2017, június 27 - 10:31 Sajtószemle

Kovács Zoltán szóvivő elment Párizsba, hogy találkozzon  Emmanuel Macron francia államfő tanácsadóival. A találkozó után a kormányszóvivő az MTI-nek nagyon diplomatikus mondattal írta le a találkozó eredményét. Eszerint az új párizsi vezetés és a magyar kormány részéről "megvan a kölcsönös szándék egymás álláspontjainak megismerésére és a párbeszédre".

Kovács találkozott a Le Monde egyik újságírójával is, és ennek hatására igencsak érdekes dolgokat osztott meg az MTI-vel. A kormányszóvivő szerint a külföldi és a francia sajtóban most  "is ugyanazok a sztereotípiák és negatív képek villannak fel és ugyanazok a kérdések érkeznek, amelyekkel az elmúlt években már sokat találkoztunk". Szavai szerint

ilyen részben szimbolikus, részben pedig áltémáknak tekinthető ügy például a sajtószabadság vagy amikor az igazságszolgáltatás kérdésében vonják kérdőre a magyar kormányt.

Kovács Zoltán ezért azt szeretné, ha az ilyen típusú témákról folyó beszélgetésekben "a soha nem definiált európai értékek" helyett mindenki ragaszkodna inkább azokhoz a témákhoz, amelyek benne van az európai szerződésekben és alapdokumentumokban, és amelyekről jogi erővel bíró döntések és kötelezettségvállalások is születtek.

 

http://index.hu/belfold/2017/06/26/kovacs_zoltan_szerint_nem_erdemes_targyalni_a_soha_nem_definialt_europai_ertekekrol/

 

A birkapörköltben az Emberi Erőforrások Minisztériumának teljes portfóliója is benne van:

–  A birkafőzés több száz éves hagyomány, ez egy mélyen és magasan is kulturális dolog, benne van minden, ami a kultúrához tartozik
–  Előtte ugye egy pálinkát kell meginni, utána meg egy vagy kettő vagy három pohár bort, tehát benne van a borkultúra
–  A 40 kilós vaslábast emelgetni komoly sport
–  Benne van az oktatásügy, mert tovább kell adni a receptet évszázadokon át
–  Az egészségügy is, mert aki jól étkezik, az nem lesz beteg, aki rosszul étkezik, az beteg lesz, és azt meg kell gyógyítani, úgyhogy az egészség is része a birkafőző fesztiválnak
– Ja, és ott van az egyházügy is, mert a papok jól imádkoztak, mert szép idő van”

Birkapörkölt = Emberi Erőforrások Minisztériuma

https://vastagbor.atlatszo.hu/2017/06/26/birkaporkoltben-a-portfolio/

 

Gulyás Gergely megmutatta a Fidesz–MSZP-alku bizonyítékát

 

Az MSZP-s Mesterházy Attila pénteken az ATV Egyenes Beszéd című műsorában ahhoz hasonlította az akciót, amikor valakinek a nevét aláhamisítják egy dokumentumra. 

Gulyás Gergelyre azt a G betűs fordulatot használnám, amit Simicska vezetett be Orbánra.

Gulyás Gergely ezen húzhatta fel magát, és hétfőn nyilvánosságra hozta a bizonyítékot, mi alapján járt el pénteken. Elküldte ugyanis az Atv.hu-nak azt az MSZP-s módosítót, amelyet az ötpárti egyeztetés után kapott Tóth Bertalantól hivatalos dokumentumként. Gulyás így fogalmazott a javaslatról:

az ötpárti egyeztetést KÖVETŐEN (a kevésbé okos szocialisták kedvéért: UTÁN) az MSZP frakcióvezetője – aki a törvényalkotási bizottság tagja – e-mailben „új verzióként” „ötpárti után” tárgymegjelöléssel küldte el e-mailben nekem, mint a bizottság elnökének.

A szocialista frakcióvezetés tehát már biztosra vette, hogy ezt a javaslatot közösen megszavazzák a Fidesszel, de másnap közbelépett Botka László. Ám ezt az indítványt szerinte senki nem vonta vissza.

Vagyis az eddigiek alapján Gulyás nem tehetett mást, mint hogy hivatalosan napirendre tűzi a szocialista javaslatot. Más kérdés, hogy a Fidesz ezután leleplezte, kinek is az érdeke ez a javaslat – hiszen a fideszes többség megszavazta, míg a szocialisták ekkor már kivonultak. 

 

http://index.hu/belfold/2017/06/26/gulyas_gergely_megmutatta_a_fidesz-mszp_alku_bizonyitekat/

Tizenegy magyartól vonta vissza Áder az állampolgárságot

 

Az állampolgárságuktól megfosztottak egytől egyig ukrajnai - ungvári vagy munkácsi - születésűek. Az egyszerűsített honosítással trükközhettek.

 

http://hvg.hu/itthon/20170626_Ader_Janos_magyar_allampolgarsag_visszavon

Nagy dobásra készül Soros György fia

 

Robert Soros, Soros György fia úgy döntött, hogy lemond a családi cég elnöki posztjáról, mindezt azért, hogy egy új részleget, a 26 milliárd dollárt kezelő Soros Capitalt vigye tovább, ahova nem mellesleg saját vagyonát is befekteti - számol be a hírről a Bloomberg.

 

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/alapkezelok/nagy_dobasra_keszul_soros_gyorgy_fia.3.254737.html

 

Orbán: Nem engedtük összekeveredni a sportot meg a politikát

A magyar kormány szerintem okos döntést hozott, amikor nem engedte a sportot meg a politikát összekeveredni, mert politikai alapon nem lehet semmilyen sportot sem szervezni,

ezt mondta Orbán Viktor az RTL Klubnak múlt héten Brüsszelben. A miniszterelnök szerint a sportágak támogatása a költségvetésből ezért mindig a szakszövetségeken keresztül történik.

A tévécsatorna emlékeztetett arra, hogy a látványcsapatsportágaknak adható, társasági adóból származó támogatást , vagyis a taót olyan szakszövetségek osszák ki, amelyek vezetőségében fideszes politikusok találhatók, például Kocsis Máté (kézilabda) vagy Bánki Erik (labdarúgás).

Arról, hogy a bíróság által is közpénznek nyilvánított taót hogyan osztották szét az elmúlt években, itt írtunk bővebben:

http://24.hu/belfold/2017/06/26/orban-nem-engedtuk-osszekeveredni-a-sportot-meg-a-politikat/

 

Alkotmánybíróság elé kerül a plakáttörvény

Aláírja az MSZP a plakáttörvény miatt készült jobbikos alkotmánybírósági beadványt, vagyis a Fidesz által az Országgyűlésen áterőltetett szabályozást mindenképpen vizsgálnia kell az Alkotmánybíróságnak (Ab). Nyakó István, a szocialisták sajtófőnöke hétfő délután közölte a Magyar Nemzettel, hogy frakciójuk tagjai ellátják szignójukkal a dokumentumot.

 

https://mno.hu/belfold/alkotmanybirosag-ele-kerul-a-plakattorveny-2405090

 

Az álhírportálok szintjén mozog az egyetemi gyógynövénytankönyv

Az egy évvel ezelőtt egyetemmé alakult Eszterházy Károly Főiskolán pedagógusokat és bölcsészeket képeznek, oktatnak természettudományokat, gazdaság- és társadalomtudományokat is. Egyik képzésükhöz készült az a gyógynövény- és drogismereti tankönyv, amely a napokban kiverte a biztosítékot a témában jártas szakemberek körében. A néhány éve a TÁMOP pályázati konstrukció keretében készült kiadványban olyan megállapítások is találhatók, amelyekkel általában a tudománytalan álhíreket terjesztő alternatívmedicina-oldalakon találkozhat az olvasó.

 

https://mno.hu/belfold/az-alhirportalok-szintjen-mozog-az-egyetemi-gyogynoveny-tankonyv-2404676

 

Jól hangzik a keleti nyitás, csak éppen alig tudunk eladni valamit Kazahsztánban

A kazah fővárosban tárgyal Szijjártó Péter külügyminiszter. A látogatásnak a jövő energiája témára koncentráló Expo 2017 világkiállítás és a két nép különlegesnek mondható kapcsolatai mellett az is kiemelt jelentőséget ad, hogy a Kazah Köztársaság 25 éve vette fel Magyarországgal a diplomáciai kapcsolatokat. Minden adott tehát, hogy az immár stratégiai szintűre emelt kétoldalú kapcsolatok demonstrálják a magyar keleti nyitás sikerét.

Ezzel szemben – sajnos – az egymást érő látogatások, a szimbolikus lépések sora és a szép szavak ellenére is csak az látszik, hogy e kapcsolatrendszer lényegében üres, s a kereskedelmi kapcsolatok még közép-európai összehasonlításban is messze elmaradnak a bennük rejlő kiváló lehetőségektől.

https://mno.hu/kulfold/jol-hangzik-a-keleti-nyitas-csak-eppen-alig-tudunk-eladni-valamit-kazahsztanban-2405012

 

A legdurvább dolog az atom óta: orosz hackerek és két nagy ukrán áramszünet

 

2015 és 2016 decemberében, a legnagyobb téli hidegben, ukránok százezrei maradtak áram nélkül néhány órára. Egy ilyen áramszünet még nem lenne olyan szokatlan egy posztszovjet, egyébként is éppen egy polgárháború szélén billegő, részben külföldi megszállás alatt álló országban, de kettő már nyilván nem történhet véletlenül. Már az első támadás után is lehetett tudni, hogy a kimaradást valószínűleg orosz hackerek idézték elő, a második után pedig már semmi kétség nem maradt ezzel kapcsolatban.

Az orosz támadásokról most kiváló cikket közlő Wired magazin szerint ezzel a két áramszünettel vált valóra az, amit techszakértők már évek óta jósolgattak: a hackerek már nem csak digitális káoszt képesek előidézni, hanem a világban annak fizikai valóságában is képesek kárt tenni.

 

https://444.hu/2017/06/26/a-legdurvabb-dolog-az-atom-ota-orosz-hackerek-es-ket-nagy-ukran-aramszunet

 

 

Bogár LászlóSzupermarket-Európa

Emmanuel Macron új francia elnök lendületben van, ami érthető is, hisz üstökösként felívelő mozgalmának neve is erre utal

Magyar Hírlap

Lendületes megnyilvánulásainak egyik újabb gyöngyszeme volt a közelmúltban az a kijelentése, amelyet a távirati iroda szerint több lap is Európa nem szupermarket címmel hozott le interjúként. Ebben az interjúban Emmanuel Macron üzent a kelet-európai vezetőknek, kiemelte a német-francia kapcsolatok fontosságát, valamint kijelentette, hogy az Egyesült Államok nélkül is nekimenne az oroszok által támogatott Bassár el-Aszadnak, ha kiderül, hogy tényleg ő a felelős a vegyi fegyverek bevetéséért.

Nos, aligha lehet kérdés, hogy monsieur Macron, lévén, hogy a legjobb francia egyetemeken folytatott társadalomtudományi stúdiumokat, professzionális ismerője a francia történelemnek, és persze annak, hogy dicső elődei milyen megrendítő becsületességgel és főként áldozatkészséggel álltak ki a mindenkori európai alapértékek mellett. Az alábbiakban csak néhány ilyen mozzanatot szeretnék ezzel kapcsolatban feleleveníteni a francia történelemből.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/91474/SzupermarketEuropa

 

DÖMÖTÖR CSABA: ELSÖPRŐ TÖBBSÉG ERŐSÍTETTE MEG A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT

MTI

A nemzeti konzultáció mind a hat kérdésében elsöprő többség, 99 százalék erősítette meg a kormány álláspontját, amelynek lényege az ország szuverenitásának védelme – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

·         Lezárult a kérdőívek feldolgozása

·         Teljes az egyetértés

·         Elhúzódó vitákra számítanak a konzultáció témáiban

 

http://magyaridok.hu/belfold/domotor-csaba-elsopro-tobbseg-erositette-meg-kormany-allaspontjat-1874350/

 

Lex Taigetosz - A kormány által gründolt tanárszervezet sem boldog

A kormány által létrehozott tanárszervezet szerint sem lenne szerencsés, ha a jelenlegi körülmények között lépne életbe a köznevelési törvény Lex Taigetoszként elhíresült módosítása. A Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) hétfőn közleményben jelezte: a törvénymódosítás csak akkor tekinthető előremutatónak, ha ahhoz a szakma által régóta igényelt proaktív intézkedéscsomag, módszertani fejlesztések, a szakemberhiány problémájának megoldása is kapcsolódik.

 

http://nepszava.hu/cikk/1133154-lex-taigetosz---a-kormany-altal-grundolt-tanarszervezet-sem-boldog

 

 

 

Trump mai sikere után egy fokkal megint rosszabb hely lett a világ

Származásalapú megkülönböztetés. Az USA-ban.

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága ma részben feloldotta a tilalmat Trump beutazási rendeletéről, és ennek következtében hat ország – Szíria, Irán, Szudán, Jemen, Líbia, Szomália – állampolgárai csak úgy nem léphetnek ezentúl Amerika földjére. (Jól látja, kedves olvasó, Szaúd-Arábia pont nem szerepel a felsorolt államok között...)

Kivételt képező helyzet, azaz beutazhat az országba az, akinek ismerőse van az USA-ban, vagy ott tanul, vagy oda hívták meg mondjuk egy konferenciára.

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/trump-reszleges-sikere-utan-egy-fokkal-megint-rosszabb-hely-lett-a-vilag-104961

 

Azt is tiltották, ha pluszban akartam edzeni

 

A télen érkezett az MTK-hoz az ukrán csatár, Jurij Kolomojec, 12 meccsen játszott, két gólt szerzett.

A sportarena.com nevű ukrán újságnak úgy nyilatkozott - a cikket egyébként a rangado.hu találta -, hogy nem eredeti posztján, középcsatárként alkalmazták, hanem támadó középpályás és szélső is volt, ezért sem sikerült még többet hozzátennie a csapathoz. A csapatszellemmel sem volt elégedett.

Eddig még akár megszokott interjú is lehetne, de aztán a Vorszklától megszerzett Kolomojec azt taglalta, mennyivel volt másabb az edzésmunka, mint Ukrajnában.

·         Egyszer edzettek csak

·         Azon az egy edzésen sem volt igazán nagy a tempó

·         Ha esetleg plusz gyakorlatokat szeretett volna elvégezni, azt mondták neki, ne tegye

·         Még a konditerembe sem volt szabad mindig erőt gyűjteni

·         Fontosabb volt ugyanis a pihenés a szakvezetők szerint

·         Ukrajnában mérgesek voltak az edzők, ha lazítottak, nálunk nem

 

Ha húsz éve olvastuk volna ezeket a szavakat, már akkor is ciki lenne, de 2017-ben értelmezhetetlen. Ez az MTK egyébként nemzetközi kupaszereplő volt egy éve

 

http://index.hu/sport/futball/2017/06/26/kolomojec_kritika_mtk_edzesek/

 

Ezt az országot követné Orbán: kutyákkal kergették és lőtték az isztambuli melegfelvonulás résztvevőit

 

Hiába tiltotta be a város kormányzója immár harmadszorra is az isztambuli Pride-ot, a szervezők úgy döntöttek, nem hagyják magukat, és vasárnap mégis megtartották a melegfelvonulást a legnépesebb török városban. Az Independent arról ír, az utcára vonulók azt skandálták, hogy nem maradnak csöndben, és igenis kiállnak a jogaikért. Mire a rendőrök sorfalak közé szorították őket, majd – ahogy azt a felvonulók elmondták – gumilövedékkel lőtték, illetve kutyákkal kergették meg őket.

 

http://magyarnarancs.hu/kulpol/ezt-az-orszagot-kovetne-orban-kutyakkal-kergettek-es-lottek-az-isztambuli-melegfelvonulas-resztvevoit-104943

 

Sorra mondják ki a bíróságok, hogy az Orbán felcsúti hobbijára utalt milliárdok közpénznek számítanak

Már csak a Kúrián múlik, hogy kiderül-e, mely cégek mennyivel támogatják a Puskás Akadémiát és a többi sportszervezetet.

 

A napokban ismét jogerősen pert nyert a Transparency International Magyarország abban az eljárássorozatban, amelyet azért indított a szervezet, hogy kiderüljön: mely cég melyik sportcsapatnak mekkora összegű tao-pénzt juttatott el azóta, hogy a kormány lehetővé tette ezt a sporttámogatási rendszert. A TI korábban három eljárást kezdeményezett, egyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, egyet a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, egyet pedig a látványsportágak sportszövetségei ellen. A napokban az utóbbi perben ítélt a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen a Transparency javára, így a két minisztérium után a szövetségeknek is ki kell(ene) adniuk a társasági adókedvezménnyel kapcsolatos támogatási igazolásokat. (Arról, hogyan is jött létre a társasági adókedvezmény rendszere, és ez milyen korrupciós kockázatokat rejt, itt írtunk korábban.)

A persorozat azért is lényeges, mert a kormány igyekszik mindent megtenni azért, hogy ne derüljön ki: pontosan melyik cég hova és mekkora mértékű tao-támogatást küld. Tavaly októberben

http://magyarnarancs.hu/belpol/sorra-mondjak-ki-a-birosagok-hogy-az-orban-felcsuti-hobbijara-utalt-milliardok-kozpenznek-szamitanak-104935

Szerencsére ma Szijjártó Péter egy újabb diktatúrát látogatott meg

Hová is menne ezen a szép napon az ember, ha nem Kazahsztánba?

A 76 éves Nurszultan Nazarbajev vezette Kazahsztánba látogatott Szijjártó Péter külügyminiszter, hogy a kazah szenátus elnökével tárgyaljon a fővárosban, Asztanában. Hogy miről is beszélgettek, arról egyelőre nem tájékoztat az MTI, mindenesetre könnyen lehet, hogy az emberi jogok megsértéséről, vagy a sajtószabadság elleni küzdelemről, netán a választási csalásokról diskuráltak, Kazahsztánban ezek a dolgok ugyanis nagyon mennek.

 

http://magyarnarancs.hu/nagytotal/szerencsere-ma-szijjarto-peter-egy-ujabb-diktaturat-latogatott-meg-104947

Londoni tűzvész: a biztosítók előre szóltak, hogy baj lesz

 

A biztosítási piac szereplői figyelmeztették a brit kormányt a gyúlékony külső épületburkolatok jelentette veszélyre egy hónappal a Grenfell Tower katasztrófája előtt - közölte vasárnap a brit biztosítók szövetsége (ABI).

Az MTI idézte az ABI közleményét. Eszerint a szövetség 2009 óta sürgette a kormányt, hogy vizsgálja felül az épületek tűzbiztonságára vonatkozó előírásokat, idén májusban pedig arra figyelmeztetett, hogy a gyúlékony külső burkolóelemek alkalmazása hozzájárulhat a tüzek terjedéséhez a magasépítésű házakon.

A brit biztosítók szövetségének figyelmeztetéséről a Fiancial Times című lap számolt be elsőként.

 

http://index.hu/kulfold/2017/06/26/londoni_tuzvesz_a_biztositok_elore_szoltak_hogy_baj_lesz/

Brüsszeli pénz a fideszes köröknek

Az egyikük nem más, mint L. Simon László bukott kulturális államtitkár, akinek Simon és Simon Mezőgazdasági Kft.-je 32 millió forinthoz jut az unió vidékfejlesztési programjából. A kormányzati pályázati portálon fellelhető adatok szerint a fideszes képviselő és a felesége tulajdonában álló társaság pályázatáról tavaly áprilisban született döntés. A pénzt azonban a jelek szerint még nem kapták meg, ugyanis az összeg egyelőre nem szerepel a kifizetéseket nyilvántartó államkincstári honlapon. Ráadásul az adatok alapján nem ez az egyetlen brüsszeli támogatás, amit L. Simonék bezsebelnek. A látszólag kegyvesztetté vált politikus feleségének egy másik érdekeltsége is pályázott, és nyert. Az Agárdi Aratrum Kft. több mint 35 millió forint kifizetésére vár (egyébként mindkét cég már korábbi uniós pályázatokon is sikeresen szerepelt). A 70 millió forintos összeget a két társaság az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés című pályázaton nyerte el, amelynek fő célja a vidéki területek fenntartható fejlődésének támogatása, a környezet állapotának megőrzése és javítása. Nem mellékes, hogy bár a támogatás területalapú, mégis pályázni kell rá, így bírálóbizottság dönt a pénz sorsáról.

 

https://mno.hu/belfold/brusszeli-penz-a-fideszes-koroknek-2404956

Feljelentik Toroczkaiékat a földre kényszerített menedékkérők miatt

Önbíráskodás és kényszerítés gyanúja miatt Szigetvári Viktor feljelentést tesz az ásotthalmi menedékkérő-ellenes akció ügyében.

Ahogy vasárnap hírt adtunk róla, Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László a Facebookon dicsekedett azzal, hogy az általa alapított mezőőrség illegális határátlépőket fogott, és kényszerített arra, hogy feküdjenek a földre. Erről fotókat is mellékelt a posztjához. Az Együtt választmányi elnöke szerint a Fidesz-kormány rendőrsége nem tűrheti el szélsőjobboldali paramilitáris erők randalírozását.A politikus szerint Toroczkai Lászlónak, a Jobbik alelnökének szabadcsapatai törvénytelenül jártak el, amikor Magyarországra a Genfi Konvenció szerint jogszerű menedékkérőként érkező embereket kényszerítettek a földre rendőrségi intézkedés nélkül.

http://hvg.hu/itthon/20170626_feljelentes_toroczkai_mezoorseg

 

EU-s aprópénzért is lehajol a Matolcsy fiú

 

Úgy látszik, minden fillérre szüksége van a Matolcsy Ádám érdekeltségébe került Balaton Bútorgyárnak, legalábbis erre utal, hogy a jegybankelnök fiának közvetett tulajdonában álló vállalkozás közel 2,5 millió forint brüsszeli pénzre pályázott idén, és nyert. A veszprémi Balaton Bútor Kft. a cégnél dolgozó gyakornokok támogatására kapja az összeget az Európai Unió gazdaságfejlesztési forrásaiból. A pénz pikantériája az, hogy a pályázat elbírálása nem sokkal azelőtt zajlott, hogy a kormányzat elindította az „Állítsuk meg Brüsszelt!” című kampányt. De az is figyelemre méltó, hogy az ifjú vállalkozó édesapjával, vagyis Matolcsy Györggyel „Nem Magyarország veszélyezteti az EU-t, hanem Brüsszel” címmel közölt cikket tavaly év végén a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap, amelyben a jegybankelnök éles kritikával illette Brüsszelt. Azonban az uniónak címzett bírálatok ide vagy oda, a pénz azért bizonyosan jól jön a Matolcsy-érdekeltségnek. (A FAZ újságírója a Matolcsy Györggyel folytatott beszélgetése alapján írta a cikket.)

 

https://mno.hu/belfold/az-aproert-is-lehajol-a-jegybankelnok-fia-2404955

 

„Hét éve cél, hogy a főváros meggyengüljön”

Ha eszébe jut egy kormánytagnak, hogy most ezt és ezt kellene csinálni, akkor a főváros azt végrehajtja – írta le Budapest városfejlesztési helyzetét lapunknak Schneller István. Az egykori főépítésszel beszélgettünk a házgyárinál nem különb modern lakótelepről, a termékké vált bulinegyedről, a butaságból jelnek képzelt felhőkarcolóról és a szíven döfött Városligetről is.

 

https://mno.hu/belfold/het-eve-cel-hogy-a-fovaros-meggyenguljon-2404979

 

Van egy heteroszexuális miniszterelnök, aki a Pride élén vonul

 

Kanadában a képek alapján elég nagy buli volt az idei melegfelvonulás

Justin Trudeau és felesége, Sophie Grégoire Trudeau vezette fel a vasárnapi torontói Pride felvonulást. Trudeau volt tavaly az első hivatalban lévő miniszterelnök, aki felvonult a Pride-on. Idén már más tisztségviselők is csatlakoztak hozzá, például Ontario kormányzója.

 

http://hvg.hu/elet/20170626_Van_egy_heteroszexualis_miniszterelnok_aki_a_Pride_elen_vonul

 

„Üzenem mindenkinek, nem fogunk kordonok közt vonulni a Pride-on”

 

Bárhogy dönt is a rendőrség, nem lesz lezárás a Pride-on – mondja a szóvivő, aki a korábban kordont bontó Orbán Viktor szavait idézte. Azt is mondja, a szabad vonulás nagy vizsga lesz a magyar demokrácia számára, és nem hagyják magukat megfélemlíteni szélsőséges szervezetek által. Szóba került a Vona Gábor elleni melegvád is. Nagyinterjú Karlik Cintiával.

 

http://24.hu/kozelet/2017/06/26/uzenem-mindenkinek-nem-fogunk-kordonok-kozt-vonulni-a-pride-on/

 Nem adott magyarázatot tettére a kollégáit mérgező ápolónő

 

 Az ügyvéd szerint kizárt, hogy a kollégáin kívül mást is mérgezett volna a nő. Az ápolónő egyébként a kollégái kávéiba tett tudatmódosító szereket. A lap szerint több, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ neurorehabilitációs osztályán dolgozó nővér is rosszul lett az elmúlt időszakban. Több mindenre gyanakodtak, egy idő után kizárólag palackos vizet kaptak inni az ügyeletben lévők az egyetemtől, ezután terelődött rá a gyanú az ápolónőre. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy a harmincas éveiben járó gyanúsított előző munkahelyein történt-e hasonló, mivel a nő már hosszabb ideje dolgozik az egészségügyben.

 

Az ügyvéd szerint a kollégák nem voltak életveszélyben, ezért is "csak" súlyos testi sértéssel gyanúsítják a közben őrizetbe vett nőt. Akinek az elmeállapotát is vizsgálni fogják az eljárás során. 

 

http://index.hu/belfold/2017/06/26/nem_adott_magyarazatot_tettere_a_kollegait_mergezo_apolono/

 

A Pride-ról, a Momentumról és az eszdéeszes tempóról

Írta: Szilvay Gergely Mandiner

Sokan nem megyünk el a Pride-ra. Elfogadjuk ugyan, hogy a melegmozgalom felvonul, de nem kívánjuk legitimálni őket, és nem értünk egyet a Pride szervezőivel. Nem támogatjuk a Pride-ot. 

Sokunk számára ez nem kérdés, nem téma, hanem alap. Magától értetődő. Inkább elmegyünk kirándulni a hegyekbe. Vagy a Balatonra. Vagy Erdélybe. Beülünk egy jó borospincébe.

Ezért gondoljuk azt, hogy a Momentum és Fekete-Győr András Pride-párti felhívása SZDSZ-es tempó. Nagyképű. Beképzelt. Egyoldalú. Megfontolatlan. Meggondolatlan. Mulatságos, ahogy felmegy benne a pumpa és rázza a fejét, szögletesen hangsúlyoz. Tragikomikus, hogy azt hiszi, ez 2017 kérdése. A korszellemé. Ha a korszellem öt év múlva más lesz, akkor vajon haladni fog-e a korral Fegyőr?

 

http://mandiner.hu/cikk/20170626_szilvay_gergely_a_pride_a_momentum_az_szdsz_es_tempo

 

A Gyurcsány-párt is vonul a Pride-on

 

Minden DK-s felvonulónak ajándékkal kedveskednek Gyurcsányék a Budapest Pride-on. A párt azért lesz jelen a felvonuláson, „hogy mindenki szabadon szerethesse azt, akit akar.”

 

http://mandiner.hu/cikk/20170626_a_gyurcsany_part_is_vonul_a_pride_on

 

60 toronyház már el is bukott a gyúlékonysági teszten

Eddig hatvan megvizsgált nagy-britanniai toronyházról derült ki, hogy ugyanolyan gyúlékony burkolattal van fedve, mint amilyennel a Grenfell Tower volt.

http://mandiner.hu/cikk/20170626_60_toronyhaz_mar_el_is_bukott_a_gyulekonysagi_teszten

 

ETNIKAI ÖNVÉDELEMRE KÉSZÜLNEK

AZ IDENTITESZ ELNÖKE SZERINT A CEU-T NEM SZABÁLYOZNI KELLENE, HANEM KITENNI AZ ORSZÁGBÓL

Gabay Dorka magyar Idők

 

Jellegét tekintve szélsőjobboldalinak, minőségében pedig új jobboldalinak határozta meg a lapunknak adott interjúban László Balázs a július 8-án zászlót bontó radikális mozgalmat, amelyhez számos jobbikos is csatlakozni akar. Az Identitesz elnöke szerint a Betyársereg politikai szárnyával és az Érpataki Modell Országos Hálózatával közösen kezdeményezett új szerveződés az etnikai önvédelmet tartja elsődleges céljának, és akár rasszistának is nevezhető, ha ez alatt azt értjük, hogy elismerjük a különbözőségeket, és védelmezzük saját rasszunk sajátosságait. Úgy véli, Magyarországon is van rengeteg no-go zóna, ilyenek a cigánytelepek. László Balázs a CEU-t kitenné az országból, mert szerinte az a káros tevékenység, amit Soros György destruktőrei tesznek, leginkább ebben az intézményben nyilvánul meg.

http://magyaridok.hu/belfold/etnikai-onvedelemre-keszulnek-1869382

 

A HAZA MINDEN ELŐTT

Sitkei Levente Magyar Idők

 

Franciaország első számú szívtiprója ma is szén- és acélközösségként gondol az unióra, ahol a nagyok és erősek diktálnak, a kicsik pedig hálásak.

Em­ma­nuel Macron korunk Kennedyje, és egyelőre nem tudni, milyen hatással lesz Európára ez a teljesen ismeretlen politikus. Alapállását az elnökválasztási kampány során tökéletesen megismerhette mindenki, őt tették meg a Nyugat megmentőjévé, a „szabad világ” vezetőjévé, mintha ez a kifejezés 2017-ben még jelentene bármit is azon túl, hogy valaki utálja Donald Trumpot.

A sármos francia pedig lubickol a szerepben. Kőkeményen kezet fog amerikai antitézisével, a kövér, akarnok és nemtörődöm Trumppal, leányszíveket megdobogtató sétára indul a kanadai kormányfővel, Justin Trudeau-val Szicília szigetén, és amikor arról van szó, kíméletlenül belerúg a neki nem túlzottan fontos visegrádi országokba.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/haza-minden-elott-1869802/

 

KÖVÉR LÁSZLÓ: BARÁTI ÉS ÖSSZETARTÓ NEMZET A MAGYAR ÉS A LENGYEL

MTI

A magyar és a lengyel egymás iránt hű, baráti és egymásra utalt nemzet – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Budapesten, amikor a XI. kerületi Goldmann György téren felavatták a második világháború idején Magyarországon lengyel menekülteket segítő és zsidó embereket mentő Henryk Slawik és idősebb Antall József – Antall József volt miniszterelnök édesapja – emlékművét.

http://magyaridok.hu/belfold/kover-laszlo-barati-es-osszetarto-nemzet-magyar-es-lengyel-1873123/

 

NEM UNJÁK, HORTHYZNAK

Pilhál György Magyar Idők

 

Az elmúlt hét ideológiai rugózóját a miniszterelnök szerdai, Klebelsberg-kastélyátadó beszéde szolgáltatta az ellenzék begyöpösödöttebb felének. Orbán Viktor ugyanis azt találta mondani az ünnepségen, hogy „néhány kivételes államférfiúnak, Horthy Miklós kormányzónak, Bethlen István miniszterelnöknek és Klebelsberg Kunó miniszternek köszönhető, hogy az elvesztett világháború, a vörös terror 133 napja és a trianoni diktátum roppant súlya alatt sem temetett maga alá minket a történelem.” (Stimmel.)

Kapkodták is a levegőt a túloldalon. A „demokratikus” ellenzék mellett maga Heisler András Mazsihisz-elnök, sőt még Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus frontembere (hoppon maradt „Sukoró-befektető”) is kikelt magából.

Kell-e alkalmasabb csócsálni való most, hogy lankadni látszik a tüntizők lendülete? A szörnyülködők között persze Lendvai Ildikó (MSZP, naftalintagozat) is felbukkant. A Kádár-kor éber cenzor asszonya ezúttal a Népszava pulpitusáról üzent híveinek: „Horthy belovagolt a Fideszbe”.

 

http://magyaridok.hu/paca/nem-unjak-horthyznak-1869577/

 

Megjelent magyarul a diktátorbuktatás kézikönyve

Soros Györgyön és szervezetein kívül talán senki sem gyűlöltebb a világ autokratikus rendszereiben, mint a szerb Szrgya Popovics és csapata. Popovics biológushallgatóként szállt be a Szlobodan Milosevics rendszerével szembeni ellenállásba, alapítója és meghatározó alakja volt a Milosevics megdöntésében főszereplő Otpor! (Ellenállás) nevű szervezetnek. 

Az utóbbi években pedig CANVAS (Centre for Applied Nonviolent Action and Strategies) nevű szervezetével tart képzéseket a világ legkülönfélébb részein dolgozó ellenzéki aktivistáknak Ukrajnától Indiáig, Tunéziától Zimbabwéig. Popovics az erőszakmentes rendszerellenes szervezkedések popsztárja lett, Foreign Policy-cikkekben, TED-előadásokban és könyvekben mesél saját tapasztalatairól, és ad egészen konkrét tanácsokat is.

https://444.hu/2017/06/26/megjelent-magyarul-a-diktatorbuktatas-kezikonyve

 

A BKV-vezérigazgatója szerint semmi komoly gond nincs a 3-as metróval, csak "nem jól van beállítva egy-két dolog"

Minden kétséget teljesen eloszlató interjút adott a rendre meghibásodó, a forgalomból éppen kivont 3-as metróról a TV2 Mokka című műsorában Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója. A lemondás természetesen fel sem merült, de miért is lenne erre oka, amikor szavaiból az derült ki: 

a 3-as metró biztonságos, a felújított metrószerelvények meghibásodásainak nagy része nem veszélyezteti az utasok biztonságát. Az elnök-vezérigazgató szerint szó sincs "bármiféle utasbiztonsági kérdésről". 

A felújított szerelvényeknél tulajdonképpen "nem jól van beállítva egy-két dolog, jellemzően az ajtó", de az utasok biztonságát okozó hibák "nem nagyon történnek". 

 

https://444.hu/2017/06/26/a-bkv-vezerigazgatoja-szerint-semmi-komoly-gond-nincs-a-3-as-metroval-csak-nem-jol-van-beallitva-egy-ket-dolog

 

Súlyos pénzügyi visszaélések lehettek Úszás: a MÚSZ feljelentést tesz hűtlen kezelés miatt

 

Hivatalba lépése után Bienerth a Deloitte-ot, a világ egyik legtekintélyesebb könyvvizsgáló cégét bízta meg a szövetség pénzügyi átvizsgálásával.

24.hu korábban úgy értesült, hogy a jelentés tartalma már elég régen ismert volt a MÚSZ elnöke előtt, ennek ellenére valamiért nem hozta nyilvánosságra azt sem a májusi, számára elég szerencsétlenül végződő közgyűlésen, sem azóta.

Ellenben az origo.hu most azt írja, a szövetség június 14-i elnökségi ülésén az elnök végre feltárta a vizsgálat tartalmát, amelyben megállapítást nyert, hogy súlyos visszaélések történtek a Gyárfás-korszakban. Olyan ügyek, amelyeknek minden bizonnyal büntetőjogi következményei lesznek. A lap informátora szerint az elnökség tagjai megdöbbenve fogadták a Deloitte-vizsgálat megállapításairól történő elnöki tájékoztatót.

A lap úgy tudja, az úszószövetség feljelentést tesz hűtlen kezelés és pénzügyi rendellenességek gyanúja miatt és a vizsgálatot az ügyészség folytatja le.

Gyárfás Tamás az Origo hirportálon megjelentek alapján az alábbi közleményt tette közzé:

“Nyilvánvaló, hogy dr. Bienerth Gusztáv közreműködése révén jelenhetett meg – bárminemű tényszerű alátámasztás nélkül –a súlyos rágalmazás.

Dr. Bienerth már a pályázata bejelentésekor közzétette, hogy Gyárfásnak nincs helye az úszósportban. Az általa fél éve kezdeményezett vizsgálat közepette többször közölte, ha bárminemű kérdés merülne fel, akkor azt mindenek előtt velem tisztázza.

Alig néhány hete dr. Bienerth a MÚSZ rendkívüli közgyűlésén a tagságnak még hosszan méltatott.

Tény, hogy ezt követően:

 

http://24.hu/sport/2017/06/26/uszas-feljelentes-hutlen-kezeles-miatt/

 

Külföldre menekülnek a magyarok az egészségügy elől

 

Tavaly több mint 2 milliárd forintért kezeltették magukat magyar biztosítottak külföldön többnyire olyan ellátásokért, melyek itthon nem elérhetők. Sürgősségi ellátásért pedig 5,2 milliárdot fizettek ki külföldi biztosítóknak az Egészségbiztosítási Alapból - írta a Magyar Idők.

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/kulfoldre_menekulnek_a_magyarok_az_egeszsegugy_elol.642474.html

 

Most már megijedhetünk? – péntek este szép csendben csődbe küldtek két bankot

Privátbankár.hu

Bankválság 2.0 indul? Az EKB bankfelügyelete péntek este későn kiadott szűkszavú közleményével lényegében csődben levőnek nyilvánított két olasz bankot. A lépés persze nem váratlan, a megoldás viszont rendhagyó lehet. Politikai okokból a levét a szabályok ellenére az adófizetők ihatják meg.

 

http://privatbankar.hu/penzugyi_szektor/most-mar-megijedhetunk-pentek-este-szep-csendben-csodbe-kuldtek-ket-bankot-308990

 

Új világrend Európában - Londonra már a kutya sem kíváncsi

Privátbankár.hu

A múlt pénteken végetért EU-csúcs rávilágított arra, hogy milyen dinamikával tolódnak el a hatalmi viszonyok az Unióban. Berlin és Párizs már dominál, a perifériák, benne a Visegrádi Négyek nyomás alá kerültek. London teljesen a partvonalra manőverezte magát, már a kutya sem ugatja meg a kontinensen.

 

http://privatbankar.hu/makro/uj-vilagrend-europaban-londonra-mar-a-kutya-sem-kivancsi-309013

 

Közép-Európa nehéz döntése: Macron vagy Orbán?

JÚNIUS 23. 15:56

A Brexit és Donald Trump amerikai elnökké választásának sokkja elmúlt, a holland, a franciaországi és a brit választások eredményének tükrében az Európai Unió nyugati államai derűlátóak, ám ennek ellenére a közép-európai tagországok szemmel láthatóan nem ilyen bizakodóak – írja a New York Times véleményrovatában Ivan Krastev.

 

http://168ora.hu/kozep-europa-nehez-dontese-macron-vagy-orban/

 

Másokra mutogat, az államra vár, mi az?

Szabad Pécs. hu

 

VÉLEMÉNY 2017-re Pécs eljutott odáig, hogy a magyar állam extra dotációja nélkül nem hogy kulturális intézményrendszerét nem tudná működtetni, vagy képtelen lenne kifizetni saját zsebből egy operahaknit (Domingo), de a költségvetésében akkora a hiány, hogy az állami segítség nélkül középtávon pénzügyi összeomláshoz vezetne.

A közgyűlés most, ahogy mindig szokott, nyári szabadságra megy, takaréklángra kapcsolja magát, a városvezetők elhúznak belelógatni a lógatnivalót valami sós lébe vagy alkoholtartalmú, hűsítő italba, esetleg médiaszövetségeseikkel fröccsözgetnek egy közpénzekkel kibélelt vitorláson. Két hónapig jóval kevesebb emléktáblát meg óvodai homokozót avatnak a fontoskodó, beszédeiket a hungarikumnak számító Magyar Nemzeti Közhelyszótár legcikibb részeiből összeállító öltönyösök.

Pedig ha valódi, felelős vezetők lennének, akkor gyorsan be kéne vallaniuk a választópolgároknak, hogy nagy a baj. Aztán pedig éjt nappallá téve azon dolgozni, hogy ne legyen még nagyobb. E helyett az történik, ami már évek óta: másokra mutogatnak és az államra várnak.

 

http://szabadpecs.hu/metal/item/580-masokra-mutogat-az-allamra-var-mi-az

 

Széky János Élet és Irodalom

„Ezekkel a politikusokkal nem lehet előnyös üzletet kötni”

Beszélgetés Krekó Péter politológussal

A Fidesz mint az Európai Néppárt tagszervezete a pártszövetség legutóbbi, máltai kongresszusán megszavazta az orosz információs hadviselés elleni védekezésről szóló határozatot. Ugyanezt a szöveget az LMP idehaza beadta mint országgyűlési határozati javaslatot, és a fideszes többségű Európai Ügyek Bizottsága még a plénum elé sem engedte. Németh Zsolt, a Fidesz szakpolitikusa erre azt mondta, hogy a tartalmával egyetértenek, csak nem határozati javaslat formájában kellett volna beadni. Ez csak egy példa volt arra a kettős politikára, amit a Fidesz, illetve a magyar kormányzat orosz ügyekben folytat. Krekó Péter politológust, egyetemi oktatót, az orosz kapcsolat kérdéseit körüljáró több tanulmány szerzőjét és társszerzőjét kérdezzük ezeknek az ellentmondásoknak a hátteréről.

 

http://www.es.hu/cikk/2017-06-23/szeky-janos/ezekkel-a-politikusokkal-nem-lehet-elonyos-uzletet-kotni.html

 

Helyedre, Stumpf! Így hamisította meg a Macron interjút az MTI és a Heti Válasz

Helyedre magyar! Íme a csúcsszolidáris Macron címmel közölt két perces gyűlöletcikket a Heti Válasz. Az új francia elnök lejáratására készült anyag hiába ment nagyot a hívők táborában, az írás nem más, mint egy egyszerű hoax.

Interjút adott Emmanuel Macron, Franciaország új elnöke a múlt héten, amely a francia Le Figaroa német Süddeutsche Zeitunga belga Le Soira brit The Guardian, az olasz Corriere Della Serra, a spanyol El Pais, a lengyel Gazeta Wiborcza és a svájci Le Temps napilapokban jelent meg, egy időben. A magyar emberek nagy részéhez az MTI összefoglalóján keresztül juthatott el a beszélgetés kivonatolt tartalma.

Talán megmagyarázható, hogy Sumpf András, a Heti Válasz főmunkatársa miért nem ellenőrizte le az eredeti anyagot. Sietett. Meleg volt. Elgurult a gyógyszer. Megbízott az MTI hírt átvevő és tálaló index.hu-s kolléga munkájában. Whatever. Az már nehezebben értem, miért nem tűnt fel Stumpfnak, hogy az átvett anyag nem az eredeti szöveg, hanem egy összefoglaló anyag. Üvölt a csekkolásért.

https://dotoho.atlatszo.hu/2017/06/26/helyedre-stumpf-igy-hamisitotta-meg-a-macron-interjut-az-mti-es-a-heti-valasz/

 

Szlovén letelepedési engedélyekkel házal Magda Marinko egykori bűntársa

Szlovénia budapesti nagykövetsége országa és Magyarország rendészeti szerveihez fordul, mert aggályosnak tartja azt az üzleti modellt, amit az Átlátszó munkatársa ismertetett a külképviselettel állásfoglalásukat kérve. Egy részben magyar hátterű, alvilági kötődésű üzleti kör szlovén tartózkodási engedélyekkel házal, illetve legalábbis ezt tervezi. A kilencvenes évek elejének egyik legsúlyosabb bűnügyében, a „szabadkai halálosztóként” elhíresült Magda Marinko féle gyilkosságsorozat eljárásában harmadrendű vádlott volt az a Dobnik János, aki most beszáll a szlovén tartózkodásiengedély-bizniszbe. Dobnik afféle celeb bűnöző: más súlyos bűncselekményeket – gyilkosságokat és bankrablást – vállalt magára több interjúban, sőt könyveket is írt a tapasztalatairól.

 

https://atlatszo.hu/2017/06/26/szloven-letelepedesi-engedelyekkel-hazal-magda-marinko-egykori-buntarsa/

 

Birkapörköltben a portfólió

A XIX. Karcagi Birkafőző Fesztivál egy olyan kiemelt esemény volt hazánkban, melyen Magyarország Kormányából a miniszterek 40%-a képviselte magát, a Karcaghoz kötődő Fazekas Sándor és Varga Mihály mellett Balog Zoltán emberminiszter és Pintér Sándor is ott volt. A többi 60% miniszternek nem elég fontos egy ilyen hungarikum nemes ünnepe, szomorú. SAD, ahogy Trump elnök úr twittelné.

A birkapörkölt ünnepe is remek alkalom volt, ahol Balog emberminiszter kiszakadjon a hétköznapok sikerszériájából (a világraszóló magyar egészségügy, a négycsillagos kórházakba nyaralni járó betegek, a IKEA-ból átszívott sok új ápoló és nővér, a CEU stb.) így remek 2 perces beszéddel örvendeztette meg az egybegyűlt karcagiakat.

Hét megjegyzés a Momentum lefegyverző erejű videójához

Vajon kitől tanult érvelni a Momentum? – gondolkodom szombat óta, mióta a politikai közösség publikálta videóját Gyere el velünk a Pride-ra! címmel. A kétperces alkotás tartalma Fekete-Győr András lefegyverző erejű okfejtése arról, hogy miért érdemes részt venni a Pride néven ismert felvonuláson. Valamint arról, hogy miért támogatható és előremutató dolog a családfogalom dekonstrukciója. Hallgassuk:

„Mi, a Momentum ugyanis megyünk. Nem magánemberként, hanem politikai közösségként. […] Ez nekünk nem téma, ez nekünk nem kérdés, ez nekünk alap. Hogy miért alap? Azért, mert a XXI. században élünk, és mert 2017-et írunk. Mi abban nőttünk fel, hogy a szerelemnek nincs színe, nincs nemzetisége, nincs neme.”

(A szöveg első fele amúgy nyilvánvalóan Justin Trudeau-parafrázis.)

A videó végén olvasható felirat – egyfajta rövid sztétment – pedig ledobja az atombombát mindenkire, aki akár minimális gyanakvással figyeli a Pride-jelenséget és a meleglobbi különböző megnyilvánulásait:

„A Momentum szerint család az, amit annak tartasz.”

 

http://valasz.hu/itthon/het-megjegyzes-a-momentum-lefegyverzo-ereju-videojahoz-124409

 

Hosszú Katinka az úszás Jeanne d’Arcja

 

Magyar Úszó Szövetségnek most kéne elengednie a Katinka személyes csatáiban való részvételt. De hogy tegye, mikor a vezetőség neki köszönheti a létét? Szülőanyjuk Katinka. Megtagadni az anya harcát igen nehéz.

Ezért is mondhatja az elnök, aki – a jelek szerint –  nemcsak gyermeke, hanem titkára is Katinkának, és talán pont ezen funkciója szem előtt tartása miatt, már most több szövetségi szavazást vesztett, mint amennyit az előző elnök évtizedek alatt, hogy „az úszás és a felkészülés helyett bürokratikus akadályokkal és áskálódásokkal kell foglalkoznia a magyar úszóknak”.

A legszánalmasabb azonban az úszás Sorosának állandó emlegetése. Igen Gyárfás Tamásról van szó. Bármi kellemetlensége is adódna Katinkának, és a hazai szövetség vezetőinek, egyből a korábbi elnök áskálódásait vélik felfedezni.

Jó lenne, ha Katinka számunkra elsősorban az a lány maradhatna, akinek köszönhetően – nagy büszkeségünkre – sokszor játsszák el a himnuszt.

 

http://24.hu/sport/2017/06/26/hosszu-katinka-az-uszas-jeanne-darc-ja/

Minden Nagy-Britanniában élő magyar sorsáról külön döntenének a Brexit után

 

Csak a korábban megszerzett brit állampolgárság nyújt garanciát az Egyesült Királyságban élő uniós polgárok számára a Brexit után. A Theresa May által most ismertetett javaslatcsomaggal kapcsolatban egyelőre sok a bizonytalanság.

A brit alsóház előtt is ismertette Theresa May kormányfő a szigetországban élő uniós polgárok Brexit utáni tartózkodásával kapcsolatos javaslatát. A tervvel, amelynek az alapját a múlt héten Brüsszelben vezette elő, már az EU állam- és kormányfői előtt sem aratott sikert. Nem véletlenül: a szigetországban élő több mint hárommillió európait, köztük több százezer magyart várhatóan bonyolult bürokratikus procedúrának teszi ki, aminek nem látszik a vége.

A javaslatcsomag főbb pontjai:

http://hvg.hu/gazdasag/20170626_Minden_NagyBritanniaban_elo_magyar_sorsarol_kulon_dontenek_a_Brexit_utan

Szakértő: A karrierista Horthy sem kivételes nem volt, sem államférfi

 

"Horthy Miklós kivételes államférfi volt"- nyilatkozta a napokban Orbán Viktor, és Lázár János hozzátette: "nagy magyar hazafi, tisztességes, talpig becsületes katonaember". Kérdés, hogy miért nem állította le a vidéki zsidóság deportálását, miközben jóval később a budapestiekét igen – tette fel a kérdést a szakértő az ATV Start című reggeli műsorában.

Maga Horthy Miklós egy levelében azt írta, ő világ életében antiszemita volt, zsidókkal sosem érintkezett, de lehetetlennek vélte a zsidókat egy-két év alatt kikapcsolni, és hozzá nem értő elemekkel helyettesíteni, ehhez egy emberöltő kell, állította. Egry Gábor, a Politikatörténeti Intézet munkatársa elmondta a műsorban, hogy egyik munkatársa, Turbóczy Dávid Horthy életrajzán dolgozik, és az 1918 előtti éveit kutatja.

 

http://www.atv.hu/belfold/20170624-szakerto-a-karrierista-horhy-sem-kiveteles-nem-volt-sem-allamferfi

 

 

Civil törvény - Újabb uniós szervezet jelezte aggodalmát

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége is osztja a magyar civil törvénnyel kapcsolatos "komoly" aggályokat - mondta Michael O'Flaherty, a szervezet igazgatója az Euractiv brüsszeli hírportálnak adott hétfői interjújában.

 

http://nepszava.hu/cikk/1133101-civil-torveny---ujabb-unios-szervezet-jelezte-aggodalmat

 

DÖMÖTÖR CSABA: ELSÖPRŐ TÖBBSÉG ERŐSÍTETTE MEG A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT

MTI

A nemzeti konzultáció mind a hat kérdésében elsöprő többség, 99 százalék erősítette meg a kormány álláspontját, amelynek lényege az ország szuverenitásának védelme – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

 

http://magyaridok.hu/belfold/domotor-csaba-elsopro-tobbseg-erositette-meg-kormany-allaspontjat-1874350/

 

A kormánypropaganda tévedésből leleplezett egy válltáskát

Szokatlanul erős írással jelentkezett a Pesti Srácok „Forró drót” nevű rovata. „A Bánkitó fesztiválon a Soros-szervezet a Simicska médiával borul össze” című cikkben Jurák Kata többek között megállapítja, hogy a

ezután pedig listázza a résztvevő szervezeteket.„fesztiválról természetesen az úgynevezett civilek sem hiányozhatnak”,

„Ott van a CEU 2.0-ként emlegetett ELTE”

- írja a Pesti Srácok, de nem az egyetem a legmeglepőbb résztvevője a kormányellenes összeesküvésnek.

A Soros György által finanszírozott szervezetek listájára ugyanis a cikkben valamiért felkerült a Müskinn nevű, egyedi táskákat és pénztárcákat készítő budapesti vállalkozás is.

Az írásból nem derül ki, hogy a Müskinn milyen módon járulna hozzá Magyarország kormányának megdöntéséhez, vagy egyáltalán, mi a funkciójuk a Soros-galaxison belül. 

 

https://444.hu/2017/06/26/a-kormanypropaganda-veletlenul-megijedt-egy-valltaskatol

 

-