoom.hu-nak Zempléni Kinga ügyvéd.

https://zoom.hu/hir/2018/05/15/tiz-nap-es-szinte-az-osszes-hazai-kisvallalkozas-elhasal/

Varga Mihály: Folytatódnak az adócsökkentések, lesz nullás büdzsé

 

A gazdasági célok változatlanok, az eszközök változnak – mondta Varga Mihály, leendő pénzügyminiszter, kijelölt miniszterelnök-helyettes a kinevezés előtti parlamenti meghallgatásán. A kormány továbbra is munkaalapú társadalmat épít – ez a teljes foglalkoztatás elérésnek kulcsa. A kormány továbbra is családbarát adórendszerre törekszik: az elmúlt években lépésről-lépésre csökkentek az adóterhek – ezzel a szokással sem akar szakítani a kormány.

A kormány a versenyképességben a minőségi változásra szeretné helyezni a hangsúlyt, már nem a mennyiségi változásoké a lehetőség. Olyan megoldásokról lehet szó, mint a termelési értékláncok meghosszabbítása.

Nagyobb sebességbe kapcsol a magyar gazdaság

Ennek eszköze a pénzügyi stabilitás, az alacsony államháztartási hiány, az államadósság csökkentése. A gazdasági növekedés stabil, a következő négy évre stabilan 4 százalékos növekedést tervez a kormány a hónap elején elkészített konvergenciaprogramban. A magyar gazdaság számára a külső környezet kedvező, a világgazdaság 3-3,5 százalékkal nőhet, aminek a magyar gazdaság – az exporton keresztül – haszonélvezője lehet.

https://zoom.hu/hir/2018/05/15/varga-mihaly-folytatodnak-az-adocsokkentesek/

Elkezdődött az osztogatás: Az új vagyonkezelési miniszternő fia máris 200 millióval gyarapodott!

 

Közel 200 millió forint hitelt kapott a leendő vagyonkezelési miniszter fiának cége az egyik takarékszövetkezettől – írja a G7.hu. A gazdasági portál emlékeztet, hogy az elmúlt években Bártfai-Mager Andrea felügyelte a takarékszövetkezeti szektor egységesítését. A takarékszövetkezet beérte azzal, hogy a kölcsön fedezetéül két lakás bérbe adásának bevétele szolgáljon. A gazdasági portál által megkérdezett szakértők többsége nem tartja életszerűnek, hogy pusztán ingatlanok bérleti díjának fejében ilyen jelentős summát adjon hitelbe egy pénzintézet. Az egyik szakértő egy összetett ügyletet sejt a háttérben.

https://olkt.hu/elkezdodott-az-osztogatas-az-uj-vagyonkezelesi-miniszterno-fia-maris-200-millioval-gyarapodott/

Nyolc ábra arról, hogy mi veti vissza a magyar gazdaság növekedését

G7

A lassú GDP növekedés és az alacsony termelékenység Magyarország esetében csak tünetek, a humántőke rossz állapotának, a kormányzat kudarcainak és az alacsony értéket előállító vállalati szektornak a következményei. Ezeket kell orvosolni, mert változtatás nélkül nem mászunk ki a közepesen fejlett országok csapdájából. Erre jutottak a Corvinus Egyetem hallgatói, akik Dani Rodrik, a Harvard Egyetem közgazdásza által kidolgozott módszerrel vizsgálták a visegrádi országokat.

Rodrik – aki május 16-án átveszi a Rajk Szakkollégium Neumann János-díjátés előad Budapesten – abból indult ki, hogy a gazdasági fejlődés receptjét nem lehet minden országra általánosan leírni, ezért egy valahol már eredményes gazdaságpolitika nem feltétlenül lesz máshol is sikeres. A professzor szerint épp ezért a gazdaságpolitikusok legfontosabb feladata az adott ország növekedését megakadályozó korlátok azonosítása. Erre dolgozott ki egy módszert, amivel aztán a hallgatók a régiós államokat is összehasonlították.

https://g7.24.hu/allam/20180511/nyolc-abra-arrol-hogy-mi-veti-vissza-a-magyar-gazdasag-novekedeset/

Orbán Viktor: A Nyugat nem értheti Kelet-Európát

ORIGO2018.05.15. 12:55

Nagy terjedelemben foglalkozott az amerikai Breitbart hírügynökség Orbán Viktor első hivatalos külföldi útjával, amit újraválasztása után tett Varsóban. A hírügynökség többek között azt emelte ki a látogatásból, hogy Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki, lengyel miniszterelnök továbbra is élesen elutasítja a kötelező betelepítési kvótát. 

 

http://www.origo.hu/nagyvilag/20180515-orban-viktor-varsoi-utjarol-irt-a-breitbart.html

Folytatódik a Soros-blöff: megkezdték a látszatkivonulást

ORIGO2018.05.15. 09:12

Beszünteti működését Budapesten a Nyílt Társadalom Alapítványok nemzetközi irodája, és átköltözteti munkatársait a német fővárosba - jelentette be keddi, New York-i keltezésű közleményében az alapítvány, az "egyre nyomasztóbb magyar politikai és jogi környezetre" hivatkozva. Ahogy azt az Origo korábban már megírta, ez csak látszatkivonulás, melynek célja, hogy kivonják magukat a magyar törvények alól. Ugyanakkor az OSF álkivonulása ellenére Magyarországon marad egy halom Soros-szervezet.

 

http://www.origo.hu/itthon/20180515-soros-gyorgy-nyilt-tarsadalom-alapitvany-kivonulas-latszat.html

Újabb terrortámadások várhatóak Európában

MTI2018.05.14. 14:01

Andrew Parker, az MI5 vezetője szerint az eddigieknél is pusztítóbb merényletekre készülhet az Iszlám Állam, miután kiszorultak közel-keleti területeikről.

 

http://www.origo.hu/nagyvilag/20180514-mi5-ujabb-terrortamadasok-varhatoak-europaban.html

Trócsányi: A Sargentini-jelentés vádirat

 

Politikai támadásnak tartja a Sargentini-jelentést Trócsányi László.

Lezárt ügyeket listázó vádiratnak tartja a Sargentini-jelentést az igazságügyi miniszteri posztra jelölt és a tárcát eddig is vezető Trócsányi László, aki a kinevezés előtti meghallgatásán kedden az Országgyűlés európai ügyek bizottságában azt is mondta: nagy vitákra számít ebben az ügyben idén ősszel. A politikus kinevezését támogatták a bizottság kormánypárti képviselői.

Trócsányi László a jobbikos Bana Tibor kérdésére válaszolva kijelentette: a Sargentini-jelentés olyan vádirat, amely „rengeteg politikai sejtetésre épül”, illetve „lezárt ügyek listázása”. Példaként hozta Jóri András, korábbi adatvédelmi biztos 2014-ben lezárt ügyét, vagy az Alkotmánybíróság hatáskörével kapcsolatos ügyet, amely szintén szerepel a Sargentini-jelentésben.

 

http://mandiner.hu/cikk/20180515_trocsanyi_a_sargentini_jelentes_vadirat

Megfojtaná – Orbán és Budapest

Orbán Viktor előre szólt: Budapest április 8-i magatartása aligha marad büntetlenül. A „bűnös város” lázadását gyors megtorlás követheti, hiszen az előkészületeket erre már az előző kormányzati ciklusokban megtették. Maga az önkormányzatiság is veszélyben van.

Fel kellene szedni a határra épített kerítést és körbe kanyarítani vele Budapestet – dohogott egy csalódott fővárosi ellenzéki választó a vasárnapi eredmények láttán a Magyar Narancsnak. Aligha ő az egyetlen, aki a szavazatok országos megoszlása láttán azonnal kikiáltaná a Budapest Köztársaságot.

A Fidesz a fővárosi választókerületek kétharmadát elvesztette, sőt az általa megnyert hat mandátumból is elvehető lett volna még öt, ha az ellenzéki pártok képesek túllépni a saját árnyékukon. A fideszes ellenségképzésnek tehát immár sokadjára – és a szombati tüntetés után még inkább – Budapest ismét a célpontja lesz.

http://magyarnarancs.hu/belpol/megfojtana-110681

A fele sem igaz, ilyen módszerekkel próbálja besározni Márki-Zayt a Fidesz

 

Nem hazudott, csak csúsztatott Hegedűs Zoltán, a vásárhelyi Fidesz-frakció vezetője, amikor a Magyar Időknek nyilatkozva azt mondta, hogy egy nagy cég lefújja tervezett beruházását, mert bizonytalan a politikai helyzet. Egy szó sem igaz az egészből, de a képviselő egy helyi portálra hivatkozott, ahol ez a hír megjelent.

„Szó nincs arról, hogy elálltunk volna egy zöldség-gyümölcs alapanyagot feldolgozó „chipsgyár” megépítéséről Hódmezővásárhelyen – reagált a sajtóban megjelent hírekre a hvg.hu-nak Medgyesi István, szentesi vállalkozó. 

http://hvg.hu/kkv/20180515_Ilyen_modszerekkel_sarozza_MarkiZayt_a_Fidesz

Orbán Viktor újabb kampányba kezdett

 

Orbán új turnéja köszönő kampány: ennek során a miniszterelnök olyan helyre látogat el, ahol már a választási kampány során is járt, és ahol támogatták április 8-án – derül ki a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető Havasi Bertalanra hivatkozó MTI-től.

A kormányfő elsőként azért járt a Baranya megyei Vajszlón, mert köszönetet szeretett volna mondani a falusi embereknek a támogatásért, és szimbolikusnak tartja, hogy a magyar kistelepülések a rendszerváltozás óta éppen most, 2018-ban szóltak bele a legnagyobb mértékben az ország életét meghatározó döntésekbe – mondta Havasi Bertalan.

 

https://index.hu/belfold/2018/05/15/orban_viktor_ujabb_kampanyba_kezdett/

 

Íme az új agrárminiszter, a méhek szerelmese, aki migránskezet lát a sertéspestis mögött

 

Portré az eddig kevéssé ismert, kipróbált és hűséges Fidesz-harcosnak számító Nagy Istvánról.

Mézes Pisti – így hívták szűkebb körben az új földművelésügyi minisztert a méhészmunkája miatt, mielőtt majdnem két évtizede politikai pályára lépett. Az elnevezés találó, hiszen a mezőgazdászból politikussá előlépett egykori polgármestert, földművelésügyi államtitkárt, képviselőt úgy írták le forrásaink, mint aki „jól beszél”, és előzékeny modorával, kellemes orgánumával könnyen szimpátiát kelt a környezetében. Orbán Viktorban pedig talán még könnyebben, amit már miniszteri meghallgatásán bizonyított: a sertéspestis magyarországi megjelenésének okaként ugyanis a mindenért a menekülteket okoló kormánykommunikációt követve azt jelölte meg, hogy migránsok dobhattak el szendvicset. Elhajított élelmiszernek valóban lehetett köze a vírus megjelenéséhez, ám a migránsháttér a politikus fantáziájának eredménye.

A Fidesz politikai kommunikációjának lényegi elemét tökéletesen elsajátító 51 éves Nagy István a rendszerváltás környékén, egyetemistaként kezdett méhészkedni, ám szívügye politikusként is elkísérte. 

https://24.hu/fn/gazdasag/2018/05/15/ime-az-uj-agrarminiszter-a-mehek-szerelmese-aki-migranskezet-lat-a-sertespestis-mogott/

Mészáros Lőrinc Tiborcz Istvánnal ebédelt

Olvasónk írta, hogy fél 12 körül a Mom Parkban található Leroy Bistróban látta, ahogy Tiborcz István, a miniszterelnök veje megérkezett az étterembe, ahol az ország leggazdagabb embere, a miniszterelnök barátja, Mészáros Lőrinc közszereplő várta.

Az Európai Unió Csalás Elleni hivatala által vizsgált Elios egykori tulajdonosa, Tiborcz István nem először ivott valamit fontos emberrel, tavaly ősszel Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel volt találkozója a belvárosban.

Frissítés: újabb képek a nyerő párosról!

https://444.hu/2018/05/15/meszaros-lorinc-es-tiborcz-istvan-talalkozott-a-leroyban

Beszélgetős műsor a köztévében: „A nyugat-európai politikusok jelentős része hazaáruló”

 

Van a köztévén egy Szemtől szembe című műsor. A cím alapján az a poros megoldást juthatna az ember eszébe, hogy ez egy vitaműsor olyan vendégekkel, akik az adott témáról mást gondolnak. De a köztévé nem megy bele abba az olcsó megoldásba, hogy a műsorvezető bedobja a gumicsontot középre, aztán hátradől, a néző pedig úgy bámulja az egymás torkának ugró vendégeket, mintha kutyaviadalt látna. 

 

Évtizedek óta mossák a nyugatiak agyát, aztán háborút indítottak az amerikaiak csak azért, hogy jöjjenek a menekültek, és a végén shortoljon Valaki. Földi László akkora összeesküvést vetített a menekülthullám mögé, hogy a köztévé alig győzött alákérdezni.

https://444.hu/2018/05/15/beszelgetos-musor-a-kozteveben-a-nyugat-europai-politikusok-jelentos-resze-hazaarulo

Hadházy Ákos pert nyert a Magyar Időkkel szemben

 

A választási kampányban elképesztő hadjárat zajlott a fideszes felületeken az összefogás-párti ellenzéki politikusokkal szemben, és e támadások egyik kiemelt célpontja az LMP akkori társelnöke, Hadházy Ákos volt. 

Most, hogy a kampánynak már vége, és az ellenzéki összefogásból nem lett semmi, sorra futnak be a bírósági ítéletek az akkoriban megjelent cikkek miatt. Legutóbb kedden a Fővárosi Törvényszék ítélt úgy, hogy a Magyar Idők február 2-ai számában  'Hadházy rögzítette hajdani frakciótársai beszélgetését 'címmel megjelent írásában azzal a valótlan híreszteléssel, hogy 

https://444.hu/2018/05/15/hadhazy-akos-pert-nyert-a-magyar-idokkel-szemben

Az ENSZ nem fogadja el Izrael magyarázatát a gázai vérontásra, Berlin és London vizsgálatot követel

 

Rupert Colville ENSZ-szóvivő kifejtette, hogy életet kioltó fegyvereket csakis emberölés vagy súlyos sérülés megelőzése végett megengedett használni, márpedig az, hogy a palesztin tüntetők megpróbáltak átjutni az övezet határán lévő kerítésen, vagy abban kárt tenni, nem elegendő alap éles lőszer használatára ellenük. Azt mondta, a kövek és a lángoló benzines palackok hajigálása miatt sem kerültek életveszélybe izraeli katonák, mivel a jól védett állasaikba húzódhattak.

Németország kormánya azt javasolta, hogy független vizsgálat derítse ki, mi történt pontosan a hétfői vérontáskor, ugyanakkor Angela Merkel kancellár szóvivője Berlinben újságírókkal közölte: a Hamász radikális palesztin szervezetet terheli a felelősség, mivel visszaélt a tüntetés jogával, és erőszakot szít.

https://444.hu/2018/05/15/az-ensz-nem-fogadja-el-izrael-magyarazatat-a-gazai-verontasra-berlin-es-london-vizsgalatot-kovetel

Orbán 19-re lapot húz, hogy egy huszárvágással kiszabaduljon a kelepcéből, amibe belemanőverezte magát

Nemzetközi sajtószemle

 2018. május 15. - Szelestey

·         A magyar kormányfő nagyban játszik és emeli a tétet a civilek és CEU ügyében a Néppárttal, illetve az EU-val szemben, mármint nyilvánosan.

·         Az EU-nak érdemben kell foglalkoznia az emberek bajaival, különben átengedi a terepet az Orbán-féle populistáknak.

·         A nagyvonalú kínai hitelnek könnyen politikaié-gazdasági függés lehet az ára, akár a Budapest-Belgrád-vasútvonal felújítása kapcsán is.

 

http://b1.blog.hu/2018/05/15/orban_19-re_lapot_huz_hogy_egy_huszarvagassal_kiszabaduljon_a_kelepcebol_amibe_belemanoverezte_magat#more13944658

 

Kijön az ember, és hozza magával a keseredettséget videó

 

A Londonba költözés és a munkavállalás elsőre senkinek se könnyű. Volt, aki tíz másik magyarral élt együtt az elején, és oda is elvitte magával a keseredettségét és a negativizmusát. Aztán rájött, hogy ezen túl kell lépnie. Sokan nem bírták ezt és hazajöttek. A londoni magyarokkal foglalkozó pszichológus azt mondja: aki két-három éve Londonban van, és összehasonlítja magát a helybeliekkel, sokszor az elkeseredhet, pedig ez már önmagában nagyon nagy teljesítmény.

https://index.hu/kulfold/szevasztok/2018/05/14/kulfoldi_munkavallalas_london_beilleszkedes_siker_nehezseg/

Amerikai tinilányok gépeit szállta meg az orosz trollhadsereg

 

Újabb elképesztő adalékkal rukkolt elő a Daily Beast az amerikai-orosz kiberháború elnökválasztási csatáival kapcsolatban: a hírhedt orosz trollhadsereg, az IRA (Internet Research Agency) amerikai fiatalok, főként lányok, számítógépeihez férhetett hozzá 2016-ban, és a nevükben lájkolt, osztott meg tartalmakat a Facebookon.

Az már eddig is tudott volt, hogy az IRA a lehető legváltozatosabb módszerekkel avatkozott be amerikai elnökválasztásba, de a most ismertetett módszer tűnik talán a legaggasztóbbnak. Az IRA tizenéves lányokat vett célba egy a Google Chrome böngészőbe épülő kiegészítő alkalmazással: a FaceMusic app miközben zenehallgatást kínált facebookozás közben a fiataloknak, a felhasználók gépeit egy kezdetleges botnetbe kötötte, és tudtuk nélkül tevékenykedett a Facebookon.

 

https://index.hu/tech/2018/05/15/amerikai_tinilanyok_gepeit_szallta_meg_az_orosz_trollhadsereg/

Észak-Korea felfüggeszti a tárgyalásokat Dél-Koreával

Észak-Korea kedden este bejelentette, hogy felfüggeszti a tárgyalásokat Dél-Koreával, amiért az ország közös hadgyakorlatot folytat a félszigeten az Amerikai Egyesült Államokkal.

A Koreai Központi Hírügynökség tájékoztatása szerint a két állam hadgyakorlata egyfajta próbálkozás az észak-koreai invázióra és provokációként értelmezik.

Figyelmeztettek továbbá, hogy a Kim Dzsongun és Donald Trump közti, június 12-re kitűzött történelmi csúcstalálkozó sorsa is ezen múlhat. 

Észak- és Dél-Korea magas rangú tisztviselői eredetileg május 16-án, tehát szerdán találkoztak volna nem sokkal azután, hogy Kim Dzsongun észak-koreai diktátor és Mun Dzsein dél-koreai elnök április 27-én megállapodtak, békeszerződést írnak alá.

https://24.hu/kulfold/2018/05/15/eszak-korea-felfuggeszti-a-targyalasokat-del-koreaval/

Orbán komcsizva kampányolt a barátjáért, aki Tito-pólóban feszített fiatalon

Orbán Viktor miniszterelnöki esküje után elment a választásra készülő Szlovéniába, ahol érvénytelen népszavazást tartottak a hétvégén egy esetleg Magyarország számára is kulcsfontosságú projektről, az adriai vasúti kijáratot fejlesztő majdnem egymilliárd eurós beruházásról. A magyar kormányfő Marxot és Lenint emlegetve kampányolt szövetségese és barátja, Janez Jansa mellett, akivel állítólag titkos megállapodásra készül, és akiről éppen akkor került elő egy kellemetlen fotó.

https://24.hu/kulfold/2018/05/15/orban-komcsizva-kampanyolt-a-baratjaert-aki-tito-poloban-feszitett-fiatalon/

Merkel: Az USA megsebezte a transzatlanti kapcsolatot

 

Merkel keményen odamondott Trumpnak az iráni szerződés felrúgása miatt: a német kancellár szerint megsebezte a transzatlanti kapcsolatot az Egyesült Államok kivonulása az iráni atomprogramról kötött egyezményből. Az európai hatalmak Iránnal tárgyalnak a folytatásról.

https://index.hu/kulfold/2018/05/15/merkel_az_usa_megsebezte_a_transzatlanti_kapcsolatot/

Nagy Ottó Lendkerék

Álláspont. Kezdjük azzal, hogy az országgyűlés mezőgazdasági bizottságában a három jobbikoson kívül nincs ellenzéki képviselő

Magyar Hírlap

Akkor sem, ha az LMP delegálta Gémesi Györgyöt, ő ugyanis összeférhetetlenség miatt – egyelőre – nem vehet részt a testület munkájában. A grémiumban azonban hét fideszes honatya dolgozik. Csak azért, hogy a hatalmas választási zakó után tudatosítsuk, mennyire fontos a baloldalnak, a szocialistáknak és az őket bedarálni akaró Demokratikus Koalíciónak és mindenféle liberális utódpártnak a vidék, a vidéki Magyarország, ahol úgy elkalapálták őket, hogy négy év múlva is emlegetni fogják. Hozzáállásukból látható, hogy ennyire – vagyis semennyire.

Erre ne felejtsünk el emlékezni. És a Mécs gyerek vidékieket gyalázó dolgozatáról sem

http://magyarhirlap.hu/cikk/118304/Lendkerek

Lóránt Károly Integráció anno és most

Talán itt lenne az ideje, hogy az unió mai vezetőit figyelmeztessük: az európai integráció nem ebben a szellemben indult

Magyar Hírlap

Hírek szerint az Európai Bizottság a következő hétéves költségvetésben az agrártámogatásokat, ezen belül a közvetlen kifizetéseket és a kohéziós alapokat is csökkentené, és a támogatást a jogállamiság betartásához kötné. Ez azt jelenti, hogy a támogatásokat fegyelmező eszközzé akarja átalakítani a brüsszeli testület.

Talán itt lenne az ideje, hogy az unió mai vezetőit figyelmeztessük: az európai integráció nem ebben a szellemben indult. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/118293/Integracio_anno_es_most

„Merkel tehet a CDU válságáról”

A jövő tavasszal esedékes EP-választásokról és a német belpolitikai helyzetről szerveztek vitát fővárosunkban

Magyar Hírlap

Csak a biztonság mellett érvelő pártok válhatnak erőssé a jövő évi európai parlamenti választásokon Gulyás Gergely szerint, aki a témáról egy budapesti kerekasztal-beszélgetésen értekezett.

A német belpolitikai helyzet címmel szervezett kerekasztal-beszélgetést Budapesten a Konrad Adenauer Alapítvány és a Mathias Corvinus Collegium. A hétfő esti eseményen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség élére jelölt miniszter úgy vélte, az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) az utóbbi időben sok mindent feladott a hagyományos keresztény-konzervatív politikából, ezzel pedig szavazókat veszített. Meglátása szerint elemzői szempontból azt lehetne mondani, hogy a német politika bizonyos értelemben eltávolodott a polgáraitól a politikai korrektség miatt. Ezt a németek a gazdasági sikerek miatt elfogadták, a migrációs válság megjelenésével viszont már a biztonságukról volt szó, és nem fogadták el a korábbi politikát – tette hozzá Gulyás Gergely.

http://magyarhirlap.hu/cikk/118299/Merkel_tehet_a_CDU_valsagarol

A nemek közti egyenlőség európai alapérték, Magyarországon nem annyira fontos – Sajnálatos a magyar nők helyzete az EU bizottsága szerint

Komoly bírálatot fogalmazott meg a nők magyarországi helyzetéről az Európai Parlament nőjogi és esélyegyenlőségi bizottsága (FEMM).

Kedden szavazott a véleménydokumentumról a FEMM. A 18:5 arányban jóváhagyott jelentésben a szervezet sajnálatosnak nevezte a nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatos szakpolitikák „újraértelmezését és leszűkítését a családpolitikára”, illetve azt, hogy Magyarországon nagyon alacsony a nők aránya a politikai döntéshozói pozíciókban. A bizottság emlkeztet arra, hogy a magyar parlamenti képviselőknek csupán mintegy 10 százaléka volt eddig nő, ami a legalacsonyabb arány az EU-ban.

Magyarország európai összehasonlításban az utolsó előtti helyen áll a Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézetének egyenlőségi indexén.

Ez mondjuk aligha érdekli a saját közlése szerint nőügyekkel nem foglalkozó, ám épp a demográfia serkentésén dolgozó Orbánt.

http://magyarnarancs.hu/belpol/a-nemek-kozti-egyenloseg-europai-alapertek-magyarorszagon-nem-annyira-fontos-sajnalatos-a-magyar-nok-helyzete-az-eu-bizottsaga-szerint-111224

Németh Szilárd nekiment a netes szolgáltatójának

Magyarázatot várok! - csattant fel Facebook oldalán a kormánypárt erős embere. A T-Systems rögtön meg is oldotta a problémát.

A Fidesz alelnöke, Németh Szilárdnál a Facebookon jelezte, hogy nem jó nála a net, ezért magyarázatot vár a T-Systemstől. A cég azonnal közölte, hogy utánanéz a dolognak.

Pár órán belül meg is érkezett a cég hivatalos válasza: „A szolgáltatás kimaradása a csepeli körzetben a múlt héten fellépett áramkimaradás miatti műszaki probléma során keletkezett. A javításon a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország munkatársai dolgoznak, legkésőbb a mai nap végéig helyreáll a szolgáltatás.”

Sőt, a cég rögtön utána közölte, hogy a szolgáltatás már helyre is állt. Németh Szilárd tehát megszereltette az internetet, és ehhez nem is kellett mást tennie, mint hogy felemelte a hangját a Facebookon. Igazi magyar sikertörténet ez

https://444.hu/2018/05/15/nemeth-szilard-megszereltette-az-internetet

Újabb vidéki rádiót nyelt le Andy Vajna cége

Andy Vajna érdekeltségei már több mint 30 rádiófrekvenciát birtokolnak, emellett övé a hamarosan 15 tévécsatornával futó TV2 médiacsoport is.

Tulajdonost váltott áprilisban a Kiskunmajsán az FM 88,2 MHz-en és a Kiskunfélegyházán az FM 91,1 MHz-es frekvencián sugárzó Sirius Rádiót működtető Félegyházi Hírlap Kft – írja a 24.hu.

A médiavállalkozás Andy Vajna filmügyi kormánybiztos és kaszinótulajdonos rádiós hálózata, a Radio Plus Kft. a tulajdonába került. A változásra 5 nappal az országgyűlési választások előtt, április 3-án került sor, de cégbíróság csak április 27-én jegyezte be, és a Médiatanács a mai ülésén vette tudomásul a felvásárlást.

http://nepszava.hu/cikk/1159868-ujabb-videki-radiot-nyelt-le-andy-vajna-cege