2016.május 20. Sajtószemle

Ahol nem szabad dohányozni, ott mától e-cigarettát sem szabad használni, így például munkahelyeken és játszótereken. A szabályt megszegők bírságra számíthatnak.
http://24.hu/belfold/2016/05/20/matol-tilos-e-cigarettat-hasznalni-ott-ahol-dohanyozni-sem-szabad/

 

A migránsveszély miatt tízmilliárdokkal többet kapnak a rendvédelmi szervek
Szinte kivétel nélkül minden területen növelik a Belügyminisztérium forrásait jövőre. Erre azért van szükség, hogy "a migránsválság közepette is fenntartsák a rendet".
Mivel a "veszély még nem múlt el", a "védelmi képességet növelni kell". Többet kap a TEK, a rendőrség és a büntetés-végrehajtás is - közölte a tárca parlamenti államtitkára, Kontrát Károly.
http://index.hu/belfold/2016/05/19/a_migransveszely_miatt_tizmilliardokkal_tobbet_kapnak_a_rendvedelmi_szervek/

 

Fantomfogászatok a milliók körül
Az adóhatóság és az egészségbiztosítási pénztár is kereste Dankó István Zoltán cégeit – sikertelenül
Valójában nem látnak el betegeket azok a dorogi telephelyű fogászatok, amelyek összesen közel 175 millió forintos EU-támogatást kaptak a fogászati turizmus fejlesztésére,
és tulajdonosuk ugyanaz a személy – tudta meg a Magyar Nemzet. Az ügyben értesüléseink szerint jelenleg is vizsgálódik a Nemzetgazdasági Minisztérium. A telephelyként
jegyzett dorogi ingatlan tulajdonosa lapunktól tudta meg, hogy a fogászatok hozzá vannak bejelentve, a cégbírósághoz fordult az ügyben.
http://mno.hu/belfold/fantomfogaszatok-a-milliok-korul-1342979

 

  Vasárnapi bérpótlék: a kereskedők kiakadtak Dávid 100 százalékos ultimátumán
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) közleményt adott ki a vasárnapi pótlékkal kapcsolatban, azon belül is azokra a felvetésekre reagált,
amelyek 100 százalékos bérkiegészítést sürgetnek a hetedik napon végzett munkára. Az apropó az, hogy a vasárnapi nyitvatartás újbóli engedélyezése
óta több olyan állásfoglalás is napvilágot látott, amely szerint emelni kellene a vasárnapi pótlékot.  A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ)
célja például az, hogy a pótlék 100 százalékos legyen.
http://24.hu/fn/gazdasag/2016/05/19/vasarnapi-berpotlek-a-kereskedok-kiakadtak-david-100-szazalekos-ultimatuman/

 

TOP 5 nyugdíjkedvezmény: már ezért is pénzt kapnak az idősek?
Fürdő, múzeum vagy színház - számos helyen várják kedvezmények a nyugdíjasokat. Ez alkalommal az időseknek járó engedményekből válogattunk és
összegyűjtöttük 5 olyan kedvezményt, amit egy nyugdíjasnak sem lenne szabad kihagyni.
http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/top_5_nyugdijkedvezmeny_mar_ezert_is_penzt_kapnak_az_idosek.1049200.html

 

Kitört a botrány: ezért nem adnak pénzt tetőtér-beépítésre Orbánék
Zúgolodnak a budapestiek, senki nem érti, miért nem jár családi ház tetőterének beépítésére a 10+10 milliós CSOK. Mutatjuk, mire is gondolhatott a jogalkotó.
http://www.penzcentrum.hu/csok/kitort_a_botrany_ezert_nem_adnak_penzt_tetoter_beepitesre_orbanek.1049093.html

 

Komoly nyugdíjemelést kapott Medveczky Ilona
A Pénzcentrumon is beszámoltunk korábban arról, hogy Medveczky Ilona mennyire alacsony nyugdíjat kap, mindössze 68 ezer forint jár neki havonta.
A hatóság azonban megsajnálta a művésznőt és méltányosságból nyugdíjemelést kapott, ami viszont csupán kétezer forint volt. Mégis hogyan lehet ebből kijönni?
http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/komoly_nyugdijemelest_kapott_medveczky_ilona.1049639.html

 

3,4 milliárd forint kellene ahhoz, hogy Magyarországon felszámolják az extrém szegénységet
A magyar GDP 0,01 százalékának átcsoportosítása elég lenne ahhoz, hogy ne legyen extrém szegénységben élő ember az országban – írja az Index az
ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezetének (ILO) tanulmányára hivatkozva, amit pdf-ben itt érhet el.
http://444.hu/2016/05/19/34-milliard-forint-kellene-ahhoz-hogy-magyarorszagon-felszamoljak-az-extrem-szegenyseget

 

Ön tudja, mit rejt a lekaparható rész a jogsiján?
Akik autóval közlekednek, nap mint nap használják és maguknál hordják a mindennapok során. Mégsem tudjuk pontosan milyen információkat és adatokat rejt a kártya.
http://www.hirado.hu/2016/05/20/on-tudja-mit-rejt-a-lekaparhato-resz-a-jogsijan/

 

A kommunisták se biztos, hogy többet loptak?
Az interjú második fele a politikáról, illetve a kormányzattól milliárdos megbízásokat nyerő agytrösztről, a Századvégről szól.
http://index.hu/belfold/2016/05/19/lanczi_andras_figyelo_interju/

 

Németh Szilárd folytatja durvuló magánháborúját
Ha nem megy törvénnyel a megszerzése, véreztessük ki! Hoppál Péter kulturális államtitkár – aligha függetlenül Németh Szilárd rezsiharcos magánháborújától –
megfelezte a Csepeli Munkásotthon támogatását – értesült a Népszabadság.
http://nol.hu/belfold/nemeth-szilard-maganhaboruja-1616073

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.