2017, február 2 - 09:38 Sajtószemle

Körülbelül 100 ló ragadt egy kis szigeten amikor Hollandiában egy szörnyű vihar után nagy áradás kezdődött. Már 19 ló életét vesztette, de a szigeten ragadt állatok 3 napig mozdulni sem tudtak. A tűzoltók és önkéntesek segítettek rajtuk, ételt és italt vittek ez éhező állatoknak. Azon gondolkodtak, hogyan lehetne őket onnan kimenteni. Több dolgot is kipróbáltak, eredménytelenül.

A harmadik napon azonban történt valami. Egy Norma Niedema nevű hölgy bejegyzést tett közzé egy internetes fórumon ahol segítséget kért a bajba jutott lovaknak. Olyan segítőtársakat keresett, akik nem féltek a víztől. Néhány lovasra volt szüksége, akik majd a vizen keresztül visszavezetik a lovakat a partra.

Norma végül is talált hét bátor nőt, akik a The Netherlands Horse Rescue (Holland Lómentő Egyesület) tagjai voltak. Össze is gyűltek és életüket kockáztatva nekiláttak a mentésnek.

Nézze meg ezt a bátor mentőakciót a filmben 

https://www.buzzblog.eu/100-lo-varja-halalat-a-szigeten-de-nezzek-hogy-ez-a-7-no-milyen-keptelen-dolgot-tesz/

 

Videó: A rózsadombi snowboardosnál már nem lehet többet kihozni a télből

 

Autóval nehéz ilyenkor közlekedni Budán, egy rózsadombi lakos inkább snowboarddal vágott neki a városnak.

 

http://hvg.hu/elet/20170201_Video_rozsadombi_snowboardos_munkaba_menet

Brutális fizetéseket kapnak a magyar focisták - itt a toplista

Sokakat foglalkoztat, hogy a magyar NB1-s focisták milyen fizetéseket kapnak nemzetközi szinten kevéssé eredményes klubjaiktól. Most ízelítőt kaptunk a juttatások mértékéről, az RTL Klub Fókusz c. műsora tegnap este ugyanis közzétette saját információit.

A csatorna megkereste ugyan a klubokat, azok azonban nem nyilatkoztak az összegekről. A listát Juhász Roland vezeti, havi nyolcmilliós fizetéssel...

 

http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/Brutalis_fizeteseket_kapnak_a_magyar_focistak___itt_a_toplista.html

 

Elhalasztották a brüsszeli olimpiás rendezvényt, miután rászervezett a Momentum

 

Deutsch Tamás és Schmitt Pál beszélt volna az olimpiai pályázat esélyeiről. A Momentum bejelentkezett, a rendezvényt elhalasztották.

A Momentum Mozgalom aláírásgyűjtést hirdetett meg az olimpia megrendezéséről szóló népszavazáshoz szerda estére Brüsszelben. A magyar nagykövetség kulturális szolgálata, a Balassi Intézet elé várták a brüsszeli magyarokat. Az Intézet este hét órától adott volna otthont egy rendezvénynek, ahol Schmitt Pál volt köztársasági elnök és Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő a 2024-es olimpiai pályázat esélyeiről beszélgettek volna.

 

http://index.hu/kulfold/eurologus/2017/02/01/elhalasztjak_a_brusszeli_olimpias_rendezvenyt_miutan_alairasgyujtest_szervezett_ra_a_momentum/

 

Rákay Philipet és hatszoros pénzt kapott a visszaállamosított ménes a kormánytól

 

Idáig 1 milliárd volt, egy friss kormánydöntéssel mostantól 7 milliárd forint lesz a jegyzett tőkéje a novemberben visszaállamosított mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságnak. Az állam három hónapja 2,1 milliárdért vásárolta vissza a még 2004-ben privatizált céget.

A mintagazdaságként is működő ménesbirtok számára a turizmus fellendítése is fontos feladat. Farkas Sándor ezzel magyarázta a korábban zenei műsorvezetőként, majd az MTV intendánsaként is tevékenykedő Rákay Philip igazgatósági tagságát. Mivel a lovassport is közel áll hozzá, és komoly marketingtapasztalatai vannak, ezen a területen sokat segíthet a mezőhegyesi ménesbirtok felfuttatásában.

 

http://www.vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/hatmilliard-a-menesbirtoknak-482031

 

Ha Putyin szót ért Trumppal, Orbán fontossága csökken

 

Magyarországnak semmi szüksége sincs arra a hangsúlyosan baráti viszonyra, amelynek fenntartásával az Orbán-kormány keresi Moszkva politikai jóindulatát – állítja Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-kutató. Szerinte az is arcpirító, ahogy a magyar külügyek irányítója Magyarország valós veszteségeit durván eltúlozva próbálja megindokolni az Oroszország elleni EU-s szankciópolitika szükségtelenségét.

 

http://hvg.hu/vilag/20170201_sz_biro_zoltan_interju_magyar_orosz_kapcsolatok_putyin_latogatas

A magyar putyinisták kérik az orosz elnököt: szólaljon fel mindenhol a budapesti olimpiáért!

Közösen köszöntötte a Honfoglalás 2000 Egyesület és a Vlagyimir Putyin Baráti Kör 

egy nappal érkezése előtt a Budapestre látogató orosz elnököt

a Bajza utcai nagykövetségnél szerda délelőtt. A rossz idő miatt csak négy nyugdíjast felvonultató rendezvényen az egyesület elnöke, Szilvássy György, aki korábban Béke Nobel-díjat követelt Putyinnak, elmondta, hogy a csütörtöki látogatás apropóján levelet írtak az elnöknek, aminek eljuttatásához a nagykövetség segítségét kérték. 

http://444.hu/2017/02/01/a-magyar-putyinistak-kerik-az-orosz-elnokot-szolaljon-fel-mindenhol-a-budapesti-olimpiaert

 

Tóta W.: Halott pénz

Vagyonbevallás, ugyan! Mi nem ezeket a droidokat keressük.

 

Igazán nem szeretnék ujjal mutogatni, meg egyáltalán, aki korrupciót kiált, az forduljon az ügyészséghez, és ők aztán szakrális függetlenségükben lefolytatják a nyomozást. Csak elgondolkodtató, hogy abban a rendszerben, amelyben a hatalom egyértelműen egy kézben fut össze, vajon a pénz merre csörgedezhet. Elképzelhető-e egyáltalán, hogy a hét év alatt kézen-közön eltűnt százmilliárdokon nem Orbán Viktor terpeszti egyre terebélyesebb seggét?

Hát hogyne. Nyilván az az ábra, hogy Garancsi, Vajna, Mészáros meg a többiek szuverén nagytőkésként rendelkeznek a nekik kiutalt százmilliárdos tételekkel, és véletlenül sem adják le a sápot a keresztapának. Épül az autonóm, öntudatos polgárság. Orbán Viktor mindössze nyolcszázezer forint megtakarítással rendelkezik, és azt is a feleségétől kell elkérnie, ha vonatjegyet venne Svájcba.

http://hvg.hu/itthon/20170201_Halott_penz

 

Esett a magyar szabadságindex, Orbán példáját ragadósnak tartják

 

Romlott Magyarország szabadságindexe a Freedom House non-profit szervezet éves jelentése szerint.

Magyarország a 195 országot vizsgáló idei szabadság-rangsor 52. helyére került 76 ponttal - derült ki a Freedom House jelentéséből.

A szabadnak ítélt Magyarországon három ponttal romlott a helyzet a korábbi értékeléshez képest, de ha az elmúlt tíz évet nézzük, a visszaesés sokkal nagyobb, ezen a listán hazánk a legrosszabbul álló európai ország (összetettben pedig a 14. hely a miénk a legnagyobb visszaesést elkönyvelő államok között).

http://hvg.hu/itthon/20170201_freedom_house_szabadsagindex

 

A budapestiek 60 százaléka népszavazást akar az olimpiáról

 

A Medián január végi, a HVG megrendelésére készült felmérése szerint jó kétharmados többségben vannak azok, akik nem támogatják az olimpiai játékok megrendezését, mert másra költenék azt a sok pénzt, amibe kerül.

 

http://hvg.hu/itthon/20170201_budapesti_olimpia_nepszavazas_median_hvg_momentum_mozgalom_alairasgyujtes

 

Vagyonnyilatkozatok: Szent Ferencek az ország élén

 

Felemeli buksi fejét és a szemedbe néz a politikus, te meg elszégyelled magad - a vagyonnyilatkozatok nyilvánosságra hozásakor lehull a lepel, és rájössz, a sokat szidott és ostorozott képviselő vagy kormánytag minden elismerést megérdemel, hogy ilyen mostoha körülmények között is téged szolgál, neked dolgozik. Nézz magadba, olvasó!

 

http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20170201_politikusi_vagyonnyilatkozatok_adj_egy_eselyt

Lóránt KárolyVéget érhetnek a szankciók

Donald Trump több alkalommal utalt rá, hogy jelentősen javítani akarja Amerika és Oroszország kapcsolatát, s ez az Oroszország elleni szankciók feloldását is jelentené

Magyar Hírlap

Ez a szándék azonban az amerikai establishment részéről – amely mindent megtett annak érdekében, hogy Trump ne legyen az Egyesült Államok elnöke – heves elutasításban részesül. John McCain arizonai szenátor, aki egyben a szenátus fegyveres szolgálatokkal foglalkozó bizottságának elnöke, kijelentette: „Amerika és szövetségeseinek nemzetbiztonsága érdekében remélem, hogy Trump elnök véget vet ennek a spekulációnak, és elveti ezt a felelőtlen politikát”. Majd hozzátette: „Ha nem, kollégáimmal együtt azon leszünk, hogy szankciókat foglaljunk törvénybe Oroszország ellen”, mert „naiv és veszélyes, ha Trump nem azt gondolja, hogy Putyin az Egyesült Államok ellensége”.

http://magyarhirlap.hu/cikk/78533/Veget_erhetnek_a_szankciok

 

TRUMP RENDELETÉVEL A ROSSZ EMBEREKET TARTANÁ TÁVOL

MTI

 

Az amerikai elnök szerint a hét muzulmán többségű országból való beutazások korlátozására vonatkozó dekrétum lényege az, hogy általa „rossz embereknek” nevezett személyek ne léphessenek be az Egyesült Államokba. Donald Trump újabb Twitter-üzenetben reagált a rendeletével kapcsolatos vitákra.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/trump-rendeletevel-rossz-embereket-tartana-tavol-1376320/

 

ILLIBERÁLIS SZÓJÁTÉK A FREEDOM HOUSE-JELENTÉSSEL

Magyar Idők Online

 

Csak egy picit változtattunk meg egy szót. Mi lett belőle?!

Kezdődjék, hát a játék, melynek lényege az, hogy kicseréljük a Soros-féle Freedom House-jelentésben a „demokrácia” szót a „demokratá”-ra. Ha jobban belegondolunk, ez nem is olyan nagy huncutság, hiszen amúgy is azt értik alatta, magukra – a balliberális demokratákra. Ettől még vicces lesz és elgondolkodtató.

 

http://magyaridok.hu/belfold/illiberalis-szojatek-freedom-house-jelentessel-1375792/

TRUMP TANÁCSADÓJA BÜSZKÉN VÁLLALJA MAGYARSÁGÁT

VALASZ.HU

Magyar Idők Online

 

Ilyen felvétel Demszkyről nem készülhetett volna.

Gorka Sebestyén, Donald Trump amerikai elnök nemrégiben kinevezett magyar származású biztonságpolitikai tanácsadója díszes bocskaiban, mellén a koronás magyar címert tartalmazó Vitézi Rend jelvényével nyilatkozott a Fox News csatornának.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/trump-tanacsadoja-buszken-vallalja-magyarsagat-1376002/

Brexit: kezdődhet a kilépési folyamat

MNO, 

A londoni alsóház a várakozásoknak megfelelően jóváhagyta szerdán azt a kormányzati határozattervezetet, amelynek parlamenti elfogadása a legfelső bíróság januári döntése alapján szükséges ahhoz, hogy hivatalosan is elindítsák a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamatot.

 

http://mno.hu/kulfold/brexit-kezdodhet-a-kilepesi-folyamat-1384012

Angyali nyilatkozatok

Pápay György, Magyar Nemzet

 

Szegény politikust az ág is húzza. Nagyjából erre a következtetésre juthatunk, ha a szép február eleji néphagyomány, a vagyonnyilatkozat-böngészés után megpihentetjük kicsit fáradt szemünket. A szerencsésebbek megkönnyebbülten sóhajthatnak: lám, mennyivel jobban állnak egy-egy rosszul sáfárkodó, jelzáloghitelben és baráti kölcsönökben fuldokló parlamenti képviselőnél! S aki az elmúlt hat évben hónapról hónapra félre tudott tenni egy csinosabb összeget, lehet, hogy az azóta regnáló kormányfőnél is nagyobb megtakarítással rendelkezik.

http://mno.hu/vezercikk/angyali-nyilatkozatok-1384023

 

Nem lesznek követői Demeter Mártának?

Népszava

Vállalja, amit a kilépését bejelentő levelében leírt, a dokumentumot viszont nem ő szivárogtatta ki a Magyar Nemzetnek. Erről az MSZP-ből és a parlamenti frakcióból frissen távozott Demeter Márta beszélt szerdán lapunknak, aki saját bevallása szerint tudatosan készült erre a lépésre. Gőgös Zoltán, a szocialisták elnökhelyettese viszont a Népszavának azt állította, Demeter nem mérte fel a valós lehetőségeit. Az elnökhelyettes szerint a távozó képviselőnek nem lesznek követői.

 

http://nepszava.hu/cikk/1119501-nem-lesznek-kovetoi-demeter-martanak

 

Gyurcsány: Putyin látogatása veszélyt jelent

Gyurcsány Ferenc szerint aki ma az orosz elnökkel szövetkezik, az nem védi, hanem elárulja Magyarország érdekeit. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pártalapítványa által létrehozott Új Köztársaságért Díj szerdai átadási ünnepségén egy budapesti szállodában úgy fogalmazott: amikor a magyar miniszterelnök azt a Vlagyimir Putyint fogadja, aki a "demokrácia óvatos keresője helyett az önkény embere lett", akkor valamennyi magyar érdekét sérti. A pártelnök azt is hangsúlyozta, hogy véleménye szerint az orosz elnök látogatása veszélyt jelent Magyarország számára.

 

http://nepszava.hu/cikk/1119488-gyurcsany-putyin-latogatasa-veszelyt-jelent

 

Na, kinek az utcáját takarították le, miközben jégben-latyakban állt Budapest?

 

Nemcsak a 444 munkatársainak tűnt fel, hogy valakik teljesen elfelejtettek Budapesten takarítani. 

Hiába szóltak az időjárásjelentők jó előre, hogy lesz itt minden mint a búcsúban: hó, ónos eső, havas eső, jégdara, latyak és tsai. 

Február 1-én például nem tudott kinyitni a Budapesti Német Iskola, az iskola utcája, a György Aladár utca ugyanis járhatatlanná vált, számolt be olvasónk, Vera.

Érdekesség, hogy a közelben lakik Orbán Viktor miniszterelnök a Cinege utcában, Vera pedig nem volt rest, és megnézte, mi a helyzet arrafelé. Majd feltette a kérdést:

 

„Vajon melyik utcában lakik Orbán?”

 

http://444.hu/2017/02/01/na-kinek-az-utcajat-takaritottak-le-mikozben-jegben-latyakban-allt-budapest

 

Egy mondat egy átlagos napról Magyarországon

- És mi volt ma?

- Hát, ma kiderült, hogy az adóhatóság elnöke egy adótanácsadó cégtől kap rendszeresen pénzt, az általa beszedett közpénzből viszont nem takarítják le a jeget és a latyakot az utcáról, kivéve ott, ahol a miniszterelnök lakik és nincs világítás a metróban, viszont egy harmadosztályú vajdasági focicsapatot finanszíroznak belőle, hogy a Fradinak és a Felcsútnak legyen kivel edzőmeccset játszania, közben magyar putyinisták vonultak fel azért, hogy Putyin segítsen megrendezni a budapesti olimpiát, amit valaki szerint nem biztos, hogy meg kellene rendezni, emiatt pedig kirúgtak egy embert a munkahelyéről, az ellenzék ezalatt inkább azzal volt elfoglalva, hogy saját képviselőjük is otthagyja őket, mert szerinte úgysem küzdenek azért, hogy kormányra kerüljenek, egy újság főszerkesztője pedig lemondott, mert az új tulajdonos a minőség és a mértéktartás jegyében egy bukott államtitkárt ültetett a nyakába.

 

http://444.hu/2017/02/01/egy-mondat-egy-atlagos-naprol-magyarorszagon

 

Már az utcán is megcsodálhatjuk a Kétfarkú Kutya Párt legújabb, olimpiaellenes platkátjait

 

Mától elkezdték kitenni a plakátjainkat. Ilyenkor ez úgy megy, hogy elseje és harmadika közt kerülnek ki, random, hogy melyik mikor. Ha valaki lát plakátot, az légyszi fotózza le, és küldje el nekünk. Reklámhengereket és óriásplakátokat érdemes figyelni – írja a párt. Itt is van pár:

 

http://444.hu/2017/02/01/mar-az-utcan-is-megcsodalhatjuk-a-ketfarku-kutya-part-legujabb-platkatjait

Azért kap 3 milliárdot a vajdasági Topolya harmadosztályú csapata, hogy a Fradinak és a Felcsútnak legyen kivel edzőmeccset játszania

Januárban derült ki, hogy a magyar állam a vajdasági Topolya harmadosztályú focicsapatát támogatta meg hárommilliárd forinttal, amiből négy focipályát alakítanak ki, de a hosszú távú terveik között egy stadion felépítése is szerepel.

A PM-es Szabó Tímea kérdésére, Fónagy János magyarázta meg, miért volt indokolt ennyi pénzt adni a Délvidéki Futball Akadémiának.

Az államtitkár azzal indít, hogy „a labdarúgás, ezen belül a határon túli fiatal magyar nemzedék tehetséggondozása, szervezett, szakmai alapon történ ő képzése nemzeti ügy”. De mivel ez egy összetett feladat, „szervezési, működési és infrastrukturális” fejlesztésekre is szükség van. 

A Fónagy kitért arra is, hogy a különböző korosztályos csapataik minden évben játszanak felkészülési meccset a Fradival, de többször előfordult már az is, hogy a Ferencváros Topolyán játszott felkészülési meccset valamelyik belgrádi csapattal. Ennek költségét mindig teljes egészében a TSC állta.

Ráadásul évente szerveznek U14-es tornát, melyen a Ferencváros mellett mindig részt vesz egy másik magyarországi csapat is. Ez tavaly a Puskás Akadémia, előtte pedig a Debrecen volt.

http://444.hu/2017/02/01/azert-kap-harommilliardos-tamogatast-a-vajdasagi-topolya-harmadosztalyu-csapata-hogy-a-fradinak-es-a-felcsutnak-legyen-kivel-edzomeccset-jatszania

Olimpia? Vitázni sincs miről

 

Eredetileg tízmilliárdba került volna a pályázás, már a többszörösénél járnak. 10 vezetőt, félszáz munkatársat fizetünk már most, csak névjegykártyára van 8 millió.

Az egyik legalapvetőbb félelem a budapesti olimpiával kapcsolatban, hogy a rendezés egyébként is kolosszális költségei az esetleges megvalósítás során elszállnának a végtelenbe. Ráadásul a közelgő vizes világbajnokság példája a legkevésbé sem megnyugtató. Gyárfás Tamás azt mondta, hogy nagyjából 25 milliárdból fogjuk kihozni, és most tartunk százmilliárd körül (nettó).

Nézzünk valami konkrétumot

Persze egy rosszul tippelő Gyárfás Tamás még nem indokolja, hogy lehurrogjuk a rendezés ötletét. A kérdés eldöntése ennél megalapozottabb döntést érdemel. De még mielőtt egyáltalán elkezdhetnénk vitázni róla, jó volna tudni, hogy mennyire vehetjük komolyan azokat a számításokat, amik szerint értelmes ötletnek tűnik belevágni.

Mindegy, hogy 1000 vagy 2000 milliárd forint szerepel a tervekben kiadásként, ha a szám teljesen téves. 

Nagy szerencsénkre azonban van itt egy tétel, ami viszonylag objektív támpontot adhat. Számok, amikkel kalkulálhatunk, amikből levonhatunk bizonyos következtetéseket arra nézve, hogy mennyire hihetünk a pályázat becsléseinek.

 

http://index.hu/sport/2024/budapest/2017/02/01/budapest_2024_olimpiai_palyazat_koltsegei/

Az összes induló közül a nálunk a legesélyesebb, hogy szétlopják az olimpiát

 

Mindenféle mutató alapján az látszik, hogy az 2024-es olimpia rendezésére pályázó országok közül Magyarország esetében van a legnagyobb esély arra, hogy a korrupció jelentősen megdrágítja majd a rendezést.

Azzal kapcsolatban persze nehéz bármit is mondani, hogy a pályázó országok 2024-ben mennyire lesznek korruptak, ugyanakkor ha az elmúlt pár év trendjeit nézzük meg, a Transparency International (TI) korrupciós világranglistája alapján Magyarország általánosságban is korruptabb, mint az USA vagy Franciaország, ráadásul Magyarországon romlott a legtöbbet a korrupciós helyzet az elmúlt 5 évben.

Magyarország a legkorruptabb a 2024-es olimpiára pályázó országok közül

 

http://index.hu/gazdasag/2017/02/01/az_osszes_indulo_kozul_a_nalunk_a_legeselyesebb_hogy_szetlopjak_az_olimpiat/

Nem feltétlenül a politika áll a Hír TV-s felmondási hullám mögött

 

Húsz tévés mondott fel a Hír TV-nél, Simicska Lajos hírtelevíziójánál a napokban. Információink szerint korai lenne még második G-napról beszélni, a lelkiismereti okoknál vannak erősebb motivációk is.

A Hír TV-től távozók többsége a műszakból került ki, leginkább vágók, technikusok, operatőrök mondtak fel Simicska Lajosnak és fogadtak ezzel párhuzamosan örök(?) hűséget Mészáros Lőrinc Echo TV-jének (információink szerint 1-2 műsorvezető és 2-3 riporter/szerkesztő van még a pakliban), ami a médiába benyomuló kormányzati úthenger nyomta sormintának megfelelően leginkább pénzzel igyekszik pótolni a hiányosságait. Így lett a sufnibulvár Ripostból nyomtatott lap és ha minden igaz tévéműsor is, így maradhat fent a piacon olyan, kimutathatatlan olvasottságú napilap mint a Magyar Idők, és így lehet bizonyos tekintetben elfogadható tévének látszó tárgyat csinálni az Echóból is.

 

 http://index.hu/kultur/media/2017/02/01/nem_feltetlenul_a_politika_all_a_hir_tv-s_felmondasi_hullam_mogott/

 

Minden magyarnak van 2,1 milliós megtakarítása! Tényleg? És hol lehet átvenni?

 

A magyar lakosság megtakarításai közel 21 ezermilliárd forintot tesznek ki, azaz mintha mindenki 2,7 évnyi fizetését tartaná megtakarításként. Bár első ránézésre ez nagyon soknak tűnhet, kiderült, hogy európai viszonylatban bőven van még hova fejlődnünk, hiszen míg egy magyar embernek átlagosan 2,1 millió forintos megtakarítása van, egy nyugat-európainál ugyanez 23,9 millió.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20150505_Minden_magyarnak_van_21_millios_megtakari

A nap vicce a KDNP-től: folyamatosan javul az egészségügy helyzete…

 

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) tiszteletbeli elnöke szerint a magyar egészségügy helyzete folyamatosan javul, s bár a hátrányokat nehezen dolgozza le az ágazat, a felzárkózás megkezdődött.

Surján László, a KDNP egészségügyi szakbizottságának tagja szerdai budapesti sajtótájékoztatón rámutatott: további javulás érhető el egészségtudatos magatartással, az egészség megőrzésére irányuló lépésekkel, a költségvetés növelésével, a finanszírozás átalakításával. Most van egy “lyukas zsák” jellege a rendszernek, és ennek, ilyen formában való feltöltése nem a jó megoldás – fejtette ki a politikus, aki jelezte: a teljesítményvolumen-korlátot is megszüntetné.

 

http://24per7.info/nap-vicce-kdnp-tol-folyamatosan-javul-az-egeszsegugy-helyzete/

 

Kőbán Rita: Volt, hogy csak vajaskenyérre futotta

Hát, volt, amikor csak vajas kenyérre tellett. Szó szerint. Megtapasztaltam azt is. Meg kellett tapasztalnom.

A kérdés az volt, szénát veszek a lovaknak, vagy én eszem rendesen. A széna győzött természetesen.

Az élsport sikereiből valósítottam meg az álmomat. Csakhogy a házépítés bankkölcsönös volt, és egy idő után elkopott a tartalék, úgyhogy muszáj volt eladni a tanyát. Aztán mentek a lovak is, meg minden egyéb.

http://24.hu/elet-stilus/2017/02/01/koban-rita-volt-hogy-csak-vajaskenyerre-futotta/

 

Hivatalos: távozott a Figyelő főszerkesztője és a marketingigazgató is változott

 

Lambert Gábor főszerkesztő azért megy el, mert nem értett egyet a kiadóval a lap jövőjével és jelenével kapcsolatban.

A távozó főszerkesztő portálunknak szerda délben azt mondta,azért döntött így, mert nem értett egyet a lap jövőjével kapcsolatos elképzelésekkel és az újság jelenlegi piaci pozíciójával kapcsolatos nézetei is eltértek a Schmidt Mária érdekeltségei közé tartozó kiadó új vezetésétől.

Kérdésünkre, hogy mihez kezd most, hol folytatja karrierjét, Lambert így felelt:

Most pihenni fogok. Van mit kipihenni.

 

http://24.hu/media/2017/02/01/hivatalos-tavozott-a-figyelo-foszerkesztoje-es-a-marketingigazgato-is/

 

A többség elküldené Orbánt, mégis újrázhat

 

A csaknem 1 millió pártnélküli választón múlik minden.

A ZRI Závecz Research Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a Fidesz stabilan vezeti a pártok rangsorát. A múlt év végén 25, most 26 százalékos eredménnyel. A Jobbik és az MSZP támogatottsága két hónapja ugyanakkora, a választók 12-12 százaléka támogatja őket. A DK most 4 százalékon áll (a múltkori 5 százalék után). Az LMP továbbra is 3 százalékos. Az Együtt most 2 százalékot ért el, míg a Párbeszéd, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutyapárt a választók 1-1 százalékát tudták maguk mögé állítani.

http://24.hu/kozelet/2017/02/01/a-tobbseg-elkuldene-orbant-megis-ujrazhat/

Nógrádi György bemutatja: Kész átverés-show a köztévében Fidesz-módra

 

Olyan pofonegyszerű a Fidesz médiastratégiája. Ennek egyik eleme Nógrádi György és a hozzá hasonló gumigerincű álszakértők megszólaltatása, akik alátámasztják Orbán Viktor minden cselekedetét és legitimálják az őrültségeket. Meg a lopást. 

Nógrádi György, aki tegnap is boldogan nyilatkozott a köztévének, tulajdonképpen a stratégia egyik megvalósítója, egy eszköz arra, hogy Orbán Viktor fenntartsa a hatalmát.

És Ön féljen a migráncsoktól. (Már ugyan a civilek vannak soron, éppen ők esküdtek össze a szent magyarság ellen, de a migráncsoktól is félni kell, nyilvánvaló.)

Mindez azért borzasztó, mert Nógrádi György a „külpolitikai szakértő" a köztévében akkor is nyilatkozhat, csaphat be embereket és gyűjthet szavazatokat a Fidesznek, ha két évvel ezelőtt teljesen lelepleződött: Az Index ugyanis már két éve megírta, hogy Nógrádi György

·         semmilyen tudományos tevékenységet nem végez,

·         egy nem létező egyetemen rektorhelyettes,

·         az általa elnökölt osztrák „akadémia” pedig tavaly azt a Tarlós Istvánt tüntette ki a választási kampányban, aki idén felügyelőbizottsági posztot adott neki egy fővárosi cégben.

 

http://b1.blog.hu/2017/02/01/nogradi_gyorgy_bemutatja_kesz_atveres-show_a_kozteveben_fidesz-modra

Káosz és téboly az állami fenntartású múzeumban – megőrült a Fidesz-közeli kurátor

 

Tóth Norbert a székesfehérvári Forrás Galéria igazgatója elvesztette a józan eszét. “A döntés – The choise” címmel rendezik meg Somogyi Győző és Párkányi Raab Péter kiállítását a múzeumon belüli Csók István Képtárban, ahol Tóth kurátorként gondozza az eseményt. A múzeum honlapján közzétett néhány “gondolatot” a rendezvénnyel kapcsolatban, amelyek azt sejtetik, hogy teljesen megőrült, vagy mindig is az volt.

Figyelem! Szó szerinti idézet következik!

“Mindez oly korban történik, amikor az évszázadok óta teremteni képtelen ellenkultúra pusztítását – a közös értékek lerombolását, a közösség rendjének felszámolását – is kultúrának hamisítják. Amikor a nevén sem nevezhető globális pénzhatalom világuralomra jut. Amikor az ateizmus világnézetté válik, a titkos társaságok a vallás leváltására és megsemmisítésére törekednek. Amikor a pénzgazdagság egyedüliségét hirdetik és a tudományt ateista ideológiává szűkítik. Amikor a szépséget száműzik a művészetből egy soha meg nem valósuló modernizmus nevében. Amikor a szabad nemzetek felszámolása zajlik, és megszálló népek rohanják le az országokat. Amikor a fenevadat kiszolgáló, névtelen globális pénzhatalom világuralma a küszöbön áll….

 

http://pestibulvar.hu/2017/01/31/kaosz-es-teboly-az-allami-fenntartasu-muzeumban-megorult-a-fidesz-kozeli-kurator/

Matyi Dezső átverésről, ellenfelei szabálytalanságokról beszélnek

A taggyűlési jegyzőkönyv szerint megtagadta a Rainbow Kft. január 27-ére összehívott taggyűlésre szóló meghívó átvételét Matyi Dezső, míg a vállalkozás másik két tagja – Szabó Tünde és Matyi Bianka – nem jelent meg azon. Az ülésen a tagok közül egyedüliként a cég 50 százalékos üzletrészét tulajdonló Wolf-CRS Kft. vett részt. A határozatképtelen összejövetelen a társaság átvilágításáról, jövőbeli működésének a biztosításáról volt szó, így arról, hogy a Central-cégcsoporttal megállapodnak a bolthálózat és a dolgozók átvételéről. Matyi szerint átverték és a karácsonyi bevételt is ellopták tőle.

 

https://atlatszo.hu/2017/02/01/matyi-dezso-atveresrol-beszel/

 

Ilyen az, amikor egy korrupciós per első- és másodrendű vádlottja újabb üzletet köt

Egy dél-alföldi kisváros úgy dönt, hogy a fürdőturizmus révén fog kitörni a jelentéktelenségből. Az ötlet nem túl eredeti – ráadásul a fürdőfejlesztések eddigi útját is inkább projektek hullái mutatják, és még a konkurencia is elég erős a környéken. Kockázatok ide vagy oda, a tenni akarást felsőbb helyről is méltányolják.

A nagy tavaly év végi pénzszórásban a kisvárosnak is bőven jutott a jóból: a december 20-i Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint 500 milliót kap a helyi sportklub fejlesztéseire, és megjött a kormány jóváhagyása is, így a város felvehet 230 millió forint hitelt a négycsillagos hotel megvásárlására. Az ügylet pikantériáját az adja, hogy az eladó és a vevő képviselője egyazon korrupciós büntetőper első, illetve másodrendű vádlottja.

Az ügyészség szerint dr. Veres Margit, az ügy elsőrendű vádlottja, Balmazújváros jelenlegi polgármestere, akkor még jegyzője, 2012. december 21-én este egy borítékban ötmillió forint készpénzt vett át a másodrendű vádlott K. Sándortól – ebből 4,5 milliót továbbadott valakinek-, hogy a másodrendű vádlott számára kedvező irányba befolyásolja egy beruházással kapcsolatban a városi képviselő-testületet.

A vád szerint a jegyzőnek egy 180 millió forintos állami támogatással kapcsolatban kellett azt a látszatot keltenie, hogy az csak a K. Sándor rendezvénycsarnokának építésére fordítható. Az ügyészség elsősorban a felek lehallgatott telefonbeszélgetéseivel kívánja bizonyítani, hogy vesztegetés történt.

https://blog.atlatszo.hu/2017/02/ilyen-az-amikor-egy-korrupcios-per-elso-es-masodrendu-vadlottja-ujabb-uzletet-kot/

Exkluzív: megszólal a Trump-beiktatás magyar VIP-vendége

Hogyan került Donald Trump beiktatására, és szerinte miért jó, hogy magukat evangéliumi kereszténynek valló politikusok vezetik Amerikát? A csütörtöki Heti Válaszban Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat vezetőjének jelentése a kulisszák mögül.

„Erős a kormány mögött a tévéprédikátorokkal is fémjelzett evangéliumi, pünkösdi, újjászületett keresztények támogatása. Az pedig nagyon rokonszenves, hogy Trumpék minden alkalmat imával, prédikációval kezdenek, és más módon is tanúságot tesznek a hitükről. Ma még nem látjuk, hogy a kormányzásban a vallásnak mekkora szerepe lesz, de tény, hogy a Biblia mindenhol ott van, és mintha Isten is jobban a középpontban állna. Már csak az a kérdés, hogy mindez szívből vagy színből történik-e” – mondja a Heti Válasznak Szenczy Sándor. Amint a Baptista Szeretetszolgálat elnöke fogalmaz, az evangéliumi keresztények körében „nagy a várakozás, hogy mostantól nem annyira a demokrácia, mint inkább a teokrácia felé mozdulnak el a dolgok”.

http://valasz.hu/vilag/exkluziv-megszolal-a-trump-beiktatas-magyar-vip-vendege-122339

Lefő a kávé Gyurcsánynak és az MSZP-nek? Forradalom az ellenzéknél

Sosem nem gondoltam volna, hogy valaha nagypolitikai jelentőséget fogok tulajdonítani a méltán ismeretlen Demeter Márta (MSZP) bármely akciójának. Aztán...

Demeter Márta eddig egynek látszott a szocik közül. Érdektelen volt – és a kormányra nézve veszélytelen. Normál körülmények között tehát még mínuszos hírt sem érdemelne, hogy távozott az MSZP-ből. Az az indoklás viszont, amellyel előhozakodott – azaz, hogy az MSZP vezetésének nem célja a 2018-as kormányváltás –, igenis forradalminak tetszik. A helyzet ugyanis a következő:

http://valasz.hu/itthon/lefo-a-kave-gyurcsanynak-es-az-mszp-nek-forradalom-az-ellenzeknel-122343

Miért vette át a Fidesz az SZDSZ grúz–izraeli holdudvarát?

 

Kizárólag strómanokon és offshore cégeken keresztül üzletel a magyar állammal az a grúz–izraeli (ma már rózsadombi) illetőségű csapat, amely megszerezheti a Four Seasons „hátoldalát”

A Tbilisziből Tel-Avivba, majd a budapesti Rózsadombra származott Shabtai Michaeli és Michael Gagel a fővárosi SZDSZ egyik kegyeltje volt; a Demszky-korszakban betonozták be – lényegében örök időkre – a hozzájuk tartozó Princess pékségláncot a budapesti metróállomásokra. A régi (értsd: 2010 előtti) Fidesz teljes erőbedobással próbálta is kriminalizálni ezt a grúz-izraeli csapatot.

Aztán az új Fidesz mégis egy hozzájuk köthető offshore cégnek szervezte ki a letelepedésikötvény-értékesítés monopóliumát az exszovjet (orosz) térségben. BKV-s beágyazottságuk sem gyengült, s mint egy hete hírül adtuk: az év eddigi legjelentősebb állami árverését megnyerő játékbolt-üzemeltetőt valójában Gagelék tolják maguk előtt.

Több internetes „partifotó” is bizonyítja, hogy Habony Árpád rendszeresen együtt múlatja az időt Gagellel. Emellett a miniszterelnöki főtanácsadó volt párjai és jelenlegi barátnője is oda-vissza lájkolgatják a Facebookon az említett grúz–izraeli családok hölgytagjait; Mrs. Michaeli pedig Rogán Antal feleségének egyik képéhez is odaírta, hogy „káprázatosan szép az én barinőm”.

http://valasz.hu/itthon/miert-vette-at-a-fidesz-az-szdsz-gruzizraeli-holdudvarat-122340

 

Korrupcióbarát törvény miatt tüntetnek a románok

 

Néhány órával elfogadása után, szerdára virradóra megjelent a román közlönyben a büntető törvénykönyvet (Btk.) és perrendtartást módosító sürgősségi kormányrendelet, annak ellenére, hogy a jogszabály gyors elfogadása ellen kedden este több mint százezren tüntettek Románia nagyvárosaiban.

A kedden este előzetes tájékoztatás nélkül elfogadott rendelet elleni tiltakozásként már aznap este utcára vonultak az emberek, szerdán este a tiltakozások még nagyobb méretűek voltak, egyes becslések szerint több mint százötvenezren tüntettek.

 

http://index.hu/kulfold/2017/02/01/korrupcibarat_torveny_miatt_tuntetnek_a_romanok/

Sikkasztók az éjszakában

Forrong Románia – és joggal teszi: a romániai demokráciát, törvényességet, jogállamiságot váratlan, alattomos mélyütés érte az éjjel a kormány részéről, olyan támadás, amelyre számítani talán lehetett volna, de hirtelenségére, gyorsaságára senki sem gondolt. Tízezrek követelik az utcákon az este hozott sürgősségi rendelet visszavonását.

Mit mond ez a kormányrendelet?

 

http://huppa.hu/sikkasztok-az-ejszakaban/

 

Balhéba fulladt a bukaresti óriástüntetés

 

A politikusbűnözés dekriminalizálása miatt kitört többszázezres tüntetés ugyan békés volt Románia-szerte, de néhány focihuligán csak ki tudott erőszakolni egy kis balhét.

A bukaresti klubok szurkolói petárdákkal kezdték dobálni a csendőröket, mire azok felszólították a tömeget, hogy mindenki menjen haza. A balhézó tüntetőket könnygázzal és vízágyúval oszlatták. Két sérült is van, egy kővel eltalált csendőr és egy petárdával eltalált tüntető. A tömeg nagyja az erőszakot látva hazament.

 

http://444.hu/2017/02/01/balheba-fulladt-a-bukaresti-oriastuntetes

Mit kérdezett Wass Albert a szögesdrót másik oldaláról?

  1. „Ami Karácsony Benő hagyatékát illeti: még a gettóban történt, hogy egy nap hívták Karácsonyt a szögesdrót-kerítéshez, ahol már várt reá Wass Albert. »Hol vannak a kézirataid?« ‒ kérdezte. Erre Karácsony Benő keserű tekintettel végigmérte őt, és válasz nélkül otthagyta.”

http://librarius.hu/2015/01/27/mit-kerdezett-wass-albert-szogesdrot-masik-oldalarol/

Új fejezet a Népszavánál

Február elsejével tizennégy volt népszabadságos újságíró és szerkesztő érkezett a Népszavához.

A frissen szerződtetettek: Batka Zoltán, Boda András, Czene Gábor, Csepelyi Adrienn, Danó Anna, Doros Judit, Hargitai Miklós, Hárs Kata, Hompola Krisztina, Horváth Gábor, Marnitz István, N. Kósa Judit, Kispéter Csaba és Urbán Csilla. A következő hetekben még négyen csatlakoznak a szerkesztőséghez. A szintén a cégcsoporthoz tartozó Vasárnapi Híreknél és a Szabad Földnél már korábban munkába állt Kőműves Anitával, illetve Tanács Istvánnal így összesen húsz, október 8-án utcára került kolléga talál új otthonra. Ezzel párhuzamosan közös megegyezéssel a Népszava szerkesztőségének négy tagja ment nyugdíjba vagy távozott a laptól, ám különböző formákban mindannyiukkal folytatódik az együttműködés.

http://nepszava.hu/cikk/1119445

 

HÁTTÉRHATALOM

Kis Ferenc Magyar Idők

 

Soros György nem egy közönséges civil állampolgár. Az amerikai milliárdos tőzsdespekuláns évtizedek óta intenzív politikai tevékenységet folytat, meghatározó befolyással rendelkezik az amerikai Demokrata Pártban, amelyet dollármilliókkal támogat. Az Egyesült Államokon kívül is világszerte pénzel civilnek álcázott szervezeteket, politikai pártokat, amelyek segítségével az általa hirdetett és üdvözítőnek gondolt „nyílt társadalmi” modellt próbálja ráerőltetni az egyes országokra.

Ennek az ideának a lényege a nemzetállami lét fokozatos felszámolása, a hagyományos társadalmi pillérek – az egyház, a család, és az oktatási rendszer – gyengítése, szétzilálása, átformálása.

Mindezt azért szükséges tisztázni, mert – jellemzően balliberális körökben – a mai napig mindent elkövetnek azért, hogy a közvélemény előtt jóindulatú, haladó gondolkodású, segítő szándékú, a fékekre és az ellensúlyokra kiváltképpen ügyelő civilnek állítsák be Soros Györgyöt és csapatát. 

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/hatterhatalom-1373857/

 

QUAESTOR-SZTORIK

Pilhál György Magyar Idők

 

Bár hosszúnak ígérkezik a volt Quaestor-vezér büntetőpere, az már most biztos, hogy nem fogunk unatkozni.

A minap például arról jött hír, hogy Tarsoly Csaba fővádlott nemes egyszerűséggel kitiltatta az általa indított „mellékper” tárgyalásáról a nyilvánosságot. (Az eljárás tárgya: jogszerű volt-e a jegybank korábbi húszmillió forintos felügyeleti bírsága Tarsolyékkal szemben.) Az obsitos pénzember azért kért zárt tárgyalást, mert korábban állítólag olyan valótlan dolgok jelentek meg róla a sajtóban, amelyek – mint mondta – „alkalmasak a lejáratásomra”.

Ezen akár még el is nevetgélne az ember (leszámítva a 200 milliárddal megrövidített 32 ezer károsultat), azon viszont már nem annyira, hogy a Fővárosi Törvényszék helyt is adott a gyanúsított gonosztevő kérelmének. Én már akkor sejtettem, hogy magának való, rigorózus ember ez a Tarsoly, amikor lefülelése után pár nappal a hajdan szobafestő-mázolóként dolgozó Orgován Béla hajléktalannak adta át a cégbirodalom vezetését. (Az ő logisztikai feladata lett volna előkészíteni hősünk zökkenőmentes kivonulását a pénzvilágból…)

 

http://magyaridok.hu/paca/quaestor-sztorik-1373107/

 

A KREML TANÁCSADÓJA ELMONDTA, MIRŐL TÁRGYAL ORBÁN ÉS PUTYIN

MTI

Magyarország csatlakozhat a Gazprom orosz gázipari vállalat két projektjéhez, az energiahordozók szállítására új útvonalat kínáló Északi Áramlat és Török Áramlat gázvezetékekhez – jelentette ki Jurij Usakov orosz elnöki tanácsadó szerdán, egy nappal Vlagyimir Putyin orosz államfő budapesti látogatása előtt.

·         Együttműködés a kőolaj- és földgázipar területén

·         Téma lesz a paksi atomerőmű bővítése

·         A közel-keleti és az ukrajnai helyzet is szóba kerül

·         Több miniszter is elkíséri Putyint Magyarországra

·         A Malév adóssága is terítékre kerül

 

http://magyaridok.hu/kulfold/kreml-tanacsado-magyarorszag-csatlakozhat-gazprom-pojektekhez-1375507/

 

„Van egy polgári űr” – A Momentum elnökségi tagja a Mandinernek

 

„Igen, van, hogy hülyeséget mondunk” – ismeri el Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja a Mandinernek, de ezzel együtt igen határozottan képviseli nagyrészt fiatalokból álló mozgalma nézeteit. „Tízezer nővér fizetését lehetne biztosítani évi 15,6 milliárd forintból. Mennyivel jobb befektetés lenne, a töredékéért az olimpiának” – állítja. Hajnal most Oxfordban tanul, de nem Soros-ösztöndíjjal. Idén végez: nem biztos, hogy a parlamentbe tart, de a Momentum ettől függetlenül jövőre indulna a választásokon. Interjúnk.

 

http://mandiner.hu/cikk/20170201_van_egy_polgari_ur_a_momentum_alelnoke_a_mandinernek

 

Pénzfolyó: Dörnerék dalba foglalják Bogár Lászlót

Az Újszínház zenés estet alkotott Bogár László közgazdász világmegfejtéseiből. Most meg is nézhetik.

 

„Zenés globalizmus–kritika a színpadon. Bogár László sztárközgazdász és Dörner György színigazgató a Hungaro Együttessel együtt lép fel. A zenekar zenélni fog. A direktor úr – zenész is, színész is – rögtönözni fog, felhasználva az együttes által kiadott Vakelit című kötetet. Bogár László prózát mond, vélhetően a háttérhatalmak titkos működéséről és a »globalogazdi« szerepéről. Az Újszínház közönsége megismerheti a zenés pénzügyi G–dúrt, melynek a G–pontja valójában Globális Gazdaságot jelent” – szól a műsor bemutatása.

 

http://mandiner.hu/cikk/20170201_penzfolyo_dornerek_dalba_foglaljak_bogar_laszlot

 

Már nem akar halálbüntetést Marine Le Pen

 

A sokáig a halálbüntetés visszaállításával kampányoló francia Nemzeti Front elnöke és államfőjelöltje, Marine Le Pen szerdán visszavonta a két évvel ezelőtt megfogalmazott javaslatát. „Inkább a tényleges életfogytiglanit teszem be” a programomba – mondta a bevándorlásellenes párt elnöke az LCP és a France Info hírcsatornák műsorában. 

 

http://mandiner.hu/cikk/20170201_mar_nem_akar_halalbuntetest_marine_le_pen

Mészáros vőjelöltjével dolgoztat Matolcsyék alapítványa

Az Úri utcai ingatlanteljes körű műemléki helyreállításának és átalakításának második ütemét fogja elvégezni a Magyar Építő Zrt., melyet Mészáros Lőrinc vőjelöltjének cége szerzett meg korábban.

http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/Meszaros_vojeloltjevel_dolgoztat_Matolcsyek_alapitvanya.html

Putyint az oroszok 2 százaléka akarta elnöknek, aztán felrobbantak a lakóházak, és megváltozott az ország

 

1999 őszén négy lakóház robbant fel Oroszország különböző részein. Több mint 300 ember halt meg, az országban eluralkodott a rettegés és a bosszúvágy. Egy alig ismert politikus pedig kiállt, és azt ígérte, rendet csinál.

Moszkvában eluralkodott a rettegés. A város harmincezer társasházának mindegyikét ellenőrizni kellett, a lakótelepeken őrjáratokat szerveztek.

Bár senkit nem kaptak el, a hatóságok teljesen egyértelműen a csecsenekre mutogattak, illetve olyan, Csecsenföldön aktív terroristákra, akik Oszama bin Ladennel is kapcsolatban voltak. A tévében pedig megjelent egy fiatal miniszterelnök, aki augusztus óta volt a posztján, alig ismerte valaki, és aki hallott is róla, azt hitte, legfeljebb epizódszereplő lesz a gyorsan pörgő orosz politikában. Az illető az orosz titkosszolgálat, az FSZB vezetőjeként lett miniszterelnök augusztusban Borisz Jelcin elnök kinevezésére, bevallottan azzal a céllal, hogy ő legyen az utódja az elnöki székben 2000-től. Augusztusi felmérések szerint az oroszok 2 százaléka támogatta őt, ez az arány pedig szeptember elején is csak 4 százalékig kúszott fel. Úgy hívták, hogy Vlagyimir Putyin.

A robbantások után elég közvetlen nyelven azt nyilatkozta:

„BÁRHOL IS VANNAK A TERRORISTÁK, EL FOGJUK KAPNI ŐKET. HA A REPÜLŐTÉREN, AKKOR A REPÜLŐTÉREN KAPJUK EL. MÁR ELNÉZÉST, DE HA A VÉCÉN TALÁLJUK MEG ŐKET, AKKOR OTT FOGJUK FELROBBANTANI ŐKET. A PROBLÉMA MEG VAN OLDVA.

http://tldr.444.hu/2017/02/01/putyint-az-oroszok-2-szazaleka-akarta-elnoknek-aztan-felrobbantak-a-lakohazak-es-megvaltozott-az-orszag

 

Ekkora különbségek vannak a magyar fizetéseknél - felmérés

 

Mérsékelten nőttek a bruttó fizetések tavaly az előző évhez képest, a keresetek továbbra is Budapesten voltak a legmagasabbak, de béreket az iskolai végzettség, a munkakör és a munkaadó cég mérete is befolyásolja - közölte a Workania állásportál szerdán az MTI-vel.

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ekkora_kulonbsegek_vannak_a_magyar_fizeteseknel_felmeres.628958.html

 

Példamutató siker Bagon: minden hátrányos helyzetű roma felnőttnek sikerült levizsgáznia!

 

Az Abcúg írt pár napja riportot a bagi felnőttoktatási programról, amiben többnyire hátrányos helyzetű roma felnőttek ültek újra az iskolapadba, hogy hosszú kihagyás után befejezzék az általános iskolát.

Az oktatásukat megszervező BAGázs Egyesület legfrissebb posztja szerint mindegyiküknek sikerült a vizsga. Mint írják,

a Felnőttoktatás program összes tanulója kiválóan teljesített, bezsebeltük a vizsgáztató tanárok dicséreteit, és nagyon sok jó jegyet gyűjtöttünk. Ketten ezzel a vizsgával befejezték általános iskolai tanulmányaikat, a többiek pedig felsőbb osztályba léptek. Gratulálunk, és nagyon köszönjük a felkészítő önkéntes tanárok munkáját, nektek pedig a drukkolást! :) Februárban pedig folytatjuk.

 

http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/02/01/peldamutato_siker_bagon_minden_hatranyos_helyzetu_romanak_sikerult_levizsgaznia/