2016.június 1. Sajtószemle

Úgy fogalmazott, látogatása nem függ össze a hétvégi időközi önkormányzati választással, sem a kvótanépszavazással, de azért beszélt róluk. Dicsérte a helyi jelöltet és a referendumon való részvételre buzdított.
http://24.hu/kozelet/2016/05/31/orban-loteret-vinne-minden-jarasi-kozpontba/
 

 

Orbán elfelejtette, hogy az úszás is elitsport?
Ő ezért minden megyei jogú városba 50 méteres uszodát ígért.
Sajnos a túlsúly, a betegség, az egészséges életmód hiánya gyakran azzal is összefüggésben van, hogy kinek mennyi pénze van. Vagyis, hogy ki tud-e fizetni valaki 1700-1800 forintot, hogy elmenjen egy uszodába
http://24.hu/poszt-itt/2016/05/31/orban-elfelejtette-hogy-az-uszas-is-elitsport/
 

 

Orbán a Várba megy: “Ez egy halálos történet”
A Városért Egyesület által szervezett csütörtöki beszélgetésen Bojár Iván András művészettörténész-szakíró, György Péter médiakutató-esztéta-egyetemi tanár, Varga-Ötvös Béla városfejlesztő, a Hauszmann-bizottságot nemrég elhagyott Csomay Zsófia, valamint a még annak munkájában részt vevő Dévényi Tamás csapott össze, hogy gondolatokat cseréljenek a Várnegyed arculatát gyökeresen megváltoztató kormányprojektről. Kemény szavak hangzottak el.
http://24.hu/kozelet/2016/05/31/orban-a-varba-megy-ez-egy-halalos-tortenet/
 

 

Lecserélik a Parlamentben a golyóálló mellényeket
Nemcsak az őrök létszáma emelkedik a Parlamentben, hanem lecserélik a golyóálló mellényeket is. A biztonsági eszközökre 88 millió forintot költenek. Az RTL Híradója korábban kiderítette, hogy csaknem száz fővel növelik az országgyűlési őrség létszámát, vagyis legalább két őr jut majd minden képviselőre. Minderről az utolsó pillanatban adtak be módosító javaslatot. A parlament vezetése a terrorizmus elleni küzdelemmel érvel.
http://www.168ora.hu/itthon/lecserelik-parlamentben-golyoallo-mellenyeket-146055.html
 

 

„Átszakadt az elégedetlenség gátja” - országos akcióra készülnek a lázadó tanárok
Nem csak Budapesten készülnek a tanárok az évzáró június 11-i tiltakozásra. Pilz Olivér, a megmozdulások kirobbantója szerint átszakadt a gát.
http://nol.hu/belfold/atszakadt-az-elegedetlenseg-gatja-orszagos-akciora-keszulnek-a-lazado-tanarok-1617567
 

 

Miből fakadnak a sorozatos tankönyvbotrányok?
Nem csak a szakma dühöng, a kísérleti irodalomkönyvek fejlesztésében részt vevő OFI-s munkatársak egy része is csalódott és csüggedt: arra nem számítottak, hogy a kormány kinyírja a szakmai munkát. A Magyartanárok Egyesülete (ME) által szervezett szombati vitán, amelyen a kísérleti magyartankönyvek kerültek górcső alá, az is kiderült, hogy vannak „valahonnan” a munkába beleszóló, de ismeretlen lektorok, akik „kultúrideológiai szempontok” alapján írják át a tankönyvszerzők eredeti szövegeit.
http://www.168ora.hu/itthon/mibol-fakadnak-sorozatos-tankonyvbotranyok-146053.html
 

 

„Nem nevezhető jóhiszeműnek” - Hack Péter az ügyészségek és a bíróságok függetlenségéről
Magyarországon lényegében megszűnt a kormányzati hatalom kontrollja. Az ügyészségek Orbán kottájából játszanak, a bíróságokon viszont találnimég a jogállamiság mellett elkötelezett bírókat – kérdés, meddig maradhatnak talpon.
http://magyarnarancs.hu/belpol/nem-nevezheto-johiszemunek-99302
 

 

Kiderül a nagy nyugdíjtitok: ezért nyomorognak százezrek Magyarországon
Magyarországon az öregségi átlagnyugdíj összege jelenleg 109 561 forint, míg, pár éve ugyanez az összeg csak 90 ezer forint körül volt. Mi alapján emelkednek a nyugdíjak? Tényleg 20 ezerrel többet költhetnek az átlagnyugdíjasok, mint pár éve?
http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/kiderul_a_nagy_nyugdijtitok_ezert_nyomorognak_szazezrek_magyarorszagon.1049822.html
 

 

Támadnak a méhek Budapesten
Rengeteg a méhrajzás Budapest belvárosában. A csapkodás, a kéz keltette légörvények és az erős illatok késztetik támadásra a rajzó méheket - mondta Boros Tibor méhész, méhrajbefogó szakember az InfoRádiónak.
http://inforadio.hu/belfold/2016/05/30/egyre_durvabb_a_mehrajzas_budapesten/
 

 

Több mint 400 milliós osztalékot kaphat Orbán veje
Tiborcz István közbeszerzések nélkül is megtalálta a számítását. Tavaly vásárolt cége, a HCS Experts több mint 450 millió forint osztalékot fizet ki neki. 
http://nol.hu/belfold/tobb-mint-400-millios-osztalekot-kaphat-orban-veje-1617695
 

 

Megpróbáltuk a lehetetlent: összeszedni az összes már kész vagy még épülő stadiont
Alig jutottak fel a harmadosztályból az NB II-be, máris nekilátták a stadionok kipofozásának Dorogon, Mosonmagyaróváron, Cigándon, Cegléden és a már most elhíresült, 440 milliós nem fogod elhinni aréna építését is megkezdik, hogy az a pár tucat néző tényleg megkapja, ami jár neki. Ez persze tényleg csak kicsi ékszerdoboz lesz a kisvárdaihoz képest, ami 1,5 milliárdból lesz igazi ékszerdoboza Seszták Miklós miniszter csapatának.
http://444.hu/2016/05/30/megprobaltuk-a-lehetetlent-osszeszedni-az-osszes-mar-kesz-vagy-meg-epulo-stadiont