2017, június 21 - 06:34 Sajtószemle

https://mno.hu/lephaft/dobbantas-2403749
Ödönke vajon majd visszainteget?
 

Elképesztően túlzsúfolt szállásról, gyatra étkezésről és 15 órás fagyoskodásról írt panaszt a határra kivezényelt tiszt
Tavaly novemberben szolgált a déli határkerítésnél az a tiszt, aki előbb szolgálati panaszt nyújtott be a vezérkari főnökhöz, majd annak elutasítása után be is perelte a honvédséget. Azt állítja,  egyszerűen nem igaz, amit a honvédség kommunikált, hogy minden rendben van a „határ menti feladatok ellátása” körül, félrevezetik az állományt és a közvéleményt is. Ahogy írja, a problémák letagadása aláássa az állomány hangulatát, közérzetét, motivációját, visszaél az emberek  kiszolgáltatottságával, tűrőképességével és türelmével.
https://444.hu/2017/06/20/elkepesztoen-tulzsufolt-szallasrol-gyatra-etkezesrol-es-15-oras-fagyoskodasrol-irt-panaszt-a-hatarra-kivezenyelt-tiszt
 

Inkább az IKEA-ban dolgoznak a dél-pesti kórház nővérei
Lezárták a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház 3-as számú belgyógyászati osztályát, mivel tömegével mondtak fel a dolgozók – értesült a Hír TV.
https://mno.hu/belfold/inkabb-az-ikea-ban-dolgoznak-a-del-pesti-korhaz-noverei-2404231
 

A ló másik oldalán
Jól nézünk ki: mire itthon kész lesz a gőzerővel épülő összeszerelő ország, addigra a határokon belül nem marad, aki összeszereljen. Sokak szerint sokkoló, de még a visszafogottabb vélemények alapján is nagyon elgondolkodtató felmérést hozott nyilvánosságra a Vasárnapi Hírek. A Publicus Intézet reprezentatív közvélemény-kutatása alapján közel 1,2 millió magyar felnőtt tervezi, hogy a közeljövőben külföldön vállal munkát!
https://mno.hu/vezercikk/a-lo-masik-oldalan-2404091
 

Tanárhiány veszélyeztette a szakórákat

Már helyettesítésekkel sem tudta megoldani egyik budapesti szakképző iskola, hogy hetente 100 tanórát szaktanár tartson meg, ezért a helyi szakszervezet Székely László ombudsman segítségét kérte – derül ki az alapjogok biztosának júniusi, lapunk által megismert jelentéséből.
https://mno.hu/belfold/tanarhiany-veszelyeztette-a-szakorakat-2404175

 

Mészáros Lőrincé lehet a veszprémi kéziklub is
Zajlik Mészáros Lőrinc hatalomátvétele a veszprémi kézilabdacsapatnál – állítják a 24.hu forrásai.
http://nepszava.hu/cikk/1132603-meszaros-lorince-lehet-a-veszpremi-keziklub-is
 

Pécsről Budapestre 5 és fél óra alatt lehet eljutni gyorsvonattal, de IC-vel is legalább 4 óra az út
https://444.hu/2017/06/19/pecsrol-budapestre-5-es-fel-ora-alatt-lehet-eljutni-gyorsvonattal-de-ic-vel-is-legalabb-4-ora-az-ut
 

Már tudja a NAV, mennyiért tankolunk júliusban
A NAV közzétette a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban júliusban alkalmazható üzemanyagárakat.
http://hvg.hu/gazdasag/20170619_nav_uzemanyag
 

Olyan kevés vendég jöhet a vizes vb-re, hogy a szervezők gyakorlatilag lemondtak Balatonfüredről
Nagy bajba kerültek a balatonfüredi szállodák a vizes vb miatt, írja a Turizmus Online. A füredi szállások közül jónéhánynak ugyanis majd' teljes kapacitását lefoglalta a FINA szervező bizottsága a torna két hetére a sportolóknak, szervezőknek, bíráknak, vendégeknek - aztán most a foglalások java részét visszamondták.
http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/Olyan_keves_vendeg_johet_a_vizes_vb_re__hogy_a_szervezok_gyakorlatilag_lemondtak_Balatonfuredrol.html
 

Fideszes képviselő: Lázár panelbontásos terve képtelenség
A kormány azt tervezi, hogy visszabontja a panelházakat, és kertes házba költözteti az ott lakókat. Egy panelokkal teletűzdelt kerület, Rákospalota és Újpalota fideszes képviselője vezette le, miért nem alkalmazható Lázár János panelbontásos terve.
http://index.hu/belfold/2017/06/20/laszlo_tamas_fideszes_kepviselo_magyarazza_miert_keptelenseg_lazar_panelbontasos_terve/
 

A családtámogatás és a munkaerőpiac összefüggései
A családtámogató intézkedések ma már gyakorlatilag a szociális háló alapját képezik és igen széles körűek lehetnek, így megjelenhetnek a gyermeknevelést elősegítő pénzbeli és nem pénzbeli támogatásokban (például a különféle segélyek, adózásban érvényesíthető kedvezmények, a munkaerőpiacra való visszailleszkedést segítő politikák, részmunkaidő–rugalmas munkaidő biztosítása).
http://alapblog.hu/a-csaladtamogatas-es-a-munkaeropiac-osszefuggesei/
 

A Fidesz törvénye „külföldi ügynököt” csinált a gyermekmentőkből is

Az SOS Gyermekfalu Alapítványra is vonatkozik a civileket megbélyegző törvény. Az osztrák elnök is szóba hozta az ügyet Orbán Viktornak.
https://mno.hu/belfold/a-fidesz-torvenye-kulfoldi-ugynokot-csinalt-a-gyermekmentokbol-is-2404001
 

Minek ide önkéntes? 110 százalékos a közmunka!
Kezdetben boldog volt a perei polgármester, hogy budapesti önkéntesek jöttek segíteni a helyi gyerekeknek. Mostanra viszont úgy érzi,rátelepedtek a falura. Haragszik, hogy minden hétvégén ott vannak, és hátrányos helyzetűnek hívják a falut, miközben ő csúcsra járatja a közmunkát. Az Indahouse eddig az önkormányzattól kapott teremben működött, hamarosan viszont menniük kell onnan. Kérdés, meddig maradhatnak a faluban.
https://abcug.hu/minek-ide-onkentes-110-szazalekos-kozmunka/
 

Kezdhetünk aggódni? - Minden tizedik sertés hepatitisszel fertőzött lehet
Embernél akut májgyulladást okozó hepatitis E vírussal (HEV) lehet fertőzött a magyarországi sertéstelepek közel 40 százaléka, illetve a véghízók közül csaknem minden tizedik jószág. Mivel azonban ezt nem sorolják a bejelentési kötelezettség alá tartozó állatbetegségek közé, az állategészségügyi hatóságnak nincsenek pontos adatai a fertőzöttségről.
https://www.agrarszektor.hu/allattenyesztes/kezdhetunk_aggodni_minden_tizedik_sertes_hepatitisszel_fertozott_lehet.7879.html
 

Ki nem találná, mi az új hungarikum
Az egykori ferences kolostor, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézetében megtartott sajtótájékoztatón Fazekas Sándor azt mondta, hogy a gyűjteménybe és az értéktárba kerülő tételeket a csúcsteljesítmény, a magyar életérzés köti össze.
https://mno.hu/belfold/ki-nem-talalna-mi-az-uj-hungarikum-2404222