2017, június 25 - 18:18 Sajtószemle

Ilyen romboló, jövőt pusztító időszak, mint most, a nyílt diktatúrákat kivéve, nem volt még Magyarországon – állítja a szociológus.

http://hvg.hu/itthon/201716__ferge_zsuzsa_a_szegenysegrol_a_tuntetesekrol__megszunt_kozugyek

 

Nők a magyar munkaerőpiacon: mindennapos a diszkrimináció

Bár azzal sokan tisztában vannak, hogy a hölgyeknek az élet szinte minden területén szembe kell nézniük hátrányos megkülönböztetéssel, azt csak kevesen tudják, hogy a szebbik nem tagjait sújtó diszkrimináció egyik legfőbb terepe a munkaerőpiac. Mindez ki derül abból a kutatásból is, amit a Jobline Női Karriernap szervezőcsapata készített, s amelynek során több mint 2200 munkavállaló nő tapasztalatait összegezték.

http://www.blikk.hu/aktualis/velemeny/nok-a-magyar-munkaeropiacon-mindennapos-a-diszkriminacio/8pwllnq?utm_source=hirkereso&utm_medium=hirkereso&utm_campaign=hirkereso

 

Ennyit kéne keresnie egy átlag magyarnak

550-600 ezer forint körüli bruttó bér közelítene az uniós átlaghoz, a felzárkózási folyamat elindult, de bőven van még teendő - mondta Boros Imre, az első Orbán-kormány minisztere az M1-en.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ennyit_kene_keresnie_egy_atlag_magyarnak.642397.html

 

Most hétvégére várják az új metrószerelvények mérnökeit

Már ezen a hétvégén Budapestre várják a felújított orosz metrószerelvények mérnökeit. A Corvinus Egyetem tanára szerint az oroszok a most bejelentett 800 millió forintos kötbérigénynél is nagyobb kárt szenvedhetnek el, ha a BKV végül mást bíz meg a felújítással. A 3-as metró vonalán átmenetileg a régi, rozsdás szerelvények közlekednek.

http://www.atv.hu/belfold/20170624-hoppa-most-hetvegere-varjak-az-uj-metroszerelvenyek-mernokeit/hirkereso

 

Alig tartják be a cégek a munkavédelmi előírásokat

Az idei év első negyedében 3853 munkáltatónál végeztek munkavédelmi ellenőrzést, illetve 5524 munkáltatónál munkaügyi vizsgálatot; 76,9 százalékuknál (2963 cégnél) állapítottak meg különféle munkavédelmi szabálytalanságot, illetve 60 százaléknál (3314 cégnél) munkaügyi jogsértést. Megdöbbentően magas arány, bár mindkét esetben kedvezőbbek az adatok a tavalyihoz képest.

http://www.tozsdeforum.hu/uzlet/kkv/alig-tartjak-be-a-cegek-a-munkavedelmi-eloirasokat-83347.html?=hirkereso

 

Kritikus az orvoslétszám: részlegesen osztályok működését szüneteltetik

Júliusban és augusztusban részlegesen szüneteltetik a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban a belgyógyászati-, a krónikus-, illetve a rehabilitációs osztály működését – tudtuk meg dr. Sinkó-Káli Róbert megbízott főigazgatótól.

http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/kritikus-az-orvosletszam-reszlegesen-osztalyok-mukodeset-szuneteltetik-733822/

 

Hová tűnhetett a rekordmértékű bérnövekmény?

Túl vagyunk az első negyedéves adatok közlésén, és nincs okunk panaszra: 4,2 százalékkal nőtt a hazai GDP éves bázison, míg a bérek január–áprilisban 12 százalékkal emelkedtek. A két adat látszólag összhangban van, így akár azt is gondolhatnánk, hogy nincs itt semmi látnivaló. Ugyanakkor, ha a gazdasági teljesítményt részleteiben vizsgáljuk, feltűnik, hogy a soha nem látott, dinamikus reálbér-emelkedés ellenére a fogyasztás az elmúlt évek egyik legalacsonyabb növekedési rátáját mutatta. Ráadásul az egész kirakóst tovább bonyolítja, hogy a maginfláció még mindig alulmúlja a jegybanki célt. A valóság újra megcáfolta a tankönyveket, de ezt lassan már kezdjük megszokni. Akkor viszont hol keressük a magyarázatot?

https://www.vg.hu/velemeny/hova-tunhetett-rekordmerteku-bernovekmeny-544157/

 

Agyvérzést okozhat, és nagyon kevesen tudják róla: kezeltesd mielőbb, ha érint a probléma

A magas koleszterinszintről az emberek többségének a nehéz, zsíros ételek gyakori fogyasztása, a mozgáshiány és a túlsúly jut az eszébe. Sokan úgy gondolják, hogy életmódváltással hamar a meggyógyulnak.

http://femina.hu/egeszseg/magas-koleszterinszint-oka/