2018, február 14 - 07:46 Sajtószemle

A MAGÁNYOS STRONCIUMATOM ÉS AZ EDINBURGH-I PÓKEMBER – TÍZ SZENZÁCIÓS FOTÓN A TUDOMÁNY MAI ÁLLÁSA

Minden évben fotópályázatot hirdet a brit állami Műszaki és Természettudományos Kutatási Tanács (EPSRC). A versenyre az évi 800 millió fontból gazdálkodó testület által támogatott kutatási projektek résztvevői jelentkezhetnek, akik így a kemény szakmázás mellett egy kicsit a művészi oldalukat is megmutathatják.

„Ezek a képek segítenek az embereknek közelebb kerülni az ő adójukból finanszírozott kutatásokhoz, és reményeim szerint felkeltik a fiatalok és az idősebbek érdeklődését is a tudományok és a technika iránt” – mondta Tom Rodden professzor, az ESPRC főigazgató-helyettese.

https://qubit.hu/2018/02/13/a-maganyos-stronciumatom-es-az-edinburgh-i-pokember-tiz-szenzacios-foton-a-tudomany-mai-allasa

 

Itt a top 10 befolyásos magyar a világ körül

 

Magyarok mindenütt vannak, megszerzik a legbefolyásosabb pozíciókat, beférkőznek mindenhova, hogy aztán mindent a saját érdekeiknek és a globális magyar összeesküvésnek rendeljenek alá. Számba vettem 10 olyan élvonalbeli politikust, aki meghatározó a világpolitika formálásában.

Nem is vagyunk kis nemzet: egy asztalhoz ültetve ezeket az embereket a zsebünkben lehetne a világ.

Íme, a top 10 befolyásos magyar!

http://mandiner.hu/cikk/20180212_szalma_gyorgy_top_10_befolyasos_magyar_a_vilagban

Elios-ügy: Nagy pénzt vett ki Tiborcz, de most Simicskával fizettetnének

Ami a tulajdonviszonyokat illeti, a Tiborcz és barátja, Erdei Bálint által alapított Eliosban valóban tulajdonos volt 2010-től egy Simicska-érdekeltség, az E-OS Energiakereskedő Zrt. Erről az OLAF se feledkezett el – Lázár állításával szemben –, az Elios tényleges tulajdonosai között, 56 százalékos részesedéssel  fel is tüntette, megemlítve, hogy az E-OS a Közgép tulajdonában áll. Az Opten céginformációs adatbázisa szerint a Simicska-érdekeltség 2013. június 3-ig volt tulajdonos az Eliosban, majd visszatért a két alapító, Erdei Bálint és Tiborcz István. Igaz, nem a saját nevükön, hanem két vagyonkezelő vállalkozáson keresztül: Tiborcz a Green Investments & Solutions Kft.-vel, Erdei a Green Universe Kft.-vel képviseltette magát.

Ugyanakkor Tiborcz István valójában egy pillanatra sem engedte el az Elios kormányrúdját: mindvégig ott ült az igazgatóságban, akkor is, amikor a tulajdonosi jogköröket a Közgép gyakorolta.

A szerződéseken tehát valóban nem az ő aláírása szerepelhet, a Közgép-éra döntéseiben viszont éppen annyira részt vehetett, amennyire egy igazgatósági tagnak lehetősége van erre. Tiborcz István befolyásáról Lázár maga mondta el egy tavaly novemberi Kormányinfón, hogy

Tiborcz Istvánt ismerem polgármester koromból. (…) Közösen találtuk ki, hogy Hódmezővásárhelyen hogy fogjuk a közvilágítást modernizálni, ami nagyszerű program volt.

 

https://24.hu/belfold/2018/02/13/elios-ugy-nagy-penzt-vett-ki-tiborcz-de-most-simicskaval-fizettetnenek/

Tömött kasszát hagyott Simicska Tiborczra

Nem vett ki osztalékot Simicska Lajos, amikor tulajdonrésze volt az Eliosban. Amikor Tiborcz Istváné lett a cég, kinyílt a pénzcsap.

A nyilvános cégadatokból arra jutott a portál: Simicska Lajos nem vett ki pénzt a cégből, hanem visszaadta azt olyan vállalatoknak, amelyek Tiborcz köreihez kötődtek. 2013-ban Simicskáék nem vettek ki osztalékot, így 2014-nek tömött kasszával vághatott neki az Elios. Ebben az évben lett a 100 százalékig Tiborcz tulajdonában álló Green Investments & Solutions Kft. 50 százalékos tulajdonosa az Eliosnak. Ekkor pedig már megindult a pénzeső: a 2014-es eredményből 470 millió forint osztalékot fizettek ki. Egy évvel később Tiborcz, állítólag a családját ért támadások miatt, eladta a Green Investmenset.

http://hvg.hu/kkv/20180213_Tomott_kasszat_hagyott_Simicska_Tiborczra

Brüsszel nem titkolná az OLAF-jelentést

Az Európai Bizottság soha nem hozza nyilvánosságra az OLAF jelentéseit és ajánlásait. Nem szól bele abba sem, hogy a tagállamok hivatalos szervei publikálják-e azokat vagy sem – erősítették meg lapunknak a témát ismerő szakértők.

Megkérdeztük az OLAF-ot is, hogy a tagországok általában közzétehetik-e ezeket a dokumentumokat a hivatal belegyezése nélkül. A sajtószolgálat tájékoztatása szerint az illetékes nemzeti hatóságok dolga, hogy a hazai törvényeknek megfelelően meghozzák a szükséges döntéseket. Ha úgy határoznak, hogy publikálják a jelentést, akkor ügyelniük kell arra, hogy tiszteletben tartsák a bírósági titoktartásra, a személyes adatok védelmére és az eljárási jogra vonatkozó nemzeti és közösségi szabályokat. Ehhez nem kell az OLAF engedélyét kérniük, de ha kétségeik támadnak egy-egy dokumentum bizalmas jellegével kapcsolatban, kikérhetik az érintett intézmény vagy testület tanácsát – közölte lapunkkal a sajtószolgálat.

https://nepszava.hu/cikk/1152702-brusszel-nem-titkolna-az-olaf-jelentest

Egy lapon döntött a kormány: 1,5 milliárd Schmidt Mária alapítványának, 2,7 milliárd a migráció megfékezésére létrehozott alapnak

Egy oldalra került a hétfői Magyar Közlönyben a kormány két milliárdos léptékű felajánlása.

Előbb

A Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványnak

1,5 milliárd forintot biztosít "digitális tartalomfejlesztésre" a kormány.

Aztán

tavaly decemberi V4-es felajánlást szentesíti a miniszterelnök. A brüsszeli EU-csúcson döntött úgy a négy ország, hogy összedob 35 millió eurót, amiből a Líbiának nyújtott határtámogatási, és migrációkezelési program második szakaszát finanszírozzák. Magyarország 

8 750 000 eurót, mintegy 2,8 milliárd forintot vállalt. 

 

https://444.hu/2018/02/12/egy-lapon-dontott-a-kormany-15-milliard-schmidt-maria-alapitvanyanak-27-milliard-a-migracio-megfekezesere-letrehozott-alapnak

Orbán bizalmasaival együtt tiszteletét tette a katolikus főpapságnál

 

Szerda kora délután néhány fotót adott közre a Miniszterelnöki Sajtóiroda, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök és Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke látható. Az MTI által a képhez fűzött kommentár szerint a kormányfő és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának tagjai Budapesten, a MKPK székházában ültek össze. Ott volt Semjén Zsolt, Rogán Antal, Balog Zoltán és Lázár János, a főpapok részéről pedig Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Mohos Gábor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára.

 

http://hvg.hu/itthon/20180213_Orban_bizalmasaival_egyutt_tiszteletet_tette_a_katolikus_fopapsagnal

 

Áron alul juthat ingatlanhoz a DK képviselője a fideszes kerületben

Élő Norbert cége decemberben kibérelt egy önkormányzati ingatlant, rá egy hónapra jelezte, meg is akarja venni, méghozzá a környékbeli ingatlanok árának a feléért-harmadáért, 8-9 millió forintért. Az önkormányzati értékbecslő neki kedvezett.

Élő Norbert egyik cége tavaly december 1-jétől bérel egy 43 négyzetméteres alagsori – nem lakásnak minősülő –, utcai bejáratú önkormányzati ingatlant a Feneketlen tótól egy kőhajításnyira, két forgalmas út, a Bocskai és a Bartók Béla út közötti Fadrusz utca 5.-ben. (A két úttól egyenlő távolságra, körülbelül 50 méterre fekszik az ingatlan, a Kosztolányi Dezső tér 100, a Móricz Zsigmond körtér 400 méterre van tőle.) A bérlés kezdete után egy hónappal, idén január 3-án máris vételi ajánlatot adott be a helyiségre, 8,6 millió forintért, vagyis 200 ezer forintos négyzetméterenkénti áron kívánja megvásárolni. A kérelmében érvel azzal, hogy fel kellene újítani az ingatlant, úgy saccolja, 4-5 millió forintot kóstálhat a beruházás, amit csak akkor hajtana végre, ha a cégéé lehetne az ingatlan, amely irodaként funkcionálna. Ha ezt valósnak fogadjuk el, akkor is 300 ezer forint körüli négyzetméterárért, vagyis durván 13-14 millió forintért jutna egy igen jó helyen levő helyiséghez

https://24.hu/belfold/2018/02/13/aron-alul-juthat-ingatlanhoz-a-dk-kepviseloje-a-fideszes-keruletben/

Az E.On ne avatkozzon bele a túl olcsó áraival a választásokba!

 

Az E.On bejelentette, hogy mivel ők piaci áron adják a gázt, és az most olcsóbb, mint a rezsicsökkentett ár az állami szolgáltatónál, évi 13 ezer forintot spórolhat, aki inkább őket választja.

Szürreális pillanatok a rezsibiztos legutóbbi sajtótájékoztatójáról.

Erre az RTL Klub rá is kérdezett Németh Szilárd rezsibiztosnál, aki egyébként a Terrorelhárítási Központban tartott sajtótájékoztatót. Németh erre bejelentette, hogy

AZ E.ON NE AVATKOZZON BELE A MAGYAR VÁLASZTÁSOKBA!

Szerinte "egyértelműen" politikai lépés ellenük, hogy az E.On nem rántja le a fogyasztókat és olcsóbban, piaci áron adja a gázt.

"BRÜSSZEL OLDALÁN" SZÁLLT BE ÍGY A CÉG "A POLITIKAI ÜTÖK-KAPOKBA",

 

https://index.hu/gazdasag/energia/2018/02/13/nemeth_szilard_valaha_volt_legerosebb_gondolatait_adta_elo/

 

Komoly pusztítást hagyott maga után Mészáros Lőrinc cége

Súlyos pusztítást hagyott maga után a Dél-Balatonon Mészáros Lőrinc cége, az R-Kord Kft., a Swietelsky Vasúttechnika Kft. és a V-Híd Zrt.

Ez a hármas konzorcium nyerte 73 milliárd forintos ajánlattal a Szántód-Kőröshegy-Balatonszentgyörgy vasútvonal és a Fonyód-Kaposvár vonalszakasz felújítására kiírt közbeszerzést.

Balatonszemesen is ők végezték a sínfelújítást, de a természet keményen megsínylette a munkálatokat.

Lepusztították a nyárfaligetet, hogy helyet csináljanak a törmeléknek

Több nyaralótulajdonos is arra panaszkodott lapunknak, hogy Balatonszárszóval, Balatonlellével vagy Balatonboglárral ellentétben Balatonszemesen a falu közepén alakítottak ki egy területet törmeléklerakásra, betonkeverésre és sóderszitálásra. A helyi önkormányzat egy üdülőövezeti belterületet, a vitorláskikötőtől körülbelül 250 méterre fekvő, nyaralókkal, panziókkal és szállodákkal sűrűn beépített részt találta megfelelőnek arra, hogy munkaterületet létesítsen rajta.

https://24.hu/belfold/2018/02/13/komoly-pusztitast-hagyott-maga-utan-meszaros-lorinc-cege/

 

Tényleg van bőr a képükön: ellenzéki segítséggel sorosozna hangosabban a Fidesz

Engedélyhez kötnék a "migrációszervezést", csakhogy kétharmad kell a törvénymódosításhoz.

Jelentősen szigorítva nyújtja be a kormány az Országgyűlésnek a Stop Soros-törvénycsomagot – jelentette be a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Tuzson Bence közlése szerint a kabinet megvitatta a több mint 600 beérkezett érdemi javaslatot, és "levonta a megfelelő következtetéseket".

A legfőbb szigorítás az lesz, hogy nem regisztrációs kötelezettséget, hanem engedélyhez kötöttséget írnának elő (a civil szervezetek számára).

"Magyarországon migrációt szervezni, támogatni vagy finanszírozni csak engedély birtokában lehessen, amelyet a belügyminiszter adna meg a nemzetbiztonsági vonatkozások megvizsgálása után" – mondta Tuzson.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára hozzátette, ehhez a nemzetbiztonsági törvényt is módosítani kell. A szolgálatoknak kötelességük lesz nemzetbiztonsági szempontból átvizsgálni a kérelmező szervezeteket.

A nemzetbiztonsági törvény sarkalatos törvény, vagyis a módosításához kétharmados többségre van szükség.

Jelenleg a Fidesz-KDNP frakciónak nincs ekkora többsége.

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/szigoritja-a-fidesz-a-stop-soros-torvenycsomagot-engedelyhez-kotnek-a-migracioszervezest-109299

 

Óriási a hiány: van kórház, ahonnan 26 orvos hiányzik

Megnéztük, hány orvos hiányzik egyes településekről. Zalaegerszegen keresik a legtöbb szakembert.

https://24.hu/belfold/2018/02/13/oriasi-a-hiany-van-korhaz-ahonnan-26-orvos-hianyzik/

Jelezte a visszásságokat, kirúgták a főigazgatót

Meglepte, hogy „megrendült egészsége” miatt menesztették. Köszöni, jól van.

Maga sem tudja, miért kellett egyik napról a másikra távoznia az intézmény éléről a múlt héten – mondta lapunknak adott exkluzív interjúban Tiba Sándor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei kórház volt főigazgatója.

http://nepszava.hu/cikk/1152703-jelezte-a-visszassagokat-kirugtak-a-foigazgatot/

Hosszú Katinka bukhatja Csillebércet?

Kezdi megelégelni a kormány a Hosszú Katinka körül kialakult bizonytalan helyzetet, ezért előfordulhat, hogy mégsem a háromszoros olimpiai bajnok kapja meg a Csillebércre tervezett úszóakadémiát – értesült a Bors

Mint az közismert Katinka és edző-férje, Shane Tusup kapcsolata novemberben megromlott, külön utakon járnak.

- Shane ért az üzlethez, Hosszú kevésbé. Ez bizonytalanította el a kormányt, hiszen az amerikai tréner nélkül kérdéses, Katinka mennyire tud jövedelmezően igazgatni egy ilyen vállalkozást – mondta lapnak egy neve elhallgatását kérő bennfentes. Úgy tudják, a négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás neve is felvetődött.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár irodája megkeresésre csak annyit közölt: jelenleg a Hosszú Katinka Sportakadémia előkészületei zajlanak

http://nepszava.hu/cikk/1152713-hosszu-katinka-bukhatja-csillebercet

Titokzatos magánemberektől kértek kölcsön a parlamenti képviselők több százmillió forintot

a választott politikusok vagyonnyilatkozatában van egy rubrika, ahová a magánszemély felé fennálló adósságot kell feltüntetni. Mivel nem kell megmondani, hogy kitől származik a pénz, így azt sem lehet tudni, hogy miért és mennyi időre adtak kölcsön a képviselőknek. Tavalyelőtt még valamivel többen, 34-en tartoztak ismeretlen magánszemélyeknek, igaz, akkor hajszálnyival kevesebb pénzzel lógtak, 341,1 millió forinttal.

„A magánkölcsön intézménye sok esetben a pénzmosás egy fajtája”, mondta a G7-nek Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója. Ez arra szolgálhat, hogy leplezze a megmagyarázhatatlan gazdagodást, vagyis elfedje az adózott jövedelem és a tényleges vagyoni helyzet közötti űrt. Ligeti szerint ez nemzetbiztonsági kockázat is lehet, hiszen a politikusok ezekeben az esetekben nem az intézményes úton vettek fel kölcsönöket.

https://g7.24.hu/allam/20180213/titokzatos-maganemberektol-kertek-kolcson-a-parlamenti-kepviselok-tobb-szazmillio-forintot/

Benyújtották a parlamentnek a Lex Gyáva Orbánt

A miniszterelnöki tévéviták kötelezővé tételéről nyújtott be törvénymódosítást Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető és a független Szabó Tímea (mindketten az MSZP-Párbeszéd lista képviselőjelöltjei).

http://hvg.hu/itthon/20180213_Benyujtottak_a_parlamentnek_a_Lex_Gyava_Orbant

Lecsapott Juhász Péterre a Pesti Srácok, és először is megdicsérte a politikus

A Pesti Srácok megpróbálta sarokba szorítani Juhász Pétert, és miután ez visszafogottan sikerült, az egyéni körzetében ellene induló ellenzéki politikusokra is rá próbálta bizonyítani a kettős mércét.

Szarvas Szilveszter hétfőn este Juhász Péterrel készített videóinterjút a Gödör Klubnál, ahol a Közös Ország Mozgalom jóvoltából vitatkoztak a vízivárosi-belvárosi körzet ellenzéki indulói (a Fidesz természetesen kihagyta ezt a lehetőséget is a nyílt megmérettetésre). A PS riportere nehezített pályán mozgott, mivel a beszélgetésüket Juhász is rögzítette, így nem volt értelme megvágni a felvételt, hisz minden változtatást bemutathatott volna az Együtt elnöke.

Juhász Péter elsőként egy negatív drogtesztet mutatott fel Szarvasnak, aki meg is dicsérte a látottakat, majd azt szerette volna tudni, hogy lemond-e a párt vezetéséről a politikus. Juhász azt ismételgette, hogy a vádaknak nincs igazságtartalma, és ezt a bíróságon is be fogja bizonyítani. A riporter viszont az Index által közölt idézetet hozta újra meg újra elő, amely szerint Juhász elismerte, hogy volt köztük egy elhúzódott dulakodás. (A hvg.hu az esetről itt írt hosszabban.) 

http://hvg.hu/itthon/20180213_Lecsapott_Juhasz_Peterre_a_Pesti_Sracok_es_eloszor_is_megdicserte_a_politikust

Juhász Péter megállapodott volt élettársával

 

Juhász Péter, az Együtt elnöke a Spinoza Házban tartott beszélgetés elején jelentette be, véget ért a volt élettársával indított gyermekelhelyezési per, amelyről napok óta cikkezik a jobboldali média, idézve a volt élettárs bíróságnak leadott nyilatkozataiból, mely szerint a nőt Juhász megütötte és fogva tartotta. Juhász visszautasította ezt, azt elismerte, dulakodtak.

Juhász most csak annyit árult el, megállapodtak, de többet nem nyilatkozik az ügyről, és a részleteket sem árulja el.

Hétfő este közleményt adott ki a volt élettárs, aki azt írta, nem tudja, hogyan kerülhetett ki az ügy, ő ezt nem nyilvánosan akarta kezelni, de ő is cáfoltaJuhász több, rá vonatkozó állítását.

http://hvg.hu/itthon/20180213_Lezarult_Juhasz_Peter_es_volt_elettarsanak_gyermekelhelyezesi_pere

Orbán volt tanácsadója szerint esély lenne az ellenzéki kétharmadra

 

Az ellenzéki pártoknak be kéne látniuk, hogy csak együtt erősek, de még nem késő lépniük – mondta el Elek István a Népszavának. A vidékre visszavonult politikus, volt miniszterelnöki tanácsadó 79 körzetben indítana közös jelöltet a Fideszt leváltani akarók nevében. Ebbe bevonná a Jobbikot is. Vona Gábornak konkrét terveiről ír hamarosan levelet.

http://hvg.hu/itthon/20180213_Orban_volt_tanacsadoja_szerint_esely_lenne_az_ellenzeki_ketharmadra

BÚSULÓ JUHÁSZ

Bayer Zsolt Magyar Idők

Milyen érdekes! Más esetben „nem zörög a haraszt”, igaz? Más esetben kötelezően előkerül egy ismeretlen „ismerős”, aki látta, tudja, hallotta, hogy melyik kórházban szokták „összerakni” másvalaki összevert feleségét?

Most nincs semmi egyéb, csak „a gaz hatalom rárontott szegény Juhász Péterre?” És ezek után nézzünk néhány jellemző mozzanatot!

Az első és legfontosabb, hogy szegény Juhász Péter, aki most éppen a búsuló juhászt játssza – „Utószor látlak én, szivem szép tavasza! / Utószor szólt itten furulyám panasza; / Utószor ölellek, utószor csókollak, / Örökre elmegyek, örökre itt hagylak!” – így valahogy, csak a mi Juhászunk nem egy afféle szimpla kis juhász, holmi Kukorica Jancsi, de nem ám, ő mindeközben feldobja magát kicsike fűvel, és tejjel-mézzel folyó Kánaánt ígér a népnek, szóval ez a mi Juhászunk azonnal „Fidesz-médiázni” kezd.

Annyira szánalmasak vagytok már ezzel! Itt hivatalos iratokról van szó, amelyek kikerültek a Borshoz. Ez a történet innen kezdődik, a Fidesz-médiázás csak egy nyomorult műpolitikus első, utolsó és köztes reakciója. Ezeknek mindenről ez jut eszükbe, pontosabban az eszük helyébe.

https://magyaridok.hu/ahelyzet/busulo-juhasz-2792475/

HITTÉRÍTŐK

Pilhál György Magyar Idők

Két héttel a Belvárosi plébániatemplomba tervezett, majd (a holokauszt-emléknappal való egybeesés miatt) elmaradt Horthy Miklós-mise után, vasárnap református istentiszteleten emlékeztek a néhai kormányzóra a Szabadság téri Hazatérés templomában.

Történt ez annak dacára, hogy a Tett és Védelem Alapítvány elnevezésű civil brigád igyekezett megzavarni az eseményt, lármás aktivistái a bejáratnál a zsidótörvények kinyomtatott szövegét lobogtatva várták az érkezőket.

A háborgók szószólója, a tűzről pattant Zoltai Andrea a Hír TV-nek azt mondta, a világért sem az istentiszteletet akarják megzavarni, ők csupán egy gyalázatos politikai esemény ellen tiltakoznak. – Egy tömeg­gyilkos miatt rendezett misére nem leszünk tekintettel – tájékoztatott a hatóságot alakító asszonyka, aki alighanem úgy gondolta, hogy a református egyháznak előzőleg nála kell bejelentenie a tervezett programjait.

https://magyaridok.hu/paca/hitteritok-2791305/

SZIJJÁRTÓ PÉTER: EURÓPÁNAK MINDEN EDDIGINÉL FONTOSABB ÉRDEKE A KÜLSŐ HATÁROK VÉDELME

MTI

Elek Nikoletta Magyar Idők

A külső határok megvédése minden eddiginél fontosabb érdeke és feladata Európának – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek.

A tárcavezető, aki Kuvaitban részt vesz az Iszlám Állam terrorszervezet legyőzésére létrejött globális koalíció külügyminiszteri értekezletén, telefonon úgy nyilatkozott, hogy az ülésen értékelik az eddigi eredményeket és tárgyaltak a további lépésekről.

Emlékeztetett:

az Iszlám Állam elleni koalíció katonai sikereinek köszönhetően a terrorszervezet mára elvesztette a korábban elfoglalt területeinek a 98 százalékát. Ez ugyan jó hír, de ez újabb kihívásokat is hozott magával

https://magyaridok.hu/kulfold/szijjarto-peter-europanak-minden-eddiginel-fontosabb-erdeke-kulso-hatarok-vedelme-2795004/

SZAKVÉLEMÉNY JUHÁSZ PÉTER ÜGYÉRŐL

A PSZICHOLÓGUS AZ ANYÁRA BÍZNÁ A GYEREKFELÜGYELETET

Magyar Idők

A Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület pszichológusi szakvéleménye is bizonyítja, hogy Juhász Péter, az Együtt elnöke párkapcsolaton belüli erőszakot követett el. Élettársa a lelki és fizikai bántalmazás miatt poszttraumás ­stresszben él. A bűncselekmények áldoza­tait segítő civil szervezet által jegyzett dokumentumban leírják: nem támogatják a politikus előző kapcsolatából származó gyermekek feletti közös felügyeletet, azt az anyának javasolják ítélni.

https://magyaridok.hu/belfold/szakvelemeny-juhasz-peter-ugyerol-2793474/

Inotai András: Itthon a stratégiai gondolkodás teljes hiányáról van szó

A „nemzeti szuverenitással” kapcsolatos nézetek és értelmezések (különösen kicsi és nyitott gazdaságok esetében) szorosan illeszkednek a gazdasági biztonság átfogó kérdéskörébe – mondja Inotai András, a MTA Világgazdasági Kutatóintézetének volt igazgatója. Utóbbi viszont még a sokat látott közgazdaságtudományban is viszonylag új területnek számít. Ennek ellenére jó lenne ezt itthon komolyan venni, ám ennek nem nagyon látszanak a nyomai. Ráadásul van egy elem, amely mindent átsző, és amit mára szinte teljesen lerombolt a jelenlegi kormány.

https://zoom.hu/hir/2018/02/13/inotai-andras-itthon-a-strategiai-gondolkodas-teljes-hianyarol-van-szo/

Orbánék nem verték nagydobra az újabb uniós vizsgálóbizottság érkezését

Kedden egy újabb uniós delegáció érkezett Budapestre, a vizsgálóbizottság látogatásáról azonban semmilyen közleményben nem számolt be a magyar kormány. Jó oka is volt rá , hiszen ezúttal az Európai Parlament nőjogi és esélyegyenlőségi bizottságának három tagja repült Magyarországra, hogy civil szervezeteket és a kormány tagjait kérdezzék arról, milyen előrehaladást értek el a nők jogainak terén az elmúlt években.

Bár a látogatás nem számít rendkívülinek (tavaly a bizottság tagjai Portugáliában voltak), a kormánynak biztosan feltesznek majd néhány kínos kérdést. Úgy tudjuk, a delegáció kifejezetten rákérdez majd,

miért nem ratifikálta az Országyűlés az Isztambuli Egyezményt, amelyet 2014-ben írtunk alá.

https://zoom.hu/hir/2018/02/13/orbanek-nem-vertek-nagydobra-az-ujabb-unios-vizsgalobizottsag-erkezeset/

Lázár János nejének alapítványa lehúzza a koraszülött csecsemők családjait

 

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a választásokig hátralevő korrupcióinfók többségében az eddig feldolgozott legdurvább eseteket és azok utóéletét mutatja be. Kezdjük a legmocskosabbal, kezdjük Lázár Jánosné alapítványával.

"Elmondása szerint az összes ügy közül talán Lázár János felesége alapítványának ügye rázta meg legjobban, ahol koraszülöttek családjainak segítése ürügyén nyertek el 1,2 milliárdot úgy, hogy ebből pl. 50 milliót jogi tanácsadásra, 50 milliót egyetlen tanulmányra havi 9-900 ezer forintot pedig “mentorházak” kialakítására terveztek elkölteni."

https://varosikurir.hu/lazar-janosne-lenyulos-alapitvanya/

Évek óta ül az Alkotmánybíróság a kényes ügyeken

Ma ismét ülésezik az Alkotmánybíróság (Ab): döntenek például a bulinegyed sorsáról, amiről egyébként február 17-én, vasárnap tartanának helyi népszavazást a főváros VII. kerületében. A Zoom.hu is megírta, hogy valaki az Ab-nál támadta meg a referendumot, a testület ennek a kérelemnek az elbírálásával dönthet tehát a népszavazás, és így áttételesen a bulinegyed sorsáról.

Nem fér bele minden az idejükbe

A testület mai ülésének napirendjén ugyanakkor egy sem szerepel a régóta az alkotmánybírák döntésére váró, tucatnyi ellenzéki beadvány közül. “Jogállami keretek között elfogadhatatlan, hogy parlamenti többsége birtokában a kormány alkotmánysértő törvények sorával bizonytalanítsa el állampolgárait, sodorja veszélybe a jogbiztonság alapelvét” – rögzítette a Fidesz 2010-es, Nemzeti Ügyek Politikája című választási programja. Kormányra kerülése után azonban az ellenzék szerint a Fidesz éppen ezt tette, ezért fordultak többször utólagos normakontrollt kérve az Ab-hez. Sok esetben hiába, mert

a taláros testület évekig ül a kormánypártoknak kínos ügyeken,

és egyre valószínűbb, hogy röviddel az áprilisi választás előtt már nem is hoznak döntést például a civileket megbélyegző törvény vagy a lex CEU-t érintő témákban.

https://zoom.hu/hir/2018/02/13/evek-ota-ul-az-alkotmanybirosag-a-kenyes-ugyeken/

A terrorizmus helyett az egészségügy állapota miatt aggódnak inkább a magyarok

Az Ipsos MORI Társadalomkutatási Intézet rendszeresen elkészíti felmérését arról, hogy mi aggasztja legjobban az embereket a világ országaiban. Általában úgy néz ki a mintavétel, hogy az adott országban felsorolnak egy rakás felmerülő veszedelmet a megkérdezetteknek, és nekik hármat kell kiválasztaniuk, ami szerintük hazájukban a legtöbb aggodalomra ad okot.

Nemrég jött ki a 2018 januári mintákból készült felmérésük. Ennek a kutatásnak a fő fókusza Nagy-Britannián volt, az EU-ból épp távozni készülő ország külön fejezetet is kapott, de azért mértek Magyarországon is, és számunkra persze ezek az adatok sokkal izgalmasabbak.

https://444.hu/2018/02/13/a-terrorizmus-helyett-az-egeszsegugy-allapota-miatt-aggodnak-inkabb-a-magyarok

Széles mozdulatokkal kenik el a titkos ferencvárosi VIP-parkolási lista ügyét

Miután kiderült, hogy Bácskai János polgármester barátja, Rudits Tibor a jogszabályokat megsértve kapott ingyenes parkolási engedélytFerencvárosban, a polgármester különös magyarázattal állt elő.  Azt állítja, hogy kollégái a vagyonkezelőben vezetnek egy titkos parkolási VIP-listát, amit előle eddig eltitkoltak, és erre került fel a vitorlás-csapattárs. Az ügy azért is érdekes, mert a barát neve szinte minden korábban feltárt IX. kerületi ügy kapcsán felbukkant: ingatlan-ügyben, százmilliós közbeszerzéseknél, étteremmé alakított turisztikai központnál, vendéglátóhelynél, parkolási svindlinél. Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy a zűrös ügyekben az önkormányzat hivatalai támogatják a vállalkozót, de a VIP-lista már bizonyítja, hogy belülről és suttyomban segítik Ruditsot.

https://444.hu/2018/02/13/szeles-mozdulatokkal-kenik-el-a-titkos-ferencvarosi-vip-parkolasi-lista-ugyet

Neoreneszánsz festmény: egy offshore tulajdonú köztéri reklámcég alkalmazottja a "Goebbels likes this" feliratot kaparja le a kormány sorosozós reklámjáról Budapesten

Ez a műelemzés nagy évtizede. Az itt látható felvételt X. van Y. olvasónk készítette a budapesti utcán. A jövő művészettörténészei a mi halálunk után sok-sok évvel törthetik majd a fejüket, hogy pontosan mit is látnak. 

https://444.hu/2018/02/13/neoreneszansz-festmeny-egy-offshore-tulajdonu-kozteri-reklamceg-alkalmazottja-a-goebbels-likes-this-feliratot-kaparja-le-a-kormany-sorosozos-reklamjarol-budapesten

Nyertesek és vesztesek: kiket hoz helyzetbe a magyar kormány 65 milliárd forintos tőkeinjekciója a Vajdaságban

Soha nem látott tőkeinjekcióval, 65 milliárd forinttal támogatja a magyar kormány a vajdasági magyar terület- és gazdaságfejlesztési stratégia megvalósítását. A támogatások lebonyolítására létrehozott Prosperitati Alapítvány működése 2016 óta jelentősen megbolygatta a vajdasági agrártársadalmat, hiszen a változások nemcsak a pályázói kört érintik, hanem – nemzetiségtől függetlenül – kihatnak a gazdasági élet minden szereplőjére.

https://atlatszo.hu/2018/02/12/nyertesek-es-vesztesek-kiket-hoz-helyzetbe-a-magyar-kormany-65-milliard-forintos-tokeinjekcioja-a-vajdasagban/

Győzött a nyilvánosság! Az RMDSZ-t közérdekű adatok kiadására kötelezték

A decemberi, RMDSZ-t közhasznú nem kormányzati szervezetnek minősítő ítélet jogerőre emelkedett. Mostantól tehát lehet adatigényelni.

Pontosan mire költik az erdélyi magyarság számára évente kiutalt, mintegy 5 millió euróra rúgó költségvetési támogatást, melyet az RMDSZ kezel? Ezentúl ezzel kapcsolatban bárki tehet fel kérdéseket – és a törvény kötelezi az RMDSZ-t arra, hogy válaszoljon.

Bár az RMDSZ-nek eddig az volt az álláspontja, hogy rá a közérdekű információkhoz való szabad hozzáférésről szóló 544/2001-es törvény nem vonatkozik, a tavaly decemberi bírósági határozat ezt cáfolta, és arra kötelezte az RMDSZ-t, hogy minden ilyen kérdésre részletes és dokumentumokkal alátámasztott választ adjon a törvény által megszabott határidőn belül.

Arról, hogy hogyan kell közérdekű adatigénylést megfogalmazni és benyújtani, itt írtunk:

https://erdely.atlatszo.hu/2018/02/12/gyozott-a-nyilvanossag-az-rmdsz-t-kozerdeku-adatok-kiadasara-koteleztek/

Lázong az MSZP: Karácsony Gergely elindította a megszűnés felé a pártot

origo

A teljes szétesés és a parlamenten kívüli lét felé száguld az MSZP Karácsony Gergellyel, aki egyetlen új szavazót sem hozott a pártnak az elmúlt hónapokban. Sőt, az utóbbi hetekben a pártot sorozatban hagyják el a szavazói és a politikusai is. Most már a bejutáshoz szükséges tíz százalékot sem érik el (mivel az MSZP és a Párbeszéd közös listán indul, ennyit kell elérni). Érzik ezt a párt mezei képviselői is, az MSZP-kongresszuson a küldöttek közel egyharmada mondott nemet Karácsonyra. Mindez világosan mutatja azt az óriási elégedetlenséget, ami a párttagok körében van a köpönyegforgató szélkakassal szemben (Karácsony Gergely gyurcsányista múltjára és az LMP hátbaszúrására még visszatérünk).

http://www.origo.hu/itthon/20180213-karacsony-gergely-mszp-kaosz-szeteses-vaalsztas-2018.html#

Karácsony Gergely Soros György miniszterelnök-jelöltje

MTI2018.02.13. 12:13

Karácsony Gergelyék nemcsak itthon támadják a határzárat és a határvédelmet, hanem az Európai Parlamentben is mindig a migráció mellett szavaztak - mondta a nagyobbik kormánypárt szóvivője kedden, Budapesten. Halász János hozzátette: egyre bizonyosabb, hogy Karácsony Gergely valójában Soros György miniszterelnök-jelöltje.

http://www.origo.hu/itthon/20180213-karacsony-soros-jeloltje-fidesz.html

Puccs az MSZP-ben, avagy fejezetek a szocialista párt hálószobatitkaiból

fuhu

„Ha az ellenzéki pártok a kormány megbuktatása helyett egymás szavazóinak elcsábítására törekszenek, akkor annak súlyos választási vereség lesz a következménye”- nyilatkozta két hónappal ezelőtt a Független Hírügynökségnek Tarjányi Péter. A Magyar Progresszív Mozgalom vezetője – akit egyébként leginkább biztonsági szakértőként ismer a hazai közvélemény – azt is megígérte szerkesztőségünknek, hogy ha az ellenzéki pártok között nem lesz választási együttműködés, akkor elmondja, hogy ez kinek a felelőssége. Szerző: Kardos Ernő FüHü

 

http://fuhu.hu/puccs-az-mszp-ben-avagy-fejezetek-szocialista-part-haloszobatitkaibol/

Íme, a NER egyetlen egyenletben!

Csodálatos dolgok születnek éppen Hódmezővásárhelyen!

De még mielőtt, előbb a szikár tények: Lázár János városában február 25-én időközi polgármester-választást tartanak. Két valódi jelölt van, Hegedűs Zoltán (Fidesz–KDNP) és Márki-Zay Péter (független).

A Fidesz tegnap megalkotta Hódmezővásárhelyen a NER egyenletét. Írjuk be a hajónaplóba a pillanatot, mert ilyen még nem nagyon volt, hogy egy párt a demokrácia-felfogását matematikai egyenletbe sűrítse.

1Vh = 10.000 X Ezs

Ahol a Vh a nyugdíjas korú választó Fidesz szerinti helyiértékét, míg az Ezs egy forintnyi Erzsébet-utalványt jelent.

Tegnap jelentette be ugyanis a kormánypártok jelöltjeként induló Hegedűs Zoltán alpolgármester, hogy nem várják meg a húsvétot, hanem már most, február 25-előtt postázzák minden nyugdíjas korú hódmezővásárhelyi lakosnak a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt ajándékként.

És még azt is bejelentette, hogy nem áll ki vitára Márki-Zay Péterrel, mert a független jelölt szerinte hazug ember, aki gyűlöletet szít a városban. Ugyanezen a sajtótájékoztatón Lázár János miniszter úgy fogalmazott: az időközi polgármester-választás tétje, hogy Hódmezővásárhely nyertes város lesz vagy vesztes. És ezzel még ki lehetne egészíteni a NER-egyenletet (mínusz demokratikus vita, plusz szolid fenyegetés), de majd inkább a szavazás után, mert akkor már oda lehet majd írni a végeredményt is.

http://valasz.hu/itthon/ime-a-ner-egyetlen-egyenletben-127377

Az Egyesült Államok kérésére kell felülvizsgálni a Magyarországgal kötött védelmi egyezményt

Az amerikai fegyveres erők magyarországi tevékenységét rendező megállapodás felülvizsgálatát Orbán Viktor el is rendelte. A külügyi államtitkár szerint nincs semmi gond, nemcsak minket érint a döntés.

http://168ora.hu/itthon/az-egyesult-allamok-keresere-kell-felulvizsgalni-a-magyarorszaggal-kotott-vedelmi-egyezmenyt-145195

Orbán Viktor számtógépezéssel buzdít aláírásra a külhoni magyarokért, vagy épp a szavazataikért vívott csatában

Írjunk alá mindannyian! címmel afféle oktatófilmet tett közzé tegnap este a miniszterelnök arról, hogy van, amit még a köztudottan nem „számítógépzseni” Orbán Viktor is meg tud tenni egy igen drága laptopon:

Az „Egymillió aláírás az európai sokszínűségért" című polgári kezdeményezést aláíró Orbán Viktor nem a nemek közötti esélyegyenlőség, vagy a szexuális orientáció miatti megkülönböztetés elleni, hanem a kisebbségvédelmi célú uniós petíciót támogatta, szerinte ugyanis fontos ügy a határon túli magyarok jogait megvédő kezdeményezés támogatása.

A kezdeményezés, melyet az Európai Bizottság vett nyilvántartásba, arra szeretné felszólítani az uniós intézményeket, hogy fogadjanak el „jogi aktusokat a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek védelmének javítása, valamint az Unió kulturális és nyelvi sokszínűségének megerősítése céljából. A jogi aktusoknak a regionális és kisebbségi nyelvek, az oktatás és a kultúra, a regionális politika, a részvétel, az egyenlőség, az audiovizuális és egyéb médiatartalom, illetve a regionális (állami) támogatás terén kellene magukba foglalniuk szakpolitikai intézkedéseket.”

 

http://168ora.hu/itthon/orban-viktor-szamtogepezessel-buzdit-alairasra-a-kulhoni-magyarokert-vagy-epp-a-szavazataikert-vivott-csataban-145198

Merkel hatalmas meglepetésre készül

 

Nem enyhül a káosz a Németország kormányzására készülő két nagy pártban: a szociáldemokraták elnökválasztásra készülnek, a konzervatív pártban pedig egymás után szólalnak meg azok, akik az Angela Merkel utáni korszakról beszélnek. A kancellár enged is, meg nem is.

 

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/merkel_hatalmas_meglepetesre_keszul.656715.html

 

Többet érnek a nyugdíjasok, mint hinné

azenpenzem.hu

Általános nézet, hogy a nyugdíjasok „élősködnek” az aktív dolgozókon. Mint azonban a KSH egy friss tanulmányában megállapítja: az idősek csak a felszínen tűnhetnek kizárólagos nyerteseknek, a „láthatatlan” háztartási munkát figyelembe véve ugyanis a kép egészen mást mutat.

http://azenpenzem.hu/cikkek/tobbet-ernek-a-nyugdijasok-mint-hinne/4708/

Hiesz György: Nagyot hibázott Molnár Gyula

Nagyot hibázott Molnár Gyula, amikor Fodor Gábornak ígérte a gyöngyösi választókerületet – mondta a Hír TV Egyenesen című műsorában az országgyűlésiképviselő-jelöltségtől vissza-, az MSZP-ből kilépett Hiesz György.

„Ha azt mondja, hogy »tévedtem, mellényúltam, nem gondoltam át ezt a szövetséget és a te helyzeted«, én akkor azt mondom, »Gyula, kezet rá, és felejtsük el«” – jelentette ki. Arra a kérdésre, hogy van-e még visszaút, közölte, „nincs, nem is szabad, már úgy gondolom”.

A gyöngyösi polgármester szerint a szocialisták elnökének tudnia kellett volna, hogy a Liberálisok elnökét nem fogadják el a helyiek. A városvezető önsorsrontásnak tartja, ahogy egy-két saját jelöltjével elbánt az MSZP.

https://mno.hu/belfold/hiesz-gyorgy-nagyot-hibazott-molnar-gyula-2446870

Bősz Anett: Megdőlt a vád, hogy Fodor Gábor a parlamenti helyért hajt

 

A liberálisok ügyvivője szerint megdőlt azt a vád, hogy az MLP azért létezik, hogy Fodor Gábor bejusson a parlamentbe.

Mosolyogva, igennel felelt arra Bősz Anett az ATV Start című műsorban, hogy szóba áll-e még vele Fodor Gábor. Mint ismert, a liberálisok elnöke helyett Bősz Anett ügyvivő került fel az MSZP-Párbeszéd listájára, a 15. helyre. A politikus elmondta: nehéz volt meghozni a döntést, de minden eddiginél erősebbnek látja az 5 éve alakult Magyar Liberális Pártot.

http://www.atv.hu/belfold/20180213-megkerdeztuk-bosz-anettet-szoba-all-e-meg-vele-fodor-gabor

Döbbenet: Találtak olyan kelet-magyarországi házat, ahová 340 (!) ukrános van bejelentve

 

Varju László keddi sajtótájékoztatóján közölte: Helmeczy László, a DK nyíregyházi képviselőjelöltje az ügyben

közokirat-hamisítás, költségvetési csalás, választás rendje elleni bűncselekmény és hivatali visszaélés gyanúja

miatt tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen.

A politikus felhívta a figyelmet: a rendőrség már 21 nyomozást indított és jelenleg több mint 1400 fiktívgyanús állampolgárságot vizsgálnak.

Kelet-Magyarországon találtak olyan falusi házat, ahol papíron 340-en élnek – közölte.

http://nyugatifeny.hu/2018/02/13/dobbenet-talaltak-olyan-kelet-magyarorszagi-hazat-ahova-340-ukranos-van-bejelentve

A Fidesz úgy szigorította a Stop Sorost, hogy egyedül el sem tudja fogadni

 

Jelentősen szigorítja a kormány a "Stop Soros" törvénycsomagot, és ilyen formában nyújtja be kedden az Országgyűlésnek – jelentette be a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

 

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, hogy ehhez a nemzetbiztonsági törvényt is módosítani kell. A szolgálatoknak kötelességük lesz nemzetbiztonsági szempontból átvizsgálni a kérelmező szervezeteket – közölte. Ez a jogszabály egyébként kétharmados többséggel változtatható csak, vagyis a kormány egyedül nem tudja minden tervezett szigorítását keresztülvinni.

 

http://hvg.hu/itthon/20180213_A_Fidesz_ugy_szigoritotta_a_Stop_Sorost_hogy_egyedul_el_sem_tudja_fogadni

 

Megmenthetik a falut, megmenthetik magukat a másutt út széli munkára hajtott közmunkások

 

Kübekházán megállna az élet közmunkások nélkül. Akik nem hagyták magukat eltaposni, küzdöttek magukért és a településért. Pénz nincs, de majd lesz. Megbecsülés van. Ami megfizethetetlen.

Bért nem tudunk többet fizetni a közmunkásoknak, pedig a faluban minden az ő kezük nyomát dicséri

 – magyarázza Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere, miért döntött úgy a helyi testület néhány éve úgy, hogy kapja közfoglalkoztatott a településért végzett munkáért járó díjat.

http://hvg.hu/gazdasag/20180213_A_falu_ahol_minden_evben_kituntetnek_egy_kozmunkast

Már a NATO is az ukrán oktatási törvény módosítását sürgeti a kisebbségi nyelvhasználat ügyében

Nem tesz jót Magyarország és Ukrajna szembenállása a katonai szövetség szerint.

Ismeri a NATO a kisebbségi nyelveket érintő ukrán oktatási törvényt és a szabályozás miatt kialakult feszült helyzetet Ukrajna és Magyarország között, ezért mihamarabbi megegyezést szorgalmaz a kérdésben – jelentette ki Jens Stoltenberg, a katonai szövetség főtitkára Brüsszelben kedden, üdvözölve a Velencei Bizottság ajánlását, felszólítva Kijevet annak tanulmányozására.

Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének kétnapos védelmi miniszteri találkozóját megelőzően tartott sajtóértekezletén – újságírói kérdésre válaszolva – Stoltenberg elmondta: az ukrán oktatási törvény ügyében beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel és Petro Porosenko ukrán elnökkel is, és azt sürgette, hogy egyensúlyt kell találni a nemzeti kisebbségek jogainak védelme és egy ország hivatalos nyelvének oktatása kérdésében.

http://magyarnarancs.hu/kulpol/mar-a-nato-is-az-ukran-oktatasi-torveny-modositasat-surgeti-a-kisebbsegi-nyelvhasznalat-ugyeben-109298

„Tudom, nehéz az angol, amikor a náci az anyanyelved”- kapta a képébe Gorka Sebestyén

 

A közösségi média csodája, hogy szabadon, gyorsan és szinte következmények nélkül lehet beleszállni a másikba. Vagyis, előfordul, hogy van válasz, amit nem mindig egyezik a várttal. Így járt a szélsőjobbos, -egyesek szerint náci – magyar származású  egykori Trump-tanácsadó is.

Gorka Sebestyén úgy érezte, hogy lealázhatja nézete és politikai véleménye okán Alyssa Milano amerikai filmsztárt. Egy pillanatra úgy hitte a magyar politikai élet fideszeseivel is jó kapcsolatot ápoló hazánkfia, hogy Magyarországon van 2018-ban és élvezi a hatalom erős védőhálóját. Kicsit elszámította magát, ugyanis a megszólított lazán lenácizta a magyar származású Gorkát, hőssé válva ezáltal Amerikában a közösségi médiában.

https://varosikurir.hu/tudom-nehez-az-angol-amikor-naci/

Húsz iraki katona gyógykezelését vállalja Magyarország

Magyarország 150-ről 200-ra növelte az iraki magyar katonai kontingens létszámát, az újonnan érkező katonák február végén foglalhatják el a helyüket – közölte Szijjártó Péter az Iszlám Állam legyőzésére létrejött globális koalíció külügyminiszteri értekezletén Kuvaitban.

 

http://mandiner.hu/cikk/20180213_husz_iraki_katona_gyogykezeleset_vallalja_magyarorszag

Köves Slomóhoz és Farkas Flóriánhoz köthető alapítványoknak adna lakásokat Bajkai István

Bajkai István, az Orbán-család ügyvédje és a Fidesz terézvárosi képviselőjelöltje arról híres, hogy saját kezével osztogatja a nevével felcímkézett tojásokat és a tejet a szavazóknak. Most pedig két olyan alapítványnak adna lakásokat a kerületben, amelyek a rászorulóknak segítenek - és egy kicsit a Fidesznek is.

https://444.hu/2018/02/13/koves-slomohoz-es-farkas-florianhoz-kotheto-alapitvanyoknak-adna-lakasokat-bajkai-istvan

Körbezárt világháborúvá brutalizálódott a szíriai pokol

Két hét alatt a török, az orosz, az iráni és az izraeli légierő is veszteséget szenvedett, és ezek mellett még az amerikai bombázott. Egyre rosszabb a szír helyzet.

https://444.hu/2018/02/13/korbezart-vilaghaboruva-brutalizalodott-a-sziriai-pokol

A falhoz vágod a teásbögrét: Itt a legdurvább videó Németh Szilárd mai ámokfutásáról

Kedden sajtótájékoztatót tartott a Fidesz szürkeállománya, akinek a kolbászos tepertőkrém-receptjét 32 millió forintért juttatják el a csepeli lakosokhoz.

Szívesen kiemelnénk az értelmes mondanivalót a rezsibiztos szövegéből, de azt sajnos nyomokban sem találtunk benne.

A mai produkció legrémületesebb pillanatait viszont remek videóban foglalta össze az Index.

Ez a jelenetsor mindent elmond arról, hová züllesztette a Fidesz a közös ügyeink intézését (vagyis a politikát) 2018-ra:

http://nyugatifeny.hu/2018/02/13/a-falhoz-vagod-a-teasbogret-itt-a-legdurvabb-video-nemeth-szilard-mai-amokfutasarol

Már 342 ezer magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár regisztrált, hogy szavazhasson áprilisban

A 2014-es országgyűlési választás idején 193 ezer, a 2016-os népszavazás idején pedig 274 ezer magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár szerepelt a névjegyzékben.

(MTI)

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/mar-342-ezer-magyarorszagi-lakcimmel-nem-rendelkezo-valasztopolgar-regisztralt-hogy-szavazhasson-aprilisban-109257

 

Iszonyatos a tolongás a magyar kamupiacon: már 88 pártot vettek nyilvántartásba

Újabb négy pártot (ezek az Egyenlőség Roma Párt (ERP); a Közös Nevező 2018 (Közös Nevező); a Civil Mozgalom; az Európai Alternatíva Párt (EU Alternatíva) és egy nemzetiségi önkormányzatot (az Országos Örmény Önkormányzatot) vett nyilvántartásba az áprilisi országgyűlési választásra keddi ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Ezzel 88-ra emelkedett a pártok száma. Az NVB korábban már nyilvántartásba vett jelölőszervezetként 84 pártot, valamint az országos nemzetiségi önkormányzatok közül tizenkettőt. Négy évvel ezelőtt összesen 71 pártot és 13 országos nemzetiségi önkormányzatot tartott számon a testület. Április 8-ig meg még rengeteg idő van.

 

 http://magyarnarancs.hu/belpol/mar-88-partot-es-12-orszagos-nemzetisegi-onkormanyzatot-vett-nyilvantartasba-a-nemzeti-valasztasi-bizottsag-109300

 

 

Polt Péteréknek 3 év sem volt elég, hogy megtalálják Farkas Flóriánt

 

Hiába érdeklődött tíz uniós pénzes-korrupciós ügy állásáról Hadházy Ákos, tíz ügyben összesen három gyanúsított van a legfőbb ügyész szerint. Természetesen egy kiemelt ügy sincs köztük, se Farkas Flóriáné, se Simonka Györgyé, se az NKE-é.

 

https://24.hu/belfold/2018/02/13/polt-petereknek-3-ev-sem-volt-eleg-hogy-megtalaljak-farkas-floriant/

 

Ellentmondásos liberális érvrendszer

Levélben készítették fel az EP-képviselőket hazánkkal szemben, Szánthó Miklós szerint nem egyedi esetről van szó

Magyar Hírlap

A Soros-féle szervezetek gyakran készítik fel, „érzékenyítik” az uniós szerveket a nemzeti szuverenitás mellett kiálló kormányokkal szemben – jegyezte meg lapunknak nyilatkozva, a múlt heti EP-vita kapcsán Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/110749/Ellentmondasos_liberalis_ervrendszer

 

Górcső alatt Soros emberei

Nem fizeti vissza az ír Amnesty International a tiltott támogatást

Magyar Hírlap

Belügyekbe való antidemokratikus beavatkozással vádolták George Sorost a brit sajtóban, sőt felszólították, hogy „kopjon le”, miután kiderült, négyszázezer fontot adományozott a Brexit visszafordítá­sáért kampányoló Best for Britain csoportnak.

Később véleménycikkben védte meg tevékenységét, a kritikusokat pedig úgy akarta elcsendesíteni, hogy alapítványa még százezer fontot kezdett összegyűjteni közösségi finanszírozásból. 

 

A Tűzfalcsoport blogján tegnap megjelent gyűjtés szerint a kampány vezetője Mark Malloch Brown volt miniszter, egykori munkáspárti politikus, aki régóta kapcsolatban áll Sorossal. A kilencvenes évek óta képviseli a milliárdos bevándorláspárti politikáját, előbb a Refugees International nevű szervezetnél, majd ENSZ-megbízott­ként, később a világszervezet főtit­kárhelyetteseként. 

Mielőtt miniszterré nevezték volna ki a munkáspárti Gordon Brown kormányában, rövid ideig a Quantum Fund alelnöke volt – a fedezeti alap még 1992-ben, a brit font bedöntésével híresült el. 

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/110738/Gorcso_alatt_Soros_emberei

 

Lovas István Soros igen, Kassa nem?

Kik szólhatnak bele Magyarország sorsának alakulásába és kik nem

Magyar Hírlap

A hazai ellenzék meglehetősen egységes abban, hogy nem tudja elviselni, ha a határokon túl élő, magyar állampolgárságú magyarok szintén szavaznak a hazai választásokon.

Noha a téren nagyon nehéz a verseny, a névtévesztéses Demokratikus Koalíció feltétlenül vezető szerepet vállal benne a pártok sorában. 

Érvelésük az, hogy azok, akik nem élnek Magyarországon, nem fizetnek itt adót, ne is avatkozzanak be Magyarország sorsába. Mely érvelés sokaknak meggyőzően hangzik. Részben azért, mert a kormányzati ellenérvelés e téren nem kielégítő.

Azt sem tagadhatja senki, hogy ennek a pártnak – amelyet igen jól jelképez vezetőinek megjelenése – felmagasztalt kedvencei közé tartoznak olyan országok, mint például az Egyesült Államok vagy Kanada. 

Márpedig a mintaországok minden egyes állampolgára részt vehet az állampolgársága szerinti országában rendezett választásokon. Oly módon, hogy a távol, más kontinensen élő amerikaiak és kanadaiak nagykorú gyermekei is szavazhatnak. 

 

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/110734/Soros_igen_Kassa_nem

 

Kacsoh Dániel Visszautasítható ajánlat

Álláspont. Tehát ez az MSZP, illetve a baloldal ajánlata Magyarországnak – vonhatjuk le a következtetést az előző napok fejleményeiből

Magyar Hírlap

Alighogy elhallgatott a dobpergés az utódpárt közel harmincéves történetének talán legszürreálisabb kongresszusán múlt szombaton, fejükhöz kaptak a „változás szövetségének” vesztesei, vagyis a közös listán nem befutó helyet kapó komisszárok, és rögvest újra felizzott a jól ismert szocialista belviszály. 

Lapunk információi szerint a sorban huszonkettedik, igaz, magát egyéni jelöltként is megmérető, ám jelen állás szerint a parlamenti kényelemtől tavasszal mindenképp búcsúzó Gúr Nándor borította rá az asztalt Molnár Gyula pártelnökre, afféle forradalmi aktusba sűrítve a sarzsiról lemaradók őszinte elégedetlenségét. Értjük: nem a várólisták, a mélyszegénység vagy a tanári bérek okozzák a felháborodást eme széplelkekben, nem a felmerülő esetleges megoldási javaslatok hajtják a lázongókat a megalkuvó vezetőség felé, hanem annak szomorú lehetősége, hogy elveszítenek valamit, ami igazán fontos számukra. Konkrétan: a havi fixet.

http://magyarhirlap.hu/cikk/110745/Visszautasithato_ajanlat

Blokkolhatják Oroszországban a Youtube-ot és az Instagramot

 

Blokkolhatják Oroszországban a Youtube-ot és az Instagramot, ha nem kerülnek le a két oldalról azok a képek és videók, amelyek Alekszej Navalnij legutóbbi tényfeltáró videójában is szerepelnek - írja a Bloomberg.

https://index.hu/tech/2018/02/13/oroszorszag_instagram_youtube/

Lemondott Martin Schulz az SPD elnöki tisztségéről

 

Martin Schulz azonnali hatállyal távozik a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöki tisztségéből. Ezt a politikus személyesen jelentette be kedden Berlinben, a párt elnökségi ülése után tett nyilatkozatában. Azt mondta, hogy keserűség és harag nélkül távozik tisztségéből. Döntésével hozzá akar járulni a személyi viták lezárásához, amelyek szavai szerint elterelték a figyelmet a politika tartalmi kérdéseiről.

Az elnökség egyhangúlag támogatta javaslatát, amely szerint a testület Andrea Nahlest, a párt szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának vezetőjét jelöli elnöknek. A tisztség betöltéséről rendkívüli kongresszuson, április 22-én döntenek.

http://hvg.hu/vilag/20180213_lemondott_martin_schulz_az_spd_elnoki_tisztsegerol

Zsolnay-puccs: súlyos milliókat akasztottak a dolgozók nyakába

 

Több mint 23 millió forintot kell fizetnie a Ledina Kerámiához átigazolt 115 volt Zsolnay-dolgozónak, akiket a fideszes városvezetés csábított át korábban. Egy bírósági döntés szerint a dolgozók jogellenesen mondtak fel, így most kártérítést fizettetnek velük. A Szabad Pécs szerint fejenként nagyjából 200 ezer forintos összegről van szó, de ez akár több tízezer forinttal is emelkedhet.

Jogellenes volt felmondásuk, ezért együttesen több mint 20 millió forint perköltséget és távolléti díjat kell megfizetnie annak a 117 dolgozónak, aki 2016 júniusában rendkívüli felmondással távozott a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-től – erről kedden jogerősen döntött a Zalaegerszegi Törvényszék.

http://hvg.hu/gazdasag/20180213_Zsolnaypuccs_sulyos_milliokat_akasztottak_a_dolgozok_nyakaba

 

A világban is egyre inkább szemet szúr az államosított magyar korrupció

Nemzetközi sajtószemle

Szelestyei Lajos

·         Magyarországi tapasztalatai alapján az uniós pénzek felhasználásának szigorúbb ellenőrzését sürgeti az EP illetékes bizottságának vezetője.

·         Orbánnak kár ujjat húznia József Attilával, mert csak veszthet a történelmi összevetésben.

·         Bár kormány papíron jól teljesít, igazából lelassult az uniós pénzek felhasználása, ez persze nem vonatkozik a haveroknak szétosztotta pénzekre.

·          

http://b1.blog.hu/2018/02/13/a_vilagban_is_egyre_inkabb_szemet_szur_az_allamositott_korrupcio