2017, február 1 - 08:00 Sajtószemle

http://24.hu/belfold/2017/01/31/tukorjeg-veszelye-miatt-a-fel-orszagra-kiadtak-a-legmagasabb-riasztast/

 19 furcsa fotó, amitől tátva marad a szád. A 16. valami döbbenetes!

https://www.buzzblog.eu/19-furcsa-foto-amitol-tatva-marad-a-szad-a-16-valami-dobbenetes/

 

Turistalátványosság lehet a kocsordi atomobjektumból J

Eladó az első magyar internetes mém tárgya, a kocsordi atombunker, a kultikussá vált "objektumban" pedig az önkormányzat is lát potenciált. A Szabolcsi-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon Fogarasi Árpád  lakos a 80-as évek óta építgeti a " kozmikus becsapódás ellen " is védő betonbunkerét, amelyet nem ő, hanem az első magyar internetes sztár, Szalacsi Sándor tett halhatatlanná. 

http://index.hu/gazdasag/2017/01/31/turistalatvanyossag_lehet_a_kocsordi_atomobjektumbol/

2017-es vagyonnyilatkozatok: Rogán Antal adósságcsapdában, Lázár Mercedest vett

 

A propagandaminiszter haveri kölcsönökből törleszti bankhitelét, de így is egyre nagyobb mínuszba kerül. Lázár János eközben jól bevásárolt műtárgyakból, autóból és földekből is, Fazekas Sándor pedig csak úgy falja a könyveket. Itt vannak a friss vagyonnyilatkozatok, melyeket a képviselőknek és minisztereknek január 31-én éjfélig kellett leadniuk.

 

http://index.hu/belfold/2017/02/01/itt_vannak_a_2017-es_vagyonnyilatkozatok/

 

Havi félmilliót kap adózással foglalkozó cégektől a NAV-elnök

vagyonbevallása alapján havi több mint félmillió forintos extra jövedelmet kap Tállai András, a NAV elnöki posztját is betöltő gazdasági minisztériumi államtitkár két olyan cégtől, amelyek a honlapjuk szerint adótanácsadással is foglalkoznak.

Tállai havi bruttó 270 ezer forintot kap a Saldo Zrt. nevű cégtől „szellemi tevékenységért” cserébe. Zárójelben hozzátette, hogy ez a tevékenység szerkesztést jelent. A Saldo a honapján azt hirdeti magáról, hogy „több mint fél évszázada az adózási, járulék és számviteli szakterületi feladatok megbízható, tapasztalt támogatója hazánkban”. A részvénytársaságnak a legutóbbi, 2015-ös beszámolója szerint közel 180 részvényese van, akik többségében a cég korábbi dolgozói közül kerültek ki.

 

http://444.hu/2017/02/01/havi-felmilliot-kap-adotanacsado-cegektol-a-nav-elnok

 

Trump totális háborút indított a fél amerikai gazdaság ellen

Lázad az egész Szilícium-völgy

Az amerikai techszektorban most már nincs nagyvállalat, ami ne nyilvánított volna véleményt Trump lépéseivel szemben. Pedig decemberben még úgy tűnt, hogy szót érthett Trump és a szilícium-völgyi gazdasági elit, annak ellenére, hogy a kaliforniai cégek döntő többsége Clintont támogatta a választási kampányban. Volt egyeztetés is december 14-én:

 

http://444.hu/2017/01/31/trump-totalis-haborut-inditott-a-fel-amerikai-gazdasag-ellen

Hangfelvétel bizonyítja, hogy a Tiborcz-cég már akkor tárgyalt egy projektről, amikor még ki sem írták rá a pályázatot

DIREKT 36

Az akkor Tiborcz István által tulajdonolt Elios Innovatív 2014 májusában nyerte el a szekszárdi közvilágítás korszerűsítésére kiírt 700 milliós megbízást. Az erről szóló közbeszerzést alig két hónappal korábban írták ki, tehát a cég is csak akkor értesülhetett a lehetőségről. A hangfelvétel szerint azonban már 2012 nyarán, másfél évvel a szerződéskötés előtt egyeztetett a beruházásról egyik tisztviselőjük a szekszárdi városvezetéssel.

A hangfelvételt 2012. augusztus 21-én reggel készítette Hadházy, amikor összeült a helyi Fidesz-frakció, hogy átbeszéljék azokat az ügyeket, amelyekről a délelőtt kezdődő önkormányzati ülésen tárgyaltak és szavaztak. A napirenden szerepelt többek között az is, hogy a város rendeljen meg két tanulmányt a város közvilágításának korszerűsítéséhez. „Ez volt az első alkalom, hogy a LED-ekről hallottunk. Az ülés előtt három nappal kaptunk egy sms-t és egy előterjesztést, ami alapján 21-én döntenünk kellett” – mondta Hadházy, aki a Tiborcz cégügyeivel régóta foglalkozó Direkt36-tal megosztotta a felvételt, és elmagyarázta a rögzített beszélgetés körülményeit. 

 

http://444.hu/2017/01/31/hangfelvetel-bizonyitja-hogy-a-tiborcz-ceg-mar-akkor-targyalt-egy-projektrol-amikor-meg-ki-sem-irtak-ra-a-palyazatot

Az erkölcsi válság miatt lép ki az MSZP-ből Demeter

A politikus szerint pártja vezetői közül többen nem a kormányváltás érdekében dolgoznak

Nem a kormányváltás a célja az MSZP több formális és informális vezetőjének – a Magyar Nemzet információi szerint ezért hagyja ott a szocialisták frakcióját és a pártot is Demeter Márta. Úgy tudjuk, bírálta, hogy többen érezhetően már 2022-re készülnek.

Az MSZP formális és informális vezetői közül többek tettei is olyan kérdéseket vetnek fel, amelyek egyértelműen megkérdőjelezik a párt hitelességét, illetve elkötelezettségét a kormányváltásra – a Magyar Nemzet értesülései szerint ezzel indokolta Demeter Márta, hogy kilép a szocialista frakcióból. Úgy tudjuk, kifogásolta azt is, hogy hiába tette szóvá korábban problémáit, nem kapott rá választ. Véleménye szerint ezek a – konkrétan egyébként nem kifejtett – problémák morális deficitet okoznak, aláássák az MSZP elkötelezett tagjainak mindennapi munkáját, és cserben hagyják Magyarország lakosságának csaknem felét, akiknek szerinte egyetlen esélye a normális jövőre a kormányváltás lenne. Demeter Márta – információink szerint – azt is egyértelművé tette, hogy több politikus érezhetően 2022-re készül, a társadalomnak viszont nincs ideje várni.

 

http://mno.hu/belfold/demeter-marta-besokallt-kilep-az-mszp-bol-1383792

 

Sólyom László is aláírta az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezést

 

A volt köztársasági elnök ugyanis kedd reggel háromnegyed tíz körül Budapesten a Mechwart ligetnél, a villamosmegálló plexijén írta alá az aláírásgyűjtő ívet. Sólyom László hivatala a Magyar Nemzetnek ezt hivatalosan is megerősítette.

Már bőven 80 ezer fölött járnak

 

http://index.hu/belfold/2017/01/31/solyom_laszlo_is_alairta_az_olimpiaellenes_nepszavazasi_kezdemenyezest/

 

Trumppal együtt imádkozik egy KDNP-s képviselő

 

Csütörtökön rendezik meg Washingtonban a National Prayer Breakfastet, azaz a Nemzeti Imareggelit. Az eseményen várhatóan részt vesz Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, néhány király és kormányfő, valamint a KDNP egyik országgyűlési képviselője. Ősszel, első alkalommal Budapesten is lesz egy kisebb, de világesemény-szerű imareggeli.

Trumpot még decemberben hívta meg a Kongresszus két szenátora, akkor még azzal a céllal, hogy megjelenésével támogassa az összefogás és a közös ima hagyományait.

Idén az Egyesült Államok új elnöke mellett a magyar Országgyűlés egyik tagja is részt vesz az imareggelin – tudta meg a 24.hu.

Vejkey Imre, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője megkeresésünkre azt mondta, nagyon nagyszabású rendezvényre számít, hiszen legalább 40 kormányfőt és 3-4 királyt meghívtak.

http://24.hu/belfold/2017/01/31/trumppal-egyutt-imadkozik-egy-kdnp-s-kepviselo/

 

Máris beszólt az ENSZ-főtitkár Donald Trumpnak

 

"A vaktában hozott és nem megbízható hírszerzési értesüléseken alapuló intézkedések gyakran hatástalanok, mivel azokat a terrorista csoportok a ma rendelkezésre álló eszközökkel ki tudják játszani. Az egyes államok határain jelentkező vallási, etnikai és nemzeti diszkrimináció minden formája pedig sérti társadalmaink alapvető értékeit és elveit" - mondta a világszervezet főtitkára.

 

http://index.hu/kulfold/2017/01/31/maris_beszolt_az_ensz-fotitkar_donald_trumpnak/

 

Az európai illeberálisokban, Trumpban és Oroszországban látja a legnagyobb fenyegetést az ET elnöke

 

Szokatlanul kemény levélben fordult az EU 27 állam- és kormányfőjéhez az idei máltai csúcstalálkozó előtt Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke. „A Római Szerződés aláírása óta nem fenyegették ilyen veszélyes kihívások az Európai Uniót” – írta levele felütéseként, majd egyből sorolni is kezdte ezeket a veszélyeket. A fenyegetések egy része külső. „Az egyre rámenősebb Kína, az Ukrajnát és szomszédait fenyegető Oroszország, a közel-keleti háborúk, terror és anarchia, amelyben a radikális iszlám is komoly szerepet játszik” – sorolja, majd rátér arra, amit a legnagyobb kihívásnak nevez,

 

http://444.hu/2017/01/31/az-europai-illeberalisokban-trumpban-es-oroszorszagban-latja-a-legnagyobb-fenyegetest-az-et-elnoke

 

Kis kapuk, nagy forgalom

Körmendy Zsuzsanna,

Ha bemegyek az Alexandra könyváruházba, és zsebre teszek egy könyvet, biztonsági őrért kiáltanak, akár rendőrt hívhatnak, hiszen tolvajt fogtak. Ha ugyanez az Alexandra úgy árul könyveket, hogy a borsos nyomdaszámlákat és a szerzői honoráriumokat, jogdíjakat fedező kiadókat nem fizette ki, akkor az csak egy félmondat a bűnlajstromán. Senki nem kiált tolvajt, a mentségeket keresők a bizományosi rendszerre hivatkoznak (pedig annak is megvannak a szabályai), mert a könyvszakmában százból kilencvenkilenc esetben egyetlen elmarasztalható érintett sem kerül bíróság elé.

 

http://mno.hu/vezercikk/kis-kapuk-nagy-forgalom-1383826

 

„Jött Mária, és másfél hónap alatt szétbarmolt mindent”

„Egy évig zajlott felszámolás a cég ellen, többeknek voltak ajánlatai, de mi inkább összetartottunk. Aztán jött Mária, és másfél hónap alatt szétbarmolt mindent.”

A Figyelő egyik újságírója mondta ezt azután, hogy a hetilap új tulajdonosa, Schmidt Mária egy szerkesztőbizottságra bízta a lap szerkesztését.

http://444.hu/2017/01/31/jott-maria-es-masfel-honap-alatt-szetbarmolt-mindent

Putyin-látogatás: öttonnás páncélautó vigyáz az elnökre

Az Együtt tüntetne az Alkotmány utcában, nem tudni, beengedik-e őket a védett területre

„Furcsa ez a fordulat, 1990-ben kizavartuk az oroszokat, most pedig újra meghívjuk őket” – mondta egy a Kossuth Lajos tér környékén lakó férfi, akit Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki látogatásával kapcsolatban, illetve a szükséges biztonsági intézkedésekről kérdeztünk. A világ egyik legvédettebb emberének látogatása ugyanis leginkább az ott élőket érinti majd, a szigorú biztonsági intézkedések miatt várhatóan még a saját házukból sem léphetnek ki igazoltatás nélkül. „Emlékszem, amikor két éve itt volt, akkor már a lépcsőházban elkérték a papírjaimat, pedig még ki sem léptem az utcára” – mondta egy másik férfi, aki szerint az orosz elnök látogatása politikailag semmit sem befolyásol majd.

 

http://mno.hu/belfold/putyin-latogatas-az-oroszok-megint-tankkal-jonnek-1383793

Tarlós István a 4-es metróról szóló OLAF-jelentés nyilvánosságra hozatalát szorgalmazza

A polgármester nem érti miért folyik a kérdésről vita

MH/MTI – 2017.01.31. 21:02 

Tarlós István továbbra is az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metró beruházásáról szóló jelentésének nyilvánosságra hozatalát szorgalmazza; a főpolgármester kedden az Inforádió Aréna című műsorában elmondta, nem érti, hogy miért folyik vita erről, és miért nem teszi közzé azt az OLAF.

http://magyarhirlap.hu/cikk/78497/Tarlos_Istvan_a_4es_metrorol_szolo_OLAFjelentes_nyilvanossagra_hozatalat_szorgalmazza

Domonkos László Orosz rulett, füttyel

Olvasom, hogy Szigetvári Viktor „elnyomónak” minősíti a mostani, „putyini” Oroszországot

Magyar Hírlap

Érdekes egy figura ez az Sz. Viktor. Voltak idők – nem tudom, egy-két fiatalabb egykori kollégám emlékszik-e még –, midőn sikk volt véle vacsorázni, bizony. Sz. Viktor akkoriban Gy. F. fő-fő famulusa volt, azé az alaké, akinek felesége nagyapja, A. A. valóban az elnyomó Szovjetunió egyik legfőbb magyarországi helytartója volt, és aki a hózentrógerét húzogatta nagy buzgón, amikor 1978. január 6-án, vízkereszt napján az Egyesült Államokból meghozott magyar Szent Koronát fogadta (szentséges Isten!) a repülőtéren.

Sz. Viktor tehát nem volt akárki, Gy. F. jobbkezével vacsorázni pedig, tudjuk, a jövő érdekében még akkor is fontos, ha nem feltétlenül vagyunk tudatában az alapigazságnak, miszerint jól helyezkedni talán nem is a futballban a legfontosabb.

Ez az Sz. Viktor meg az elvtársai – lehetnek vagy öt-hatszázan – nagyon nem szeretik Oroszországot, Putyint meg az oroszokat, ami még rendben is lenne, ha mondjuk 1983-at vagy akár 1988–89-et írnánk. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/78532/Orosz_rulett_futtyel

HAVAS ÉS AZ EGYENES GERINC

PESTISRÁCOK.HU

Magyar Idők Online

„Tanár Úr” 2006-ban még az olimpia rendezés mellett kampányolt. Változnak a kormányok, fordulnak a köpönyegek.

Tovább bővült azoknak a hírességeknek, médiaszemélyiségeknek a száma, akik a Budapesti Olimpiai Mozgalom (BOM) 2006-os reklámkampányához még örömmel adták az arcukat és nevüket, ma pedig már kézzel-lábbal tiltakoznak a 2024-es olimpia esetleges megrendezése ellen.

888.hu előkereste azt a felvételt, amelyben Kálmán Olga korábbi ATV-s, ma már HírTv-s műsorvezető bőszen kampányolt az olimpiai rendezés mellett.

De az akkori támogatók között találunk olyan sajtótermékeket is – 168 Óra, Népszava, Index –, amelyek ma már egészen másként állnak a budapesti olimpiához – olvasható a Pesti Srácok cikkében.

Változnak a kormányok, fordulnak a köpönyegek.

 

http://magyaridok.hu/belfold/havas-es-az-egyenes-gerinc-1372363/

 

HELYRETETTE A POLITICÓT KOVÁCS ZOLTÁN

POLITICO.COM

 

Az Amnesty International félrevezette az olvasókat, és Magyarország legsérülékenyebb etnikai csoportját a saját nézetei érvényesítéséhez használta fel – tette közzé Kovács Zoltán közleményét a Politico internetes hírportál. A kormányszóvivő a lap korábbi véleménycikkére reagál, amelyben számos pontatlanság és félrevezető információ jelent meg a kormány romapolitikájával kapcsolatban.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/137281-1373281/

 

Fütyülnek a TEK-re és Putyinra

Holott a TEK már három hete tud az Együtt tüntetéséről, nem emelt kifogást a helyszín ellen, így a párt kételkedik a jóhiszemű joggyakorlásban. Ugyanakkor leszögezték: holnap kifütyülik Vlagyimir Putyint, nem korlátozhatják alkotmányos jogaikat. Az orosz elnök csütörtök délben száll le Ferihegyen, Szergej Lavrov külügyminiszter azonban már ma asztalhoz ül Szijjártó Péterrel.

 

http://nepszava.hu/cikk/1119393-futyulnek-a-tek-re-es-putyinra

 

TGM: Aggodalmaink

 

Ez a rendszer a robbanás felé tart, és nem tudjuk, mikor és kit hogyan talál meg. Orbánnak mennie kell.

A rendszer stabilnak tetszik, Magyarországon – kisebb morgásoktól eltekintve – csönd van.

Ugyanakkor egyre többen tesznek föl (egyelőre főként saját maguknak) megválaszolhatatlan kérdéseket.

A közvélemény sejthető, érezhető dühét az is eltakarja, hogy a miniszterelnök úr láthatólag ellenzékének egy részét is irányítja (vagy – hogy is mondjam – megnyerte magának). A miniszterelnök úr, miután a magáévá tette a Duna-medencei magyar médiák kilenctizedét az ismert módszerekkel, újabban az ellenzéki sajtó befolyásolásával is megpróbálja bírálóit is besorozni a seregébe. Ha tervei sikerrel járnak, akkor az orbáni hatalommal orbáni ellenzék áll majd szemben, s mivel Orbán úr hatalomgyakorlásának már alig maradtak alkotmányos korlátai, föllépnek az abszolút vagy teljhatalom ismeretes problémái. (A parlamenti ellenzék és a mainstream médiák eddig is meglehetősen konformisták voltak. A közvélemény többségével semmilyen igazán súlyos kérdésben – mindenekelőtt a menekültkérdésben és a cigánykérdésben – nem nagyon mernek kiállni, és hagyták, hogy Orbán Viktor megnyerje az elvesztett népszavazást.)

 

http://hvg.hu/itthon/20170131_TGM_Aggodalmaink

 

Hogy él a fideszes, akit folyamatosan följelent az Együtt?

 

Nem, nem Rogán Antal, hanem Simonka György. Aki ellen nem folyik nyomozás, ügyében viszont a korábbi hírek szerint igen. A fideszes képviselő alaptalannak tartja a feljelentéseket. Ő volt az, akinek Facebookos bevédéséhez sorvezetőt készítettek párttársai

 

http://hvg.hu/itthon/20170201_Simonka_Gyorgy_vagyonnyilatkozat

 

Havi kétmillióért lesz Csiszár főkonzul

 

Csaknem 2 millió forintot kereshet majd milánói főkonzulként Csiszár Jenő. A műsorvezető lakásra, autóra és más költségtérítésekre is jogosult lesz.

 

http://444.hu/2017/01/31/havi-ketmillioert-lesz-csiszar-fokonzul

 

NA, MELYIK TÉVÉNÉL MONDANAK FEL TÖMEGESEN?

Magyar Idők Online

 

Felmondási hullám indult el a Hír TV-nél. Csak hétfőn öten kezdeményezték munkaviszonyuk megszüntetését. Az elmúlt napokban összesen 20 dolgozó jelentette be távozását Simicska Lajos tévéjében, köztük több szerkesztő, operatőr és technikus. Mindannyian a jobboldali Echo TV-hez szerződnek.

Lapunk úgy tudja, hogy a szakítás oka a tulajdonos által megkövetelt 180 fokos politikai fordulat. Már tavaly év végén bizonytalanná vált a hangulat a szerkesztőségben, miután kitudódott, hogy még a hírigazgató, Nagy Zoltán is a rivális Echo TV vezetőjével tárgyalt. A hírcsatorna dolgozóinál Kálmán Olga, a liberális oldal emblematikus riporterének érkezése volt az utolsó csepp a pohárban.

 

http://magyaridok.hu/belfold/na-melyik-tevenel-mondanak-fel-tomegesen-1371694/

 

DONALD KIRÁLY

Sitkei Levente Magyar Idők

 

George Washingtonnak támogatói az Egyesült Államok függetlenségének kikiáltása előtt felajánlották a koronát. A republikánus érzelmű hadvezér sokat gondolkodott rajta, majd erkölcsi okokból úgy érezte, arcul csapná a mozgalmat és a születőben levő országot, ha maga is azt folytatná, ami ellen harcoltak, így lett az ország köztársasági jellegű, s lett belőle egy szinte abszolút királyi hatalommal bíró elnök. Azóta az elnök személyisége és a felépített rendszer közösen határozza meg, merre halad az államok szövetsége.

Habozó, bizonytalan, mindenben a tanácsadóira és azok tanácsadóira támaszkodó báb, önmagával viaskodó, erkölcsi kérdéseket boncolgató, minden katonáért könnyeket ejtő széplélek, vagy pragmatikus, erőteljes, a politikai szereplőket egymás ellen kijátszó pókerjátékos egyaránt betöltötte már ezt a posztot. Olyan viszont soha, aki felrúgta a játéktáblát, önmagába vetett hite az egeket verdesi, tökéletesen játszik a sajtóval, és annyira imádja a közszereplést, hogy még botrányokat is vállal, sőt kiprovokál.

 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/donald-kiraly-1369201/

 

FIDESZ: A NŐKET A MIGRÁNSOK BETELEPÍTÉSE VESZÉLYEZTETI LEGINKÁBB

 

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója ezt arra reagálva közölte, hogy az MSZP, a Jobbik, az LMP és az Együtt egy a Liberális Magyarországért Alapítvány által a családon belüli erőszakról rendezett kerekasztal-beszélgetésen a nők elleni erőszak felszámolását célzó isztambuli egyezmény ratifikálását, az intézményrendszer hatékonyságának növelését, a jelzőrendszer tagjainak védelmét és országos társadalmi szemléletformáló kampányt sürgetett.

A kormánypárt kommunikációs igazgatója reagálásában kifejtette: a nőkre jelenleg a bevándorlás és a migránsok betelepítése jelenti a legnagyobb veszélyt Európában. Ahol a migránsok megjelentek, ott ugrásszerűen megnőtt a nők és a gyermekek elleni erőszakos bűncselekmények száma.

Hozzátette: ugyanazok, akik egy kerekasztalnál szavakban a nőkért „aggodalmaskodnak”, együtt akadályozták meg, hogy a parlament elfogadja a migránsok betelepítését megtiltó alaptörvény-módosítást.

 

http://magyaridok.hu/belfold/fidesz-noket-migransok-betelepitese-veszelyezteti-leginkabb-1372156/

 

JOBBIK: EGYEZTETNEK A TILTAKOZÓKKAL

A PÁRTIGAZGATÓ A PETÍCIÓ MANIPULÁLÁSÁRA GYANAKSZIK

Pindroch Tamás Magyar Idők

 

Konzultálni fog Vona Gábor pártelnök és Szabó Gábor pártigazgató a Jobbik politikai irányváltása ellen petícióban tiltakozó szervezetekkel. Azt gyanítja ugyanis a pártvezetés, hogy egyesek csak felírták a nevüket a papírra, és valójában nem is csatlakoztak a pártelnöknek a hét végén átnyújtott petícióhoz.

 

http://magyaridok.hu/belfold/jobbik-egyeztetnek-tiltakozokkal-1369396/

LECSAPOTT A SZINDIKÁTUS: ORBÁN A CÉLKERESZTBEN

Csépányi Balázs

Természetesen Trump, Putyin, Le Pen és Farage is kapott.

 

Bernard-Henri Lévy francia „sztárfilozófus”, aki korábban több ízben bírálta Magyarországot, ezúttal a Soros szócsöveként működő Project Syndicate-ben igyekezett megmondani a frankót:

„Trump Mussolinit idéző retorikát alkalmaz. És szolidaritást mutat az Atlanti-óceán másik oldalán élő legrosszabb populistákkal és kifejezetten fasiszta vezetőkkel, Nigel Farage-tól és Orbán Viktortól Marine Le Penig és Vlagyimir Putyinig”.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/lecsapott-szindikatus-orban-celkeresztben-1369684/

 

 

A 38. korrupcióinfó ismét a dél-békési varázslóról, Simonka Györgyről 

szól.

 Sajnos csak kapkodjuk a fejünket, annyi az ügy, mivel a képviselő cégek, alapítványok, szövetkezetek tucatjai jöttek létre az uniós pénzek szemtelen lenyúlására. Két jelenségre mutatunk bizonyítékokat:

 

https://politikaivelemenyek.eu/tiborcz-elso-milliardja-korrupcioinfo/

Nagyon nem szeretné a magyar kormány, hogy felálljon az európai ügyészség

A magyar kormány azért nem támogatja az európai ügyészség felállítását, mert az nem lenne hatékony - mondta Kecsmár Krisztián, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára a Magyar Hírlapnak.

Az államtitkár szerint Magyarország az elejétől kezdve konstruktívan vesz részt az új európai szervezet létrehozásáról folyó tárgyalásokban, még akkor is, ha szakmai indokok alapján nem támogatja az érintett jogszabálytervezetet. Hozzátette: az európai ügyészség az Európai Unió pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények feltárására szakosodna, ami a magyar büntető törvénykönyv szerint a költségvetési csalást, hivatali vesztegetést és a hűtlen kezelést foglalja magába, ha uniós pénzügyi érdeket sért. Emellett a legújabb tervek szerint az áfacsalásokkal is foglalkozna az európai ügyészség.

http://444.hu/2017/01/31/nagyon-nem-szeretne-a-magyar-kormany-hogy-felalljon-az-europai-ugyeszseg

Amnesztiával menthetik az offshore-vagyont

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, a legújabb adóamnesztiát, hivatalos nevén az utólagos adófizetés lehetőségét megnyitó törvény szerint a magánszemélyek a korábban, legkésőbb 2016. június 30-áig megszerzett bizonyos jövedelmeiket kedvező mértékű közterheket leróva legalizálhatják. Szakértők szerint láthatóan az adóparadicsomokban megszerzett jövedelmeket vették ezzel célba. A kedvezményes adó mértéke tíz százalék, amelyhez mindössze az igen alacsony jegybanki alapkamattal azonos mértékű önellenőrzési pótlék társul.

 

http://mno.hu/gazdasag/amnesztiaval-menthetik-az-offshore-vagyont-1383650

Külföldön dolgozó magyarok szépítik a statisztikát

Lényegében kétszer nagyobb a munkanélküliségi ráta, mint amit a hivatalos adatok tükröznek

Wiedemann Tamás, Magyar Nemzet

Első pillantásra valóban kedvező képet fest a hazai munkanélküliség csökkenése, ebbe azonban a statisztikai módszerváltás és a kormányzati foglalkoztatási rendszer átalakítása is besegített. A kormány a napokban juttatta el minden háztartásba a legújabb propagandafüzetét, amelyben az is szerepel, hogy 2010 óta 700 ezer új munkahely létesült Magyarországon. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pedig tegnap publikálta a legfrissebb ezzel kapcsolatos adatait. A KSH szerint a foglalkoztatottság 4,4 millió főre emelkedett, miközben a munkanélküliség 4,4 százalékra csökkent a tavaly október–december közötti időszakban. 

Az adatok azonban csalókák.

 

http://mno.hu/gazdasag/kulfoldon-dolgozo-magyarok-szepitik-a-statisztikat-1383706

 

KORRUPCIÓ

Őrizetbe került Ungvár magyar származású alpolgármestere

MNO, 2017. január 31., kedd 14:33, frissítve: kedd 14:35 

 

Felmentették tisztségéből Cap István ungvári alpolgármestert, erről döntött az Ungvári Járásközi Bíróság – írja a munkachevo.net-re hivatkozva a Kárpátalja.ma.

A napokban nagy visszhangot keltett az Ungvári Polgármesteri Hivatal tisztségviselőihez köthető korrupciós botrány, miszerint Cap István 40 ezer hrivnya kenőpénzt követelt egy vállalkozótól földprivatizáció engedélyezéséért. A vesztegetésben közreműködő személyt akkor érték tetten, amikor épp a pénz egy részét vette át – írja a magyar nyelvű portál.

http://mno.hu/hatarontul/orizetbe-kerult-ungvar-magyar-szarmazasu-alpolgarmestere-1383744

 

„Kérjük vissza az arzénos vizet” – így sikerült a 6 milliárdos ivóvíz-projekt Felső-Bácskában

Baján hetek óta botrány van a vezetékes víz körül: számos helyen még kézmosásra sem lehet használni a vizet. A város a vezetője annak társulásnak, amelyik 6 milliárd forint uniós és magyar költségvetési támogatást kapott a térségi ívóvízminőség-javító projektre. A projekt december 31-ével hivatalosan lezárult, de az ügynek biztosan lesz folytatása – a helyiek aláírást gyűjtenek.

 

https://atlatszo.hu/2017/01/31/kerjuk-vissza-az-arzenos-vizet-igy-sikerult-a-6-milliardos-ivoviz-projekt/

 

3,6 milliárd forintot költ az Úri u. 21.-re az MNB egyik alapítványa

A Pallas Athéné Domus Animae (PADA) Alapítvány, az MNB egyik alapítványa 3,6 milliárd forintot költ az Úri u. 21. szám alatt található régi budai városháza épületének felújítására és átalakítására.

A tendert egyedüli pályázóként a Magyar Építő Zrt. nyerte 3,6 milliárd forintos ajánlattal, ami mintegy 400 millióval olcsóbb a PADA által előzetesen becsült közel 4 milliárdos költségnél.

 

https://blog.atlatszo.hu/2017/01/36-milliard-forintot-kolt-az-uri-u-21-re-az-mnb-egyik-alapitvanya/

Súlyos gazdasági visszaélés a TEK-nél, Hajdu János feljelentést tett

 

Hűtlen kezelés miatt folytat nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség ismeretlen tettes ellen egy olyan ügyben, amely a Terrorelhárítási Központ egyik közbeszerzésével kapcsolatos – tudta meg az Index több, egymástól független forrásból. 

Értesülésünket a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Nagy Andrea is megerősítette. Tőle tudjuk, hogy a főügyészség tavaly június 17-én rendelte el a nyomozást, miután a TEK főigazgatója, Hajdu János feljelentést tett.

 

http://index.hu/belfold/2017/01/31/sulyos_gazdasagi_visszaeles_tortenhett_a_tek-nel/

HOVÁ TŰNT ZSUZSA ASSZONY?

 

Dr. Hegedűs Zsuzsa eltűnt. Se Audi, se malacka, se semmi. A szegények, akik valójában nincsenek is, maradtak ott ahol eddig.

 

http://gepnarancs.hu/2017/01/hova-tunt-zsuzsa-asszony/

A TV2 hétköznapi nézettsége továbbra is siralmas

 

A múlt héthez hasonlóan a TV2 inkább a teljes lakosságot nézve vitézkedett, ott meg tudta szorítani pár órára az RTL-t, míg a 18-49-es korosztályban nagyon tarolt az RTL: a nézettségi lista első harminc helyére a TV2-csoport csak két műsort delegált.

 

http://index.hu/kultur/media/2017/01/31/a_tv2_hetkoznapi_nezettsege_tovabbra_is_siralmas/

Hiszékeny-per - "Polt Péter azonnal mondjon le!"

Kiderült, hogy politikai célú koncepciós lejáratási kísérlet volt a Fideszt kiszolgáló ügyészség Hiszékeny Dezső elleni vádja, mivel a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen is felmentette az MSZP politikusát - emlékeztetnek a szocialisták közleményükben.

 

http://nepszava.hu/cikk/1119278-hiszekeny-per---polt-peter-azonnal-mondjon-le

Hiszékeny-ügy - Megszólalt a Legfőbb Ügyészség

Az ügyészség visszautasítja a Hiszékeny-ügyben a szervezetet ért támadásokat és a szakmai kérdésekkel kíván foglalkozni - közölte a Legfőbb Ügyészség (LÜ) kedden a korrupciós vádak alól jogerősen felmentett Hiszékeny Dezső szocialista politikus elleni eljárás kapcsán.

 

http://nepszava.hu/cikk/1119344-hiszekeny-ugy---megszolalt-a-legfobb-ugyeszseg

Orbán kedvenc arab üzletembere, aki CIA-gyanúba keveredett

 

Kommunista hátszéllel jött a Közel-Keletről, szinte mindegyik vállalkozása becsődölt, mára mégis a legbefolyásosabb arab üzleti-politikai szereplőként tartják számon Budapesten. Pedig aranycsempészés gyanúja miatt még az is felmerült, hogy kiutasítsák az országból. Jó kapcsolata a jordán királyi családdal azonban minden nehézségen átsegítette, pár év alatt pedig annyira közel került a Fidesz elitjéhez, mint egy diplomata sem. A Pharaon-üggyel viszont megégette magát, és láthatóan kijjebb szorult Orbán bizalmának legszűkebb köreiből. Portré Zaid Naffáról, Jordániai budapesti tiszteletbeli konzuljáról.

 

http://index.hu/belfold/2017/01/31/zaid_naffa_orban_viktor_ghaith_pharaon_cia/

Magyarok is buknak Erdogan hatalmi játszmáin

 

Hiába állt talpra a puccs óta a török részvénypiac, a líra mélyrepülése miatt a befektetésünk 20 százalék körüli mínuszokat mutat. Az Aegon és az OTP alapkezelő török alapjai együtt körülbelül 4 milliárd forintnyi magyar pénzt tartanak az ország részvénypiacán. 

 

http://www.portfolio.hu/befektetes/befektetesi_alapok/magyarok_is_buknak_erdogan_hatalmi_jatszmain.3.243188.html

Egy rejtélyes, Libertate nevű szlovákiai szervezetnek adott 220 milliót a Miniszterelnökség

A legfurcsább tétel Libertate nevű szervezetnek, a felvidéki magyarság identitásának erősítésére jutatott 220 millió forint, csakhogy nem világos, kihez megy a pénz, mert sem az Országos Bírói Hivatalnál, sem a szlovákiai jegyzékben nincs ilyen nevű civil szervezet

 

http://444.hu/2017/01/30/egy-rejtelyes-libertate-nevu-szlovakiai-szervezetnek-adott-220-milliot-a-miniszterelnokseg

Elölről kezdték a tárgyalásokat Buda-Cash-ügyben

 

Új bírói tanács kijelölése miatt a korábbi tárgyalások anyagának ismertetésével elölről kezdődött a Buda-Cash-ügy öt vádlottjának büntetőpere kedden a Fővárosi Törvényszéken, V. Pétert és társait különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztással és más bűncselekményekkel vádolják.

 

http://www.portfolio.hu/befektetes/elolrol_kezdtek_a_targyalasokat_buda-cash-ugyben.4.243333.html

Lattmann-nak Gyurcsány már nem férne bele

Katona Mariann, Magyar Nemzet

 

– Mekkora tétben fogadna arra, hogy miniszterelnök-jelölt lesz 2018-ban? – kérdeztük Lattmann Tamást, aki szívesen lenne a baloldal miniszterelnök-jelöltje.
– Nehéz kérdés. Azt látom, hogy arra a koncepcióra, amivel én most beléptem, van fogadókészség. Az ugyanakkor tény, hogy a politikai szervezetek versenyében a politikán kívülről érkezőnek jellemzően nincs könnyű dolga, hiszen pártpolitikai alkukat nem tud kötni, és ígéreteket sem tud tenni a pártoknak. Mégis azt látom, és biztosan ki merem jelenteni, hogy komoly tényezőként jelenek meg ebben a versengésben. Hogy mennyi az esély arra, hogy miniszterelnök-jelölt legyek a végén, számszerűsíteni nem tudom.

 

http://mno.hu/belfold/lattmann-nak-gyurcsany-mar-nem-ferne-bele-1383648

A Magyar Idők szerint Handó Tünde is elvetemült balliberális

Leleplezi a Magyar Idők az Eötvös Károly Intézetet, a Soros Birodalom zászlóshajóját! Most épp azzal, hogy már a 2010-es kormányváltás előtt támadta az akkor még nem létező NER-t – írja mai közleményében az Eötvös Károly Intézet.

„Már a 2010-es országgyűlési választások előtt egyértelmű balliberális pozíciót foglaltak el, és támadni kezdték a nemzeti-konzervatív oldalt: Mi fenyegeti a köztársaságot? címmel indítottak vitasorozatot” – idézi a közlemény a pártlap cikkét. „E vádat olvasva – folytatódik a közlemény –

szinte kötelező felidéznünk néhány nevet

az intézet által 2009-ben kiadott Mi fenyegeti a köztársaságot? szerzői közül, akik a Magyar Idők szerint elvetemült balliberálisok, szerintünk viszont kiváló, általunk nagyrabecsült szerzők”.

Az idézett nevek: Bitskey Botond, Handó Tünde, Horkay Hörcher Ferenc, Mráz Ágoston Sámuel, Schiffer András, Tölgyessy Péter, Sonnevend Pál.

http://magyarnarancs.hu/belpol/a-magyar-idok-szerint-hando-tunde-is-elvetemult-balliberalis-102379

Athleta Christi - Furcsaságok a váci katolikus főiskolán

Oktatók elbocsátása, hallgatói panaszok az oktatás minőségére, a rektor asszony - aki Erdő Péter bíboros testvére - legalábbis bizarr szemléletű tankönyvei és határokon átívelő PhD-dolgozata: nem probléma nélküli intézmény a Zsámbékról Vácra költöztetett tanítóképző, amely ma már Apor Vilmos Katolikus Főiskolaként működik.

"Hívő emberként örömmel jöttem a katolikus főiskolára - meséli K. L. -, de aztán először nem is mertem megosztani a többiekkel a főiskolán uralkodó káosz miatt érzett csalódottságomat. Sok diáktársam van, akik szerint egy egyházi felsőoktatási intézmény legyen sokkal inkább vallásos és lojális az egyházával, mint hogy csak a magas szintű szakmai oktatással foglalkozzon. De én pedagógiát jöttem tanulni, és a mi falunk általános iskolája történetesen nem is egyházi intézmény" - mondja K. L., akitől azt is megtudjuk, hogy a jelenlegi rektornő, Fülöpné Erdő Mária másfél évvel ezelőtti kinevezése óta követhetetlen léptékű átszervezés zajlik a főiskolán. (2014-es cikkünket most annak apropóján elevenítjük fel, hogy Erdő Péter húgát, Erdő Máriát a váci főiskola vezetőjét menesztették. A menesztéshez hozzájárultak állítólag a Narancs által feltárt visszásságok is, például ez - a szerk.)

 

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/athleta-christi-89144

ű

Lemondott a kormány egyik államtitkára

 

Lemondott tisztségéről Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, miután "vállalt feladatát elvégezte, és más fontos megbízatásra kérték fel".

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/lemondott_a_kormany_egyik_allamtitkara.628866.html

 

A sereghajtók is lehagyják Magyarországot - megjött az újabb lehangoló jelentés

 

Tavalyhoz képest újabb három hellyel hátrébb került Magyarország az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index rangsorában, ami arra volt elég, hogy hazánkat még a sereghajtó Görögország is leelőzze. Eközben a csehek elérték a nyugat-európai országok szintjét. A 35 ország egészségügyi ellátását összevető lista elején Hollandia és Svájc stabilan őrzi vezető helyét.

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_sereghajtok_is_lehagyjak_magyarorszagot_megjott_az_ujabb_lehangolo_jelentes.628764.html

 

Ki lesz az első dollárbilliomos?

 

A szegénység és a társadalmi egyenlőtlenségek ellen küzdő brit szervezet, az Oxfam egy nemrég publikált jelentésében arra a következtetésre jutott, hogy a Microsoft alapítója, a világ jelenlegi leggazdagabb embere lehet a földkerekség első billiomosa, dollárban számolva - írja a hvg.hu.

 

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ki_lesz_az_elso_dollarbilliomos.628885.html

Recept Orbánék ellen – Szövetségest keresnek a politikailag hontalanok

JANUÁR 30. 06:44 - SZERZŐ: PUNGOR ANDRÁS

Botka Lászlót hiteles, helyben erős embernek tartja Kész Zoltán független országgyűlési képviselő; a veszprémi politikus megválasztásával tört meg a Fidesz kétharmada. Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere pedig úgy véli, lehet, hogy kiállásával Botka felrázza a közvéleményt. Szerintük nem pártokban kellene az ellenzéknek gondolkodnia, hanem hiteles emberekben. Úgy vélik, egyedül senki nem tudja megszólítani a kiábrándult kormánypárti szavazókat, de ha konzervatív, liberális és baloldali polgármesterek és a közösség elfogadott tagjai összefognak, sikerülhet legyőzni a Fideszt. Bár korábban nem találkoztak, a két konzervatív liberális politikus most folyamatosan segíti egymást.

interjú

 

http://168ora.hu/recept-orbanek-ellen-szovetsegest-keresnek-politikailag-hontalanok/

Lakner Zoltán: Reccsen az ellenzéki jég

 

2016 késő őszén rövid ideig úgy tűnt, elképzelhető egy olyan demokrata ellenzéki megállapodás, amely átfogja az ezen az oldalon fellelhető valamennyi szervezetet. Hamarosan azonban kiderült, hogy valójában nem akar mindenki mindenkivel együttműködni: olyan pártok is tartózkodóbbá váltak, amelyek korábban a lehető legteljesebb szövetség ellentmondást nem tűrő hívei voltak. Problémát okozott az is, mi legyen az előválasztással, legyen-e egyáltalán, melyik forgalomban lévő koncepciót válasszák, továbbá hova férnek be a tárgyalásba civilek, s nem mellesleg kik jöhetnének ténylegesen szóba miniszterelnök-jelöltként.

A tárgyalások folytatását végül egy nagyobb összeveszés kockáztatása helyett elnapolták január végére, fenntartva a megegyezés esélyét. Az azonban elég jól látszott, hogy a demokrata összefogás alapja csakis az MSZP és a DK közötti egyezség lehet. Bár cáfolták a vádat, hogy megbízottjaik máris külön tárgyalásokat folytatnának, a politikai gravitáció e két párt előválasztás előtti vagy helyetti magmegállapodása felé húzta az összes szereplőt. Ehhez csatlakozhattak volna kisebb és még kisebb politikai erők, mint például az innovatív elképzeléseit (alapjövedelem, előválasztás) szavazói támogatásra lefordítani alig tudó Párbeszéd vagy a talán még kisebb MoMa, amelynek vezetője, Bokros Lajos esélyt lát saját miniszterelnök-jelöltségére. Megjelent egy másik logika is, az Együtté, amely igyekszik kitérni a közös lista új kiadása elől. A kimaradás szűkítheti egy közös lista hatókörét, viszont erősítheti az azon belüli két nagyobb párt befolyását. Ami pedig őket illeti, 2014-hez képest a DK súlya növekedett az MSZP-éhez képest.

http://168ora.hu/lakner-zoltan-reccsen-jeg/

Stefka elvtárs nagyon begőzölt, amikor emlékeztették kommunista múltjára

Személyeskedésbe hajló vita folyt délután az ATV Csatt felvételén - számolt be honlapján a televízió.

Gulyás Márton, civil aktivista, a Krétakör korábbi vezetője beszólt Stefka Istvánnak, aki szerinte a pártállam embere, hiszen a Belügyminisztériumtól kapott kitüntetést az előző rendszerben. 

Stefka István a felvételen visszautasította a rásütött bélyeget mondván: ő széles körben elismert, nem politikai jellegű, oknyomozó újságírói munkájáért kapta az elismerést, ám a rendszer vezetőivel, szerveivel semmilyen kapcsolatban nem állt. Ezt követően Gulyás Mártont kérte számon a szerinte tiszteletlen hangnemért.

A pestisracok.hu lapigazgatójának védelmére a mellette ülő Zárug Péter Farkas sietett, aki azzal támadott vissza, hogy Gulyás Márton hozzáértését, szakmai kompetenciáját és életútját kérte számon. A többször személyeskedésbe csapó vita az adás második félidejében is folytatódott, és addig fajult, hogy Zárug Péter Farkas és Stefka István levették magukról a mikrofont, és távozni kezdtek a stúdióból.

 

http://sztarklikk.hu/kozelet/stefka-elvtars-nagyon-begozolt-amikor-emlekeztettek-kommunista-multjara/318623

 

Itt látható a műsor

http://www.atv.hu/videok/video-20170131-csatt-1-resz-2017-01-30

http://www.atv.hu/videok/video-20170131-csatt-2-resz-2017-01-30