2017, február 7 - 07:58 Sajtószemle

Az alapító Raymond A. Kroc, aki 52 évesen papírpoharakkal és turmixgépekkel házalt, amíg rá nem akadt egy San Bernardinó-i gyorsétteremre. A hamburgeres kunyhó egyből annyira lenyűgözte, hogy a megszállottja lett. A film bemutatja, ahogy ez a törtető férfi behálózza, majd átveri a két valódi alapítót, Dick és Mac McDonaldot, akik végül ugyan milliomosként, de a jogos követelésük nélkül szállnak ki a buliból.

 

http://444.hu/2017/02/05/mar-a-mcdonalds-alapitoi-is-tudtak-hogy-valami-nagyon-rosszat-szabaditottak-a-vilagra

Kálmán Olga miatt repül a HírTV az alapcsomagból?

Hétfő óta elérhetetlen a Simicska Lajoshoz köthető HírTV az ország egyik legnagyobb kábelszolgáltatója a UPC kínálatában. A dolog pikantériája , hogy hivatalos közlemény helyett a UPC oldalán elégedetlenkedő kommentekből, illetve az ezekre adott válaszokból derült ki ez az információ.A UPC Magyarország oldal kezelője itt erősítette meg, hogy február 5-étől valóban nem része a Hír TV az alapcsomagnak, de a Digital Bronze, illetve Digital Gold csomagokban továbbra is elérhető marad.“Igen, a tegnapi nappal kivezetésre került analóg csatornakiosztásunkban a Hír Tv, erről érintett előfizetőinket egy korábbi számlalevélen tájékoztattuk. Az ÁSzF-ünkben foglaltak alapján, egy digitális tv csomaghoz három mediaeszközt tudunk biztosítani. Amennyiben ennél többet szeretnél, egy újabb digitális előfizetés szükséges.”

http://fenysebesseg.hu/2017/02/06/kalman-olga-miatt-repul-a-hirtv-az-alapcsomagbol/

 

Pártot alapítanak a külföldön élő magyarok

 

Az Európai Alternatíva Párt alakuló rendezvényt február 17-én tartják Londonban. A párt alapítói öt pontban foglalták össze céljaikat.

Hello Magyarok beszámolója szerint az új pártot londoni magyarok alapították azért, hogy a szétszakított családok és a kint dolgozó családtagok a jelenleginél méltóbb helyzetbe kerüljenek.

 A párt öt pontban fogalmazta meg céljait

 

http://valasztas2018.24.hu/valasztasi-hirek/2017/02/06/partot-alapitanak-a-kulfoldon-elo-magyarok/

 

Belerázkódhat Budapest hírneve az angol lap cikkébe

 

Pár éve egy angol férfi belehalt egy kalandba. A magyar rendőrség sebtiben lezárta az ügyet, de a britek szerint emberölés történt. Az egyik nagy brit bulvárlap most óva int Budapesttől.

 

http://24.hu/belfold/2017/02/06/budapest-a-bun-varosa-es-vigyazni-kell-a-prostikkal/

Mészárosnak jól hozott a biznisz: 34 ingatlana mellé még egy Harley-t is vett

 

Két cégéből 1,6 milliárdos osztalékot vett fel, és nagyon sok szántót, meg egy kultikus motort is vásárolt tavaly a felcsúti polgármester. Nyaralója szerencsére megmaradt, azzal együtt már 34 ingatlana van.

 

http://hvg.hu/itthon/20170206_meszaros_lorinc_vagyonnyilatkozata_2017

TGM: Megjegyzés a királycsinálóról

 

Az ember megkérdezi magától: ha Gyurcsány képviselő úr és Gréczy szóvivő úr pártja már ellenzékben is hadat üzen a magyar értelmiségnek, ugyan mit várhatunk tőle, ha véletlenül mégis hatalomra kerül?

Tudom, hogy millió fontosabb ügyről kell írni, de itt olyan – ha tetszik: módszertani és etikai – kérdésről van szó, amely viszonylagos jelentéktelensége ellenére befolyásolhatja a jövőnket. A Gyurcsány Ferenc országgyűlési képviselő, volt miniszterelnök által vezetett párt, a DK megtámadta Lengyel Lászlót, a híres politikai írót, esszéistát, mert (állítólag) más ellenzéki pártok vezetőivel folytatott magánbeszélgetéseiben gyöngíteni próbálta Gyurcsány és a DK pozícióit 

Ha netán megtörténtek, a DK-nak akkor sincs semmi köze Lengyel László magánbeszélgetéseihez. Lengyel László nagy tekintélyű ember, de magánszemély, akinek a zárt körben esetleg kifejtett nézetei nem tartoznak a nyilvánosságra, és különösen illetlen, hogy a közhatalom gyakorlására (egyébként legitim módon) törekvő párt ezeket a nézeteket – az ismert író engedélye nélkül – a nagy nyilvánosság előtt pertraktálja. 

 

http://hvg.hu/itthon/20170206_TGM_megjegyzes_a_kiralycsinalorol_gyurcsany_lengyel_laszlo

Az Együttben úgy látják: Gyurcsány csak kifogást keres a különcködésre

 

Szigetvári Viktor szerint csak baloldali ellenzéki háttérbeszélgetésekre került sor az elmúlt negyedévben, nem volt téma a DK kizárása. Lengyel László csak teret adott az egyik ilyennek, nincs királycsinálói ambíciója. Egyesek szerint a DK-nak most kell egy ürügy az önálló indulásra, erre lehet jó a botránykeltés, még ha ez árt is az ellenzéki együttműködésnek. Az Együtt sosem csinált titkot az elképzeléseiből.

http://hvg.hu/itthon/20170206_Egyutt_szo_sem_volt_a_DK_kizarasarol

 

PANCSERPUCCS

Kis Ferenc

 

Lelepleződtek a cselszövők. Pedig mesterterv volt a javából, az agytrösztöt maga Lengyel László irányította, aki elérkezettnek látta az időt, hogy mentesítse a baloldalt Gyurcsány Ferenctől.

A közgazdász-politológus, egykori reformkommunista, a baloldal korábbi fő ideológusa a hírek szerint, Botka Lászlóval konspirálva, meggyőzte az MSZP, az Együtt és a Párbeszéd elnökét, hogy fogjanak össze és építsék fel Szeged polgármesterét közös miniszterelnök-jelöltnek, ezzel együtt pedig szorítsák partvonalon kívülre Gyurcsány Ferencet.

Az elképzelés jónak tűnhetett, de a megvalósításba hiba csúszott. A mestertervbe ugyanis bevonták Niedermüller Pétert, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselőjét is, akinek a párton belül kellett volna aláásnia Gyurcsány Ferenc hatalmát. A reménybeli belső ember azonban nem akarta megbuktatni elnökét, inkább két brüsszeli lazacos szendvics között elmesélte neki, mire készülnek ellenfelei.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/pancserpuccs-1386832/

 

Lengyel László: Békaemberek segítenek a Gyurcsány-ellenes szeánszaimban

 

A Pénzügykutató elnöke elmondta, Niedermüller Péterrel valóban kávézott, de nem a DK bomlasztásáról beszéltek. Lengyel László 10 éve változatlanul úgy gondolja Gyurcsány Ferencről, hogy el kellene tűnnie a politikából, de összeesküvésről nincs szó. "Még Orbán Viktor ellen csak-csak. De Gyurcsány Ferenc ellen?" – mondta.

 

http://hvg.hu/itthon/20170206_lengyel_laszlo_gyurcsany_dk_reakcio

 

 

Nem hagyom, hogy valaki bolhát csempésszen az ágyneműbe - Gyurcsány 

 

Gyurcsány Ferenc nem tulajdonít jelentőséget azoknak az informális megbeszéléseknek, melyek miatt korábban nekiment az ezeket szervező Lengyel Lászlónak. A Demokratikus Koalíció elnöke évértékelőjén még azt mondta, az MSZP, a Párbeszéd, az Együtt, valamint Botka László és egy önjelölt királycsináló a DK háta mögött szervezkedik. A volt kormányfő a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta, normális, tisztességes tárgyalásokat kell folytatni. Szerinte egy épülő viszonyt súlyosan rombol, ha nem nyilvános tárgyalásokat folytatnak, hogy másokat kizárjanak. Hozzátette, sok cselszövésnek volt tanúja, nem kell szó nélkül hagyni, és újra kell építeni a bizalmi viszonyokat.

Lengyel László politológus megkereste a DK egyik elnökségi tagját, Niedermüller Péter, hogy hogy Gyurcsány Ferenc kizárásával, előtte való titokban tartással tárgyaljanak, de Niedermüller Péter beszámolt a tárgyalás részleteiről a pártvezetésnek.

 

Hallgassák meg a teljes beszélgetést a DK elnökével!

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=205839#c

 

Gigantikus csapat állt össze Trump ellen, óriási pert indítanak a legnagyobb cégek

 

Ekkora összefogásra még alig volt példa, a legnagyobb amerikai cégek közösen támadják meg az elnök bevándorlásellenes rendeletét.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20170206_Gigantikus_per_Trump_amerikai_techoriasok

 

Nem fair, hogy nyelvvizsga kell a felvételihez

 

Az ombudsman megállapítása szerint az új követelmény meghatározásakor az Emberi Erőforrások Minisztériuma

·         nem vette figyelembe az egyes oktatási szintek egymásra épülésének követelményét,

·         nem biztosította a szükséges felkészülési időt,

·         és nem gondoskodott az idegennyelv-oktatás iskolai feltételrendszerének megteremtéséről.

 

http://index.hu/belfold/2017/02/06/nem_fair_hogy_nyelvvizsga_kell_a_felvetelihez/

 

Új magaslatokban a Sajtóklub, Bencsik szerint Putyin ingyen adna nekünk atomerőművet

 

Lement Magyarország legpszichedelikusabb tévéműsorának újabb adása. Az Echo TV Sajtóklub című estjét a műfaját tekintve vitaműsornak nevezik ugyan, de igazából semmilyen vita nincs benne, csak egyetértés. A Sajtóklub tehát az Echo TV politikai egyetértőműsora, amiben a kormánypárti propaganda nagyágyúi, Bayer Zsolt, Lovas István, Bencsik András és Huth Gergely beszélgetnek a világ dolgairól arról, hogy Orbán Viktor és a Fidesz a két legkirályabb dolog a világon.

 

http://444.hu/2017/02/06/uj-magaslatokban-a-sajtoklub-bencsik-szerint-putyin-ingyen-adna-nekunk-atomeromuvet

 

A brit képviselőház elnöke azt mondja, Trumpot nem fogják beengedni a parlamentbe

 

John Bercow, a brit parlament alsóházának elnöke azt mondta hétfőn, hogy ha Donald Trump amerikai elnök Nagy-Britanniába érkezik, ő nem fogja beengedni a parlamentbe.

Bercow szerint Trump a rasszista intézkedéseivel és szexista megnyilvánulásaival bizonyította be, hogy nem méltó a brit intézményhez, a parlament ugyanis az elnök szerint nem nem támogathat 2017-ben ilyen elveket.

A Képviselőház elnökének arra nincsen jogosultsága, hogy megakadályozza Trump látogatását, de mivel ő a parlament egyik kulcsának őrzője, azt meg tudja akadályozni, hogy Trump betegye a lábát a Westminster-palotába, és ezzel a jogával élni is fog.

 

http://444.hu/2017/02/06/a-brit-kepviselohaz-elnoke-azt-mondja-trumpot-nem-fogjak-beengedni-a-parlamentbe

 

Fegyelmi vizsgálat sem indult a közmunkások szétveréséhez tippet adó rendőr ellen

 

„Törjük össze őket :-D Beöltözünk fekete ruhába. Maszkot a fejre és gyorsan lerendezzük. 1 percbe se telik. Baseball ütő elég lesz. Kéztörés, oszt cső :-D Azt sem tudják kik voltak.”

Ezt írta a nyomozóként dolgozó rendőr zászlós Facebook chaten. A rendőr egy ismerőse, Kristóf élettársával beszélgetett, nekik mondta el, hogyan kéne lerendezni egy személyes konfliktust. Öt nappal a beszélgetés után Kristóf, és másik hét maszkot viselő férfi baseball ütőkkel és pajszerekkel felfegyverkezve támad rá egy csoport roma közmunkásra, közülük négy embert csúnyán összevertek. Az áldozatok egy család tagjai voltak, egy embernek a kezét, egy másiknak a lábát törték el. Velük volt Kristófnak személyes konfliktusa, az ő „összetörésüket" javasolta a rendőr öt nappal a támadás előtt a Facebookon.

 

http://444.hu/2017/02/06/fegyelmi-vizsgalat-sem-indult-a-kozmunkasok-szetveresehez-tippet-ado-rendor-ellen

 

„Magyarország a faltörő kos a szankciók ellen” - írják az orosz állami médiában

 

„Oroszország arra készül, hogy faltörő kosnak használja Magyarországot a szankciók ellen”. Ez a címe az orosz állami Sputnik News cikkének, ami a múlt heti Orbán-Putyin-találkozót értékeli.

 

http://444.hu/2017/02/06/magyarorszag-a-faltoro-kos-a-szankciok-ellen-irjak-az-orosz-allami-mediaban

 

KI TÁRGYALHATJA MÁSODFOKON A TÁBORNOKPERT?

Szemán László János Magyar Idők

 

Elengedhetetlen egy újabb, másod­fokon eljáró katonai tanács létrehozása, mivel egy alkotmánybírósági döntés alapján január 1-jétől nem járhat el az eddigi egyetlen másodfokú, Ruzsás Róbert hadbíró vezette katonai grémium például a tábornokperben. A helyzet feloldása azonban nem egyszerű. Február 14-én folyatódik az eljárás a tizenöt vádlottat, köztük Fapál Lászlót, a Honvédelmi Minisztérium volt közigazgatási államtitkárát és honvéd tábornokokat, illetve főtiszteket felvonultató úgynevezett tábornokperben. Az ügy megismételt elsőfokú eljárása a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa előtt folyik, legkorábban a nyáron hozhatnak ítéletet. A várható fellebbezések nyomán másodfokú eljárásra kell számítani, ám előfordulhat, hogy nem lesz olyan katonai tanács, amely másodfokon tárgyalhatná az ügyet.

 

http://magyaridok.hu/belfold/ki-targyalhatja-masodfokon-tabornokpert-1383697/

 

A menedékkérőket is fogva tartaná a magyar kormány

 

Kovács Zoltán hétfőn a londoni magyar nagykövetségen vázolta Magyarország azon elképzelését, miszerint a jövőben a menedékkérőket is fogva tartanák egészen addig, míg le nem zajlik az eljárásuk.

A tervet a kormányszóvivő elmondása szerint az elkövetkező hetekben bevezethetik.

http://24.hu/belfold/2017/02/06/a-menedekkeroket-is-fogva-tartana-a-magyar-kormany/

Fidesz: A gazdasági bizottság vizsgálja ki az OLAF-jelentés ügyét

"Kíváncsiak vagyunk, kik vettek részt ebben a korrupciós botrányban"

MH/MTI – 2017.02.06. 14:09 

A Fidesz-frakció azt kezdeményezi, hogy a parlament gazdasági bizottsága vizsgálja ki a 4-es metró beruházása körüli korrupciós ügyet - közölte Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus elmondta: a testület ezzel foglalkozó ülésére meghívják Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnököket, Demszky Gábor korábbi főpolgármestert, helyettesét, Horváth Csabát és Gy. Németh Erzsébetet, aki korábban az MSZP, jelenleg a DK színeiben politizál a Fővárosi Közgyűlésben. A bizottság elnöke a tavaszi parlamenti ülésszak első hetére ígérte a meghívásukat.
Bánki Erik kizártnak nevezte, hogy az említettek ne tudtak volna azokról a folyamatokról, amelyek "minden idők legnagyobb korrupciós botrányához" vezettek.
Reméli, hogy a meghívottak el is mennek majd a bizottság ülésére, szerinte ugyanis aki nem jelenik meg, annak "vaj van a füle mögött".

http://magyarhirlap.hu/cikk/79020/Fidesz_A_gazdasagi_bizottsag_vizsgalja_ki_az_OLAFjelentes_ugyet

Nagy ErvinSoros köpönyege

Bár a baloldali pártok továbbra is a szereposztó díványon birkóznak, a Jobbik vezetői körül pedig egyre fogy a levegő, mégsem dőlhet hátra a két kormánypárt

Magyar Hírlap

Nem lefutott a következő választás. Így most – ha tényleg nyerni akarnak – elbizakodottságnak helye nincs. Bármennyire is blődségnek tűnhet, a civil gúnyába bújt, külföldi pénzekkel megtámogatott mozgalmak sokat koptathatnak még a jelenlegi népszerűségen.

Gondoljunk csak az elmúlt évek globális eseményeire! Amit egy-egy világhatalmi, kormányzati vagy nem kormányzati érdekcsoport akart, azt akár egy nemzet szuverenitását is megsértve, de elérte. Az úgynevezett arab tavasztól, 2011-től sorra döntötte be egy-egy ország odáig stabilnak vélt vezetését az Obama-adminisztráció és a körülötte álságos módon filozofálgató, hamis morális okokra hivatkozó, ám voltaképp pőre anyagi érdekeket képviselő „civil” erő. Amely lehet ugyan sokszínű, nem egy kézben összpontosuló, de mind-mind Soros köpönyegéből bújt elő.

http://magyarhirlap.hu/cikk/79082/Soros_koponyege

 

SZIJJÁRTÓ PÉTER: AZ OROSZORSZÁGGAL SZEMBENI SZANKCIÓK KUDARCOT VALLOTTAK

MTI

 

Ukrajnával kapcsolatban az Európai Unió rossz válaszokat adott egy kihívásokkal teli helyzetre, az Oroszországgal szemben hozott szankciók politikai és gazdasági szempontból is kudarcot vallottak, mert nem érték el a kívánt hatást – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az uniós tagországok külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozásának szünetében magyar újságíróknak nyilatkozva hétfőn.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/szijjarto-peter-az-oroszorszaggal-szembeni-szankciok-kudarcot-vallottak-1388680/

 

Gyurcsány: Orbán elmebajban szenved

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Facebook-oldalán írt Orbán Viktor betegségéről, ami szerinte az elmebaj. A volt miniszterelnök bejegyzésében azt is elmagyarázta, miért gondolja azt, hogy a kormányfő pszichózisban szenved.

 

http://nepszava.hu/cikk/1119866-gyurcsany-orban-elmebajban-szenved

 

Újabb milliárdok kerülhetnek Rogán-közelbe

Tízmilliárdos nagyságrendű árbevétel mellett legalábbis milliárdos nyereséggel kecsegteti a Rogán Antal propagandaminiszterhez közel álló, offshore-szerű Hunguard Kft.-t a pénzügyi cégek kötelezővé tett átvilágítása. Jelenleg ugyanis a tevékenységet csak ez a cég végezheti.

 

http://nepszava.hu/cikk/1119789-ujabb-milliardok-kerulhetnek-rogan-kozelbe

 

Szanyi: a szocialisták nyugodtan alhatnak

Nem hogy szocialista politikust, egyetlen politikai felelőst sem nevez meg a nyilvánosságra hozott OLAF-jelentés - mondta a Népszava Online-nak Szanyi Tibor. Az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője alaposan tanulmányozta az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) pénteken nyilvánosságra hozott, a 4-es metró, nagy részben uniós forrásból megvalósult beruházásáról szóló jelentést.

 

http://nepszava.hu/cikk/1119913-szanyi-a-szocialistak-nyugodtan-alhatnak

Felcsuti Balázs közgazdász Eladták a lelküket

Goethe Faustjában az életével elégedetlen főhős üzletet köt Mefisztóval, az ördög képviselőjével: boldogságért cserébe Mefisztóé lesz Faust lelke. Ez a történet juthat az ember eszébe az amerikai republikánus párt és Donald Trump kapcsolatát figyelve.

Valamikor 2015 derekán Donald Trump úgy döntött, hogy republikánus színekben indul az USA elnökségéért. Trump ideológiáját tekintve nem igazán illett bele a republikánus pártba. A szabadkereskedelmi egyezményeket hevesen támadó, nagy állami infrastrukturális beruházásokat támogató, a melegek és transzneműek jogait elfogadó Trump eléggé távol esik a republikánus párt szabadpiacot istenítő, kis államot hirdető, társadalmi kérdésekben konzervatív fősodrától. Emellett Trump szalonképtelen stílusa, politikailag inkorrekt kijelentései, a szexuális zaklatás vádja, átláthatatlan pénzügyei mind hozzájárultak ahhoz, hogy a párt nem nagyon tudott mit kezdeni jelöltségével és ezért sokakban élt a remény, hogy az előválasztás során valamilyen módon sikerül kisiklatni Trump vonatát. Az ingatlanmágnás népszerűsége azonban egyre nőtt, és a republikánus párt kénytelen volt szembesülni azzal, hogy el kell döntenie, mit fog kezdeni Trump jelöltségével és esetleges elnökségével.

http://nepszava.hu/cikk/1119832-eladtak-a-lelkuket

 

Bokros még bízik az előválasztásban

Február közepéig várja a MoMa, hogy a baloldal visszaüljön a tárgyalóasztalhoz. Bokros Lajos pártelnök a Klubrádióban emlékeztetett, legutóbb január 10-én egyeztettek volna egymással a pártok az előválasztásról, ám az a forduló az MSZP kérésére elmaradt.

 

http://nepszava.hu/cikk/1119904-bokros-meg-bizik-az-elovalasztasban

Sebes György A cinizmus dicsérete

Nincs nagyobb öröm, mint a jól végzett munkáé. Ilyenkor az ember elégedett (lehet) magával. Mint a külgazdasági és külügyminiszter. S ne tévesszen meg bennünket, hogy Szijjártó Péter mindig elégedett, magabiztos és céltudatos. Az volt már, amikor Orbán Viktor magyar hangjának legalábbis kétséges szerepét játszotta, s azóta sem változott. Talán azért, mert változatlanul ő a kedves vezető (egyik) magyar hangja.

Azt mondja például, ha bírálják őt - bizonyos körök; ismerjük, milyenek -, akkor tudja, jól döntött. Konkrétan Csiszár Jenő milánói konzuli kinevezéséről, de a kijelentést tekinthetjük általános érvényűnek. Hiszen a TV2-ben többször is megismételte, s hogy ez a hozzáállás nem véletlen, azt jelzi, ugyanez szerepel a Figyelőben megjelent interjúban is. "Ha kritizálják egyes döntéseimet, akkor megerősítik, hogy jól döntöttem" - mondja, hozzá kedvesen mosolyog, nehogy félreértés legyen. És köszöni a megerősítést, őszintén. Mi is.

Hiszen nyilvánvaló, Szijjártó nem az egyetlen, aki képviseli ezt a kormányzati cinizmust

http://nepszava.hu/cikk/1119833-a-cinizmus-dicserete

Hatályon kívül helyezték a felmentéseket a vörösiszap-ügyben

 

Hatályon kívül helyezte a bíróság a vörösiszap-perben hozott  tavaly januári ítéletet, amely a Mal Zrt. összes megvádolt munkatársát felmentette az összes vádpont alól. A hétfői döntés szerint az első fokon döntő veszprémni bíróság egy másik tanácsának meg kell ismételnie az eljárást. 

Az elsőfokú ítélet, amely 2016. január 28-án született meg a Veszprémi Törvényszéken több mint 40 hónapon át tartó tárgyalás-sorozat és 7176 oldalasra dagadt jegyzőkönyv után, sokakat megdöbbentett, sokakat felháborított, és feszült odamondogatás kezdődött miatta az ítéletet kritizáló politikusok és a bírói függetlenség védelmezői között.

 

http://index.hu/belfold/2017/02/06/vorosiszap_katasztrofa_masodfok_itelet_a_mal_zrt._embereirol/

Cigányok csak biztonsági kísérettel mehetnek át a Gozsdu udvaron

 

Vasárnap két beszámoló is megjelent a Facebookon, amelyek szerint két fiatal lányt arra hivatkozva nem engedtek át a Gozsdu udvar Madách Imre úti szakaszán, mert cigány származásúak. Pontosabban a leírás szerint csak úgy mehettek át, ha biztonsági őr kíséri őket az említett területen. 

Két hete egy környéken dolgozó férfi nyílt levelet írt a Gozsdu udvarnak, miután szintén az említett szakaszon nem engedték át az őrök, és így kerülő úton kellett hazamennie munka után. Bejegyzése szerint a megállítás egyetlen oka az lehetett, hogy kapucni volt a fején. 

Az esetről még vasárnap megkérdeztük a Gozsdu udvart is. A Facebookon feltett kérdéseinkre azt válaszolták, küldjük el azokat emailben is (holott azt már előzőleg is megtettük). A cikk megjelenéséig érdemben nem reagáltak az emailre.

 

http://index.hu/belfold/2017/02/06/ciganyok_csak_biztonsagi_kiserettel_mehetnek_at_a_gozsdu_udvaron/

50 év alatt 4444 gyerek ellen követtek el szexuális erőszakot az ausztrál katolikus egyházban

Minden eddiginél átfogóbb jelentést hoztak nyilvánosságra Ausztráliában a katolikus egyház intézményeiben a gyermekek ellen elkövetett szexuális zaklatásokról. A most publikált adatok alapján az ország katolikus papjainak 7 százalékát vádolták meg gyermekmolesztálással 1950 óta. 

A vizsgálatot egy erre a célra létrehozott különleges vizsgálóbizottság végezte, több mint négy éve dolgoztak már, a meghallgatásoknak köszönhetően már eddig is számos megrázó és rettenetes részlet látott napvilágot, de a most közölt adatok még így is elképesztőek: vannak egyházkerületek, ahol a papoknak akár a 15 százaléka követhetett el molesztálást és erőszakot. A helyzet még rosszabb egyes rendek esetében: a St John of God Brothers rendnél a vádak szerint a tagok 40 százaléka molesztált gyerekeket.  

http://444.hu/2017/02/06/50-ev-alatt-4444-gyerek-ellen-kovettek-el-szexualis-eroszakot-az-ausztral-katolikus-egyhazban

 

Demeter Márta kilépett az MSZP-ből, majd rögtön aláírta az olimpiaellenes népszavazást

 

Demetert a 24.hu elérte vasárnap este, megerősítette a hírt. Hozzátette, “teljesen természetes volt” a tette, amit ugyanúgy magánemberként, mint politikusként hajtott végre. Indokként elmondta, nem megengedhető, hogy az adóforintokat ilyen lopásra használják fel, amilyen a 2024-re tervezett budapesti olimpia lenne. (A Momentumnak már 110 ezer aláírás összegyűlt, 11 napjuk van 138 ezret összeszedni, azt mondják, meglehet, de mindenkire szükségük van.)

Megkérdeztük Demetert, hogyhogy most, a kilépés után döntött úgy, hogy a nevét adja a népszavazási kísérlethez, amire azt felelte, “ennek most volt itt az ideje”.

http://24.hu/kozelet/2017/02/05/demeter-marta-kilepett-az-mszp-bol-majd-rogton-alairta-az-olimpiaellenes-nepszavazast/

Megszűntek a vagyonosodási vizsgálatok

Egy éve gyakorlatilag nem végez vagyonosodási vizsgálatot az adóhivatal, mert a kormánypárti politikusoknak vélhetően elegük lett abból, hogy az ellenzék politikai bunkónak használja az eljárást. Ezzel viszont a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntötték az ablakon, jelentős bevételtől fosztva meg az államkasszát.

 

http://444.hu/2017/02/06/milliardos-kar-erheti-az-allamot-mert-a-fideszes-politikusok-nem-akartak-hogy-vagyonosodasuk-utan-lehessen-vizsgalodni

Merkel negyedjére is indul a kancellárságért

 

Hivatalosan felkérték kancellárjelöltnek Angela Merkelt hétfőn Münchenben a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségének együttes ülésén.Német hírportálok a tanácskozás résztvevőinek beszámolóira hivatkozva azt jelentették, hogy a CSU elnöke, Horst Seehofer bajor kormányfő pártjának támogatásáról biztosította a 2005 óta hivatalban lévő kancellárt, aki ezzel hivatalosan a pártszövetség jelöltjévé vált.

http://hvg.hu/vilag/20170206_Merkel_negyedjere_is_indulhat_a_kancellarsagert

Gyurcsány Ferenc vallomása az elmebajról

Próbaképpen kicseréltem a bejegyzésben szereplő összes Orbánt Gyurcsányra, és komolyan mondom, sokkal jobb lett a szöveg. Mi az hogy! Nagyon is!

Íme:

http://valasz.hu/itthon/gyurcsany-ferenc-vallomasa-az-elmebajrol-122407

Érik Gyurcsány újabb bukása

 

vasárnap a Momentum sajtóreferensére hivatkozva megjelent, hogy már 110 ezer aláírás gyűlt össze az olimpiás népszavazáshoz.

138 ezer érvényes aláírásra van szükség, 11 nap maradt – vagyis nagyon úgy tűnik, hogy a Momentum kezdeményezése sikeres lesz. Persze semmi sincs kőbe vésve, hiszen az eddig begyűjtött aláírások 10-15 százaléka érvénytelen lehet, ezért jóval fölé kell lőni a 138 ezres számnak. De az eddigiek alapján mégis az a helyzet, hogy a Momentum lehet hosszú évek után az első, ami mérhető ütést visz be az Orbán-kormánynak.

És melyik az egyetlen ellenzéki politikai formáció, ami nemhogy rossz szemmel nézi, de lehetőleg még be is tart az aláírásgyűjtésnek? Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció.

Emlékezzünk a terelésnek (más megfejtés szerint: burkolt adatgyűjtésnek) látszó online aláírásgyűjtésre. Vagy a gyurcsányista blogportál, a Nyugati Fény kioktató írására. Még nem tudni, mire viszi a Momentum, ha összegyűlik a 138 ezer érvényes aláírás. De biztos, hogy az a siker felér majd egy újabb Gyurcsány-bukással.

http://valasz.hu/itthon/erik-gyurcsany-ujabb-bukasa-122405

 

„Maga prűd!” – Rosta Mária a Mandinernek

 

Alföldi Róberttel rendeztet profán passiót húsvétra, méghozzá az Arénában. Azért ott, mert Erdő Péter bíboros letiltotta az eredeti, köztéri elképzelést – meséli a Mandinernek Rosta Mária producer, a Zikkurat Színpadi Ügynökség vezetője. S hogy mégis miért egy ateista producer és egy ateista rendező készít Jézusról bármit? Elengedte-e Rosta a Szörényi-életművet? És mi fűzi őt Alföldihez? Interjúnk.

http://fesztival.mandiner.hu/cikk/20170201_rosta_maria_interju_maga_prud

 

„Újra orosz megszállást akarnak?!” – „Putyin első számú ellensége” a Mandinernek

 | Írta: Stumpf András

 

Azokban a pillanatokban, amikor Vlagyimir Putyin a Budapestre tartó gépen ült, a Mandiner az orosz elnök első számú ellenségét kapta telefonvégre. Bill Browder az egyik legsikeresebb befektetési bankárból lett emberi jogi aktivista, krimiszerű történetét a Vörös jelzés című könyvben írta meg. Browder a legfájóbb ponton találta el Putyint: a pénztárcájánál. Bár biztos benne, hogy az élete veszélyben van, Trump megválasztása után más országokban folytatja a harcot. Szerinte a szabadságunkkal játszunk, ha gazdasági érdekből a szankciók ellen vagyunk és cimborálunk Putyinnal.

 

http://mandiner.hu/cikk/20170204_ujra_orosz_megszallast_akarnak_putyin_elso_szamu_ellensege_a_mandinernek

 

Fazekas Csaba: Illiberálisok Szent Szövetsége

 

Donald Trump amerikai elnökké választása valóban a nemzetközi kapcsolatok jelentős átrendeződését vonhatja maga után, s nem pusztán azért, mert Orbán Viktor magyar miniszterelnök ezt pár nappal az extravagáns milliárdos beiktatása után úgy ünnepli, mintha legalább is ő tette volna a kezét a Bibliára Washingtonban. Tény, hogy a nagy ambíciókkal és még nagyobb ellentmondásokkal a világpolitika színpadára lépő Trump látványosan barátkozik Vlagyimir Putyin Oroszországával, nem leplezi az ott honos illiberális rendszer iránti vonzalmát, s mindez új világrend körvonalait sejteti.

 

http://168ora.hu/fazekas-csaba-illiberalisok-szent-szovetsege

Májusban találkozhat Orbán Trumppal

 

Donald Trump beleegyezett abba, hogy májusban Európában találkozzon a NATO-tagállamok vezetőivel - közölte a Fehér Ház sajtószolgálata, beszámolva az amerikai elnök Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral folytatott vasárnapi telefonos megbeszéléséről.

 

http://168ora.hu/majusban-talalkozhat-orban-trumppal/

 

AZ ELLENFELVILÁGOSODÁS HAJNALÁN

A „CIVILEK” ÁLTAL DIKTÁLT VILÁGREND A KISEBBSÉG ZSARNOKSÁGA A TÖBBSÉG FELETT

Szánthó Miklós Magyar Idők

 

„Eleget láttam a jövőből, tudod, milyen? Egy 47 éves szűz ül a drapp színű pizsamájában, banán-brokkoli turmixot iszogat, és közben azt énekli, hogy férfiasan tökéletes!” (Edgar Friendly A pusztító című filmben)

Ha a harsány egyenlőségelvűsdi és genderkultusz eszméi győzelemre jutnának, valóban így festene a jövő, drapp pizsamástul, turmixostul. Mélyen meggyökeresedett ugyanis a posztmodern nyugati társadalmakban egy szó, egy hivatkozási alap: „a civilek”. Természetesen nem bélyeggyűjtő egyletekről vagy sakkszakkörökről van szó, hanem az említett ideo­lógiákat harciasan valló jog- és környezetvédőkről, politikai agytrösztökről.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/az-ellenfelvilagosodas-hajnalan-1378825

NOlimpia: a panel sok mindent elbír

„Legyen népszavazás, de olimpia is”, „Nem kell ide aláírásgyűjtés”, „Nem érdekel a politika”, „Úgyis mindent ellopnak, kell ez nekünk?” – szombaton kora délután a kőbányai Gyakorló utca egyik panelházában, egyetlen lépcsőházban ezekkel a teljesen eltérő véleményekkel lehetett találkozni a Momentum Mozgalom most indult „kopogtatós” akciójában. A szervezet a 2024-es budapesti olimpia ellen, illetve a helyi népszavazás kiírásáért gyűjt aláírásokat két és fél hete. A csatlakozó pártokkal együtt már 110 ezer aláírás felett járnak. Eddig főleg a forgalmasabb csomópontokban voltak jelen, de mivel csökkent az aláírási kedv, most megpróbálják az otthonukban is felkeresni az embereket.

 

http://mno.hu/belfold/nolimpia-a-panel-sok-mindent-elbir-1384540

Trump: Hibáztassák a bírót, ha „történik valami”!

MNO A bíróságot kell hibáztatniuk az amerikaiaknak, „ha valami történik” – mondta Donald Trump, kritizálva James Robart bírót, aki elrendelte a beutazási tilalmi rendelet felfüggesztését. Az amerikai elnök hozzátette: arra utasította a belbiztonsági minisztert, hogy „nagyon gondosan” ellenőrizzék azokat, akik belépnek az Egyesült Államok területére – írja a BBC.

 

http://mno.hu/kulfold/trump-hibaztassak-a-birot-ha-tortenik-valami-1384562

 

Napvilágra került, ki Magyarország legnagyobb adótartozója - erre nem számított

 

A NAV új adóslistájára 260 cég és magánszemély neve került fel, náluk összesen 60 milliárd forint adóhiányt állapítottak meg. A legnagyobb adós egy tejtermékekkel kereskedő, bejrúti offshore cég magyar fióktelepe. A magánszemélyek közt a rekorder 520 millió forint adót nem fizetett be.

 

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/napvilagra_kerult_ki_magyarorszag_legnagyobb_adotartozoja_erre_nem_szamitott.629115.html

 

Itt a fordulat: végre egyetért Merkel és Orbán?

 

A Handelsblatt című német üzleti lap a német és magyar menekültpolitika újabban megfigyelhető meglepő hasonlóságáról közölt cikket, melyet az MTI szemlézett.

A lap online kiadásában Az EU a középső földközi-tengeri útvonalat is le akarja zárni című írásában Till Hoppe a máltai uniós csúccsal kapcsolatban kiemelte: hosszabb ideje nem fordult elő, hogy Németország és Magyarország a menekültpolitikában egy irányba húzzon.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/itt_a_fordulat_vegre_egyetert_merkel_es_orban.629242.html

 

Kína berágott az USA-ra

 

Kína tiltakozik az USA Iránnal szemben bevezetett szankciói ellen, miután azok kínai vállalatokat és személyeket is érintenek. Ezek az intézkedések nem segítik a kölcsönös bizalom erősítését - figyelmeztetett Peking.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kina_beragott_az_usa-ra.629243.html

Fantomtulajdonosok Tombor András médiacégében: a Mandiner a következő befektetési célpont

Beszállt a titokzatos luxemburgi befektető Mangusta Invest SA a Fidesz-közeli médiamacher Tombor András reklámcégébe, az Atmediába. A Mangusta egyik vezetőjét egy dél-afrikai-brit tényfeltáró csoport nagyszabású orosz-angolai államadósság-lebontási bizniszben emlegeti, a másikról pedig a lengyel sajtó írta, hogy strómanolt egy Donald Tusk-közeli médiaüzletet. Most a kormánybarát “polgári underground” hazai szócsövének számító Mandiner megvásárlásáról tárgyalnak.

 

https://atlatszo.hu/2017/02/06/fantomtulajdonosok-tombor-andras-mediacegeben-a-mandiner-a-kovetkezo-befektetesi-celpont/

 

Dől az agrártámogatás az agrárállamtitkár cégéhez

Néhány tízmilliós eltérés látszik Czerván György földművelési államtitkár vagyonbevallása és az államkincstár közzétételi listája között. Az azonban biztos, szépen kasszírozta az uniós agrártámogatást az államtitkár résztulajdonában lévő agrárcég és szövetkezet.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/02/dol-az-agrartamogatas-az-agrarallamtitkar-cegehez/

Mészárosék cége építi a bicskei járási hivatal új épületét

A Fejér-B.Á.L. Zrt. és a Magyar Építő Zrt. konzorciuma 646 millió forintos ajánlattal nyert a Fejér Megyei Kormányhivatal tenderén.

A Bicskei Járási Hivatal új épületének, parkolójának, valamint a kapcsolódó bekötőút kivitelezési munkáira tavaly augusztus végén írt ki nyílt pályázatot a Fejér Megyei Kormányhivatal. Közel fél évvel később pedig, a Közbeszerzési Értesítő február 3-i számából kiderül, hogy ehhez is közel lesz a felcsúti polgármester, és nem csak földrajzilag.

https://blog.atlatszo.hu/2017/02/meszarosek-cege-epiti-a-bicskei-jarasi-hivatal-uj-epuletet/

Az MTK stadionban munkába állt a fűszolár

Az elmúlt évek legkeményebb telén vagyunk túl lassan, hála az égnek.  Olyan télen, aminek csak a korcsolya szerelmesei és a Duna jegén szelfizők örülhettek felhőtlenül. És amíg te influenzásan fetrengtél otthon, vagy a tyúkszaros életedért küzdöttél a járdán, a több centis jégrétegen, munkába menet, addig az MTK stadion gyepmestere rágyújtott egy szivarkára, kényelmesen hátradőlt, és teljes lelki nyugalommal megnyomta a vezérlőkonzolon a “fűszolár” gombot.

 

https://vastagbor.atlatszo.hu/2017/02/05/az-mtk-stadionban-munkaba-allt-a-fuszolar/

Herényi Károly Előrelátás

Az orosz medve nem halt meg, csak alszik. Ezekkel a szavakkal kezdte Antall József 1992-ben év eleji ismertetőjét az MDF Választmánya ülésén. A téma a Szovjetunió megszűnte által teremtett új világhelyzet volt. Ne gondolja senki, hogy a szovjet birodalom szétesésével az orosz nagyhatalmi törekvések egyszer és mindenkorra kimúltak - folytatta. A kétpólusú világrend megszűnésébe az orosz medve nem fog belenyugodni. A politikai térvesztés traumájából magához térve gazdasági téren kezd majd terjeszkedésbe. Ásványanyag kincsei birtokában erre bőven lesz lehetősége. Mit tehet Magyarország ebben az új helyzetben? Hogyan óvhatja meg két éve megszerzett függetlenségét, kiszabadulását a szovjet birodalmi befolyás alól?

 

http://nepszava.hu/cikk/1119834-elorelatas

 

Költségvetésből hízik a felcsúti kisvasút

Első körben 4,8, majd később további ötmilliárd forintot fordít a kormány kisvasutakra. Több forrásból úgy hírlik, hogy a második körös fejlesztési tervekben szerepel, hogy Bicske felé is bővítik a felcsúti kisvasutat.

 

http://nepszava.hu/cikk/1119908-koltsegvetesbol-hizik-a-felcsuti-kisvasut/

Messze a budapestiek a leggazdagabbak az országban

A budapestiek a leggazdagabbak, átlagosan nettó 17,3 millió forint értékű vagyonuk van, az ország egyes régiói között háromszoros a különbség - írta a Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kutatására hivatkozva hétfői számában.

 

http://mfor.hu/cikkek/szemelyes_penzugyek/Messze_a_budapestiek_a_leggazdagabbak_az_orszagban.html

 

Lázár János mer nagyot álmodni

Hosszú évek óta először hangzott el kormányzati tisztviselőtől, hogy Magyarországon a gazdasági növekedés elérheti az 5 százalékot is.

 

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/lazar-janos-mer-nagyot-almodni-482369