2017, február 4 - 08:32 Sajtószemle

A jelentés fedőlapján érintett személyként a fővárosi önkormányzatot, az Alstomot és Medgyessy Pétert nevezik meg.

Azt is írják a dokumentum elején, hogy Budapestet és Medgyessyt értesítették a vizsgálatról, mindketten meg is írták az OLAF-nak az álláspontjukat. Az Alstomot nem tájékoztatták.

 

http://index.hu/belfold/2017/02/03/itt_a_teljes_olaf-jelentes_a_4-es_metrorol/

 

Medgyessy: Megkeresett az OLAF, de érthetetlen, nonszensz

 

lismerte Medgyessy Péter volt miniszterelnök az Indexnek, hogy az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal megkereste őt a négyes metró és az Alstom-szerződések ügyében, de nonszensznek tartja, hogy ráhatása lett volna a szerződés megkötésére. Hiszen rosszban volt Gyurcsánnyal és az SZDSZ-esekkel.

Érthetetlen, kívül esik minden racionalitáson

- így reagált Medgyessy Péter volt miniszterelnök az Indexnek arra, hogy az OLAF az ő szerepét is vizsgálta a négyes metrós korrupció ügyében. Az európai csalásokat nyomozó hivatal most nyilvánosságra hozott jelentésében több olyan szerződést is megnevezett, amelynél felmerül a korrupció gyanúja. 

A jelentés fedőlapján pedig érintett személyként a fővárosi önkormányzatot, az Alstomot és Medgyessy Pétert nevezik meg. Medgyessynél annyit írnak, hogy a hozzá köthető cég 2002 óta (ekkor nem volt még az ő cége) tanácsadói szerződésben állt az Alstommal, majd 2005-ben sikerdíjas lobbiszerződést kötöttek a metrókocsik szállítására. Ebből 600 ezer eurót kapott a cég 2007-2008-ban, miután furcsa körülmények között (több cég kizárása, majd egy utolsó egyeztetési körben, határidő után módosított ajánlattal) a legrosszabb első ajánlatot adó Alstom nyert. Az amúgy angol nyelvű dokumentum magyar szavakkal is leírja, mit vethet ez fel a magyar jogszabályok szerint: “befolyással üzérkedést, és vesztegetést”.

MSZP: Reméljük, nem manipulált a jelentés, DK: Aki lop, menjen börtönbe

 

http://index.hu/belfold/2017/02/03/medgyessy_megkeresett_az_olaf_de_erthetetlen_nonszensz/

 

Kíméletlenül savazzák a saját oldalán a távozó Demeter Mártát

 

Az MSZP frakcióvezetője először el sem hitte, hogy Demeter Márta nem viccből adta át neki a kilépő nyilatkozatát. Ám a képviselő hajthatatlan volt, kedden kilépett az MSZP frakciójából és a pártból is, mert megelégelte, hogy jó néhány szocialista szerinte nem a kormányváltásért dolgozik. De hová tart Demeter? A Jobbikba? Vagy a Fidesz vette meg? Vagy csak naiv?

Sértett, áruló, tisztességtelen, gerinctelen

– egykori MSZP-s párttársai ilyen jelzőkkel illetik a pártból és a frakcióból kedden távozó Demeter Mártát. És ezek csak azok a nyomdaképes jelzők, amiket le lehet írni egy cikkben.

 

http://index.hu/belfold/2017/02/03/kimeletlenul_savazzak_a_sajat_oldalan_a_tavozo_demeter_martat/

 

Újabb civil áldozatai vannak a kiújult ukrán válságnak

 

Négy katona esett el és 17 sebesült meg az elmúlt nap során a kelet-ukrajnai harcokban, írja az MTI a kijevi hadműveleti parancsnokság információi nyomán. A kiújult konfliktus ezen felül két civil életét követelte a Donyeck melletti Avgyijivkában, hárman pedig megsebesültek. Egyikük egy külföldi fotóriporter, akinek a nevét azonban nem hozták nyilvánosságra.

 

http://index.hu/kulfold/2017/02/03/ukrajna_ujabb_aldozatok/

 

Lázár ki akarja zavarni a Sopronit a boltokból az Igazi Csíki sör miatt

 

Már nem csak a jelenlegi kultúránkat, hanem a történelmünket is a Lixid Project Kft. 2014 óta gyártott söre, az Igaz Csíki Sör nevű termék képviseli. Legalábbis úgy tűnik, hogy Hódmezővásárhely vezetése szerint, számol be a Vásárhely24.com. Ezért ők is harcolnának a Heineken ellen, Lázár János pedig támogatja őket ebben. 

 

http://index.hu/gazdasag/2017/02/03/csiki_sor_lazar_janos_hodmezovasarhely_bojkott/

 

Csíki Sör-gate: a holland nagykövetség aggódik

 

Ami itt történik, az nem egy jogi lépés, hanem valami más

- kommentálta Hollandia budapesti nagykövet-helyettese az Index kérdésére az elmúlt napokban eszkalálódott Csíki Sör-ügyet

 

http://index.hu/gazdasag/2017/02/03/csiki_sor-gate_a_holland_nagykovetseg_aggodik_a_magyar_jogallam_miatt/

 

Gajda elvtársat kirúgták, mégsincs neki baja

 

Ha a szocializmusban egy elvtársat felmentettek, mert totálisan alkalmatlannak bizonyult, akkor a hír kötelező része az volt: "XY elvtársat más, fontos megbízatásba helyezték".

Most Lázár János mondta azt a január 15-ével felmentett Gajda Róbertről, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatójáról az MTI tudósítása szerint azt mondta: "nem dolgozott rosszul, ezért a kormány számít a munkájára"

Azt is mondta ugyanakkor, hogy a kormányhivatalnak "fegyelmezett, világos, egyértelmű, koncentrált" vezetésűnek kell lennie. E szavak mögül nem nehéz nem kiérezni, hogy Gajda vesztét az okozta, hogy 

·         fegyelmezetlen,

·         sötét,

·         kétértelmű,

·         dekoncentrált

volt. Lázár szerint "új típusú szemléletre, más típusú munkára" van szükség.

Ezek után nagyon kíváncsian várjuk, hogy Gajda elvtársat milyen más, fontos megbízatás találja meg a jövőben.

 

http://index.hu/velemeny/2017/02/03/gajda_kormanymegbizott_lazar_janos/

 

Fotók: Ilyen a Kétfarkúak által szétplakátolt Budapest

 

Ígéretüknek megfelelően február 1-jén kerültek ki az utcára a Magyar Kétfarkú Kutya Párt közadakozásból készült olimpiaellenes plakátjai. Akkor már két NOlimpia-mozgalmat támogató plakátot megmutattunk, most további képeket kaptunk a párt elnökétől, Kovács Gergőtől.

 

http://hvg.hu/itthon/20170203_ketfarku_kutya_part_budapest_olimpia_plakatok_nolimpia_momentum

 

"Fuss, Mondok, jön a média" – a konyhán át menekült a vadászházba beköltöző polgármester

 

Minden módon kerülte a találkozást a sajtóval az a Mondok József, aki egyszerűen beköltözött egy uniós pályázati pénzen felhúzott vadászházba. Pedig dicsőséges nap volt számára a csütörtöki: újraválasztották a lovasszervezetének élén. Csak a nyilvánosságot kellett nélkülöznie: zárt ülést rendeltek el történetük során először, nehogy feltehessük neki kérdéseinket. Végül a polgármester szolgálati terepjáróját átparkolták a hátsó kijárathoz, hogy eliszkolhasson – a hvg.hu riportja egy országos sportszövetség kabaréjelenetekkel tarkított közgyűléséről.

 

http://hvg.hu/itthon/20170203_Fuss_Mondok_jon_a_media__a_konyhan_at_menekult_a_vadaszhazba_bekoltozo_polgarmester

 

Hátraarc jöhet Kuba ügyében is, ha Trumpon múlik

 

Rákérdeztek Trump szóvivőjénél, terveznek-e változásokat a Kubával kapcsolatos amerikai politikában, és kiderült: lehet, hogy igen.

A Kubával kapcsolatos amerikai politika teljes felülvizsgálatán dolgozik Donald Trump kormánya – közölte a Fehér Ház szóvivője pénteken, szokásos napi sajtókonferenciáján.

http://hvg.hu/vilag/20170203_hatraarc_johet_kuba_ugyeben_is_ha_trumpon_mulik

BŰNBÁNÁS HELYETT

Mocskolódás és a nemzeti imareggeli

Idén ősszel tervezzük megrendezni az első magyar nemzeti imareggelit, ellenzékiek és kormánypártiak közös szervezésében, és külföldi vendégeket is meghívunk majd. Ehhez most nemcsak tapasztalatot szereztünk, hanem segítséget is kaptunk – mondta az MTI-nek Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, miután harmadszor vett részt Washingtonban a nemzeti imareggelin, ahol kötetlen beszélgetést folytatott a szerda este beiktatott új amerikai külügyminiszterrel, Rex Tillersonnal.

 

http://mno.hu/belfold/mocskolodas-es-a-nemzeti-imareggeli-1384360

 

Nem Budapest, Bukarest!

Most, hogy gyakorlatilag minden este hatalmas tüntetések vannak Románia nagyvárosaiban, nagyon érdekes gondolatkísérletre adódik alkalom, elmerengve a román és a magyar néplélek közti különbségeken. Miközben sok esetben lesajnáljuk a keleti szomszédot, úgy tűnik, arrafelé sokkal egészségesebb a lakosság igazságérzete. 

 

http://mno.hu/vezercikk/nem-budapest-bukarest-1384364

 

Ismét duzzad a tömeg Bukarestben

„A kormány hazudik!”, „Ébredj fel Románia!” – többek közt ezt skandálja péntek este a Bukarestben, a kormánypalota előtt összegyűlt tömeg. A demonstrálók immáron negyedik napja vonulnak az utcára, hogy tiltakozzanak a Büntető törvénykönyvet és a Büntetőjogi perrendtartási törvénykönyvet módosító sürgősségi kormányrendelet ellen.

 

http://mno.hu/kulfold/ismet-duzzad-a-tomeg-bukarestben-1384370

Boros Imre Folytatódó adósságdráma

Baj esetén a nemzetközi elit mindig kimenekíti kitartottjait, ők védelmet élveznek, a jog és az államrend felett állnak

Magyar Hírlap

Soha nem volt kétséges, hogy a görög államadósságból elengedett százmilliárd euró ellenére Görögországban az élet nem fog egyik napról a másikra visszazökkenni a normális kerékvágásba. Hála az Európai Központi Bank féltő gondoskodásának, veszteségeikért az érintett görög bankok busás kárpótlást kaptak azáltal, hogy szinte korlátlanul juthattak olcsó jegybanki forrásokhoz, amelyeken a veszteség akár többszörösét is visszakereshették.

A görög államkötvényeket szinte kötelességszerűen halmozó nyugdíjalapok viszont elvesztették befektetéseiket, nekik ezt hozta a piaci regula. Mára pedig újabb komoly döccenőhöz értek a görög adósságügyek. Az évek óta az európai mentőalapok pénzén tengődő államkassza képtelen létrehozni relatív egyensúlyt a bevételei és kiadásai között, amelynek a legfőbb akadálya, hogy a gazdaság képtelen mérvadó növekedésre és az abból fakadó többletjövedelem-termelésre.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/78864/Folytatodo_adossagdrama

 

Putyin őrzi a kasszakulcsot

Ritkán fordul elő, hogy a világpolitika egyik vezetője a nyilvánosság előtt teszi helyre a vendéglátó állam kormányfőjét. A Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint akkor is kénytelenek leszünk Oroszországtól fölvenni az atomerőmű-bővítésre szánt kölcsönt, ha nem szeretnénk, ami évi százmilliárdos plusz terhet jelenthet a költségvetésnek. A hosszú távú gázszerződés pedig, amit cserébe kapnánk, szintén elsősorban orosz érdekeket szolgál.

 

http://nepszava.hu/cikk/1119730-putyin-orzi-a-kasszakulcsot

 

Válaszolt a CEU

Nyílt levélben reagált Michael Ignatieff, a Közép-európai Egyetem (CEU) elnök-rektora a Figyelő cikkére, amelyben arról írtak, hogy a kormány a civilek és Soros György elleni kirohanásai után a szintén a Soros által fenntartott egyetemet, a CEU-t is el akarnák üldözni Budapestről. A CEU büszke arra, hogy 25 éve tagja a magyar felsőoktatási rendszernek, 20 százaléknyi magyar diák alkotja a CEU hallgatóinak legnagyobb nemzetiségi csoportját, a tanári kar 40 százaléka is magyar és csaknem 700 magyar munkavállalót alkalmaznak, miközben az egyetem 10 milliárd forintot fizet ki évente Magyarországon bér- és egyéb költségekre, adókra – írta Ignatieff, hozzátéve: „nem vagyunk civil szervezet. Nem vagyunk politikai platform. Egyetem vagyunk, amely büszke az oktatására és a kutatásaira”.

 

http://nepszava.hu/cikk/1119725-valaszolt-a-ceu

 

Szijjártó köszöni mindenkinek, akik kritizálták Csiszár Jenő főkonzullá kinevezését, mert ez is csak megerősítette a külügyminisztert abban, hogy jó döntést hozott

 

Támadják a kisvasutat? Meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig”

Így reagált Orbán Viktor, korunk egyik vezető filozófusa a teljesen értelmetlen pénzszórást, a felcsúti kisvasutat ért kritikákra.

Szijjártó Péter külügyminiszter ugyanezt a stratégiát választotta, mikor péntek este a Tv2-n Azurák Csaba új műsorában arról kérdezték, mit szól a diplomáciai tapasztalattal nem rendelkező Csiszár Jenő milánói főkonzuli kinevezését ért kritikákhoz.

„Nézze, az amerikai nagykövet itt Budapesten nem egy tévés producer volt? Kinek okozott problémát?” - kezdte a külügyminiszter, majd hozzátette:

„Azok az emberek, akik Csiszár Jenő kinevezésével kapcsolatban mindenféle kritikákat fogalmaztak meg, ők ahhoz a személyi körhöz tartoznak, akik ha bírálnak, tudom, hogy jó döntést hoztam. (...) Akik ezeket a kritikákat megfogalmazták, ha kritizálják egyes döntéseimet, akkor megerősítik, hogy jól döntöttem, tehát köszönöm nekik, tényleg, őszintén.”

 

http://444.hu/2017/02/03/szijjarto-koszoni-mindenkinek-akik-kritizaltak-csiszar-jeno-fokonzulla-kinevezeset-mert-ez-is-csak-megerositette-a-kulugyminisztert-abban-hogy-jo-dontest-hozott

 

A BBC poénból csinált tavaly egy ábrát a világ vezetőiről, a Magyar Idők és a Figyelő komolyan vette, és levezette belőle a háttérhatalmi összeesküvést

 

http://444.hu/2017/02/03/a-bbc-poenbol-csinalt-egy-abrat-a-vilag-vezetoirol-a-magyar-idok-es-a-figyelo-komolyan-vette-es-levezette-belole-a-hatterhatalmi-osszeeskuvest

 

A BBC MEGRAJZOLTA A HÁTTÉRHATALOM KAPCSOLATI HÁLÓJÁT?

BBC.COM, FIGYELŐ

Magyar Idők Online

 

A BBC gazdasági rovata egy igen érdekes kapcsolati hálót készített el a davosi Világgazdasági Fórum résztvevőiről. Többek közt John Kerry, Soros György, Bill Gates, és Angela Merkel is összetett szálakkal kötődik egymáshoz a háttérben.

A BBC kutatásából arra következtethetünk, hogy a davosi világgazdasági fórum egy remekül megszervezett gittegylet, ahol csak látszólag foglalkoznak a résztvevők a világ fontos gazdasági problémáival, a háttérben inkább arról van szó, hogy tovább hizlalják bankszámláikat és hatalmukat, akár azon az áron is, hogy ténykedésük során háborúk törnek ki, vagy egyes országok gazdaságilag összeroppannak. A BBC Capital által készített „titkos” kapcsolati hálót a Figyelő legfrissebb számában is közzétették, az eredeti változatot pedig itt tekinthetik meg.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/bbc-megrajzolta-hatterhatalom-kapcsolati-halojat-1377973/

 

A svéd környezetvédelmi miniszter csupanő aláírós képpel válaszolt Trump csupaférfi aláírására

 

Isabella Lövin svéd miniszterelnök-helyettes és környezetvédelmi miniszter posztolt egy képet a Facebookra arról, hogyan ír alá egy új jogszabályt, ami alapján a svéd kormány keményebben fellép majd a fosszilis tüzelőanyagok használatának visszaszorítása érdekében. A rendelet szerint Svédországban 2045-re 0-ra kellene csökkenteni a ilyen, környezetszennyezőbb tüzelőanyagok használatát.Lövin ezt a képet rakta ki:

 

http://444.hu/2017/02/03/a-sved-kornyezetvedelmi-miniszter-csupano-alairos-keppel-valaszolt-trump-csupaferfi-alairasara

 

Majdnem 60 ezer vízumot vontak vissza az Egyesült Államokban Trump rendelete miatt

 

Január 27-én pénteken Trump aláírta a rendeletét, amivel azonnali hatállyal megtiltotta a menekültek befogadását 120 napra 7 muszlim országból, és 90 napra felfüggesztette a szíriaiaknak, irániaknak, irakiaknak, jemenieknek, líbiaiaknak, szomáliaiaknak és szudániaknak kiadott vízumokat.

Mostanra kiderült, hogy az intézkedés összesen majdnem 60 ezer embert érintett.Az ügyben az is eléggé dermesztő, hogy a Trump-kormányzat korábban nem tudott pontos számadatot mondani arról, hány embernek vonják vissza a vízumát és világítják őket újra át. Sőt, a Trump-adminisztráció tagjai az elmúlt héten többször is egymásnak ellentmondó számokat puffogtattak erről.

 

http://444.hu/2017/02/03/majdnem-60-ezer-vizumot-vontak-vissza-az-egyesult-allamokban-trump-rendelete-miatt

 

 EGYMÁSRA KENIK AZ OLAF-OT AZ UTÓDPÁRT UTÓDPÁRTJAI

Juhász Attila Magyar Idők

 

DK: „Aki lopott, annak börtönben a helye!”

MSZP: „A tolvajok üljenek és fizessék vissza a pénzt!”

Ezekkel a hangzatos kijelentésekkel van tele a sajtó, mióta nyilvánosságra került az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) négyes metró-beruházással kapcsolatos jelentésének teljes tartalma.

Ráadásul pont azok követelték leghangosabban a nyilvánosságra-hozatalt, akik „az utóbbi 13 év legsúlyosabb korrupciós ügyében”, illetve pontosítanánk: minden idők legnagyobb korrupciós ügyében leginkább érintettek lehettek és mint most egyértelműen kiderült, voltak is.

Természetesen az érintettek mind a korábbi állampárt, illetve annak jogutódjának színeiben politizáltak mindig.

 

http://magyaridok.hu/belfold/egymasra-kenik-az-olaf-ot-az-utodpart-utodpartjai-1382701/

 

 

CSEPREGHY NÁNDOR: AKÁR ÚJABB NEVEK IS KIDERÜLHETNEK

MTI

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint a baloldali pártok az elmúlt 27 év legnagyobb korrupciós ügyét követték el, amelynek következtében az állampolgároknak 59 milliárd forintot kell befizetniük az Európai Unió kasszájába. Csepreghy Nándor erről az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában beszélt az Európai Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) a 4-es metró beruházásról szóló jelentése kapcsán.

Szerinte ezért politikai, és „látható módon” jogi felelősség is terheli például Medgyessy Péter volt miniszterelnököt, de az ügy idején miniszterelnök volt Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, illetve városvezető Demszky Gábor, tehát vagy a forrást közvetítő állam, vagy a forrást felhasználó önkormányzat felelős döntéshozói voltak.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a 166 milliárdos kár, amelyet „elloptak, elcsaltak, vagy szabálytalanul használtak fel”, a teljes beruházás több mint harmada, ezt összeadva azzal, amennyit ki kell fizetnie az országnak büntetésként, az összeg már nagyobb, mint amennyit 2003-ban megjelöltek az egész metróberuházás költségeként.

Jelezte: Gyurcsány Ferenc felesége elnökhelyettese volt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogelődjének, amely „közvetítette ezeket az EU-s forrásokat”, ezért további személyes érintettség merül fel a volt miniszterelnöknél.

 

http://magyaridok.hu/belfold/csepreghy-nandor-akar-ujabb-nevek-kiderulhetnek-1384138/

 

Puch László cége is előkerült a 4-es metró ügyében

 

A Siemens több olyan cégnek is utalt pénzt, amelyek tulajdonosai hatással voltak a döntésekre

A jelentésben megjegyzik, hogy 331 millió forintot kapott a Siemenstől a Media Magnet Kft., a szocialista Puch László cége. „Ez az a cég, amely annak a politikai pártnak a kampányát csinálta, amely párt döntéshozó helyzetben volt a 4-es metró ügyében” – írják. Azt nem tudni, hogy a Siemensnek milyen kampányra volt szüksége 331 millió forintért, és azt sem, hogy egyáltalán teljesült-e ez a szerződés.

 

http://24.hu/belfold/2017/02/03/puch-laszlo-cege-is-elokerult-a-4-es-metro-ugyeben/

 

Leváltja a Fidesz Papcsákot

 

A Fidesz országos vezetése úgy döntött, leveszi Papcsák Ferencet, a XIV. kerület korábbi polgármesterét és országgyűlési képviselőjét a választókerületi elnöki posztról. A 24.hu információi szerint a döntésről hivatalosan még nem tájékoztatták a zuglói pártszervezetet.

Papcsáknak lényegében a vk-elnökség volt az utolsó kötődése Zuglóhoz. Az előző ciklusban kívülről hozták a kerületbe, ahol számos botrány robbant ki körülötte, a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportját sem tudta egységesen felzárkóztatni maga mögé. A sok balhé következtében végül ő lett az egyike azon kevés fideszes képviselőjelöltnek, aki nem tudta megszerezni a mandátumot a 2014-es országgyűlési választáson.

http://24.hu/belfold/2017/02/03/levaltjak-a-fidesz-eros-emberet-a-zugloi-valasztokerulet-elerol/

 

Újra dolgozik az újságíró, akit Orbán szóvivője kidobott egy sajtótájékoztatóról

 

Vasárnapi Hírek külső rendszeres szerzőjeként helyezkedett el nemrégiben Halmai Katalin – erősítette meg megkeresésünkre az érintett, aki azt is elmondta, főleg brüsszeli tudósításokat ír ezután is.

Halmai Katalin volt az az újságíró, akit Havasi Bertalan miniszterelnöki szóvivő botrányos körülmények között tavaly decemberben megakadályozott, hogy részt vehessen Orbán Viktor kormányfő brüsszeli sajtótájékoztatóján, és ott nyilvánosan kérdéseket tegyen fel. Pedig Halmai, aki nem sokkal az esetet megelőzően bezárt Népszabadság egyik újságírója volt, érvényes regisztrációval rendelkezett az eseményre. 

http://24.hu/media/2017/02/03/ujra-dolgozhat-az-ujsagiro-akit-orban-szovivoje-kidobott-egy-sajtotajekoztatorol/

 

Az LMP beáll Majtényi László mögé, így hivatalosan államfőjelölt lesz

 

http://www.atv.hu/belfold/20170203-dontott-az-lmp-tamogatja-majtenyi-laszlo-allamfo-jeloleset

 

Ügyészség: Kifejezetten antiszociális az exfideszes Gál Roland

 

A börtönben dicséreteket szerzett az az egykori dunaújvárosi önkormányzati képviselő, Gál Roland, akit egy vállalkozó meggyilkolásánál nyújtott segítsége miatt állítottak bíróság elé pénteken, Szekszárdon. A tárgyalás idő előtt félbeszakadt, Gál még nem tette meg a vallomását, de a vádiratból kiderült, hogy az ügyészség nem éppen hízelgő jellemrajzot állított össze róla és társairól.

 

http://index.hu/belfold/2017/02/03/ma_all_birosag_ele_a_gyilkossaggal_vadolt_dunaujvarosi_fideszes/

 

Orbánt meglepték a Trumpra adott neurotikus reakciók

Az USA egy független állam, és joga van meghatároznia a saját határ-, kül- és migránspolitikáját is.

 

Orbán Viktor az európai kormányfők és államfők máltai, nem hivatalos csúcstalálkozóján nyilatkozott a közmédiának csütörtökön. Egy kérdésre válaszolva beszélt Donald Trump amerikai elnök azon rendeletéről is, amellyel hét muszlim többségű ország állampolgáraira beutazási tilalmat vetett ki.

Azt mondta, meglepetéssel figyeli azokat „a neurotikus európai reakciókat, amelyekkel minősítgetik az Egyesült Államok döntését” – írta az MTI. „Az Egyesült Államok nem tagja az EU-nak, egy független állam, és mint független államnak joga van meghatároznia a saját határ-, kül- és migránspolitikáját is” – jelentette ki.

 

http://index.hu/kulfold/eurologus/2017/02/03/orbant_megleptek_a_trumpra_adott_neurotikus_europai_reakciok/

 

Trump tanácsadói már kitalált terrortámadásokkal riogatnak

Remek új indokot talált hét muszlim ország állampolgárainak kitiltására Kellyanne Conway, aki kampányszóvivőből tanácsadóvá lépett elő Donald Trump kabinetjében. Az MSNBC-nek nyilatkozva említette meg, hogy

a "Bowling Green-i Mészárlást" is iraki menekültek követték el.

Ha eddig még nem hallott a "Bowling Green-i Mészárlásról", ne magát hibáztassa. Conway szerint "az emberek többsége nem tud róla, mert a sajtó nem tudósított róla".

http://444.hu/2017/02/03/trump-tanacsadoi-mar-kitalalt-terrortamadasokkal-riogatnak

 

Orbán Máltán: Vigyük vissza a migránsokat Líbiába

 

Orbán Viktor a máltai EU-csúcs azt mondta, hogy abban bízik, hogy az olasz kormány már nem lesz olyan megengedő a migránsokkal szemben, mint eddig volt. (Néhány hete már nem Matteo Renzi, hanem az eddigi külügyminisztere, Paolo Gentiloni az olasz miniszterelnök.) 

Orbán Viktor szerint az lenne a jó megoldás, ha a Líbia felől érkező embereket nem Máltára vagy Olaszországba hajózná be a parti őrség, hanem meg kellene állítani őket a tengeren, és vissza léne vinni őket Líbiába. Ezzel Orbán arra is utalt, hogy egyetért azzal a tervvel, amit egyre több EU-s vezető is szorgalmaz, hogy korlátozni kell a Líbia felőli bevándorlást. A tanács arról is tárgyalni fog, hogy milyen líbiai befektetések kellenek ahhoz, hogy a menekülőket legyen hova visszavinni.

http://444.hu/2017/02/03/orban-maltan-vigyuk-vissza-migransokat-libiaba

 

Elkezdték kiszorítani a szegényeket az oktatásból, most meg rájuk mutogatnak, hogy nem akarnak tanulni

 

(...) nagyon magas azon gyerekek aránya, akik azért nem jól teljesítenek a méréseken, mert a családi háttérindexük alacsony. Vagyis ezekben a családokban nem a tanulás az első”

Ezt Palkovics László oktatási államtitkár mondta pár napja.

Amikor az államtitkár azt mondja, hogy "alacsony családi háttérindex", akkor a szegényekről beszél. A PISA-ban és az ahhoz hasonló oktatási felmérésekben számon tartják, hogy a tanulóknak milyen háttere van, pont azért, hogy minél pontosabb képet kapjanak egy ország oktatási rendszeréről. Ha a felméréseket csak a belpesti elitgimnáziumokban töltenék ki, akkor jobbnak tűnne a magyar közoktatás, ha csak vidéki kisiskolák hátrányos helyzetű tanulói csinálnák meg, akkor rosszabbnak.

Hogy Palkovics miből gondolja, hogy a szegényebb családokban nem a tanulás az első, azt sajnos nem fejti ki. 

http://444.hu/2017/02/03/elkezdtek-kiszoritani-a-szegenyeket-az-oktatasbol-most-meg-rajuk-mutogatnak-hogy-nem-akarnak-tanulni

 

A KÖR KÖZEPÉN

Sitkei Levente Magyar Idők

 

Minden mesében vannak jók és rosszak. A jók kedvesek és segítenek az elesetteken, úgy is néznek ki, mint akik jót akarnak embertársaiknak, az egész világnak, a rosszak csizmában vannak, mérges az arcuk, és gazemberségeket követnek el a jók ellen. A mesékből lehet tanulni, sőt kell is. De nem szabad őket komolyan venni. Mert a világ nem ilyen, az emberek sem ilyenek, sőt az országok sem így működnek. Vlagyimir Putyin személyében egy nagyhatalom mindenható vezetője érkezett Magyarországra. Nincs medvemancsa, nem trappol csizmában, nem kísérik tankok. Törekszik valamire, mert a nagyhatalmak vezetői állandó harcban állnak, puha és kemény eszközökkel érvényesítik a birodalom érdekeit. De csak az vásárol ideológiát, aki szerint még mindig fényes szelek fújnak.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/a-kor-kozepen-1378321/

 

GÁZOS SZÖVEGEK

Pilhál György Magyar Idők

 

Régi hagyomány, hogy a baloldal ellenzékbe kerülvén egyfolytában azzal riogat: nem lesz elég a hazai gázkészlet, készüljünk föl a legrosszabbra, a Fidesz lefagyasztja a lakosságot, miegyéb. Minap a Gyurcsány-párti Gréczy Zsolt tájékoztatott a közelgő jégkorszakról. Szerinte a kormány „kiszolgáltatja az országot a télnek”, a zimankóban naponta fél százalékkal csökken a magyar gázkészlet, már most, február­ban elfogyhat a lakossági gáz, fűtés nélkül marad az ország stb. Az nem derült ki, hogy a feldúlt szóvivő melyik korábbi, stencilezett beszédét olvasta fel; esetleg csak szimplán hülyére vette a nagyközönséget…

Pedig elég lett volna, ha az aggodalmas ember beleolvas a baráti Népszavába, már nem mond ennyi orbitális marhaságot.

 

http://magyaridok.hu/paca/gazos-szovegek-1379842/

 

Ceglédi Zoltán A készséges felmosórongy

 

Nem találok jobb jelzőt arra, minek tűnt tegnap a magyar kormányfő Putyin mellett

Ahhoz, hogy megértsük, mi folyik itt, érdemes röviden áttekinteni, kik éltetik jelenleg Magyarországon az orosz diktátort és embertelen, bűnös rendszerét. Vannak elsőként a fiatal hülyék, akik töriórán inkább amőbáztak, és most azért ünneplik Putyin jöttét, mert nem tudják és nem értik, mi a baj azzal, hogy újra egy orosz diktátornak fekszik alá a magyar kormány. Vannak aztán a vén hülyék, akik abban a hamis nosztalgiában matatnak, hogy annak idején, amikor először aláfeküdt egy orosz diktátornak az akkori magyar kormány, nekik még volt erekciójuk - és e két élményt fejben összekötik. A kettő között pedig vannak a gazemberek, akik pontosan tudják, mit művelnek, de azért fizeti őket a magyar kormány (vagy tagjai annak akár), hogy Magyarország helyett a Fidesz tolvaj politikusait és oligarcháit, rajtuk keresztül pedig egy orosz diktátor, Putyin érdekeit szolgálják.

Nincs. Másik. Olvasat. Pont. Lehet itt izzadni, Bayer Zsolt a legutóbbi alkalomhoz hasonlóan megint körbe dicsérheti Vlagyimir Vlagyimirovicsot, bő nyállal, tolhatja az orosz titkosszolgálat álhíreit az állami média és a Habony-cselédek, attól még a tények bizony tények maradnak.

 

http://www.sztarklikk.hu/cegledi_zoltan_blogja/a-keszseges-felmosorongy/319382

Kepes András a Facebookon jelentette be: már nem támogatja a budapesti olimpiát

Ismerőseim figyelmeztettek, hogy az egyik bulvár feltette a Budapesti Olimpiai Mozgalom (BOM) egy régi videóját, ahol – több ismert művész, tudós, közéleti ember és sportoló mellett - én is elmondtam, támogatom a budapesti olimpia gondolatát. Ha az orgánum és munkatársai célja a kíváncsiság, a tájékoztatás és nem a mocskolódás lett volna, nyilván megkérdezték volna tőlem, miért támogattam sok évvel ezelőtt, és vajon most is úgy gondolom-e. De minthogy a hazai bulvártól én már régóta nem remélek sem szakértelmet, sem műveltséget, sem tisztességet, álljon itt az én változatom is.

Amikor a BOM 2005-ben, tizenkét éve megszületett, még én is bíztam abban, hogy egy politikától független közös cél, a sport, képes felülírni a megosztottságot és a zsigeri gyűlölködést, ami - meggyőződésem szerint - a tragédia felé sodorja az országot. Végül is a kölcsönös megértés, a békés vetélkedés gondolatából ered az olimpia eszméje is. A BOM-ot reklámozó videón évekkel ezelőtt annyit mondok: “Végre nem csak a fél ország találna magának egy közös célt. És ezt meg is tudnánk mutatni a világnak. Az olimpia nem csak a sportolóknak fontos. Én támogatom a budapesti olimpiát.”

Ideális esetben egy ilyen esemény valóban fellendítheti egy ország gazdaságát; segíti a beruházásokat, serkenti az infrastruktúra, a tömegközlekedés, a turizmus, a szolgáltatóipar fejlődését, munkahelyeket teremt, jót tesz a nemzeti identitásnak és az országimázsnak, népszerűsíti a sportot. Úgy gondolom azonban, hogy az elmúlt évek során, amióta a politika a sporttal kapcsolatos beruházásokat is besöpörte saját klientúrájának korrupciógyanús, átláthatatlan üzleti bulijai közé, ez a remény is szertefoszlott. Az eddigi beruházásoknak sem végleges költsége, sem a megvalósulás színvonala nem áll arányban az eredeti elképzelésekkel, és erősen kétséges, hogy ez egy olimpia esetében másként lenne, hiszen a szereplők is többnyire azonosak. Egy olimpia nem csak előnyökkel, hanem sok rizikóval is jár, erre számos példát láthatunk a múltból. Nem véletlen, hogy Budapestnél lényegesen gazdagabb városok (München, Hamburg stb.) lakói sem vállalták, hogy az eseményeket náluk rendezzék. A korrupció árnya mindezeket a veszélyeket csak növeli. Éppen ezért, a BOM-mal már évekkel ezelőtt megszakítottam a kapcsolatot.

Mivel én nem csak sportolóink dicsőségének tudnék örülni - mellesleg függetlenül attól, hogy itthon versenyeznek vagy a világ más táján -, hanem még ennél is jobban annak, ha a hazámfiai egészségesek, műveltek, sikeresek lennének, ha nem nélkülöznének, ezért most úgy gondolom, hogy azoknak a milliárdoknak, amit stadionokra, olimpiára, kétségesen megtérülő beruházásokra szán a kormány ma mindenképpen jobb helye lenne az egészségügyben, az oktatásban, a tudományban, a tömegsportban, a sokszínű művészetben és kultúrában. 
 Mindenesetre, amikor konkrétan fölvetődött a budapesti olimpia megrendezésének kérdése, az előnyöket és a kockázatokat korrekt módon a főváros lakosai elé tárva, jó lett volna erről megkérdezni a véleményüket. Még most sem késő!

Valami ilyesmit mondtam volna, ha megkérdeztek volna.

 

http://444.hu/2017/02/02/kepes-andras-a-facebookon-jelentette-be-mar-nem-tamogatja-a-budapesti-olimpiat

Egy órán át nem engedték belépni az USA-ba a volt norvég miniszterelnököt

Csak azért, mert valaki több éven át egy ország vezetője volt, még egyáltalán nincs biztonságban az éber amerikai bevándorlásiaktól. Kjell Magne Bondevik 1997-2000, illetve 2001-2005 között volt Norvégia miniszterelnöke, de ettől még

őt is kiszűrték az amerikai határon.

Elmondása szerint egy órán át faggatták a bevándorlásiak a washingtoni Dulles reptéren, és nem hagyták neki, hogy elhagyja az épületet. A jelek szerint mindezt azért, mert a politikus 2014-ben Iránban is járt.

http://444.hu/2017/02/03/egy-oran-at-nem-engedtek-belepni-az-usa-ba-a-volt-norveg-miniszterelnokot

 

Allahu akbar!" - Lelőttek egy feltételezett merénylőt Louvre-nál (videó)

Az első hírek szerint egy férfi bőrönddel akart belépni a híres múzeumba, akit rövid dulakodást követően lőfegyverrel ártalmatlanított egy francia katona péntek reggel - számolt be az Euronews

 

http://nepszava.hu/cikk/1119642-allahu-akbar---lelottek-egy-feltetelezett-merenylot-louvre-nal-video

 

Washington megfenyegette a kis vezért

James Mattis amerikai védelmi miniszter dél-koreai látogatásán figyelmeztette Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt, hogy nukleáris fegyver bármiféle használata „hatékony és nagyerejű” választ vált ki. A volt tábornok biztosította Szöult, hogy az Egyesült Államok továbbra is kiáll Dél-Korea védelméért. Dél-Koreában 28 500 amerikai katona állomásozik, a katonai jelenlétért Szöul évi 900 millió dollárt fizet.

 

http://nepszava.hu/cikk/1119637-washington-megfenyegette-a-kis-vezert

 

N. Kósa Judit Márványba faragva

Ha kicsit szerencsésebben alakul a huszadik század, ma az 1848-49-es forradalom és szabadságharc során - kortárs megfogalmazás szerint - "vajúdó nemzet" köszönhetne vissza arról a roppant emlékműről, amelynek a pesti Szabadság tér főhelyén kellene állnia. A múlt század viszont ritka pechesre sikeredett, így aztán a szabadság apoteózisát elsodorta az első világháború, a helyén pedig előbb irredenta szoborcsoportot emeltek, majd a "felszabadítás" kánonját öntötte emlékműbe a németek ellen harcoló szovjet hadsereg.

Így esett, hogy ma már faltól falig a vajúdó nemzet szoboremlékei lepik el a Szabadság teret. A trianoni veszteségre Bandholtz tábornok alakja emlékeztet, Széchenyi derékba tört igyekezetére mellszobra a Virulj kút, de került ide XIX. századi vértanúemlék és Carl Lutz-kő is. És persze ott van a német megszállás minden tiltakozás dacára, stikában emelt emlékműve. Hamis pátoszának és hazug történelemszemléletének a tér egyetlen valóban kortárs gesztusa, a tiltakozás szedett-vedett tárgyi emlékeiből emelt fal tart tükröt.

http://nepszava.hu/cikk/1119707-marvanyba-faragva

Lendvai Ildikó Gyűjtsünk Orbán Viktornak!

Ezt a szégyent nem hagyhatjuk magunkon száradni! Sürgősen lépnünk kell, hogy aztán, miként a spártaiak, elmondhassuk: „Megcselekedtük, amit megkövetelt a haza!” Zrínyi Miklós is megírta: „Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók.” Akkor pedig gyűjtenünk kell a miniszterelnöknek, egy szerény, de nem megalázó összeggel mindenki hozzájárulhat.

Nem tűrhetjük, hogy nekünk legyen a világon a legszegényebb kormányfőnk. Még Afrika legkisebb országa, Gambia is elhúzott mellettünk. Pedig annyi lakosa sincs, mint Budapestnek, lopni pedig leginkább azoktól lehet, akik e célból a határon belül elérhetőek. Egy ország első embere mégsem járhat át a szomszédba lopkodni, rosszul venné ki magát. Most, hogy Gambia elnöke megbukott, 500 millió dollárt vett magához a központi bankból, és imigyen kiürítve az államkasszát, olajra lépett. Épp csak még a 12 luxusautóját viszi magával, de az személyes használati tárgy, olyan, mint egy fogkefe. Ha ez a kis ország ilyen szépen ki tudta stafírozni a vezetőjét, mégiscsak szégyen, hogy a mienk hozzá képest ennyire csóró legyen, mint a vagyonnyilatkozata mutatja.

http://nepszava.hu/cikk/1119705-gyujtsunk-orban-viktornak

 

Hargitai Miklós Átlátszók

 

A leadott sajtpapírokból nem csak azt tudjuk meg, hogy Orbán Viktor pénzügyi helyzete a kormányfő nagylelkű mecénási tevékenysége miatt évről évre romlik. (Apropó, miniszterelnök úr, néhány nagy értékű ajándékot – vacsora- és meccsmeghívások, ilyesmik –, meg a Cinege utcai ház előtt mutatkozó autóflotta tagjait az egyértelmű törvényi rendelkezések ellenére megint ki tetszett felejteni, nem gond, mindketten tudjuk, hogy van ott több is, ami kimaradt.) Az is kiderül, hogy Rogán Antal gyakorlatilag baráti kölcsönökből tengődik, Matolcsy Györgynek pedig a házasságán túl inge-gatyája is ráment az ország szolgálatában abszolvált jógatréningre.

A bennem ilyenkor mindig feltoluló szánakozást csak az enyhíti némiképp, hogy közben egy egész országgal együtt figyelem elhűlve, ahogyan a nemzeti vagyon évek alatt átvándorol a kormányzó elithez.

http://nepszava.hu/cikk/1119457-atlatszok

Rühelli Merkelt, és a bukását kívánja? Gondolja át még egyszer

A magyarok jobban szeretik Putyint, mint Merkelt – foglalta össze a Závecz Research telefonos közvélemény-kutatásának egyik tanulságát tegnap az Index. A cikk szerint még a szocialista szavazókra is igaz, hogy Putyint valamivel szimpatikusabbnak találják, mint akár Merkelt, akár Junckert, a fideszeseknél Putyin fölényesen veri a kormánypolitikusok által sokat támadott luxemburgi EU-biztost és a német kancellárt.

Angela Merkel negatív megítélésén persze nincs mit csodálkozni: annak, hogy az ismert formában szakadt Magyarország nyakába (is) a 2015-ös menekültválság, nem kis részben ő a felelőse. A másik, Manfred „Nincs felső határ, minden szír jöhet” Schmidt, a német Migrációs és Menekültügyi Szövetségi Hivatal vezetője már rég eltűnt a süllyesztőben.

Ám az érthető okokon túl van a Merkel-utálatban jó adag irracionalitás is. Aki nem hiszi, nézzen meg tetszőleges kommentfolyamot valamelyik, a német kancellárral kapcsolatos hír alatt. Legfeljebb egy Gyurcsányba oltott Soros György képes kiváltani olyan indulatokat, mint Angela Merkel.

Hadd ajánljam ezért a kedves olvasók figyelmébe Prőhle Gergely korábbi külügyes és EMMI-s helyettes államtitkár szavait ebből a január eleji interjúból:

 

http://valasz.hu/vilag/ruhelli-merkelt-es-a-bukasat-kivanja-gondolja-at-meg-egyszer-122398

Orbán Viktor főtanácsadója a Hit Gyülekezetével akciózik

Állítólag eltűnt Hegedűs Zsuzsa, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány vezetője. Mi megtaláltuk. Nem is akárhol.

a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány programja keretében a Hit Gyülekezetének Szeretetszolgálata 2016 áprilisától az év végéig, kilenc kerek hónapon keresztül juttatta el a kereskedelmi áruházláncok által felajánlott havi 70 tonna alap élelmiszercsomagokat az ország 44 halmozottan hátrányos helyzetű kistérségének 359 településére, közel 7500 bölcsődés korú kisgyermeknek. Ez összesítve több mint 600 tonna élelmiszer, összesen 67 500 fő számára.

Ez a hír csak akkor hír, ha eszünkbe jut, hogy pár éve még milyen ellenségesség jellemezte a Fidesz és a Hit Gyülekezetének viszonyát. (Erről bővebben itt írtunk.) A kapcsolat szívélyessé válása után viszont manapság már szinte szóra sem érdemes, hogy a miniszterelnök főtanácsadója egy karitatív akcióban együttműködik Németh Sándorékkal. Ennek ellenére a Jobbik talált szavakat a jelenségre; nem is akármilyeneket. A párt szóvivője, Mirkóczki Ádám Jótékonysági akciónak álcázva vásárol szavazatokat Orbán főtanácsadója címmel reagálva a következőket mondta:

http://valasz.hu/itthon/orban-viktor-fotanacsadoja-a-hit-gyulekezetenel-bukkant-fel-122390

 

Kicsi az ország: hol dolgoznak választott tisztségviselők rokonai az önkormányzatoknál?

 

Feltettünk egy egyszerű kérdést a magyar városok önkormányzatainak: dolgoznak-e választott tisztségviselők rokonai az önkormányzatnál? A kérdésre sokféle választ kaptunk, ami rámutat a magyar önkormányzatok közérdekű adatigényléshez való viszonyára is.

 

https://atlatszo.hu/2017/02/03/kicsi-az-orszag-hol-dolgoznak-valasztott-tisztsegviselok-rokonai-az-onkormanyzatoknal/

 

Túl a 20 millión – az ifjabb Balsai István vezette ügyvédi iroda állami megbízásai

Ifjabb Balsai Istvánt senki nem venné észre a kormány körül nyüzsgő ügyvédcápák között, ha nem éppen az egyik legelkötelezettebb orbánista alkotmánybíró fiáról lenne szó. A Balsai Ügyvédi Iroda a nyilvánosan hozzáférhető szerződéslisták alapján 2011 óta 20 millió forintot kapott, de a tényleges összeg ennél biztosan nagyobb, hiszen például a Köztársasági Elnöki Hivatalt ezen túlmenően legalább két ügyben, és legalább egy éven keresztül képviselték.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/02/tul-a-20-million-az-ifjabb-balsai-istvan-vezette-ugyvedi-iroda-allami-megbizasai/

 

Amnesty: több tízezer menekült esne csapdába, ha elfogadnák Európai Bizottság javaslatát

Az EU tengeri határainak lezárása miatt Líbiában rekedt embereket kínzás és szexuális erőszak veszélye fenyegeti. Az Amnesty International közleménye az EU-csúcs egyik fontos témájáról.

 

Az EU tengeri határainak lezárása több ezer menekültet és migránst tenne ki rettenetes jogsértéseknek Líbiában – figyelmezteti a ma Máltán az EU-Líbia migrációs tervről vitázó uniós vezetőket az Amnesty International. Az Európai Bizottság a múlt hónap végén terjesztette elő a javaslatot, amelynek célja a Földközi-tenger középső részén zajló migrációs útvonal "szabályozása".

Az EU tengeri műveletei, a Sophia és a Triton a gyakorlatban kiszerveznék a menekültek és migránsok felkutatását és kimentését: megosztanák a koordinátáikat a líbiai partiőrséggel, és segítenék az elfogásukat és visszaküldésüket Líbiába.

http://magyarnarancs.hu/kulpol/amnesty-tobb-tizezer-menekult-esne-csapdaba-ha-elfogadnak-europai-bizottsag-javaslatat-102435

 

„A civil kurázsi ott kezdődik, hogy akkor is szólunk, ha tudjuk, hogy semmi értelme” – Iványi-Radnóti pódiumbeszélgetésen jártunk

Két világlátás csapott össze egy, a Magyar Liberális Párt alapítványa, a Liberális Magyarországért Alapítvány által jegyzett csütörtök esti budapesti, a hatalom és a polgár viszonyáról szóló pódiumbeszélgetésen. Míg Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke Husz János állhatatosságával állt ki igazsága mellett, addig Radnóti Zoltán, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége rabbitestületének elnöke a József Attila-i nem muszáj hősnek lenni, ha nem lehet elvet testesítette meg. A moderátor, Dési János újságíró nem is nagyon titkolta, hogy inkább Iványival ért egyet.

 

http://hu.budapestbeacon.com/civil-ugyek/civil-kurazsi-ott-kezdodik-hogy-akkor-szolunk-ha-tudjuk-hogy-semmi-ertelme-ivanyi-radnoti-vitan-jartunk/

 

A koldusszegény Orbán család új kastélya

 Schossberger Zsigmond zsidó nagytőkés turai kastélya most már az Orbán családhoz köthető – adta hírül a hvg.hu. Mint kiderült, 2015 végén a TRA Real Estates Kft. 200 milliós ajánlatot tett az addigi tulajdonos Turai Kastély Kft.-nek a Schossberger Zsigmond által építtetett kastélyra, amely egyébként 2,3 milliárd forint értéken szerepelt az eladó könyveiben. A TRA Real Estates Kft.-t birtokló, frissen alakult vállalkozás, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. bejegyzési illetékét a miniszterelnök veje, Tiborcz István számlájáról fizették be. Vagyis: Tiborcz a tulajdonos. Vagyis: a saját lábá álló Ráhel. Vagyis: az Orbán család. Az új tulajdonos egyik első lépése az volt, hogy megszüntette a kastély látogathatóságát. Ha csak ennyit mondanak, már tudni lehetett volna, hogy ez csak valamilyen fideszes, de főleg az Orbán família lehet. Utána megritkította a fákat a parkban, noha azt egy 2009-es önkormányzati rendelet helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánította. Ennél nincs árulkodóbb, Tiborcz közismert fatolvaj, aki soha egyetlen környezetvédelmi rendeletet nem tartott be, és ahol fát lát, azt azonnal kivágatja.

 

http://nepszava.us/a-koldusszegeny-orban-csalad-uj-kastelya/

 

Trump elvághatja a dollár nyakát

 

Donald Trump rövid idő leforgása alatt átszabhatja a Fed vezetését. Ez egy jóval engedékenyebb jegybankot eredményezhetne, s véget vethetne a dollár szárnyalásának is - vélik a Deutsche Bank elemzői.

 

http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/trump_elvaghatja_a_dollar_nyakat.629034.html

Újabb fordulat a lengyel történelmi karaktergyilkosságban

FEBRUÁR 3. 12:11 - SZERZŐ: MIKLÓS GÁBOR

A szakértői jelentések egyértelműen állítják: Lech Walesa a hetvenes évek elején jelentett a kommunista titkosszolgálatnak – jelentette be a lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete, amit egyébként a politika kiszolgáló intézményévé változtatott a a jelenlegi kormánypárt. De miért akarják lerombolni Walesa mítoszát?

Bíróság elé kerülhet Lech Walesa volt lengyel államfő, a Szolidaritás Nobel békedíjas alapító elnöke, ha hamis tanúzásért vádat emel ellene a lengyel ügyészség. A lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete (IPN)  ugyanis bemutatta azt a 235 oldalas szakértői jelentést, amely a Bolek-dossziéban megőrzött iratokat elemezte. (2016 februárjában nyilvánosságra került egy Bolek fedőnevű ügynök együttműködési nyilatkozata és munkadossziéja. Boleket Walesaként azonosították). A papírokat Czelslaw Kiszczak tábornok, volt miniszterelnök, korábban belügyminiszter őrizte otthon. A papírokkal Kiszczak özvegye kereste fel az IPN-t, s azokat eladásra kínálta fel  a hivatalnak.

http://168ora.hu/ujabb-fordulat-lengyel-tortenelmi-karaktergyilkossagban/

Béketaktika: Az Orbán–Botka-találkozó kulisszatitkai

FEBRUÁR 2. 19:28 - SZERZŐ: PUNGOR ANDRÁS

Hosszú idő után először találkozott ellenzéki városvezetővel Orbán Viktor miniszterelnök: ráadásul szegedi tárgyalópartnere, Botka László még potenciális kihívója is lehet a következő választáson. Orbán nem igyekezett elkaszálni Botkát (azt a jelek szerint rá­­hagyja a szocialista politikus baloldali ellenzékére), inkább az adakozó kormányfő szerepében tetszelgett, aki demokrataként ugyanúgy segíti az ellenzéki városokat, mint a kormánypártiakat. Botka pedig sikeres, szolidáris, az unió értékeit valló Szegedről beszélt, amely szemben áll az antiszolidáris, csak Európa pénzére hajtó Fidesz-képpel. De vajon ki nyert a konfrontációmentes találkozóval, és lehet-e hinni Orbán ígéreteiben?

 

http://168ora.hu/beketaktika-az-orban-botka-talalkozo-kulisszatitkai/

 

AZ EU-T GYŰLÖLŐ ÜZLETEMBER AJÁNLKOZIK NAGYKÖVETNEK – TRUMP MÉG HALLGAT

 

Ted Malloch már korábban is támadta az Európai Uniót, és azt állítja, része volt a Szovjetunió szétverésében.

Donald Trump az USA Európai Unióhoz delegált nagykövetének állítólag azt a Ted Mallochot szemelte ki, aki mindig kritikus volt az EU-val szemben. A 64 éves philadelphiai üzletember erőteljesen és nyilvánosan támogatta a Brexitet és bírálta Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét. A BBC megkérdezte, vajon miért is menne Brüsszelbe, mire Malloch azt mondta: „Már korábban is töltöttem be diplomáciai megbízatást, és akkor segítettem a Szovjetuniót bedönteni. Talán most van itt egy másik unió is, amely némi idomításra szorul.

http://vs.hu/kozelet/osszes/az-eu-t-gyulolo-uzletember-ajanlkozik-nagykovetnek-trump-meg-hallgat-0203

 

Mecsetet épít Zuglóban a Magyar Iszlám Közösség

 

Az épület kulturális központként is funkcionál majd, jelenleg a felújítási munkálatok zajlanak. Az önkormányzat tőlünk hallott először a beruházásról.

http://www.atv.hu/belfold/20170202-mecsetet-epit-zugloban-a-magyar-iszlam-kozosseg

 

A sajtó előtt tenne vallomást a Teréz körúti robbantó

 

Csak nyilvános tárgyaláson, a sajtó jelenléte mellett hajlandó vallomást tenni a Teréz körúti robbantó.

P. László ezt néhány soros közleményben jelentette be, amit ügyvédje juttatott el a PestiSrácok.hu-nak. A közleményben a férfi azt írja még, hogy mindössze egy-két dolgot hajlandó elárulni. P. Lászlót hivatalos személy elleni emberölés kísérletével és robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítják. A férfi október óta van előzetes letartóztatásban, azóta nem tett vallomást.

 

http://www.atv.hu/belfold/20170202-a-sajto-elott-tenne-vallomast-a-terez-koruti-robbanto

 

Germany second | NEO MAGAZIN ROYALE mit Jan Böhmermann - ZDFneo

 

A műsor Trumpf: Amerika az első szlogenjére reagál J

 

https://www.youtube.com/watch?v=WcH9eWBs9fw

 

Itt egy másik

 

The Netherlands welcomes Trump in his own words

 

https://www.youtube.com/watch?v=ELD2AwFN9Nc&t=6s