2018, június 11 - 07:23 Sajtószemle

Az ügyeletes orvosnőt és a mentősöket is meghallgatta a bíróság az emberöléssel vádolt oltásellenes L. Csaba és felesége ügyében. A doktornő szerint a vádlott apa folyamatosan akadályozta, hogy ellássa a munkáját, és gyilkosoknak nevezte az orvosokat. A szülők azért állnak a bíróság előtt, mert öt évvel ezelőtt meghalt a hathetes kisfiuk, a vád szerint K-vitamin hiánya miatt kialakult agyvérzésben.

https://index.hu/belfold/2018/06/08/oltasellenes_hazaspar_l.csaba_targyalas/

Füzesabony előtt megállt a semmi közepén és elballagott az InterCity vezetője, mert lejárt a munkaideje

Lejárt a munkaideje, ezért fogta magát és Füzesabony előtt megállt a pusztában és kiszállt a vonatból a Dália IC vezetője, tudósít az egészen szürreális esetről a Bors.

A lap egyik olvasója szerint a Nyíregyházára tartó InterCity eleve késéssel indult reggel a Keleti pályaudvarról műszaki hiba miatt. Ezt ugyan sikerül kijavítani reggel 7 után, a Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza vonalon csak délutánra állt helyre a közlekedés.

Lente Endre a keresztgyermeke ballagására indult a járattal, el is aludt útközben, és arra ébredt, hogy állnak a semmi közepén.

Jött a kalauz, és azt mondta sűrű elnézéskérés mellett, hogy sajnos itt most állni fogunk egy darabig, mert a mozdonyvezetőnek lejárt a munkaideje

 

https://24.hu/belfold/2018/06/09/intercity-mozdonyvezeto-munkaido/

Soros György büszke az ellenségeire

Interjút adott a Washington Postnak Soros György, amelyben az Orbán-kormány által támadott magyar származású amerikai milliárdos szerint ami lehetett, minden rosszul alakult az elmúlt években.

Soros a legutóbbi amerikai elnökválasztás során Hillary Clintont támogatta, az Európai Unió a Brexittel elveszíti egyik legfontosabb tagját és a tagállamokban fellángolóban vannak az antiszemita hangok, továbbá maga Soros is a támadások kereszttüzébe került, nem csak Magyarországon, de például Kaliforniában is. Ez azonban nem tántorítja el az üzletembert.

Minél nagyobb a veszély és a fenyegetés, annál inkább kedvem van szembeszállni vele.

Azt azonban hozzátette:

Nagyon nehéz hatásosan megszólalnom, ugyanis a szavaimat kiforgathatják és felhasználhatják ellenem.

 

https://24.hu/kozelet/2018/06/09/soros-gyorgy-interju-hillary-clinton/

A hollandiai magyar nagykövet először vitatkozott Gulyás Mártonnal, aztán inkább elmenekült előle

Gulyás Márton az amszterdami Act for Democracy című fesztiválon vett részt, mint meghívott vendég. A fesztiválnak egy úgynevezett “közéleti vitaközpont” adott otthont, ami már önmagában is csodálatra méltó itthonról szemlélve.

Gulyás felszólalóként is részt vett az egyik előadáson, amire éppenséggel a hollandiai magyar nagykövet, Dr. Kocsis András is beült, sőt mi több, szembe is szállt Gulyással (egy ideig).

A videóból nem derül ki pontosan, Gulyás miről tartott előadást, erre csak a nagykövet válaszaiból tudunk következtetni, melyek szerint Magyarország Európától való leszakadása és a magyar választási rendszer is terítéken volt.

Kocsis azt mondja, Gulyás a választási rendszer kapcsán említette a csalásokat és az igazságtalan rendszert, szerinte azonban semmi probléma a hazai választási rendszerrel. Felhozta példaként az Egyesült Királyság “a győztes visz mindent” elven alapuló választási rendszerét, aminek köszönhetően Magyarországon a koalíciós kormányé lenne a parlamenti mandátumok nem csak 67%-a, hanem 85%-a. Szerinte a magyar rendszer meg lett vizsgálva a Velencei Bizottság és egyéb bizottságok által is, akik rendben találták azt. Gulyás ekkor közbevág, mivel ez szerinte nem igaz, de Kocsis rendületlenül folytatja: a moderátorhoz fordul, akitől számon kéri, ő már lassan 6 éve Hollandiában dolgozik nagykövetként, de még sosem hallotta, hogy Magyarország ne tartozna Európához, hol máshol lenne, ha nem Európában? Szerinte nyitva kéne tartani ezt a dialógust, és hanyagolni “ezeket az arrogáns állításokat”.

https://merce.hu/2018/06/10/a-hollandiai-magyar-nagykovet-eloszor-vitatkozott-gulyas-martonnal-aztan-inkabb-elmenekult-elole/

Az óvodába küldött levelet a józsefvárosi fideszes polgármester-jelölt a szülőknek

Alig egy napja nyilatkozta Sára Botond, Józsefváros jelenlegi alpolgármestere és a VIII. kerületi időközi polgármester-választáson a Fidesz-KDNP színeiben induló polgármesterjelölt a 888.hu-nak, hogy

„Józsefváros nem a politikai pártok játszótere!”

Ehhez képest pont tegnap a kerület egyik óvodájában több szülő elég nagy felháborodására egy takaros levelet nyomtak a kezükbe Sára Botond aláírásával, és hogy mindez még szebb legyen, az óvónéniknek alá is kellett íratniuk a szülőkkel egy papírt arról, hogy a polgármesterjelölt levelét átvették.

https://merce.hu/2018/06/08/az-ovodaba-kuldott-levelet-a-jozsefvarosi-fideszes-polgarmester-jelolt-a-szuloknek/

Ungár Péter bedühödött, fideszes propagandistákat fenyegetett meg

Az LMP leggazdagabb, és az új országgyűlés legfiatalabb politikusát alaposan felbosszantotta az Echo tévé egyik műsora, amely amúgy kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy felbosszantson embereket. A műsor szereplői, a Figyelő, a pestisrácok.hu munkatársai valamint Boros Bánk Levente, egykori kisgazda képviselőjelölt a megszüntetett jobboldali lapokon élcelődtek.

A fotón, amin Ungár kiborult, a fideszes propagandisták a 80 éves Magyar Nemzet és a héten megszűnt Heti Válasz egy-egy számát fogják a kezükbe, a műsorvezető egy papírlapot tart, amin a felkészül felirat olvasható, Boros pedig egy Hír Tv feliratú papírt tart maga előtt.

Ungár azt írta, hogy „egyszer a NER-nek is vége lesz és akkor mi sem leszünk veletek méltányosak. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten."

 

https://index.hu/belfold/2018/06/08/ungar_peter_beduhodott_fideszes_propagandistakat_fenyegetett_meg/

Súlyos vallomással készül a kiadatásra a Kósát átverő csengeri asszony

 

Kósa Lajos fideszes politikus is nagyon várhatja, hogy Svájcból Magyarországra visszatérjen Szabó Gáborné, akiről a választások előtt kiderült, hogy egy - vitatott - okiratban 1300 milliárd forintot bízott rá az előző kormány miniszterére. Kósa szerda reggel az ATV-ben azt mondta az ügyről, hogy az eset tanulsága, hogy az ellenzék mindenre képes, de hogy mire, azzal kapcsolatban azt mondta, majd a rendőrség kideríti.

 

Most viszont a Svájcban letartóztatott asszony ügyvédje, Helmeczy László a Független Hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, "papír van a birtokában arról, hogy Kósa Lajos külföldi érdekeltségű vagyoni értékű jogot kapott volna ajándékba. „Nem 100-200 milliósat” - idézi a Független Hírügynökség az ügyvédet.

A nő kint részletes vallomást is tett, és szerinte nem fog örömöt szerezni Kósának. Az ügyvéd a Hír Tv csütörtöki műsorában egyébként konkrétumot is mondott egy ötvenmillió forintos összeg kapcsán, amit a Kiskun Tender Kft.-től kapott kölcsön, és amely végül bizonyíthatatlan módot eltűnt valakinél, akit amúgy meg is neveztek.

 

https://index.hu/belfold/2018/06/08/sulyos_vallomassal_keszul_a_kiadatasra_a_kosat_atvero_csengeri_asszony/

Dúró Dóra kilép a Jobbikból, és követik is páran

 

Véget ért egy korszak - írta a Facebookján Dúró Dóra, aki bejelentette, hogy kilép a Jobbikból. A párt több helyi politikusa is jelezte a kilépését ezután.

Távozik a Jobbikból a párt egyik ismert politikusa, Dúró Dóra. Ezt maga a politikus mondta az InfoRádiónak. Dúró Dóra ezt azután jelentette be, hogy Toroczkai Lászlót kizárták a Jobbikból. Férje, Novák Előd is távozik.

 

https://index.hu/belfold/2018/06/08/duro_dora_kilep_a_jobbikbol/

Az MSZP elmúlt nyolc éve: egyszer fent, többször lent

 

Volt már rosszabb is – mondhatnák az MSZP-ben, de valójában ez nem igaz: mióta nyolc éve ellenzékben politizálnak, nem voltak még ilyen mélyen. Végigvettük a párt történetének legszebb és legszomorúbb epizódjait 2010-től napjainkig.

 

https://zoom.hu/hir/2018/06/10/az-mszp-elmult-nyolc-eve-egyszer-fent-tobbszor-lent/

Ki legyen az MSZP elnöke? – Meglepő eredmény született

Tóth Bertalan esélyeit egyelőre rontja, hogy az ismertsége még az MSZP-sek körében is csak 61 százalékos, miközben Kunhalmiról 92, Mesterházyról 94 százalékuk tudja, hogy kicsoda. Érdekes, hogy bár 2014-es visszavonulása után Mesterházy veszített a népszerűségéből, de egy korábbi Medián-felmérés szerint az előző elnökök közül még mindig őt tartanák a vezető pozícióra legalkalmasabbnak – írja a Medián. 

 

https://zoom.hu/hir/2018/06/09/ki-legyen-az-mszp-elnoke-meglepo-eredmeny-szuletett/

Lendvai Ildikó És ki lesz Rajk?

Hogy ki lesz Rajk? Konkrétan természetesen senki. Noha furcsa belső leszámolások kezdődtek a Fidesz-közeli értelmiség soraiban, ez itt nem a Rákosi-rendszer. Nem lesz per, a holdudvar kipécézettjeinek csak jelképesen veszik a fejét. Bár valóban a „fej” van veszélyben: a NER szellemi embereit keverik az árulás gyanújába. A vádlottak padjára a szelídebb kornak megfelelően csak a mameluk sajtó ülteti őket, nem az ügyész. Ami hasonló, az a belső ellenség keresésének kényszere. „Éberség, elvtársak!”- idézi fel a régi terminológiát Vásárhelyi Mária. „Kedves jobboldali barátaink, következik a csengőfrász kora” – így a Magyar Narancs.

Pröhle a Petőfi Irodalmi Múzeum élén, Ókovács az Operában, Pálinkás a kutatás-fejlesztés irányítójaként, kire figyelmeztető lövést adnak le, kire valódi tölténnyel lőnek. Miért éppen ők, miért éppen most? A kiválasztás majdnem véletlenszerű. Az Ókovács szemére hányt musicalt már két éve bemutatták, és a cikkíró most véli felfedezni: ez maga a fertő, „penetráns, féktelen melegpropagandával” rontják meg az ártatlan gyermekeket. Pröhle, mindhárom Orbán-kormány államtitkára, már évek óta vezeti változatlan szellemben az Irodalmi Múzeumot. Pálinkás, az igazi nagyvad eddig teljes bizalmat élvezett: Orbán minisztere, majd a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, három éve a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vezetőjeként oszthatott el sok száz milliárdot. Az világos, hogy ennyiben ütközhet Palkovics miniszter hatalmi körével, de ez megoldható lett volna sima átszervezéssel, árulózás nélkül.

http://nepszava.hu/cikk/1161798-es-ki-lesz-rajk

 

Rendre kimaxolják a pályázati költségeket

Túlárazott munkadíjak, kiégés elleni luxustréningek, felesleges tanulmányok – tényleg szakértők kifizetésére megy el a pályázati pénzek jó része?

 

Nagy port vert fel az a lapunk által elsőként nyilvánosságra hozott történet, miszerint a kerecsendi önkormányzat három tagja részben túlárazásra, s a közpénzek elherdálásra hivatkozva leszavazott egy csaknem félmilliárdos, félig-meddig már megnyert, a szegregáció felszámolására irányuló pályázati lehetőséget. Emiatt a közel felerészben romák lakta falu képzési, egészségügyi és fejlesztési forrásokról esik el. Közösségi terek, sportpályák is épülhettek volna, gyarapítva az egész falu vagyonát. A romák később egy önkormányzati ülést követő fórumon próbálták megtudni, miért vették el tőlük azt a lehetőséget, hogy gyerekeik még óvodáskoruk előtt fejlesztési szakemberek kezébe kerüljenek, a hátrányos helyzetű családok pedig szociális bérlakásba költözhessenek.

 

A Népszava megszerezte a teljes pályázati anyagot, s azt elemezésre átadtuk egy debreceni pályázatírónak, akinek szakterületéhez tartoznak a közösségfejlesztésre kiírt tenderek is. Szavai szerint a kétszázmillió forintos deszegregációs pályázat minden tétele megfelel a jogszabályoknak, más kérdés, hogy ezek amúgy elég tág teret biztosítanak a közpénzek laza elköltéséhez. A tanácsadói óradíjak szerinte „visítva súrolják a felső határt”, vagyis „kimaxolták”, amit lehetett, s ugyanez mondható el a projektmenedzsmentre szánt munkadíjakról is.

 

http://nepszava.hu/cikk/1161821-rendre-kimaxoljak-a-palyazati-koltsegeket

G. Fodor Gábor: Terminátor vagyok

A hűség az első. Az élet előbbre való, mint az elvek. A világon mindenütt kell a lóvé a politikához. A jóisten tudja, hol az Orbán-hatalom vége. Nagyinterjú a miniszterelnök fegyver- és harcostársával, a 888 főszerkesztőjével.

Hogy fér össze az újságírói mivolttal az, hogy közben ön a miniszterelnök fegyver- és harcostársa?

Nem vagyok újságíró. Egy közösség természetes vezetője vagyok, főszerkesztő is csak azért lettem, mert általában a szerkesztőségek vezetőit így nevezik, de számomra az elnevezésnek nincs különösebb jelentősége.

Mi a feladata?

Vezetem ezt a harcoló közösséget. Politikát csinálunk a magunk eszközeivel.

Nevezhető újságnak egy politikus oldalán harcoló kiadvány?

Miért ne lehetne újságnak nevezni?

Azt hiszem, lenne mit tanulnunk az ellenzéki lapoktól a „propagandacsinálásban”. Ott nincsenek bevándorlók, csak menekültek, nincs gazdasági növekedés, ellenben minden rohad, és előfordul, hogy mindenről csak Kósa Lajos jut az eszükbe. Hódmezővásárhely a maga egyértelműségében mutatta meg, hogyan lép elő az ellenzéki sajtó direkt politikacsinálóvá. Befolyásolni akarja az olvasót, a választót, ami színtiszta politikai tevékenység. Nincs ezzel baj, csak ezt elhazudják. Gyávaságból. Ellenben rólunk az elejétől fogva tudni lehet, mi van a zászlónkra írva. Ráadásul itt szabadság van. Nekem még soha senki nem mondta meg, hogy mit gondoljak, mit írjak.

Talán ezért is ülünk most itt, mivel rendre mondok valamit, ami kiveri a biztosítékot.

Talán ezért is ülünk most itt, mivel rendre mondok valamit, ami kiveri a biztosítékot.

https://24.hu/belfold/2018/06/08/g-fodor-gabor-terminator-vagyok/

Sebes György: Együtt kell élni a múlttal

A németeknek ma is vállalniuk kell a felelősséget a történelmükért. Erről beszélt nemrég egy konferencián a német államfő. Frank-Walter Steinmeier leszögezte, ez nem választás dolga. A népirtás és emberek millióinak megsemmisítése Németország soha el nem múló szégyenfoltja marad.

Kemény szavak és sokakban felmerülhetett, miért van szükség napjainkban, több mint hetven évvel a második világháború befejezése után ilyenekre. Még akkor is, ha Steinmeier egy olyan szervezet tanácskozásán szólalt fel, amelyet pontosan azért hoztak létre 1958-ban - vagyis éppen hatvan éve -, hogy a nácik bűnei soha ne merülhessenek feledésbe. Aztán, alig egy héttel az elnök figyelmeztetése után csattanós választ kapott a világ az iménti kérdésre. A Bundestagba a tavaly őszi választásokon bekerült Alternatíva Németországnak (AfD) párt elnöke azt találta mondani, hogy Hitler és a nácik mindössze madárpiszkot jelentenek országa ezer éves történelmében. Igaz, Alexander Gauland elismerte, hogy hazája felelős a nemzetiszocializmus bűneiért és a háború pusztításáért, de a párt ifjúsági szervezetének rendezvényén a nagy tapsot az idézett állítása kapta.

http://nepszava.hu/cikk/1161549-sebes-gyorgy-egyutt-kell-elni-a-multtal

Nehéz "tag" Orbán

Az Európai Néppárt sajnálná Orbánt kizárni címmel közölt elemzést a Le Monde.

A francia balközép napilap szerint az Európai Néppártban (EPP) a többség "nehéz" tagnak gondolja Orbán Viktort, de egyelőre taktikus okok miatt szóba se jön a kizárása. Az európai jobboldal ugyanis a magyar miniszterelnöktől "reméli a populisták feltartóztatását, akinek pedig modellként szolgál".

http://nepszava.hu/cikk/1161837-nehez-tag-orban

RÉGI ELKÉPZELÉSEIVEL PRÓBÁLJA VÉGREHAJTANI TERVÉT SOROS GYÖRGY

HIRADO.HU

Több tízmilliárd eurós hitelt vetetne fel az Európai Unióval Soros György a migráció kezelésére. A milliárdos újabb véleménycikkében arról is írt, hogy mit kellene tennie Európának a bevándorlással. Szakértők az Unió 28 című műsorban elmondták, ez is jelzi, fokozódni fog a nyomás Magyarországra a felső korlátok nélküli migráció érdekében.

Hogyan mentsük meg Európát? címmel írt véleménycikket Soros György. Az írás azt taglalja, hogy az Európai Uniónak milyen lépéseket kellene tennie a migráció kezelése érdekében. Ebben leírja: „a migránsokat szét kell osztani a tagállamok között.”

És bár azt írja, hogy ez csak önkéntes alapon történhetne, a migránsokat oda vitetné, ahol ők élni akarnak. Ezzel párhuzamosan ugyan fontosnak tartja a határok védelmét, azokat mégis nyitva tartaná a legális migráció előtt.

 

https://magyaridok.hu/belfold/regi-elkepzeleseivel-probalja-vegrehajtani-tervet-soros-gyorgy-3181471/

ÉLET A JOBBIKON TÚL

Kis Ferenc Magyar Idők

Amikor Vona Gábor elhatározta, hogy elveszi a Jobbik lelkét, talán ő sem gondolta, hogy ezzel a lépéssel lassan ölő mérget folyat a párt szervezetébe, amelynek eredménye a fokozatos elgyengülés, amortizálódás és végül a széthullás, ami Toroczkai László volt alelnök kizárásával végső fázisába jutott.

A Jobbikot ugyanis már jó ideje Vona Gábor kommunikációs „szakemberei” irányítják, ők határozzák meg a stratégiát, élükön a kalandos múlttal rendelkező Radnai Lászlóval, aki a pártállami időkben az NDK-ban próbált szerencsét, majd egy külkereskedelmi cég munkatársaként járt Nyugatra, ami csak politikailag megbízható kádereknek adatott meg.

Közben a radikálisokat karanténba zárták, Toroczkait maga Vona Gábor tiltotta el a nyilatkozattételtől, a pártvezetés többi tagja pedig annyira belebonyolódott a magyarázkodásba, hogy már ők maguk sem tudták, mikor nem mondtak igazat: 

 

https://magyaridok.hu/ahelyzet/elet-a-jobbikon-tul-3176311/

 

KINEK A KULTURÁLIS DIKTATÚRÁJA? VI. RÉSZ

A FŐVÁROSI BALLIBERÁLIS HOLDUDVAR RETTEGÉSI POTENCIÁLJA TRÓFEÁT ÉRDEMELNE

Szakács Árpád Magyar Idők

Ha egyszer díjaznák a balliberális értelmiségi holdudvarok rettegési kreativitását, a budapestieknek versengés nélkül át kellene adni a világbajnoki trófeát. Aki az elmondásaik alapján próbál tájékozódni, azoknak egyértelmű, hogy az orbáni diktatúrához képest a szovjet gulágok igazi wellness­élményeket nyújtottak.

Így nem csoda, hogy a mostani fullasztó légkört már a pszichológusok se bírják. Rettegésről, terrorról, elnyomásról számol be Vekerdy Tamás május 30-án a HVG-nek. Szerinte oda jutottunk, hogy az emberek menekülnek Magyarországról, mert egyre inkább élhetetlenné válik az ország, ez pedig katasztrófa. Az állítja, ennek a kormány örül, mert egy „rabszolgatömeget” szeretne, ugyanis azok mennek el, akik „kritikusak, kreatívak, vállalkozóképesek”.

Vekerdy azt sem tudja feldolgozni, hogy nem szaladgálnak afrikai migránsok a magyar városokban. Mint mondja: „Így felheccelni tömegeket, táplálni a gyűlöletet, ez rettenetes.

https://magyaridok.hu/velemeny/kinek-a-kulturalis-diktaturaja-vi-resz-3173641/

 

A CSÚCSELIT NEM ADJA FEL

HATALMAS ERŐK DOLGOZNAK AZON, HOGY AZ ÚJ URALMI REND KERETEIT FELÉPÍTSÉK ÉS ELFOGADTASSÁK

Fricz Tamás Magyar Idők

Néhány hónapja megtudtuk, hogy az Európa Tanács volt emberi jogi biztosa, Nils Muiz­nieks nemcsak azért érdekes személyiség, mert támadja a Stop, Soros! törvénycsomagot. Hanem azért is, mert 2009-ben írt egy tanulmányt arról, hogy létre kellene jönnie a Homo sovieticus után egy új embertípusnak, a Homo sorosensusnak.

De mi is lenne ez a sorosensus? Valójában nem más, mint egy global citizent, vagyis globális világtársadalmat irányító elit. Mind e mögött pedig a biztos úr mindenkori főnökének, Soros Györgynek a nyílt társadalom elmélete – vagy inkább világmegváltó víziója – áll, amelyben megszűnnek a nemzetek, a határok (no nation, no border!), megszűnnek a hagyományos kulturális, vallási, nemi identitások.

https://magyaridok.hu/velemeny/a-csucselit-nem-adja-fel-3161896/

 

VÉGVESZÉLYBEN A KERESZTÉNY EURÓPA

GYULAY ENDRE: A MAGYAROK LELKÉT RENDKÍVÜLI MÓDON MEGVISELTE AZ ÁLLAMSZOCIALIZMUS IDŐSZAKA

Borsodi Attila Magyar Idők

Ha Európa azon az úton megy tovább, amelyet a nagy pénzemberek és az USA elképzelt, akkor a kontinens menthetetlenül tönkremegy – jelentette ki lapunknak Gyulay Endre nyugalmazott szeged-csanádi megyéspüspök. A főpásztor szombat délelőtt tartja hálaadó vasmiséjét a szegedi székesegyházban.

https://magyaridok.hu/belfold/vegveszelyben-a-kereszteny-europa-3179095/

Dehogy jelent pártszakadást a jobbikos kilépési hullám

Természetes dolog, hogy a tisztújítás után vannak olyanok, akik nem tudják elfogadni a többség döntését, és ezért kilépnek a pártból – jelentette ki Jakab Péter, a Jobbik szóvivője, reagálva a Toroczkai kizárását követő kilépési hullámra.

A Jobbik közlése szerint aggodalomra semmi ok, mert vannak ám belépők is: a tisztújítást követően másfélszer többen léptek be, mint ahányan elhagyták a pártot.

Mindeközben a köztévé már megint brillírozott: két mondaton belül csináltak Dúró Dórából ex-jobbikost és fideszest. Pontos baki.

http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/dehogy-jelent-partszakadast-a-jobbikos-kilepesi-hullam-111730

Felcsút és környéke még mindig annyira csóró, hogy Orbán miniszterelnöki biztost nevezett ki a felvirágoztatására

 

A térségnek fejlődnie kell, Tiborczék volt albérlője pedig ezt is megoldja.

Úgy tűnik a Szent László- és a Váli-völgyhöz tartozó települések, így Felcsút sem fejlődik oly mértékben, ahogy azt Orbán Viktor szeretné, ugyanis a térség ismét kapott egy miniszterelnöki biztost. „A miniszterelnök Tessely Zoltánt 2018. május 18. napjától az Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztossá nevezte ki” – jelent meg a napokban a kormany.hu-n.

Tessely Zoltánnal – akit először 2015 decemberében nevezett ki Orbán Viktor a szülőfaluját övező környék fejlesztéseinek élére – még 2017-ben készítettünk interjút, ekkor próbáltuk tőle megtudni, mi is indokolta az első kinevezését, amikor országgyűlési képviselőként is Felcsút és környéke tartozik a választókerületéhez. A beszélgetés során ilyen és ehhez hasonló, egyenes és egyértelműválaszokat is kaptunk Tesselytől:

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/felcsut-es-kornyeke-meg-mindig-annyira-csoro-hogy-orban-miniszterelnoki-biztost-nevezett-ki-a-felviragoztatasra-111721

Nem tetszett a nyíregyházi sajtónak Závada Pál gyújtó hangú könyvheti megnyitóbeszéde, hát kilúgozták a tudósításból

„De ha már egyszer beszél, mondjon is valamit az ember” alapon Závada nem finomkodott: őszinte volt, kritikus. Bevallotta, borúlátó. Arról beszélt, amiben élünk, ami épp történik a kultúrában: hogy „a kormányzati berendezkedés aktuális értékrendje, a kultúra és a művészetek támogatása nem kedvez a szabad, az öntevékeny, az öntörvényű, a sokszínű és a kreatív kezdeményezéseknek”; nem a hozzáértés, tehetség szerint osztanak pozíciókat és így tovább… De szólt a civilekről és az elviselhetetlen szegénységben élőkről is.

Úgy tűnik, mindez nem fért bele a nyíregyházi helyi sajtó tudósításába, ezért Závadát egyszerűen ignorálták, hiába ő nyitotta meg az eseményt a városban. Dacos beszédéből csupán annyit említett meg a lap, hogy a „rendezvény díszvendége Závada Pál író volt, aki elmondta: mindent meg kell tenni a könyvek népszerűsítése érdekében”.

Závada ezt speciel nem mondta így a megnyitóbeszédében, bár kétségtelenül egyetérthet vele – ha mással nem is, amit a helyi lap ez esetben művelt.

http://magyarnarancs.hu/konyv/nem-tetszett-a-nyiregyhazi-sajtonak-zavada-pal-gyujto-hangu-konyvheti-megnyitobeszede-hat-kilugoztak-szinte-teljesen-111715

Trump összebalhézott Trudeau-val a vámtarifákról, ezért nem támogatta a G7-csúcs zárónyilatkozatát

 

Donald Trump amerikai elnök visszavonta a támogatását a G7-csúcs résztvevőinek közös zárónyilatkozatához, amit Justin Trudeau kanadai kormányfő „hamis állításaival” indokolt.

https://444.hu/2018/06/10/trump-osszebalhezott-trudeau-val-a-vamtarifakrol-ezert-nem-tamogatta-a-g7-csucs-zaronyilatkozatat

Ha minden a legjobban alakul, csökkenni fog a migrációs nyomás Európában ... ... 2080 körül

 

Hat éve küldjük a segélyt Libanonba, Törökországba, Jordániába, ez alatt az idő alatt nem csak szíriai háború elől menekülő emberek lettek szegényebbek, de romlott a helyzet a befogadó országokban is. Megjelent egy csomó ember, és az addig úgy ahogy működő közszolgáltatások, például az ingyenes egészségügy fenntarthatatlanná vált

- így illusztrálta a nemzetközi segélyezés hatékonyságát, pontosabban a hatékonyság teljes hiányát Kilian Kleinschmidt. A német menekültügyi szakértő 25 évig dolgozott a ENSZ-nek, a világ legsúlyosabb konfliktuszónáit megjárta, volt Szudánban, Szomáliában, Ruandába és Sri Lankán, 2013-tól pedig ő irányította a világ második legnagyobb menekülttáborát Jordániában, ahol 80 ezer szír menekült él. Kleinschmidt Rainer Münzzel beszélgetett, aki az Európai Bizottság migrációügyi főtanácsadója. Mindketten a CEU meghívására jöttek Budapestre, hogy a nyugati segélyezés programok kudarcairól és migráció összefüggéseiről beszélgessenek.

https://444.hu/2018/06/09/ha-minden-a-legjobban-alakul-csokkenni-fog-a-migracios-nyomas-europaban-2080-korul

Egy kép, ami sok mindent elmond a világpolitikai helyzetről

 

A német kancellár kabinetirodája publikálta ezt a fotót a G7-csúcs sajtó előtt nem nyilvános jelenetéről. A képen ott van mindenki, aki számít: a brit May, a francia Macron, a német Merkel, a japán Shinzo és az amerikai Trump.

A kép azért lehet különösen kifejező, mert az a világpolitikai felfordulás-átalakulás, ami a szemünk előtt zajlik néhány éve, tökéletesen megmutatkozik azáltal, ahogy a világ jelen lévő vezetői egymásra, illetve a másikra néznek. Illetve az is, ahogy az amerikai elnök védekező kéztartással néz szembe országának eddigi természetes szövetségeseivel.

A csúcstalálkozó másik ilyen szimbolikus eseménye volt, amikor Macron kiszorította a vért az amerikai elnök kezéből. (Instagram)

https://444.hu/2018/06/09/egy-kep-ami-sok-mindent-elmond-a-vilagpolitikai-helyzetrol

Ausztria mecseteket zár be, imámokat utasít ki

Az osztrák kormány hét mecset bezárását, valamint akár 40 imám kiutasítását tervezi, írja a Reuters Sebastian Kurz osztrák kancellár pénteki bejelentése után.

"A politikai iszlám párhuzamos társadalmainak és radikalizálódó tendenciáinak nincs helye ebben az országban" – jelentette ki Kurz pénteken Bécsben.

 

https://index.hu/kulfold/2018/06/08/ausztria_mecseteket_zar_be_imamokat_utasit_ki/

VAJON MIT TENNE A FIDESZ MAGYARORSZÁGGAL, HA NEM LENNÉNK AZ EU TAGJAI?

Divat lett nálunk szidni az Európai Unió intézményeit és döntéshozóit az ellenzéki és kormányoldalon egyaránt. Az ellenzékiek gyengeséggel, megosztottsággal, a tények felszínes ismeretével, a kormánypártiak viszont a nemzeti érdekek elnyomásával, „Brüsszel diktatúrájával” vádolják az EU-t. Mindkét oldal túloz, sőt igazságtalan is a két megközelítés. A közös uniós politika (és persze pénz) nélkül ugyanis az ellenzéknek és a kormányoldalnak is sokkal rosszabb lenne a sora hazánkban. Orbán Viktor politikai ámokfutását ugyanakkor ma már szinte csak az EU, azon belül is az Európai Néppárt parlamenti frakciója tudja megfékezni.

http://szeka.blog.hu/2018/06/07/vajon_mi_tenne_a_fidesz_magyarorszaggal_ha_nem_lennenk_az_eu_tagjai

Az osztályharc jobban teljesít

Gábor György írása

 B1blog

Már az ókeresztény kor egyházfegyelmi intézkedései, rendeletei, zsinati kánonjai egyértelművé tették, hogy a leggyűlöletesebb és legfélelmetesebb ellenség a belső idegen, azaz az eretnek.

„Gyűlöletesnek, megvetésre méltónak és utálatosnak” nevezték az eretnekséget: „meneküljetek tőlük, mint az égő tűztől. Mert ha valaki, aki szakadást okoz, tűzre juttatja magát azokkal együtt, akik követik a tévelygésben, mennyivel inkább alá fog merülni az, aki eretnekséghez csatlakozik?” – írja a Didaszkália, majd hozzáteszi: „A pogányok azért részesülnek ítéletben, mert nem ismerték (Istent), az eretnekeket viszont azért ítélik el, mert Isten ellen lázadtak…”

A szép emlékezetű filozófus-ügy során a saját bőrömön tapasztalhattam meg: a történések mögött mindig ott lapítanak a „tanácsadók”, a fülbe súgók, a szakmányban be- és feljelentők, a hóhérok, a hóhérinasok és a kivégző osztagosok. Saját érdekből, privát megfontolásból, egzisztenciális reményektől fűtve és hajtva.

Nincs semmi új a nap alatt.

Egészen biztosan most is akadnak ilyenek, s még az sem kizárt (elvégre kicsi az ország), hogy egyik-másik személye megegyezik amazokéval.

NER-társak, az osztályharc fokozódik!

http://b1.blog.hu/2018/06/07/az_osztalyharc_jobban_teljesit

Megvan a történelmi találkozó új időpontja, Márki-Zay Péter június 14-én ül le tárgyalni Lázár Jánossal

Június 14-én a Fidesz városi irodájában fog találkozni Márki-Zay Péter a választókörzet országgyűlési képviselőjével, a fideszes Lázár Jánossal – derül ki a független hódmezővásárhelyi polgármester csütörtöki Facebook-posztjából. 

LÁZÁR JÁNOS MEGHÍVOTT - KÖSZÖNETTEL ELFOGADOM!

Lázár János képviselő úr Facebook-oldalán megosztott meghívását 2018. június 14-én reggel 8.00-ra a Fidesz irodába köszönettel elfogadom.

Örömmel veszem a meghívást a Fidesz helyi főhadiszállására, akkor is, ha nem vagyok biztos benne, hogy engem ott mindenki szívesen lát. Fontos eredménynek tartom, hogy egy hivatalos találkozónak kölcsönösen elfogadható hivatalos helyszínt találtunk. Pontosan a megbeszélt időpontban meg fogok jelenni és nem fogom megváltoztatni a helyszínt sem 21 órával, sem 21 perccel korábban.

 

http://168ora.hu/itthon/megvan-a-tortenelmi-talalkozo-uj-idopontja-marki-zay-peter-junius-14-en-ul-le-targyalni-lazar-janossal-151198

És akkor Orbán és Soros megtalálta a közös ellenséget

Orbán Viktor és Soros György szerint is közelít az európai válság; 54 ezer forinttal többet kapnak a nyugdíjasok jövőre; egyetlen országban sem talált annyi gyanúsan elköltött pénzt az OLAF, mint itt. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

http://hvg.hu/gazdasag/20180610_Es_akkor_Orban_es_Soros_megtalalta_a_kozos_ellenseget

Fülke: Simicska és Orbán közösen nyírták ki a jobboldali sajtót

 

A Heti Válasz megszűnésével eltűnt a nyomtatott sajtó a konzervatív jobboldalon, ahol megengedhető volt a kritikai hang is. De kinek a felelőssége mindez? Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.

http://hvg.hu/itthon/20180609_Fulke__podcast_jobboldal_media_Simicska_Lajos

Te igen nagy vétked, Borókai Gábor

 

Kár a Heti Válaszért. És kár azért, amit csinált tizenöt éven át.

A sors legendás fintora, hogy április óta úgy szívnak a konzervatívok, mintha Biszku Béla szerzett volna itt kétharmadot. Elhullott a Magyar Nemzet, őrlángon a Hír TV, és most kifújt a Heti Válasz is. Simicska kivonulásával szinte megszűnik a vitaképes, sajtóként működő jobboldali média. Marad a feltétel nélkül szolgáló orbánista szolgasereg, és a liberálisok.

A Heti Válasz főszerkesztőjének búcsúlevele elszomorító olvasmány. Amit leír a megfélemlített hirdetőkről, a hatalmi eszközökkel széttaposott piacról, azt persze eddig is tudtuk. Az a legszomorúbb, hogy Borókai Gábor is tudta. Sőt tudta már a G-nap előtt is, hogy lejt a pálya – csak akkor még neki lejtett. És nem is volt ezzel különösebb problémája.

A kormányzás irányát, azt ő támogatta – írja. Voltak kifogásai, részletkérdésekben fel-felszisszent, na de általában az irány, az jó volt neki.

http://hvg.hu/itthon/20180610_Te_igen_nagy_vetked_Borokai_Gabor

Enyedi Ildikó: Ott állnak a politikusok, ahol semmi keresnivalójuk, a hálószobánkban, legintimebb döntéseinkben

A Testről és lélekről című filmjével Arany Medvét nyert filmrendező úgy érzi, visszafelé folyik a víz a Dunában. Néhány éve még azt gondolta, hogy nem lesz szükség a Pride-ra, mert sikerült úgy újradefiniálni társas kapcsolatainkat. Tévedett. Enyedi Ildikó 2018-as Pride-megnyitón elhangzott beszédét közöljük.

http://hvg.hu/itthon/20180608_Enyedi_Ildiko_Pride_megnyito_beszed

Hont: Szabadíts meg a gonosztól

ÖrökNER és hullaszag – két hónappal a sokk után is ez lengi körbe a fejfájós, másnapos országot. Vannak, akik annyira nem ocsúdtak föl, hogy harmadszorra is kiútnak akarják látni Orbán Viktor által meghagyott, egyetlen zsákutcát, és vannak, akik pontosan tudják, igenis, csaltak. Ám egyik megoldással sem megyünk semmire.

El kéne felejteni azt, hogy bármi múlik azon, hogy a politikai pártok a rendelkezésre álló, bevett, legális eszközökkel mennyire ügyesen vagy éppen ügyetlenül próbálják meggyőzni vagy megnyerni a választóközönséget. Azt meg pláne, hogy az eleve NER-ellenes szavazókat milyen formációba próbálja terelni a kibichad: a Fidesz rendszerében az mindenhogy kevés. Ha van, amit az ellenzék szemére lehet vetni az az, hogy képtelenek fölfogni, ha valóban ellenzék akarnak lenni, akkor nem a kormány, hanem a rendszer ellenzéke kell, hogy legyenek. De ugyanezzel a dilemmával a „demokratikus közvélemény” véleményformálóinak többsége sem óhajt szembenézni, sőt űztékhajszolták bele az ellenzéket egy reménytelen ütközetbe.

http://hvg.hu/velemeny/20180608_hont_szabadits_meg_a_gonosztol

Újra Fekete-Győr András lett a Momentum elnöke

https://24.hu/belfold/2018/06/10/fekete-gyor-andras-momentum-mozgalom-elnok/

Felélte a Jobbik az adománypénzt

Vona Gábor most tanácsadóként segíti az adósságtengerben fürdő pártot, de arra nem kaptunk választ, hogy tagja-e ő is a havi „négyszázezres” szakértők illusztris klubjának

Magyar Hírlap 

A Jobbiknak több mint háromszázmilliót kell befizetnie a költségvetésbe, a postának is tartozik hatvanmillióval, ennek ellenére felélte az ÁSZ-bírságra szimpatizánsaitól gyűjtött pénzt. Novák Előd szerint ráadásul négyszázezres fizetéseket osztogat a pártvezetéshez lojális politikusainak.

http://magyarhirlap.hu/cikk/120448/Felelte_a_Jobbik_az_adomanypenzt

Faggyas Sándor Léket kapott a G7 hajója

Álláspont. Elvileg minden év egyik legfontosabb nemzetközi eseménye a G7-országcsoport állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója, amelyet ezúttal Kanadában rendeztek meg, a hét végén

Magyar Hírlap

Azért szoktak figyelni ezekre az összejövetelekre, mert a világpolitika és a világgazdaság meghatározó vezetői ilyenkor személyesen tárgyalnak a legfontosabb nemzetközi kérdésekről, kihívásokról, gondokról, amelyekre közösen próbálnak választ, illetve megoldást találni, hogy békésebb és biztonságosabb vizekre kormányozzák országaik (s a nemzetközi közösség) hajóját.

Az idei találkozón azonban újabb léket kapott a G7-ek közös hajója. És csak részben amiatt, mert Donald Trump amerikai elnök idő előtt távozott a csúcsról, s végül nem is írta alá a közös zárónyilatkozatot. Ez a csúcs ugyanis eleve kudarcra volt ítélve. Először is azért, mert bár a G7-ek csoportja önmeghatározása szerint a világ hét legerősebb gazdaságú országát képviseli, a külföldi és a honi sajtó túlnyomó része is tévesen állítja, hogy ez a hét ország az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Franciaország, Japán, Kanada, Németország és Olaszország. A valóság ugyanis az, hogy már régen a világ második legnagyobb gazdasága Kína, és az előrejelzések szerint éppen az idén lép előre az ötödik helyre India, megelőzve Franciaországot és Nagy-Britanniát is. Ennek ellenére eddig még egyiküket sem hívták meg a legerősebb országok csoportjába, ami azért is ostobaságra és kicsinyes önzésre vall, mert a két ázsiai országban él a világ népességének több mint egyharmada, és gazdasági növekedésének üteme többszöröse például az Euró­pai Unióénak.

http://magyarhirlap.hu/cikk/120446/Leket_kapott_a_G7_hajoja

Kacsoh Dániel Megkerült szuverenitás

A demokrácia, mint a balliberális véleményvezérek furkósbotja, megszűnt hivatkozási alap lenni, amióta az emberek nem arra szavaznak, akire „kell”. Legalábbis egyre többször nem

Magyar Hírlap

Egyként ünnepelte az úgynevezett progresszív világ itthon is, hogy az Európai Bíróság minapi ítélete nyomán ismét felsejlett a melegházasság elismerésének kötelezővé tétele uniós szinten.

Akkora öröm persze nem volt, mint az egykor hithű katolikus ír társadalom pálfordulását „szentesítő”, a melegházasság legalizálását, majd az abortuszt támogató népszavazás esetében, de azért a „civilek” a budapesti Kossuth-téren felállított, tízméteres szíve – képletesen szólva – dobbant egy jó nagyot. A közösségi médiában pedig valamennyi, a nyílt társadalom popperiános és sorosiánus lázálmától fűtött szervezet elismerésének adott hangott a luxembourgi ítész döntése iránt. Beérett a lobbi­munka, moroghatjuk magunkban, csendesen. Avíttan. Hiszen ez a megállapítás nem píszi és nem modern. Nem illik kétségbe vonni az úgynevezett európai értékek felett őrködő hatalmasságok igazát. Csúnya, fasiszta dolog. Pláne azt állítani, hogy öles léptekkel halad a hatvannyolcas felvilág afelé, hogy a Soros által a történelem szemétdombjára szánt nemzetállamok kompetenciá­ját meghaladó, mindenkire kötelező verdiktek szülessenek. Pedig ilyen ez a mostani határozat is.

http://magyarhirlap.hu/cikk/120434/Megkerult_szuverenitas

Lóránt Károly Kié lesz az ország?

A multik vagyona annyira felhalmozódott, hogy számos cég nagyobb gazdasági erővel rendelkezik, mint egy közepes méretű ország

Magyar Hírlap

Egykori sukorói telekszomszédom, egy öreg bányász, már vagy három éve meghalt, a lánya azóta próbálja értékesíteni néhai apja présházát és szőlőjét, mind ez ideig nem sok sikerrel, ám pár napja megjelent egy kínai érdeklődő. Kápolnásnyék, ahova vásárolni járok, nem egy világváros, egy kínai bolt mégis akad, nem beszélve a Velencei tó túlsó oldaláról, ahol egymást érik a külföldi áruházláncok, névsorba szedve: Aldi, Auchan, Lidl, Penny, Spar és Tesco. Ha lenne egy, az egy négyzetkilométerre eső külföldi áruházláncok számában meghirdetett világverseny, Gárdony bizonyára meg is nyerné. Közben hallom, a CBA-t is el akarják adni az Aldinak.

http://magyarhirlap.hu/cikk/120432/Kie_lesz_az_orszag

Összeállt a nagy anti-Mesterházy MSZP-tengely

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője és volt alelnöke Facebookon jelentette be, hogy az elnökhelyettesi posztért indul az MSZP jövő heti tisztújító kongresszusán.

Erre a mondatra valószínűleg kevesen kapták fel a fejüket, pedig fontos dolog olvasható ki belőle. Ugyanis Ujhelyi korábban a választmányi elnöki tisztséget ambicionálta, amiért Kunhalmi Ágnes, volt budapesti szoci elnök is ringbe száll.

Elfogadtam Tóth Bertalan felkérését, hogy a számos jelölés közül az elnökhelyettesi pályázatot adjam be, az európai politikánkért felelve. Így Kunhalmi Ági a velünk való szövetségben vállalhatja a választmány vezetését. Mindenki a fedélzetre!

– írta kapitányos lendülettel Szanyi „Kapitány” Tibor brüsszeli frakciótársa.

Tehát az MSZP-elnöki posztra pályázó Tóth Bertalan, Ujhelyi és Kunhalmi szövetségre léptek, amivel a másik esélyes elnökaspiránsnak, volt elnöknek, miniszterelnök-jelöltnek, Mesterházy Attilának tennének keresztbe.

https://24.hu/belfold/2018/06/10/osszeallt-a-nagy-anti-mesterhazy-mszp-tengely/

Bródy János: „Túlléptük a magyar állampolgárok számára engedélyezett szabadságot”

Bródy János szerint nagyon valószínű, hogy a februári volt az utolsó Fonográf-koncert. Az Illés, majd a Fonográf énekes-gitáros-furulyás-steel gitáros-szájharmonikás-billentyűse, de legfőképp szövegírója december 10-én, az Emberi jogok egyetemes nyilatkozata megjelenésének hetvenedik évfordulóján koncertet ad. Az Illés tagjaként Kossuth-díjas előadóművész nagyon reméli, hogy Magyarország az Európai Unió tagja marad. A közeljövőben Amszterdamban, majd Veresegyházon koncertező Bródy szerint igen valószínű, hogy Felföldiné Csillag Hajnalka trilógiájának második részét nem írja meg. Szegő Péter interjúja.

https://24.hu/kultura/2018/06/10/brody-janos-tulleptuk-a-magyar-allampolgarok-szamara-engedelyezett-szabadsagot/

Dragomán György: Ha az ember igazat mond, és abból baja lehet, akkor az diktatúra kezd lenni

Hatalom versus önvizsgálat, írás mint a legsötétebb depresszió versus szabad, boldog élet, ramen és rántott hús. Az egyik legnépszerűbb kortárs magyar íróval, Dragomán Györggyel beszélgettünk.

New Yorkban van egy ügynökségem, amely már tíz éve képvisel, és próbálja különböző kiadók kezébe juttatni a könyvet. De fordítva is működik: a kiadók, akik ismernek, hallottak rólam, néha megkeresik az ügynökséget, vagy például egy skandináv országban egy szerkesztő, aki annak idején A fehér királyt kiadta, most felfigyelt a Máglyára. Néha fordítók találnak kiadót, néha én találkozom olyan emberekkel, ez a folyamat sokfelől indulhat, a kiadótól, az ügynökségtől, a szerzőtől, a fordítótól, egy szerkesztőtől, néha még olvasótól is, tudok olyat, aki szerette volna, ha a férje el tudja olvasni a könyvet, és ismert valakit, és így tovább, ez összeért. A szerző néha nem is tudja meg, hogy ez hogy kezdődött.

https://24.hu/kultura/2018/06/10/dragoman-gyorgy-interju-margo-irodalmi-fesztival/

Merkel megvédte a magyar kerítést

 

Magyarország "bizonyos értelemben nekünk végzi el a munkát" uniós külső határa védelmével - mondta Angela Merkel német kancellár az ARD országos köztelevízióban késő este sugárzott interjúban. A kancellár szerint veszélyezteti az Európai Uniót, hogy a tagállamoknak még nem sikerült közös álláspontra jutniuk a migráció kezeléséről, ezért minden erejével dolgozik egy új uniós menekültügyi rendszer felépítésén.

Létre kell hozni egy közös menekültügyi hivatalt, és egységes szabványokat kell bevezetni a menekültügyi eljárásokban, a közösségen belüli mozgás szabadságának megőrzéséhez pedig fel kell állítani egy "igazi, európai határvédelmi rendőrséget", amely akkor is tevékenykedhet, ha fellépése "nem tetszik" az érintett, uniós külső határral rendelkező tagországnak - mondta Angela Merkel.

Arról is beszélt, hogy a menekültügyi rendszer megújításával együtt erősíteni kell a nemzetközi fejlesztési együttműködést, hogy az EU sikeresebb legyen a menekülésre kényszerítő okok felszámolásában.

 

https://index.hu/kulfold/2018/06/11/merkel_megvedte_a_magyar_keritest/

Trump nem áll le, Szingapúrból is Twitter-üzenetekben támadja a szövetségeseit

 

"Csak akkor lehet igazságos két partner egymás közötti kereskedelme, ha viszonos. Nem igazságos az amerikai néppel, hogy 800 milliárd dolláros kereskedelmi deficitje van. Egy sajtóközleményben a kanadai kormány kérkedett azzal: az országnak majdnem 100 milliárd dollár haszna származik abból, hogy az Egyesült Államokkal kereskedik. De legalábbis 17 milliárd. 270 százalékos adót vetnek ki a tejtermék-exportunkra. És akkor még Justin (Trudeau kanadai miniszterelnök) sérteget, ha ezt felhánytorgatom" - írta Trump, de a hírügynökségek szerint nem lehet tudni, hogy milyen kanadai sajtóközleményre hivatkozott. 

Az Egyesült Államoknak tavaly 8,4 milliárd dolláros kereskedelmi többlete volt Kanadával szemben az amerikai kormány adatai szerint írta a dpa hírügynökség.

 

https://index.hu/kulfold/2018/06/11/trump_nem_all_le_szingapurbol_is_twitter-uzenetekben_tamadja_a_szovetsegeseit/

Lovas István azt állítja, feltörték az emailjét, de amúgy elvileg egyetért a nevében küldött gyalázkodó levelekkel

 

Pár napja mi is beszámoltunk arról, hogy Ungár Péter, az LMP képviselője közzétett egy emailt, amit elmondása szerint Lovas István, az Echo TV és a Magyar Idők újságírója küldött neki, miután felhúzta magát az LMP egyik sajtóközleményén. A levél tartalmi része arra vonatkozott, hogy az európai vezetők ma már az oroszokkal barátkoznak, és többek között ilyen mondatok szerepeltek benne: „Ne feledjétek megkúrni John McCaint is, mielőtt az nekrofília lesz. Undort keltő pofátokat még visszataszítóbbá teszik a viszályt, konfliktust imádó amerikai hadiipari érdekek előretolása a magyar érdekekkel szemben”

Azután, hogy Ungár publikálta a levelet Facebook-oldalán, kapott még egy emailt ugyanarról az emailcímről, amiben többek között az állt: „Tudnál még egy hozzád hasonló férget említeni, aki egyrészt kiadta egy újságíró kérdését, amit egy sajtórészleghez intézett - ráadásul úgy, hogy ott a magán e-mailje? Kitegyem a te magán e-mailedet?  Anyád mit szólna, ha az övét tennéd ki, mocskos pióca? Kurvára vigyázz magadra!”. 

https://444.hu/2018/06/10/lovas-istvan-azt-allitja-feltortek-az-emailjet-de-amugy-egyetert-a-neveben-kuldott-gyalazkodo-levelekkel

Ukrán szélsőjobboldaliak verték szét romák táborát, miközben azt mondták nekik, hogy menjenek Magyarországra

 

Baltákkal és nehéz kalapácsokkal vertek szét több kijevi romatábort az egyik ukrán nacionalista szervezet, a Nemzeti Milícia tagjai. Hat héten belül négy hasonló akció volt Ukrajnában, a rendőrség nem akadályozza meg a pogromokat.

http://hvg.hu/vilag/20180610_Menjetek_Magyarorszagra__mondta_az_ukran_aktivista_mikozben_tarsai_szetvertek_a_kijevi_romatabort