2018, július 4 - 08:06 Sajtószemle

A japán válogatott kitakarított az öltözőben, és csak egy cetlit hagytak maguk után, amin az állt: köszönjük

 

A példamutató magatartás már korábban is ragadós volt, a csoportmeccsek alatt például a szenegáli szurkolók is kidobálták a szemetüket. Most pedig a válogatott tagjai is követték a példát.

A japán labdarúgók takarítókat megszégyenítő módon tettek rendet az öltözőjükben, és még egy cetlit is hagytak az asztalon, amire mindössze annyit írtak:

https://focivb2018.24.hu/hirek/2018/07/03/a-japan-valogatott-kitakaritott-az-oltozoben-es-csak-egy-cetlit-hagytak-maguk-utan-amin-az-allt-koszonjuk/

 

A közmédia ismét képes a legprimitívebb módon végig migránsozni az év sportünnepét

 

Emberkísérlet: a csoportmeccsek alatt végignéztük az összes hírblokkot, azóta csak soroshajókkal, Brüsszellel és kvótabűnözőkkel álmodunk.

soroshajók, sorosjelentések, sorosügynökök, migránsok, összeesküvés, Brüsszel, felháborító, háború, kvótabűnözés, veszélyes, invázió. 

Az M1 Híradót jellemzően a nyugdíjas fideszes keménymag, 100-200 ezer ember nézi, a milliós nézettséget hozó focivébé viszont kitűnő alkalom, hogy a közmédiát csak elvétve fogyasztó magyarok agyát is megdolgozzák a szerkesztők. Ugyanez történt két éve az EB-n, prémium-műsoridőben, magyar válogatott meccsek között. A szünetekre bekészített egyperces hírműsorban szinte végig Rogánék kulcsszavait duruzsolják, emellé csak néhány szakadt színesbőrű vágóképre van szükség, mielőtt ismét Knézy Jenőé a szó.

 

https://444.hu/2018/07/02/a-kozmedia-ismet-kepes-a-legprimitivebb-modon-vegig-migransozni-az-ev-sportunnepet

 

Negyven ügyben vitatkozunk az EU-val

 

Minden kötelezettségszegésünket fölraktuk egy ábrára, hogy együtt lássa őket. Térképen mutatjuk, hogy a középmezőny legelején állunk ezzel a teljesítménnyel.

Tényleg Magyarország az EU fekete báránya? Mi harcolunk a legtöbbet Brüsszellel?

Ha azt nézzük, hogy az összes tagállam közül csak nálunk és a lengyeleknél kérdéses, hogy a kormány elismeri-e az alapvető európai értékeket, akkor igen, nagyon is kilógunk a sorból. Ha viszont azt nézzük, hogy a teljes európai joganyagot mennyire tartja tiszteletben a magyar törvényhozás, akkor a legtöbb országnál jobban állunk.

A kötelezettségszegési eljárások számában lehet összehasonlítani az uniós országokat. Ezekből derül ki, hogy hány területen nem felelnek meg a magyar szabályok az európai előírásoknak.

 

https://index.hu/kulfold/eurologus/2018/07/03/kotelezettsegszegesek/

 

Amit Orbán kacsának nevezett, az valójában politikai egyezség Merkellel

 

A magyar miniszterelnöknek abban igaza van, ez nem megállapodás, de könnyen az lehet. Angela Merkel közeléből azt válaszolták a hvg.hu-nak, hogy a kancellár az EU-csúcs után több tagország vezetőjével politikai egyezséget kötött. Csütörtökön kettesben tárgyal Berlinben Merkel és Orbán, a hangulat nem bársonyos.

 A csúcs után DPAhírügynökség, a Deutsche Welle, majd később a Reuters is arról írt, Merkel levélben tájékoztatta koalíciós partnereit, hogy összesen tizennégy országgal (Magyarországgal, Lengyelországgal, Csehországgal, Belgiummal, Dániával, Észtországgal, Franciaországgal, Finnországgal, Litvániával, Lettországgal, Luxemburggal, Hollandiával, Portugáliával és Svédországgal) megállapodott Németországban menedékjogért folyamodó bevándorlók befogadásáról. A levélben szerepel az, hogy ha egy menekültkérelmet megvizsgáltak, de elutasítottak, akkor azt, aki beadta, minél hamarabb vissza kell küldeni.

 

http://hvg.hu/itthon/20180703_Orban_Viktor_Angela_Merkel_Magyarorszag_Nemetorszag_Europai_Unio_menekultek

 

Kifütyülné Orbán Viktort? A szabadságát kockáztathatja

 

A Társaság a Szabadságjogokért szerint a gyülekezési törvény módosításával az ellentüntetéseket is korlátozná a kormány. Egy éves szabadságvesztést kockáztat, aki egy gyűlést súlyosan megzavar.

 

http://hvg.hu/itthon/20180703_Kifutyulne_Orban_Viktort_Az_sokba_kerulhet

 

 

Ilyen a világon nincs: ahelyett, hogy odaírták volna Pruck Pál nevét az őt ábrázoló falfestményre, inkább lefestették az egészet

Májusban másfél év pereskedés után a bíróság végre kimondta, hogy az 1956-os plakátfotón nem a hihetetlen történeteivel kampányoló Dózsa László, hanem Pruck Pál szerepel. A 2000-ben elhunyt pesti srác lánya perelte a Schmidt Mária vezette közalapítványt, mert azt szerette volna elérni, hogy tüntessék el a Dózsa László nevét a plakátokról, és kérjenek bocsánatot.

A bíróság ítélete szerint a közalapítvány kegyeleti jogot sértett azzal, hogy a fotón Dózsa nevét és adatait tüntette fel, ezért kötelezték az alperest, hogy 15 napon belül magánlevélben fejezze ki a sajnálkozását a felperesnek, és minden – még mindig elérhető – kiadványon cseréljék le Dózsa nevét és adatait Pruckéra, egyúttal a további jogsértéstől is eltiltották a közalapítványt.

De úgy tűnik, hogy Schmidt Mária soha, de soha nem adja fel, még akkor is megtalálja a győzelem útját, amikor a valóság és az igazságszolgáltatás is lemondott arról. Sikerült ugyanis a már amúgy is hibátlan történetet még szebbé tenniük:ahelyett, hogy odaírták volna Pruck Pál nevét az őt ábrázoló falfestményre, inkább lefestették az egészet fehérre.

https://444.hu/2018/07/03/ilyen-a-vilagon-nincs-ahelyett-hogy-odairtak-volna-pruck-pal-nevet-az-ot-abrazolo-falfestmenyre-inkabb-lefestettek-az-egeszet

 

Hatalmas vonatozó Orbán Viktort festettek Pruck Pál helyére

Nem kellett sokat várni, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt meglássa a lehetőséget a nemrég fehérre meszélt Nagy Lajos király úti épületfestményt, amelyet az 1956-os emlékévre készítettek, de kiderült, hogy a Terror Háza állításával szemben nem Dózsa László, hanem Pruck Pál szerepel rajta.

Mi mást, mint egy a napokban már többször feltűnt, Thomas a gőzmozdonyon ülő Orbán Viktort komponáltak a falra, egyelőre minden bizonnyal még csak képszerkesztő program segítségével. Így néz ki:

http://168ora.hu/itthon/hatalmas-vonatozo-orban-viktort-festettek-pruck-pal-helyere-152420

Tovább bújócskázik a kormány a CEU-val és New York állammal

Még mindig nem reagált a magyar kormány New York állam oktatási hivatalának levelére, amiben megerősítik: folytat képzéseket a Közép-európai Egyetem (CEU) a tengerentúlon – írja Hír Tv. A csatorna megkeresésére a hivatal elárulta, hogy júniusban küldték el levelüket Budapestre, amire amúgy nem szükséges a kormány válaszolni.

Június végén Orbán Viktor a Parlamentben arra a kérdésre, hogy mikor írja alá a kormány a megállapodást a CEU-val, annyit felelt, hogy a jó döntéshez idő kell.

Ismert ugyanakkor, hogy New York állam már a télen is küldött hivatalos értesítést arról, hogy folyik a CEU-nak képzése az Egyesült Államokban. Ezt magas rangú magyar delegáció áprilisban meg is látogatta, Palkovics László miniszter szerint most annak a képzésnek a vizsgálata zajlik.

http://168ora.hu/itthon/tovabb-bujocskazik-a-kormany-a-ceu-val-es-new-york-allammal-152401

Percek alatt eltüntették a homofóbiáját kritizáló bejegyzést a családügyi államtitkár, Fidesz-alelnök oldaláról

„Vajon hány percig marad kint a kommentem ennek a nőnek – aki történetesen a Fidesz alelnöke és családügyi államtitkár – a Facebook oldalán" – tette fel a kérdést a Mi vagyunk a többség tüntetések egyik szervezője, Homonnay Gergely. Az Erzsi for president Facebook-oldal üzemeltetője, író ugyanis Novák Katalin nyilvános oldalán fűzött kommentárt ahhoz, amiről a 168 Óra is beszámolt: a családügyi államtitkár nyíltan homofóbb kijelentéseket tett a hétvégén.

Novák Katalin szombaton a kaposvári református templomban regélt arról, hogy nem kell félni a homofóbia vádjától, sőt ki kell állni a házasság értéke mellett, mert „amikor egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolna egyesek, elfeledkezünk a többségről".

Itt látható

Jelenleg a kommentet csak az látja, aki írta, és az a pár tucat ember, aki lájkolta. Mindez Homonnay szerint bizonyítja: „mennyire gyáva a Fidesz alelnöke, aki képtelen a normális párbeszédre. Novák Katalin egy normális országban nem lemondana, hanem elbujdokolna szégyenében azok után, amiket a Magyar Időkben és egyéb helyeken nyilatkozott a családról" – fogalmazott az aktivista.

http://168ora.hu/itthon/percek-alatt-eltuntettek-a-homofobiajat-kritizalo-bejegyzest-a-csaladugyi-allamtitkar-fidesz-alelnok-oldalarol-152406

Ilyen volt Horthy Miklós tetoválása

 

Bizony, a kormányzó karján kemény tetoválás díszelgett, nem kicsit furcsa történettel a háta mögött.

Vitéz Nagybányai ugyanis állítólag alkoholmámorban varratta magára (nohát, magyarul: részegen) a díszes kígyómintát, amelynek védelmező erejében egyébként sokan hittek, hiszen állítólag elfogadott és gyakori volt ilyesmiket tetováltatni akkoriban is, főként hírességeknek. Még Egon Erwin Kischt is elbűvölte, a nekünk kígyónak látszó, de valójában többszínű sárkány, amelyik így nézett ki:

 

http://truereality.cafeblog.hu/2018/07/02/ilyen-volt-horthy-miklos-tetovalasa/

 

Máris beavatkozott a kormány: 11 milliárdnyi kutatási pénzt nem oszthatnak ki Palkovics nélkül

 

Hiába döntöttek a támogatandó tudományos projektek listájáról a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalban, nem hirdethetnek eredményt a többhónapos, szakértői értékeleseken alapuló pályázati szakasz után, mert Palkovics László arról tájékoztatta az érintetteket: az ő igenje nélkül nem köthetnek megállapodásokat. Majd 11 milliárd forintnyi kutatási pénz kiosztását stoppolják, noha a folyamatot a hivatal vezetőjeként még Pálinkás József egykori fideszes oktatási miniszter, korábbi MTA-elnök felügyelte. A tárca szerint rutineljárásról van szó.

 

https://24.hu/kozelet/2018/07/03/palkovics-laszlo-mta-kutatas-nkfi/

 

A kiemelt tudományos témákról (megjegyzésposzt)

 

"Lehet vitát folytatni a magyar tudomány jövőjéről, a kitörési pontokról, a lehetőségeinkről, de nem a megadjákkal, jeszenszkydzsuniorokkal, a rezsimsajtóval. Az értelmiségi viták megszűntek, és simán elképzelhető, hogy a totálisan marginális vincent kommentszekciójában több nemzetközi hírű tudományos kutató és külföldön élő egyetemi professzor szólt hozzá a témához, mint a teljes magyar sajtónyilvánosságban együttvéve."

 

Náray-Szabó Gábor akadémikus a PBK elnöke, egyes kutatási területek kiemeléséről beszélt a rezsimsajtónak.  Hozzátette, hogy a kutatók "olyan távlatos kutatási témákkal foglalkozhatnának, amelyek valamikor majd bekapcsolódnak a magyar fejlesztésekbe és itthon fognak kamatozni."

      1. Náray-Szabó elfelejtette hozzátenni, hogy 

 

http://orulunkvincent.blog.hu/2018/07/02/a_kiemelt_tudomanyos_temakrol_megjegyzesposzt

 

A Professzorok Batthyány Köre esete az ERC-vel(megjegyzésposzt)

 

MOST ÉRKEZETT (a Nature szerkesztőségi cikke az MTA vegzálásról: Aggasztó változások Magyarországon))

   A Professzorok Batthyány Körének elnöke lendületes cikkben támadta hátbaa Magyar Tudományos Akadémiát az újfasiszta Magyar Időkben. Náray-Szabó Gábor akadémikus a következőt bírta leírni:

  Nálunk a bizalmatlan szabadságharcosok utcára mennek szabadon választott té­máik védelmében, mégis előszeretettel csüngenének a megvetett állam csecsein.

  Elfeledkezve, hogy egész életében ezt tette. Ennél is félelmetesebb a következő érve:

        "Ezért ragaszkodik vehemensen a legtöbb kutató az évtizede művelt témájához és az ezt támogató állami forrásokhoz. Eszébe se jut, hogy másokat keressen, bár ma már megnyílt a világ, komoly pályázati pénzeket lehet szerezni például az Európai Tudományos Alaptól."

 

http://orulunkvincent.blog.hu/2018/06/27/a_professzorok_batthyany_kore_esete_az_erc-vel_megjegyzesposzt

 

Fejenként 6,6 millióval távozhattak a miniszterek

 

Végkielégítés, felmentés nem jár ugyan a minisztereknek megbízatásuk megszűntével, de nem kellett üres kézzel menniük, akiknek a szolgálataira nem tartott igényt Orbán Viktor miniszterelnök az új kormányban.

 

https://24.hu/kozelet/2018/07/03/fejenkent-66-millioval-tavozhattak-a-miniszterek/

 

Rétvári szerint csak híresztelés, ha tanárok kiállnak és elmondják, hogy roma gyerekeket bántalmaz az igazgató

 

Ahogy azt megírtuk, gyermekbántalmazási ügybe keveredett Putnoki Zsolt, a Budapest XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatója.

A 24.hu-nak nyilatkozó tanárok és szülők áprilisban azt állították, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz korábbi fideszes polgármestere több gyereket megütött, köztük egy kislányt, illetve hogy a bántalmazásokat minden esetben roma gyerekek szenvedték el. A legutóbbi hasonló eset áprilisban történt, akkor Putnoki felelősségre vont egy roma gyereket, és több tanár, illetve a gyerek elmondása szerint bántalmazta a 13 éves fiút. Az egyik pedagógus azt is hallotta, ahogy a gyerek azt kiabálja:

Ne bántson, igazgató úr!

Az intézményvezető viszont azt állította, a gyerek kétszer megütötte, ezért rendőri intézkedést kért, és a tanuló ellen feljelentést tett. De ellene is eljárás indult.

Az ügy kirobbanása után 10 pedagógus otthagyta az iskolát, most pedig újabb 23 tanár akar felmondani, többen közülük már a papírmunkát is elintézték. A meghallgatáson megszólalt egy olyan édesanya is, aki négy gyermekét vitte el az iskolából, mert a kisebbségi tanulókkal és a tanárokkal való bánásmóddal is elégedetlen volt.

Hiszékeny Dezső MSZP-s képviselő a parlamentbe is bevitte a témát és Rétvári Bencét kérdezte meg arról, miért nem függesztik már fel az igazgatót állásából.

Rétvári úgy kezdte, hogy ő a híresztelésekkel szemben inkább a tényekről beszélne,

vagyis az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint, amikor tanárok kiállnak a nyilvánosság elé, és elmondják, hogy az igazgató megfélemlíti őket, és bántja a diákokat, az csak egy híresztelés.

 

https://24.hu/kozelet/2018/07/03/retvari-szerint-csak-hireszteles-ha-tanarok-kiallnak-es-elmondjak-hogy-roma-gyerekeket-bantalmaz-az-igazgato/

 

Hullanak a fejek az EU-s projekteknél, Orbán négy vezetőt váltott le

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárai viszont új posztokat kaptak.

A miniszterelnök 90/2018. (VII. 2.) ME határozata értelmében az alábbi személycserék történtek meg nagyjából egy hónappal ezelőtti hatállyal:

 

https://24.hu/kozelet/2018/07/03/orban-levalt-unios-projektek/

 

2,4 milliárdért rendezi a Váli-völgy vízügyeit Mészáros Lőrinc

 

Újabb nagy értékű közbeszerzésen futott be nyertesként a Mészáros és Mészáros Kft.: a felcsúti vállalkozó családi cége ezúttal az Országos Vízügyi Főigazgatóságtól kapott feladatot. A „Váli-völgy vízrendezési feladatai” projekt kivitelezési és tervezési feladataiért 2,4 milliárd forintot kap Mészáros Lőrinc cége. A Váli-völgyi vízrendezési feladatokat uniós pénzből, egy KEHOP-projekt keretében végzik el.

A vállalkozás számos tereprendezési feladatot lát el, a részletekért kattintson ide.

A közbeszerzési hirdetmény szerint a megbízást nyílt eljárásban ítélték oda, a Mészáros család cége mellett ajánlatot tett a  KÖTIVIÉP’B Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft., a Nyír-Wetland Szolgáltató Kft. és a zalakarosi Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. is.

A Mészáros és Mészáros Kft. több feladat elvégzéséhez is alvállalkozóval szerződik majd. Ezek a következők:

https://24.hu/kozelet/2018/07/03/meszaros-lorinc-vali-volgy/

 

Kocsis Máté szerint ha a józsefvárosiak nem Sára Botondra szavaznak, nem garantált a kerület fejlődése

Megújul a VIII. kerületi Orczy tér, a tervek szerint jövő ősszel kezdődő rekonstrukció során új arculatot kap a köztér, nő a zöldfelületek aránya, rendezik a parkolást, jelentette be Tarlós István. A sajtótájékoztatón részt vett Sára Botond fideszes polgármester-jelölt, jelenlegi alpolgármester és Józsefváros korábbi első embere, Kocsis Máté is.  Utóbbi kijelentette: a vasárnapi időközi polgármester-választáson azért érdemes Sárára tenni az ikszet, mert 

 "ő a garancia (...) arra, hogy a megkezdett kerületi fejlődés ne torpanjon meg". 

 

https://444.hu/2018/07/03/kocsis-mate-szerint-ha-a-jozsefvarosiak-nem-sara-botondra-szavaznak-nem-garantalt-a-kerulet-fejlodese

 

Győri Péter reagált Kocsis Máté vádjaira: egy év alatt csökkentené a hajléktalanságot a Józsefvárosban

Kedden Tarlós István és Kocsis Máté tartottak sajtótájékoztatót az Orczy tér felújításáról, és mögöttük állt Sára Botond, a közelgő kerületi polgármesterválasztás fideszes jelöltje. Kocsisék azt mondták, amit Lázár János mondogatott a hódmezővásárhelyi választás fideszes jelöltjéről, Hegedűs Zoltánról, azaz hogy a fejlődés csak vele képzelhető el, az ellenzéki jelölttel viszont megáll.

Kocsis ezen kívül azt is mondta, hogy Győri Péter ellenzék jelölt

 

„a drogosok számára vonzó programokat hozna a kerületbe, és hajléktantanyává változtatná a városrészt, ráadásul kifejezte az illegális migrációval kapcsolatos szimpátiáját is”.
 

 

Győri Péter az ATV Fórum című műsorában reagált Kocsis Máté szavaira. A független jelölt először azt mondta, nem emlékszik, hogy ilyeneket mondott volna, szerinte az ellenfelei csak riogatják a bizonytalan szavazókat. „Én, aki évtizedeket töltöttem azzal, hogy csökkentsem a közterületi hajléktalanságot – több kevesebb sikerrel, nyilván ez nem egy emberen múlik – miért akarnék hajléktalantanyát bárhova?”

 

https://444.hu/2018/07/03/gyori-peter-reagalt-kocsis-mate-vadjaira-egy-ev-alatt-csokkentene-a-hajlektalansagot-a-jozsefvarosban

 

Ausztria: Ha a németek szigorítanak a határon, akkor mi is szigorítunk

 

Az osztrák kormány közölte, készen áll megvédenie a határait, ha Németország valóban bevezeti azokat a lépéseket, amiben Angela Merkel és Horst Seehofer megegyeztek. 

 

https://444.hu/2018/07/03/ausztria-ha-a-nemetek-szigoritanak-a-hataron-akkor-mi-is-szigoritunk

 

Álmukban sem hitték, hogy egyszer újra taníthatnak

abcúg.hu

Mikor menekülni kényszerültek a háború sújtotta Szíriából, a Damaszkuszban tanárként dolgozó Kholoud és Saad felkészültek rá, hogy talán soha nem állnak majd újra a katedrára. A művészi pályára készülő Marwa is úgy volt vele, bármilyen munkát elvállal majd, hogy fenntartsa magát Ausztriában, ahol menekült-státuszt kapott. Most mégis úgy tűnik, Kholoud és Saad hamarosan újra angolt taníthatnak, Marwa pedig rajztanárként sokkal közelebb kerülhet ahhoz, amit igazán csinálni szeretne. Mindhárman a napokban kapták kézhez bizonyítványukat egy olyan képzésben, amit menekült tanároknak szervezett a Bécsi Egyetem, hogy osztrák iskolákban taníthassanak. Úgy érzik, a menekült gyerekeknek sokat ad majd, ha látják: az, aki onnan jött, ahonnan ők, a társadalom teljes értékű tagja is lehet.

 

https://abcug.hu/almukban-sem-hittek-hogy-egyszer-ujra-tanithatnak/

 

RADIKÁLIS ELVTELENSÉG

Kis Ferenc Magyar Idők

A politikában a célszerűség gyakran felülírja az elveket, mégis van egy határ, amelyen túl a tévesen értelmezett machiavellizmus hiteltelenségbe csap át. Ennek a folyamatnak ékes példája a Jobbik néppártosodásnak hirdetett pálfordulása, az ezzel összefüggő identitásvesztése és végül a választási kudarc utáni szétesése. A bukás fő felelőse Vona Gábor, az ő hibás helyzetértékelése és fékezhetetlen hatalmi ambíciói vezettek oda, hogy a párt fokozatosan eltávolodott a nemzeti radikális közösségtől, amelyből korábban kiemelkedett.

A volt pártelnök nyilvánvalóan túlértékelte saját képességeit, ezért maga is elhitte, hogy 2018-ban eljött az ideje, kormányfő lehet belőle. Mindent ennek a célnak rendelt alá, „elvette” a Jobbik lelkét és pénzügyileg kiszolgáltatta a pártot egy bosszúvágyó milliárdosnak, akinek egyetlen célja Orbán Viktor megbuktatása volt.

Régi bajtársait lecserélte marketingmenedzserekre, balról érkezett tanácsadókra – nem véletlen, hogy kommunikációs igazgatója a pártállam idején már sikeres külkereskedőből pr-szakemberré avanzsált Radnai László volt.

https://magyaridok.hu/ahelyzet/radikalis-elvtelenseg-3256010/

 

PÉNZ, FOCI, HIMNUSZT NEM ÉNEKLŐ MIGRÁNSVÁLOGATOTT JÁTÉKOSOK

Apáti Bence Magyar Idők

Ezekben a „nemzeti” tizenegyekben megvásárolt, a szülőhazájukért és nem az őket befogadó országért küzdő, albán sasokat elpantomimező úgynevezett svájciak, Recep Tayyip Erdogannak kampányoló megélhetési németek vagy – kis túlzással élve – csak pár éve, gumicsónakkal érkezett franciák fociznak. Megpróbálom nem felhúzni magam ezen, továbbá azon, hogy a magyargyűlölő Hont András, a HVG főmunkatársa legutóbb például amiatt örvendezett, hogy talált egy régi képet magáról, amelyen Christian Karembeu-vel, az Új-Kaledóniából származó, fekete bőrű, francia válogatott futballistával fotózkodik. (Naná, hogy egy romkocsmában.)

No nem a fotózkodás tényén húztam fel magam, hiszen tegye mindenki a szívére a kezét: ugye, hogy majd minden olvasóm ivott már annyit, hogy miután másnap reggel hasogató fejfájásra ébredt, a telefonjában olyan fényképeket talált, amelyeken közepesen ismert afroamerikai focistákat ölelget? Na ugye. Ami kihozott a legendás béketűrésemből, az az volt, ahogy Hont András a Karembeu-vel való találkozását kommentálta. Hont szerint Karembeu azért fantasztikus ember, azért egy igazi példakép, azért egy ikon, mert annyira, de annyira migráns, hogy pályafutása alatt egyetlenegyszer sem volt hajlandó elénekelni a francia himnuszt.

 

https://magyaridok.hu/velemeny/penz-foci-himnuszt-nem-eneklo-migransvalogatott-jatekosok-3253733/

 

FÜTYÜLT AZ ELŐÍTÉLETEKRE

Pilhál György Magyar Idők

Amióta Emmanuel Macron francia államfő leváltotta Éric Fournier Budapestre akkreditált nagykövetet, a liberális média azt szajkózza: nem azért kell mennie a diplomatának, mert jó véleménnyel volt Magyarországról, csupán lejárt a megbízatása. A dolog nem ilyen egyszerű.

Mit is írt rólunk a nagykövet? Követendő példának nevezte Orbán Viktor bevándorlási politikáját, és kijelentette, a kormányfőt populistának bélyegző vélemények a magyargyűlölő nemzetközi sajtó túlkapásai. Az antiszemitizmus erősödését pedig fikciónak nevezte, ami csak arra szolgál, hogy elterelje a figyelmet a nyugat-európai muszlimok antiszemitizmusáról. Éric Fournier tette a dolgát, beszámolt saját tapasztalatairól egy belső használatra szánt diplomáciai jegyzet formájában. (Más kérdés, hogy az írás a Mediapart francia hírügynökség révén nyilvánosságra került.)

Azért hívták haza – halljuk a magyarázatot –, mert éppen most járt le a mandátuma. Vagyis nem Macron haragudott meg rá, dehogy, csak pont így alakult…

https://magyaridok.hu/paca/futyult-az-eloiteletekre-3255773/

A nagykövet távozása

Ara-Kovács Attila

„Kinek állt érdekében, hogy a szenzitív információkat tartalmazó nagyköveti feljegyzés nyilvánosságra kerüljön? És mi magyarázza Fournier véleményének megváltozását Orbán politikai cselekedeteiről? Efféle diplomáciai botrányok nagyon ritkán fordulnak elő és soha nem tesznek jót az érintett feleknek. Ugyanakkor azt is érdemes megemlíteni: ahol ilyen esetek mégis megtörténnek, ott valami nincs rendben a fogadó országgal.”

 

Eléggé sajnálatos értelmezéseknek lehetünk tanúi Éric Fournier volt francia nagykövet távozásával kapcsolatban. Vannak vélemények, amelyek arról szólnak: Emmanuel Macron francia elnök menesztette budapesti nagykövetét, mások úgy vélik, szó sincs erről: a nagykövetmegbízatása lejárt, hazarendelése a szokásos ügymenet része.

 

Nos, egyik vélemény sem igazán fedi a valóságot. Egyrészt Fournier megbízatása valóban lejárt. Hosszú hónapok óta lehet erről tudni, s köztudott volt az is, hogy már rég elkezdődtek a búcsúzkodással együtt járó találkozók, ebédek és vacsorák.

 

Másrészt viszont az a látványos közjáték, melynek keretében Emmanuel Macron bírálta nagykövetének azok kijelentéseit, hogy az Orbán elleni európai sajtó támadásokat a „magyarokkal szembeni gyűlölet” és az irigység inspirálja, s hogy az antiszemitizmus vádja, amit – a Soros-kampány miatt is – Orbánnal szemben egyre gyakrabban okkal felemlegetnek, valójában csak arra lenne jó, hogy „elfedje a franciaországi és németországi muszlimok antiszemitizmusát”, Fournier-vel szemben szokatlanul nyílt, radikális és ellentmondást nem tűrően kritikus.

 

Ha minden háttérismeret nélkül vonjuk meg a fenti kijelentések mérlegét, akkor könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy Éric Fournier volt nagykövet egyszerűen csak Le Pen Nemzeti Frontjának szellemiségét képviselte Magyarországon, ennek megfelelően ítélte meg a magyar helyzetet, s nem csoda, hogy éles összeütközésbe került a jelenlegi francia vezetés politikai álláspontjával és értékbeli hitvallásával.

 

https://arakovacs.wixsite.com/jegyzet/single-post/2018/07/03/A-nagykovet-tavozasa

 

A magyarellenes Sargentininek még diplomája sincs

ORIGO

A Soros Györgyemberei által összeállított úgynevezett LIBE-jelentés elkészítésére felkért holland zöldpárti politikusnak, Judith Sargetnininek nemhogy jogi, de semmilyen diplomája nincsen. Felmerül tehát a kérdés, hogy hogyan tudja Magyarország jogállamiságának meglétét vizsgálni egy olyan politikus, aki minimális jogi ismeretekkel sem rendelkezik?

Aki egy ilyen dokumentumot jegyez, attól szerintem elvárható lenne, hogy valami minimális ismeretanyaggal vagy tapasztalattal ezen a téren rendelkezzen

- mondta Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az Echo TV Civil Kör című műsorában.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20180703-sargentini-libe-jogallam.html

A befogadóállomások nem lehetnek az EU területén

MTI2018.07.03. 12:22

 

A visegrádi négyek Magyarország vezetésével komoly sikert arattak azzal, hogy a létrehozandó befogadó- és gyűjtőközpontokból (hotspot) a tagállamoknak nem kell kötelezően átvenni a migránsokat - mondta Szijjártó Péter. A magyar diplomácia vezetője szerint az is sikerként értékelhető, hogy az Európai Unióban a kötelező kvóták irányából a határvédelem felé módosult a politikusok gondolkodása. A külügyminiszter arról is beszélt, hogy az úgynevezett hotspotokat, vagyis a migránsokat befogadó- és gyűjtőközpontokat az unión kívül kell létrehozni. 

http://www.origo.hu/itthon/20180703-szijjarto-peter-a-befogadoallomasokat-az-eu-n-kivul-kell-letrehozni.html

Radikális változást ígér Mexikó új, baloldali elnöke

 

Évtizedek után először választott baloldali elnököt Mexikó. A 64 éves Andrés Manuel López Obrador, vagyis AMLO, a közép-amerikai ország nagy reménysége, ahol a mélyszegénység és akorrupció uralja a mindennapokat. A szavazatok 52,9 százalékát megszerző AMLO már harmadszorra próbálkozott megszerezni az elnöki széket mire sikerrel járt – az előző választásoknál olyannyira nem tudta elfogadni a vereséget, hogy szavazói körében jelképesen ki is neveztette magát az ország első emberének. Szervezete, a Morena (Nemzeti Újjászületés Mozgalom) pedig négy évvel ezelőtt még nem is számított pártnak, csupán civil egyesületként működött. Ami igazán fontos, hogy a mexikóiak most bíznak az ígéreteiben, amelyektől valódi változást remélnek.

https://zoom.hu/hir/2018/07/03/radikalis-valtozast-iger-mexiko-uj-baloldali-elnoke/

 

Czeglédy Csaba:”Akár még évekig lehetek előzetesben” – “Gyakorlattá vált a nyomásgyakorlás”

 

Csütörtökön dönt a bíróság Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának megszüntetéséről, vagy hosszabbításáról.  Erről is beszélt a letartóztatott politikus-jogász néhány hete a Csillag börtönben. Őt és Császy Zsoltot idézve érzékeltetjük a helyzet súlyosságát.

 

A Czeglédy Csaba sorsáról készülő újabb végzés árnyékában a várható eljárást Császy Zsolt egy másik politikai fogoly könyvének nagyobb részletével mutatjuk be olvasóinknak.

 

https://varosikurir.hu/czegledy-evekig-lehetek-elozetesben/

 

Az óbudai parkolási cég vezetőjének vállalkozása 100 millióért figyeli az ellenőrök munkáját

 

A bizalom szép dolog, de az állandó kontroll hasznosabb: így gondolhatják ezt a óbudai önkormányzatnál is, hiszen a helyi parkolási cég komoly összegű pályázatot írt ki saját parkolási ellenőreinek titkos megfigyelésére. 

Közbeszerzési Értesítőben megjelent anyag szerint az Óbudai Parkolási Kft 15 zónában, legalább 50 ellenőr napi munkáját figyeltetné meg: a „rendszeres feddhetetlenségi ellenőrzés” keretében a fedett revizorok váltakozó időben járőröznek - havonta egyszer minden zónát át kell világítaniuk, és kéthavonta minden parkolóőr munkáját, ruházatát és felszerelésének meglétét is vizsgálni fogják, persze titokban.

Az ellenőrök ellenőrei nem csak éber szemek lesznek, a  pályázatban meghatározott feladatkörük, hogy kísértésbe is vigyék az óbudai parkolóőröket. Havonta minimum nyolc „próbavásárlást” kell végrehajtaniuk, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy megpróbálják valamilyen szabálytalanságra rábírni a parkolóőrt. a pályázatot 95,7 millió forinttal vitte el az Operatív Team Kft. A nyertes cég ügyvezetője, Éliás Tibor, aki egyben komolyabb pozíciót tölt be az Óbudai Parkolási Kft.-nél is, ő a parkolás-üzemeltetési vezető az önkormányzati tulajdonú cégnél.

 

http://nepszava.hu/3000258_kozel-szazmillioert-figyeltetne-parkolooreit-obuda

 Friss hír: Óbuda polgármestere, etikai okokra hivatkozva, visszavonta a pályázatot. 

Elveszi a Fidesz a köztévétől az NB-1-es fociközvetítéseket

 

Egyelőre nehezen érthető logika alapján rendezi újra a sportközvetítési piacot a Fidesz: Orbán Viktor kedvenc sportja milliárdokat bukhat, Mészáros Lőrinc viszont esetleg nemes feladatot nyerhet.

Érdekes törvénymódosítást rejtettek el abban a javaslatban, ami a sporttörvény mellett az egyesülési jogról és a civil szervezetek működéséről szóló jogszabályokat módosítja több helyen. A Bánki Erik által jegyzett iromány 9. paragrafusa a sporttörvény 78. paragrafusát egészíti ki, mégpedig azzal, hogy a labdarúgó mérkőzések „televíziós, rádiós, internetes vagy a nyilvánossághoz történő más módon történő közvetítésével (e § alkalmazásában a továbbiakban: közvetítések) kapcsolatos szerződések hatálya 2018. szeptember 30. napjával megszűnik, és ha e napon a közvetítésekkel kapcsolatos szerződésekből eredő jogokkal a sportszervezeten vagy sportszövetségen kívül más személy vagy szervezet rendelkezik, akkor a közvetítéssel kapcsolatos jogok 2018. szeptember 30. napján kártalanítás ellenében a törvény erejénél fogva a sportszervezetre szállnak vissza”.

Vagyis röviden: a kormány szeptember 30.-tól törvényileg szünteti meg azt a közvetítési szerződést, amit az MTVA még a 2016/2017-es idényre és amelynek a hatálya elvileg a 2020/2021-es idényig tartott volna.

 

http://nepszava.hu/3000319_elveszi-a-fidesz-a-koztevetol-az-nb-1-es-focikozvetiteseket

 

Három nap sem kellett: már folytatódhat is a kormányzati plakátkampány

g7

Újabb 2,3 milliárd forintot költ el a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda az „állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátására”. A kommunikációs közbeszerzéseken ez a kódneve a kék plakátokkal fémjelzett kampányoknak, amelyek eddig leginkább a kormány aktuális ellenségeiről szóltak, mint Soros György, Brüsszel vagy a migránsok. A Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) számozása szerint ez már a nyolcadik ilyen lesz (bár mi csak hétről tudunk).

A tendert ráadásul alig három nappal az ehhez szükséges keretszerződés aláírását követően írták ki. Újabb hat nappal később pedig már a győztes is megvolt: ezt a munkát is a korábbi hatból öt ilyen megbízást behúzó Balásy Gyula ügynökségei végezhetik el.

https://g7.24.hu/allam/20180702/harom-nap-sem-kellett-mar-folytatodhat-is-a-kormanyzati-plakatkampany/

 

Burkoltan lealkoholistázták Szanyit, réges-régi Orbánt ástak elő

 

Alaposan fellazította a nyár a Tisztelt Ház üléstermi kultúráját. A szabadságjogok megkurtítására a Fidesz csak annyit reagált: 2006, kiderült, hogy pár száz milliárd forint az zsebpénz, és persze migránsozás nélkül nem lehet plenáris ülés.

 

percről-percre

 

http://nepszava.hu/3000292_burkoltan-lealkoholistaztak-szanyit-reges-regi-orbant-astak-elo

 

Addig vitatkozott és érvelt a rektor, amíg oktatási államtitkár lett belőle

 

Nem volt olyan vágya, hogy államtitkár legyen, de ha már így alakult, szakemberekkel veszi körül magát Bódis József. A Pécsi Tudományegyetem volt rektora és a negyedik Orbán-kormány közoktatási államtitkára finomhangolná a kancellári rendszert, lazítaná a nyelvvizsga-követelményt és még egy dologban biztos: meg akarja találni a módját, hogy az orvosi munkáját is folytathassa.

 

https://zoom.hu/hir/2018/07/03/addig-vitatkozott-es-ervelt-a-rektor-amig-oktatasi-allamtitkar-lett-belole/

Az oroszok nyomására eltitkolnák a paksi beruházás adatait

Baka F. Zoltán mfor.hu

Ősszel megy a parlament elé a javaslat.

Az egyes energetikai tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat részleteiről a parlament honlapján találni tájékoztatót.

A módosító csomag egyik célja "a nukleáris létesítménnyel összefüggő engedélyezési eljárásokban szereplő adatok nyilvánosságra hozatalára (közadatigénylés teljesítésére) vonatkozó szabályok szigorítása". Ezt nehéz másképpen értelmezni, minthogy az új paksi blokkok megépítésével összefüggő adatok eltitkolására készül a kormány.

Süli János, a beruházásért felelős tárca nélküli miniszter június közepén beszélt arról egy pécsi konferencián, hogy az oroszok miatt nem lehet nyilvánosságra hozni az információkat. "Azért nem tudjuk a dokumentációk széles körét pillanatnyilag nyilvánosságra hozni, mert az az orosz fél érdekeit sértené" - mondta Süli, azzal kiegészítve, hogy jelenleg is zajlanak az erre vonatkozó perek.

https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/az-oroszok-nyomasara-eltitkolnak-a-paksi-beruhazas-adatait.html

 

Végül csak eszébe jutott a volt fideszes által irányított ÁSZ-nak, hogy ellenőrizni kellene a kormánypártok gazdálkodását

Megkezdi az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) 2016-2017. évi gazdálkodásának törvényben előírt, ütemezett ellenőrzését – közölte a szervezet tervezési vezetője kedden.

Salamon Ildikó azt írta, az ellenőrzések során azt értékelik, hogy a pártok által közzétett pénzügyi kimutatások a törvényi előírásoknak megfeleltek-e, a könyvvezetés és a gazdálkodás során betartották-e a vonatkozó jogszabályi és belső előírásokat, valamint a működésükhöz szabályszerűen igénybe vehető forrásokat használtak-e fel 

 

http://168ora.hu/itthon/vegul-csak-eszebe-jutott-a-volt-fideszes-altal-iranyitott-asz-nak-hogy-ellenorizni-kellene-a-kormanypartok-gazdalkodasat-152402

 

A különféle „családmodellek” nem egyenlőek

SZILVAY GERGELY 
Mandiner

A különféle „családmodellek” egyáltalán nem egyenlőek, a két biológiai szülő és gyermekei életközössége által alkotott, hagyományos, normális és természetes állapothoz képest minden más maximum kényszermegoldás.

„Megütközéssel” olvasta Bősz Anett liberális filozófus-politikus, hogy Novák Katalin „kirekeszti” a család fogalmából az azonos nemű párokat, ezért érzékenyítési célból meghívta a Pride-ra. Szerinte a kormány „adminisztratív eszközökkel” akadályozza meg a melegpárokat  az örökbefogadásban. Nemrég pedig az volt hír, hogy Kanadai béranya szült gyereket a magyar meleg párnak.

A kortárs liberális gondolkodás egyik alaptétele a különböző „családmodellek” úgymond „egyenlőek”, nem lehet köztük tehát „adminisztratíve” különbséget tenni. Ezek lennének elsősorban az „egyszülős családmodell”, illetve a melegpáros családmodell. A sorban persze ott várakozik a „sokszülős” családmodell is, illetve tulajdonképpen bármilyen emberi társas kapcsolat, amelynek tagjai kitalálják, hogy ők márpedig „családmodell”, hiszen nem sérthetjük meg őket, nem tiporhatunk a lelkünkbe, és nem kényszeríthetjük rájuk a meghaladott történelem szűklátókörű, elnyomó, igazolhatatlan megkülönböztetéseit „adminisztratív eszközökkel”. 

A lényeg: a hagyományos, klasszikus, természetes, normális család A család, ami felsőbbrendű minden máshoz képest.

 

http://mandiner.hu/cikk/20180703_szilvay_gergely_a_kulonfele_csaladmodellek_nem_egyenloek

Az egyenlőség hanyatlása – Egy rektor naplója X.

LÁNCZI ANDRÁS 
Mandiner

Az emberek nem egyenlőséget akarnak, hanem tisztességes bánásmódot, de azt mindig.

Miért szorul vissza a baloldal szinte globálisan? Mert nem tudta bebizonyítani, netalán megvalósítani, hogy a jogi egyenlőségen túl az egyenlőség kiterjeszthető volna a gazdasági és társadalmi területekre is.

A kapitalizmus győzött a kommunizmus felett: ezt eddig is tudtuk, de azt még nem annyira, hogy a kommunista egyenlőségben fogant és folyton keletkező érzelmi megalapozású politikai maradványok – értsd, a rousseau-i szánalomból fakadó könnyekre alapított közcselekvések – az utolsó erejüket megfeszítve vonulnak vissza.

http://mandiner.hu/cikk/20180701_lanczi_andras_az_egyenloseg_hanyatlasa_egy_rektor_naploja_x

Szinte csak Orbán volt következetes

PETRI ÁDÁM 
Vendégszerző

Német tranzitzónák? Orbán most úgy nyert meg egy hatalmas meccset, hogy ott sem volt a pályán.

Most, hogy zárt tranzitzónák lesznek Németországban – függetlenül attól, hogy ezt ki éli meg fejlődési ugrásnak avagy súlyos visszalépésnek –, ez olyan, mintha végtelen távolságból Orbán Viktort lassan mindenki utolérné a kollégái közül.

Orbán most úgy nyert meg egy hatalmas meccset, hogy ott sem volt a pályán, legfeljebb bejátszották a játékosoknak egy-egy lépését.

Valószerűtlen gondolati görbék, cselekvési tervlabirintusok voltak az asztalon 2015 óta, és szinte csak Orbán Viktor volt következetes a miniszterelnök közül – illetve, aki még szintén következetes volt a maga módján, az bukott, mint például Renzi.

Ez értéksemleges állítás, tehát – ennek a posztnak az erejéig – csak arról szól, hogy a miniszterelnök óriási kockázatvállalással képviselt egy álláspontot, ami szélsőségesből centrumgondolattá vált időközben.

Ugye van ezer fontos fejlődési mutató, ahol elég cudarul állunk,

itt viszont a többiek érték be a magyar politikát.

http://mandiner.hu/cikk/20180703_petri_adam_szinte_csak_orban_volt_kovetkezetes

Miért annyira liberális a nyugati egyetemi világ?

Írta: Szalai Zoltán

Hogyan lehet, hogy az egyetemi világ ennyire erősen és szinte egységesen liberális beállítottságú? A hitleri Németország, a Szovjetunió, az emigránsokkal teli Amerika és a közép-európai fejlemények érintésével bemutatjuk a jelenség történeti hátterét.

http://mandiner.hu/cikk/20180703_szalai_zoltan_miert_tobbsegeben_liberalis_a_nyugati_egyetemi_vilag

Erős nap: a Fidesz-szóvivő egy percen belül köpte szembe saját múltját és pártját

Halász János mondatai Miskolcon már teljesen mást jelentenek, mint Budapesten.

Hétvégén választás lesz Józsefvárosban, ahol a civil, de hat ellenzéki párt által támogatott Győri Péter városszociológus indul a fideszes alpolgármester, Sára Botond ellen.

A közelgő időpont miatt ki is hívták Halász Jánost, a Fidesz-frakció szóvivőjét, rúgjon már bele az elismert szakemberbe, Győribe, és hát Halász, ez a hű pártkatona már csak kellemes rutinból is képes megtenni ezt.

A rövid MTI-tudósítás viszont igazi csemege lett az erre érzékenyeknek. Ajánljuk az első mondatot belőle:

„Halász János felidézte: Győri Péter polgármesterjelölt mint SZDSZ-es képviselő 12 éven keresztül vett részt a Demszky-korszak legsötétebb városvezetésében, ráadásul a sokat támadott lakásgazdálkodási bizottság vezetője volt. Győri Péter polgármesterként ugyanazt a rombolást hajtaná végre, mint amit Demszky Gábor és barátai a fővárost vezetve.”

A legviccesebb, amikor úgy ömlik ki valakinek a száján a SZDSZ-ezés, hogy maga is támogatottja volt egykor a liberális pártnak. És hát Halász pont az volt, épp az általa most inkriminált években, ahogy azt korábbi portrénkban mi sem hallgattuk el: „1995-ben, már a Demokratikus Charta létrejötte, a Fodor-szárny pártváltása és az MSZP-SZDSZ-koalíció felállása után Halász elindult a lakhelyén, Tócóvölgyben tartott időközi önkormányzati választásokon a Szép Klub Kulturális Egyesület jelöltjeként "az akkor még számomra elfogadható" SZDSZ támogatásával. Meggyőző fölénnyel győzött. Ekkor kezdődött kultúrpolitikusi pályája, a közgyűlés kulturális bizottságának alelnökségével. Nem feledkezett meg az őt felnevelő civil szféráról sem a közgyűlésben.”

De van ennél még jobb is!

Nézzék csak ezt a mondatot:

„Az ellenzéki pártok félrevezetik az embereket, amikor egy magát politikán kívülinek beállító, valójában nagyon is politikai pályán dolgozó, álcivil jelölt mögött sorakoznak fel a vasárnapi józsefvárosi időközi választás előtt”.

Mint az köztudomású, egy magát függetlennek kiadó Fidesz-aktivista is elindul a július 15-ei Miskolci időközin. A Molnár Zsolt nevű fiatalember a hétvégén maga mondta el a Narancsnak, hogy bizony csak keresztneve miatt indították el Rokker Zsoltti ellen, és az egész, hogy elinduljon, egy fideszes képviselő ötlete volt, az kérte fel őt a nemes tettre.

A Fideszért dolgozó fiatalemberre valamiért nagyon is passzolnak Halász szavai, nemde?

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/eros-nap-a-fidesz-szovivo-egy-percen-belul-kopte-szembe-sajat-multjat-es-partjat-112168

 

Jó magyar vagy? Vásároljál atomot! – Megugrottak a paksi atomerőmű hirdetései a kormányközeli médiában

Az elmúlt két évben 2,2 milliárd forintot költöttek a paksi atomerőmű reklámozására – derítette ki az Átlátszó.

Bár némiképp rejtélyes, hogy mit lehet reklámozni egy atomerőművön, vagy milyen vásárlókat igyekszik megszólítani egy atomerőmű-promó, de mindenesetre az jól látszik, hogy ilyen reklámköltése azért jócskán volt az elmúlt két évben az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-nek. (Ha emlékszünk esetleg rá, ebben az időszakban voltak például az etikailag és reklámtörvényileg is aggályos, a Tv2-n 1 másodpercre felvillanó atomerőmű-promók.)

2016-ban azonban mindez „csak” 932,9 millió forintjába került a zrt.-nek, a reklámköltségek 60%-a ment 12 kormányközeli médiatermékhez. A legnagyobb arányban a Magyar Idők és a Tv2 vehette ki a részét a népszerűsítésben.

2017-ben már nagyobb volt némiképp az összeg: összesen 1,29 milliárd forint értékben kötött az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. reklám, hirdetés és promóció tárgyú szerződéseket. Ennek az összegnek viszont már 87 százaléka kötött ki a kormányközeli médiában, elsősorban a Mediaworks, a Pesti Srácokhoz köthető SA Day Kft., az MMG (Lokál, 888.hu) és a Pannon Lapok Társasága platformjain.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/aranyvesztes-igy-nottek-a-paksi-atomeromu-hirdetesei-a-kormnykozeli-lapokban-112158

 

Mészáros Lőrinc nem szereti eljótékonykodni a “nehezen szerzett” vagyonát

Mészárosnak sokkal jobban megy a TAO-s pénzek besöprése és a tenderek megnyerése, mint a társadalmi felelősségvállalás. Ne törjünk pálcát felette, az egész ország szarul áll, ha világviszonylatban az adakozási kedvet mérjük. Bezzeg a szemét Soros a harmadik legadakozóbb az egész bolygón.

Hvg.hu hozta le tegnap, hogy a Berlinig zavart Soros-alapítvány, A Nyílt Társadalom 2017-ben összesen 22,7 milliárd forintot költött el Magyarországon. Főképp oktatásra, integrációra, kutatásra, emberi jogi és kulturális tevékenységekre. (1989-es megalakulása óta pedig kb. 3.500- 4.000 milliárdot, vagyis nagyjából egy olimpia árát, csak épp hasznos dolgokra.)

Soros György egyébként 2015-ben a világ HARMADIK legadakozóbb embere lett!

 

https://vastagbor.atlatszo.hu/2018/06/28/meszaros-lorinc-nem-szereti-eljotekonykodni-a-nehezen-szerzett-vagyonat/

“Semmilyen viszonyban nincs a vádlottal”, végül mégis leadta a Safebroker-ügyet a fővárosi főügyész

Célszerűségből másik vádhatóság kijelölését kérte jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt emberek százait megkárosító vádlottak ügyében zajló büntetőeljárásban a Fővárosi Főügyészség vezetője, Ibolya Tibor. A történet érdekessége, hogy korábban az általa vezetett ügyészség több olyan lépést tett, ami a vádlottaknak volt kedvező. Így például a vádhatóság azt az álláspontot foglalta el a károsultak kérésével szemben, hogy a gyanú szerint milliárdos kárt okozó férfiak vagyona nem vehető zár alá. Az ügyészség szerint ugyanakkor ők mindent megtettek, hogy a vádlottak ne ússzák meg a felelősségre vonást.

 

https://atlatszo.hu/2018/06/29/semmilyen-viszonyban-nincs-a-vadlottal/

 

A rendőrség szerint 400 ezres kárt okozott a Kétfarkú Kutya Párt egy járdafestéssel

 

394 ezer forintra büntetnék a Magyar Kétfarkú Kutya Párt székesfehérvári aktivistáit, amiért a Budai úton színes festékkel festettek le egy 10 méteres, tönkrement járdaszakaszt április végén - közölte a párt a Facebook-oldalán a Szeretlekmagyarország.hu információját.

 

http://www.atv.hu/belfold/20180630-a-rendorseg-szerint-400-ezres-kart-okozott-a-ketfarku-kutya-part-egy-jardafestessel

  

Több milliárd forintnyi tao-pénzből, állami támogatásokkal és ingyen kapott koncerthelyszínnel egyengetik Mága Zoltán karrierjét

 

Mága Zoltán az elmúlt 5 évben több milliárd forintnyi közpénzt húzott be a koncertjeivel.

Emellett az újévi koncertjéhez az állam ún. Állami Eseménynapra hivatkozva ingyen a rendelkezésére bocsátotta a Papp László Budapest Sportarénát.

Mága pedig hogy, hogy nem a választások előtti héten fideszes politikusok oldalán adott koncerteket időseknek, billegő körzetekben.

 

 https://444.hu/2018/07/03/tobb-milliard-forintnyi-tao-penzbol-allami-tamogatasokkal-es-ingyen-kapott-koncerthelyszinnel-egyengetik-maga-zoltan-karrierjet

 

Megszólalt a hitoktató nevelt fia, akit a férfi többször megerőszakolt

 

Az RTL Híradónak beszélt megpróbáltatásairól a molesztáló hitoktató nevelt fia, akivel a férfi éveken át erőszakoskodott. A hitoktató egy tatabányai iskolában 7 és 9 éves tanítványait próbálta molesztálni, majd előzetes letartóztatásba került. A férfi korábban hat évet volt börtönben, miután többször megerőszakolta az akkor még kiskorú nevelt fiát.

A fiú elmondta, sokkolta, hogy újra gyerekek közelébe került „ez az ember”. A fiú édesanyja egykor az utcán ismerte meg a férfit, majd miután összeköltöztek, a fiú 5-6 éves korában kezdődtek megpróbáltatásai. A hitoktató 6-7 éves korától erőszakolta a fiút, és azzal fenyegette meg, hogy ha bárkinek szól erről, az anyját is lecsukják.

Az RTL Híradó múlt héten számolt be arról, hogy a hittantanár egy 7 és 9 éves kislányt bántalmazott. Egyikőjüket arra kényszerítette, hogy vetkőzzön le, a másikat pedig magához húzta. A gyerekek menekülni próbáltak, de nem engedte ki őket.

 

https://24.hu/belfold/2018/07/03/megszolalt-a-hitoktato-nevelt-fia-akit-a-ferfi-tobbszor-megeroszakolt/

Brüsszelben nem fogják beismerni, hogy Orbánnak volt igaza – mondta Kovács István, az Alapjogokért Központ igazgatója

Rámutatott, továbbra is úgy tűnik, Merkel nem fogja kitölteni a ciklust

Magyar Hírlap

Távolról sem szűntek meg a migrációról kötött megoldással Angela Merkel német kancellár gondjai – hangsúlyozta lapunknak Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

http://magyarhirlap.hu/cikk/122467/Brusszelben_nem_fogjak_beismerni_hogy_Orbannak_volt_igaza__mondta_Kovacs_Istvan_az_Alapjogokert_Kozpont_igazgatoja

 

Dlusztus-cég a Szeviép urainál

Szocialista politikusok és bizalmi embereik is feltűnnek az ügyészség által vizsgált cégháló környékén, a Mini Hungary Park esetében költségvetési csalás a gyanú

Magyar Hírlap

A Szeviép és egyik leányvállalata tulajdonolta a csalással meggyanúsított Dlusztus Imre cégét. Ujhelyi István sofőrje is szerepet vállalt a reklámcégben, ahogyan egy másik bizalmi ember is a mórahalmi Mini Hungary Park projektben.

Egyre több jel utal arra, hogy a Mini Hungary Park projekt afféle mini Szeviép-ügy, amelyhez hivatalosan a szegedi szocialistáknak éppúgy semmi közük, mint ahogyan a Szeviép Szerkezet- és Vízépítő Zrt. nagyjából tizenegymilliárd forintos csődjéhez sem volt. Megírtuk, a múlt héten előzetes letartóztatásba helyezték Dlusztus Imrét, a Bornemzet Kft. ügyvezetőjét, akit két másik személlyel – a kivitelező cég ügyvezetőjével és a műszaki ellenőrrel – együtt félmilliárd forintot meghaladó költségvetési csalással gyanúsítottak meg a mórahalmi makettek ügyében elpárolgott uniós és magyar támogatások kapcsán.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/122457/Dlusztusceg_a_Szeviep_urainal

 

Kacsoh Dániel Táborvádak

A társadalmak ugyanis nem holmi fasiszta tendenciákkal riogató, haláltáborokat emlegető okostojásokra vágynak, hanem felelős, cselekvőképes vezetőkre

Magyar Hírlap

Talán a közhelyek közhelye, hogy a balliberális éceszgébereknek szinte mindenről ugyanaz jut az eszükbe. Nevezetesen a náciveszély. A migrációs krízis, illetve az arra adott magyar, visegrádi, majd olasz válaszok szinte tálcán kínálták a barna veszedelemmel riogatók számára a hasonlatot, a legutóbbi uniós csúcson született kompromisszumos megoldás miatt azonban szinte elszabadult a hisztivonat. Pedig azt már a józanabb rettegők is kezdték belátni, hogy mondvacsinált – és persze sok esetben aktuálpolitikai – okokból farkast kiáltani nemhogy pótcselekvés, de kifejezetten önsorsrontás. A társadalom ugyanis könnyen elveszítheti erkölcsi immunrendszerét, amennyiben évtizedekig olyan bűnöket, attitűdöket olvasnak a fejére, amelyek nyilvánvaló túlzások. Ez azonban különösebben mégsem vette el a morális bunkósbotot előszeretettel lóbáló értelmiségiek és politikusok kedvét a kioktatástól.

Most pedig eljutottunk oda, hogy bár 2010 óta szinte kötelező kritikai elem az Orbán-kormánnyal szemben, hogy szembemegy Brüsszellel, az Európai Tanács legutóbbi határozata néhány hazai antiorbánistát is arra sarkallt, hogy nekirontson az uniónak. Aligha meglepetés: a „zárt tábor” kifejezés ragadta meg a fantáziájukat, amely egyébként a végleges dokumentumban nem is szerepel. Helyette ellenőrzött befogadóközpontok lesznek. De persze Horváth Gábor Népszava-főszerkesztő vagy Zentai Péter külpolitikai szakújságíró szerint ez pusztán szómágia. Itt bizony muszáj utalni Auschwitz és Dachau szörnyűségeire. Ott is zárt táborok létesültek, és tudjuk, mi lett a vége. Nem árt az éberség, magyarázzák. Agyrém.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/122450/Taborvadak

 

A sajtószabadság és a demokrácia fontosságáról beszélt az új amerikai nagykövet

 

David B. Cornstein, a frissen kinevezett amerikai nagykövet egy kerti partin tartotta első nyilvános magyarországi beszédét, a Függetlenség Napja előtti délutánon a Zugligeti úti rezidenciáján.

Ahogy az várható volt, az esemény középpontjában nem a politika állt, Cornstein csupán néhány szóban köszöntötte az egybegyűlteket, de kiemelte, számára a szólás-vallás- és sajtószabadság, valamint a demokrácia olyan alapvető értékek, amelyet nem csupán szavakkal, hanem tettekkel is ki kell fejezni, valamint harcolni kell értük.

„Nem számít, milyen a bőrszíned, hogy szegény, netalán gazdag, első- esetleg negyedgenerációs bevándorló vagy, ezen a napon a szabadságunkat ünnepeljük”

– mondta a nagykövet, aki a rövid köszönetnyilvánítás után átadta a szót Szijjártó Péternek.

A külgazdasági és külügyminiszter ennél jóval hosszabban beszélt. Elmondta, nekünk, magyaroknak is legalább annyit jelent a szabadság szó, mint az amerikaiaknak.

„Igazi szabadságharcosok vagyunk, többször is kellett már küzdenünk a függetlenségünkért. Sok közös pont van Magyarország és az Egyesült Államok között, nem csupán az, hogyan a nemzetközi média megnyilvánul rólunk. Megígérhetem, hogy Magyarország sosem fog csatlakozni azokhoz az európai országokhoz, akik negatívan minősítik Amerikát, ezt a múltban sem tette.

Mindig tisztelni fogjuk az amerikai emberek döntéseit, soha nem bíráljuk és kommentáljuk azokat” – jelentette ki a tárcavezető

https://zoom.hu/hir/2018/07/03/a-sajtoszabadsag-es-a-demokracia-fontossagarol-beszelt-az-uj-amerikai-nagykovet/