2017, október 22 - 08:24 Sajtószemle

A V4-ek szakszervezetei a szociális Európa mellett foglaltak állást

 Két magyar konföderáció aláírta pénteken Varsóban a visegrádi országok szakszervezeti szövetségeinek nyilatkozatát, amely szerint támogatják a szociális jogok európai pillérének a göteborgi szociális csúcson való kihirdetését - közölte a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASSZ) szombaton az MTI-vel.

 https://www.hirado.hu/2017/10/21/a-v4-ek-szakszervezetei-a-szocialis-europa-mellett-foglaltak-allast/?source=hirkereso

 Karácsony Szilárd: A szakszervezetek jelenlegi helyzete

 1990-ben az optimisták azt hitték, hogy tíz, a pesszimisták szerint legfeljebb húsz év múlva utolérjük Ausztriát. Ma már tudjuk, hogy sajnos egyiküknek sem lett igaza. A munkavállalók túlnyomó többsége ma nem él jobban, mint huszonhét évvel ezelőtt. Amikor valakin a csalódás türelmetlensége lesz úrrá, általában nem érdekeli a múlt, csak a megoldásra kíváncsi. Pedig visszatekintés nélkül nagyon nehéz megtalálni a helyes utat. Valahogy eljutottunk idáig, és ha nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, akkor valamin változtatni kell. A jó döntések meghozatalához pedig fel kell tárnunk, hogy miért tartunk itt. Ez igaz a szakszervezetekre is.

 https://szakszervezetek.hu/hirek/12098-karacsony-szilard-a-szakszervezetek-jelenlegi-helyzete

 

 Lesújtó jelentés - Máról holnapra él a kétharmad

 Lesújtó eredmények sokasága olvasható ki a kormány elmúlt egy évének értékelését tartalmazó Jó Állam Jelentés mellé készített közvélemény-kutatásból.

 http://nepszava.hu/cikk/1143688-lesujto-jelentes---marol-holnapra-el-a-ketharmad

 

Diplomás-arány

 Diplomások aránya a 30-34 éves korosztályban, régiókra lebontva. Leegyszerűsítve, a ma diplomása a jövő gazdasági növekedése, hiszen magasan képzett munkaerőből globális hiány van, ezért ahol sokan vannak, oda könnyebben települ magas hozzáadott értéket előállító vállalkozás, szóval nem érdektelen a megoszlás.

 http://alapblog.hu/diplomas-arany/

 

Felépült a Hős utcai kerítés, de a nyomor és drog maradt

Összesen csaknem kétmillió forintot költött a X. kerületi önkormányzat arra a kerítésre, amelyet a Hős utca 15. A és B épülete köré emeltek – közölte a Magyar Nemzettel a kerület vezetése. Az 1,8 millió forintból – a helyi képviselők szerint meglehetősen drágán – nem összefüggő válaszfalat húztak fel, 
hanem egy mindössze néhány méteres kerítést, valamint az épületek közötti részen elhelyezett hat, útlezárásoknál használt betontömböt.  A cél az volt, hogy megakadályozzák az autóval való behajtást.

https://mno.hu/belfold/felepult-a-hos-utcai-kerites-de-a-nyomor-es-drog-maradt-2422198

 Kisebb falu rejtőzik a ferihegyi gyorsforgalmi út melletti erdőben

 – Ijesztőek lennénk? Az talán nem baj – mondta mosolyogva Gajda Péter, amikor a gumibotos rendészekről, a rendőri kíséretről kérdeztem. A kispesti polgármester aztán könnyű nyári zakójában bevetette magát a ferihegyi gyorsforgalmi út melletti senki földjére – mögötte libasorban a kerületi delegáció –, hogy bejárja a fák között meghúzódó hajléktalantanyákat.

 https://mno.hu/belfold/kisebb-falu-rejtozik-a-ferihegyi-gyorsforgalmi-ut-melletti-erdoben-2422055

 Már a boszorkányok támadják Magyarországot

 Az őcsényi panziós esete jól mutatja, hova vezet egy ellenségkép sulykolása, a KDNP-s Aradszki András sátáni felszólalása pedig azt jelzi, hogy a 
kormánypártoknak eszükben sincs abbahagyni a migránsozást és sorosozást. Az ilyesmi, ismeretlenebb emberek miatti félelem okozta tömeghisztériára 
pedig nagyon hasonlít egy történelmi példa: a 16. századtól váratlanul hevesen fellángoló boszorkányüldözések tanulsága.

 http://index.hu/tudomany/tortenelem/2017/10/20/boszorkany_uldozes_kampany_felelem_soros_migrans/

 

 Tízezrek végzik helyettünk a házimunkát

 Gondolt már arra, mi lenne, ha valaki kifizetné Önnek azt az időt, amit főzéssel vagy takarítással tölt? Vagy, hogy Ön csináltassa meg valaki mással? 
A magyarok több időt töltenek házimunkával, mint a hivatalos munkájukkal, mégsem jár utána pénz, sőt, még a GDP-be sem számít bele. 
Más kelet-európai országokban ezt a munkát már rég kiszervezték külföldi házvezetők és dadák tízezreinek. Őket viszont sok helyen egyszerűen szolgasorban tartják.

 https://abcug.hu/tizezrek-vegzik-helyettunk-hazimunkat/

 

Politikailag (is) pikáns sztorik a magyar plasztikai sebészet hőskorából

 Gombaszögi Fridát 1919 januárjában lakásában egy zavart elméjű rajongója megtámadta, majd a menekülő, sarokba szorított, arcát kezével takaró népszerű színésznőt közvetlen közelről kétszer fejbe lőtte. Mindenki úgy vélte, hogy ha Gombaszögi élve meg is ússza a merényletet, művészi pályája mindenképpen véget ér. De nem így történt, hála Hültl Hümér doktornak és tudományának.

 https://mno.hu/hetvegimagazin/politikailag-is-pikans-sztorik-a-magyar-plasztikai-sebeszet-hoskorabol-2420361

Tényleg működik a villámolvasás? Kipróbáltuk

 Nem ígértek csodát, nem ígérték, hogy két nap alatt megtanuljuk a villámolvasás módszerét. Így aztán sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom, működik-e ez a technika, de azt már tudom, mik az alapjai. Annyit állíthatok biztosan, hogy már nagyjából értem, miért fontos unatkozni.

 http://hvg.hu/elet/20171019_mukodik_a_villamolvasas_proba