2017, június 23 - 07:39 Sajtószemle

Egy nő számára sokáig merész választás volt a hagyományos női szerep helyett a művészetet választani. Azokat, akik letértek a társadalom által kijelölt útról, gyakran kirekesztés, megvetés sújtotta, és bizony még a huszadik században is könnyen az őrültek házában találhatta magát az, akinek a viselkedése nem volt átlagos, pláne, ha nem volt családja, férje, aki közbenjárt volna az érdekében.

 

http://www.nlcafe.hu/oltozkodjunk/20170614/muveszet-nok-elmegyogyintezet/

 

A Fidesz nem ismer kíméletet: oxigénpalackkal, tolókocsival ment szavazni a meghalt képviselő

 

Múlt csürtökön annyira fontos volt a Fidesznek, hogy átmenjen a Simicska-Jobbik üzlet elleni kétharmados törvényük, hogy mindenki mozgósítható képviselőjüket berendelték a szavazásra. Még a KDNP-s Rubovszky Györgynek is be kellett mennie, pedig róla tudható volt, hogy nagybeteg. Egy éve a parlamentből vitte el a mentő, tegnap halt meg.

Az Együtt-képviselő Szabó Szabolcs ezt írta:

Múlt héten csütörtökön történt: Gyuri bácsi oxigén palackkal a kezében jött be szavazni, majd a szavazás után felállt, és a Fideszes képviselők padsorai között nagyon lassan és gyötrelmesen elindult kifelé. Egy képviselőtársa sem állt fel, hogy segítse. Rossz volt látni ezt az ülésterem túlsó feléről.

 

 

http://b1.blog.hu/2017/06/22/a_fidesz_nem_ismer_kimeletet_oxigenpalackkal_tolokocsival_ment_szavazni_a_meghalt_kepviselo

 

Európa nem szupermarket, és lesznek következmények” – Macron üzent Orbánnak

 

Nincs rendben, hogy egy ország élvezi az EU-tagság előnyeit, de közben semmibe veszi a szolidaritást és a demokráciát. A francia elnök nem fog kompromisszumot kötni az EU alapértékeiről.

Emmanuel Macron a The Guardiannek adott exkluzív interjút. Ebben arról beszél, hogy

·         Franciaország együtt fog működni Németországgal egy olyan integráció kialakításáért, amely szerte az Európai Unióban vissza tudja szerezni a jelenlegi politikai elitben kételkedő középosztálybeliek bizalmát.

·         Megkísérli rávenni Donald Trump amerikai elnököt, hogy az Egyesült Államok térjen vissza a párizsi klímaegyezmény országai közé.

·         Franciaország kész egyedül is fellépni Basár el-Asszad szír elnök rezsimje ellen, amelyik a vegyi fegyverekkel végrehajtott támadásokkal és a humanitárius folyosók megsértésével átlepte a határt.

·         Ahogyan fogalmazott, „európai reneszánszot” akar.

·         Pragmatikus alapokon nyugvó együttműködést szeretne kialakítani a Brexit utáni Nagy-Britanniával.

·         „Európa nem szupermarket” – figyelmeztette a kelet-európai országokat.

 

http://168ora.hu/europa-nem-szupermarket-es-lesznek-kovetkezmenyek-macron-uzent-orbannak/

 

Orbán: Macron új fiú, de majd kiismeri magát

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtök délután Brüsszelben röviden reagált Emmanuel Macron francia elnök beszólásaira. A francia elnök azt mondta, hogy az EU szerinte nem szupermarket, ahol válogatni lehet a kötelezettségek között. Ezzel elsősorban a magyar és a lengyel kormányt kritizálta, amelyek nem tartják be a közös szabályokat.

Orbán Viktor az EU csúcsra megérkezve azt mondta, hogy Macron még új fiú az Európai Tanácsban, és még nem ismerte ki magát, hogy mit illik és mit nem. Mindenesetre nem tartja túl biztatónak, hogy belépőként belerúgott a visegrádi országokba. 

https://444.hu/2017/06/22/orban-macron-uj-fiu-de-majd-kiismeri-magat

 

"A CEU-ügy egy összeesküvés" – kormánykritikus beszédet mondott Mario Vargas Llosa a CEU-n

 

A Nobel-díjas író kiállt az egyetem és Soros György mellett is.

A CEU-ügy egy összeesküvés. Egy összeesküvés és kész. A CEU nem csak jó szakembereket, hanem jó és kritikus állampolgárokat is akar nevelni. Ez pedig az autokráciáknak, mint amilyen a magyar kormány is, nem tetszik. Ezért hozták létre ezt az összeesküvést. De nagyon meg voltak lepve, mert ez nem egy titkos akció volt, ahogy szerették volna. Reakció is volt rá, de még mekkora. Nemcsak Európából, hanem az egész világból

– mondta az író, aki szerint a világon rengeteg ember értette meg, hogy ami most Magyarországon történik, az egy hihetetlenül fontos harc Európa szempontjából.

http://hvg.hu/itthon/20170622_A_CEUugy_egy_osszeeskuves__kormanykritikus_beszedet_mondott_Mario_Vargas_Llosa_a_CEUn

Ezzel a javaslattal akarja a Fidesz–KDNP kikerülni a plakáttörvény kétharmados részeit

Hír TV, 2017. június 22., csütörtök 19:03, frissítve: csütörtök 19:09

Ez a kormánypárti javaslat kerül holnap reggel a törvényalkotási bizottság asztalára. Ezzel tulajdonképpen beismeri a Fidesz–KDNP, hogy nem tudja biztosítani a rendkívüli ülésen sem a kétharmados támogatást az eredeti plakáttörvényhez.

Az új – feles támogatást igénylő – javaslat szerint egy párt csak az előző év listaárain hirdethet, kedvezményeket csak közbeszerzéssel lehetne kapni, hatóság ellenőrzi majd a plakátokat, és amelyik párt megszegi a törvényt, komoly pénzbírságot kaphat, viszont az olyan szatellitszervezetekre, mint a CÖF, nem vonatkozik a Fidesz–KDNP javaslata.

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/ezzel-a-javaslattal-akarja-a-fidesz-kdnp-kikerulni-a-plakattorveny-ketharmados-reszeit-1397860

Durván kiborult az MSZP-s Bárándy a Fidesz plakát trükkjén

 

"Már vártam ezt a dolgot, hogy mikor hozza elő ezt a Fidesz. Úgy tűnik, hogy most a látszatra annyit sem adnak mint eddig" - ezt mondta Bárándy Gergely az ATV Híradójának arra a hírre reagálva, hogy a teljes állami-költségvetési szférára kiterjesztené a Fidesz, hogy csak piaci áron lehessen hirdetnie, vagyis, hogy pénteken egyszerű feles többséggel átvigye az úgynevezett plakáttörvényt.

 

http://www.atv.hu/belfold/20170622-durvan-kiborult-az-mszp-s-barandy-a-fidesz-plakat-trukkjen

 

Itt a FINA válasza Hosszú Katinka kritikájára

 

http://www.atv.hu/belfold/20170621-itt-a-fina-valasza-hosszu-katinka-tamadasara

 

Trump blöffölt, nincsenek titkos hangfelvételei a kirúgott FBI-igazgatóról

 

Az elnök csütörtökön véget vetett a találgatásoknak. Ismét Twitteren üzent, hogy napjainkban már sosem lehet tudni, hogy miről készülnek felvételek, miről nem, de ő nem rögzített semmilyen beszélgetést és nincs semmilyen felvétel a birtokában, írja a CNN.

 

http://index.hu/kulfold/2017/06/22/trump_bloffolt_nincsenek_titkos_hangfelvetelei_a_kirugott_fbi-igazgatorol/

 

Theresa Maynek nagy híre van az Angliában dolgozó magyaroknak is

 

A megjelent rövidhír alapján annyit tudni a brüsszeli EU-csúcs vacsoráján elhangzott bejelentésről, hogy minden EU-állampolgár, aki már több mint 5 éve dolgozik az Egyesült Királyságban, a Brexit után "settled EU statust", azaz kb. EU-állampolgároknak szóló letelepedési engedélyt kap.

Az új státusz nemcsak az Egyesült Királyságban tartózkodásra jogosítaná fel őket, hanem az egészségügyi ellátórendszer és a közoktatás igénybevételére, valamint egyéb juttatásokra is.

http://hvg.hu/gazdasag/20170622_theresa_may_bejelentes_settled_eu_status

 

Konkrét lépéseket javasol a kontinens orbántalanítására az Economist

 

Az Európai Néppárt rúgja ki a Fideszt tagjai közül, az Európai Unió pedig adjon kevesebb felzárkóztatási forrást Magyarországnak, sőt, tegye az uniós pénzek folyósítását annak függvényévé, hogy az ország belép-e az európai ügyészséget létrehozó országok közé – javasolja a brit Economist nevű hetilap eheti számának vezércikke. Az is üdvözlendő a hetilap szerint, hogy az Európai Parlament megkezdte a magyarok szavazati jogának felfüggesztését.

A lap szerkesztőségi véleménye szerint Orbán nagyot változott, amióta 1989-ben pártállami diktatúra ellen beszélt: ma már Vlagyimir Putyin legközelebbi európai barátja, pártja pedig egyre szorosabban uralja Magyarországot. Miután újraírta az alkotmányt, a választások nem igazságosak, a fékek és ellensúlyok rendszerét Európának nem való amerikai találmánynak tartja, elnyomja a sajtót és oligarcháknak ad nagy hatalmat. A szabad intézmények elleni támadását pedig csak fokozta az utóbbi időben, utal az Economist a CEU és a civil szervezetek elleni lépéseire.

 

https://444.hu/2017/06/22/konkret-lepeseket-javasol-a-kontinens-orbantalanitasara-az-economist

 

Netes cenzúrát követelnek az EU-s miniszterelnökök

 

A csütörtöki EU-csúcs azzal kezdődött, hogy a tagállamok miniszterelnökei megígérték maguknak és egymásnak, hogy megvédik a kontinens népeit a terrortámadásoktól.

Ekkor merült fel a közös igény, hogy meg kell tisztítani az internetet a terrorista propagandától, és ellenőrizni kell az ottani kommunikációt.

Az EU-s vezetők azt akarják, hogy automata rendszerek jöjjenek létre, amelyek képesek lehetnek azonnal törölni a nem kívánt tartalmakat, illetve ki kell építeni az ezek azonosítására alkalmas módszereket. 

Hogy ez pontosan hogyan kivitelezhető, és hogyan illeszkedik majd a szólásszabadságot biztosító európai alapelvekhez, arról most nem volt szó. A részletek kidolgozása is minden bizonnyal az Európai Bizottság munkatársaira vár. 

 

https://444.hu/2017/06/22/netes-cenzurat-kovetelnek-az-eu-s-miniszterelnokok

 

MÁRIS KIHAJÍTOTTA AZ MSZP-FRAKCIÓ BOTKA EMBERÉT

AJTÓT MUTATTAK KERÉNYI GYÖRGYNEK

Magyar Idők

 

Az MSZP frakció rekordgyorsasággal felmondta a Botka László bizalmi emberének számító új kommunikációs igazgatóval, Kerényi Györggyel kötött megállapodását, sőt a parlamenti belépőjét is megvonta tőle – tudta meg a Magyar Idők.

Értesüléseink szerint Kerényi a Czeglédy Csabával szemben indult büntetőügy miatt került a célkeresztbe, miután a párt szombathelyi képviselőjét nyolc társával együtt hárommilliárd forintos költségvetési csalás gyanújával előzetes letartóztatásba helyezték. A szocialisták többsége szerint a Czeglédy melletti szolidaritást kellett volna hangsúlyozni, ehelyett Botka László azt jelentette be, hogy a párt etikai bizottságával vizsgáltatja az ügyet.

A képviselőcsoport és az elnökség számos tagja kifogásolta Kerényinek Tóth Bertalan frakcióvezetővel szemben tanúsított inkorrekt magatartását. Úgy tudjuk, a szocialisták rossz szemmel nézik, hogy politikai főtanácsadóként Botka bizalmi körébe került Ruff Bálint, az SZDSZ egykori kabinetfőnöke. Az MSZP-ben egyértelműen úgy ítélik meg, hogy Ruff aknamunkát végez, és úgy értékelik, hogy célja Botka pozíciójának erősítése a párttal szemben.

 

http://magyaridok.hu/belfold/maris-kihajitotta-az-mszp-frakcio-botka-emberet-1862284/

 

John Lennon rajongó az Európai Tanács elnöke

Olyan Európát építünk, amelyik megvédi a polgárait, visszhangozták az uniós vezetők a brüsszeli csúcstalálkozójukon.

 

„Hozzákezdtünk, hogy megformáljuk azt az Európát, amelyik megvédi a polgárait” – mondta Emmanuel Macron francia elnök az európai uniós csúcstalálkozó szünetében csütörtökön. A terrorizmus, a migráció és a klímaváltozás hatásait sorolta föl olyan veszélyekként, amelyekkel szemben az Európai Uniónak fel kell lépnie.

Két döntést hoztak az uniós kormányfők és államfők csütörtök délután, amely elkezdheti felépíteni a saját magát megvédeni képes Európát.

 

http://index.hu/kulfold/eurologus/2017/06/22/john_lennon_rajongo_az_europai_tanacs_elnoke/

 

Odacsapott

 Rendet vágott az MSZP-ben, kizárta az alkut a Fidesszel, átrendezte a kampánycsapatát, kizárással fenyeget. Minden kontrollt megszerzett magának. Kemény hét áll mögötte, és a pénteki, rendkívüli szavazás még hátravan. Vendégünk volt az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Botka László.

 

http://hirtv.hu/egyenesen/odacsapott-1397865

 

„A multikulturális társadalom sohasem működhet”

Tomás Zdechovsky: A most indított kötelezettségszegési eljárások Európa-ellenes hangulatot kelthetnek és nem oldanak meg semmitMagyar Hírlap

Nem akarja, hogy a visegrádi országok megismételjék a nyugati tagállamok kísérleteit a multikultival, de keresztény menekülteket befogadna Tomás Zdechovsky, a cseh Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppárt (KDU-CSL) európai parlamenti képviselője. A Fideszhez hasonlóan az Európai Néppárt (EPP) frakciójába tartozó politikus hibás lépésnek tartja, hogy a kvóta miatt büntetik a visegrádiakat.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/91198/A_multikulturalis__tarsadalom_sohasem__mukodhet

 

Interaktív atom-roadshow-val nyomják le a torkunkon a Paks 2-t

mfor.hu

 

Promóciós vándorcirkuszt indít országos turnéra az MVM, mely elől a települések mellett a legnagyobb nyári fesztiválok sem menekülhetnek. Jövő év végéig tart, majdnem 300 millióból jön ki.

 

http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/Interaktiv_atom_roadshow_val_nyomjak_le_a_torkunkon_a_Paks_2_t.html

 

Furcsa és kínos találkozója lesz Ádernek a CEU-díjas német exelnökkel

 

Valahogy nem verik nagy dobra a CEU sorsát megpecsételő Áder és a CEU mellett kiálló volt német államfő találkozóját.

Hallott róla, hogy Áder János államfő pénteken találkozik Joachim Gauck volt német szövetségi elnökkel? Ha nem, akkor az nem az ön hibája, ugyanis furcsa mód egyik fél sem reklámozza túl a találkozót: a német nagykövetség egy fél mondat erejéig utal arra, hogy a magyar köztársasági elnök fogadja Gauckot, Áder hivatalának oldalán azonban még ennyi információt sem találtunk, és a megbeszélés az MTI eseménynaptárában sincs meghirdetve.

 

http://hvg.hu/itthon/20170622_joachim_gauck_ader_janos_ceu_soros_gyorgy

 

Gorka Sebestyén dolgozott az FBI-nak, de a muszlimellenes szövegei miatt kirúgták

 

A terrorizmusellenes részlegen tartott előadást a kezdőknek tavaly, a Trump-kampánycsapat tagjaként, de olyanokat mondott, hogy nincsenek mainstream muszlimok, csak már és még nem radikálisok, így aztán kirúgták. A magyar származású fehér házi tanácsadó – akivel kapcsolatban az utóbbi hónapokban több probléma is felmerült – egyébként 2012-ben Oszáma bin Ládent az iszlám Martin Luther Kingjének nevezte. (Daily Beast)

 

https://444.hu/2017/06/22/gorka-sebestyen-dolgozott-az-fbi-nak-de-a-muszlimellenes-szovegei-miatt-kirugtak

LMP: CÉGHÁLÓZATOK SPECIALIZÁLÓDTAK AZ EGYETEMEKNEK SZÁNT UNIÓS PÉNZEK LENYÚLÁSÁRA

 

Köztük feltűnt egy olyan cég is, amely Mengyi Roland fideszes képviselőhöz köthető, aki ellen egy másik ügyben már vádat emelt az ügyészség.

Hadházy Ákos korrupcióinfóként meghirdetett sajtótájékoztatóján azt mondta: a céghálózatokhoz akkor jutottak el, amikor a közbeszerzési adatbázist böngészték, miután Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora továbbra sem ad tájékoztatást arról, mire költötte egyeteme a 30 milliárd forintos uniós támogatást.

Hadházyi Ákos tapasztalatait úgy összegezte: a négy nagy egyetemi pénzköltő hálózat mindegyikére jellemző, hogy hirdetmény nélküli, meghívásos pályázatokon indultak, a meghívottak ugyanahhoz a hálózathoz tartoztak, de a szakértelem hiányzott náluk. Ez szerinte felveti a hűtlen kezelés kérdését is.

 

http://gepnarancs.hu/2017/06/lmp-ceghalozatok-specializalodtak-az-egyetemeknek-szant-unios-penzek-lenyulasara/

 

A Századvég Alapítvány 2,4 milliárd forintra növelve megduplázta a bevételét

Tavaly 2,4 milliárd forint bevételhez jutott, és 200 millió forintos nyereséggel zárta az évet a Fidesz-közeli Századvég Politikai Iskola Alapítvány – írja a hvg.hu, ami szerint a tavaly 64 fős alkalmazotti átlaglétszámú, személyi kiadásokra 466 millió forintot költő szervezet mérlege nem sokat árul el megrendelőiről.

A Századvég Alapítvány, aminek a kuratóriumi elnöke (a korábbi ügyvezető) Barthel-Rúzsa Zsolt, az állami szervezetek egyik legfontosabb és legjobban fizetett háttérintézménye: a kormánnyal 2018 végéig van tanácsadói szerződésük, de az alapítvány szakértői a miniszterelnöknek is adnak tanácsot.

https://444.hu/2017/06/22/a-szazadveg-alapitvany-24-milliard-forintra-novelve-megduplazta-a-bevetelet

 

A lemondott történész szerint Schmidt Mária félrevezette a kuratóriumot, és utólag hárítja a felelősséget

Horváth szerint Schmidt Mária, „a Megbízó a Kuratóriumot felhasználva utólag tesz kísérletet a Dózsa-Pruck ügyben viselt nem annyira szakmai, mint inkább erkölcsi felelőssége áthárítására”.

Mint írja, a Schmidt Mária vezetése alatt álló Terror Háza Múzeum elzárkózott a Pruck-fotó körüli kérdés megvitatásától, „nem adva teret az akadémiai életben megszokott nyilvánosságnak”. (Erről korábban itt írtunk.) „Az üggyel kapcsolatban nyilvánosan a Közalapítvány részéről csak azok mondhattak véleményt, akik tartalmát tekintve és részben hasonló stílusban az első nyilatkozatokkal egyezően »érveltek«” – utalhat a Schmidt mellett kiálló Békés Márton interjújára Horváth. Szerinte a Közalapítványból eddig egyedül Markó György, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója vetett fel történészszakmai szempontokat, amikor a Magyar Időknek azt mondta: irreális elvárásnak tartja, hogy minden egyes fotónak egyesével utánajárjanak, akkor is, ha nem merül fel kétely a kutatóban.

https://444.hu/2017/06/22/a-lemondott-tortenesz-szerint-schmidt-maria-felrevezette-a-kuratoriumot-es-utolag-haritja-a-felelosseget

 

Romsics: Horthy felelőssége vitathatatlan

 

Miután Orbán Viktor ma kivételes államférfinak nevezte Horthyt, érdemes felidézni, miként vélekedik a kormányzóról az egyik legnagyobb hazai szaktekintély.

A legfontosabb kérdés Horthynak a vidéki zsidóság elpusztításában játszott szerepe. Romsics előadásában világossá tette: a kormányzó felelőssége vitathatatlan, még akkor is, ha végül más háborús bűnösökkel ellentétben nem állították bíróság elé. 1944. május közepétől alig másfél hónap leforgása alatt a Horthy vezetése alatt álló Magyarországról négyszázharminchétezer zsidó származású magyar állampolgárt vittek náci gyűjtőtáborokba és végső soron a biztos halálba, ezért hiába próbálják a szélsőjobbosok a németekre hárítani a népirtás felelősségét, mint Romsics is megerősítette: Adolf Eichmann mindössze néhány tucat némettel tartózkodott Magyarországon, az áldozatok összegyűjtését és vagonokba zsúfolását a magyar közigazgatás dolgozói és a csendőrség végezte el.

 

http://www.atv.hu/belfold/20170621-romsics-horthy-felelossege-vitathatatlan

Horthy-mítosz: hogyan kerülte el a kormányzó a felelősségre vonást

 

úgy tűnik – minden korábbinál erősebb a szándék, hogy ne csak történelmi piedesztálra emeljék a kormányzót, de sulykolják is a köztudatba, hogy makulátlan múltjával, nemzetépítő és országgyarapító államférfiként ő egyike a legnagyobb magyaroknak.

Horthy 1945. szeptember 24-től december közepéig tartózkodott Nürnbergben, de a szövetségesek ekkor már nem kívánták a vádlottak padjára ültetni. Horthy már csak tanúként szerepelt (írásos vallomással) a tárgyaláson. Bár dokumentumok egyelőre nem állnak rendelkezésre (ez ügyben az orosz levéltárak még sok meglepetéssel szolgálhatnak), hogy kik, mikor és miben egyeztek meg Horthy személyét illetően, de feltételezhető, hogy ebben a „kegyelmi döntésben” angol, amerikai és szovjet részről elsősorban aktuálpolitikai érdekek és szempontok, s nem a Horthy által elkövetett cselekmények, döntések súlya, vagy az ezekhez kapcsolódó felelősség mérlegelése játszották a döntő szerepet.

 

http://hvg.hu/velemeny/20110526_sebok_horthy_deportalas

 

Tisztességes, talpig becsületes, hazafi: Orbán után Lázár is Horthyt méltatta

 

Kormányinfót tartott a Miniszterelnökséget vezető miniszter, ahol egyebek mellett elmondta, hogy nem számít sikerre a plakáttörvény holnapi szavazásán, Orbán Viktor haza sem utazik a voksolásra.

 

http://www.atv.hu/belfold/20170622-nezze-itt-eloben-lazar-janos-kormanyinfojat

 

Kormányinfó

Lázár: 700 milliárdot fordítana a kormány a budapesti kórházakra

 

Lázárt az RTL Klub kérdezte Horthy Miklósról, aminek előzménye, hogy Orbán Viktor kifejezetten elismerő szavakkal illette, kivételes államférfiúnak nevezte Horthy Miklóst. Lázár erre Antall József mondatát idézte:

Nagy magyar hazafinak tartom.

Lázár szerint a kormány nem foglalkozik történelmi kérdésekkel, de ha jól emlékszik a miniszterelnök is különbséget tett

 

http://index.hu/belfold/2017/06/22/lazar_700_milliardot_forditana_a_kormany_a_budapesti_korhazakra/

 

Uniós jogot sért az online kaszinók magyar szabályozása

 

Rossz hír Andy Vajna online kaszinójának: mégse uralhatja le a magyar piacot.

 

Uniós alapelvet sért a magyar online kaszinószabályozás, állapította meg az EU bírósága. Az ítélet szerint a szolgáltatásnyújtás szabadságával ellentétes az „alapügyben szóban forgóhoz hasonló” szabályozás, ha hátrányosan megkülönbözteti a külföldi cégeket, vagy ha ugyan elvileg nem így van, de a szabályokat nem átláthatóan vagy diszkriminatívan alkalmazzák. Sem a koncessziók odaítélésének hatósági feltételeit, sem pedig a szerencsejáték-szervezők ajánlattételéhez teljesítendő technikai feltételeket nem határozták meg kellő pontossággal.

 

http://index.hu/kulfold/eurologus/2017/06/22/unios_jogot_sert_az_online_kaszinok_magyar_szabalyozasa/

 

Eldőlt: eltűnik a Quaestor bankja

 

A Quaestor Bank története során voltaképpen egyetlen pillanatig sem működött olyan bankként, a vállalatcsoport finanszírozását megolajozó pénzügyi szolgáltatóként, mint amilyennek a Quaestor-csoport vezetése megálmodta. Ez látványos kudarc, ahogyan az a Matolcsy György vezette jegybanknak is. Az MNB 2014 végén adott engedélyt a Quaestornak, hogy megvegye a hitelintézetet a szektorból kivonuló francia Crédit Agricole-tól (az itteni leánybank neve Credigen Bank volt). A hitelintézet 2015 februárjában vette fel a Quaestor nevet, a következő hónapban aztán eldőlt az első dominó Tarsoly Csaba Quaestor-vezér birodalmában.

Most pedig épp a Matolcsy-féle jegybank mondta ki a Quaestor Bank végítéletét. A Magyar Nemzeti Bank ugyanis – még március végén – visszavonta a hitelintézet tevékenységi engedélyét – derül ki egy hivatalos közleményből.

 

http://24.hu/fn/penzugy/2017/06/22/eldolt-eltunik-a-quaestor-bankja/

 

Mészáros Lőrinc nem megy a Veszprém kézimeccsére, amíg Simicska igen

 

Magyar György ügyvéd szerda este még azt nyilatkozta az ATV-n, hogy Simicska Lajost már azelőtt kitiltották a veszprémi kézilabdacsarnokból, hogy a klubban hivatalosan is többségi részesedést szerzett volna a Mészáros Lőrinchez köthető Duna Aszfalt, a 24.hu viszont úgy tudja, hogy bár ez még nem történt meg, de nem fogják meghosszabbítani Simicska páholybérletét, már csak azért sem, mert Mészáros közölte, addig nem hajlandó elmenni a csapat mérkőzéseire, amíg Simicska ott van a lelátón.

 

http://index.hu/sport/kezilabda/2017/06/22/meszaros_lorinc_simicska_harc_veszpremi_kezilabda/

 

Habony barátja a semmiből venné meg a BKV irodaházát

Hiába módosította szerdán a Fővárosi Közgyűlés saját rendezési szabályzatát a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló fölötti üresen álló BKV-irodaház elbontása és egy új, vélhetően nagy üvegpalota építése érdekében, a leendő vevő cége a csőd szélén áll.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a Habony Árpád miniszterelnöki bizalmas és informális tanácsadó egyik grúz–izraeli barátjaként emlegetett, Gag El Mikhael vállalkozó vezette Welt-Stadt Immobilien Kft.-vel már áprilisban egymilliárd forintot meghaladó értékű adásvételi szerződést kötött a BKV, ám azóta egy fillért sem fizettek. A fővárosi közlekedési cégtől származó belső információnk szerint a társaság az idei 15 százalékos bérmegállapodás aláírásával került kutyaszorítóba, ugyanis a remélt privatizációs bevétel a szakszervezetekkel kötött megállapodás egyik pillére.

 

https://mno.hu/belfold/habony-baratja-a-semmibol-venne-meg-a-bkv-irodahazat-2404443

 

A hír igaz, Molnár Gyula és Demján Sándor találkoztak

Az MSZP pártelnöke a hazai és nemzetközi gazdasági helyzetet vitatta meg a nagyvállalkozóval – állítólag.

Elismerte a szocialisták sajtófőnöke, hogy Molnár Gyula pártelnök a plakáttörvényről szóló múlt heti szavazás után egy nappal találkozott Demján Sándorral. Azzal a nagyvállalkozóval, aki Makaóból nemrég Habony Árpáddal együtt érkezett haza Budapestre egy magánrepülőn.

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/a-hir-igaz-molnar-gyula-es-demjan-sandor-talalkoztak-1397827

 

ZÚG A KETTŐS BESZÉD

Pásztor Zoltán Magyar Idők

„Meg akarjuk óvni a választásokat a külföldi beavatkozásoktól, amelyek alááshatják a demokráciánkba vetett bizalmat.”

Méltán hördülhetne fel erre a mondatra a független értelmiség. Feltéve, ha ezt a diktátornak kikiáltott Orbán Viktor mondta volna a hazai álcivilek kapcsán. De nem ő fogalmazta meg ezt a markáns állítást.

A liberális Karina Gould, a kanadai demokratikus intézményekért felelős miniszter mondta, mégpedig annak kapcsán, hogy módosítanák a választási törvényt, mert meg akarják akadályozni, hogy más országból finanszírozott szervezetek befolyásolják a választásokat.

A történet pikantériája, hogy a liberálisok éppen Soros Györgyhöz kötődő szervezetek törvénytelen támogatásával nyertek, s okozták a konzervatívok vereségét 2015-ben.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/zug-kettos-beszed-1855666/

 

WASZCZYKOWSKI: MACRON ADJON MAGYARÁZATOT A KÖZÉP-EURÓPAIAKRÓL MONDOTT SZAVAIRA

MTI

Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter csütörtökön reményét fejezte ki, hogy Emmanuel Macron francia elnök magyarázatot ad a lengyelekről, magyarokról és más kelet-közép-európai népekről mondott szavaira, amikor az EU-csúcstalálkozón előreláthatólag találkozik Beata Szydlo lengyel miniszterelnökkel.

http://magyaridok.hu/kulfold/waszczykowski-macron-adjon-magyarazatot-a-kozep-europaiakrol-mondott-szavaira-1859479/

 

BOTKA TÚLHATALMA SÉRTHETI AZ MSZP ALAPSZABÁLYÁT

KÓSA LAJOS: AZ MSZP KILÓRA MEGVEHETŐ

Bákonyi Ádám Magyar Idők

Etikai vizsgálatot kezdeményezhetnek az MSZP-ben amiatt, hogy Botka Lászlót alapszabály-ellenesen ruházták fel egyes jogkörökkel – értesült a Magyar Idők.

Komoly felháborodást keltett a szocialisták között az, hogy kedden létrejött az országos választási bizottság (ovb) – az MSZP legfőbb döntéshozó szerve a kampányban –, amely elfogadta, hogy a párt szervezeteivel és pénzügyei­vel kapcsolatos döntésekhez a jövőben Botka László jóváhagyása is kell.

Több MSZP-s politikus is azt fontolgatja, hogy vizsgálatot kezdeményez a párt etikai bizottságánál, szerintük ugyanis mindez ellentétes az alapszabállyal. Az ugyanis rögzíti, hogy az országos párttanács dönthet országos intézmény létrehozásáról, továbbá a pártszervezetek pénzügyi támogatásának elosztási elveiről, és ez a testület véleményezi mindazon előterjesztéseket, amelyekhez pénzügyi, gazdasági hatások fűződnek.

 

http://magyaridok.hu/belfold/botka-tulhatalma-sertheti-az-mszp-alapszabalyat-1855936/

 

OCSMÁNY MÓDON REAGÁLTAK RUBOVSZKY GYÖRGY HALÁLHÍRÉRE A BALLIB MÉDIAFOGYASZTÓK

888.HU, PESTISRÁCOK.HU

Teveli Zoltán

Vegyenek egy nagy levegőt, mielőtt a ballib portálok olvasóközönségének, a Rubovszky György KDNP-s politikus halálhírére adott reakcióit megtekintik. A kivételeknek járó tisztelet mellett is döbbenetes, milyen lelkivilágú törzsközönséggel rendelkeznek ezek az honlapok.

 

http://magyaridok.hu/belfold/ocsmany-modon-reagaltak-rubovszky-gyorgy-halalhirere-a-ballib-mediafogyasztok-1859779/

 

Csalással és pénzmosással vádolt bűnszervezet magyar tagjainak kiadatását kéri az Egyesült Államok

 

Eddig példa nélküli módon több, csalás és pénzmosás elkövetésével vádolt magyar állampolgár kiadatását indítványozta az USA-nak idén tavasszal a Fővárosi Főügyészség. Az egyik vádlott ügyvédje szerint az ügyben nem látható a megfelelő garancia arra, hogy az eljárás lefolytatása után az Egyesült Államokból visszaszállítják a védencét és annak társait. Ráadásul ha itthon folytatnák le az eljárást, a vádlottakra legfeljebb 12 éves szabadságvesztés várhatna, míg ha az Egyesült Államokban ítélik el őket, akkor fejenként akár 55 évet is kaphatnak. A bűnszervezet egyik irányítójának mondott magyar férfit az Interpol is körözi, korábban ex-szovjetekkel és izraeliekkel üzletelt.

https://atlatszo.hu/2017/06/22/csalassal-es-penzmosassal-vadolt-bunszervezet-magyar-tagjainak-kiadatasat-keri-az-egyesult-allamok/

 

Istenem, csak a Jahn Ferenc Kórházba ne!

Többnapos hulla a mosdóban, ágyi poloskák, bezárt főbejárat, IKEA-ba menekülő dolgozók, nyugdíjas orvosok, össze-vissza hazudozó miniszterek és vezetők. A Jahn Ferenc Kórház a magyar egészségügy állatorvosi lova.

 

https://vastagbor.atlatszo.hu/2017/06/22/istenem-csak-a-jahn-ferenc-korhazba-ne/

 

Ceglédi Zoltán: Le az utcára, ki a térre!

 

Készüljenek az őszre, és menjenek ki. Le az utcára, ki a térre. Lesz bő félévnyi idő, amikor ennek még biztosan van értelme, hatása. Ha ez egy demokrácia, akkor lehet, ha pedig már nem az, akkor muszáj. Ne a bármilyen „oldali” pártok önző és ostoba üzengetéseire, tárgyalgatásaira, köpködésére és taktikázására bízzák a jövőjüket! Legyenek aktív polgárok, álljanak ki, álljunk ki a fontos, közös ügyekért. Hát nézzék már, hogy fél ettől Orbán, Lázár és a többi, izolált jólétbe, engedelmes mikrofonállványok közé, nyaloncok és fizetett tapsolók előtti, biztonságos pódiumhoz szokott, urizáló főizé! Jogunk van hozzá, okunk van rá. Csináljuk!

 

http://168ora.hu/cegledi-zoltan-le-az-utcara-ki-terre/

 

Komoly esély van rá, hogy az északírek otthagyják Nagy-Britanniát

Képzeljük el, hogy a Fidesz annyira meggyengül egy előrehozott választás után, hogy elveszíti a többségét a parlamentben. Ezután képzeljük el azt, hogy a KDNP egy valódi párt, valódi szavazóbázissal, de nagyjából ugyanannyi képviselővel, mint amennyi most a frakciójukban ül. Végül képzeljük el, hogy a Fidesznek a kormányzáshoz pont ezekre a kemény KDNP-s szavazatokra van szüksége, ezért engedményeket kell tennie a legkeményebb KDNP-s követelésekkel szemben.

Körülbelül ebbe a helyzetbe kergette bele magát Theresa May, amikor előrehozott választást kért Nagy-Britanniában. Persze nem ez volt a terv, de utólag már mindegy is.

http://24.hu/kulfold/2017/06/22/komoly-esely-van-ra-hogy-az-eszakirek-otthagyjak-nagy-britanniat/

 

Egy kezdő Aldi raktáros többet keres, mint egy egyetemi docens

 

Szélsebesen terjed a Facebookon egy egyetemi oktató bejegyzése, amelyben igen érzékletesen hívja fel a figyelmet arra, hogy ma Magyarországon anyagilag mennyire becsülik meg az egyetemi oktatókat.

 

http://24.hu/fn/penzugy/2017/06/22/elkepeszto-egy-kezdo-aldi-raktaros-tobbet-keres-mint-egy-egyetemi-docens/

 

A Fidesz tudni akarja, az LMP is akar-e migránsfalvakat

origo

A napokban állt elő az Európai Parlament zöldpárti frakciójának vezetője, Ska Keller azzal az ötlettel, hogy csoportosan is lehetne betelepíteni bevándorlókat Kelet-Közép Európába a könnyebb integráció érdekében. A Fidesz most felszólította az LMP-t, amely ehhez a frakcióhoz tartozik, hogy nyilatkozzon: támogatja-e migránsfalvak létrehozását például Magyarországon.

 

http://www.origo.hu/itthon/20170622-hidveghi-balazs-felszolitotta-az-lmp-t-hogy-nyilatkozzanak-a-migrans-falvak-terverol.html

 

Levelet írt Orbán Viktor Helmut Kohl özvegyének

 

Levélben fejezte ki részvétét Orbán Viktor Helmut Kohl halála kapcsán a volt német kancellár özvegyének. A magyar miniszterelnök azt írta Maike Kohl-Richternek, hogy a politikus halálával Európa nagy építőmestere távozott, éppen egy olyan időszakban, amikor az alapítóatyák bölcsességére nagy szükség lenne.  

 

http://www.origo.hu/itthon/20170622-a-magyar-miniszterelnok-levelben-bucsuzott-el-baratjatol-helmut-kohltol.html

Megint egy egészségügyi abszurd

Miért ritka nálunk az egynapos ellátás? Például azért, mert eddig a sebészetek sápot fizettek a kórházaknak? Most ez megszűnne, és akkora botrány van belőle, hogy ihaj. 

Az egynapos sebészethez még kórház sem kell, tömegével végeznek ilyet szakrendelőkben. Kell viszont kórházi háttér, mert a műtétnek mindig lehetnek szövődményei. Hogy baj esetén ne kétségbeesetten kelljen kórházat keresni, minden sebészetnek szerződnie kell egy fekvőbeteg intézménnyel arra, hogy ilyenkor ellássa a betegeit.Így a beteg kap egy telefonszámot, ha ilyen és ilyen tüneteket észlel magán, ezt a számot kell felhívnia, és ott biztosan fogadják.

Csakhogy egy idő után a kórházak pénzt kezdtek kérni ezért a hátterezésért. És itt jön az abszurd elem. Merthogy az állami kórház pénzt kér egy tb által nem finanszírozott magánrendelőtől, ha az elront valamit, az esetleg érthető. (Az sem nagyon, ha a beteg biztosított.) De pénzt kérnek az önkormányzati rendelőktől is. Vagyis egyik közintézmény a másik közintézménytől.

 

http://valasz.hu/itthon/megint-egy-egeszsegugyi-abszurd-124382

 

Nem érdekelnének Orbán Viktor komplexusai, ha nem szívnánk emiatt - interjú Herczeg Zoltánnal

Ritkaságnak számít, ha ma Magyarországon egy művész fel meri vállalni a közélettel kapcsolatos véleményét. Herczeg Zoltán divattervező ezt rendszeresen megteszi a

Herczeg Zoltán: Nem érzem jól magam egy olyan hazában, ahol a szabadságunkat, szabadságjogainkat, méltóságunkat, igazságérzetünket, tisztességünket nem tartják tiszteletben, korlátozzák azt, és az embereket komplett hülyének nézik. Nekem itt kell boldogulnom, alkotnom, termelnem, eladnom, kommunikálnom, kapcsolatokat teremtenem. A világ a feje tetejére állt, nemcsak Magyarországon, a teljes fogyasztói társadalom teljesen meghülyült. Ez fokozottan érvényes Amerikára - nézzük csak meg az elnökét -, de negyedszázada hazánkra is egyre inkább.

 

http://zsurpubi.hu/cikk/1324-nem-erdekelnenek-orban-viktor-komplexusai-ha-nem-szivnank-emiatt---interju-heczeg-zoltannal/

Búcsúzzunk a jelenlegi világrendtől – amíg nem késő

Privátbankár.hu

A globális civilizáció egy nagy titka, hogy az adóssághegyeket képtelenség már visszafizetni és a nyugdíj-igérvények betarthatatlanok. Mivel a vezető politikai elitek nem hajlandók a szükséges gazdasági és társadalmi paradigma-váltást levezényelni, a biztonságpolitikai hőmérséklet további ütemes emelkedésére lehet számítani. Az elkövetkező években az ökológiai dezintegráció tovább erősíti a vízért és termőföldért folyó versenyt.

 

http://privatbankar.hu/makro/bucsuzzunk-a-jelenlegi-vilagrendtol-amig-nem-keso-308911

 

Biztos jó ötlet átadni a világhatalmat Kínának és Oroszországnak?

Privátbankár.hu

A német pénzügyminiszter, Wolfgang Schäuble az európai és amerikai együttműködés megtartását szorgalmazza, és óvja Amerikát attól, hogy visszavonuljon vezető szerepéből úgy a kereskedelemben, mint a biztonságpolitikában és a klímavédelemben, mert különben megváltozik a jelenlegi szabad világrend.

 

http://privatbankar.hu/makro/biztos-jo-otlet-atadni-a-vilaghatalmat-kinanak-es-oroszorszagnak-308867

 

„Kiválogatták a bizonyítékokat” – Bárándy Péter a Narancsnak

Múlt csütörtökön új eljárásra kötelezte az elsőfokú bíróságot a „röszkei terroristaperben” a Szegedi Ítélőtábla. Ma megjelent, friss lapszámunkban az első fokon még 10 évre ítélt Ahmed H. védőjével, Bárándy Péter volt igazságügy-miniszterrel olvashatnak interjút.

Magyar Narancs: Túl a fokozott médiafigyelmen, Ahmed H. ügyében jogászként talált érdekességet, olyasmit, ami precedenst teremthet?

Egy családi konfliktus is elfajulhat odáig, hogy az erőszakot alkalmazó fél a rendőrséget akarja rávenni valaminek a megtételére vagy eltűrésére. Ez természetesen súlyos dolog, de nagyon távol áll az igazi terrorista magatartásától. Az Ahmed H.-ügy vádiratában szereplő eseménysor sem mérhető a klasszikus, és ma sajnos a világ számos pontján előforduló terrorcselekményekhez. De másodfokon nem ez volt a kérdés. Azt mondta ki a bíróság, hogy az elsőfokú ítélet megalapozatlan volt. Mintegy kiválogatták azokat a bizonyítékokat, amelyek a vádlott terrorcselekményben való bűnössége mellett szóltak. Ezeket értékelték, miközben figyelmen kívül hagyták a bűnösség ellen szóló bizonyítékokat.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/barandy-peter-ahmed-h-vedoje-a-narancsnak-104898

 

Szabó Tímea: "Nem lehet ennyi ember szenvedését még négy évig nézni"

 

Szabó Tímeával, a Párbeszéd politikusával látványos parlamenti akcióiról és az ellenzéki együttműködésről beszélgettünk.

Szabó Tímea: A kormánypárti képviselőket rövid pórázon tartják az ülésteremben, úgyhogy bekiabálások nem voltak. Engem elsősorban Orbán Viktor reakciója lepett meg, amikor a szemébe mondtam, hogy ennek a törvénynek nem az általam amúgy nagyra becsült TASZ vagy Helsinki Bizottság lesz a legnagyobb vesztese, hanem azok a kisebb vidéki szociális szervezetek, amelyek rákos betegeknek, autizmussal élőknek, időseknek vagy éppen egyedülálló anyáknak segítenek. A miniszterelnöktől megszokhattuk, hogy a vitapartnerére való reagálása valamilyen oda nem illő vitriolos hozzászólásban merül ki, vagy ha ignorálni akarja a másik felet, egyszerűen a papírjaiba bújik. Most viszont ténylegesen bámulta az elé tartott listát, és egyértelműen a meglepettség tükröződött az arcán. Egyébként nem csináltam mást, mint felmentem a Norvég Civil Alap honlapjára, és kinyomtattam a támogatottak jegyzékét. Nem mindegyiküket érinti közvetlenül a megbélyegzés, viszont a vegzálás miatt a Norvég Alap inkább kivonul az országból, tehát mindegyikük támogatás nélkül marad. Ez az a közvetett katasztrofális hatása a törvénynek, amiről Orbán nem hajlandó beszélni.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/szabo-timea-nem-lehet-ennyi-ember-szenvedeset-meg-negy-evig-nezni-104901

 

Támad és titkolózik a Fidesz

Megkérdeztük a Miniszterelnöki Kabinetirodát, mennyire jellemző az a gyakorlat, hogy a kormány ingyenes, kedvezményes hirdetési lehetőséget vesz igénybe: hány ilyen eset történt, mekkora összegről és konkrétan mely hirdetésekről van szó? Milyen indokkal kért/kapott a kormány ilyen lehetőséget? Kerestük a Fideszt is, de április végén - tehát másfél hónapja - feltett kérdéseinkre sem innen, sem onnan nem reagáltak. Elmondhatjuk: sem a Miniszterelnöki Kabinetiroda, sem a Fidesz nem cáfolta, hogy ingyenes, kedvezményes hirdetési felületeket kapott volna (ki tudja, hányszor és milyen értékben).

 

http://nepszava.hu/cikk/1132769-tamad-es-titkolozik-a-fidesz

 

CEU-rektor: Pénteken kezdődnek New Yorkban a tárgyalások a magyar kormánnyal

 

A CEU pont úgy reagált a kormányzati fenyegetésre, ahogy egyetemek szoktak: rendeztek egy akadémiai konferenciát az akadémiai szabadságról, mint globális fenyegetésről. A konferencia azért kifejezetten nagy durranás, mert a záróelőadó Mario Vargas Llosa, a világ egyik leghíresebb, amúgy irodalom Nobel-díjas írója lesz.

De Michael Ignatieff rektor már kezdésnek ledobott egy hírbombát, és elmondta,

hogy pénteken kezdődnek a tárgyalások a magyar kormány és a New York Állam között a CEU-ról.

Ő pedig természetesen szurkol, hogy sikeresek legyenek.

http://24.hu/belfold/2017/06/22/ceu-rektor-csutortokon-kezdodnek-new-yorkban-a-targyalasok-a-magyar-kormannyal/

 

Hazugságvizsgálót vetettek be az Orbán-interjú meghekkelése miatt

 

Két szálon is érdekes fejlemények vannak annál a Pannon Lapok Társaságánál (PLT), amelyet még tavaly vásárolt meg a Mészáros Lőrinc érdekeltségének számító és a Népszabadságot ősszel bezáró Mediaworks. A PLT és a Mediaworks két, jogilag különálló cég maradt, de ez a tervek szerint nem sokáig marad így.

Közben pedig hazugságvizsgálót is bevetettek a tetteseket kereső rendőrök.

Információink szerint június elején néhány, Fejér Megyei Hírlaphoz kötődő dolgozót vetettek hazugságvizsgálat alá, azok után, hogy pár héttel korábban a rendőrség már meggyanúsított valakit a hekkelési ügyben.

A rendőrség korábbi cikkünkhöz adott válaszában azt közölte, hogy május 15-én egy embert hallgatott ki gyanúsítottként „információs rendszerben lévő adat jogosulatlan megváltoztatásával elkövetett információs rendszer vagy adat megsértése” bűntett megalapozott gyanúja miatt. Ez azért is fontos, mert még a december 24-i hekkelés után, azzal összefüggésben viharos gyorsasággal öt munkatársától megvált a PLT, velük vitette el a balhét. Azonban tudomásunk szerint nincs közöttük a rendőrség által meggyanúsított személy. Ez azért is kellemetlen a kiadó vezetésének, mert az ötből ketten munkaügyi pert indítottak a volt munkahelyükkel szemben, sőt hitelrontás miatt is elégtételt akarnak venni, sérelmi díjat is követelnek.

http://24.hu/kozelet/2017/06/22/hazugsagvizsgalot-vetettek-be-az-orban-interju-meghekkelese-miatt/

 

Azbesztper - Elutasították a felperesek keresetét

2014 nyarán nyolc, gyógyíthatatlan mellhártyadaganatban (mezoteliómában) szenvedő beteg fordult a bírósághoz, mert a Heves megyei Lőrinci és Zagyvaszántó között a múlt század hetvenes éveitől 2004-ig működő, azbesztfeldolgozással foglalkozó eternitgyár nyitott technológiája miatt mérgező anyagot lélegzett be. 

A ritka daganatos megbetegedés lappangási ideje akár 20-30 év is lehet, így a betegek a magyar állam ellen indítottak pert, mert a gyár évtizedekig állami tulajdonban volt. Ma már egyik megbetegedett felperes sincs életben, ügyüket hozzátartozóik viszik tovább.

 

http://nepszava.hu/cikk/1132807-azbesztper---elutasitottak-a-felperesek-keresetet

 

A CBA ehhez képest gyurcsányista elhajlás: az Astoriánál nyílik az ország legfideszesebb üzlete

 

Bár a helyiség még üres, mindezt onnan lehet tudni, hogy a kirakat fölött két hatalmas, kisebb stadionba illő kivetítőn folyamatosan, a nap 24 órájában, végtelenítve megy Orbán Viktor nevezetes heló röfis videója, amiben az látható, hogy a miniszterelnök fekete autóján, egy konvoj élén meglátogatja a nagygéci Bözsi nénit és disznaját. Mind a kettőn, egyszerre, angol felirattal, és némi időeltolódással, hogy aki esetleg lemaradt volna egy fontos részről, a másik képernyőn azonnal megtekinthesse:

 

https://444.hu/2017/06/22/a-cba-ehhez-kepest-gyurcsanyista-elhajlas-az-astorianal-nyilik-az-orszag-legfideszesebb-uzlete

Bottoni: Orbán rejtett kincse a nyugati politikai undergroundnak

2017. június 22. 15:56

Írta: Czopf Áron

Jó oka volt rá és tudatosan „horthyzott” Orbán – állítják a Méltányosság elemzői, akik már tíz éve hangoztatják, hogy a történelemnek igenis van helye a politikában. Kinek tartják Orbánt Nyugaton? Miért sikertelen a baloldal és mi köze ennek a politika fel nem ismert irracionalitásához? Ezeket a kérdéseket feszegette a tízéves Méltányosság Politikaelemző Központ által megrendezett Méltányosság Szalon a Petőfi Irodalmi Múzeumban szerdán.

http://mandiner.hu/cikk/20170622_bottoni_orban_rejtett_kincse_a_nyugati_politikai_undergroundnak

Bayer Zsolt

KIUTASÍTOTTÁK…

„Kiutasították Németországból azt a 30 éves bevándorlót, aki május végén fejbe rúgott egy az iskolából hazafelé tartó 9 éves svéd kislányt Bodenben.

A kislány a rúgás után hazáig rohant, majd elmondta a nagymamájának a történteket, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A bevándorlót kis idő múlva elfogták a  rendőrök.

A tárgyalás ma volt Bodenben. A migráns azzal a megdöbbentő dologgal védekezett, hogy őt annyira felidegesítették a menekültszállón, hogy úgy érezte le kell rohannia a városba, hogy megöljön valakit. Ezt csak azért nem tette meg mert a 9 éves kislányon sikerült levezetni az indulatát.

A bíróság a bevándorlót azonnali hatállyal kiutasította az országból.” (magyarkozosseg.net)

forrás: nsd.se

Ha rajtam múlt volna, már nem lett volna mit kiutasítani. Ugyanis ameddig ezeket a rohadt állatokat csak kiutasítgatjuk, addig semmi sem fog megváltozni. Majd ha azzal szembesülnek, hogy sem az ilyesmit, sem mást nem tudnak megúszni ép bőrrel, majd akkor... 

Mert ezek nem csak rohadt állatok, de gyáva szarok is...

 

http://badog.blogstar.hu/

 

Élet és Irodalom

Eörsi László

Fő utca, 1956

A Fő utcai katonai ügyészség és bíróság, a politikai nyomozó főosztály, valamint a körzeti börtön (Fő u. 70–78.) rettegett színhely volt 1956 előtt és után egyaránt. Mint ismeretes, itt játszódott le 59 éve Nagy Imréék pere is. A forradalom napjaiban azonban az ítészek, a nyomozók és a smasszerok magabiztossága kevésbé volt szembetűnő.

http://www.es.hu/cikk/2017-06-16/eorsi-laszlo/fo-utca-1956.html

A menekült fiú, aki levideózta, ahogy romba dől az élete

A 19 éves Tamer szeret filmezni, csinált videókat a szüleiről, amatőr filmet az öccsével. Aztán jött a szíriai háború, az otthonukat lerombolták, apját és öccsét megölték, ő pedig 2015-ben Európába menekült. De ekkor sem állt le a filmezéssel, töredékes felvételeit pedig most megosztotta velünk – az útjáról készült felvételeket, egykori családi videókat, és kisjátékfilmes szárnypróbálgatásait. Ismerje meg Tamert, az útját Európába, és az egykori szíriai életét, amit elpusztított a háború!

https://abcug.hu/menekult-fiu-aki-levideozta-ahogy-romba-dol-az-elete/