2016.május 14. Sajtószemle

2017 a nagy állami leépítés éve lesz

Jövőre indul be igazán az állami szektor leépítése, elsősorban a minisztériumoknál és az állami vállalatoknál, de a közmunkaprogramban részt vevők száma is
több tízezerrel csökkenhet - értesült a Figyelő kabinethez közeli forrásból.
http://figyelo.hu/cikkek/432779-2017-a-nagy-allami-leepites-eve-lesz

 Ki kapja a kilépési pénzt?
Készülnek a listák az elbocsátandó tisztviselőkről.
Még mindig nincs döntés az önkéntes kilépési pénzről, amit a bürokráciacsökkentési program részeként elbocsátandó tisztviselők kapnának, korábbi ígéretek szerint.
Pedig az állam átalakításának első körére idén júliusban sort kerítene a kormány.
http://figyelo.hu/cikkek/432814-ki-kapja-a-kilepesi-penzt

Még Varga Mihályt is sokkolhatta - Pocsék GDP adatok jöttek
Minden előzetes várakozást alulmúltak a KSH tegnap közzétett első negyedéves GDP adatai, és az ezzel egyidejűleg megjelentetett építőipari számok. A magyar gazdaságnak
2016. első három hónapjában - éves összehasonlításban - mindössze 0,9 százalékos bővülésre futotta, az építőipar pedig márciusban 33,9 százalékos visszaesést mutatott.
A növekedésünkkel az Európai Unió sereghajtói lettünk.
http://nepszava.hu/cikk/1093966-meg-varga-mihalyt-is-sokkolhatta---pocsek-gdp-adatok-jottek

Százmilliárdokba kerül Orbán hobbija
Miközben az egészségügy és az oktatás is akut pénzhiánnyal küzd, az Orbán-kormány több mint 200 milliárd forintot költ stadionokra. Kiderült, nem csak a baráti csapatok jártak jól a megalomániával, hanem a baráti vállalkozók is.
http://nepszava.hu/cikk/1093947-szazmilliardokba-kerul-orban-hobbija

Ez már horror: kivégezték a magyar építőipart
Most látszik, mire képes a magyar építőipar az EU-s források nélkül: a termelés 33,9 százalékkal gyengébb, mint egy éve ilyenkor.
2016 márciusában az építőipari termelés volumene 33,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - közölte a KSH. A termelés mindkét építményfőcsoportban visszaesett: az épületek építése 18,8, az egyéb építményeké 52,4 százalékkal. A termelés csökkenését nagyrészt az uniós forrásból végzett munkák 2015 végi befejeződése okozta.
http://www.vg.hu/vallalatok/ipar/ez-mar-horror-kivegeztek-a-magyar-epitoipart-470054

Vége a csodának! Bezuhant az ipar az autógyárak miatt
Éveken keresztül a nagy autógyárak termelésnövekedése húzta az ipart, s nem csak az ipart, hanem az egész magyar gazdaságot. Az idei évben azonban már
nem húznak a gyárak. A feldolgozóipari termelés közel egyharmadát kitevő járműgyártás kibocsátása 6,7 százalékkal visszaesett.
http://www.vg.hu/vallalatok/ipar/vege-a-csodanak-bezuhant-az-ipar-az-autogyarak-miatt-469989

Jövőre 250 ezer emberre 325 milliárdot szán a kormány
Megnéztük a költségvetés tervezetében, mennyi jut minimálbérre, közmunkára és munkanélküli ellátásra jövőre. Siralmas számok következnek.
http://24.hu/fn/gazdasag/2016/05/13/jovore-250-ezer-emberre-325-milliardot-szan-a-kormany/

Veszélyben a CSOK-os házasságok a harmadik gyerek előtt?
A Bankszövetség elnöke attól tart, mi lesz, ha a harmadik gyerek előtt felbomlanak a CSOK-os házasságok, majd egy szülőre marad két gyerek és a hitel.
http://www.vg.hu/penzugy/hitel/veszelyben-a-csok-os-hazassagok-a-harmadik-gyerek-elott-469995

Kellemetlen meglepetés érheti, ha nyugdíjba akar menni
Közel 41 évet dolgozott le becsületesen az M1 Kosár című magazinjának egyik nézője. Amikor azonban szeretett volna elmenni nyugdíjba, hideg zuhanyként érte,
hogy a nyugdíjfolyósító csupán 36 év munkát ismer el neki. Mint kiderült, utolsó munkaadói nem fizették, jelenlegi pedig még most sem fizeti utána a nyugdíjjárulékot.
http://www.hirado.hu/2016/05/12/kellemetlen-meglepetes-erheti-ha-nyugdijba-akar-menni/?source=hirkereso

Annyira kellett az új út L. Simonék panziója mellé, hogy miután lecsúsztak az uniós támogatásról, a magyar állam adott rá 550 milliót
L. Simon László fideszes országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség államtitkára, várügyi kormánybiztos, gárdonyi lokálpatrióta és a megújuló energia szakértője.
http://444.hu/2016/05/13/annyira-kellett-az-uj-ut-l-simonek-panzioja-melle-hogy-miutan-lecsusztak-az-unios-tamogatasrol-a-magyar-allam-adott-ra-550-milliot

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.