2017, június 20 - 05:37 Sajtószemle

Délután szándékosan rendőrségi furgonba rohant egy autó Párizsban, a Champs-Elysée sugárúton, nem sérült meg senki. Hivatalos források szerint a jármű az ütközés után kigyulladt. A környéket a rendőrség lezárta.

A BFM hírtelevízió helyszíni tudósítása szerint a kocsi vezetőjét a helyszínen őrizetbe vették, a lángokat a tűzoltók eloltották. A BBC a francia médiára hivatkozva azt írja, a sofőrnél fegyver volt, de elájult a balesetben, és súlyosan megsérült. A rendőrség arra kérte a lakosságot a közösségi oldalakon, hogy kerüljék el a környéket, ami alig 200 méterre van a francia elnöki hivataltól. (MTI, BBC)

https://444.hu/2017/06/19/rendorfurgonba-hajtott-egy-auto-a-champs-elysee-n

Rendőrök védték a feldühödött tömegtől a londoni furgonos támadót

A brit lapok által közölt amatőr felvételek tanúsága szerint lincshangulat alakult ki hétfőre virradóan Londonban, a Finsbury Park melletti mecset közelében, ahol egy férfi furgonnal hajtott az ima után a mecsetből kilépők közé. Az egy halálos áldozatot és tíz sérültet követelő támadás után a negyvennyolc éves támadót a járókelők teperték le, és a jelek szerint nem sokon múlott, hogy agyonverjék.

 

https://mno.hu/kulfold/rendorok-vedtek-a-felduhodott-tomegtol-a-londoni-furgonos-tamadot-2403980

 

Egy 47 éves, négygyerekes apuka a londoni merénylő, aki direkt hajtott muszlimok közé

Több forrás szerint is a 47 éves cardiffi Darren Osborne volt az elkövető, aki a feleségével és négy gyerekével él Weston-super-Mare-ben. A szomszédokat sokkolta, hogy Osborne-t tartóztatták le az ügyben.

Osborne állítólag azt üvöltötte a támadás közben, hogy: „Minden muszlimot meg akarok ölni!” Emberölési kísérlettel gyanúsítják. (Guardian)

 

https://444.hu/2017/06/19/egy-47-eves-negygyerekes-apuka-volt-a-londoni-merenylo-aki-direkt-hajtott-muszlimok-koze

 

Puszit dobott a londoni terrorista a rabszállítóból – videó

Elképesztő felvétel jelent meg az interneten a Londonban vasárnap éjszaka történt terrortámadás elkövetőjéről.

Amint arról beszámoltunk, a brit fővárosban, a Finsbury Parkban egy furgon a mecsetből kilépő muszlimok közé hajtott. A sofőr a gázolás után kiszállt az autóból és késelni kezdett; egy ember meghalt, 8-an megsebesültek. A gázolót őrizetbe vették. A rendőrség terrorcselekményként kezeli a támadást. Az alábbi videón azok a pillanatok láthatóak, amint az elfogott terrorista néz kifelé a rendőrségi rabszállítóból, és csókot lehel az autó ablakának üvegére. A beszámolók szerint a férfi mosolygott, amikor elfogták.

http://24.hu/kulfold/2017/06/19/puszit-dobott-a-londoni-terrorista-a-rabszallitobol-video/

 

Pápai Joci és a buzipropaganda ellen szerveznek fesztivált Vecsésre, hogy megkapják minimum azt, ami az izraeli zsidóknak jár

Az érpataki modell szélsőjobboldali követői (ÉrpatakBetyárseregIdentitesz) az alábbi videóval hirdetik meg a liberalizmus-ellenes lázadást, ami július 7-én vagy 8-án indul Vecsésen, a pozsonyi csata emlékművénél:

 

https://444.hu/2017/06/19/papai-joci-es-a-buzipropaganda-ellen-szerveznek-fesztivalt-vecsesre-hogy-megkapjak-minimum-azt-ami-az-izraeli-zsidoknak-jar

 

Pécsről Budapestre 5 és fél óra alatt lehet eljutni gyorsvonattal, de IC-vel is legalább 4 óra az út

 

Most, hogy itt a nyár, június 17-től július 9-ig a Szabadegyháza és Keszőhidegkút-Gyönk állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok.Ami azt jelenti, hogy Pécsről Budapestre az eddigi, amúgy is hosszú, 3 órás út IC-vel minimum 4 óra 10 perc, sima vonattal pedig akár 5 és fél óra is lehet.

 

https://444.hu/2017/06/19/pecsrol-budapestre-5-es-fel-ora-alatt-lehet-eljutni-gyorsvonattal-de-ic-vel-is-legalabb-4-ora-az-ut

 

Szijjártó imádta, hogy balhé lett az EU-s külügyminiszterek tárgyalásán

 

Óriási balhé volt

– kezdte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a lelkendezést luxemburgi sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy hatalmas vitába torkollt az EU-s külügyminiszterek migrációról tartott tárgyalása. Szijjártó láthatóan nagyon élvezte, amiről mesélt, így folytatta:

"Igen, igen, elvette a szót a Mogherini (Federica Mogherini, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, a szerk.), minden volt. Kétszer szóltunk hozzá. Nagyon, nagyon nagy vita volt migráció ügyben." A Hír Tv Európai Híradó című műsorából közzétett felvételeken háromszor is megemlíti a balhét, kiemelve, hogy személyeskedő, régen látott heves vita volt a témában, ahol az egyik oldalt az osztrák és a magyar álláspont képviselte a legerősebben.

 

http://index.hu/belfold/2017/06/19/szijjarto_balhe_az_eu-s_kulugyminiszterek_targyalasan/

 

A kormánypártok kivételesen látnak fantáziát az MSZP plakáttörvényes javaslatában

 

A Fidesz péntekre a parlament rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte a plakáttörvény miatt. A kormánypártoknak annyira fontos, hogy átmenjen a javaslat, hogy meglepő módon az is előfordulhat, hogy MSZP-s módosítókat is befogadnak.

Csak jelölőszervezetek és jelöltek tudnának kampányolni kampányidőszakban az MSZP plakáttörvényhez fűzött javaslata szerint, ami tiltaná a kormányzati plakátokat, de a civilszervezetek, így a CÖF politikai kampányát is. Erről már múlt héten is beszéltek a párt vezetői.

Az MSZP törvénnyel tiltaná a CÖF politikai kampányait

A szocialisták törvényjavaslatot nyújtanak be a tiszta és egyenlő kampányról.

 

http://index.hu/belfold/2017/06/19/plakattorveny_mszp_modosito/

 

Kósa a lex csicskáról: Meglehet a kétharmad, ha nem "őrültség" az MSZP javaslata

 

Kósa Lajos megerősítette: a Fidesz péntekre kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülést. Nem zárta ki, hogy a szocialistákkal lesz "értelmes kompromisszumos" javaslatuk, és akkor akár a "lex csicska" néven elhíresült kétharmados plakáttörvényt is megszavazzák.

 

http://www.atv.hu/belfold/20170619-kosa-a-lex-csicskarol-meglehet-a-ketharmad-ha-nem-orultseg-az-mszp-javaslata

 

Kósa: a Fidesznek nincs oka szakítani Farkas Flóriánnal

 

Amíg a Lungo Drom megválasztja elnöknek Farkas Flóriánt, addig ő is megbízik benne – mondta Orbán Viktor, miután megkérdezték, nem zavarja-e, hogy a képviselő ellen 1,6 milliárd forintos csalás gyanújával nyomoznak. Az RTL Klub Híradója most Kósa Lajost kérdezte meg, a Fidesz frakcióvezetője pedig ennél is tovább ment: mint mondta,

én nem tudok olyan eredményről, ami megalapozná azt, hogy most vele szakítani kellene.

Azt is hozzátette azért: ha igaznak bizonyulnak a vádak, „hogy ennyit meg annyit tett el, akkor természetesen újragondoljuk az együttműködést”.

http://hvg.hu/itthon/20170619_Kosa_a_Fidesznek_nincs_oka_szakitani_Farkas_Floriannal

 

Alig van védőoltás, veszélyben a csecsemők

 

Hiánycikk az ország egész területén a meningococcus B elleni védőoltás – írja az InfoRádió honlapja. A médium értesüléseit Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke is megerősítette, szerinte a gyártó nem képes kielégíteni a megnövekedett vásárlási igényeket.

A meningococcus B agyhártyagyulladást is okozhat, ami a gyenge immunrendszerű csecsemőket, a közösségben lévő fiatalokat és a rossz körülmények között élőket veszélyezteti leginkább. Hirtelen magas lázzal, eszméletvesztéssel, idegi tünetekkel jár. Póta szerint gyors lefolyású és súlyos betegség ez.

http://24.hu/belfold/2017/06/19/alig-van-vedooltas-veszelyben-a-csecsemok/

 

A háziorvoshiányt is a szegények szívják meg, de nagyon

Feszítő gond Magyarországon az alaporvosi ellátás. Egy praxis a festői Dunakanyarban érthető módon kapósabb, mint egy nógrádi falu rendelője.  Valahol különpénzzel csábítják az orvosokat, az eldugottabb, szegényebb falvak viszont tehetetlenek.

Magyarországon 2000-ben még 5159 praxis volt, 2015-re már csak 4817 maradt. Tizenöt év alatt több mint 6 százalékos volt a csökkenés, ami azóta sem állt meg. Mostanra a háziorvosi praxisok között 352 a tartósan betöltetlen. Ez azt jelenti, hogy

440 ezer embernek nincs állandó háziorvosa,

 

http://24.hu/belfold/2017/06/19/a-haziorvoshianyt-is-a-szegenyek-szivjak-meg-de-nagyon/

Egy sokkoló diagram tökéletesen megmutatja, hogyan tette tönkre a kormány az oktatást

Ma kezdődtek meg a középszintű szóbeli vizsgák a középiskolákban, vagyis a diákok hamarosan megkapják az érettségi bizonyítványaikat. Vélhetőleg ennek alkalmából készített egy tök egyszerű, ám beszédes diagramot az MTI az Oktatási Hivatal (OH) adatait felhasználva. Ebből pedig az derül ki, hogy 2011 óta drasztikusan csökken az érettségizők száma Magyarországon, holott korábban (ha szerény mértékben is) növekedés volt tapasztalható. Mindez aligha független attól, hogy a kormány 16 évre szállította le a tankötelezettségi korhatárt, ami csak növelte a Magyarországon amúgy is drámaian magas lemorzsolódást: egy korábbi módszertani kísérlet azt mutatta meg, hogy mindössze egyetlen tanévben több mint 42 ezer gyerek hagyta ott az iskolát.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/egy-sokkolo-diagram-tokeletesen-megmutatja-hogyan-tette-tonkre-a-kormany-az-oktatast-104831

Az őrület folytatódik, ma Semjén Zsolt méltatta a „világszínvonalú, figyelemre méltó” magyar egészségügyet

Tegnap Kövér László beszélt olyanokat, hogy a magyar egészségügy világszínvonalú teljesítményre is képes, ma pedig Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyugtatta meg a magyarokat, hogy a hazai egészségügy biztos kezekben van. Semjén a kelet-közép-európai országok és Kína egészségügyi minisztereinek hétfői budapesti szakmai konferenciáján beszélt arról, hogy

a konferencia visszajelzés arról, hogy Magyarország egészségügyi teljesítménye nemzetközi téren is figyelemre méltó, és más országoknak is hasznos példát nyújthat”.

 

http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/az-orulet-folytatodik-ma-semjen-zsolt-meltatta-a-vilagszinvonalu-figyelemremelto-magyar-egeszsegugyet-104827

 

Lóránt KárolyCsomók Retinger hálóján

J. H. Retinger kétségtelenül ügyes pók volt, mert a Bilderberg-csoport hálóját úgy szőtte össze, hogy az még halála után közel hatvan évvel is kiválóan működik

Magyar Hírlap

 

a Bilderberg-konferenciák az euroatlanti elit számára fontos találkozóhelyek, de nem a stratégia forrásai, hanem csak annak koordinálására és a személyi kapcsolatok kialakítására szolgálnak. A rendszer valahogy úgy működik, hogy a stratégiát az üzleti világ által finanszírozott tudásközpontok, kutatóintézetek, egyetemek dolgozzák ki, a média adja el a nagyközönségnek, a politikusok pedig végrehajtják. Ez a négy elem alkotja annak a hálózatnak a csomópontjait, amely a nyugati világ sorsát a kezében tartja. A csomópontok közül kétségtelenül a legfontosabb az üzleti világ, ahol az elmúlt évtizedekben hihetetlenül nagy koncentráció zajlott le. Egy, a zürichi egyetemen végzett kutatás szerint a világot uraló multinacionális cégek mintegy felét mindössze néhány tucat központ ellenőrzi, s ezek túlnyomórészt a pénzügyi szektorba tartoznak, mint például a Goldman Sachs, a JP Morgan, a Morgan Stanley, a Credit Suisse. Hasonló a koncentráció a médiában is, az euroatlanti világ médiája gyakorlatilag egy tucat kézben összpontosul, és ráadásul értékrendjükben semmiben sem különböznek, ezért lehet szinte minden nyugati lapban ugyanarról ugyanazt olvasni.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/90920/Csomok_Retinger_halojan

 

Menekül a valóság elől Németh Szilárd és a kormány

Miközben Németh Szilárd a magyar határon fölhúzott tranzitzónák csodálatosságáról tartott vontatott kiselőadást, három másodpercenként egy embernek el kellett menekülnie otthonából.

Míg ennek a mondatnak a végére ér, egy ember arra kényszerül, hogy elhagyja az otthonát. A különböző erőszakos konfliktusok miatt minden harmadik másodpercben van valaki, akinek el kell menekülnie otthonról – szemléltette a kétségbeejtő helyzetet Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa, amikor a szervezet nyilvánosságra hozta az éves, migrációról szóló jelentését.

 

http://nepszava.hu/cikk/1132566-menekul-a-valosag-elol-nemeth-szilard-es-a-kormany

 

EHULLOTT AZ ÁLARC

Magyar Idők Online

Geszti Péterre hasonlító álARC mögé bújt a Nyílt Társadalom Alapítvány nevű álcivil szervezet.

Nem hozták meg a profik által kreált ügyek, plakátok a kellő eredményt? Nincs új ötlet? Lanyhul a kreativitás? Fogy a muníció a kormány elleni hARCban? Talán a fenti okok összessége kényszeríthette rá az ARC Nonprofit Kft.-t, vagy a témát sugalló támogatót, hogy áthallásos, ARCpirító „Vigyázz civilek!” címmel nyisson újabb kormányellenes frontot a 2018-as választási kampány rajtján, felszólítva, mozgósítva a még szunnyadó holdudvart arra, hogy ötleteikkel vegyenek részt az egyre elkeseredettebb hARCban.

Az idei ARCátlan plakátverseny is – hasonlóan a tavalyi, az illegális bevándorlást támogató kormányellenes tematikához -, a Soros-féle pénzekkel kitömött „civilek” politikai nyomulását hivatott segíteni. 

 

http://magyaridok.hu/belfold/lehullott-az-alarc-1846432/

 

Színt vallottak a "leninista-sorosista kiképzőtáborok" szervezői

 

Rogán Antal májusban már lerántotta a leplet az országot őszre instabilitásba taszító elemekről, és most cikkek sorozata ad hírt a titkos táborokról. Melyek nem titkosak ugyan, és valójában 20-30 ember részvételével zajló nyilvános vitaestek. De mi az a polgári engedetlenség? És tényleg leninista produkció? Utánajártunk.

Rogán Antal májusban, a nemzeti konzultáció hajrájában Csepelen tartott lakossági fórumot, és ott John Le Carré tollára illő összeesküvést vázolt fel.

Vannak Magyarországon kiképzőközpontok, ahol már embereket készítenek elő arra, hogy közintézményeket, bankokat foglaljanak el, kiprovokáljanak rendőri akciókat

– idézte a minisztert 444. A fideszes rémálom szerint a politikai instabilitás elérése a cél, a háttérben pedig azok a nemzetközi hálózatok állnak, amelyek azon ügyködnek, hogy "eltakarítsák az útból azokat a kormányokat, amik útjában vannak a szabályozatlan, ellenőrizetlen bevándorlásnak".

http://hvg.hu/itthon/20170619_Szint_vallottak_a_leninista_sorosista_kikepzotaborok_szervezoi

45 ezer forintos óradíj a KLIK-től: ki járt jól az uniós pénzből finanszírozott közoktatás-fejlesztéssel?

Kis magyar közoktatási innováció: egy vidéki szakiskolában kötelező továbbképzést tartanak a pedagógusoknak. Az előadó 1,6 millió forintot számláz a KLIK-nek a 35 órányi munkáért, a központ fizet, kreditpontok kipipálva, mindenki jól járt. A 45 ezer forintos óradíjon sem kell sopánkodni, az egészet Brüsszel fizeti egy 14 milliárdos keretösszegű TÁMOP-program keretében.  Más kérdés, hogy lett-e kimutatható hatása a közoktatás fejlesztésére elköltött uniós százmilliárdoknak. Spoiler: nem lett.

https://blog.atlatszo.hu/2017/06/45-ezer-forintos-oradij-a-klik-tol-ki-jart-jol-az-unios-penzbol-finanszirozott-kozoktatas-fejlesztessel/

 

Nehéz idők a Simicska-Töröcskei cégeknél, veszteséges a Mahir is

Több mint félmilliárd forinttal tartozik Töröcskei István volt államadósság-központi főnök egyik érdekeltsége a másiknak, most a felszámoló ötödáron keres gazdát a követelésnek. A hitelező Platinium Zrt. részvényeinek harmada a Simicska-érdekeltség Mahiré – amely hatalmasat zuhant a G-nap óta: emberemlékezet óta nem termelt veszteséget az üzletember központi reklámcége, 2016-ban ez is megtörtént.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/06/nehez-idok-a-simicska-torocskei-cegeknel-veszteseges-a-mahir-is/

Amit Czeglédyről tudni lehet: az MSZP-nek fontos, a Fidesznek hasznos

 

Nem akárki került előzetes letartóztatásba: Czeglédy Csaba az MSZP egyik fontos politikusa. Ügyvédként védi a párt vezetőit peres ügyeikben, kiharcolja a szocialistáknak muníciót biztosító papírok nyilvánosságát, és a 2018-as kampányt is ő vezeti Vas megyében. Viszont senki sem mondhatja, hogy a mostani meggyanúsítása előzmény nélküli. Czeglédynek már volt vesztes büntetőpere. Míg a kormánypártok Simon Gábort csinálnának belőle, a szocialistáknál sokan mártírnak látják.

 

http://hvg.hu/itthon/20170619_Koncepcios_per_vagy_diakok_penzevel_csalo

 

Vona keresztfia szerint Soros szervezetei pótolhatatlanok

ORIGO

 

A 2014-es választási programjában még „sáskahadnak" titulálta a Soros-féle szervezeteket a Jobbik, mára a párt teljes, 180 fokos fordulatot végrehajtva egyre többször áll ki mellettük.

A 2014-es választási programjában még „sáskahadnak" titulálta a Soros-féle szervezeteket a Jobbik, mára egyre többször áll ki nyíltan a milliárdos által támogatott szervezetek mellett – írja a Pestisrácok.hu.

Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki elnöke (és egyben Vona Gábor pártelnök keresztfia) újabb bejegyzést tett közzé a Facebookon, amelyből kiderült, csodálatos véleménnyel van Soros György magyarországi szervezeteiről. Szotyori-Lázár Zoltán azt írta nemrég, hogy:

Egyébként az én magánvéleményem az, hogy ezeknek az ún. Soros szervezeteknek egy része kifejezetten értékes, nagyon magas szakmai színvonalú és pótolhatatlan munkát végez. Gondolok itt elsősorban a Transparency Internationalra" – idézi a lap Vona keresztfiának szavait.

 

http://www.origo.hu/nagyvilag/20170619-szotyori-lazar-zoltan-a-jobbik-szolnoki-elnoke-szerint-potolhatatlanok-soros-szervezetei.html

 

A kórházban is attól rettegtem, hogy megöl”

Múlt héten hatályon kívül helyezte a Kúria a „lúgos orvosként” ismertté vált Bene Krisztián ügyében született elmarasztaló ítéletet, és új eljárást írt elő. A vád szerint az orvos nem tudta feldolgozni, hogy szakított vele a barátnője, ezért elkábította és maró anyaggal csonkította meg a nő nemi szervét. A maratoni eljárás megpróbáltatásairól az áldozat és ügyvédje beszélt lapunknak.

 

https://mno.hu/belfold/a-korhazban-is-attol-rettegtem-hogy-megol-2403919

Ferenc pápa felveszi a harcot a maffiával és a korrupcióval

Az olasz hatóságok elsőként üdvözölték vasárnap azt a vatikáni bejelentést, miszerint az egyház egy tervezeten dolgozik a korrupciót elkövetők, valamint a szervezett bűnözés tagjainak kiközösítésére.

 

https://mno.hu/kulfold/ferenc-papa-felveszi-a-harcot-a-maffiaval-es-a-korrupcioval-2403940

 

KULCSFONTOSSÁGÚ SZIGET FELETT VESZTETTÉK EL AZ ELLENŐRZÉST SOROSÉK

888.HU Magyar Idők

A jelek szerint új szelek kezdenek fújni migránsügyben Olaszországban. A helyhatósági választásokon ugyanis a választók leváltották az utóbbi időben a migránsok által valósággal ellepett földközi-tengeri sziget, Lampedusa migránspárti polgármesterét. A helyi lakosság kitörő örömmel fogadta a hírt – olvasható a 888.hu-n.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/kulcsfontossagu-sziget-felett-vesztettek-el-az-ellenorzest-sorosek-1843840/

 

SZÖVETSÉGESEINK

Kottász Zoltán Magyar Idők

 

A visegrádi országok megkerülhetetlen tényezők lettek az Európai ­Uni­ón belül. Ez pedig egyértelműen Orbán Viktor érdeme, aki tudatosan emelte kormánya külpolitikai prioritásai közé Közép-Európa megerősítésének igényét.

Országainkat sokáig lesajnálták Nyugat-Európában. Míg az előző, nagy formátumú politikai nemzedék – a múlt pénteken elhunyt Helmut Kohllal az élén – történelmi szükségszerűséget látott Európa nyugati és keleti felének egyesülésében, a keleti bővítésben, addig a mostani vezetők nem a megbékélés és az együttműködés, hanem az uralkodás szándékával nyitották meg kapuikat térségünk előtt.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/szovetsegeseink-1842037/

 

ORBÁN VIKTOR: KÜLÖNBÖZŐ KULTURÁLIS ALAPOKBÓL KÜLÖNBÖZŐ MIGRÁCIÓS POLITIKÁK SZÁRMAZNAK

MTI

Különböző kulturális alapokból különböző migrációs politikák származnak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Varsóban, a visegrádi országok (V4) és a Benelux-államok kormányfőinek csúcstalálkozója után.

·         Az EU-t továbbra is biztatjuk, hogy próbáljon kialakítani az egymástól távoli álláspontok ellenére valami közös koncepciót

·         Orbán Viktor azt mondta: közép-európaiként az identitás kérdését tartja a legfontosabbnak, és a migráció éppen ezzel függ össze

·         A migráció kérdése minden nemzetet a szívénél érint meg„, arról a kérdésről szól ugyanis, ”kikkel élünk együtt egy országban

 

http://magyaridok.hu/kulfold/orban-viktor-kulonbozo-kulturalis-alapokbol-kulonbozo-migracios-politikak-szarmaznak-1845445/

 

BALOLDALI KETTŐS BESZÉD AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSRÓL

A FORGATÓKÖNYV AZONOS: AZT SULYKOLJÁK, HOGY A VÁDLOTT A HATALOM ÁLDOZATA

Magyar Idők

 

Néhány nap leforgása alatt közel félezer fiatal csatlakozott az MSZP ügyvédjeként emlegetett Czeglédy Csabához köthető diákszövetkezetek károsultjait tömörítő „I love Diákmunka – fizetés nélkül maradtunk” nevű Facebook-csoporthoz.

Balliberális aktivisták ezzel egy időben létrehozták saját közösségi terüket, melynek üzenőfalán egymást követik a putyini terrort, koncepciós eljárást és a jogállamiság halálát vizionáló bejegyzések. Az oldal szerkesztői eleve mártírként tekintenek a társaival együtt több mint 3 milliárd forintos adócsalás gyanújával előzetes letartóztatásba helyezett férfira – csakúgy, mint a Sukoró-ügy miatt hűtlen kezelés kísérlete miatt 3, illetve 2,5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélt Tátrai Miklósra és Császy Zsoltra, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezetőire.

A Demokratikus Koalíció (DK) és az MSZP régóta kettős beszédet folytat: politikusaik, holdudvaruk megmondóemberei előszeretettel állítják be koncepciós eljárásnak a számukra kínos ügyeket

 

http://magyaridok.hu/belfold/baloldali-kettos-beszed-az-igazsagszolgaltatasrol-1840870/

 

Szír harci repülőt lőtt le az Egyesült Államok

 

A szíriai hadsereg közleménye szerint a sugárhajtású gép az Iszlám Állam elleni bevetésen volt Rakka déli részén, amikor az Egyesült Államok vezette koalíció eltalálta.

http://mandiner.hu/cikk/20170619_szir_harci_repulot_lott_le_az_egyesult_allamok

 

Az orosz hadügy bejelentette: mostantól minden USA-koalíciós repülőt és drónt célpontként kezel az Eufrátesztől nyugatra

 

Nem késlekedett a válasszal Oroszország azután, hogy az USA vezette koalíció F/A-18E Super Hornet vadászgépe vasárnap lelőtt egy szír Szu-22-es vadászbombázót Rakka tartomány fölött. 

„Az orosz légi és földi légelhárítási erők minden a nemzetközi koalícióhoz tartozó légi eszközt, repülőgépet vagy drónt követnek és célpontként kezelnek”

- jelentette be a legfontosabb szír szövetséges, Oroszország hadügyminisztériuma. (BBC

 

https://444.hu/2017/06/19/az-orosz-hadugy-bejelentette-mostantol-minden-usa-koalicios-repulot-es-dront-celpontkent-kezel-az-eufratesztol-nyugatra

 

Schiffer: Az LMP stabilabb, mint 2010-ben volt

 

Schiffer András nem bánta meg, hogy egy évvel ezelőtt kilépett a pártpolitikából. Esze ágában sincs új párt alapításán gondolkozni, de úgy véli: kormánykritikus szellemi erőtérre szükség van.

 

http://mandiner.hu/cikk/20170619_schiffer_az_lmp_stabilabb_mint_2010_ben_volt

 

NÉMETORSZÁG KÓMÁBAN

A NAGYVÁROSOKBAN AZ ÓVODÁSKORÚ GYERMEKEK ÖTVEN SZÁZALÉKBAN MÁR NEM NÉMETEK

Georg Spöttle Magyar Idők

 

A brüsszeli bürokraták és Dimitrisz Avramopulosz kettős mércéje miatt megint bakot ugrok, vagy inkább ki a bőrömből.

Nem tudom eldönteni, hogy ez ostobaság vagy gonoszság, esetleg mindkettő egyszerre. Avramopulosz uniós biztos rezzenéstelen arccal kijelentette, hogy a honvédelmi minisztersége alatt az általa a görög–török határra felhúzott védelmi kerítés „az más”, mint a Magyarország és Szerbia között felállított ideiglenes, technikai határzár. Márpedig mennyiben más, hiszen a magyar kerítést is az illegális bevándorlók megfékezésére húzták fel. Érdekes, de a kerítésépítő Görögországot egy rossz szó sem érte anno Brüsszelből.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/nemetorszag-komaban-1835386

Civil törvény - Trócsányi nem érti a szakértői kritikát

Értetlenségét fejezte ki az Igazságügyi Minisztérium, hogy az Európa Tanács (ET) Velencei Bizottsága politikai feltételezéseken alapuló kritikákkal egészítette ki végső véleményét, annak ellenére, hogy a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvénnyel kapcsolatos javaslatai többségét az Országgyűlés elfogadta - közölte a tárca hétfőn.

 

http://nepszava.hu/cikk/1132514-civil-torveny---trocsanyi-nem-erti-a-szakertoi-kritikat

Vége a TEK-es trükközéseknek

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint vége lehet annak a gyakorlatnak, hogy a rendőrség és a TEK ellehetetlenít tüntetéseket. A Kúria ugyanis kimondta: védett személy jelenléte, illetve a biztonsága miatt elrendelt területlezárás nem feltétlenül jelenti azt, hogy a területen nem lehet tüntetni. 

 

http://nepszava.hu/cikk/1132538-vege-a-tek-es-trukkozeseknek

Török Ádám: a bírálat nem politizálás

Nem akarta befolyásolni a kormányzati politikát kritizáló Hegymenet című tanulmánykötet megjelenését - állítja Török Ádám, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) főtitkára.

- Gyurgyák János, az Osiris kiadó vezetője szerint az MTA-tól üzentek neki, hogy politikai szempontból jobb lenne, ha a kormány politikáját bíráló Hegymenet című tanulmánykötet nem jelenne meg. Mi igaz ebből?

- Nem üzentem és nem is kértem senkit erre. Nem valószínű, hogy Gyurgyák János kitalálta, amit mondott. Feltételezem, hogy valaki vitt hozzá valamilyen üzenetet, de nem tudjuk, hogy ez honnan származik. Ezt jelenleg is próbáljuk kideríteni.

http://nepszava.hu/cikk/1132482-torok-adam-a-biralat-nem-politizalas

LMP: a Fidesz nem tiszta eszközökkel játszik

Az LMP szerint az ellenzéknek egységesnek kell maradnia az úgynevezett plakáttörvénnyel kapcsolatban, és minden politikai erőnek fel kell készülnie arra, hogy a Fidesz nem tiszta eszközökkel játszik, ezért nem szabad bedőlni a szlogenjeinek.

Szél Bernadett társelnök-frakcióvezető hétfői budapesti sajtótájékoztatóján leszögezte: pártja a héten minden olyan munkában részt vesz - így a pénteki rendkívüli parlamenti ülésen, valamint az ötpárti egyeztetésen is -, amelyet az átlátható párt- és kampányfinanszírozás érdekében végeznek. Két dolgot azonban nem tesznek - folytatta -, nem vesznek részt az oligarchaháborúban és abban sem, hogy a Fidesz más pártokkal összefogva a saját érdekei szerint rajzolja át a politikai versenyt.

 

http://nepszava.hu/cikk/1132519-lmp-a-fidesz-nem-tiszta-eszkozokkel-jatszik

Harrach Péter végre megálljt parancsol a Nyugat torz ideológiáinak

Harrach Péterrel készített interjút Harrach Péternek kérdezett alá a Magyar Hírlap, és az „interjúban” olyan fontos, Magyarország életét nagyban befolyásoló dolgok kerülnek terítékre, mint a családi csődvédelem, a migráció, vagy az ellenzék morális hiányossága. Hogy utóbbi mi a fenét is jelent a Harrach-univerzumban, valószínűleg senki sem tudja megmondani.

 A beszélgetés közepén van egy váratlan, Harrach Pétert végleg a sarokba szorító, igazán kemény kérdés: „Mennyire érzik veszélyesnek a családok, illetve a házasság intézménye körül folyó ideológiai vitákat?” Fogós, nehéz kérdés ez, de Harrach Péter válaszol rá, és menekülhet mindenki, aki nem a KDNP-frakcióvezető által elképzelt „egészséges” felfogást képviseli: „Az eszmei szempontok mentén kialakult két tábor nem átjárható. Alapvetően másként gondolkodnak az emberről és a társadalomról. A családképük is különböző. Ha házasságról van szó, az egyik azt mondja, egy férfi és egy nő tartós és kizárólagos kapcsolata. A másik csak azt kérdezi, mi van a melegek kapcsolatával. Amikor családról beszélünk, nem ideológiai vitát akarunk generálni, hanem egy egészséges, értékes közösséget képviselünk.” A Nyugat persze most is hanyatlik, hiszen ott Harrach szerint „jelentős számban vannak, akik a hagyományos értékekkel szemben egy torz ideológia követői”.

Még mekkora szerencsére, hogy vannak a Harrach Péterek, akik megállítják ezt a torzulást.

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/ha-a-hulyeseg-fajna-harrach-peter-szerint-aki-tamogatja-a-melegek-hazassagat-az-egy-torz-ideologiat-kovet-104829

 

Németh Szilárd magánháborújához asszisztál az állam

 

Németh Szilárd birkózó magánalapítványa kétmilliárd forint állami támogatást kapott a csepeli birkózócsarnokra, az expolgármesterrel dacoló munkásotthon egy fillért sem.

A csepeli munkások pénzéből, a Vasas-szakszervezetek, a Szociáldemokrata Párt és Weiss Manfréd gyáros támogatásával épült csepeli kultúrházat a rendszerváltozás után egy alapítvány gondjaira bízták. Németh Szilárd rezsibiztos, korábbi XXI. kerületi polgármester a kezdetektől meg akarta szerezni. Magánháborújában úgy tűnik, biztos támaszra talált Hoppál Péter kulturális államtitkárban, aki tavaly megfelezte, az idén pedig meg is vonta a Csepeli Munkásotthon támogatását.

 

http://hvg.hu/itthon/20170619_Nemeth_Szilard

Csepeli csarnokügy: vallottak Németh Szilárdra

21 óra.hu

A szocialisták hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tettek Németh Szilárd magánalapítványa ügyében, a nyomozók pedig arról érdeklődtek, mire alapozzák ezt.

Noha Németh Szilárd szerint a lehető legátláthatóbb lesz az általa vezetett birkózószövetségtől a magánalapítványának adományozott kétmilliárd forint felhasználása, a multifunkcionális csepeli birkózófellegvár pedig két év múlva kulcsrakész lesz, az ügyben biztos ami biztos alapon azért rendőrségi feljelentést tett hűtlen kezelés gyanújával az MSZP.

Az ügyben eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) feljelentés-kiegészítést rendelt el, a feljelentést tevő Szenteczky János csepeli elnök-frakcióvezető tehát visszament úgymond a tett színhelyére, és előadta, miért gondolják úgy, hogy bizony felmerül a visszaélés gyanúja.

Szenteczky szerint erősen aggályos, hogy a Németh által mindössze április 10-én bejegyzett magánalapítványnak április 28-án a Magyar Birkózó Szövetség elnöksége (amelynek Németh az elnöke) egy tollvonással átutaltat kétmilliárd forint állami támogatást, vagyis közpénzt.

http://21ora.hu/2017/06/17/csepeli-csarnokugy-vallottak-nemeth-szilardra/

35 milliós büntetést szabtak ki a vadászházas polgármesterre

 

Mondok József izsáki polgármesternek vissza kell fizetnie 35 millió forintot, amit vadászház építésére kapott, közölte a Miniszterelnökség. 

Izsák fideszes polgármestere két vadászházat épített az Európai Uniótól kapott pénzből. Papíron vendégházak ezek, de az egyikbe ő költözött be, a másikból sem jelentettek le egyetlen vendéget sem.

 

http://index.hu/belfold/2017/06/19/mondok_jozsef_izsak_vadaszhaz_polgarmester_allamkincstar_miniszterelnokseg/

 

Budaörs lázadása: beperelték az államot, hogy ne kelljen fizetniük még az elvett iskolák után is

Ezen a héten várható bírósági ítélet arról, hogy Budaörs visszakaphatja-e a pénzét a magyar államtól.

Az egyik leggazdagabb magyar település kártérítést követel egy adónak látszó, de nem annak nevezett fizetési kötelezettsége miatt. A per bőven túlmutat a város által vitatott 2,1 milliárd forinton, a tét arról is szól, hogy polgári perben lehet-e kártérítést szerezni az államtól azért, mert aránytalanul nagy kárt okozó törvényt hozott. Az állam ügyvédei szerint ilyen nem lehetséges.

 

https://444.hu/2017/06/19/budaors-lazadasa-bepereltek-az-allamot-hogy-ne-kelljen-fizetniuk-meg-az-elvett-iskolak-utan-is

 

Nincs ennél szánalmasabb: a Fidesz a hajnali londoni támadásból is belpolitikai tőkét akar kovácsolni

Ezt a közleményt sikerült kiadniuk:

A Fidesz elítéli az újabb londoni támadást, részvétét fejezi ki az áldozat családjának és a sérülteknek mielőbbi felépülést kíván. Bár az incidens körülményeit még vizsgálják, az újabb embertelen támadás ismét aláhúzza: a magyar kormány helyesen jár el, amikor első helyen kezeli a magyarok és Magyarország biztonságának megőrzését.

Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató

 

http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/nincs-ennel-szanalmasabb-a-fidesz-a-hajnali-londoni-tamadasbol-is-belpolitikai-toket-akar-kovacsolni-104826

A Prezi alapítója: „Ez a törvény felesleges, sőt káros. Károsnak tartjuk a magyar jövőre nézve”

A Prezi társalapítója, Halácsy Péter is megírta nemrég a véleményét a kormány kedden elfogadott, a civileket megbélyegző törvényéről. Halácsy egyébként 2015-ben egy saját óvodát hozott létre, mert úgy látta: alapjaiban kellene újragondolni a magyar oktatást. Mára ott tart, hogy három lakásóvodát és egy iskolát is működtet Budapesten, és szeptemberben Óbudán nyitja a következőt.

 

http://magyarnarancs.hu/belpol/a-prezi-alapitoja-ez-a-torveny-felesleges-sot-karos-karosnak-tartjuk-a-magyar-jovore-nezve-104823

 

Négy volt origós is Tarjányihoz megy

 

Terv szerint halad a zoom.hu előkészítése, várhatóan július második felében így megkezdheti a a munkát az új szerkesztőség „béta” üzemben. Az új szerkesztőség tervezett létszáma 30 fő körül van, ebből 21 fővel szerződött mostanra a biztonságpolitikai szakértőként is ismert Tarjányi Péter, a site tulajdonosa, aki a következő napokban írja alá további 5-6 fő szerződését.

 

http://24.hu/media/2017/06/19/negy-volt-origos-is-tarjanyihoz-megy/

 

Lánchíd Palota: milliárdos keringő

 

Végeláthatatlan perek sorozata övezi a Lánchíd Palota legújabbkori történetét - amely immár nem gazdasági, sokkal inkább egy politikai huzavona része. Máskülönben miként eshetne meg az, hogy a tulajdonost a bérlő Eximbank nem engedi be saját házába.

 

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/lanchid_palota_milliardos_keringo.641625.html

Indul a taxisháború - káoszt jöhet Budapesten

 

Nem értik a taxiscégek, miért emelték ki közülük a Főtaxit a vizes vébé szervezői. Bőven akad még a piacon 500-600 autóval rendelkező vállalat, amellyel tárgyalhattak volna. Gondot okozhat, hogy a rendezvény idején minden budapesti taxira szükség lehet a sportrajongók fuvarozásához.

 

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/indul_a_taxishaboru_kaoszt_johet_budapesten.641689.html

 

MNB - százmilliós kiadások szakértőkre

 

Az MNB felügyelőbizottsága tavaly még csak 95 millió forintot fordított működésre, ám 2017-ben már 162 millió szeretnének elkölteni szakértésre, taxira és autóbérletre – a bérükön felül. A grémium olyan alapvető történelmi kérdésekkel is foglalkozott, mint az aranytartalék sorsa, a 2008-as IMF-hitel jogi következményei vagy épp a II. világháború utáni magyar jóvátétel megalapozottsága.

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/mnb_szazmillios_kiadasok_szakertokre.641739.html

 

Trumpnak igaza van: a németek tényleg nagyon rosszak

 

Hiába két lábon járó közgazdasági katasztrófa Donald Trump, most mégis igaza van: a németek valóban túl sokat exportálnak, és ez tényleg rossz Európának, Amerikának és az egész világnak. A probléma csak az, hogy a németek erre rohadt büszkék, és eszük ágában sincs leállni. Így viszont egészen biztosan nem lehetnek Európa vezető országa, vagy legalábbis az egy nagyon szomorú Európa lesz, ahol egy ilyen gazdasági szerkezetű Németország dominál. Arról nem is beszélve, hogy a német modell napjai meg vannak számlálva.

Donald Trump háborút hirdetett. És nem a terrorizmus, nem a csaló kínaiak, de még csak nem is a mexikóiak ellen. Hanem pont egy decens európai szövetségest, a németeket sikerült kipécéznie magának. Akiket keményebben szapul, mint a világ legsötétebb diktatúráit vagy akár saját belpolitikai ellenfeleit.

 

http://index.hu/gazdasag/2017/06/19/nemetorszag_trump_eu_kereskedelmi_tobblet_folyo_fizetesi_merleg_tobblet_a_nemetek_nagyon_rosszak/