2017, június 21 - 06:31 Sajtószemle

Egy robbanást követően kiürítették kedd este a brüsszeli főpályaudvart – közölte egy helyszínen lévő rendőr a dpa német hírügynökséggel. A belga sajtó szerint egy robbanómellényes férfit láttak, akit a rendőrök lelőttek, nem saját magát robbantotta fel, ahogy eredetileg híresztelték.

A Le Soir a tűzoltókra hivatkozva azt írta, csak kis robbanás volt, senki nem sérült meg. A járőröző katonák szúrták ki a robbanóövet a férfin.

 

http://24.hu/kulfold/2017/06/20/robbanas-miatt-kiuritetek-a-brusszeli-fopalyaudvart/

 

Hazaengedték, mert egy halott amerikaival már úgysem zsarolhatnak

 

Olcsó utakat kínálunk olyan helyekre, ahová anyád nem engedne el

– így hirdette magát a kínai székhelyű utazási iroda, a Young Pioneer Tours, amivel Otto Warmbier Észak-Koreába utazott. A cég az elzárt ázsiai diktatúrára specializálódott, de honlapja szerint Afganisztánba, Iránba, Türkmenisztánba, Csernobilba, Kubába, az Antarktiszra vagy épp Eritreába is visz kalandvágyó turistákat. A másfél évig fogva tartott, a múlt héten pedig kómában hazaszállított fiatal hétfői halála után jelezték: a továbbiakban nem utaztatnak amerikaiakat Észak-Koreába.

Az, ahogy Otto letartóztatását kezelték, megdöbbentő volt, és egy ilyen tragédiának nem szabad megismétlődnie. Az állandó megkereséseink ellenére nem biztosítottak lehetőséget, hogy találkozzunk vele, vagy bárkivel, aki kapcsolatban van vele Phenjanban, csak azt bizonygatták, hogy jól van

– közölte az utazási cég, amely szerint túl nagy lett a kockázata az amerikai állampolgárok beutazásának.

http://24.hu/kulfold/2017/06/20/hazaengedtek-mert-egy-halott-amerikaival-mar-ugysem-zsarolhatnak/

 

Tíz új Föld-szerű bolygót talált a NASA

 

A NASA hétfőn este bejelentette, hogy 219 új bolygó létezésére talált bizonyítékot a Naprendszeren kívül. Ezek közül 10 is a Földéhez hasonló méretű kőbolygó, egyben a lakható övezetben kering, vagyis pont olyan távolságban a csillagától, hogy elvileg kialakulhat rajta élet – írja a Verge.

 

 

http://index.hu/tudomany/2017/06/20/10_uj_foldszeru_bolygot_talalt_a_nasa/

 

Félelmetesen fejlett kémprogrammal tud a CIA behatolni otthonainkba

 

Tíz gyártó – köztük a Linksys, a DLink és a Belkin – routereihez szerzett hozzáférést az Egyesült Államok Központi Hírszerző Ügynöksége, a CIA, írja az Ars Technica. Az otthoni hálózati eszközöket titkos lehallgató berendezéssé tudja alakítani a hírszerzés, amivel ellenőrizni, sőt módosítani, manipulálni is tudják ügynökeik a ki- és bejövő adatforgalmat, valamint képesek tetszőleges programokat telepíteni a routerrel összekapcsolt további eszközökre. Mindez a Wikileaks-re csütörtökön feltöltött CIA-dokumentumokból derült ki, írja a lap az újabb kiszivárogtatásról, ami a WikiLeaks márciusban kirobbant Vault7 projektjének legújabb mozzanata.

 

http://index.hu/tech/2017/06/16/felelmetesen_fejlett_kemprogrammal_tud_a_cia_behatolni_otthonainkba/

Washington: Magyarország egy újabb lépéssel távolodik az EU és a NATO értékeitől

 

Közleményben ítélte el az Egyesült Államok külügyminisztériuma a parlament elé került civiltörvényt, ami Washington szerint igazságtalanul terheli meg és veszi célba a magyar civil társadalmat. A célba vett civilek Washington szerint a korrupció ellen harcolnak és a polgári szabadságjogokat védelmezik.

 

http://index.hu/kulfold/2017/06/20/washington_magyarorszag_egy_ujabb_lepessel_tavolodik_az_eu-tol_es_a_nato-tol/

Soros tízmilliókkal segítette Lázár legnagyobb dobását

 

A tíz ember halálát okozó kolontári vörösiszap-katasztrófa után Soros György alapítványa átutalt egymillió dollárt a kormánynak, hogy segítsen az áldozatokon. A magyar-amerikai milliárdos ennek apropóján találkozott is Orbánnal, akivel a miniszterelnök dolgozószobájában szűk körben beszélgettek 2010 őszén.

Az Orbán–Soros-találkozó hírére sokan emlékezhetnek, arra viszont talán jóval kevesebben, hogy a kormányfőn kívül ekkor egy másik vezető politikussal is egyeztetett a mostanában a Fidesz céltáblájának közepére került üzletember.

 

Ugyanakkor Soros György találkozott Lázár János miniszterrel is, aki a kiemelkedő eredményeket elért hódmezővásárhelyi deszegregációs programját prezentálta Sorosnak, aki nagyra értékelte a polgármester elkötelezettségét

 

Azonban 2010 októberében Lázár még korántsem számított annyira meghatározó politikusnak, mint manapság: a nevét csupán pár hónappal korábban ismerte meg az ország, amikor a második Orbán-kormány megalakulása után kisebb meglepetésre ő lett a Fidesz frakcióvezetője. Soros mégis találkozott Lázárral, majd az Indexnek adott interjújában elismeréssel beszélt róla:

Külön találkoztam Lázár János hódmezővásárhelyi polgármesterrel, aki nagyon sikeresen dolgozik a roma és a szegény gyerekek integrációján.

 

http://index.hu/belfold/2017/06/20/soros_tizmilliokkal_segitette_lazar_legnagyobb_dobasat/

 

Geszti: Minden bokor mögött Soros György bujkál egy világméretű összeesküvésgenerátorral a kezében

 

Hisz a szabad versenyben, az európai értékekben, a liberális demokráciában, de nem pénzeli Soros György, pedig a kormánymédia szerint ez egyértelmű. Viszont nem csinálna kampányt nekik, mert ott durva kormánypropaganda folyik, amivel nem érte egyet. Geszti Péter villáminterjú.

 

http://24.hu/belfold/2017/06/20/geszti-minden-bokor-mogott-soros-gyorgy-bujkal-egy-vilagmeretu-osszeeskuvesgeneratorral-a-kezeben/

 

Plakáttörvény: Botka megvétózta, az MSZP nem segíti ki a Fideszt

 

Mint korábban megírtuk, a Fidesznek a visszadobott plakáttörvény kétharmados részeinél lett volna szükség az MSZP támogatására. Erre látszott is esély, de Botka László közbelépett: az elnökségnek azt javasolta, az MSZP ne nyújtson be saját javaslatot, továbbra se támogassa a Fidesz javaslatát – tudta meg a hvg.hu a párt kommunikációs igazgatójától.

A miniszterelnök-jelölt felvetéséről hivatalosan a pártot vezető Országos Választási Bizottság dönt, de az elnökség nem ment szembe Botkával, aki korábban már kimondta: tilos az együttműködés a Fidesszel (akkor a párt a Vadászkamarának ingyen átadandó kastélyok ügyében kényszerült magyarázkodásra.)

http://24.hu/belfold/2017/06/20/plakattorveny-botka-megvetozta-az-mszp-nem-segiti-ki-a-fideszt/

Kósa: Kit tud még megvenni Simicska Lajos?

 

A teljes ellenzék a korrupció pártjára állt azzal, hogy nem szavazta meg az átlátható párt- és kampányfinanszírozással kapcsolatos törvénymódosítást múlt szerdán a parlamentben - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.

http://www.origo.hu/itthon/20170614-a-teljes-ellenzek-a-korrupcio-partjara-allt.html#

Az Együtt beállhat a Fidesz mellé: együtt tolhatják át a csicskatörvényt

 

Ha átveszik a párt módosítóit, megszavazzák a plakáttörvényt – üzente közleményben az Együtt. Két képviselőjük csatlakozása a kormánypártokhoz elég is lenne, hogy pénteken elfogadják a kétharmados törvényt. Nem elrugaszkodottak a feltételeik. A párt elnöke szerint csak akkor szavazzák meg, ha az ellenzék egésze támogatja azt.

http://hvg.hu/itthon/20170620_Plakattorveny_Egyutt_Fidesz

Inkább az IKEA-ba mentek dolgozni a Jahn Ferenc kórház ápolói, mert az jobban fizet

A Hir TV szerint tömegével mondtak fel ápolók és nővérek a dél-pesti Jahn Ferenc-kórházban, így a hármas számú belgyógyászati osztályt lezárták. A kórház hallgat a történtekről, a Fidesz frakcióvezetője pedig úgy gondolja, elég pénz jut az ágazatra.

A Facebookon a Hír TV szerint olyan információ terjed, hogy a felmondott nővérek és ápolók többsége a közelben, nemrég megnyílt IKEA áruházban vállalt munkát, mert ott a korábbi fizetésük többszörösét keresik meg.

http://24.hu/belfold/2017/06/20/inkabb-az-ikea-ba-mentek-dolgozni-a-jahn-ferenc-korhaz-apoloi-mert-az-jobban-fizet/

Próbálják megmenteni az Amerikában kivégzésre ítélt magyart

 

Kedd kora délután már 733 aláírónál járt az a magyar és angol nyelvű online petíció, amit csak ma indítottak a CitizenGO oldalon William Morva, a virginiai halálsoron ülő, félig magyar rab életének megmentéséért.

Morva esetéről a múlt héten írtunk: az '56 után kivándorolt magyar apától származó, még mindig csak 35 éves férfit azért ítélték halálra Virginiában, mert 2006-ban egy szökési kísérlet során lelőtt két embert. A kivégzést nemrég július 6-re tűzték ki. Ügyvédei még harcolnak érte, szerintük Morva mentális betegsége, a téveszméi vezettek a gyilkosságokhoz.

 

http://index.hu/belfold/2017/06/20/magyarok_is_peticiot_inditottak_a_virginiai_halalraiteltert/

Az EU rábólintott, szeptemberben tárgyalhatja a parlament a lex Heinekent

 

Miután az Európai Bizottság hétfőn úgy döntött, nem akadályozza meg az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosítását megtiltó törvényt, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: a parlament akár már szeptemberben tárgyalhatja a lex Heinekenkt.

http://index.hu/belfold/2017/06/20/az_eu_rabolintott_szeptemberben_targyalhatja_a_parlament_a_lex_heinekent/

Botka kirúgott pár szocialistát a kampánycsapatból

 

A kampányigazgatóság érdekessége, hogy Tóbiás József múlt héten még egészen más névsort talált és hirdetett ki a pártban. Mint megírtuk meglepő visszatérők kerültek volna be az MSZP-s kampánystábba: a 2014-es, kétharmaddal bukott választás kampányfőnöke, Molnár Zsolt, illetve Baja Ferenc, aki már Horn idején is kampányokat vezényelt.

Botka László viszont más felállásban gondolkodott, így Molnár és Baja nem került be a csapatba. Nincs szó hivatalos lecserélésről, mert hivatalosan nincs is kampányigazgatóság, Tóbiás tehát nem formálisan vezette ki őket.

 

http://index.hu/belfold/2017/06/20/botka_kirugott_par_embert_a_kampanycsapatbol_megalakult_az_mszp-s_ovb/

Két magyar püspök rácáfol a menekültellenes kormánypropagandára

 

Fabinyi Tamás evangélikus és Beer Miklós katolikus püspök szólal fel a menekültek érdekében az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) új videóján. Az egyházi vezetők a menekülőket saját magukhoz hasonlítják, és – a ma Magyarországon élők számára már-már kirívó, humánus megközelítésben és hangnemben – az erőszak áldozataként, segítségre szoruló emberekként beszélnek róluk.

http://index.hu/belfold/2017/06/20/ket_magyar_puspok_racafol_a_menekulellenes_kormanypropagandara/

Csizmadia László Közpénzcsárdás

A civil szervezetek átláthatóságát célzó törvény elfogadása előtt az ellenzéki pártok, karöltve a külföldi pénzekből fizetett NGO-kkal, összpontosított támadást intéztek a CÖKA ellen

Magyar Hírlap

Ennek oka az volt, hogy szervezetünk, szemben velük, szuverenitását megőrizve nem kért és nem fogadott el külföldről érkező támogatást. Működésünket magyarországi partnereink, adományozóink biztosítják.

A magyar emberek tudják, hogy ingyen kenyér nincs, akik az NGO-k vezetőit külföldről busásan megfizetik, elvárják politikai érdekeik és ambícióik érvényesítését. Ily módon a Rockefellereket, Soros-féle szervezeteket, a Norvég Civil Alapot szolgálók elkötelezetté váltak a neoliberalizmus ideológiáját követő, nyílt társadalom eszmeiségét és a globalizmus mindenhatóságát hirdető pénzhatalmasok céljai mellett. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/91011/Kozpenzcsardas

ÓRIÁSPLAKÁT-SZÁMHÁBORÚ

Csontos János Magyar Idők

 

Ti dolgoztok. Ők lopnak – indította a személyes névmásokra alapozva politikai ellenlábasának áprilisi lejárató óriásplakát-kampányát a Jobbik. A Jobbik politikai ellenlábasai manapság – az idők hihetetlen változásával – a kormánypártok, barátai pedig az ellenzék padsoraiban lelhetők fel. Akik Vona Gáborékat nemrég még politikai karanténba akarták zárni, felújítva a végtelenül hazug „demokratikus ellenzék” önelnevezést (s hangsúlyozva, hogy a Jobbik viszont az antidemokratikus ellenzék), mostanra helyet csináltak nekik is egy sokkal tágabb, lakályosabb karanténban.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/oriasplakat-szamhaboru-1846396/

Jávor Benedek: Mag vagy héj?

 

Az igazi veszélyt nem az uniós pénzek apadása jelenti, hanem a befolyás elvesztése a belső döntéshozói körökre.

Az Európai Unió jövőjéről szóló viták Emmanuel Macron francia elnök megválasztásával és földcsuszamlásszerű győzelmével a nemzetgyűlési választások első fordulójában a korábbinál is intenzívebbé váltak. A Macron–Merkel-páros az elmúlt hónapok eredményei alapján politikai felhatalmazással, és nyilatkozataik alapján eltökéltséggel és tervekkel is rendelkeznek az EU megújítására. Ennek az iránya sem nagyon kétséges a továbbiakban.

http://hvg.hu/itthon/20170620_Javor_Benedek_Mag_vagy_hej

Kellett a Fidesznek egy dühös, lakótelepi ember. Megtalálta

 

Kezd szertefoszlani a fegyelmezett pártkatona Németh Szilárd puritánságának mítosza. Ő is a „nagyfiúk” példáját követheti.

„Mégsem lehet Rolex órával a kézen hitelesen elmagyarázni, miért olyan nagyszerű dolog, ha kétezer forinttal olcsóbb lesz a gázszámla” – magyarázta az egyik fideszes képviselő, amikor arról kérdeztük, vajon miért épp Németh Szilárdot választotta 2013-ban Orbán Viktor rezsibiztosnak. Az egykori csepeli birkózóból lett politikus akkor emelkedett ki a párt talpasai közül, és lett a Fidesz egyik legélénkebb, harsány színekkel és durva ecsetvonásokkal festett színfoltja.

http://hvg.hu/itthon/201724__nemeth_szilard__politikai_karrier__lakotelepi_ember__nehezsulyu_birkozas

Lovász László: Ennél kicsit intelligensebb támadást vártam

 

A Magyar Tudományos Akadémia mint szervezet ne foglaljon állást a közállapotokat érintő ügyekben, magát a tagságot azonban kifejezetten vitára biztatja az MTA újraválasztott elnöke. Lovász László nem érzi, hogy a CEU melletti kiállása miatt büntetésbe került volna az Akadémia, szerinte az egyetem működése körüli bizonytalanság viszont sokat ártott Magyarország tudományos vonzerejének. Lovász a külföldre távozott magyar kutatók visszacsábításának feltételeiről is beszélt a hvg.hu-nak.

http://hvg.hu/itthon/20170620_Lovasz_Laszlo_MTA_elnok_interju

Botka átrendezte az MSZP kampánycsapatát

 

A kampányigazgatóság érdekessége, hogy Tóbiás József múlt héten még egészen más névsort hirdetett ki a pártban – emlékeztet az Index. Olyan visszatérők kerültek volna be az MSZP-s kampánystábba, mint a 2014-es, kétharmaddal bukott választás kampányfőnöke, Molnár Zsolt, illetve Baja Ferenc, aki már Horn idején is kampányokat vezényelt. Botka László viszont más felállásban gondolkodott, így Molnár Zsolt és Baja Ferenc nem került be a csapatba.

http://hvg.hu/itthon/20170620_botka_atrendezte_az_mszp_kampanycsapatat

Októberben már dönthetnek az új Európáról – és mi lesz velünk?

Privátbankár.hu

 

Macron már nyáron nekiáll a 3000 oldalas francia munka törvénykönyv reformjának. Brüsszeli értesülések szerint már októberre meglesz a német-francia mesterterv az EU belső magjának kialakításáról. Prága és Pozsony állítólag csatlakozni akar, de mi lesz velünk?

 

http://privatbankar.hu/makro/oktoberben-mar-donthetnek-az-uj-europarol-es-mi-lesz-velunk-308791

Mészáros Lőrinc megszerezheti a veszprémi kéziklubot

 

 Pedig a földkerekség egyik legjobb csapatát nem is olyan régen még Simicska Lajos érdekeltségi körébe sorolták. A vállalkozó rendre ott ült a lelátón páholyában – ez egyébként mostanában is megesik, áprilisban például egy jobbikos képviselőjelölttel fényképezték le ott a milliárdost –, a klub elnöke pedig az oligarcha jobbkezeként ismert Fonyó Károly volt, aki  2015 végén távozott a posztról.

Fonyó a 24.hu-nak most azt mondta, akkor ment, amikor jelenléte már visszahúzó erő volt a csapatnak. Ezzel arra utalhatott, hogy az a TV2 tulajdonlása körüli jogi háború időszaka volt. Fonyó cége, a Megapolis Media Zrt. Andy Vajnával egyidőben jelentette be igényét a TV2 megvásárlására. A pár hónapos harcból végül Vajna jött ki győztesen.

Azaz nem az Orbán Viktorral a legendás G-napon szakító Simicska kezéből kell kicsavarni a klubot a sportági elitalakulatra a hírek szerint szemet vető Mészároséknak: a klub elnöke Kálomista Gábor, a nemzeti együttműködés rendszerében továbbra is sikeresen mozgó producer.

 

 

http://24.hu/belfold/2017/06/20/meszaros-lorinc-megszerezheti-a-veszpremi-keziklubot/

Elképesztően túlzsúfolt szállásról, gyatra étkezésről és 15 órás fagyoskodásról írt panaszt a határra kivezényelt tiszt

Tavaly novemberben szolgált a déli határkerítésnél az a tiszt, aki előbb szolgálati panaszt nyújtott be a vezérkari főnökhöz, majd annak elutasítása után be is perelte a honvédséget. Azt állítja,  egyszerűen nem igaz, amit a honvédség kommunikált, hogy minden rendben van a „határ menti feladatok ellátása” körül, félrevezetik az állományt és a közvéleményt is. Ahogy írja, a problémák letagadása aláássa az állomány hangulatát, közérzetét, motivációját, visszaél az emberek  kiszolgáltatottságával, tűrőképességével és türelmével.

A határra kirendelt önkéntes tartalékos tiszt „Jelentés a »végekről« avagy a »táborlakókról«” elnevezésű panasza hosszan sorolja, hogyan (egyebek között elhelyezés, étkezés, a szállítás, egészségügyi ellátás) sértik meg a katonák emberi méltóságát és a jogszabályokat. 

https://444.hu/2017/06/20/elkepesztoen-tulzsufolt-szallasrol-gyatra-etkezesrol-es-15-oras-fagyoskodasrol-irt-panaszt-a-hatarra-kivezenyelt-tiszt

Fideszes képviselő: Lázár panelbontásos terve képtelenség

 

A kormány azt tervezi, hogy visszabontja a panelházakat, és kertes házba költözteti az ott lakókat. Egy panelokkal teletűzdelt kerület, Rákospalota és Újpalota fideszes képviselője vezette le, miért nem alkalmazható Lázár János panelbontásos terve.

 

http://index.hu/belfold/2017/06/20/laszlo_tamas_fideszes_kepviselo_magyarazza_miert_keptelenseg_lazar_panelbontasos_terve/

Több pénzért vettünk kevesebb szavazatot, mint a portugálok, és még büszkék is vagyunk rá

 

Magyarország nagy nehezen csatlakozott a Kína által életre hívott Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bankhoz (AIIB), ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium jelentette be a napokban, miután aláírták a belépési okmányokat, és befizettünk egy nagy adag pénzt a nemzetközi intézménynek.

Ennek az egyetlen szépséghibája, hogy Magyarország a maga 100 millió dollárjával valóban többet fizetett a bankba, mint a portugálok a maguk 65 milliójával, de

a több pénzért kevesebb szavazatot kaptunk,

ahogy az a bank honlapján is látható . Aminek az az oka, hogy a portugáloknak sikerült időben, a bak megalapításakor belépniük, míg nekünk nem.

 

http://index.hu/gazdasag/2017/06/20/tobb_penzert_vettunk_kevesebb_szavazatot_mint_a_portugalok_es_meg_buszkek_is_vagyunk_ra/

Milyen a nők ölének íze Habony Árpád szerint?

Nagy nap a mai mindenkinek, aki szereti a kormánypropagandát, a bulvárt és a szexet, de a legjobban ennek a háromnak a keverékét. Ez az „összeállítás” jelent meg a Ripostban:

 

https://444.hu/2017/06/20/milyen-a-nok-olenek-ize-habony-arpad-szerint

Habony stopposként került a bérelt magánrepülőre, amivel Demján kártyázni volt Makaón

A 444 úgy értesült, hogy Habony Árpád szinte véletlenül ült ugyanazon a Ferihegyre a múlt héten leszálló bérelt magángépen, amin az ingatlan- és bankbefektető milliárdos Demján Sándor illetve főleg ügyvédekből álló kísérete utazott. 

A 444 több független forrásból is úgy értesült,  hogy Habony talán tényleg kötvényezett Dél-Kelet-Ázsiában, de Demjánék biztosan más ügyben jártak odakint, és nem is Habony társaságában. 

A szintén a környéken utazgató Habony szinte szó szerint „stopposként” került fel a gépre, amennyiben Demján meginvitálta a fedélzetre. 

 

https://444.hu/2017/06/20/habony-stoppos-volt-a-berelt-maganrepulon-amivel-demjan-kartyazni-ment-makaora

 

LETETTÉK A SIEMENS TURBINALAPÁTGYÁR BŐVÍTÉSÉNEK ALAPKÖVÉT BUDAPESTEN

MTI

A Siemens a budapesti Power and Gas üzem telephelyén mintegy 10 milliárd forint beruházással bővíti gáz- és gőzturbinalapát-gyárát.

·         A beruházás jelentőségét növeli, hogy a világ energiaipara változik, részben a megújuló energia, részben a nukleáris energia jelentősége növekszik

·         A jelenlegi gyártóterületet 2500 négyzetméterrel bővíti, 10 ezer négyzetméteres új gyártócsarnokot épít, ezzel 150 új műszaki szakembernek nyílik új álláshely

·         Szijjártó Péter kiemelte: Németország és a Siemens is Magyarország stratégiai partnere, a német cég 3 ezer embernek ad Magyarországon munkát

 

http://magyaridok.hu/belfold/letettek-siemens-turbinalapatgyar-bovitesenek-alapkovet-budapesten-1848892/

 

 

VARGA MIHÁLY: AZ EGÉSZSÉGÜGY TERÉN IS ERŐSÍTENI KELL AZ EGYÜTTMŰKÖDÉST KÍNÁVAL

MTI

Magyarországnak erősítenie kell az együttműködést Kínával az egészségügy területén, a távol-keleti országot a kormány ezen a téren is kiemelt partnernek tekinti – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden Budapesten, az Egészség kapuja című egészséggazdasági kiállítás konferenciáján.

 

http://magyaridok.hu/gazdasag/varga-mihaly-az-egeszsegugy-teren-erositeni-kell-az-egyuttmukodest-kinaval-1849066/

 

PROXY HÁBORÚ AZ IDENTITÁS ELLEN

Fricz Tamás

 

Márpedig, ha iszlám vallású emberek százezrei és milliói érkeznek meg Európába, akkor egyértelmű, hogy előbb vagy utóbb felbomlasztják a hagyományos, kereszténységre és egyéni szabadságra épülő nemzeti közösségeket, s egy kevert, szinkretikus vallás jön létre, a határok elmosódnak, az európai identitás elhalványul. S akkor egyre kevesebb akadály lesz az előtt, hogy a globális háttérhatalom emberei újabb, hét mérföldes lépést tegyenek az új világrend és kozmopolita világtársadalom felé.

De! Mindez azt a látszatot kelti felénk, mintha az iszlám és az európai kereszténység közötti vallásháború dúlna, s ez által a legnagyobb ellenfeleink a közel-keleti muszlim államok és népeik lennének vallásukkal együtt. Ezzel szemben nagyon fontos látnunk, hogy itt valójában proxy háború zajlik: az iszlámot beküldték erre a „frontra”, és ők azt teszik, amit a helyzet diktál számukra. Azonban a valódi ellenfél, aki a szálakat mozgatja, a valódi fenyegetés Európára és Magyarországra nézve a globális, részben még háttérben maradó elit.

Persze a proxytól, vagyis a muszlim migránsinváziótól is meg kell védeni magunkat. De közben ne tévesszük szem elől, hogy valójában ki mozgatja a szálakat.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/proxy-haboru-az-identitas-ellen-1815028/

Kaszinóban lehet, máshol tilos - mi az?

 

Csak a kaszinókban másolhatják le az ügyfelek személyes okmányait, más területen ez jogot sért - mondta az InfoRádiónak Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke.

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/kaszinoban_lehet_mashol_tilos_mi_az.641855.html

 

Nem csak nekünk volt jó üzlet a letelepedési kötvény

 

A letelepedési kötvények forgalmazásával mindenki jól járt, mondja Földvári Gábor, a Ciprus és India területén kötvényeket forgalmazó Innozone Holding tulajdonosa. Az üzletemberrel átbeszéltük a programmal kapcsolatos korrupciós kérdéseket is.

 

A parlament egykoron Rogán Antal vezette gazdasági bizottsága jelölte ki az ügynökcégeket, ez a bizottság vette vissza később egyesek jogait. Mi a sajtóban sokszor firtattuk, hogy mennyire Rogán Antal vagy az ő titokzatos barátja, Habony Árpád mozgatja ezt az egész történetet.

Hadd szakítsam félbe, és tegyek fel most kivételesen én egy kérdést. Tud olyan jelentkezőről, aki szeretett volna kötvényeket árulni, beadta a kérelmét, és visszautasították? Mindig hallom ugyanis ezt a vádat a politikai alapon kiválasztott ügynökökről, de akkor más miért nem kért egy olyan országot, ami még szabad volt.

Gondolom, azzal azért sokra nem ment volna, ha egy még lefedetlen országra, mondjuk Gambiára vagy Lesothóra kér egy licencet.

Egész Afrikára, illetve Amerika nagy részére senki nem kért...

Elhiszem, de ezt a programot 80 százalékban kínaiak vásárolták meg, az volt az izgalmas, hogy Kínát ki kapja.

 

http://index.hu/gazdasag/2017/06/20/nem_csak_nekunk_volt_jo_uzlet_a_letelepedesi_kotveny_de_az_allamnak_is/

 

 

Bernd Storck 200 millás gondot okozott az MLSZ-nek

 

Szövetségi kapitányunk jót akart, amikor meghívta az Andorrába látogató szurkolókat a soron következő két hazai vb-selejtezőre. A gesztus azonban nem várt bonyodalmakhoz vezet.

Az MLSZ ugyanis csak elektronikusan úton értékesíti a válogatott találkozók belépőit. Korábban szép számmal fogytak a mind az öt hazai vb-selejtezőre szóló bérletek, továbbá elővételben egyesével is meg lehetett venni a meccsjegyeket, így a Lettország és a legnagyobb érdeklődéssel várt Portugália ellenit is.

Így szinte biztos, hogy a 650-700 érdekelt közül többen is rendelkeznek már belépőkkel. Ezek egészen biztosan más és más helyre szólnak, azaz találkozónként is különböző kategóriájú, 2500-25 000 forint közötti jegyek visszaváltását kell megoldani (nem beszélve a bronz, ezüst és arany VIP-jegyekről).

Kérdés, hogyan tervezi mindezt lebonyolítani az MLSZ?

http://24.hu/sport/foci/2017/06/20/bernd-storck-hatalmas-gondot-okozott-az-mlsz-nek/

Oliver Stone új bálványa Vlagyimir Putyin

Oliver Stone Hollywood egyik legelismertebb rendezője, jelentős életművel, amit többek között A szakasz, Tőzsdecápák, Született július 4-én, JFK, Nixon, W, Snowden című filmek fémjeleznek. A köztudottan baloldali művész letette már névjegyét kedvenc politikusairól – Fidel Castro, Jasszer Arafat, Hugo Chávez – szóló dokumentumfilmjével is. Ide sorolható az új Putyin-produkció, amelyben rajongva csüng az orosz elnök szavain. Kihívások elé nem állítja, provokáló kérdést alig tesz fel, a válaszokat vita nélkül elfogadja. És ugyan ki feledné Oliver Stone meghatott látogatását a Lenin-mauzóleumban?

Nem véletlen tehát, hogy éppen Stone kapott kivételes lehetőséget Moszkvától, amikor két évig, 2015 és 2017 között forgathatta filmjét. Betekintést kapott a Kreml pazar termeibe, járt Putyin egyik nyaralóhelyén, a kegytárgyakkal díszített Moszkva környéki dácsában. Kísérte cselgáncsedzésre, lovaglásra, figyelte, miként jégkorongozik. Az orosz elnök mindig szívélyesen fogadta az amerikai rendezőt, időnként megcsillantotta fanyar humorát, de általában pókerarccal válaszolt a kérdésekre. Ingerült csak akkor lett, amikor az orosz hackergate került elő.

A film magáévá tette Putyin üzenetét: Oroszország demokratikus, békés ország, amely jó szándékkal fordul a világ felé. Aki ezt tagadja, az a Nyugat rosszindulatú manipulációinak áldozata. 

 

http://valasz.hu/vilag/oliver-stone-uj-balvanya-vlagyimir-putyin-124309

 

Putyin egy totál kamu videóval verte át Oliver Stone-t a híres interjúfilmben

Amint az az epizód előzetesében is látható, Putyin egy adott ponton előhúz egy Iphone-t, amin megmutat az amerikainak egy harci helikopterről készült felvételt, ami Putyin és a film állítása szerint az orosz légierő egyik ISIS-ellenes bevetését mutatja a szíriai háborúban.

Csakhogy ez sajnos hazugság

A még a Youtube-on is megtekinthető felvétel a valóságban jó pár éves, 2009-ben készült, és nem az orosz, hanem az amerikai légierő egyik bevetésén készült: két Apache helikopter támadja rajta az amerikai gyalogosoknak csapdát állító tálib erőket Afganisztánban. A videó a legkevésbé sem titkos ráadásul, 2013-ban tették ki a military.com oldalra.

Külön érdekesség, hogy a Putyin által megmutatott videónak kamu orosz hangsávja van. Miközben a Youtube-on elérhető a military.com-ra is kitett videónak egy olyan változata, ami alá orosz nyelvű katonai kommunikáció hangjait keverték.

 

https://444.hu/2017/06/20/putyin-egy-total-kamu-videoval-verte-at-oliver-stone-t-a-hires-interjufilmben

 

3-as metró - Kispórolják az akadálymentesítést

A korábbi elképzeléshez képest is kevesebb állomást akadálymentesítenének a hármas metró felújítása során, ráadásul feleakkora büdzséből.

hirdetés

A kormány szűkmarkúsága miatt a korábbi elképzeléshez képest kevesebbet, kilenc állomást tervez akadálymentesíteni a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a tervek szerint ősszel induló hármasmetró-felújítás során - derült ki a fővárosi cég lapunknak küldött válaszából. A listából kitűnik: elsősorban a városházi tervek szerint első etapban felújítandó, olcsóbban renoválható északi pályaszakasz állomásait tennék könnyebben elérhetővé a mozgássérült utasok, kismamák vagy idősek számára. A jóval drágábban felújítható és akadály-mentesíthető középső és a déli szakaszon viszont több állomás is kimaradna.

http://nepszava.hu/cikk/1132648-3-as-metro---kisporoljak-az-akadalymentesitest

Horn Gábor Merénylet az oktatás ellen

A Fidesz oktatáspolitikai merényleteit hosszan lehetne sorolni. Elvették a helyiektől, ami a helyieké: államosították az iskolákat. Elvették az oktatási műhelyektől az autonómiát. Beszűkítették a csatornákat a felsőoktatás irányába, elvágva sokaktól, hogy a XXI. században esélyük legyen érvényesülni. Leszállítottak a tankötelezettségi korhatárt, ezzel továbbnyitották az esélyegyenlőtlenségi ollót. Tönkretették a szakképzési rendszert. Államosították, monopolizálták és lezüllesztették a tankönyvkiadást. Egyházaknak játszották át iskolák százait, számtalan olyan településen is, ahol csupán egy iskola van, odakényszerítve mindazokat, akik egyébként ateisták vagy más vallásúak.A példák hosszan sorolhatóak.

A fenti jelenségek, amelyek megítélésem szerint kivétel nélkül rendkívül károsak, egy konzervatív, avítt oktatáspolitikai trendbe illeszkedtek. Most olyan húzásra vetemedtek, amely nem feleltethető meg semminemű oktatáspolitikai iránynak, szemléletnek. A köznevelési törvény módosításával a kormánypártiak megszüntették annak a lehetőségét, hogy a tanulási nehézséggel (például diszkalkulia, diszlexia enyhébb formáival) küzdő gyerekek bizonyos tantárgyak esetén felmentést kapjanak az osztályzás alól.

Ami azért is tragikus, mert ezeknek a gyerekeknek az önértékelése amúgy is ingatag, sok problémájuk akadhat az osztályközösségbe való beilleszkedéssel is - ezért is komplex támogatásra szorulnak, nem pedig regulára, megalázásra.

 

http://nepszava.hu/cikk/1132522-merenylet-az-oktatas-ellen

Kósa Lajosnál nyíltabban még senki nem jelentette be, hogy a Fidesz felhasználja az ügyészséget a kampányban

 

b1blog

Egy hétfői sajtótájékoztatóján Kósa Lajos indirekt módon meg is erősítette, hogy az ügyészséget a kormány és a Fidesz politikai célokra használja Czeglédy ügyében is. Az MTI tudósítása szerint 

Kósa Lajost kérdezték az adócsalással gyanúsított Czeglédy Csaba ügyvéd ügyéről. A Fidesz frakcióvezetője szerint a szocialisták azért védik az ügyvédet, aki szombathelyi MSZP-s képviselő is, mert "rengeteget tudhat zavaros ügyeikről". Botka Lászlótól Gyurcsány Ferencig Czeglédy jár el a legkülönbözőbb ügyekben - tette hozzá.

Elvileg se az MSZP-nek, se a DK-nak nem lenne félnivalója (ha vannak amúgy "zavaros ügyeik", ha nincsenek). Czeglédy adócsalási ügyében egyik párt sem érintett, egy jogállamban itt meg is állna az ügy. Czeglédy ellen - ha elkövette, amivel gyanúsítják - vádat emelnének, a bíróság meg döntene.Egy jogállamban ehhez az ügyhöz a pártoknak semmi köze nem lenne. Kósa azonban gyakorlatilag kimondta:  Czeglédyt azért vitték be, hogy vádalkut kössenek vele Botka és Gyurcsány "zavaros ügyeiről".

http://b1.blog.hu/2017/06/19/kosa_lajosnal_nyiltabban_senki_nem_jelentette_meg_be_hogy_a_fidesz_az_ugyeszseget_felhasznalja_a_kam

A kormány minden eszközzel próbálja letagadni Simicskát – de esélyük sincs

b1blog

"A Fideszben úgy tudják, hogy Simicskának minden pártban vannak emberei" – e veretes sorokat olvashatjuk Habony szennylapjában. Ha igazat is állít a 888, akkor személyesen Simicskától van az infó és Orbán utasítására "vannak emberei" mindenhol.

Elképesztő az a vehemencia és arrogancia, amivel a Fidesz és nyalonc szennymédiája próbálja levakarni Simicska Lajost a pártról. A "csicska-kampány", amelyhez immár egy mindennél fontosabb törvénytervezet is párosul mutatja a Fidesz elszántságát: a látszatra sem adva teszik a politika szolgálólányává a törvényhozást, csicskává a köztársasági elnököt, aki csak azért küld vissza egy törvényt, hogy arról újra lehessen szavazni. Szánni való az igyekezet - főleg a tények ismeretében.

http://b1.blog.hu/2017/06/20/a_kormany_minden_eszkozzel_probalja_letagadni_simicskat_de_eselyuk_sincs

Hazudott a csepeli Fidesz a lerohadt tüdőgondozóról

Az elmúlt hetekben vezető hír volt országszerte, hogy szó szerint rohad szét a csepeli tüdőszűrő és tüdőgondozó épülete, valamint a gépek is harmadik világ állapotát tükrözik. Akkor Borbély Lénárd (Fidesz) és Ábel Attila (Fidesz) mindenhol azt terjesztette, hogy sajnos nem tudnak mit tenni, mert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az épület tulajdonosa, a vagyonkezelő pedig a Jahn Ferenc kórház, így sajnos a kerületi önkormányzatnak semmi köze nincs az egészhez. Ők nagyon szeretnének normális körülményeket, de hát az a fránya Vagyonkezelő, meg a Jahn Ferenc kórház tehet az egészről 

Dr. Szabó Szabolcs, a lappal azt közölte, hogy a napnál is világosabbá vált: a tüdőgondozóval kapcsolatban minden felelősség a csepeli önkormányzatot terheli. Mindez pedig nem vélemény, hanem tény, hiszen azt az Orbán kormány egyik tagja írásba adta mindezt. 7 éve ül Németh Szilárd és Borbély Lénárd a városrész élén. Azt meg egyszerűen arcátlanságnak nevezte, hogy a csepeli fideszes városvezetés most arról beszél, hogy megújítják a tüdőgondozót, hiszen egyértelműen kiderült: sem konkrét terveik nincsenek, sem pénzt nem különítettek el erre, tehát az egész csak „hablaty, hamuka, hazugság”.

 

http://nepszava.hu/cikk/1132588-hazudott-a-csepeli-fidesz-a-lerohadt-tudogondozorol

 

A történelem visszatért – Lakatos Júlia a Mandinernek

 

A kilencvenes évektől volt egyfajta hevület Nyugaton, hogy mostantól a liberális demokrácia világában fogunk tartósan élni. És ehhez a világhoz akart csatlakozni Magyarország is – mondja Lakatos Júlia a Mandinernek. A Méltányosság Politikaelemző Központ nemzetközi igazgatója szerint ezek a remények mára elkoptak, a történelem vége helyett újra visszatért a történelem és változik a korszellem. Ehhez pedig szerinte a Fidesz tudott a legjobban alkalmazkodni itthon, míg a baloldali ellenzék nem tudott tanulni belőle. Interjúnk.

 

http://mandiner.hu/cikk/20170620_lakatos_julia_interju_a_tortenelem_visszatert

Tévedés az egyház hanyatlásáról beszélni – Székely János szombathelyi püspök a Mandinernek

 

A nőtlen papi életforma a katolikus egyháznak egy nagy kincse, amit meg kell őrizni – mondja Székely János eddigi esztergom-budapesti segédpüspök a Mandinernek. Székelyt Ferenc pápa vasárnap nevezte ki a Szombathelyi Egyházmegye élére. A főpásztor tenni kíván a paphiány ellen, támogatja a hívek minél aktívabb bevonását a plébániák életébe, és fontosnak érzi, hogy a püspök elérhető legyen. Székely János arról is beszélt: az emberségesebb világért való küzdelem és az ideologikus célok nem szabad, hogy elvonják a figyelmünket a konkrét szegény emberről, aki az ajtónk előtt áll.

 

http://kereszteny.mandiner.hu/cikk/20170619_szekely_janos_interju_tevedes_az_egyhaz_hanyatlasarol_beszelni

 

Orbán aljassága

REINHARD VESER 
Frankfurter Allgemeine Zeitung

Magyarország nem Oroszország. Budapesten nem kell attól félnie egy ellenzéki politikusnak, hogy útban a tüntetésre letartóztatják, és a békés tüntetőket sem tartóztatják le és verik meg százával.

„Magyarország nem Oroszország. Budapesten nem kell attól félnie egy ellenzéki politikusnak, hogy útban a tüntetésre letartóztatják, és a békés tüntetőket sem tartóztatják le és verik meg százával. Az, hogy Magyarország nem Oroszország, a civil szervezetekre vonatkozó törvényből is látszik, melyet kedden fogadott el a budapesti parlament: összehasonlítva a »külföldi ügynökökről« szóló orosz törvénnyel, ez egy tompa kard, ha nem is egy közönséges bot.

Aki kétes céllal egyenlőségjelet tesz Magyarország és Oroszország civiltörvényei közé, egyrészt trivializálja azt a nyomást, amely alatt Putyin diktatúrájában az orosz civil szféra áll, másrészt a magyar miniszterelnöknek, Orbán Viktornak, és fegyverhordozóinak segít: könnyű számukra ezeket az állításokat megcáfolni. A magyar kormány kritikusainak túlzó állításait nyilvánvalóan a saját propagandájában tervezi felhasználni.”

http://mandiner.hu/cikk/20170620_reinhard_veser_orban_aljassaga

Hungarikum: a Fidesz ellen nem elég a kis győzelem

Sok kockázatot vállalt a Fidesz azzal, hogy 2010 után teljesen saját képére próbálta szabni a választási rendszert. Ugyanis nem biztos, hogy mindig a jelenlegi kormányoldalnak kedveznek majd a győztest erősítő hatások (köztük az olyan hungarikumok, mint a győzteskompenzáció). Viszont rengeteg olyan apró elemet rejtettek el benne, amelyek belátható ideig őket erősítik, az esélyegyenlőséget pedig rontják – mondta lapunknak László Róbert, a Political Capital választási szakértője.

 

https://mno.hu/belfold/hungarikum-a-fidesz-ellen-nem-eleg-a-kis-gyozelem-2404108

A Fidesz törvénye „külföldi ügynököt” csinált a gyermekmentőkből is

Az SOS Gyermekfalu Alapítványra is vonatkozik a civileket megbélyegző törvény. Az osztrák elnök is szóba hozta az ügyet Orbán Viktornak.

Oda is üt a kormány civileket vegzáló törvénye, ahová valószínűleg a fideszes kommunikátorok sem akartak. A magát család- és gyermekbarátnak deklaráló kormánytöbbség által komoly tiltakozások mellett elfogadott törvény értelmében ugyanis az SOS Gyermekfalu Alapítványnak is fel kell majd tüntetnie a jövőben, hogy „külföldről támogatott”, hiszen az SOS Kinderdorf nevű osztrák alapítvány magyarországi szervezeteként alapvetően külföldi adományokból működnek.

 

https://mno.hu/belfold/a-fidesz-torvenye-kulfoldi-ugynokot-csinalt-a-gyermekmentokbol-is-2404001

Az írástudók ájulása

Bár sokan szidják őt érdes modora és szigorú büntetései miatt, gyakran megvédem. Még mindig elhiszem róla, hogy azok fogyatkozó táborát erősíti, akik politikusként nemcsak tisztességesnek látszanak, hanem azok is. Legalábbis ami pénzügyeiket illeti. Magyarán: nem korruptak. Lássuk be, ma már ez így önmagában érdem. Kövér Lászlót márpedig elkerülték a botrányok, az óvodában sem helikopter volt a jele, ismerői a Fidesz lelkiismeretének tartják. Tekintélyes emberről van szó, aki nincs híján sem tapasztalatnak, sem gondolatnak. Nem csupán házelnöki rangja, előbbi okok miatt is máshogy figyelünk nyilatkozataira, mint a kormánypárt más magasra emelt birkózóiéra.

https://mno.hu/velemeny/az-irastudok-ajulasa-2404121

 

Európa legnagyobb önbecsapása a menekültkérdésben

Privátbankár.hu

Az európai politikusok gyakran beszélnek arról, hogy fel kell gyorsítani az elutasított menedékkérők visszatoloncolását hazájukba, ám a számok egyáltalán nem biztos, hogy emelkedni fognak. Eddig ugyanis a balkáni országokba mentek vissza sokan, ahonnét azonban most jönnek, ott az államok nem együttműködők.

Európa legnagyobb önbecsapásának nevezi a menekültkérdésben a német Die Welt az elutasított menedékkérők kitoloncolásának alig-alig működő rendszerét. Egész Európa arról beszél, hogy gyorsítani kell a kiutasításokat, Angela Merkel német kancellár is nemzeti erőfeszítésre hívott fel még tavaly szeptemberben. Az emberek visszaküldése hazájukba mégis nagyon alacsony szinten van és lehet, hogy még csökkenni is fog.

 

http://privatbankar.hu/makro/europa-legnagyobb-onbecsapasa-a-menekultkerdesben-308808

 

Az RMDSZ nem szavazza meg a román elnök elleni bizalmatlansági indítványt

 

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nem szavazza meg a bizalmatlansági indítványt, amelyet a politikai támogatás nélkül maradt, de lemondani nem hajlandó Sorin Grindeanu miniszterelnök ellen terjesztett a parlament elé a szociálliberális koalíció (PSD-ALDE). Az RMDSZ törvényhozói egyáltalán nem vesznek részt a szavazáson - jelentette be kedden Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

A döntést az RMDSZ képviselőházi és szenátusi frakciójának együttes ülésén hozta meg a párt, miután eredménytelenül zárultak a hétfői tárgyalások a PSD-ALDE koalícióval.

 

http://index.hu/kulfold/2017/06/20/az_rmdsz_nem_szavazza_meg_a_roman_elnok_elleni_bizalmatlansagi_inditvanyt/

 

Már Dózsa György úti karambol előtt elvették M. Richárd jogosítványát, a baleset idején nem is vezethetett volna

 

Május 15-én délután egy fehér Mercedes karambolozott egy Citroennel a Dózsa György út és a Kassák Lajos utca sarkán. Az ütközésnek olyan ereje volt, hogy a Citroen lerepült úttestről, és letarolta a közeli trolibuszmegállót. A balesetben ketten meghaltak és öten megsérültek.

A fehér Mercedest egy M. Richárd nevű férfi vezette. A baleset után ő arról beszélt, hogy a Citroen kanyarodott elé szabálytalanul a telezöldes kereszteződésben.

„Lehet, hogy túlléptem a sebességet, de nem akarok hazudni, nem tudom mennyivel mehettem.”

M. Richárdot 2007-ben ítélték súlyos börtönbüntetésre a kecskeméti maffiaperben, idén év elején pedig titkos nyomozás folyt ellen. A férfit a titkosszolgálatok "Gyurma" fedőnéven ismerik.

https://444.hu/2017/06/20/mar-dozsa-gyorgy-uti-karambol-elott-elvettek-m-richard-jogositvanyat-a-baleset-idejen-nem-is-vezethetett-volna

 

Magyarország innovációban csak a 23. a 28 EU-tag között

 

Valamelyest javult tavaly az Európai Unió innovációs teljesítménye, de az előrehaladás egyenlőtlen, továbbra is nagyok a különbségek a tagállamok között. A 2017-es eredménytáblán Magyarország a 23. helyen áll – derült ki az Európai Bizottság által kedden közzétett friss jelentésből.

A Magyarországról szóló jelentés angol nyelven itt olvasható

https://444.hu/2017/06/20/az-innovacioban-leszakado-orszagok-kozott-van-magyarorszag-az-eu-ban

Az őszinteség a legfontosabb

„Mindig azt mondom, engem életre ítéltek, hogy újra és újra átéljem mindazt, ami velem és a társaimmal történt. Nekem ötvenhatról szól az egész életem”

Magyar Hírlap

Míg 1956-ban fegyverrel akartunk a szabadságért harcolni, most szellemileg kell kiállni önmagunkért, mert egy egész globális világ akarja elnyelni az államokat – mondta lapunknak a nyolcvanadik születésnapját ünneplő Wittner Mária, 1956-os forradalmár, volt fideszes országgyűlési képviselő, aki szerint a pénz és a sötétség áll szemben a magyar nemzettudattal.

 Magyarország fölemelkedéséért fogok tevékenykedni a legutolsó lélegzetvételemig, és azt is el fogom mondani mindig, hogy a kommunistáknak, a mostani szocialistáknak, baloldaliaknak semmilyen erkölcsi alapjuk nincs arra, hogy törvényt alkossanak az országban. Minősített hazaárulókká váltak többszörösen, az ötvenhatos megemlékezések ötvenedik évfordulóját vérbe fojtották, legutolsó nyolcéves uralkodásuk alatt pedig kiárulták, leépítették a gazdaságot és elszegényítették Magyarországot

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/90926/Az_oszinteseg_alegfontosabb

 

Bauer: Csupa konszenzus

 

Öt fontos példa mutatja, hogy az ellenzék demokratikus pártjai nem kínálnak politikai alternatívát az orbáni politikával, annak kulcsfontosságú elemeivel szemben. Fogadkoznak: nem bontják le a kerítést, nem nyúlnak a kettős állampolgársághoz és a kettős állampolgárok választójogához, nem nyúlnak az állami egészségügyhöz, nem szüntetik meg a különadókat, fenntartják a családi adókedvezményt. Érdemes akkor egyáltalán leváltani a Fideszt?

Tudom, magasabb béreket, nyugdíjat, jobb egészségügyet és oktatást, kevesebb korrupciót ígérnek. De amikor kormányoztak, nem voltak magasabbak a bérek, a nyugdíjak, akkor is súlyos gondok voltak az egészségügyben, az oktatásban, akkor is voltak súlyos korrupciós ügyek. Most ők csak ígérik, a Fidesz viszont ténylegesen emeli a béreket, a nyugdíjakat. Miért váltanák le az emberek a Fideszt? Érdemes leváltani a Fideszt, ha az ellenzék demokratikus pártjai kulcsfontosságú kérdésekben nem kínálnak vele szemben politikai alternatívát?

http://hvg.hu/itthon/20170619_Bauer_csupa_konszenzus_ellenzek_orban

 

Dr. Sándor Zsuzsa: “Segítünk Trócsányinak, nehogy hülyén haljon meg!” Egy kis oktatás jogból.

 

„Számomra nem ismeretes a polgári engedetlenség, azt a jog sem ismeri” – mondta a minap Trócsányi László igazságügyi miniszter annak apropóján, hogy a civil szervezetek polgári engedetlenséget hirdettek a civil törvénnyel szemben – dr. Sándor Zsuzsa írás.

Komolyan mondom, megsajnáltam ezt a szegény embert. Leélt eddig 61 évet, életrajza szerint jogtudós, ügyvéd, diplomata, egyetemi tanár, és most kell megtudnia, hogy van ilyen.

Ezért gondoltam, segítek neki. De tényleg. Egy ilyen pedigrével nehogy már hülyén haljon meg.

Próbálkozzunk először egy definícióval, az egyszerűség kedvéért a Wikipédiából. Azt biztos még ő is megtalálja a net-en. „Erőszakmentes jogellenes tiltakozási forma, a hatalommal való együttműködés valamilyen fokú nyilvános megtagadása, annak tevékenysége miatt. Célja a hatalom közérdekű tevékenységének megváltoztatása vagy annak javítása.”

http://pestibulvar.hu/2017/06/19/dr-sandor-zsuzsa-segitunk-trocsanyinak-nehogy-hulyen-haljon-meg-egy-kis-oktatas-jogbol/

 

Flórián a csúcson

 

Öt évre választotta újra a Lungo Drom hétvégi küldöttgyűlése a korrupciógyanús ügyeiről ismert vagy inkább hírhedt Farkas Flóriánt. Az elnök mellett állítólag nem is valódi tagok szavaztak az ebédnek álcázott tisztújításon. A szervezet Heves megyei elnökét meg sem hívták, mi viszont meghívtuk Lakatos Oszkárt.

http://hirtv.hu/egyenesen/florian-a-csucson-1397697

Poszttraumás fődíjas

 Az országos színházi találkozó fődíjas darabjának rendezője szerint politikai provokáció áldozata lett az idei POSZT díjátadója. A színházi szakma egyre több szereplője gondolja úgy, hogy a Művészeti Akadémia pénzjutalmát nem fogadhatják el a díjazottak. A stúdióban a rendező, Bagossy László.

 

http://hirtv.hu/egyenesen/poszttraumas-fodijas-1397695

 

--

Szegvári Katalin