2017, június 29 - 07:04 Sajtószemle

http://hvg.hu/tudomany/20170628_petya_zsarolovirus_hogyan_vedekezzunk_ellene

 

Nem engedték haldokló férje mellé a feleséget

Szabad Pécs

„Emberségből empátiából megbukott a Pécsi Megyei Kórház geriátriai osztálya!
Történt az eset (…) egy tisztességgel és becsülettel dolgozó, de szerény körülmények közt élő családdal. A férj élet-halál közti állapotban került be a kórházba. Úgy néz ki , hogy már onnan visszaút nem lesz!
A szerény és tisztességgel élő feleség szeretne a férj végstádiumában a párja mellett lenni. Nem egész nap és nem felborítva a klinikai osztály házirendjét, de mégiscsak a férje utolsó pillanataiban.
Mivel az asszony a munkahelyéről a kórházba szerény körülményeik miatt csak busszal tud járni, s ez elég nagy távolság, nem ért oda látogatási időben. Erre egész egyszerűen a főnővér kiutasította a kórházból, mondván nem látogatási időben érkezik, tessék akkor jönni. 

 

http://szabadpecs.hu/metal/item/588-nem-engedtek-haldoklo-ferje-melle-a-feleseget

 

Matolcsy fia vette meg az Origót

 

A Matolcsy Ádám vezette Magyar Stratégiai Zrt. vette meg a korábbi New Wave Media és Origo Media portfólió egyesítéséből tavasszal létrejött New Wave Media Group Zrt.-t – közölte a New Wave Media Group Zrt. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint Száraz István, a New Wave Media Group Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója a médiacsoportban fennálló 100 százalékos tulajdonrészét értékesítette. Száraz István a tranzakciót követő negyedévben vezérigazgatói tisztségét határozott ideig megtartva biztosítja a zökkenőmentes átadás-átvételi folyamatot, ezt követően pedig stratégiai tanácsadói szerepkörben segíti a menedzsment munkáját – közölték.

http://hvg.hu/kkv/20170628_Matolcsy_fia_vette_meg_az_Origot

 

A KONKURENSEK LEJÁRATÁSI KÍSÉRLETÉNEK TARTJA A TÁMADÁSOKAT AZ ORIGO ÚJ TULAJDONOSA

Magyar Idők

 

Marad az irányvonala? Vagy még inkább kormánypárti lesz?

– Erről elég éles a véleményem. Az ellenzéki médiumok beállították az Origót úgynevezett propagandaportálnak, amit én egyszerűen a konkurensek lejáratási kísérletének tartok. Az Origót én nem tartom propagandaoldalnak. Az alapító-tulajdonos idején olyannyira kimért hangvételű oldal volt, mihez képest bármiféle elmozdulás heves reakciókat váltott volna ki és váltott is ki. Az oldalnak az utóbbi időben kezdett kialakulni egy határozott arcéle, amely elkötelezett olvasótábort hozott magával, és én ezt szeretném továbbépíteni. Konzervatív, polgári hangvételű lap működtetését tervezem. Az online médiapiac arról szól, hogy minél több látogató, olvasó van, annál drágábban lehet hirdetési felületet értékesíteni, annál jobb tartalmat lehet készíteni, és annál nyereségesebb a vállalkozás. Azt sem tartom kizártnak, hogy a cégcsoporton belül baloldaliak megszólítására is létrehozunk egy brandet.

 

http://magyaridok.hu/belfold/a-konkurensek-lejaratasi-kiserletenek-tartja-a-tamadasokat-az-origo-uj-tulajdonosa-1885711/

 

Szegeden is bezár egy kórházi osztály, mert nincs elég dolgozó

 

A Nyírő Gyula Kórház, a dél-pesti Jahn Ferenc Kórház és a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház után már a negyedik egészségügyi intézményben állítja megoldhatatlan feladat elé a munkaerőhiány a kórházvezetést. Azt még nem tudni, mi lesz az elfekvőként emlegetett osztály betegeivel.

 

http://hvg.hu/itthon/20170628_szegedi_szentgyorgyi_albert_klinikai_kozpont_belgyogyaszati_osztaly

 

Medián-felmérés: Komoly lemaradásban az ellenzék

 

A Fidesz a sorozatos botrányok ellenére javítani tudott a népszerűségén. A többiek igen-igen lemaradva.

Az MSZP támogatottsága kevésbé ingadozik, hol 8, hol 9 százalékon áll – gyakorlatilag két és fél éve nem mozdult ki a 8–11 százalékos sávból. Így a Jobbik 13 százaléka azt jelenti, hogy a jobboldali ellenzéki párt továbbra is megelőzi a baloldalit, a DK és az LMP támogatottsága pedig változatlanul a parlamentbe jutási küszöb körül ingadozik. A rangsor alsó régiójában csupa 1 százalékos párt sorakozik.

 

http://hvg.hu/itthon/201726_medianfelmeres_tobb_apart_nelkuli

 

A magyar iskola megbetegíti a gyerekeket – Vekerdy Tamás az oktatási rendszerről

Évtizedek óta kritizálja az oktatáspolitikát, de úgy látja, most minden eddiginél rosszabb irányba megyünk. 

Vekerdy Tamás: Boldog országokban minden iskolában töltött évvel csökken a gyerekek magukkal hozott társadalmi különbsége. Valóban, Magyarországon minden iskolában töltött évvel nő. Ez katasztrófa. Dániában például, amely 46 éve a legboldogabb országnak bizonyul a boldogságkutatásokban, az iskolákban szolidaritás, empátia van. Nem kompetitív az oktatás, nem arról szól, hogy győzd le a másikat, te legyél a jobb tanuló. Mi nem ezt az utat járjuk az iskoláinkban az osztályzással és egyebekkel. Elvesszük az örömöt a gyerekektől, sodorjuk őket az agresszió és a depresszió felé.

http://magyarnarancs.hu/lelek/a-magyar-iskola-megbetegiti-a-gyerekeket-vekerdy-tamas-az-oktatasi-rendszerrol-104979

 

Tarlós a hármas metróról: menjen innen!

 

Azt szerettük volna megtudni a főpolgármestertől, még mindig pletykának tartja-e a hármas metró műszaki hibáit. Ehelyett ízelítőt kaptunk Tarlós István ritka kifinomult stílusából.

 

http://hvg.hu/itthon/20170628_Tarlos_a_harmas_metrorol_menjen_innen

 

Expressz eljárásban döntött a GVH, hogy Mészáros köre megszerezhesse a veszprémi kéziklubot

 

Nagyon szerencsésnek érezheti magát Szíjj László. Őt Mészáros Lőrinc egyik bizalmi emberének tartják, övé az a Duna Aszfalt Kft., amelyik nemsokára többségi részesedést szerezhet a veszprémi kéziklubot működtető cégben, a Veszprém Handball Team Zrt.-ben. Hogy miért örülhet Szíjj? Ezen az ügyleten kívül csupán két másik esetben bólintott rá bevásárlásra egy nap alatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az idén.

Ez a GVH lapunk kérdésére adott válaszaiból tűnik ki. A Duna Aszfalt június 19-én jelentette be a versenyhivatalnak, hogy tulajdonrészt kíván szerezni a kéziklubot működtető cégben (ezzel igazolva a 24.hu információját), a versenyhivatal másnap már tudomásul is vette ezt, zöld utat adott az adásvételnek.

http://24.hu/belfold/2017/06/28/expressz-eljarasban-dontott-a-gvh-hogy-meszaros-kore-megszerezhesse-a-veszpremi-keziklubot/

 

Idegen ügynök lehet az orosz nyelvű, de külföldön bejegyzett média is

Az MTI moszkvai tudósítója szerint az orosz Szövetségi Tanács azt fontolgatja, hogy blokkolni fogja az olyan, orosz közönséget megcélzó külföldi médiumok, amelyek “tevékenységükkel kárt okoznak Oroszországnak”, más országban bejegyzett és onnan finanszírozott  orosz sajtóorgánumokat pedig hasonlóan kezelnék, mint a külföldi ügynöknek minősített civil szervezeteket.

http://24.hu/kulfold/2017/06/28/idegen-ugynok-lehet-az-orosz-nyelvu-de-kulfoldon-bejegyzett-media-is/

 

Menekültválsággal és háborúval fenyeget a venezuelai elnök

Helikopterrel támadott meg állami épületeket egy új ellenzéki csoport Caracasban, Maduro a CIA által támogatott terroristáknak nevezte őket

Magyar Hírlap

Kormányzati épületeket ért támadás Venezuelában. A kormány szerint a CIA által is támogatott csoport áll a háttérben, akiket Nicolás Maduro terroristáknak nevezett. Az elnök ellen szerveződő mozgalom internetre feltöltött videóban jelentette ki, hogy Maduro lemondását akarják elérni.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/91665/Menekultvalsaggal_es_haboruval_fenyeget_a_venezuelai_elnok

 

Galsai DánielLondon Boulevard

Londonban az elmúlt néhány napban az Európa–iszlám háború elérkezett a második fejezetéhez

Magyar Hírlap

Rettegek. Nem tagadom. Akkor se, ha nyilván a balliberális megmondóemberek majd ezt is megpróbálják kimagyarázni, és egy gyáva, hisztérikus jobboldalinak bélyegeznek majd. Teszek rátok, álszent felebarátaim!

Londonban az elmúlt néhány napban az Európa–iszlám háború elérkezett a második fejezetéhez. Most egy kiábrándult, elkeseredett, lelkét és minden illúzióját vesztett fehér európai hajtott autóval a muszlim tömegbe. És most az eurokrata liberálisok lesznek majd nagyon boldogok: „Na, ugye!”

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/91658/London_Boulevard

 

Lex CEU - Orbán küldöttje tárgyal, az AB döntése csúszik

Várhatóan csak a nyári szünet után, ősszel dönt az Alkotmánybíróság (AB) arról a beadványról, amelyben ellenzéki pártok támadták meg az április elején elfogadott lex CEU-t, azaz a felsőoktatási törvény módosítását. Bár nem sietik el a döntést, a KKM közölte, hogy Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai ügyekért felelős helyettes államtitkára már tegnap megbeszélést folytatott San Marinóban, vélhetően a lex CEU ügyében.

 

http://nepszava.hu/cikk/1133289-lex-ceu---orban-kuldottje-targyal-az-ab-dontese-csuszik

 

Bekapcsolják az áramot az "okos kerítésben"

A kormányhatározat szerint a kormány elrendeli "a magyar-szerb határon kiépítésre kerülő intelligens jelzőrendszer 900 V névleges feszültségű alapesetben történő üzemelését".

Kovács Zoltán kormányszóvivő márciusban az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, hogy az új "okos kerítésnek" sokkal magasabb műszaki képességei vannak, mint az előzőnek. Közölte: az új technológiának köszönhetően az emberi életre nem veszélyes elektromos feszültség is fut a kerítésben, amely visszajelzést küld a központnak és a felügyeleti szervnek arról, hogy hol próbálják a határzárat megbontani.

http://nepszava.hu/cikk/1133361-bekapcsoljak-az-aramot-az-okos-keritesben

 

Veszélyben Macron víziója

A hét végére talán eloszlik a köd, és Párizsban kiderül, mi robbantotta ki azt a kormányzati konfliktust, amely miatt egy sor tárcavezetőt kellett meneszteni Edouard Philippe kabinetjéből.

Csak rövid ideig élt Emmanuel Macron és Francois Bayrou érdekházassága, az igazságügyi miniszter centrista pártja, a MoDem ugyanis múlt héten visszavonta minisztereit a kabinetből. Az azonban, hogy mi vezetett a szakításhoz, csak most kezd körvonalazódni.

Az első reakciók azt sejtették, hogy kolosszális kormányzati korrupcióra derült fény, ez volt az izgalmak valódi oka. A Le Monde akkor azt írta, hogy Párizs „balkáni szintre” süllyedt a korrupcióban, s egy klubba került Romániával és Bulgáriával. A parlamentbe jutott pártok képviselőinek állítólag az ötöde különböző összegekkel tömte kevésbé tehetős családtagjait, akik jobbára ebből, vagyis kizárólag állami forrásokból éltek. Egyes politikai körök azt sugallták, hogy ez lehetett Bayrou pártjának a „vétke”.

http://nepszava.hu/cikk/1133335-veszelyben-macron-vizioja

 

Real Hungary Bécsben. De tényleg real...

 

A bécsi magyar kulturális intézetben nyílt Real Hungary című kiállítás ténylegesen megmutatta, milyen ma Magyarország. Az igazgató nem sokkal a megnyitó előtt ugyanis leakasztatott egy művet a falról.

 

Real Hungary megnyitóját megelőző események ugyanis elég sajátos módon mutatták meg a real Magyarországot. A Borsos Lőrinc művészpáros tirptichonját, amelyet annak rendje és módja szerint elhelyeztek a kiállításban, a magyar kulturális intézet igazgatójának telefonon történt utasítására az intézet munkatársainak el kellett távolítaniuk a kiállítóterem faláról.  A Real Hungary egyébként nem az intézet saját kiállítása, hanem az Esterházy Magánalapítvánnyal közös projekt, és az Esterházy Művészeti Díj 2009 és 2015 közötti díjazottainak munkáira épül.

 

http://artportal.hu/magazin/kortars/real-hungary-becsben-de-tenyleg-real

 

Pszichológusok szedték ízekre Balog Zoltán javaslatát

Mint arról korábban beszámoltunk, az Emmi elhatározta, hogy az összes hazai pszichológust egy nagy, felülről irányított szervezetbe tereli, és létrehozza a kötelező tagságú Magyar Pszichológus Kamarát (MPK). A tárca annak ellenére sem tett le a tervéről, hogy 2015-ben számos elismert szakember, szakmai szervezet, egyetemi tanszék, sőt a kormányon belül az Igazságügyi Minisztérium és a Miniszterelnökség is bírálta a koncepciót. A törvényt elsősorban a miniszterrel, Balog Zoltánnal jó kapcsolatot ápoló Bagdy Emőke professzor és lánya, a tárcával szerződésben álló Császár-Nagy Noémi, a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke szorgalmazza.

„Ez a pszichológusok büntető törvénykönyve” – így jellemezte a kormány őszi törvényalkotási programjában szereplő javaslatot a kamara ellen tiltakozó egyik felszólaló szerdán.

https://mno.hu/belfold/pszichologusok-szedtek-izekre-balog-zoltan-javaslatat-2405470

 

Beperelnék hazánkat a szerbek az 1999-es NATO-légibombázásért

Tizennyolc évvel a Kis-Jugoszlávia ellen indított légiháború után egy speciális csapat pert indítana az áldozatok nevében a NATO akkori 19 tagországa ellen. A nemzetközi jogász szerint nem ez az első kísérlet, hogy perbe fogják a Milosevic-rezsimet meghátrálásra kényszerítő hatalmakat. A felperesek számára előnyös ítélet esélye azonban erősen kétséges.

 

https://mno.hu/kulfold/beperelnek-hazankat-a-szerbek-az-1999-es-nato-legibombazasert-2405100

 

Magyarázatot vár Izrael, hogy miért nevezte Orbán Horthyt kivételes vezetőnek

 

Hír TV Newsroom című műsorának volt vendége szerda este Izrael Állam magyarországi nagykövete. Orbán Horthyt érintő mondatairól Yossi Amrani kijelentette, hogy 

„az a kijelentés, amelyet múlt héten a miniszterelnök tett, ugyan értem a kontextust, azért ez mégiscsak eléggé aggályos volt számunkra, mert nyilvánvalóan tudjuk, hogy Orbán úr jó barátja Izraelnek és a zsidó népnek, és elismerjük azon erőfeszítéseit, amellyel támogatja a zsidóság életét Magyarországon. De Horthyt kivételes vezetőnek nevezni abban a történeti kontextusban, hát lehet így vagy úgy értelmezni ezt, de ez mindenképpen meglepetést keltett bennünk, és diplomáciai csatornákon kértük ennek a tisztázását.” 

 

https://444.hu/2017/06/28/magyarazatot-var-izrael-hogy-miert-nevezte-orban-horthyt-kiveteles-vezetonek

 

Dózsa László keresztre feszítve érzi magát, és szerinte az ügyben Pruck Pál a Barabás

Dózsa masszívan beleállt Schmidt Mária narratívájába, és azt mondta:

”„Én ebben a dologban csak egy áldozat voltam. Én egy odadobott áldozat voltam, akit a baloldal, a liberálisok odadobtak, és megpróbáltak engem a szemétdombra dobni. De nem csak engem, és az igazi cél az a forradalomnak a megbecstelenítése volt.

Dózsa egyébként még Gyurcsányéktól kapott állami kitüntetést. Az interjúban most az elhunyt anyjára kente, hogy azzal turnézott, ő van a fotón. Állítása szerint anyja a rendszerváltás körül mutatta neki a fotót, mondván, ő van rajta. Ehhez képest Dózsa még a 2007-es önéletrajzi könyvében sem állította biztosan, hogy ő szerepel a képen. Most viszont azt mondta:

„Nem akarok senkit megszentségteleníteni, de ha édesanyám nekem azt mondja, hogy »fiam, azon a képen te vagy«, akkor én anyám emlékét gyaláznám meg, ha én ezt a képet és anyám állítását megcáfolnám. Objektíve meg lehet cáfolni, hogy azon a képen nem én vagyok, az engem már nem is érdekel. Tehát énnekem abszolút ez a hozzáállásom ehhez a képhez.”

 

https://444.hu/2017/06/28/dozsa-laszlo-keresztre-feszitve-erzi-magat-es-szerinte-az-ugyben-pruck-pal-a-barabas

 

Súlyos milliókat fizethet az állam - Pert nyert Kishantos

Ma megszületett az elsőfokú döntést megerősítő másodfokú jogerős ítélet a Fővárosi Törvényszéken arról, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek (NFA) ki kell fizetnie a kishantosi ökogazdaság számára az általa 2013-ban elvégzett közel 20 millió forint értékű mezőgazdasági munka árát. A Greenpeace üdvözli a döntést.

 

http://nepszava.hu/cikk/1133296-sulyos-milliokat-fizethet-az-allam---pert-nyert-kishantos

 

TGM: Nyugalom!

 

Soros Györgynek szinte semmi köze a menekültkérdéshez.

 

Soros Györgynek egy cikken és pár nyilatkozaton kívül az égvilágon semmi köze nincs a menekültkérdéshez. Ezt a cikket, amelyről Magyarországon – és Magyarországot követve másutt – csak hazug legendák terjengenek, ebben az országban EGYETLEN ÚJSÁG SE KÖZÖLTE MAGYAR FORDÍTÁSBAN, csupán marginális blog ismertette kivonatosan. Sok olvasónk ért angolul, kérjük: olvassák el itt – eredetileg a nagy tekintélyű Foreign Policy folyóirat 2016. július 19-ei száma közölte. Hosszú hónapok óta őrjöngenek itt sokan olyan gondolatok miatt, amelyeket gyakorlatilag a megszólalók közül senki sem ismer.

http://hvg.hu/itthon/20170628_TGM_Nyugalom

 

Visegrád halott – Orbán-ellenes szövetség alakul Közép-Európában is

Változik az Európai Unió, a tagországok a szorosabb együttműködés irányába mozdulnak. Átalakulóban a közép-, és kelet-európai térség is, hiába a visegrádi országok migrációs kvóták kapcsán létrejött taktikai egysége, Orbán Viktor közvetlen szövetségesei szép csendben kihátrálnak Budapest mellől. Magyarország nem “büszke és erős”, hanem magára hagyott és elszigetelt ország.

 

https://vilagterkep.atlatszo.hu/2017/06/28/visegrad-halott-orban-ellenes-szovetseg-alakul-kozep-europaban-is/

 

Fotó: Így esett szét az OTP automatája a vírustámadás után

 

Komoly vírusos hackertámadás ért kedden számos ukrajnai pénzintézetet és közintézményt

Érintett Ukrajna kormánya, több bank és vállalat, valamint a kijevi repülőtér. A BBC szerint világméretű a támadás, többek között Nagy-Britanniából és Dániából is érkeztek hibajelzések a Petya vírus miatt.

Az UNIAN ukrán hírügynökség szerint a megtámadottak között van a magyar OTP ukrán leánybankja is, valamint a kereskedelmi és az állami szektor több szolgáltatóvállalata.

http://hvg.hu/tudomany/20170628_otp_automata_kijev_virustamadas

 

Kimondható: Matolcsy ellopta a közpénzt

Az ítélet ellen nem fellebbezhet az MNB elnöke.

 

Az MSZP közleményben tudatta, hogy a bíróság szerint Bárándy Gergely képviselő jogosan mondhatta, hogy “Matolcsy ellopta a közpénzt”. A szocialisták országgyűlési képviselőjét a Fővárosi Ítélőtábla előtt Schiffer András ügyvéd képviselte. Bárándy jogerősen megnyerte a személyiségi jogi pert, amit a jegybank elnöke azért indított ellene, mert kifogásolta azt az állítását, hogy Matolcsy György ellopta a közpénzt.

Az MSZP az ítéletet úgy értelmezte, hogy Bárándy Gergelynek adott igazat a bíróság, amelynek ítélete ellen nem lehet fellebbezni.

http://24.hu/belfold/2017/06/28/kimondhato-matolcsy-ellopta-a-kozpenzt/

 

Czeglédy-ügy - Az LMP Fidesz-MSZP nagykoalícióról beszél

Az LMP szerint "a Fidesz és az MSZP nagykoalícióban hagyta", hogy a szombathelyi szocialista Czeglédy Csaba folytathassa zavaros ügyeit. 

Kanász-Nagy Máté, az LMP ifjúsági szakszóvivője szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a diákmunkások ezreit kifizetetlenül hagyó Czeglédy Csaba korábban már számos zavaros ügybe keveredett. Bár 2002-ben még felfüggesztett börtöntüntetést is kapott, mégis úgy tűnik, ott folytathatta, ahol abbahagyta, zavaros céghálózatát az elmúlt tizenöt évben is működtethette - jegyezte meg. 

A szóvivő feltette a kérdést: a kormányzat miért hagyta, hogy Czeglédy folytathassa ezen ügyeit? Szerinte sem a Fideszt, sem az MSZP-t nem érdekli, hogy adócsaló vállalkozások működnek-e az országban. Úgy ítélte meg: most a választási kampány közeledtével indult csupán egy leszámolás. 

Az LMP ezrét felszólítja a kormányt, hogy rendkívüli intézkedés keretében nyissa meg a bérgarancia-alapot a diákok számára. Az ellenzéki párt arra is választ vár Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől, és az adóhatóságot felügyelő Tállai András államtitkártól: vizsgálták-e az elmúlt években Czeglédy Csaba cégeit, és milyen eredményre jutottak? Kanász-Nagy Máté úgy ítélte meg: a vállalkozó a kormányzati hatóságok hallgatólagos asszisztenciája mellett folytatta ügyeit.

http://nepszava.hu/cikk/1133287-czegledy-ugy---az-lmp-fidesz-mszp-nagykoaliciorol-beszel

 

 

Politico: Orbán és Simicska egymást pusztíthatja el

 

A portál szerint a plakáttörvény is azt mutatja, hogy Orbánnak van idegeskednivalója.

 

Orbán Viktor és Simicska Lajos háborújáról ír a Politico brüsszeli kiadása, rámutatva, hogy a miniszterelnöknek egy évvel a választások előtt nem a demokráciapárti tüntetők, vagy a brüsszeli kritikák miatt kell a legjobban aggódnia, hanem amiatt az ember miatt, aki szinte mindenkinél jobban ismeri őt.

A cikk szerzője, Bayer Lili felidézi: Simicskának jelentős szerepe volt abban, hogy a Fidesz kollégiumi szobatársak csoportjából a magyar politika meghatározó erejévé váljon, most azonban már a Jobbik mögött áll, egykori barátairól pedig azt mondta: „ennek a büdös bűnöző bandának el kell takarodnia”.

http://24.hu/belfold/2017/06/28/politico-orban-es-simicska-egymast-pusztithatja-el/

 

Mindent vitt a „soha”, amikor Orbán álmáról kérdezték népét

 

Lesz magyar foci? A Demokrata kérdésére a megkérdezettek alig 1 százaléka nem akart/tudott válaszolni, amit a hetilap úgy értékelt, hogy a labdarúgás valóban nemzeti ügy. Ugyanakkor a felmérésből az is kiderült, hogy – hiába dől a pénz – a társadalom nagyon borúlátó a magyar foci jövőjét illetően.

Ön szerint mikor éri el a magyar labdarúgás színvonala az európai szintet?

A megkérdezettek 55 százaléka felelte azt, hogy „soha”.

 

http://24.hu/belfold/2017/06/28/mindent-vitt-a-soha-amikor-orban-almarol-kerdeztek-nepet/

 

Azonnali csődöt jelent az Országos Roma Önkormányzat

Romnet.hu

A RomNet úgy tudja, egy független könyvvizsgáló cég 2011-ig visszamenőleg egy átfogó pénzügyi ellenőrzést végzett a roma szervezetnél, és a 2016-os évre vonatkozóan olyan mértékű szabálytalanságokat és adósságokat tárt fel, amely miatt az ORÖ működésképtelenné vált.

 

http://www.romnet.hu/hirek/2017/06/28/csodot_jelent_az_oro

 

Német állami TV: Pogromszerű lázadások vannak Magyarországon

2017. június 28. 10:57

A ZDF német állami televíziócsatorna közölt cikket a magyar szélsőjobboldal felemelkedéséről. A televízió Orosz Mihály Zoltán példáján keresztül igyekezett bemutatni „az Orbán árnyékában feltörő” magyar szélsőjobboldalt.

http://mandiner.hu/cikk/20170628_nemet_allami_tv_pogromszeru_lazadasok_vannak_magyarorszagon

 

CSÓK EURÁBIÁÉRT

Haraszti Gyula Magyar Idők

 

Hatalmas, szív alakú kontúrban látszik egybeforrni George Soros és Jean-Claude Juncker alakja. Az amerikai tőzsdespekulánsnak és az Európai Bizottság elnökének hosszan tartó csókja a jelképe kezd lenni mindannak, ami miatt számos fórumon már csak Eurábiaként kezdik emlegetni az öreg kontinenst. A Soros-féle érdekkör és az Európai Unió vezetőinek nagy összeborulását pedig a legjobban éppen azok a civil szervezetek leplezik le, amelyeknek az lenne a feladatuk, hogy csak titkon, fedőszervként szolgálják a közös célt, Európa elárasztását az afrikai és az ázsiai térségből érkező, kétes hátterű bevándorlók millióival.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/csok-eurabiaert-1880926/

 

MOMENTUM-NÁSZPOLITIKA

Pilhál György Magyar Idők

 

A szerelemnek nincs színe – magyarázza Fekete-Győr András pártelnök-szexológus, és én már itt elveszítem a fonalat, merthogy határozottan emlékszem, hogy a Momentum-vezér által javasolt Pride-fesztiválokon szivárvány-, illetve rózsaszínű zászlók szoktak lobogni, sőt a placcon vonagló hagyományőrzők tangája, ülepdíszítő pávatolla is ezekben a színekben játszik.

Azt is állítja a búgó hangú, szőrös ember, hogy nemzetisége, sőt neme sincs a szerelemnek – bár ezt a kormányoldal úgysem értheti. (Azok ott elavultak, kirekesztők és begyepesedettek, gőzük nincs, mi az a XXI. század.) A videóüzenetből megtudjuk, a Momentum politikai közösségként vesz majd részt a melegfesztiválon. „Ez közösségünkben nem kérdés, nem is vita – magyarázza a szónok –, ez arról szól, hogy valaki érti-e a XXI. századot.”

http://magyaridok.hu/paca/momentum-naszpolitika-1879342/

 

ÖMLÖTT A PÉNZ A HELSINKI BIZOTTSÁGHOZ

SZÁZMILLIÓKAT KAPOTT A MAGYAR HELSINKI BIZOTTSÁG

Nagy Áron Magyar Idők

 

Szinte teljes egészében Soros György alapítványai finanszírozzák a Magyar Helsinki Bizottság működését a szervezet 2016-os pénzügyi beszámolója szerint. A társaság egyedüliként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által átutalt adófelajánlások kétmilliós összegét tudja hazai forrásként felmutatni. Súlyos milliókat kaptak viszont a helsinkisek az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságától és az Európai Bizottságtól. Utóbbitól például bírók és ügyvédek szemléletformálására.

 

http://magyaridok.hu/belfold/omlott-penz-helsinki-bizottsaghoz-1877428/

 

Az ügyészség szerint hazugság a lúgos ügy furcsa levele

 

Hiába döntött úgy a BRFK június elején, hogy nem vizsgálják a lúgos támadás ügyében előkerült különös levelet, a levél célpontja, az áldozat jelenlegi vőlegénye nem hagyta annyiban a dolgot, és hamis tanúzás miatt feljelentést tett.

Ahogy megírtuk, a levéllel a lúgos ügyben várt Kúria-döntés előtti utolsó pillanatokban állt elő az első- és másodfokon is bűnösnek talált orvos, B. Krisztián ügyvédje. A levél, amelyet állítólag egy börtönben ülő elítélt írt, az áldozat, Renner Erika vőlegényére próbálta terelni a gyanút. A levélíró lényegében azt állította, hogy sok hónappal a lúgos támadás előtt a vőlegény őt akarta megbízni azzal, hogy maró anyaggal öntse le Renner Erikát. 

Az ügyészség a vőlegény feljelentése nyomán vizsgálódott. Szerdai közleményükben azt írják: 

a levél íróját a Fővárosi Főügyészség beazonosította és egyúttal megállapította, hogy a levél "valótlan tartalmú".  

 

http://index.hu/belfold/2017/06/28/lugos_tamadas_nem_nyomoz_hamis_tanuzas_miatt_az_ugyeszseg/

 

Gyurcsány megállapodott az Orbán elleni bizonyítékok áráról

 

Megint találkozott titkos tárgyalópartnerével Gyurcsány Ferenc – nyilatkozta a DK elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Azt mondta, ezúttal nem látta azokat a dokumentumokat, amik Orbán Viktor svájci bankszámláinak létezését támasztják alá, de a bizonyítékok áráról már megállapodtak.

 

http://index.hu/belfold/2017/06/28/gyurcsany_megallapodott_az_orban_elleni_bizonyitekok_ararol/

 

Lemondott Szomjas György

Mint azt a Balog Zoltánnak címzett levelében írja, amikor bekerült a Bizottságba a Filmművészeti Kollégium több tagjával elhatározták, hogy megpróbálják visszaállítani a korábbi gyakorlatot, miszerint az NKA rövidfilmek gyártását is támogatta. Törekvésüket kezdettől fogva több intézmény is támogatta.

Én korábban gyakran éreztem azt, hogy a Bizottság tevékenysége formális, most azonban az ellenkező végletbe esett a testület, amikor felülbírálta egy kollégium, többszörösen megerősített határozatát, és így durván beavatkozott egy szakma ügyeibe. Mivel ezzel a magatartással, illetve a konkrét döntéssel nem értek egyet, az NKA Bizottságának tagságáról lemondok.” – indokolja döntését Szomjas György, aki a 2016-ban lemondott Kende Jánost – a Filmművészet Kollégiumának tagját – követte döntésével.

 

http://nepszava.hu/cikk/1133250-lemondott-szomjas-gyorgy/

 

Szent a béke?

Kiretusálta Gyárfás Tamást, a volt úszószövetségi elnököt a helyére megválasztott elnök. Az új vezető úgy találta helyesnek, ha a musz.hu-ra feltett vatikáni beszámolójából kihagyja elődjét, azaz mintha az jelen sem lett volna. Pedig ott volt, képek tanúsítják, valahol az első sorban. Amiből az is következik, hogy a pápának, vagy azoknak, akik a közel kétszáz vendéget, köztük mintegy féltucat magyart számláló vendégsereget fogadták a Vatikánban, valamiért fontosabb volt Gyárfás, mint a második sorba szoruló Bienerth. Mert persze róla van szó, ő az, aki "kiretusálta a képről” a volt elnököt.

 

http://nepszava.hu/cikk/1133210-szent-a-beke

 

Elássa magát a baloldal – jöhet az amerikai Macron?

Privátbankár.hu

Sorozatban veszítik el az időközi választásokat a demokraták, holott elképesztő magas labdákat ad számukra Trump elnöksége. Az emberek beleuntak a folyamatos Putyin-hiszterizálásba, miközben éppen az egészségügyet verik szét a republikánusok. Megérett a helyzet egy amerikai Macron megjelenésére?

 

http://privatbankar.hu/makro/elassa-magat-a-baloldal-johet-az-amerikai-macron-309069

 

Végre valaki megkérdezte, hol ellenőrizhető a nemzeti konzultáció eredménye!

Eddig egyik mindenre érzékenyen reagáló politikusnak sem ütött szöget a fejében, hogy hol lehet megnézni, hogy valóban hányan küldték vissza a nemzeti konzultáció kérdéseire a választ, és azok mit tartalmaztak.

 

Hadházy arra volt kíváncsi, hogy hogyan, milyen módszerrel, hányan, kik és hogyan értékelték a beérkezett válaszokat, hány munkaórát fordítottak erre, és hogyan ellenőrizhető, hogy azt Orbán Viktor állításának megfelelően valóban 1,680 millióan küldték vissza.

Azt is megkérdezte, minthogy a cél Brüsszel megállítása volt, pontosan miben fogható meg a konzultáció sikere. Az LMP-s politikus emellett lehetőséget kért arra, hogy a visszaküldött konzultációs íveket, beleértve az interneten beküldött válaszokat, megtekinthesse.

Borítékolható volt a kitérő, elmismásoló, sumák válasz, de demokráciákban úgy illik, hogy először kérdez az ember gyereke, utána von le következtetést.

A válasz röviden az volt, hogy semmi közötök hozzá, hosszabban pedig Orbán Viktor nevében Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszolt.

 

https://zarojel.hu/hol-ellenorizheto-nemzeti-konzultacio/

 

Tények: Soros fia folyamatosan bővíti a ruhatárát

 

Döbbenetes tényeket osztott meg Soros György fiáról a TV2 híradója.

 

A riport második felében a Tények igyekezett bemutatni Alexander Sorost, melyből olyan döbbentes információk derültek ki, minthogy Alex már 14 évesen bulikat szervezett az osztálytársainak szülei házában, hogy a 32 éves „aranyifjú” a mai napig bohém életet él, és ez abban mutatkozik meg a TV2 szerint, hogy nappal üzletember, éjjel pedig falja az életet. A riportból tovább megtudhattuk, hogy sokat foglalkozik a külsejével és „folyamatosan bővíti a ruhatárát”. 

 

http://mandiner.hu/cikk/20170628_tenyek_soros_fia_folyamatosan_boviti_a_ruhatarat

 

A magyar közéletbe való visszatéréséről beszél Navracsics Tibor!

 

„Erős és büszke európai vagyok. Akárcsak Magyarország” – mondja az uniós biztos. Navracsics Tibor azt is elárulja, visszatérne-e fideszesként a magyar közéletbe. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Amit az EU-biztos a kvótadöntés végrehajtásáról mond, azzal Budapest nem fog egyetérteni: Navracsics elárulja például, miért nem próbálta megakadályozni a kötelezettségszegési eljárás megindítását. Nem tagadja azt sem, hogy a bizottságon belül létezik kivételezés egyes országokkal, mégsem csak az unió gyarló oldalát látja. S hogy visszatérne-e a távollétében erős változásokon átesett Fideszbe? „Ha a polgári Magyarországért dolgozhatok, azt a jövőben is szívesen teszem.”

 

http://valasz.hu/itthon/a-magyar-kozeletbe-valo-visszatereserol-beszel-navracsics-tibor-124426

Fontos döntéshez segítettük hozzá Orbán Viktor emberét

Szivek Norbert korábban tagadta, hogy ellenőrzése alatt tart egy céget, amely Zugban, a híres-hírhedt svájci offshore-paradicsomban működik. „Támadásaink” hatására most felszámolja ezt az adóoptimalizáló vállalkozást.

 A havi 7,5 milliót kasszírozó Szivek Norbertről korábban lapunk kiadós portrét közölt, melyből kiderül, hogy a magánszférában ugyancsak aktív pénzember 2010 előtt még az MSZP kincstárnoki vonalával kooperált. Emellett pedig tőről metszett offshore-lovag, aki állami megbízása után is megtartotta azt a Cretum Consult GmbH nevű társaságot, amely Zugban, a híres-hírhedt svájci offshore-paradicsomban működik.

„Támadásainkat” Szivek eleinte nem megbánással viszonozta, hanem dupla pert indított a Heti Válasz kiadója ellen, ám az egy hónapja született jogerős ítéletek lapunk állításait igazolták. Sőt: a svájci cégjegyzék immár arról is tanúskodik, hogy az MNV-vezér nemrég eldöntötte, felszámoltatja a zugi Cretum Consult GmbH-t.

http://valasz.hu/itthon/fontos-donteshez-segitettuk-hozza-orban-viktor-emberet-124431

Lázadás készül a Semmelweis Egyetem gyerekklinikáján, ellátatlanul maradhatnak a rákos gyerekek Budapesten

 

Információnk szerint a Semmelweis Egyetem gyerekklinikáján is lázadás készül, kaotikusak az állapotok.  Mindennek az egyik oka, hogy a László kórház gyerekintenzív osztálya már bezárt orvoshiány miatt. Ezt az illetékesek „építkezések" próbálták beállítani, viszont nyílt titok, hogy egyszerűen nincs, aki a kórházat működtesse.

Ezért a Semmelweis Egyetemem lévő két gyerekklinika bevállalta, hogy ellátja a László kórház betegeit. Ez jelentősen növeli a betegek számát, miközben az orvosok és a nővérek eleve kevesen voltak. A lázadás másik oka, hogy a Semmelweis Egyetemen lévő klinikának hivatalos papírja van az ÁNTSZ-től, hogy súlyos, immunhiányos beteg ellátására nem alkalmas, ugyanis ott is építkezés zajlik. Ennek ellenére a csontvelőtranszpantáció betegei is oda érkezhetnek, akik a leukémiás betegeknél is rosszabb helyzetben vannak, hiszen még immunhiányosabbak.

 2016-os felújítást rosszul végezték el a klinikán, az ablakcsere rosszul sikerült és az ablakok miatt begombásodott a kórterem. A gyerekek nem leukémiában, hanem gombafertőzésben haltak meg.

Ezek után az ÁNTSZ kötelezte az onkológia osztályokat, hogy költözzenek ki az építkezés idejére. Egy hónapja áll a műtő és a nem onkológiai osztályok betegei hetente költöznek másik emeletre. (Az intenzív osztály és a betegek egy része az építkezés során is az épületben maradnak.)

 

http://b1.blog.hu/2017/06/28/lazadas_keszul_a_semmelweis_egyetem_gyerekklinikajan

BESZÉDÉBEN VAN MÉG RENDSZER, HA ŐRÜLTEN ALJAS IS

Gépnarancs Gusztos István

 

A kormány, azaz Orbán Viktor megüzente: Nem fogjuk hagyni, hogy Soros nevessen a végén. Ünnepeljünk, zemberek: aligha van még egy kormányfő Európában, aki ilyen mondattal a nyilvánosság elé merne állni.

 

Az Orbán-beszédből kibontakozó Soros-kép őrült alkotó művének tűnik. Képzeljük el Sorost, amint a háttérből, ahogy háttérhatalmas multimilliárdos spekulánshoz illik, ügynököket, bérenceket tart, hogy Magyarország legközelebbi kormánya úgy táncoljon, ahogy ő fütyül… Miközben fütyül, a nagy ragadozó testével vizeinkben úszkál. Zsebéből pedig, akár száraz, akár vizes ruhában van, kikandikál az egész magyar internacion(al)ista ellenzék. Tekintetük mohón követi gazdájuk minden mozdulatát: igyekeznek megdolgozni a pénzükért.

 

http://gepnarancs.hu/2017/06/beszedeben-van-meg-rendszer-ha-orulten-aljas-is/

Atombiztos információt kaptunk Gyurcsány beszámíthatóságáról!

a mostani Gyurcsány-produkció eddigi mérlege:

1.      a pártvezetőnek fogalma sincs, ki akarja megvásároltatni vele az Orbánra nézve állítólag terhelő bizonyítékokat,

2.      azt sem tudja, hogy az úgynevezett bizonyítékok bizonyítanak-e bármit,

3.      közben a nép annyit lát, hogy a volt miniszterelnök kínlódik, szenved, bűnözőkkel vagy információbrókerekkel üzletel.

 És akkor jöjjön a saját sztorim. 

http://valasz.hu/itthon/atombiztos-informaciot-kaptunk-gyurcsany-beszamithatosagarol-124428

Nemzeti konzultáció nulla forintból

Christian Kern tanácsadói úgy érezték, itt az ideje, hogy főnökük megmutassa, mennyire érdeklik az átlagemberek problémái. Megoldásnak azt találták ki, hogy Kern beöltözik egy étterem pizzafutárjának és néhány rendelésnél ő viszi ki a pizzát, jól elbeszélget a kuncsaftokkal, így majd megtudja, milyen ügyek foglalkoztatják a leginkább az embereket. Az egész akciót persze filmre veszik meg létrehoznak egy felületet, ahol mindenki elmondhatja a véleményét, javaslatait.

A pizzás résztől eltekintve tehát klasszikus nemzeti konzultációról van szó, és meglehetősen sikeres is volt, a videót csak a kancellár Facebook-oldalán egymillión nézték meg, ami a kilencmilliós Ausztria esetében legalábbis összevethető a magyar eredménnyel. Mint ahogy összevethető a két akció populizmusa és demagógiája is, őszintén szólva nem is tudom eldönteni, hogy a postaládákat eltömő magyar kérdéssor vagy egy pizzafutár egyenruhájában vigyorgó politikus látványa az idegesítőbb. Ráadásul úgy, hogy valójában mindkettő nyilvánvalóan pusztán kampánycélokat szolgál.

Ami viszont nem összevethető, az a két akció ára. Az osztrák adófizetőknek ugyanis egyetlen eurócentjébe sem került Kern kampányfogása

 

http://valasz.hu/vilag/nemzeti-konzultacio-nulla-forintbol-124427

 

Cas Mudde: ha a Fidesz megint győz, nem biztos, hogy az ellenzéknek 2022-ben lesz még esélye nyerni

A Fidesz csak az ellenzéki pártok együttműködésével – inkább koordinált indulással, mintsem választási koalícióval – verhető meg. Amíg az EU szavak szintjén kritizál csak, addig Orbánnak nem eshet bántódása, viszont biztosan nem élné túl a magyar gazdaságban és a Fidesz korrupt rendszerében is pusztítást okozó, hosszantartó uniós szankciókat. Interjúnk Cas Mudde holland politológussal, populizmus-szakértővel, a Georgia Egyetem professzorával.

 

https://pcblog.atlatszo.hu/2017/06/28/cas-mudde-ha-a-fidesz-megint-gyoz-nem-biztos-hogy-az-ellenzeknek-2022-ben-lesz-meg-eselye-nyerni-2/

 

Nyár végére elkészülnek a Trump-fal prototípusai

A teljes határzár megépítése 3 évig tart.

Az építésért 4-8 cég versenyezhet, az első falakat pedig San Diego határában állítják fel.Nem véletlenül  esett a választás San Diegóra: a kaliforniai városnál az elmúlt évben közel 800 illegális határsértés történt.

A teljes határzár megépítése több, mint három évig tarthat és 21,6 milliárd dollárba kerülhet,  a Belbiztonsági Minisztérium (Department of Homeland Security, DHS) csak a prototípusok megépítésére 20 millió dollárt különített el. A kormány 1,6 milliárd dollár tartalékolására kért engedélyt a kongresszustól, amit azonba még nem szavaztak meg.

http://magyarnarancs.hu/kulpol/szeptemberig-elkeszulnek-a-trump-fal-prototipusai-104976

Orbán Viktor hivatalosan is egy inkompetens plagizátort állít példaképként a szavazói elé

Schmitt Pál újra itt van. Szomorú látlelet a mai Magyarországról.

Valójában rohadtul nem kellene meglepődni azon, hogy Orbán Viktor a tegnapi abszurd, a valós problémákkal egy csöppet sem foglalkozó beszédét Schmitt Pál magasztalásával indította. Azzal a Schmitt Páléval, akinek elnöksége már évekkel ezelőtt bemutatta, mit is jelent a NER; azzal a Schmitt Páléval, aki lebukott, majd hazudott, és a végén megszégyenülten távozott. Vagyis éppen ez az, Schmitt Pál nem megszégyenülten távozott, itt van ő még mindig, hol az olimpiát védi, hol valami könyvről fecseg, ami vélhetően soha nem fog elkészülni, hol meg beül a parlamentbe, és üres tekintettel nézi, hogyan választják meg méltó utódját, Áder Jánost.

 

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/orban-viktor-hivatalosan-is-egy-csalo-hazudozo-inkompetens-plagizatort-allit-peldakepkent-a-szavazoi-ele-105018

 

Orbán már zsidózik

 

Migránspolitikánk tehát az európai zsidó közösségek érdekét is szolgálja, és ez akkor is így van, ha ők nem állnak ki nyíltan az elemi érdekeik mellett, és szótlanul tűrik, hogy az őket is védelmező magyarokkal szemben méltánytalan támadások történjenek.”

Orbán tehát az utolsó mondattal azt állítja, hogy a kormány a zsidók érdekeit is szolgálja, pedig ők fordított helyzetben lapítanak, és nem állnak ki a magyarokért. Ezt nehéz másként értelmezni, mint úgy, hogy:

„Megvédjük a zsidókat, pedig meg sem érdemlik.”

 

Ezek után már csak apró érdekesség, hogy a beszéd alábbi részletei alapján Orbán Viktor, a magyar nyelv nagymestere már Németh Szilárd szellemi szintjén van:

 

https://444.hu/2017/06/28/orban-mar-zsidozik

 

A kormány egyik kedvenc vállalkozójának dolgozott az "Izom" fedőnevű férfi, aki a csepeli lakossági fórumon próbálta távol tartani az újságírókat Rogán Antaltól

 

Egy különös kép szerepelt a Swat Group nevű biztonsági cég weboldalán, a vállalkozás egyik embere álldogált a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság épülete előtt. A férfi mellett egy tábla hirdette, hogy a rendőrség épületét a Swat Group védi.

A kép nem csak azért volt érdekes, mert úgy tűnt, hogy a Pest megyei rendőröknek egy magáncég erőembereinek védelmére van szüksége. A Swat Group egy bizonyos K. Konrád vállalkozása. Ő volt az, aki Rogán Antal propagandaminiszter és Németh Szilárd Fidesz alelnök csepeli lakossági fórumán megpróbálta távol tartani az újságírókat a politikusoktól, és a férfi neve egy év elején folytatott titkos nyomozásban is előkerült. Akkor a Dózsa György úti balesetben érintett M. Richárdnak dolgozott K. Konrád, a titkosszolgálat mindkettejüket lehallgatta. A titkos nyomozás részleteiről itt lehet olvasni.

 

https://444.hu/2017/06/28/a-kormany-egyik-kedvenc-vallalkozojanak-dolgozott-az-izom-fedonevu-ferfi-aki-a-csepeli-lakossagi-forumon-probalta-tavol-tartani-az-ujsagirokat-rogan-antaltol

 

Trócsányi Lászlóék a devizahiteles adósok ellen

Több devizahiteles-perben is a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda képviseli az Erste Bank Hungary Zrt.-t az adósokkal szemben – értesült a Magyar Nemzet. A lapunk birtokába jutott dokumentumok szerint az igazságügy-miniszter irodája legutóbb egy devizaalapú autóhitel-szerződés miatt indult perben járt el a bíróságon a pénzintézet érdekében. Az, hogy a Trócsányi László nevét viselő – egyben résztulajdonában álló – ügyvédi iroda egy bank érdekeit képviseli az adósokkal szemben, azért különösen érdekes, mert a devizahitelesekre irányadó törvénycsomagot korábban éppen az igazságügy-miniszter nyújtotta be a parlamentnek, amely el is fogadta. Bár a tárcavezető szünetelteti ügyvédi praxisát, az Erste Bank minden bizonnyal biztosra ment a jogi képviselete kiválasztásakor, hiszen ki ismerhetné jobban a vonatkozó jogszabályokat, mint Trócsányi László kollégái. 

 

https://mno.hu/belfold/trocsanyi-laszloek-adevizahiteles-adosok-ellen-2405303

 

Milliós kártérítést fizethetnek a kormányzati szócsövek a Jobbiknak

A Jobbik közleményben hívta fel a figyelmet, hogy a „Fidesz–KDNP két kedvenc szócsövének 1,4 millió forintos sérelemdíjat kell megfizetnie, valamint közzé kell tennie az ítéletet felületein”.

Az ellenzéki párt emlékeztet, a sajtótermékeknek semmiképpen nem nevezhető, ugyanakkor közpénzen fenntartott kormánypárti orgánumok azt hazudták, miszerint a Jobbik elnöke gyalázta az 1848–49-es forradalom emlékét, a párt vezetése pedig tele van hasonlóan gondolkodókkal.

https://mno.hu/belfold/milliokat-fizethetnek-a-kormanyzati-szocsovek-a-jobbiknak-2405384

 

Vicces kedvű strandolók lepték el a 3-as metrót, azaz a "Tarlós szaunát

 

Olvasónk, Nikolett fotózta le ahogy néhány törölközővel, papuccsal felszerelkezett, félmeztelen utas élcelődik a hármas metró légkondi nélküli állapotain. Az akciót a Párbeszéd Magyarországért szervezte.

 

http://hvg.hu/elet/20170628_harmas_3_as_metro_tarlos_szauna