2017, június 26 - 08:31 Sajtószemle

Egy kis hotel, egy kis kemping, egy kis jachtkikötő, egy kis nádas, egy kis szőlőspince, mikor mi akad.
https://mno.hu/marabu/udvozlet-a-balatonrol-2404838
 

Kétmilliárdot ad a kormány a nagyváradi püspöki palota felújítására

A magyar kormány kétmilliárd forinttal támogatja a nagyváradi püspöki palota felújítását, Szent László örökségének megerősítését –
mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere vasárnap Nagyváradon.
https://mno.hu/belfold/ketmilliardot-ad-a-kormany-a-nagyvaradi-puspoki-palota-felujitasara-2404951

 

Bezárt kórházi osztályok: a főigazgató szerint nincs itt semmi látnivaló
Közleményben cáfolta a jászberényi kórház megbízott főigazgatója vasárnap, hogy az orvoshiány miatt több kórházi osztály is részlegesen bezár a nyárra. Sinkó-Káli Róbert szerint a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház folyamatosan eleget tesz feladatának: minden osztálya és szakrendelője működik, a betegeket fogadja és ellátja.
https://mno.hu/belfold/bezart-korhazi-osztalyok-a-foigazgato-szerint-nincs-itt-semmi-latnivalo-2404886
 

„Nem lesz változás, amíg nem történik tragédia” – Pár kráterrel képtelen ez az ország mit kezdeni
Állítólag erős és büszke Magyarország, de ha keletkezik pár nagyobb lyuk, ott leblokkol az államigazgatás. Pamukon a helyiek már a legrosszabbtól tartanak.
http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/nem-lesz-valtozas-amig-nem-tortenik-tragedia-par-kraterrel-keptelen-ez-az-orszag-mit-kezdeni-104910
 

Két gyermeke van? Jövőre négyszázezer forint maradhat a zsebében
Jövőre további ötezer forinttal nő a kétgyerekesek családi adókedvezménye, így havonta 35 ezer forint, éves szinten pedig 420 ezer forint marad a két gyereket nevelőknél 2018-ban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
https://www.vg.hu/kozelet/ket-gyermeke-van-jovore-negyszazezer-forint-maradhat-zsebeben-543225/
 

Fontos pert vesztett el az állam - százmilliókat fizethet
Pert vesztett a magyar állam Budaörs önkormányzatával szemben, az eljárás a iskolák átvételével kapcsolatos szolidaritási hozzájárulás ügyében indult.
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/fontos_pert_vesztett_el_az_allam.642275.html
 

Épületes adózás – napjaink és a közelmúlt furcsaságai (3. rész)
Az építéssel és lakhatással kapcsolatos adófajták kitalálásánál nem mindig működött a józan ész! Sok olyan adó volt a történelem folyamán, amelyek a hatalom bevezetett ugyan, de azt nem tudták beszedni az adó értelmezési problémái miatt, esetleg lázadás tört ki az adó ellen, sőt még háborút is eredményezett a rosszul tervezett adó. Ilyen eszement adókból gyűjtöttünk össze néhány érdekességet.
http://ado.hu/rovatok/ado/epuletes-adozas-napjaink-es-a-kozelmult-furcsasagai-3-resz
 

Még mindig a nő dolga a gyereknevelés
A társadalomban továbbra is a klasszikus családmodell az uralkodó, ciki ha a férfi marad otthon a gyerekkel és a kormány semmit nem tesz azért, hogy ez ne így legyen. Sok apa csak papíron vagy anyagi okokból megy GYES-re, de elvi meggyőződésből kevesen.
https://abcug.hu/meg-mindig-no-dolga-gyerekneveles/
 

Így lazít a tűzoltó? - Versenyt rendeztek a kánikulában
Igaz, az erős hő nem ismeretlen közeg számukra. Székesfehérváron tartották most szombaton a 35 fokos melegben a VII. Országos Hagyományos Tűzoltó Versenyt az MTSZ és a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség közös szervezésében.
http://nepszava.hu/cikk/1132994-igy-lazit-a-tuzolto---versenyt-rendeztek-a-kanikulaban-fotok
 

Teljesítette-e Széchenyi az akadémiai felajánlását?
A töredékesen megértett vagy szándékosan félremagyarázott információmorzsákból szenzációkat gyártó történelmi bulvárban körülbelül száz éve fel-felbukkan a vád, miszerint Széchenyi István nem is teljesítette híres akadémiaalapító felajánlását. Mi az igazság: mennyire hitelt érdemlő e vád? Erre a kérdésre válaszolt az mta.hu-n megjelent írásában Fónagy Zoltán történész, a Magyar Tudományos Akadémia BTK Történettudományi Intézet tudományos főmunkatársa.
http://index.hu/tudomany/til/2017/06/25/teljesitette-e_szechenyi_az_akademiai_felajanlasat/