2017, június 22 - 13:11 Sajtószemle

Mindenkinek más világszínvonal jut. Van, akinek norvég, van, akinek bangladesi, tágas a világ, elég sok színvonal van benne.
https://mno.hu/marabu/szinvonal-2404304
 

Főnökének ezt kell betartania kánikulában
A hőség idején a munkáltatóknak hűtött védőitalt, rendszeres - óránként legalább 5, de legfeljebb 10 perces - pihenőidőt kell biztosítaniuk a szabadban dolgozó munkavállalók számára, lehetőleg hűvösebb, árnyékos helyen.
http://hvg.hu/gazdasag/20170622_munkavedelemi_szabaly_kanikula
 

Bűnbocsánat nélkül
Ferenc pápa háborút hirdetett a korrupció és a maffia ellen. Azt tervezi, hogy a korrupciós cselekmények elkövetőit és a szervezett bűnözés tagjait az egyház kiközösítené. A korrupció elleni harcban a pápaság már súlyos, történelmi tapasztalatokat szerzett.
https://mno.hu/vezercikk/bunbocsanat-nelkul-2404255

A magyar gyerekek fele többszörös megfosztottságban él
Szomorú kép rajzolódik ki abból a jelentésből, amelyet az UNICEF Innocenti Kutatóközpont készített a földgolyó szerencsésebb felére született, vagyis a világviszonylatban magas jövedelműnek számító országokban élő gyerekekről. Még ezekben az országokban is minden ötödik gyermek relatív jövedelmi szegénységben él, átlagosan pedig minden nyolcadik gyermek táplálkozásának biztonsága veszélyeztetett. Magyarországon a vizsgált országok átlagánál sokkal rosszabb a helyzet.
http://168ora.hu/magyar-gyerekek-fele-tobbszoros-megfosztottsagban-el/
 

Átlépte a magyar átlagfizetés a 300 ezres álomhatárt

Látványos eredményt hoz az állami dolgozók béremelése, de a versenyszférában is kétszámjegyű lett a fizetés növekedése egy év alatt. Azt nem tudni, hogy ebből mennyi volt a valódi fizetésemelés, és mennyit tett hozzá a statisztikához a gazdaság fehéredése.Az év első négy hónapját összesítve a bruttó átlagkeresetek a pénzügyi, biztosítási tevékenység gazdasági ágban voltak a legmagasabbak (582 700 forint), a humán-egészségügyi, szociális ellátás területén a legalacsonyabbak (178 400 forint).
http://hvg.hu/gazdasag/20170621_Atlepte_a_magyar_atlagfizetes_a_300_ezres_alomhatart
 

Az Egészségügyi Államtitkárságon készült egy javaslat, ami rengeteg pénzt venne el a kórházaktól
Hiába beszél egyre több fideszes vezető világszínvonalú magyar egészségügyről, nem igazán találni nyomát annak, hogy a magyar egészségügy  tényleg világszínvonalú lenne. Egy rakás nagy állami kórház katasztrofális állapotban van, és mivel a fideszes kormányzat gyakorlatilag 2010 óta nem mert érdemben hozzányúlni az egészségügy finanszírozási szerkezetéhez, a rendszerből a mai napig ömlik ki a pénz.Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyi Államtitkárságán azonban most készül egy jogszabálytervezet, ami még egy bevételi forrástól elvágná a kórházakat.
https://444.hu/2017/06/21/az-egeszsegugyi-allamtitkarsagon-keszult-egy-javaslat-ami-rengeteg-penzt-venne-el-a-korhazaktol
 

221 milliárddal több jut egészségügyre 2018-ban
http://www.weborvos.hu/egeszsegpolitika/221_milliarddal_tobb_jut_egeszsegugyre/239567/
 

Más is kiválthatja a beteg helyett az e-receptet
November 1-jétől már minden patikában kötelező lesz az e-receptes rendszer használata.
https://mno.hu/belfold/mas-is-kivalthatja-a-beteg-helyett-az-e-receptet-2404288
 

Kiderítettük: ennyit keresnek az Ikeában a kórházat otthagyó ápolók
A héten robbant a hír, hogy kórházi osztályt kellett bezárni amiatt, mert az ápolók a kimerítő ápolói munka helyett a közeli bútoráruháznál kezdtek dolgozni. Utánajártunk, mennyivel kereshetnek többet az egykori ápolók a karrierváltással. Lehet, hogy nemcsak a pénz miatt mentek máshova dolgozni?
https://www.penzcentrum.hu/karrier/kideritettuk_ennyit_keresnek_az_ikeaban_a_korhazat_otthagyo_apolok.1056639.html
 

Szó sincs nyári festésről, a Jahn Ferenc Kórház dolgozói tényleg az IKEA-t választották
Az egészségügyért felelős államtitkár álhírnek nevezte, hogy az ápolók és nővérek felmondása miatt be kellett zárni a dél-pesti kórház egyik belgyógyászati osztályát, szerinte csupán a betervezett felújítások folynak. A hvg.hu azonban úgy tudja, szó sincs nyári festésről, a problémás osztályra tényleg lakat került. Úgy tudjuk, az az értesülés is igaz, miszerint a dolgozók inkább a svéd bútoráruházat választják, mint hogy az egészségügyben robotoljanak.
http://hvg.hu/itthon/20170622_del_pesti_jahn_ferenc_korhaz_ikea
 

Orbán Viktor kivételes államférfiúnak nevezte Horthy Miklóst
http://index.hu/belfold/2017/06/21/orban_viktor_kiveteles_allamferfiunak_nevezte_horthy_miklost_a_klebelsberg-kastely_atadasan/
 

Soros György adott pénzt a fideszes mintaprogramra
A mára kormányzati össztűz alá került Soros György és Lázár János személyesen találkozott 2010 októberében, hogy egyeztessen az integrációs programról, ami az akkor még Hódmezővásárhely polgármestereként dolgozó Lázár szívügye volt.
https://mno.hu/belfold/soros-gyorgy-adott-penzt-a-fideszes-mintaprogramra-2404251
 

Felújítanád a lakásodat? Az állam is ad rá pénzt!
A legrövidebb időre köthető, 4 éves lakástakarékkal 20 ezer forintos havi befizetéssel 1,25 millió forintra számíthatunk a megtakarítás lejáratakor.
http://privatbankar.hu/szemelyes_penzugyek/felujitanad-a-lakasodat-az-allam-is-ad-ra-penzt-308815