2017, szeptember 14 - 09:37 Sajtószemle

V. Harald norvég királynak sikerült olyan beszédet mondania szeptember elsején, ami rácáfolt arra a közkeletű nézetre, hogy ő a világ legszürkébb uralkodója. A 79 éves uralkodó egy oslói ünnepségen döbbentette le mintegy 1500 fős hallgatóságát, amikor szót emelt a melegek és a menekültek egyenjogúsága mellett, és azt állította, hogy éppen miattuk olyan sokszínű és szerethető Norvégia. 

De nézzünk néhány példát szó szerint:

·         A norvégok hisznek Istenben, Allahban, mindenben és semmiben.

·         Norvégok vándoroltak be Afganisztánból, Pakisztánból, Lengyelországból, Svédországból, Szomáliából és Szíriából is. A nagyszüleim 110 éve Dániából és Angliából vándoroltak be. Nem mindig könnyű meghatározni, honnan is származunk, mi a nemzetiségünk. Azt nevezhetjük otthonunknak, ahol a szívünk van - és ezt nem lehet mindig országhatárok közé szorítani.

·         A modern Norvégiában mindenkinek helye van, függetlenül származásától, vallási meggyőződésétől, szexuális irányultságától, sőt zenei ízlésétől.

A király beszédét a norvég NRK tévé Facebook-oldalán és a Youtube-on már több mint 3,3 millióan látták, sőt a királyi palota közlése szerint külföldről is rengetegen kérték a beszéd angol nyelvű leiratát.

http://index.hu/mindekozben/poszt/2016/09/07/latott_mar_olyan_kiralyi_beszedet_amit_tobb_millioan_toltottek_le_v._harald_az_uj_youtube-sztar/

Ez már nem ijesztgetés, ez a valóság

A NASA olyan fotókat tett közzé, ami mindenkit megdöbbentett.

http://egyazegyben.com/ez-mar-nem-ijesztgetes-ez-a-valosag-71120

Olyat húzott az első játékvezetőnő, ami Puhlnak vb-döntőt ért

 

A Hertha BSC-Werder Bremen élvonalbeli bajnokit kapta meg először a játékvezetés történetében nő, Bibiane Steinhaus.

 

http://index.hu/sport/futball/2017/09/12/steinhaus_es_puhl_parhuzam/

Nemzeti konzultáció lesz a Soros-tervről

Megkezdődött a Budapesthez közeli Velencén a Fidesz háromnapos frakcióülése, Orbán Viktor miniszterelnök beszédével. Az Origo úgy tudja, szó esett a betelepítési kvótákról és a Soros-tervről is. Utóbbiról nemzeti konzultációt fognak tartani. A Fidesz új parlamenti frakcióvezetője Gulyás Gergely lesz. 

http://www.origo.hu/itthon/20170913-fidesz-frakcio-orban-viktor.html

Esztergályhorvátiban rendeletet hoztak, hogy a faluban csak oltási könyv bemutatása után nyaralhat menekült

Menekülteket listázó rendeletet fogadott el egy Zala megyei falu önkormányzata. Esztergályhorváti önkormányzata arra kötelezi a szálláshely-adókat, hogy ellenőrizzék: a faluban megszállni szándékozó menekülteknek megvannak a kötelező oltásaik. Szálláshelyet csak annak adhatnak, aki ennek eleget tesz. Mindezt válaszul arra, hogy néhány menekült a faluban nyaralna pár napig. Egy osztrák orvosnő ajánlotta fel a házát, hogy a hányattatott sorsú emberek ott pihenhessék ki a megpróbáltatásaikat. 

http://index.hu/belfold/2017/09/13/esztergalyhorvati_menekultek_nyaraltatas_rendelet_idegengyulolet/

Juncker a magyaroknak is üzent évértékelő beszédében

percről-percre

 http://hvg.hu/gazdasag/20170913_Juncker_most_megmondja_a_tutit

 

Támogatást kaphatunk, hogy legyen eurónk

 

Az Európai Bizottság elnöke támogatást ígért, hogy beléphessünk az euróövezetbe, amit alaposan megreformálna. Amellett is kiállt, hogy ugyanannyi hús legyen a nálunk árult élelmiszerekben, mint nyugatabbra.

Az Európai Unió következő egy évét meghatározó kezdeményezéseket mutat be szerda reggel Strasbourgban Jean-Claude Juncker. Az Európai Bizottság elnökének szokásos éves beszédét idén az teszi fontossá, hogy várhatóan ősszel újra felpörög a francia-német tengely, amely eddig a háttérben készített reformterveket.

 

http://index.hu/kulfold/eurologus/2017/09/13/juncker_evertekelo_ketsebesseges_eu/

 

Az EU-t nem nyugtatta meg a lengyel válasz a bírák ügyében

 

A lengyel kormánynak egy hónapja van, hogy válaszoljon a Bizottság lépésére. Amennyiben erre nem kerül sor, a Bizottság dönthet úgy, hogy az ügyet továbbítja az Európai Unió Bíróságának.

Az Európai Bizottság folytatja a Lengyelországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárást, amit az igazságszolgáltatás függetlenségének megsértése miatt kezdeményeztek.

 

http://index.hu/kulfold/eurologus/2017/09/13/biroi_fuggetlenseg_a_bizottsag_folytatja_a_lengyel_eljarast/

 

Lehagyták a Habsburgokat a mai oligarchák

Példátlan méretű nagybirtokok alakulnak ki az országban, az új agrártőkések pedig a földet és a támogatási forrásokat is elvonják a mezőgazdaság többi szereplőjétől.

Ismét nekiszaladt a Fidesz oligarchikus mezőgazdaság-átalakítási gyakorlatának Sallai R. Benedek. Az LMP-s politikus – akit a kormánypártok háza táján gyakran emlegetnek a zöldpárt agrároligarchájaként - Facebook-posztjában, illetve az ahhoz melléket tanulságos diagramban azt kifogásolja, hogy a családi gazdaságok megsegítésének ígéretével hatalomra jutott kormányzat közreműködésével történelmi összehasonlításban is példátlan méretű nagybirtokok alakulnak ki az országban, az új agrártőkések pedig a földet és a támogatási forrásokat is elvonják a mezőgazdaság többi szereplőjétől.

A Sallai által összeállított földesúr-lista élén Csányi Sándor érdekeltségei állnak 35 ezer hektárral – nem csak ő, de a második helyezett, 26 ezer hektár fölött diszponáló Leisztinger Tamás is több földet használ, mint a történelmi nagybirtokos osztály prominensei. 

http://nepszava.hu/cikk/1140265-lehagytak-a-habsburgokat-a-mai-oligarchak

 

Demeter Márta: az MSZP-ben tudják, kik a kollaboránsok, de nem tesznek semmit

Az LMP frakciójához frissen csatlakozott volt MSZP-politikus szerint létrejöhet az együttműködés a 2010 utáni ellenzéki pártok között, mert az LMP már nem zárkózik el ettől. Az MSZP szerinte a Fidesz hatalomban maradását segíti. Demeter nem mondja ki, de erősen utal rá: a letelepedésikötvény-bizniszben a szocialisták is benne vannak. Ajánló az e heti Magyar Narancs címlapinterjújából.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/demeter-marta-az-mszp-ben-tudjak-kik-a-kollaboransok-de-nem-tesznek-semmit-106440

 

Szél Bernadett feljelentést kezdeményez Németh Szilárd ellen

Az LMP szerint a fideszes képviselő minősített adattal élt vissza, mikor a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén elhangzottakról nyilvánosan beszélt.

 

A rezsibiztos azt mondta, hogy Gulyás Márton, Vágó Gábor és Schilling Árpád lesznek azok, akik ősszel zavargásokat kezdeményezhetnek. Szél Bernadett szerint Németh ezzel kimerítette a Büntetőtörvénykönyv 265. §-nak tényállását, mivel aki minősített adatot jogosulatlan személy részére hozzáférhetővé tesz, büntetőjogi visszaélést követ el. Ezért a testület tagjaként feljelentést kezdeményezett Németh Szilárd ellen.

Az LMP álláspontja szerint Németh Szilárd kijelentései az érintettek becsületét és jó hírnevét is sértik, így a személyiségi jogok érvényesítésében felajánlják segítségünket.

http://magyarnarancs.hu/belpol/szel-bernadettfeljelentest-kezdemenyeznemeth-szilard-ellen-106445

 

Repültek a BKK-ügyben érintett T-Systems-fejesek

hwsw.hu

Következményekkel járt a márkát súlyosan csorbító botrány, Takács és Lakatos is lapátra került.

Mindkét, a hírhedt BKK-sajtótájékoztatón részt vevő T-Systems felsővezető távozott már a cégtől - tudta meg a HWSW. Az értesülést a Magyar Telekom hivatalosan is megerősítette, a két vezető már nem dolgozik a vállalatnál. Ezzel a nyár legnagyobb hazai informatikai botránya nem maradt személyi következmények nélkül, úgy tűnik ekkorát még egy olyan nagy (és néha lassú) szervezetben sem lehet hibázni, mint a Magyar Telekom. A távozásokkal kapcsolatban a Magyar Telekom nem adott ki közleményt, de megkeresésünkre a cég sajtóosztálya megerősítette, hogy a két döntéshozó egyike sem munkavállalója már a cégnek.

 

https://www.hwsw.hu/hirek/57782/bkk-t-systems-online-ertekesitesi-rendszer-biztonsag-adatvedelem.html

 

KÓSA LAJOS: AZ ORSZÁG MEGVÉDÉSE LESZ A TÉT

KÓSA LAJOS: POLITIKAI HORROR LENNE, HA JÖVŐRE A JELENLEGI ELLENZÉK ALAKÍTANA KORMÁNYT

Baranyai Gábor magyar Idők interjú

 

Miközben végig a korrupcióról beszélt az ellenzék, úgy készül a tavaszi választásra, hogy az van felírva a pólójukra: Gyertek, milliárdosok, van itt olcsóért minden! – fogalmazott a Magyar Időknek adott interjúban Kósa Lajos. A Fidesz leköszönő frakcióvezetője szerint Simicska Lajos kilóra megvette a Jobbikot. Úgy látja: az egymással is marakodó ellenzéki pártok választási győzelme a politikai horror kategóriájába tartozna.

 

http://magyaridok.hu/belfold/kosa-lajos-az-orszag-megvedese-lesz-tet-2205280/

 

EURÓPAI ÉRTÉKEK

Bayer Zsolt Magyar Idők

 

„(…) Persze, mer’ ami érdekes, az meg van / Írva minden ugye azért nincsen? – kérdezem / Nem azért – válaszolja –, hanem azért, / Mert meg van minden ba…va.” Lovasi András mondja ezt. Úgy tűnik, ebbe a mindenbe beletartoznak az „európai értékek” is.

És akkor itt vannak most az „európai értékek” – na, ezekről nem lehet tudni semmit sem. Csak azt lehet tudni, hogy mi nem felelünk meg ezeknek az európai értékeknek. Sem mi, sem a lengyelek, a csehek és a szlovákok sem nagyon, bár ez utóbbiak állítólag mégis, mert szintén állítólag készülnek elhagyni a V4-et, és ennek módfelett örülnek a nyugati nagyok, akik viszont képviselik az európai értékeket.

A németek például példásan képviselik. Gyakorlatilag semmi mást nem csinálnak reggeltől estig, mint európai értékeket képviselnek, amit onnan lehet a legbiztosabban tudni, hogy lassan semmi mással nincsenek elfoglalva, mint azzal, hogy bezzeg mi mennyire nem képviseljük.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/europai-ertekek-2206291/

 

OFFSHORE CÉG A DK ALELNÖKE KÖRÜL

A VÁLASZTÁSOK IDEJÉN ÚJRA HASZNOS LEHET OLÁH LAJOS TESTVÉRÉNEK VÁLLALKOZÁSA

Magyar Idők

 

Tavaly január óta a DK alelnöke, Oláh Lajos testvére a vezetője egy svájci–angol hátterű adóoptimalizáló cégnek. A 2008-ban alapított Cheeragon Ltd. a 2010-es kormányváltás óta vegetált, ám a választások közeledtével újra hasznos lehet – értesült a PestiSrácok. Oláh a portálnak tagadta, hogy a cégnek bármi köze lenne a DK-hoz vagy az MSZP-hez.

 

http://magyaridok.hu/belfold/offshore-ceg-dk-alelnoke-korul-2205145/

 

Törökországban magántanárok ellen adtak ki elfogatóparancsot

Elfogatóparancsot adtak ki szerdán Törökországban 79 korábbi magániskolai alkalmazott, főként tanár ellen azzal a gyanúval, hogy a felhasználói annak a ByLock titkosított üzenetküldő programnak, amin keresztül a kormány szerint a tavalyi puccskísérletet is szervezték– jelentette az NTV török hírtelevízió.

A beszámoló szerint eddig 30 embert vettek őrizetbe a hatóságok, főleg Ankarában.

https://444.hu/2017/09/13/torokorszagban-magantanarok-ellen-adtak-ki-elfogatoparancsot

 

Szijjártó Péter: Vannak országok, amik hangosan és szánalmasan dicsérik a kvótadöntést

Kudarcnak és zsákutcának nevezte a menekültek belső elosztását célzó EU-s kvótaprogramot a Financial Timesnak adott interjújában Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: Magyarország 2 éve pontosan ugyanazt mondja, a kötelező kvótarendszer veszélyes, betarthatatlan, és ellentmond a józan észnek.

https://444.hu/2017/09/13/szijjarto-peter-vannak-orszagok-amik-hangosan-es-szanalmasan-dicserik-a-kvotadontest

 

Így lesz pár nap alatt hisztéria a nyelvtörvényből, amit senki sem olvasott

Az ukrán oktatási törvény kapcsán kialakult balhé megmutatja, mi a baj a magyar külpolitikával — és azt is, milyen sötétség uralkodik a magyar közélet minden fertályán. Vendégposzt a 444-en.

a vonatkozó jogszabályt senki sem olvasta. Nem is olvashatta, mert – e hét elejéig – nem került nyilvánosságra. Amit olvashattak, egy júliusi tervezet, amelyet sajtóhírek szerint azóta kiheréltek az ukrán képviselők. Ebből a változatból úgy tűnik, a kéttannyelvű rendszer működik majd, azaz a magyar diákok továbbra is több tárgyat tanulhatnak az anyanyelvükön.

Kételkedésre lenne ok: a politikai jövőjét az EU-val ápolt barátsághoz kötő Petro Porosenko elnök aligha akar viszályt szítani EU-s szomszédaival. Valószínűbb, hogy a kérdéses cikkelyt az ukrán képviselők jelentős részének – érthető, ám elítélendő – virulens russzofóbiája ihlette. 

 

https://444.hu/2017/09/13/igy-lesz-par-nap-alatt-hiszteria-a-nyelvtorvenybol-amit-senki-sem-olvasott

 

A Reuters megszámolta, hogy 256-an szavaztak egy orosz szavazóhelyiségben. A hivatalos eredményben ehhez képest 1867 szavazó szerepelt

Reuters tudósítói vasárnap egész nap figyelték az orosz helyhatósági választás 6 szavazóhelyiségét 3 különböző régióban, és megszámolták, hány választó járul az urnákhoz. Az észak-oszétiai Vlagyikavkaz 333. számú szavazóhelyiségében például 256 szavazót látott a riporter.

.Ehhez képest a hivatalos eredmények kihirdetésekor már azt írták, hogy abban a szavazóhelyiségben 1331 ember szavazott. Keddre ezt a számot 1867 főre módosították

A Reuters másik 5 tudósítója is hasonlókról számolt be, igaz, minden szavazóhelyiségben eltérő volt a hozzáadott szavazatok száma. (A hatból az egyik szavazóhelyiségben nem tudott nyitástól zárásig benn lenni a Reuters munkatársa, mert reggel nem akarták beengedni. Később azonban bejutott.)

https://444.hu/2017/09/12/a-reuters-megszamolta-hogy-256-an-szavaztak-egy-orosz-szavazohelyisegben-a-hivatalos-eredmenyben-ehhez-kepest-1867-szavazo-szerepelt

 

Így trükközik a kormány az extra pénzekkel – Kezdődhet a választási költekezés

A kormány a trükkösen összerakott költségvetések révén az elmúlt négy esztendőben évi 200 milliárd forintot költhetett el szabadon politikai célokra. A nagy találmány a költségvetési tartalék, illetve az Országvédelmi Alap. A költségvetés elfogadásakor a képviselők arról is szavaztak, hogy ezeket a pénzeket a kormány lényegében bármilyen célra elköltheti. A tartalékok aktuális állapotát és a 2018-as költségvetést ismerve a Policy Agenda friss elemzésében arra jutott, hogy akár 170 milliárd forintos extra kiadásokra van mód, ennyivel teremthetik meg a választási hangulatot. A nyugdíjasok már örülhetnek, hisz 30 milliárd forintot elkülönítettek 2017 végi nyugdíjprémiumra. Ráadásul ez nem része a 170 milliárd forintnak.

 

https://zoom.hu/2017/09/13/igy-trukkozik-a-kormany-az-extra-penzekkel-kezdodhet-a-valasztasi-koltekezes

 

Kósa Lajosnak 72 milliárdos játszótere lesz

„A politikai súlya nyilvánvalóan csökkent” – értékelt a Zoom.hu-nak Vértes András, a GKI Gazdaságkutató elnöke annak kapcsán, hogy mit is ér Kósa Lajos új, tárca nélküli miniszteri posztja. Várhatóan októbertől foglalja el az új pozíciót, helyébe – a már megerősített hírek szerint – frakcióvezetőnek Gulyás Gergely kerül. Kósa tárca nélküli miniszterként 3000-4000 milliárd forintos akciót, a Modern Városok Programját (MVP) fogja menedzselni. Ez hatalmas pénz, Magyarország éves GDP-jének tíz százaléka, ráadásul a kormányfő által országos road show-n meghirdetett csomagról van szó.

 

https://zoom.hu/2017/09/13/kosa-lajosnak-72-milliardos-jatszotere-lesz

 

Az LMP Fegyelmi Bizottsága elé kerül Ungár Péter bodajki ámokfutása

Ungár maga kezdeményezte, hogy az LMP Etikai Bizottsága (EB) vizsgálja ki az ügyét, és ez most meg is történt. Az EB megállapította, hogy

Ungár etikai vétséget követett el,

ezért az ügyet a párt Fegyelmi Bizottsága elé terjesztik. Ez a bizottság azt vizsgálja, történt-e fegyelmi vétség, és ha úgy ítéli meg, hogy igen, akkor meghatározhat valamilyen retorziót is a politikussal szemben.

https://444.hu/2017/09/12/az-lmp-fegyelmi-bizottsaga-ele-kerul-ungar-peter-bodajki-amokfutasa

 

Olyan dolgokat tudtunk meg az Együtt politikusairól, amikre soha nem számítottunk

 

Ne finomkodjunk a jelzőkkel, kiváló ötlet volt az Együttől, hogy az Ikea-katalógus dizájnjával hozták ki a 2018-as választási programjukat. A program természetesen tele van ígéretekkel, de minket mégsem ez fogott meg, hanem az, hogy a politikusok egy része betekintést engedett az otthonába is, amiből egy csomó fontos dolgot megtudhatunk róluk. Például azt, hogy kicsit átvernek minket a katalógussal. Egy kis tanulmányozás után összegyűjtöttük a legfontosabb észrevételeket.

 

https://zoom.hu/2017/09/12/olyan-dolgokat-tudtunk-meg-az-egyutt-politikusairol-amikre-soha-nem-szamitottunk

 

A Közérdekvédelmi Központ közzétette a paksi bővítés előkészítése során kötött szerződéseket

A Közérdekvédelmi Központ honlapján nyilvánosságra hozta az MVM Paks II. Zrt. 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban kötött szolgáltatási és beszerzési szerződéseit, mivel azokat továbbra sem tette hozzáférhetővé az atomerőmű bővítéséért felelős állami vállalat.

A beruházás átláthatósága keveset javult április óta, pedig Lázár János kancelláriaminiszter, valamint Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter a beruházás titkosításának enyhítését ígérte.

 

https://atlatszo.hu/2017/09/13/a-kozerdekvedelmi-kozpont-kozzetette-a-paksi-bovites-elokeszitese-soran-kotott-szerzodeseket/

 

Terel és titkolózik a kormány a bakui pénzmosoda magyar átutalásainak ügyében

Parlamenti vizsgálóbizottság, úgy fest, nem lesz azerbajdzsáni elnöki adminisztráció kenőpénz-alapjának magyarországi utalásai miatt – a T. Ház nemzetbiztonsági bizottsága fideszes többsége kedden leszavazta az erre vonatkozó ellenzéki indítványt. Valami vizsgálat ugyanakkor már folyik magyar hatóságok előtt, a részletek azonban ködösek. Az érintett állami szervek erős sunnyogásban vannak.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/09/terel-es-titkolozik-a-kormany-a-bakui-penzmosoda-magyar-atutalasainak-ugyeben/

 

A hirosimainál 16-szor nagyobb lehetett az észak-koreai nukleáris robbanás

Mint a távirati iroda beszámol róla, a washingtoni John Hopkins Egyetemen működő 38 North nevű amerikai–koreai intézet kedden közzétette új jelentését, amelyben kielemezte a föld alatti atomrobbanás okozta földrengésről készített legújabb számításokat. Felhívta a figyelmet arra, hogy a nukleáris kísérletek átfogó tilalmáért küzdő nemzetközi szervezet (CTBTO) és a norvég NORSAR intézet 5,8-ről 6,1-re módosította a földrengés erejét, míg az amerikai földtani intézet (USGS) korábbi becslése 6,3-as volt. A CTBTO és a NORSAR által módosított adatok lényegesek, mert belőlük arra lehet következtetni, hogy

a felrobbantott nukleáris fegyver ereje közel 250 kilotonna volt, tizenhatszorosa az amerikaiak által 1945-ben Hirosimára ledobott 15 kilotonnás atombombának.

 

https://mno.hu/kulfold/a-hirosimainal-16-szor-nagyobb-lehetett-az-eszak-koreai-nuklearis-robbanas-2416888

Beutazás: Donald Trump mellé állt a legfelső bíróság

Az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelső bíróság Donald Trump elnök mellé állt kedden a bevándorlást átmenetileg felfüggesztő rendelet ügyében.

 

https://mno.hu/kulfold/beutazas-donald-trump-melle-allt-a-legfelso-birosag-2416873

 

Egyre égetőbb a munkaerőhiány

Világgazdaság

 

Új történelmi csúcsra emelkedett Magyarországon a betöltetlen álláshelyek száma, mutatva, hogy egyre égetőbb a munkaerőhiány az országban – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adataiból. A versenyszférában a második negyedévben már 48 460 üres álláshelyet tartottak számon, ami tízezres növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva, és két és félszerese a négy évvel korábbinak.

https://www.vg.hu/gazdasag/egyre-egetobb-munkaerohiany-611587/

Választásokra kipipáhatják egyik céljukat Orbánék

mfor.hu

 

Szinte már csak egy hajszál választja el Orbánékat attól, hogy az egyik, EU-által is megfogalmazott célt sikerüljön teljesíteni. A jövő évi választások előtt így egy jelentős pontot is bevethet a kommunikációban a kampánystáb.

2010 óta a magyar gazdaság egyik legjobban teljesítő, látványos eredményeket felmutató területe volt a munkaerőpiac. Igaz, eleinte a kormány által átalakított és brutális méretekig felpörgő közfoglalkoztatásnak voltak köszönhetően a szép számok és a statisztika javulása, ma azonban már más a helyzet. Az elsődleges munkaerőpiac is ki tudja venni a részét a folyamatokból.

http://mfor.hu/cikkek/makro/Valasztasokra_elerhetik_Orbanek_a_celjukat.html

„Kilóra eladják az országot az oroszoknak, és én vagyok a nemzetbiztonsági kockázat?”

Schilling Árpád arról beszélt, hogy egyszerre komikus, és dühítő, ami velük történik.

„Itt látjuk, hogy kilóra eladják az országot az oroszoknak, és én vagyok a nemzetbiztonsági kockázat?”

Schilling szerint a Fidesz ebben a kanyarban már magánembereket vesz célkeresztbe név szerint, csak mert azok nyíltan vállalják a kormánnyal kritikus politikai véleményüket.„Nincs mögöttem semmilyen intézmény, és el szoktam mondani a et tüntetéseken. Ezért engem kell nemzetbiztonsági veszélyként nevesíteni ma Magyarországon, velem kell foglalkozni egy ilyen bizottságban, és mondjuk nem azokkal a szélsőségesekkel, akik rendőri segítséggel vernek szét közmunkásokat?”

https://444.hu/2017/09/12/kilora-eladjak-az-orszagot-az-oroszoknak-es-en-vagyok-a-nemzetbiztonsagi-kockazat

Hihetetlen: Vona Gábor jelentette fel a magyar "ISIS katonákat", ezért a mondatért

Miután a gyakorikerdesek.hu oldalon elkezdtek szövetkezni, egyikük, Sz. Dániel Vona Gábor Facebook oldalán kezdett el kommentelgetni, mégpedig Magyar Mohamed néven.

nizzai terrortámadás után ezt írta ki a Jobbik elnökének oldalára:

"Szerezni fogok egy kamiont magamnak, aztán futhatnak a hülye emberek. Én vagyok a legnagyobb Magyarországon, hamarosan megismerik a nevem.”

Ezután jelentette fel Vona Gábor.

http://www.blikk.hu/aktualis/krimi/vona-gabor-jelentette-fel-a-magyar-isis-katonakat/s816d0q

Az adóhatóság vizsgálja Hajdú Péter rejtélyes cégügyeit

A NAV szerint manipulálhatták a cég könyvelését.

http://hvg.hu/kkv/20170913_Adohatosag_Hajdu_Peter_cegugyek_Ukrajna_TV2_Frizbi

A pomázi Fidesz megbüntetett egy gyümölcsöt

Annyira belebújt a politika a pomázi cseresznyébe, hogy a település fideszes vezetése úgy döntött: ha majd onnan kibújik, akkor beszélhetünk újra értéktári jelölésről. Addig nem. Fideszes őrület Pomázon, de nehogy azt higgyük, hogy ez az őrület csak fideszeseket fertőzött meg: többeknek is vörös lett a keze az átpolitizálódott cseresznyétől.

http://index.hu/belfold/2017/09/13/pomazi_cseresznye_fidesz_lmp_kampany_hungarikum/

Három hónap fogva tartás után hétfőn kihallgatták Czeglédy Csabát

Vajon összefüggésben van-e ez mindazzal, hogy többek között azért is akarnak tiltakozni az emberek csütörtökön Szombathelyen, mert hónapok óta úgy tartották előzetesben Czeglédyt, hogy ki sem hallgatták?

Különösen érdekes ez a kihallgatási időpont annak fényében, hogy információink szerint Czeglédyt közvetlenül azután értesítették a kihallgatásról, hogy nyilvánosságra került az a levél, amiben Czeglédy megkérte dr. Szendrő-Németh Tamás ügyvédet, hogy képviselje őt, majd Mécs Imre és jelentkezett felszólalásra a csütörtöki szombathelyi közgyűlésre. Többek között azért is tiltakoztak volna, mert eddig nem hallgatták ki a hónapok előzetesben lévő politikus-ügyvédet. Ami persze, lehet véletlen is.

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/czegledy_csaba_elozetes_kihallgatas

Európai fordulat jöhet menekültügyben: nem is lesz kvóta?

Politikai kommunikációs tűzijáték fogadta az Európai Bíróság Magyarország számára hátrányos kvótadöntését. Ám lehet, hogy végül az uniós szolidaritás kecskéje is jóllakik, és a magyar migrációs hajthatatlanság káposztája is megmarad.

http://valasz.hu/vilag/europai-fordulat-johet-menekultugyben-nem-is-lesz-kvota-125463

Hillary Clinton vallomása: ezért lett elnök Trumpból

Leginkább belső riválisára, Bernie Sandersre és az FBI-igazgató James Comey-ra haragszik Hillary Clinton tavalyi választási veresége miatt. Meg persze saját magára, mert rá kellett jönnie: milliók utálják. Mindez új könyvéből derül ki.

Kedden jelent meg Amerikában Hillary Clinton 2016-os elnökválasztásról szóló What Happened? (Mi történt?) című könyve. A szerző ismét az érdeklődés középpontjában: interjúkat ad, országos könyvbemutatóra indul. Hívei örülnek, de a Demokrata Párt egyáltalán nem lelkes, hiszen tudják, hogyaddig képtelenek megújulni, ameddig nem szabadulnak meg Clintonéktól. Bill és Hillary minden erényük ellenére is terhet jelenteneksaját pártjuknak.

http://valasz.hu/vilag/hillary-clinton-vallomasa-ezert-lett-elnok-trumpbol-125457

Kicsinálhatja egymást Putyin és Trump

 

Az Egyesült Államok és Oroszország elnöke kölcsönösen véget vethet egymás politikai karrierjének, furcsa módon az üthet vissza mindkettőjükre, hogy az orosz titkosszolgálat – nyilván a Kreml urának tudtával – támogathatta az ingatlanmágnás tavalyi választási kampányát.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kicsinalhatja_egymast_putyin_es_trump.647127.html

Sebes György Aláírók

Legyünk realisták: Áder János addig marad az immár csak papíron létező köztársaság elnöke, amíg akar. Főképpen pedig ameddig Orbán Viktor akarja. Márpedig nincs jele annak, hogy változás készülne. Próbálkozni persze lehet. Összejöhet a Jobbiknak negyven aláírás, amellyel kezdeményezhetik, hogy az államfőt fosszák meg tisztségétől. Ebben az esetben az Alkotmánybíróság állapítja majd meg, hogy valóban megsértette-e az elnök az alaptörvényt, vagy valamely jogszabályt. Vagyis az a testület, amelyben többségben vannak a jelenlegi hatalom hűséges alattvalói.

Így aztán teljesen lényegtelen, hogy Áder János szembement-e az alaptörvénnyel, amikor aláírta az úgynevezett plakáttörvényt.

http://nepszava.hu/cikk/1140303-alairok

Szent-Iványi István is Botka csapatában

A volt nagykövet, Szent-iványi István, a Liberálisok külpolitikai kabinetvezetője írja Botka László, s így az MSZP szakmai programját 2018-ra. 

http://nepszava.hu/cikk/1140313-szent-ivanyi-istvan-is-botka-csapataban

Orbánék túlbecsülték Merkel türelmét

Sokat kellett renitenskedni, de az Orbán-kormány elérte: a német kancellár már azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy kizárják Magyarországot az Unióból.

http://nepszava.hu/cikk/1140324-orbanek-tulbecsultek-merkel-turelmet

AZ ÉRPATAKI POLGÁRMESTERI HIVATALBAN VALAKINEK ELMENT AZ ESZE

GÉPNARANCS

Megdöbbentő kép fogadta kedden az érpataki lakosokat amikor Érpatak Önkormányzatának ügyfélszolgálati helységébe akartak bemenni ügyes-bajos dolgaikat intézni. A derék polgárok, akik egyébiránt sok mindent megtapasztalhattak már Orosz exhibicionista hajlamából hirtelen azt hihették, hogy a település szélén lévő ravatalozót helyezték át a polgármesteri hivatalba. De nem erről van szó. Noha a ravatalozót Belügyminisztériumi támogatásból épp most újítják fel – a belügynek lenne más dolga is: körbe kéne nézni Érpatak önkormányzatánál.

Történt, hogy érpatak derék polgármestere Orosz Mihály Zoltán – aki épp Miskolcon volt bíróságon egy közérdekű-a